Tagovi

(R)evolucija iliti 20-godišnje čekanje samog sebe

Iz Ustava RH:


Članak 1.
Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Članak 71.
Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj.

Iz Statuta SDP-a:


Članak 11.
Član/ica ima prava i obveze:

• samostalno poduzimati inicijative koje su u skladu sa Statutom i osnovnim
programskim i političkim stavovima Stranke;

• biti kandidiran/a na stranačkim listama za parlamentarne, područne (regionalne) i
lokalne izbore;

Prošlo je 20 punih godina od kada u RH imamo višestranački parlament. U parlamentu djeluju saborski zastupnici kao predstavnici građana RH koji su ih na parlamentarnim izborima ovlastili da ih predstavljaju.
Od uvođenja višestranačkog sustava u RH, dakle, ima tome 20 godina, pratim politička zbivanja u zemlji. Pratim i čekam da se pojave zastupnici koji će me zastupati. Mene i moje interese kao građanina koji ih je ovlastio za to.
U ovih 20 godina nisam osjetio da me netko tamo u parlamentu pedstavlja i zastupa. Kako smatram da je je njihov posao da me predstavljaju i zastupaju u nekoliko navrata sam im pisao u želji da moj glas dođe do hrvatskog parlamenta u kojem bi se trebao čuti glas svakog malog čovjeka u Hrvatskoj. Jer to je svrha i smisao postojanja parlamenta.
Pisao sam svim klubovima zastupnika i svim zastupnicima pojedinačno do čije adrese elektronske pošte sam uspio doći i tražio, jer to je moje pravo koje proizlazi iz Ustava, a isto tako proizlazi i iz činjenice da sam njihov poslodavac, da pročitaju u parlamentu što imam reći na određenu temu.
Naravno, u parlamentu nikad nije pročitan moj stav kao stav građanina ove zemlje koji ima pravo o svemu imati stav, a pogotovo o stvarima koje se tiču sudbine moje zemlje što za sobom vuče i sudbinu moje obitelji i mene osobno.
Dobio sam odgovor od jednog jedinog kluba zastupnika da su primili moj e-mail. I to je to.

Dakle, može se reći da sam nezadovoljan kako sam predstavljan i zastupan na mjestu na kojem svaki građanin ove zemlje ima pravo biti zastupan i predstavljan.
Neko vrijeme me tištilo to nezadovoljstvo, razmišljao o nekoj vrsti revolucije, a onda sam jednog dana (r)evoluirao i odlučio da se idem predstavljati i zastupati sam. Očito je da me nitko i ne može bolje zastupati i predstavljati od mene samog i da sam 20 godina čekao … sebe.

Na parlamentarnim izborima koji će se, prama najavama, održati upravo na moj rođendan(znak od nekud odozgo?) koncem ove godine, barem dvije stranke za koje znam će do imena kandidata na svojim listama doći putem predizbora.
Kako sam ja član SDP-a, a SDP nije jedna od te dvije stranke koje će do kandidata doći putem predizbora ostaje mi samo da ovako javno i transparentno iskažem svoju želju i najavim da ću imati kampanju kao da će predizbora u SDP-u biti.

Sve one koji me znaju, koji čitaju ono što pišem pozivam i tražim podršku:
(R)evoluirajmo zajedno!!

Renato Pilipović, Zadar

Tagovi

Komentari

Diverzant

Ideja mi se čini zanimljivom: upotrijebiti logistiku velike stranke za ostvarenje alternativne ideje.

Vjerojatno se da iskoristiti okoštalost (čitaj tupost) stranačke strukture obzirom na veliko divljenje koje sva ta ekipa ima prema samima sebi i slijednu nesposobnost detektirati što se dešava u bližoj ili daljnjoj okolini.

Ozbiljni problem može nastati u trenutku kad otkriju da dobra ideja nije njihova te kad im ogledalce priopći da oni nisu "najpametniji na svijetu" i tu leži najveća opasnost. Jasno, najpametniji se može biti tako da ozbiljno radimo na sebi ili da ozbiljno radimo na na drugima i pravovremeno ih smiknemo.

Sve je relativno!

leddevet

Tko je glasao

kolega silveci mislim da se

kolega silveci mislim da se opis činjeničnog stanja i odgovori na vaša pitanja i nedoumice mogu pročitati na http://www.virovitica.net/hrvatskom-nekaznjeno-vladaju-ratni-zlocinci-ra...
http://www.izbori2011.hr/kolumne.html

Tko je glasao

Ok. Vrijeme je za pitanja.

Ok. Vrijeme je za pitanja. Kandidacijski postupak je po statutu unutarnja stvar sdpa. Sto ocekujes od nas i opcenito javnog objavljivanja svoje kandidature unutar zatvorene organizacije? Kako ti to tocno moze pomoci?

Tko je glasao

Na pollitika.com sam se

Na pollitika.com sam se uključio svega par mjeseci od njenog lansiranja na web.
Imam vrlo visoko mišljenje o samoj stranici i ljudima koji na njoj pišu i stalo mi je čuti mišljenje blogera s pollitike.
To je prvi razlog za objavljivanje upravo ovdje.

Drugi razlog je pokušaj da na istu stvar potaknem i druge. Smatram da na pollitici ima kvalitetnih ljudi koji su već angažirani u nekoj od političkih stranaka i želja mi je da ih potaknem na aktivnije sudjelovanje.
Tenor je već u jednom komentaru to uočio, vrijeme je da ekipa s pollitike ide u Sabor. Hoću li to biti ja ili neki drugi bloger, manje je bitno.

I naravno, svaka podrška je dobrodošla i pomaže. U najmanju ruku kao putokaz jesam li krenio u dobrom pravcu. Također, i izostanak takve podrške nešto govori.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ako je samo otvaranje teme za

Ako je samo otvaranje teme za resetanje slobodnim stilom, onda je namjera dobro osmisljenja.

Tko je glasao

Silverci

Eto ja želim od srca da na tebi Milanović primjeni parolu "Nismo svi isti".
To jest neka te pusti da svim demokratskim sredstvima pokušaš napraviti što si zamislio.
Među ostalim SDP se upravo i hvali sa unutar stranačkom demokracijom.

Tko je glasao

Među ostalim SDP se upravo i

Među ostalim SDP se upravo i hvali sa unutar stranačkom demokracijom.
Pa da, zbog tog i radim to što radim.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zna "zadro" da je to samo igra

Malo brus, upravo su mladi lavovi u Zg rekli kako su protiv dohodovnog cenzusa u plaćanju vrtića. Idioti, zadrte neprijatelje bandićeve politike guraju u njegovo krilo...

Tko je glasao

@Sil Verci

obična sam građanka Hrvatske i kao takva otovreno kažem kako političari bez obzira pripadali vladajućoj garnituri ili oporbi grubo krše svaki članka Ustava, osim onih koje su već prilagodili svojim potrebama Hrvatska je daleko i od demokratske i od socijalne države. demokracija nije samo imenica ženskog roda koja počinje sa slovom 'D' a značenje je u koliko toliko slobodnim parlamentarnim izborima. kažem koliko toliko slobodni izbor jer smatram kako će oni biti slobodni u onom trenutku kad broj birača ne premašuje niti broj stanovnika dotične države niti broj punoljetnih građana. oni će biti slobodni demokratski onda kad o mojoj sudbini nebu odlučivali oni koji ovdje ne žive niti plaćaju porez.
demokracija nisu samo izbori, njih ima i u državama koje se smatraju diktatorskim, već je to mnogo više - to je i pravo na vlastito mišljenje, kao i pravo na razne izvore informacija. demokracija je i pravo na mirni prosvjed s kojim se izrašžava neslaganje s poltikom vlade koja ide na štetu naroda, kao što je deokracija i pravo na traženje prijevremenih izbora u slučaju da od postojeće vlade nema nikakve koristi. čvrsto držanje fotelje u koju su zaljepljeni stražnji dio tijela ne spada u demokraciju.

što se tiče socijalne države - taj članak Ustava je prekršen onim trenutkom kad su firme upropašene od raznih podobnih članova stranaka a radnici poslani na burzu, onim trenutkom kad je devastriano štamparovo zdravstvo i spreveden način sličan američkom. isto tako socijalan država jeuništene i kad je uništeno školstvo. davanje socijalne pomoći tzv. socijalai koja zapravo to nije dok pravi socijalni slučaejvi ostaju bez stanova, kuća jer su ih izgubii ovrhom.

SDP u svom nazivu nosi naziv Socijalna Demokratska Stranka a nažalost od toga je ispavan samo zadnji dio naziva STRANKA. nije niti socijalna niti demokratska. kao ostale stranke na hrvatskom nebu fura se na demokraciju i socijalu a zapravo je miliona svjetlosnih godina daleko od toga.

w. ;)

Tko je glasao

Pozdravljam spoznaju člana

Pozdravljam spoznaju člana stranke da ga ta u Saboru ne zastupa odgovarajuće. Pozdravljam i nakanu da vlastitom mini kampanjom pokuša doći do mjesta na listi te iste stranke. Vjerujem da će kampanja biti kvalitetna i, da se odvija u demokratskom okruženju, zasigurno bi polučila uspjeh. Tim više što se ostali reflektanti uopće ne trude na takav način doći do liste već se oslanjaju na prokušane metode zbližavanja s onim koji odlučuje o uvrštavanju na listu i mjestima, pogotovo onim izglednima za ulazak u Sabor.

Potonje će ujedno predstavljati glavnu zapreku jer je nemoguće voditi vlastitu kampanju bez osvrta na ostale konkurente. Čak i ako osvrt ne bude negativan, već sama činjenica da sebe stavljaš ispred njih će polučiti reakciju. Kako znamo, nije nemoguće da javno dobiješ potporu, s tiradom o demokratičnosti stranke u okviru koje se natječeš, a iza leđa ogovaranje i podmetanja svake vrste uz osiguranje da neformalnim kanalima dospiju do ušiju onog koji odlučuje.

Osobno, volio bih da uspiješ jer znajući stavove koje zastupaš i skrupule koji kronično nedostaju profilu dosadašnjih zastupnika, siguran sam da bi bio vredniji, pošteniji i u svakom pogledu bolji od mnogih kojima je stranka ukazivala povjerenje.

Ne znamo još koga se namjerava staviti na liste ali opravdano sumnjam da one slični tebi. Prije one koji koriste svaku priliku i svaki kanal da vođi pošalju poruku kako ga apsolutno podržavaju.

Još jednom, podrška i svaku sreću u ostvarivanju nauma ti želim.

B-52

Tko je glasao

sm

"osobno,volio bih da uspijes jer znajuci stavove koje zastupas i skrupule koji kronicno nedostaju profilu dosadasnjih zastupnika,siguran sam da bi bio vredniji,posteniji i u svakom pogledu bolji od mnogih kojima je stranka ukazivala povjerenje".
Ne da bi bio bolji od mnogih.Bio bi najbolji.Kamo srece da se jos neki clanovi pollitike ukljuce u borbu za sabor.Naravno tu je i poveznik,grdilin(ne znam na kojem nivou)Sinisa Prpic,Starpil..Zelim vam svima uspjeh.A i Mrak bi mogao pomoci.
Bogati,Pollitika bi mogla imati klub zastupnika u slijedecem sazivu.

Tko je glasao

Hebote, objavi kandidaturu i

Hebote, objavi kandidaturu i vec se ufura da je klasicni politicar koji nema sta polemizirati sa marvom na svojoj temi :-o

Tko je glasao

Kad uhvatim vremena odgovorit

Kad uhvatim vremena odgovorit ću svima.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

To svi kazu :-)

To svi kazu :-)

Tko je glasao

renato iliti silverci

u pravu si sto se tice tih kvazi narodnih poslanika u hrvackom saboru, ali ne daj boze da bedasti hrvati i hrvatice tebe i tvoj sdp zajedno sa ostalim kriminalcima (jakovcic, cacic...) iz kikiriki koalicije izaberu i vi dodjete na vlast!
nista bolji niste od aktualnog kra-de-zea i foteljasa iz hss-a i srpske stranke!
na precjednickim izborima smo, nazalost, u drugome krugu imali za birati manje zlo, iako je bilo cak i puuuuuno boljih kandidata u prvome krugu ali nisu prepoznati, hrvati i hrvatice izabrase ipak vece zlo, poslije se je pokazalo!
ja nisam niti isao birati u drugom krugu, jasno je zasto!
btw ovo su ti samo jeftine predizborne fore, nista dok u hrvackoj ne napravimo temeljitu lustraciju i nacionaliziramo opljackanu nacionalnu imovinu i resurse... nakon lustracije ce se kra-de-ze i sdp sami od sebe raspasti!

Kitz

Tko je glasao

Razmišljanje vam je sasvim u

Razmišljanje vam je sasvim u redu, ali su vam zaključci loši. U hrvatskoj politici nema boljih i loših. Svi su isti, jednako beskarakterni i dok god po pitanju karaktera ne bude razlika, neće biti razlika ni u rezultatima koji se postižu. Ne mogu se prepoznavati bolji, kada ih nema.

Nije jasno iz vašeg komentara što vi zagovarate kao rješenje? Nećete izaći na izbore? Je li to rješenje? Ili je rješenje sve drugačije proglašavati jeftinim predizbornim forama? A kakve su vam fore SDP i HDZ jasno ste rekli. I? Ne shvaćate da ste vi najbolje rješenje?

Tko je glasao

@silverci ( Poštovani Renato

@silverci ( Poštovani Renato ), oprez !! Vjerujem da znaš priču o revoluciji, te kako završavaju djeca u tim istim revolucijama. Da nisi neki "autokanibal", to samo pretpostavljam. No da će te dojučerašnji drugovi zbog ovog tvog demokratskog iskoraka, već za par dana "popapati", to sam apsolutno siguran. Sretno, poštenjačino !!

Tko je glasao

Što je revolucionarno u

Što je revolucionarno u činjenici da građani dižu glavu, odlučuju sami kontrolirati svoj život i budućnost, a sve što traže je da se Ustav i zakoni poštuju bez iznimke i ostatka?. I kako je to moguće da se zbog takvih zahtjeva može "popapati" bilo koga?

Vidite, baš zbog reaktivnog i destruktivnog djelovanja glavnih političkih stranaka i njihovih satelita, koje s demokracijom nemaju nikakve veze, sazrelo je uvjerenje da se sa strankama ne treba uopće baviti. I to je trenutno prevladavajuće javno mišljenje.

SDP se neće usuditi u predizborno vrijeme ići u obračune s "disidentima", ali da će ih s prezirom ignorirati, zakulisno neutralizirati i slično- to hoće. A sve ovo sa srećom nemadodira. Nije sreća donijeti odluku, a bogami ni rezultati ne ovise o sreći. Po načelu dva stvaranja, onako kako se odradi prvo ili duhovno stvaranje ideje, rezultati će biti predvidljivo drugo ili fizičko ostvarenje. Drugim riječima , kako zamisliš, tako ćeš i ostvariti. Jedini je uvjet prvo duhovno stvaranje osmisliti besprijekorno. U svemu tome, sreća, slučaj ili okolnosti ne igraju ama baš nikakvu ulogu.

Tko je glasao

Ma nece. Previse je izlazaka

Ma nece. Previse je izlazaka jakih ljudi (moralno) u skorije vrijeme bilo iz SDPa koji su im samo vratili duplo, tako da su lagano izgubili snagu copora.

Tko je glasao

Vaše mišljenje

Doživjela sam vas kao osviješćenog građanina i poštenog političara. Svaka čast na ustrajnosti u traženju odgovora za običnog građana i neodstupanju od svojih stavova!
Da li ćete vi ulaziti u kampanju s SDP-om ili nekom drugom strankom, pošto osjećam razočarenje prvom navedenom?
Htjela bih čuti vaše mišljenje o tome koja stranka ima najbolji program za oporavak države (ako ste informirani) i koja stranka, koalicija ili nešto drugo ima najveći kredibilitet da će raditi na tome što će obećati u predizbornoj kampanji?

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

Idem u kampanju unutar

Idem u kampanju unutar SDP-a.

Koja stranka ima najbolji program za oporavak države?
Nažalost, ne mogu govoriti o nečemu što nisam vidio. Kad i ako budu objavljeni imat ću mišljenje o tome.

Svatko tko obeća bilo što osim odricanja i teškog rada jednostavno laže. Moja procjena je da treba barem jedan i pol do puna dva mandata da bi se osjetili efekti bilo kakvog programa. Možemo imati i kratkoročne mjere, ali su one upravo ono kako im i ime kaže-kratkoročne.
Za dugoročan razvoj Hrvatske se trebaju zasukati rukavi i dobro oznojiti. I najvažnije, dobro kontrolirati i paziti da se moralno ne zastrani.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Hrvatskoj ne trebaju oni

Hrvatskoj ne trebaju oni kojima treba jedan i pol do puna dva mandata da vrate opljačkano! Takve smo već imali s Račanom i njegovim kukurikavcima. Nje potrebna reprriza foteljaša, treba vlast koja će znati upotrijebiti čekić i nakovanj!

Tko je glasao

evo, milanovic je danas nekaj

evo, milanovic je danas nekaj za cudo dobro rekel. (nije bilo predugacko, pa se nije spetljal) .. sam je zaboravio da mu za taj plan treba siroka potpora..

a sa onom facom i ponasanjem stvarno ne znam koje bi ga to mase slijedile u stvarno potrebnom programu, racionalnom i samoodricajucem... pogotovo kad se zna da nije nikad jos predlozio stednju doma..

hdz kupuje glasace, sdp se odnosi prema ljudima kao da su nevazni, laburisti pice svoju karijeru, kosor se javio sa novim idejama stvaranja podobnih skupina (ali drugacijih od hdz)... uglavnom svi se bave sami sobom

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

To ja stalno govorim

Govorim da nema ekspresnog rješenja problema naše situacije i da će trebati desetljeće da dođemo blizu cilja, i to uz velika odricanja i rad onih koji dodju na vlast.
Oni koji misle sjesti u vladajuće fotelje samo zbog plaće, neće postići ništa, moraju biti svjesni da ako žele pomoći državi moraju zasukati rukave i krvavo raditi.

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

gdje ti vidis takve?

gdje ti vidis takve?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ah,

ne vidim ih puno, ali mora ih biti... Najčešće se takvi ne eksponiraju jer im nije do slave i moći.
Nadam se da postoje i da će se pojaviti. U nekima koji su se pojavili možda čak i vidim potencijal takvog čovjeka. Mislim da je i autor teksta svjestan da se jedino tako može nešto postići, što je i istaknuo u prijašnjem komentaru.
Lunoprof, nije valjda da si bez ikakve vjere u postojanje poštenog naroda? Znam da je situacija teška, ali ja mislim da ipak nisu svi baš pokvareni.

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

moje pitanje je bilo

moje pitanje je bilo usmjereno na ovaj dio galetovog komenatra

uz velika odricanja i rad onih koji dodju na vlast.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

To je moj komentar.

To je moj komentar.

istina* ljubav* sloboda* mir*

Tko je glasao

oprosti na gresci.. da tvoj

oprosti na gresci.. da tvoj je.. i na to se odnosilo..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

programi

ovdje su napravili određenu analizu stranačkih programa:

http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=136&View=Details&ItemID=7...

Tko je glasao

kolega seneka trtkeljanje s

kolega seneka trtkeljanje s programom me uvike podsjećaju na perilice. naravno kod laburista to nije slučaj jer u laburistima kao što je poznato, predsjednik osobno pere sve ručno!

Tko je glasao

Gps

Kolega anonimni novogvinejac,

Citirao sam banka magazin i dao link bez svog komentara pa nije jasno kako to banka magazin ima veze s laburistima. Zaslijepljenost cesto ima karakter poput otiska prsta ili gps lokacije.

Tko je glasao

@silerci

ništa bez jasne vizije porpaćene projektima i programiima za oće dobro.

w. ;)

Tko je glasao

Svatko tko obeća bilo što

Svatko tko obeća bilo što osim odricanja i teškog rada jednostavno laže.

Bilo bi dobro da ni krilatica "krv, znoj i suze" ne ostane letjeti zrakom, nego da nam oni koji ju izgovaraju točno kažu tko će se odricati, koliko, zašto ti i zašto toliko te s kojim ciljem. Nakon pljačke javnih dobra, javnih financija i javnog povjerenja čiji se akteri jako dobro znaju, a znaju se i slabe točke u sustavima koje su to omogućile, mislim da nitko normalan ne može tražiti od onih koji nisu ni luk jeli ni luk mirisali da se na njegovu lijepu riječ još odriču ili da još teže rade (tu mislim na težinu rada koji je malo ili nikako plaćen, a dobit od poslovanja se trpa u džepove vlasnika). Ono što se traži su jasno i precizno identificirane točke odljeva javnog novca i njihovo uklanjanje. Ako netko misli da će građani i dalje "stezati remen", a da se pred njihovim očima društvo urušava zbog kriminalne sprege privatnih interesa i politike, taj je u velikoj zabludi.

nemesis

Tko je glasao

Silverci, ako ste se

Silverci, ako ste se pronašli, onda vam ne treba podrška, već bi je trebali dati drugima . Ništa nije slučajno i ništa nije bez uzroka. Zadnjih 20 godina vas je život pripremao na ovu odluku i sada je trenutak da se pridružite Savezu za građansku i etičku Hrvatsku, udrugu koja će vam omogućiti da za sebe napravite točno ono što vi za sebe želite, ili što zaslužujete. Bavljenje strankama će vam samo produžiti patnju.

Tko je glasao

dajte se uozbiljite kolega

dajte se uozbiljite kolega poveznik. ostavimo svećenicima oltar u crkvi a političarima prostor u javnom životu. lobirate kao da je savez za građansku i etičku hrvatsku aladinova čarobna lampa iz koje će iskakati čudotvorci. pogledajte samo tko su ti neimari građanske i etičke hrvatske.

Tko je glasao

Hvala na pozivu, ali trenutno

Hvala na pozivu, ali trenutno sam na putu koji smatram ispravnim. Ako uvidim da griješim razmislit ću o tvom pozivu.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Taj Savez

je u ljudskom i programskom smislu znatno ispred mnogih drugih, ali sam ga u startu izbrisao kao i kod Lesara jer mi se nisu uopće udostojili odgovriti na neke prijedloge razvidne iz mojih Dnevnika ovdje.
Meni je to dovoljno da vidim kako je riječ ili o krajnjem amaterstvu ili o vrlo neuljuđenom obliku komuniciranja jer inače sve pršti od uljuđenosti, staloženosti i smirenosti kod don Ivana kao i primejrice Kregara i Jurčića. I
I oni se očito pale na formu jer sadržaj im ili nije bitan ili ga i oni kao i svojedobno SDP budu ukrali kao svoju ideju.
Očito se nema s kim u promjene.
Kako zasad stvari stoje apstinirat ću od izbora pa nek pobjedi Većina !

Provinciopolis

Tko je glasao

A moj prijatelju, je li vi

A moj prijatelju, je li vi stvarno mislite da će vaše vapaje, zamotane u prijedloge koji bi se trebali isčitavati iz vaših Dnevnika uočiti bilo tko? Ako vam je stvarno to izgovor da se osjetite odbačenim, onda mogu pretpostaviti kakvi su vam prijedlozi.

Nemojte brkati don Ivana, Kregara ili Jurčića. Don Ivan nije političar, ova dvojica jesu. Don Ivan ima karakter, ova dvojica nemaju.Don Ivan svakome nudi mogućnost, ova dvojica obećavaju. Ogromne su to razlike. Savez za građansku i etičku Hrvatsku prvi u povijesti samostalne Hrvatske nudi građanima da se uključe u rješavanje vlastitih ali i društvenih problema. Odbaciti ponudu je isto što i neodgovorno izvršiti samoubojstvo i dopustiti da i dalje pobjeđuje razbojnička Manjina.

Tko je glasao

Ma me fascinira kako redovito

dobivam fantastične odgovore na iznesene kritike i istinite događaje te me pritom posebno fascinira kako se tih odgovora najčešće laćaju psihoanalitičari koji me očito poznaju bolje nego sam sebe. Ne znam što su oni uistinu po struci, ali znam da zbog svog profesionalnog Rada redovito prolazim psihofizičke testove.
Ponekad čak pomislim da ti i takvi ili jesu ili bi u aktualnim okolnostima vrlo lako mogli postati narodni zastupnici u Saboru pardon saborski zastupnici i to oni isti koji takve testove ne prolaze, a upravljaju sudbinama milijuna ljudi.
Jebem te živote !

Provinciopolis

Tko je glasao

razmišlljanje

kakvo je po volji hrvatskih potlitičara kojima je vlastita korist ispred općeg dobra. to zapravo nisu političari kakvi dominiraju vani već tipični politikanti kakvi vladaju državama koj koketriaju s diktaturom i u kojima demokracija započinje i zavšrava s parlamentarnim izborima.

w. ;)

Tko je glasao

postojiš da bi bio ili da bi imao!

i što pamet ima s tim? to je jače od osobe. to ti poslije sve to reda u tvojoj podsvjesti....

žao mi je da smo daleko, glasala bih za tebe!

za sebe mislim da sam lijeva, glasam uvijek za SDP mada sa liderima na lokalnom i na globalnom planu sam više nego razočarana ali me i nitko nije oduševio pa ostaje blijeda nada da ipak glasam za svoja uvjerenja....

mnogo sreće!

Tko je glasao

trebao si pisati onoj

trebao si pisati onoj "poštenjačini" leki, sdpovom ekspertu za pravosuđe. članu onog fikusnog organa koji bira i potvrđuje sudce. članu dsva koji umjesto provođenja stegovnih postupaka, djeluje kao peti ortak i sindikat posrnule struke. Trebao si mu faksati i emailirati, nazivati sdpovu neljubaznu tajnicu.u saboru i sve to mjesecima. pozdravljam tvoju odluku da se predstavljaš sam, a ne putem lupeža kojima si poslao svoja razmišljanja i pritužbu.

Tko je glasao

...

i odlučio da se idem predstavljati i zastupati sam. Očito je da me nitko i ne može bolje zastupati i predstavljati od mene samog i da sam 20 godina čekao … sebe.

Jedini je problem što u saboru nema mjesta za sve one koji tako misle, a to je cirka 2.000.000 ljudi. Osim toga sabor je ionako za kurac jer vlada radi što joj pukne, zgradu bi trebalo poravnat za parking.

Tko je glasao

Mjesta nema 2 000 000, ali ih

Mjesta nema 2 000 000, ali ih ima 150. Imamo li 150 ljudi u Hrvatskoj koji su sposobni predstavljati sami sebe?

Uloga Sabora je uistinu degradirana do krajnjih granica, ali zato i idem tamo. Treba netko uvesti reda.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Uloga Sabora je uistinu

Uloga Sabora je uistinu degradirana do krajnjih granica, ali zato i idem tamo. Treba netko uvesti reda.

To je ključno pitanje, demokracija ili apsolutizam. Poštivati Ustav ili ga nastaviti izigravati.

Nalost, činjenica da je Linić samo natuknuo da bi predsjednik stranke ako ode u Vladu trebao napustiti fotelju stranačkog šefa i bio popljuvan najviše iz vodstva stranke govori da su vrlo krhke šanse da se na tom planu išta promijeni.

Mada vjerujem kako se dijelom radilo i o pokušaju spina ne bi li se kroz poticanje javne rasprave dobio prostor u medijima i prijeko potreban publicitet, zamisao je odlična, postoje unutar stranke oni koji doista misle da treba proširiti krug onih koji odlučuju i da to umjesto najužeg stranačkog vodstva i predsjednika stranke osobno, odnosno Vlade, trebaju biti članovi Glavnog odbora i stranka u širem smislu, odnosno Sabor.

Obzirom na mehanizme odlučivanja unutar stranke, bojim se da je utopija očekivati da uže vodstvo stranke odlaskom u Vladu samo sebe razvlasti. Za to je potrebna šira potpora unutar stranke a ako je zatražiš, bojim se da ćeš biti sasječen.

Volio bih da se varam, ali mi se čini da na tom polju još ne postoji kritična masa.

Iskoristio bih priliku pa podsjetio da smo o ulogama Sabora i Vlade raspravljali pred prošle parlamentarne izbore, ja napisao dnevnik, kada je SDP bio u vrlo izglednoj poziciji da ostvari ovo za što se ti i sada zalažeš. Nažalost, prilika je propuštena, kako zbog gubitka izbora tako i zbog činjenice da se Milanović u zadnji čas predomislio i poželio biti premijer. Čisto sumnjam da bi mu njegov ego dopustio ponovno predomišljanje.

Svakako, ja sam apsolutno za to da stranke kroz Sabor budu šef Vladi a tako je i po Ustavu, no bojim se da će predsjednici stranaka prije promijeniti Ustav nego se odreći apsolutne premijerske dominacije nad Saborom.

B-52

Tko je glasao

tako i zbog činjenice da se

tako i zbog činjenice da se Milanović u zadnji čas predomislio i poželio biti premijer.

cisto radi utvrdjivanja cinjenicnog stanja - kada se on to tocno "predomislio i pozelio biti premijer", odnodsno na sto se odnosi izraz "u zadnji cas"?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Silverci nije zaslužio da mu

Silverci nije zaslužio da mu se spama dnevnik pa ovdje neću prihvatiti tko zna koju već po redu polemiku o Milanoviću jer je u mom komentaru spomenut isključivo u svrhu ocjene izgleda da se unutar SDP-a progura Renatova namjera da Sabor zauzme mjesto koje mu po Ustavu pripada.

Njegovu namjeru sam podržao i prihvatit ću raspravu samo o temi koju je on odredio. O Milanoviću samo ukoliko netko ustvrdi da je on spreman vlast iz svojih prebaciti u ruke Sabora. Dakako, ako uopće postane premjer.

B-52

Tko je glasao

ok, niti ja ne zelim spamati

ok, niti ja ne zelim spamati dnevnik, ali bi ti ipak trebao pripaziti kada koristis rijec "cinjenica", buduci je milanovic premijersku kandidaturu istaknuo tek nakon izbora, i to nakon sto je iz hss-a upucena javna poruka kako ne misle koalirati s strankom ciji predsjednik nece biti u vladi. mislim da imas dovoljno materijala za komentriranje sdp-a i bez da sugeriras neistine.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Kad već insistiraš, izbori

Kad već insistiraš, izbori formalno završavaju proglašavanjem službenih rezultata ali stvarno nakon što se vidi tko je pobijedio odnosno formirao većinu. Zato Milanovićevo predomišljanje jest u zadnji čas, a motiv je pritom nebitan.

Bitno je jedino to, što je i tema ovog dnevnika, da Milanović ne kani biti premijer a stvarnu vlast prepustiti saboru, odnosno da je njegov trenutni stav u suprotnosti sa Silvercijevom željom i namjerom.

Koliko god ću ja imati dovoljno materijala za komentiranje SDP-a toliko ćeš i ti da očituješ svoj stav o Milanoviću. On je ovdje tek ilustracija a za iskazivanje lojalnosti mu ili njegovo kritiziranje će biti još pregršt prilika.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci