Tagovi

Rokenrol

JEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTA

Tagovi

Komentari

Vozdra ekipo !

Mnogo vas je lepo videti ovako okupljene u prostoru nostalgije za "mračnim vremenima"...
Tako je to kad duša progovori...

http://www.youtube.com/watch?v=TpMAfJv7J2Y

Provinciopolis

Tko je glasao

Orgazam!?

Hm, hm, "Zlatni papagaj" je ok, sve ostalo manje više druga liga rokenrola (moj osobni sud naravno), a pogotovo "Igra r'n'r cela Jugoslavija" a Lepa Brena, Mišo i Miroslav pune sportske dvorane i stadione:)

PS Premlad sam za nostalgiju, tako da ta priče za mene ne pali, ja samo volim rokenrol.

Tko je glasao

:)

okej, koji od vas je onaj u crvenoj majici koji je jučer (subota) prvih pola koncerta u komadu proveo u prvom redu sa obje ruke u zraku (mišo kovač poza) i vjerojatno žmireći blagosiljao prisutnost Antona ispred? :)

Tko je glasao

Ja nisam..

...na početku koncerta bio sam 47 centimetara od ekipe koja je zapalila bengalku ::))

Ludilo, to još nisam doživio na koncertu, kakav dim a tek nered, rokenrol.

Tko je glasao

:)

ja sam bio 47cm od mosh pita. navika ;)

Tko je glasao

Odmah me uhvati kriza

Odmah me uhvati kriza srednjih godina kad shvatim koliko sam ustvari mator.
Padaju mi u sjećanje gitarijade u Subotici na Paliću, gitarijade po cijeloj bivšoj državi.
Mada sam ja pripadao tvrđoj liniji, jebiga bio sam dobar sa Satanom Panonskim alijas Ivica Čuljak.
Jučer su naši Ultrasi organizirali neku zabavu pa su bili "Neću žvaku hoću kusur", "Septika" i ostali mlađi za koje nisam niti znao da sviraju, tako da mi je drago što Vinkovci nisu još izgubili od svoje lucidnosti i žestokog rocka.
U svakom slučaju ti ne zahvaljujem, jer sam čitav dan i noć maltretirao obitelj sa EKV, Azrom, Čorbom, Buldožderima i ostalim kasetama na kojima su snimci jako loši, ali žestoki, a Pankrate i Pekinšku Patku i ine koje imam na pločama, nisam mogao slušati jer nemam gramofon

Tko je glasao

Satan Panonski..

...da dosta sam se naslušao o tom čovjeku od dežurnih mitologa koji raspredaju razno razne legende o njemu.

A Vinkovci, osim Majki koje su "globalni trend" postale, imaju tu neku priču, strip, bendovi, pjesnici, očito inspirativna sredina, možda je u Bosutu kvaka:)

Tko je glasao

Rebel

Majke i jesu produkt toga vremena, ali kod nas u Vinkovcima bili su popularniji Pogreb x, mada je pola tog benda kasnije manje više sviralo sa Majkama. Vođa Septike ti je Dubravko Mataković poznati strip satiričar.
Što se tiče Satana poznavao sam ga od '85.g. i u početku je pisao pjesme, a kasnije je sa Pogrebom x išao na koje kakve gitarijade. Uglavnom smo išli po Srbiji i Sloveniji, jer su oni u to vrijeme imali bolje uvjete za svirku. Često smo znali biti i u Subotici, gdje je Kečer (kako se Satan nazivao tada) davao intervijue za neki fanzin. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da je Satan bio popularniji u Srbiji nego kod nas. Nažalost Satan Panonski iliti Kečer iliti Ivica Čuljak poginu je u domovinskom ratu u svojim Vinkovcima.
Uglavnom je u to vrijeme ta subkultura bila razvijenija ili sam ja ispao iz šeme, pa pošto par godina ne pratim scenu mislim da je sve propalo. U prilog svoje teze da sam izlapio naveo sam i zabavu Ultrasa na kojoj sam vidio da i danas postoji par dobrih bendova u Vinkovcima koji uz starije dobro praše.

Tko je glasao

Lovac Jesi li možda išao

Lovac
Jesi li možda išao 98-me na humanitarne koncerte koji su održavani ispred Bengali-a? Jednu večer je nastupao Vinko Coce, pratili su ga Vratarić, Žiko, kćerka Marinka Kozine iz Nuštra (hoće li bit Zrinka?), a voditelj koncerta je bio Zdenko Kanjuh sa Radio Vukovara? Ja sam tada čitao svoje uratke. Jedna djevojka je prodavala moje knjige nazočnima.
I drugo pitanje: Je li Satan poginuo negdje u jesen 91-ve u između Vinkovaca i Nuštra?

Tko je glasao

Pavao Jelovic

Da bio sam na tom koncertu, ali nisam znao da su to vaše knjige.
Satan Panonski je poginuo početkon '92.g. u samom gradu pod ne razjašnjenim okolnostima, pričalo se da je počinio samoubojstvo, a kasnije je to opovrgnuto

Tko je glasao

(No subject)

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Glazbeni portal.

Gazda će nas zabraniti, zbog ovakvih apolitičnih tema ::))

"Mi ne idemo nikud i ne radimo ništa.." !!!

Tko je glasao

A gle, naslov pjesme kaže da

A gle, naslov pjesme kaže da je politička. :-))

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Itekako :)

Itekako :)

Tko je glasao

Radost

Iskreno me obradovao ovaj tvoj tekt. Cane i ja smo išl zajedno u osnovnu i srednju školu, duet koji su profesori morali razdvajati pa su nas u stavili u dva raličita razreda x gimnazije.
Prošle godine u prosincu sam tek došao u Zagreb a te veće su svirali Partibrejkersi u Tvornici. Lomio sam se da li ići zbog umora i obaveza. I tako dok sam se vraćao sa ženom sa Dolca odjednom Cane i Anton ispred mene. Izljubili smo se, dao sam ženi ceger i poslao je kući a ja ostadoh sa mojom mladošću. Sa Antonom sam imao dugi razgovor među ostalom zašto smo mi preživjeli a mnogi (večina od nas) ne, zašto je sudbina htjela da se baš sada ponovo sretnemo. Zaključili smo jedino moguće da nas je Bog ostavio ovdje da svjedočimo o jednoj sjajnoj generaciji koja je bila pametnija, kulturnija i ljepša a poražena od šupaka.
Na koncertu je Cane uperio prst u mene i otpjevao "Rođen loš" :). Hvala mu.
Pošto led9 za mene stavlja fotke ako mi objasniš kako se to radi objaviti ću par naših fotografija sa koncerta. Nažalos, nisam u Zg i neću moći biti na koncertu. Ako ih netko vidi poručite im da ih puno voli i pozdravlja njihov prijatelj Splića. Dobar provod svima.

Tko je glasao

Hvala!

Nemoj zezati školski kolega!!

Postoji neka šansa danas ili sutra da radim interviju sa Canetom za jedan muzički portal gdje pišem recenzije i izvještaje sa koncerata, spomenuću mu Spliću ako dobijem priliku :)

Ne znam jesam li jučere dobro vidio, ali Cane je Milanu govorio na sprovodu??

Potresno ali to je rokenrol.

Tko je glasao

Rođenda

Sada sam došao iz teretane gdje su letile neke slike uz našeg života potaknute tvojim dnevnikom.
Ludilo je da smo oba dvojica rođeni 17.08.64. i to smo saznali ili se sjetili, na zaprepaštenje prisutnih pri zadnjem susretu!!!
Zaključili smo da ljeti nismo bili zajedno pa nismo mogli znati kada je koji rođen.
Inače on je veoma neobičan lik. Iako nikada nije imao nikakav glas tvrdio je da će postati rock zvijezda što je kod nas izazivalo salve smijeha. No već sa 15-16 godina je prašio sa Radničkom kontrolom. Moram priznati da su me na njegov talent uputili drugi jer ja nisam vjerovao.
Privatno je postao dosta težak i tašt lik, okrenuo se i jako religiji. Djeluje dosta bahato no to je samo plašt. Teško češ uči ispod njega. Poslati ću ti mob. pa me nazovi sa njima da ih ja čujem i pomognem ti. Začudo to češ lakše uraditi sa Antonom. Doći će sigurno i jedan fotograf iz Županje koga oni favoriziraju. Imam negdje njegov broj (možda) ali imam mail sigurno pa ću ga sada kontaktirati da se spojite.
Pozz
Šaljem ti sve podatke na P:P: za sat vremena maksimalno.

Tko je glasao

partibrejkersi. imam skoro

partibrejkersi. imam skoro sve njihove albume, gadno se trudio trudio nabaviti živi album "zabava još traje", "kiselo i slatko", "ledeno doba" zbog rata ali nikada nisam zažalio. bio i na njihovom prvom koncertu poslije rata i guštao sa svojom ekipom iz srednje te bio sretan vidjeti i neke nove klince koji ih slušaju (čitaj: napio se ko krava). pamtim još uvijek prijeratni intervju Caneta Rocku, te ovaj posljednji u Novostima, razlika nikakva osim što su Cane i ekipa omatorili. jebiga, rock and roll nije samo glazba već i stil života i stav koji se ne mijenja.

Tko je glasao

Zagreb gori

To je bio njihov prvi koncert u Hrvatskoj. Situacija je bila veoma nabrijana. Bili smo zajedno u sobi hotela Jadran, ja sam pokušavao smiriti situaciju. Prvi srpski bend u hrvatskoj poslije rata. Prije njih je svirao Let 3 i Cane me je pitao: Tko su ovi. Dobro praše.
Onda smo izletili na binu. Ja sa redarima ispred njih. Ako treba neka masa prvo mene gađa ili tuče. Nakon četvrte pjesme Antonu je pukla žica na gitari pod još nerazjašnjenim uvjetima, (slučajno ili namjerno). Uglavnom probijen je led za kulturnu suradnju. A bilo je jebeno.

Tko je glasao

Bio sam na tom koncertu..

....raspašoj :)

To je ona karta gdje Štuke bombardiraju Zagreb:)

Dobar koncert, da Let 3 je tada bio u điru, a TBF tek počinjao tad su u doktorskim mandurama promovirali "Uskladimo toplomjere", sjećam se svega pogotovo "Ono što pokušavam" od Partibrejkersa, ostali smo paf!

Evo (ako nekoga zanima, ne bi trebao biti spam i samoreklama) kako je bilo sinoć :

http://www.soundguardian.com/soundguardian/izvje%B9taji/praznik-rokenrol...

Tko je glasao

Slažem se.

Rokenrol (pritome ne mislim na Bajagu i Čorbu) je jedna od rijetkih stavki koja se u vrijeme ludila izdigla iznad toga.

Baš sinoć sam gledao "Kao da je bilo nekada" o Milanu i EKV-u i čitavoj toj sceni, situacija kada Milan 92' na koncertu u Srbiji traži od ljudi minutu šutnje zbog raketiranja Dubrovnika.

Neki su drugi spojevi to u glavi, rokenrol.

Danas su u Močvari Partibrejkersi, no čujem da zbog velikog interesa i sutra opet nastupaju na istom mjestu, neka zaslužili su drago mi je to čuti \m/.

Tko je glasao

Milan Mladenović

Moj pokojni veliki prijatelj. Živio je blizu mene i caneta a ljeta smo provodili zajedno jer mu je majka iz Makarske. Tu je i komponirao i napisao večinu svojih tekstova je je "dečak iz vode" bio opijen morem i borovinom na pustim Makarskim plažama. Bio je, privatno, jako povučen i na moju nesreću nije volio da idemo po kafićima. Umro je u patnji ne videći svoje mora. Jako mi nedostaje.. Suze su mi krenule... Veliki, veliki čovjek.
Vječna mu slava.

Tko je glasao

Kako vrijeme odmiče..

.,..sve je jasnije, da je Milan bio biće sa druge planete, nije ovo svijet za njega.

Tko je glasao

kao da je nekad bilo

Baš sinoć sam gledao "Kao da je bilo nekada" o Milanu i EKV-u i čitavoj toj sceni, situacija kada Milan 92' na koncertu u Srbiji traži od ljudi minutu šutnje zbog raketiranja Dubrovnika.

odgledao cijeli serijal, skinuo sa RTS-ovih stranica i konvertirao za gledanje na xboxu. što reći, cijeli dokumentarac sam odgledao u dahu. prije njega odgledao "sretno dijete". fenomen novog vala bivše jugoslavije nedovoljno je objašnjen i slabo prikazan. jedina stvar u kojoj smo bili bolji od cijelog svijeta. na kraju dokumentarca "kada da je bilo nekada" nisam prestao plakati, što zbog sudbine Megi, Milana, Vd-a i ostalih, što zbog jednog perioda moga mladenaštva i rebelije koji se nikada neće vratiti. na trenutak sam se upitao kako bi bilo da se rat nije dogodio i uzeo četiri godine moga života? u jednom trenutku sam bio sretan jer imao sam dio mladosti, u drugom tužan jer drugio dio moje mladosti nije protekao najbolje. nekako mislim kako odlazak na koncerte partibrejkersa, ramba, EKV-revivale, azra revivale, samo skupljam krhotine moga života svugdje razasute. a skupljanje krhotina me čini sretnim.

Tko je glasao

Razočarenje

Moram ti reči da smo mi, pravi prijatelji Milam Mladenovića jako razočarani filmom. Osobno nisam mogao dvije noći oka sklopiti. Anton mi je rekao da mora da je tip nekrofil koji je radio film. Skoro nitko (sem Koje) od pravih prijatelja, hm i nisi baš bili bliski, se nije pojavio. Nema Srđana Todorovića, glavnog bubnjara EKV koji je postao i jedan od največih srpskih glumaca. Kad se sjetim kako je njegov otac, isto prvak srpskog glumišta, vozio opremu benda na koncerte.
Firči je jedan dobar bubnjar ali nikakav umjetnik i nije imao uticaj na zvuk benda. Ovo njegovo lešinarenje sada je skandalozno. Ma šta reći o čovjeku koji je oženio Marinu Perazić ili svoj jedini posjet mojo zabavi završio po kazni perući tanjure.
Još gora je što se sugerira kako je i Milan bio ovisnik o heroinu što je laž. Radilo se o nepopravljivom optimistu. Čak i kada je predvidio sva dešavanja u "Par godina za nas" nema pesimizma več ljubavi prema životu.
http://www.youtube.com/watch?v=iuSthfwzjPs&feature=related
Meni osobno je najdraža pjesma Budi sam na ulici.Bio je koncert Haustora u Bg i poslije smo ih pozvali na Party. Nekoj curi sa Dedinja tata je kupio studio.Pošto ženski dio nije bio nimalo imteresantan krenula je svirka do zore. Milan je svirao bas, svoj instrument. Tada mi je rekao da je on zapravo basista ali ne zna čovjeka koji bolje svira gitaru od njega a na frekvenciji je benda. U zoru smo se vračali pješke kući, cca 10km i pričali koje je uživanje i energija u praznim ulicama Beograda i snaga pojeedinca kada ih sam gazi. Oba dvojica smo jedinci. Ali patili smo za prostorom i nismo voljeli granice. Do boli mi nedostaju razgovori s njim.
Možda će netko reči da se hvalim ali imam čime i drago mi je to podijeliti sa vama. O tome nisam pisao jer je jedan moj dnevnik Skidajmo kamate ili skidajmo se do kraja prošao užasno i mislio sam da ovaj portal nije za rock. U tom dnevniku sam pisao o Rage ageint the mashine i dao ideju koju je godinu dana poslije mene dao Eric Kantona. Njegovu ideju koja je bila ista kao moja prenjeli su svi svjetski medij :)
Postoji moja jedna priča ali je namjeravam jako dobro srediti prije objave. Teret i dug u njoj je velik da bi se olako poigrao sa njom.

Tko je glasao

Napiši dnevnik svakako..

...vjerujem da će biti zanimljiv.

Ovaj portal nije za rock? Pa i nije, što je malo čudno s obzirom da ja kao ognjištarac tu i tamo provlačim te teme dok ova gomila "Trockih" nikada nije čula za RATM koji iz njega upravo crpe dosta inspiracije.

Malo sam zajedljiv, no moram podbosti:)

Tko je glasao

Ovako lijepo mjesto za

Ovako lijepo mjesto za druženje, kao što ti je ovaj dnevnik, i ekipa koja se uključila, sasvim su dobri i bez podbadanja. Čak i za posmatrača!
Svima lijep pozdrav.

Tko je glasao

U pravu si.

No nisam išao sa zlim namjerama, samo konstatiram jednu činjenicu koja je za razliku od ostatka svijeta u Hrvatskoj vrlo indikativna čak i u političkom smislu. U globalnom trendu i tkz. Hrvatska ljevica se pokušala ubaciti u taj đir "lijevo=alternativa" (sjetimo se samo pokojnog Račana i Bareta i Milanovićevog "ja sam odrastao na novom valu", a nije laže, slušao je Duran Duran ::)), no već sa Severinom su pale sve maske, rokenrol nema političku opciju, njega nosiš u duši (patetika) ili ne nosiš i to se na koncu uvijek pokaže prije ili kasnije.

Ne bi da politiziram, tek toliko:)

Tko je glasao

Da krhotine..

...pravi izraz.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci