Tagovi

Ruska braća zahvaljuju

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
I Lenjin bi danas bio sretan

Gledao sam utakmicu koju je igrala hrvatska nogometna reprezentacija. A danas, sve vijesti njemačkih i švicarskih TV postaja bruje o toj utakmici.

Kažu da u Velikoj Britaniji vlada muk, razočaranje i očaj. Smijenili su i trenera. Englezi doživljavaju ovaj poraz kao nacionalnu sramotu. Da su ih pobijedili Nijemci, Španjolci ili Talijani, ajde, možda ne bi bili tako žalosni. Ali od male Hrvatske, to je i onim najdobronamjernijima previše. Kažu Švicarci u vijestima da je ovo prvi puta nakon 25 godina da Engleska reprezentacija neće sudjelovati na Europskom prvenstvu.

Njemačke TV postaje analizirale su igru hrvatske reprezentacije i na široko tumačili što je sve engleski izbornik krivo učinio. U svakim vijestima pokazana su sva tri gola hrvatske reprezentacije kao školski primjer kako treba igrati. Drago mi je što smo bar u nečemu primjer.

S druge strane Švicarci javljaju o oduševljenju u „majčici Rusiji“. Kažu da su moskovske novine na naslovnim stranicama, velikim slovima, donijele na latinici i na hrvatskom naslove poput „Hvala Hrvatska“ ili „Hvala slavenska braćo“ (ako sam dobro upamtio).

Dakle, onu zemlju u kojoj su donedavno neki gledali boga a mi neki đavla, današnja Hrvatska je usrećila. Da li će se to vidjeti i u nekim konkretnim izrazima zahvalnosti (recimo pomoć oko hapšenja Kadijevića, Mladića i Karađića) to ćemo tek vidjeti. A do onda crveno Carstvo slavi i nas i sebe.

P.S. Interesantno, a u repki ima, navodno, najviše hadezeovaca.

Komentari

ovo će konkretno

ovo će konkretno iskoristiti novi ruski predsjednik za svoju promidžbu kao i naši političari kada je sport u pitanju. najviše bih volio vidjeti ćosića(memorandum) na otpuženičkoj klupi

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci