Tagovi

RH Vlada vs stručnjaci

Da nije bilo objašnjenja Zorana Milanovića, predsjednika Vlade RH zašto se ne mogu smanjivati plaće ministrima, njihovim zamjenicima, savjetnicima, pa onda slijedom i pravosudnim dužnosnicima odnosno sucima, glavnom državnom odvjetniku, njegovim zamjenicima itd itd itd……, naši građani po svemu sudeći pojma ne bi imali da Vlada RH i ostale državne institucije vrve velikim stručnjacima koji bi u tom slučaju, dakle smanjenju plaća, masovno „zbrisali“ u privatne vode….. da ovo nije izrekao prvi čovjek izvršne vlasti bila bi to zasigurno šaljiva izjava u konkurenciji za „izjavu godine“, no ovako izjava poprima jednu sasvim drugu dimenziju. Nadamo se samo da predsjednik Vlade ne misli da su građani RH smanjenih mogućnosti za zdravorazumsko razmišljanje.

Ako je prvi „stručnjak“ među hrpom velikih stručnjaka u Vladi RH, a podsjećamo da su u Vladi RH sve redom „provjereni i dokazani stručnjaci“, po izjavi danoj na sudskom procesu u Mađarskoj za ubojstvo dviju osoba prije ulaska u Vladu RH imao primanja od jedva tisuću EUR, onda je jasno kolika je vrijednost na tržištu rada svih ostalih „stručnjaka“ iz Vlade odnosno njegovih kolega,… naravno izuzev onih koji su već prethodno uživali status saborskih zastupnika sa mjesečnim primanja od „bijednih“ dvadesetak i nešto više tisuća kuna…..

Da su građani maloumni ili članovi neke ekstremne vjerske sekte još bi možda i povjerovali u to što im njihov guru zbori, no meni još nije poznat ni jedan slučaj da je netko iz vrha politike i „sa bijednom plaćicom“ svojom voljom zbrisao iz politike kod nekog privatnika na „crnčenje“ za ono što za svoj rad naplati…. a obrnut smjer,… je po svemu što u dvadesetak godina vidimo već bezbroj puta potvrđeno pravilo koje je gotovo bez izuzetka…..

Bilo bi dakle zanimljivo vidjeti radni put (ne ratni) svih Kukuriku ministara, njihovih zamjenika, savjetnika itd… pa da javnost vidi koliko je njih zasjelo u dobro plaćene fotelje bez i jednog jedinog dana radno staža igdje a kamo li u privatnom sektoru. I sve to dok istovremeno svim nezaposlenim ljudima sa istim uvjetima, ali bez partijske knjižice, daju mogućnost da negdje „odrobijaju“ za čak 1600 kuna mjesečno. Sramotno i za loš vic.

I da sve ne ostane tek na otvorenom iznošenju stavova, ovaj puta javno pitam ministra Arsena Bauka da javnosti objasni o čemu to i za koliku plaću ga savjetuje njegov savjetnik gospodin Ante Ćaleta koji prije imenovanja (mislim i bez natječaja) nije imao ni jednog jedinog dana radnog staža.... a isto pitanje, naravno (ako treba navesti će se i imena) upućujemo i ostalim ministrima!!! I takvi će stručnjaci, samouvjereno kaže premijer Milanović, pobjeći u privatni sektor.

Zar je moguće da Milanović toliko podcjenjuje zdrav razum građana RH kada im tako samouvjereno pokušava „prodati“ ovako lošu priču ?!

Komentari

Zdrav razum građana RH!? Što je to?

@DEMOS mislim da Milanović ne podcjenjuje zdrav razum građana RH, već zna da ga građani RH na izborima ostave kod kuće, pa grlom u jagode!!!!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

stručnjaci u vladi

@Demose,
moraš priznati kako je Milanović pametan. zadržavajući stručnjake u vladi i ministarstvima velikim plaćama samo sprečava da oni još više ne upropaste Hrvatsku kad bi pobjegli u poduzetnike ...

w. ;)

Tko je glasao

Bez posebne želje da ulazim u

Bez posebne želje da ulazim u politički background bilo pisca dnevnika bilo ocjenjivača, odista bi me zanimalo na temelju čega je ovaj dnevnik dobio negativne bodove od pravednika i mirisa.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Briga njega

Zar je moguće da Milanović toliko podcjenjuje zdrav razum građana RH kada im tako samouvjereno pokušava „prodati“ ovako lošu priču ?!

Briga njega u što mi vjerujemo, sve dok plaćamo poreze. Proračun je važan a ne mi.

Tko je glasao

Nemoj tako...

pitam ministra Arsena Bauka da javnosti objasni o čemu to i za koliku plaću ga savjetuje njegov savjetnik gospodin Ante Ćaleta koji prije imenovanja (mislim i bez natječaja) nije imao ni jednog jedinog dana radnog staža....

Vidi kako čovik lipo češlja masline ;)

https://lh5.googleusercontent.com/-r2MmFlGcEOc/RzcLhFaZ-iI/AAAAAAAAAjI/h...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica, hoćeš možda reči

@Bigulica,
hoćeš možda reči kako on kao savjetnik ministra još bolje "češka" nešto drugo........

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci