Tagovi

Ropstvo

Petar Bosnić Petrus

Servokracija - vladavina robova.

"...............
A sada o stvari koja bi se mogla pokazati najvažnijom.Stoga vas molim da to pažljivo pročitate i ne zaboravite baš odmah nakon čitanja.

Elem, da počnem.

Već sam dosta jasno pokazao da ključni društveni i politički subjekt, subjekt A, onaj koji upravlja društvom (vidi onaj trokut) https://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/06/20/kljucevi-privrednog-c... - zbog svog faktičnog ropskog, ekonomskog položaja i demotivirajućeg odnosa prema ostvarivanju ciljeva društva nije zainteresiran za napredak društva, nego samo za opstruiranje svog posla. Iz toga, u vremenima u kojima se taj subjekt donekle i površno osvijesti i ojača, sasvim prirodno proizlazi civilizacijska i društvena stagnacija ili nazadak.

Ni vladajuća vrhuška ovog subjekta, A, administrativna vrhuška, tj. tzv. političari, nisu zainteresirani, za ostvarivanje ciljeva društva, nego gotovo isključivo za održavanje svog položaja, koji se najlakše i najduže može održati ako se čini najmanje grešaka. To se pak najlakše postiže time da se ništa ozbiljno ne poduzima i ne radi,... jer,... ko ne radi taj i ne griješi.

Jednostavna, ali vrlo funkcionalna logika.

Najduže se, dakle, i najlakše održavaju na vlasti ljudi koji ništa ne naprave, ali su sposobni uvjeriti lijene i inertne mase da su napravili mnogo toga ili da su barem svojom velikom umiješnošću, marom i požrtvovnošću, održali red u svijetu, usporili kataklizmički nazadak i navodnu katastrofu koja je prijetila.

Živimo, dakle, u epohi u kojoj najduže i najčešće vladaju razni patološki častohlepni ljudi, varalice i lažovi.

Može li tu itko razuman očekivati neki sustavni i kontinuirani napredak?

Kako sam prije naglašavao, djelatnošću ljudske vrste upravlja „instinkt“ za saomooslobađanjem i ostvarivanjem onih ulitmativnih ciljeva, koji će omogućiti posvemašnju slobodu.

No, može li se istinska sloboda ili barem proces zbiljskog oslobađanja očekivati u društvu kojim, kako smo pokazali, vladaju, ne samo demotivirani, nego kontramotivirani... robovi, koji uopće ne znaju da su ...robovi.

Suvremena demokracija je zapravo servokracija - vladavina robova.

Ali, iza te servokracije krije se nešto još gore - globalna ohlokracija - vladavina razuzdane i razmažene rulje, koja ne zna što želi, a niti što ne želi.

Administracija i političari su samo ropski poslušni izvršitelji njene "volje".

Preduvjet nastavka procesa ostvarivanja ciljeva i samooslobađanja ljudske vrste je oslobađanje onog subjekta A (političke vrhuške društva i administrativnog aparata), i to nekim takvim zakonom kakav je već prikazani

Zakon o kontroli efkasnosti administrativne djelatnosti.

Jedino vlast koja je motivirana ka ostvarivanju ciljeva društva može narode i cijelu vrstu voditi putem samooslobađanja, jer je zapravo motivirana na ozbiljavanje slobode........""

Taj zakon - zajedno sa nekolicinom ostalih koje možete naći u mojim spisima - jasno bi definirao ciljeve ljudske vrste i metodu njihovog ostvarivanja, pa bi i nju, iz razuzdane gomile, koja je rob bezglavih strasti, pretvorio u neko biće koje je svjesno svojih dužnosti i onoga ka čemu treba stremiti.

Dodatne informacije na: https://petarbosnicpetrus.wordpress.com/2014/06/20/kljucevi-privrednog-c...

Komentari

Vladimirar

Ja bih se hitno sakrio, ali ne znam koji je najkraći put do ludnice.

Tko je glasao

Rob

Naziv dobre knjige. Quo vadis je takođe Poljski autor napisao.
Raditi i plaćati račune. Živjeti da preživiš dan.
Kada Vas Udba , Soa, Cia potjera , sakrijete se na Psihijatriji i dan Vam traje godinu.
Muke umora, glavobolje, strahovi: Želite li biti ROB?
Divčibare

Tko je glasao

Otkrivenje bitka

Živimo, dakle, u epohi u kojoj najduže i najčešće vladaju razni patološki častohlepni ljudi, varalice i lažovi.

A u kojoj epohi to nije bilo tako, kada je to homoerektus upravljao mimo krvnih loza posijanih diljem našeg lijepog krumpira...

Tko je glasao

Golgota

Pravo pitanje!

Tko je glasao

Ni vladajuća vrhuška ovog

Ni vladajuća vrhuška ovog subjekta, A, administrativna vrhuška, tj. tzv. političari, nisu zainteresirani, za ostvarivanje ciljeva društva, nego gotovo isključivo za održavanje svog položaja, koji se najlakše i najduže može održati ako se čini najmanje grešaka. To se pak najlakše postiže time da se ništa ozbiljno ne poduzima i ne radi,... jer,... ko ne radi taj i ne griješi.
nisi uzeo u obzir pretpostavku da "adminitrativna vrhuška" uopće ne zna raditi ono što se od njih traži. Ti pretpostavljaš da vrhuška zna svoj posao, ali ga iz nekih razloga ne radi. Eto, ja nudim opciju.... oni niti znaju raditi taj posao, niti znaju šta se od njih traži. Doduše, ne sekiraju se baš previše zbog toga, ali to je zbog toga jer ni široke mase zapravo nemaju pojma šta oni očekuju od svojih elita...i tu imamo problem

Tko je glasao

Hlad

Slažem se i zato sam malko izmijenio, tj. upotpunio svoje stavove.

Tko je glasao

Silom želeZagreb-ne prrezaju od besprizorne zloporabe pravosuđa

Eto, ja nudim opciju.... oni niti znaju raditi taj posao, niti znaju šta se od njih traži. Moja je opcija da s namjerom uništavaju RH, jer je mnogi iz vlasti mrze, a mnogi potezi ove vlasti pokazali su da žele "Regiju"- odnosno povratak države koju je HV porazila i odbacila u prošlosti.

Da bi to ostvarili od dana stupanja na vlast krenuli su u uništavanje svega što su dotakli, a sada žele uništiti demorkraciju, a ovo što rade s pravosuđem je stvarno sprdnja, a pogotovo ove kukuriku priče s Bandićem.

Okrenut će se njihovih "ruku djela" protiv njih zauvijek i ako HDZ i koalicijski partneri samo preuzmu poluge koje su kukurikavci izgradili- nestat će nasljednika SKJ- zauvijek!.

I u tome ima nekoga dobra, iako bi bilo najbolje da su ostavili referendum na miru, a ne ograničili ga svojim diktatorskim težnjama.

Bit će im nemoguće više ikada doći na vlast (to je pozitivno) jer HDZ ima otvorene ruke pomesti sve što su Račan, Sanader, i Kukuriku smeća dovezli na HRT i državne medije!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci