Tagovi

Resident Evil: HAVC Afterlife

PXL_180214_7091362-656x365

Projekt Nemesis ide dalje, zaraza se progresivno širi.

Preostali nezaraženi pružaju snažan ali više-manje uzaludan otpor korporaciji Umbrella.

Najnovije vijesti medijskih kuća podložnih korporaciji Umbrella otkrivaju nam novog-starog upravitelja podzemnog laboratorija za testiranje najnovijih virusa kojima se oduzimaju i posljednji tragovi ljudskih osjećaja te se subjekte pretvara u strojeve bez uma i duše.

Nakon što je projekt Nemesis otkriven, uz strahovitu žrtvu preostalih nezaraženih koji su uložili vrijeme, novac i zdravlje te dokazali zločinačku prirodu projekta Nemesis, stari voditelj projekta je bio prisiljen dati ostavku. No novi-stari voditelj odlučno opovrgava da je projekt u bilo kakavom zaostatku ili da će biti prekinut.

Prve riječi novog-starog voditelja tog jezivog projekta su sljedeće:

“U startu je premalo novca, to je kao kavez s jako lijepim životinjama koje će se početi klati međusobno ako im ne daš dovoljno hrane.”

Dobro, nisu baš prve, ali savršeno pokrivaju bit priče. Radi se o životinjama, kako kaže vođa projekta i laboratorija, to kao prvo. Kao drugo, stvar je ukusa kome je što lijepo, ako su njemu paraziti, hijene, lešinari i strvinari svih vrsta lijepi tko sam ja da to poričem.

De gustibus (et coloribus) non est disputandum.

Da će se životinje početi klati to je sasvim sigurno, jer to i jest priroda životinje, za razliku od ljudi, a tko bi bolje znao o njihovoj prirodi od onoga tko je te životinje proučavao i tko će ih u budućnosti voditi i puštati iz laboratorija među nevine žrtve.

No, krenimo redom, jer je doista bitno znati kako novi-stari vođa misli voditi ovaj ključni projekt multinacionalne korporacije Umbrella, Nemesis. Naime, o tome da znamo koji su im planovi i strategije ovisi hoćemo li izumrijeti ili će neki od nas uspjeti preživjeti i stvoriti slobodan svijet ljudi, u kojem će se djeca smijati i igrati, biti djeca, a ne uz škrgut zubima biti hrana i zabava korporacijskim životinjama.

Tekst u korporacijskom mediju Jutarnji list već u naslovu otkriva tko je glavni krivac za neugodnosti koje je korporacija doživjela kad se otkrilo da krše sve moguće zakone i da su čak i po standardima korporacijskog svijeta u kojem je korporacija iznad ljudi, zakona i država prelazili te potpuno devastirane norme i službe.

DANIEL RAFAELIĆ, NOVI RAVNATELJ HAVC-a: Netko treba braniteljima objasniti da ovo više nije kinematografija ‘Bitke na Neretvi’

Vidljivo je iz naslova da korporacija nije blagonaklona prema onima koji su kriminal prepoznali i neke od životinja uspjeli odstraniti između ljudi, pa tako bar smanjiti žrtve, ali ne. Novi-stari ravnatelj jasan je da su neprijatelji oni koji na kriminal upozoravaju. Prijeti on da branitelji više neće imati nikakve koristi od korporacije, ali to je prijetnja praznom puškom jer branitelji nisu nikad ni dobili ništa od korporacije, pa čak ni za film Ovčara, ali su zato stradali u operaciji ratnih zločinaca Novakovića (koji je čak tenkovima zgazio preko 80 i svojih srpskih izbjeglica, a što je radio Hrvatima ne smijemo ni misliti), Štrbca…, u projektu kodnog imena 15 Minuta, napijmo se krvi Hrvatima.

Prvi prijepor nastao je između gosp. Jakova Sedlara i novog-starog upravitelja laboratorija Rafaelića. Naime gosp. Sedlaru se ne sviđa Vođin stav da filmski žurnali iz onih vremena ostanu u “Jugoslovenskoj kinoteci”. Vođa korporacijskog laboratorija odlučno odgovara gospodinu Sedlaru da je najbolje da tamo ostanu jer su tamo dobro uskladišteni, a neformalno se da iščitati da je stav korporacije da je isto bili ti žurnali u Srbiji ili Hrvatskoj, no kako su to hrvatski žurnali ipak je najbolje da ostanu u Srbiji, jer… dalje nastavite sami.

Također na prigovor gosp Sedlara da se upotreba tih žurnala plaća V.D. upravitelj laboratorija vispreno odgovara da bi ih i u Zagrebu plaćao. Neformalno se da iščitati da je sve to isti i isti klinac i da je bolje da ti novci za hrvatske žurnale ostaju u Srbiji jer su hrvatski žurnali pa je glupo da netko u Hrvatskoj upravlja tom građom i još zarađuje na tome. Sve jasno? Ako nije to je zato što ne razmišljate anacionalno.

Anacionalno = velikosrpski.

Dodaje upravitelj laboratorija i to da mu se upalila “crvena lampica” i da mu je dao podršku D. Matanić iz čega logički izvodi da su mu dakle svi dali podršku. Pod “logički” mislim na danas razvijenu korporacijsku logiku koja je apsoutno kontrarna svim poznatim logikama u povijesti čovječanstva, uključujući matematičku logiku.

Dalje “apolitični” (kako sam sebi voli tepati) upravitelj laboratorija za sve krivi Karamarka i tvrdi da smo na razvalinama Karamarkove… nešto. Naravno da je prema korporacijskoj logici Karamarko kriv što je bivši upravitelj laboratorija privatizirao laboratorij i protuzakonito na tisuću načina otuđio milijune kuna, samo ono što se zna, a tek se zagrebalo. “To je sve on kriv” jauče novi-stari upravitelj laboratorija i upire svojim masnim prstićem prema Karamarku koji se negdje u bespućima povijesti još uvijek pokušava dosjetiti u kom je trenutku izgubio bitku sa zaraženim životinjama. Pomoći ću mu, nije shvatio tko su zaraženi u HDZ-u.

A onda crescendo:

“Pisao sam o kinematografiji u totalitarizmu, u NDH, gdje imaš situaciju da se sloboda kinematografije guši i sada se opet takvo što događa. Ako to mogu spriječiti – super, ako ne – doviđenja.”

Doviđenja… Doviđenja…

Doviđenja… Doviđenja…. Ništa?

Izgleda da nije mislio ozbiljno, no dobro. Jasno je sad već svima da je to samo ona poznata korporacijska logika kad ucjenjuju.

A ucjenjuju na ovaj način:

  1. Ima da bidne kako ja hoću inače odlazim jer ste svi vi ustaše.
  2. Ako pljačkam nitko nema pravo reći da pljačkam jer ću ja reći da mrzi Srbe, da ima dijagnozu, da je ustaša.
  3. Sve što je pogrešno u mom laboratoriju je pogrešno samo zbog nekog drugog, mi nikad nismo krivi i ne griješimo ni kad krademo ili lažemo, svi koji se usude otkriti naš kriminal su ustaše.
  4. Ako ustaše budu inzistirali na tome da snimamo i ustaške filmove, koje oni zovu hrvatski filmovi, odlazim, jer sa ustašama koji sebe nazivaju Hrvatima ne želim imati posla. Smrt ustašama, sloboda korporaciji i kriminalu.

Drugim riječima, upravitelj laboratorija nam poručuje sljedeće: Ovo nije vaša država, svi koji ne shvaćaju da smo mi multinacionalna korporacija i pokušaju podvaliti neki hrvatski projekt bit će grubo odbijeni, ovo nije hrvatski laboratorij i što prije to shvatite bit će vam bolje, ne pišite nam i ne tražite pomoć ako mislite raditi nešto pozitivno za Hrvatsku.

Staccato:

“Pa, filmska zajednica čeka moje prve poteze, ministarstvo ih čeka, pa i neprijatelji HAVC-a, međutim, stajat ću iza stvari koje napravim i to je jedino što mogu. Ako sve skupa eksplodira, eksplodirat će, ali to nije stvar koje se ja bojim. Mislim da će katarza nastupiti tek nakon izbora ravnatelja, ovo sada je tek tehnička stvar. Nešto kao Februarska revolucija u Rusiji koja je bila samo priprema za Oktobarsku.”

Pod “neprijatelji HAVC-a” upravitelj laboratorija misli na branitelje koji su otkrili nebrojeno kriminalnih višemilijunskih radnji. Pod neprijatelji misli na gosp. Hasanbegovića koji je prvi pao kao žrtva surove kriminalne klike. Pod “neprijatelji” misli i pravosudne i druge institucije koje se usuđuju dirati u korporacijski laboratorij. Prijeti, kao i Pupovac – “Letjet će metci”, ili Dačić eksplozijama, tako i upravitelj spominje eksplozije ako se netko suprotstavi neizbježnom – Hrvatska noćas mora pasti.
Usput nam otkriva da imaju strašan i stravičan plan koji uključuje sve nas i o čemu se nas neće ništa pitati. Bumo vidjeli druže?

Pohvala ludosti:

“Tu je, naravno, pitanje i povrata hrvatske filmske građe, no ne u doslovnom, fizičkom smislu, jer što će nam te stare kopije, nego sve to moramo dobiti digitalizirano, da to svima bude dostupno. Nisu u pitanju samo žurnali iz doba NDH nego i žurnali Zora film iz tridesetih koji su senzacionalni.”

U Srbiji su i mnoga druga blaga pokradena za vrijeme okupacije trećine Hrvatske, kao i arhivska koja nikad nisu vraćena.

Hvala Bogu, upravitelj laboratorija je pronašao modus kako ćemo sve to vratiti, ne fizički, jer što će nam stari filmovi, kako kaže upravitelj, nego što će nam i skulpture, slike, umjetnine svih vrsta, osobito one pokradene iz preko 1500 srušenih katoličkih sakralnih objekata. Naš vrli upravitelj ima bolje riješenje, jednostavno sve uslikamo, snimimo i stavimo na CD-e ili “blu-ray”, kako nas uči upravitelj, što će nam fizičke skulpture, slike, umjetnine u svakom pogledu, kad je bolje sve to snimiti pa da čitav svijet vidi čime naša otadžbina raspolaže, a mogu doći i sami pogledati “naše” vrijednosti u “njegovoj” premiloj Četničkoj Džamahiriji Srbiji, mudro zbori naš mali elegantno mudrošću prepunjeni mudrac.

Inače “mudrac” su nekada babe zvale podlace, parazite, lijenčine i lopine, čudno, jelda?

Dakle mudrac nas je počastio i ovim mudrostima:

“- Ja mislim jako dugo. Ljudi žele krv. Kod nas je normalno da netko ukrade milijune, svote kakve su u HAVC-u nezamislive, i oslobode ga zbog proceduralne greške. Netko drugi ubije i puste ga uvjetno. Većina filmske zajednice očekuje Hribarovu krv, nekakvu katarzu, a meni je to odvratno. Rekao sam to i na presici, prestanite udarati leš Hrvoja Hribara.”

On misli jako dugo – ma ne, nismo uopće primjetili, a kad nakon dugog mišljenja lane, onda opravdava pljačku nekim drugim pljačkama, ubojstvima. Relativizira pljačku, ne priznaje zakone kao ni brat mu leš, tako ga on zove.

Usput umanjuje pljačku u HAVC-u, a svoga prethodnika zove lešom,, kakav mag mudrosti i etike, savršen upravitelj laboratorija za istraživanje novih virusa na nevinim i nesretnim ljudskim bićima. Ovaj će biti legenda, leš je nula za ovoga.

I tako, na valu potpunog i ostrašćenog ludila, dojahasmo do pred kraj intervjua sa upraviteljem podzemnog laboratorija, a to znači na početak:

“Kako gledate na situaciju u kojoj se branitelji upleću u unutrašnji ustroj HAVC-a?
– Problem je u tome što njima nitko nije objasnio da ovo više nije kinematografija “Bitke na Neretvi”. Razumijem da bjesne na danski dokumentarni film “15 minuta: Masakr u Dvoru”, koji je HAVC isprva predložio za financiranje pa se povukao, no tu je trebalo stati. Žalite se da nema filmova o Domovinskom ratu? Dobro, a kakve filmove želite? “Bitku za Vukovar”? Tko će to režirati, Sergeja Bondarčuka više nema. Treba s njima sjesti, razgovarati i objasniti im stvari.”

Kako već napomenuh, ćorak, ali taj ćorak nije upućen ljudima, već onim životinjama s početka priče. Životinjama on obećava da Hrvati neće imati pristup sredstvima, nema veze što jedan Sedlar ima i do sto puta bolju posjećenost premijera nego prvih deset kojima laboratorij dila milijune, nema veze jer Sedlar ima kritičnu manu preko koje se ne može prijeći – Hrvat je i snima filmove u kojima ne blati na svakom koraku Hrvate i Hrvatsku. Nije anacionalan. Naravno, anacionalnost je pozitivna samo ako pod anacionalnost potpada “Nisam Hrvat i mrzim Hrvate”, inače možeš biti srbijanski nacist, primjerice, čak poželjno, to se u odnosu na prvi slučaj također tretira kao anacionalnost. Tako mniju one već spominjane životinje, naravno. I za kraj još malo pljuvanja po Hrvatima koji, po upravitelju, nemaju čak ni osrednjeg režisera, jednostavno nam želi poručiti – “Odjebite, ovo nije Hrvatska!”

A on će, kako vidimo, sjesti i objasniti tim nekim “atavističkim” čudacima koji sebe nazivaju Hrvatima kako stvari stoje i da si potraže neku drugu državu koja se možebitno zove Hrvatska. Nakon tog će otići u Beograd, naime tako te stvari funkcioniraju, i dogovoriti sa nekom srbijanskom tvrtkom financiranje filma “Zagreb vekovni srpski grad” i s obzirom da je film potpuno anacionalan, prema njihovim kriterijima, ladno im dodijeliti 6 milijuna kuna, a drugovi će da ga časte u najbolji restorani i da mu uvale vreću čvaraka da ima putem što grickati.

Za kraj još malo palamudi kako će se ili izdignuti ili samo nastaviti šlepati uz koruptivni kriminalni stabilan sistem, ja vjerujem da je druga opcija realnija. Inače ovo koruptivni kriminalni sistem je zaboravio dodati, a trebao je, s obzirom na neshvatljivu razinu stabilnog kriminala i korupcije u HAVC-u. No nećemo cjepidlačiti, pustimo ga da se šlepa ili će nam, kako je već zaprijetio, reći doviđenja!

Doviđenja i zbogom pameti!

Komentari

Obuljenka je ogoljena i materijalizirana Plenkovićeva jugoduša

Ovo je ljevičarsko shvaćanje demokracije i odnos prema demokraciji:
http://narod.hr/svijet/irski-casopis-kulturu-naslovnici-lista-poziva-ubo...

Tipično za ortodoksnu zločinačku crvenofašističku bagru koja se nakotila među novinarima do takve granice da si novinari daju ovlasti postavljanja i rušenja vlada, ovlasti određivanja koga narod smije birati, a koga ne, što je napredno, što je ljudski, humano,..., a što ne,...

Njihova agresija i protiv same prirode pokazuje se i u nametanju nebuloze da su zbunjejni po pitanju nagona za razmnožavanje LGBT-aši i LGBT-ardžije, doseg evolucije čovjeka, ponos čovječanstva, a radi se samo o pojedincima koji su u mozgu tolko zbunjeni i oštećeni da razmnožavalačke aktivnosti provode s istospolcima.
Možda im priroda pomogne i u daljoj evoluciji ih pretvori u pužorasu koja će se uzajamno oplođivati. Neka navale- možda ih evolucija stvarno posluša)))

Nakarade od novinara, opasni i agresivni galamdžije, koje predsjednik SAD-a D. Trump ispravno naziva neprijateljima usmjerili su svoju agrsiju na njega, kao javnu metu na kojoj mogu iskaljivati svoju agresiju zbog toga što anrod nije izabrao onoga koga je Komitet novinaraša izabrao.

I što pomisliti kada je legalni premijer RH ostavio ministricu koja je do ramena uključena u kriminal u HAVC-u, koja je umočena u specijalnoratovski uradak kojim se vojsku države kojoj je premijer, optužuje za srpski ratni zločin nad nemoćnim i hendikepiranim civilima iz Dvora na Uni,nego da je gori od nje po RH.
Kome staviti metu na čelo?

Ta stavljanje mete na čelo je "novianrska sloboda" , sve dok se njima ne počnu stavljati isto takve mete.
Kome?

Obuljenki?
Ovom njenom jugoklaunu kojega je doteglila na vrh HAVC-a?
Ako takva kreatura, s takvim jugopatološkim stavovima može biti na čelu Ministarstva kulture u RH, onda nije čudo da je sebi sličnog izabrala za v.d. HAVC-a. Nakon toga jasno je da treba ukinuti ne samo ovakav HAVC, nego i Ministarstvo antihrvatske kulture i onoga tko je tu jugospodobu od ministrice doveo.

A mora se priznati da je ružna. Rijetko ružna žena, a Index je ne kriotizira. Njiam je poremećen osjećaj za ljepotu pa ružnom, debelom,..., proglašavaju našu Predjednicu.
Miuslim da bi takva lejpotica poput Obulejnke, bila idealna za M. Babića, ali da ima jedno 13 godina, jer psialo se kako ga takve više privlače.
Da, mi bismo trebali bitibolej odgojeni i pristojni, nego Imbeksovci, međutim moramo biti i moderni, nekonzervativni, umjetničkiji, ... i koristiti novorječnik naprednih novinaraša,a ne zastarjeli i obzirni, kulturni i umjereni.

Ako mediji mogu crtati mete na glavi legalno izabranog predsjednika države poput SAD-a, zašto mi ne bismo mogli crtati mete na nnjihovim glavama? Crtanej meta je po njihovom mejrilu demokracije pa neka uživaju, možda netko shvati njihvo poziv i ostvari njihove želje po njihovim glavama.

Obuljenka je, umjetnički rečeno, ogoljena materijalizirana ružna duša Plenkovića, Merkeličinog paža i čuvara jugosfere u RH.

Zato joj je i dao mogućnost da ovakvu jugokreaturu, koja izjavljuje kako je glavni grad agresorske države bolje mjesto za hrvatske filmove od Zagreba, namjesti na mjesto s kojeg će se nastaviti specijalni rat protiv RH. Čovjek možda misli i da su logori u Srbiji bolje mjesto za naše branitelje, pa zaslužuje da se i njemu nacrta meta na sljepočici- to bi bio zank da i "desničari" zanju misliti ljevičarski, d asu anpredni, ... A hvala Bogu branitelji zanju dobro ciljati.
Ej, ovo ne treba shvatiti kao prijetnju, nego kao umjetnički osvrt na osobu koaj zna da je najbolje hrvatske filmove ostaviti u Beogradu jer ih oni tamo bolje čuvaju.Iz toga imenovanja, jasno ej da Obuljenka vodi brigu o zapošljavanju osoba s poteškoćama u razvoju. Istina razvio se horizontalno, ali za vrh vertikale nije ostalo materijala, pa čovjek izjavljuje takve gluposti.

Bagra je navikla živjeti parazitirajući i zato toliko dreke i agresije, jer im se hranjivo iz proračuna uskraćuje.

Nitko njima ne brani umjetničku slobodu, ali to je sloboda da stvaraju na vlastiti račun i za svoju dušu, za svoj džep, ali bez našeg novca, osim preko kino ulaznica.Zato oneka odmaršisraju svi od anšeg proračuna. Novac uložiti u demografske poteze,a i filmadžije se mogu pridružiti tom projektu.

Zato je bolje rasformirati HAVC i riješiti se ultralijeve agresivne agende, protuhrvatske bande koja bi novac za filmove kojima blate RH.

Ako je sloboda crtati mete na glavama ljudi, onda je sloboda crtati ih i na glavama takvih novinara, političara koje takvi novinari nameću, umjetnikaša koje također nameću, politikanata,......

Odmah bi osvanuli meta-portreti Obuljenke, Frljića, Pupovca, ...

Pupovac i njegovi "novinari" bi to razumjeli, ali za njih bismo mogli njihove glave staviti na srp uz čekić, jer oni su ipak s Balkana , uz koljački narod, pa bi koncentrične krugove na sljepoočnicama možda krivo shvatili, a vež su crtali an naslovnici hrvatskog pjevača s takvim oruđem, pa bi razumejli tu umjetnost

Ovaj komentar je velikim dijelom pisan naprednim ljevičarskim stilom i tako ga treba shvatiti: kao jezični i umjetrnički izričaj kopiran od lijevoliberalnonapredne bagre, koji bi trebala plaćati neka državna institucija.)))

Tko je glasao

rijetko ružna žena...

... priznajem, ovo je novi pristup stručnost nekog ministra... ljepota odnosno ružnoća.

Navodno je ljepota u oku promatrača...

Slatko je kako netko zamjera "crtanje mete" legalnom predsjedniku... a onda bi radio jednako legalno postavljenoj ministrici jednog legalno izabranog premijera.

Još je slađe gledati povike na način trošenja budžeta ministarstva, odnosno HAVC-a... pri čemu nitko ne govori "Ukinimo takav način financiranja male nacionalne filmografije" (a gdje bi sreći bio kraj kada bi netko predložio neku alternativu) već se povici svode na "Dosta je bilo njima, sad dajte nama!"

Ah ta dvostruka mjerila...

Tko je glasao

Zaphode, jesi protestirao kad je Anić podivljao što mu

dečko Dežulović nije dobio lovu za jahtu pa napao Obuljen sa onim kitama koje joj je uvalio Hasanbegović, sjećaš li se tog teksta, ja da jer sam komentirao da je tekst prije toga pisao o potrebi da se poštuju žene koje mi kao ne poštujemo, čak je spominjao i Obuljen, a već sljedeći mrziteljski. To je u redu jer je od vas jelda?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ja na slici vidim sasvim normalnog Hrvata i ružnu jugoljevičarku

Manje je lijepih muškaraca nego žena u RH, pa sam morala za sebe rezervirati posebno lijepog, ali i pametnog.

Hasanbegović nije u njegovim karakteristikama, ali s obzirom na mušku populaciju u RH sasvim je pristojan, za razliku od Obuljenke, među ženskom populacijom.

Vjerujem da je oličenje vlastite duše, pa je morala ispasti takva.
Hasanabegović nije ispao toliko lijep koliko mu je lijepa hrvatska duša, ali je čisto pristojan, dok je Obuljenki na lice izašla duša kakvu smo pobijedili u DR. Lice joj je postalo istinomjer i za nju i za Plenkovića.;)))

Znam da bi prema tvojim kriterijima Hasanbegović bio zgodan da je više estrogeniziran, građen kao kao Barbika, s naušnicama, da ima malo umjetničkiji hod i vrtnje rukicama,....;)))

Tko je glasao

Zašto Merkel ne uživa u snajperskoj novinarskoj demokraciji?

ps.za Laganinija:
isprika zbog nelektoriranog teksta i tiskarskih grešaka,duljine komentara, ali ako te smeta ispravit ću tekst i ponovo ga zalijepiti, produljiti komentar.))), a ti i ovoga ostavi jer je odličan pa nije šteta dva puta čitati i gledati gornju sliku u komentaru- sliku ljevičarskog ludila i histerije koje bi trebalo doživjeti kraj u padu najvećeg zla koje se izrodilo u Europi- diktatorice Merkel!

Zašto Merkelicu ne crtaju s metom na glavi, kada njezini novinari na javnoj televiziji zazivaju ubojstvo demokratskog američkog predsjednika?
Zašto ona ne uživa u takvoj snajperskoj demokraciji?

Tko je glasao

da, stvarno, zašto... štite ju, prodane duše novinarske!!!

Nitko se ne usuđuje.... strahovlada, jugomasonska ljevičarskoudbaška zavjera, to ti je.

p.s. Jesi li možda razmišljala da si uvedeš internet doma? Navodno više nije tako skupo.

Tko je glasao

Merkelicu treba pogoditi izborni snajper njemačkog naroda

To ti je sve nakon terorističkih napada, koji navodno nemaju veze s migrantima, kako Merkelica tvrdi.

Odlične slike, moram si uključiti internet.)))

Zašto da ja tražim slike, kada može zaphod.

Nisam primijetila da su Ostojić i kukurikavci nacrtani na sličnim slikama, a ubili su D. Pajčića, uzrokovali smrt Nevenke Topalušić, napali HRVI u Crkvi sv. Marka, te su zaslužili takve slike okrvavljenih ruku, kao i za nacrtanu svastiku.

Očito su naši novinaraši na jugofašističkoj strani.

Trump je tek mjesec dana na vlasti, a novinaraši bi ga snajperskom demokracijom skratili za glavu, radi čega?
Čak su i RH uključili u svoj medijski agitprop, iako je Trump pozitivna promjena za RH i za sve suverene države,

Merkelica je te slike dobila nakon svojih zlodjela.

Za RH ona je upravo okrvavljenih ruku, kao i za cijelu EU,a nadam se da će je pogoditi izborni snajper njemačkog naroda..

Tko je glasao

Zašto da ja tražim slike, kada može zaphod.

Ideja portala, rasprave, internetske stranice gdje jedna stranica bumbeta gluposti poput Zašto Merkelici ne crtaju snajper nasred glave, Ma kad su to saveznici bombardirali Zagreb i sličnih, a druga strana "ispravlja pogrešne navode", nakon čega slijedi pet novih je - bezvezna. Zato više skoro nitko "s druge strane" niti ne piše.

Ja sam se uključio samo ponukan raspravom o "ružnoći ministrice" jer mi je to bilo otkrivanje novog dna na koje razina rasprave (i njezini sudionici) može pasti.

Ti nastavi i dalje krojiti novinarske slobode, određivati što smiju, a što ne smiju, proglašavati novopečenu ministricu ovim i onim (ali nemojte to raditi Trumpu) i bori se i dalje za upsostavu potpuno kretenskih dvostrukih mjerila iz svoje internetske fotelje.

Tko je glasao

Nisam meritoran da pričam o

Nisam meritoran da pričam o filmu kao o umjetnosti. Film valjda spada u umjetnost?

Jedno sigurno znam: Nisam gledao ni jedan jedini film koji bi bio hrvatski film!
To mi sve govori o toj "umjetnosti" u državi Hrvata; mislim ovoj zadnjoj, sadašnjoj...

Još kada pogledam sliku ovog "ljepotana"... a on je sada šef tih "djela" (lovica, lovica) koja će u hrvatske "bioskope"?
Ma mašala!

Tko je glasao

Nisam gledao, ali sam pametan.

Budući da navodiš da u sadašnjoj Hrvatskoj nisi vidio nijedan "hrvatski film", možeš li navesti koje si to filmove vidio a da ih smatraš takvima?

Ili nijedan film ikada ne zadovoljava tvoje istančane kriterije?

Tko je glasao

Baš je dobro da je počela

Baš je dobro da je počela temeljita rasprava o filmskom miljeu
...naravno, bilo bi bolje da je to rasprava o filmskoj estetici
Ali, dobro, sve po redu,
Dok u javnost ne izađu debeli namazi art bruta ovdašnjih filmskih
milieux, i potone u svojoj primitivnoj ružnoći,
filmska estetika neće biti ikakav kriterij filma, niti će film biti neka
estetska kategorija. Do tada će biti samo sirovo kruhoborstvo
politikantskih trabanata.
Veselim se trenu kada će svima sve biti jasno.
...iz čisto estetskih motiva se radujem tom času...

Tko je glasao

Raspravljati o estetici

Raspravljati o estetici današnjega "hrvatskoga" filma, zapravo znači raspravljati o estetici i "dejstvovanju" likova poput Hribara, Nuića, Ogreste, Brešana, Matanića,.....i likova koji stoje iza njih Nine Obuljen, Danijela Rafaelića, ....te anacionalne politike koja stoje iza svih navedenih.
@indian, moraš priznati da i nije baš nekakva estetika.

http://www.hkv.hr/hrvatski-tjednik/25100-nova-provokacija-ustav-republik...

No, hrvatska kinematografija nije još stvorena, tj, u začetcima je, pa analiziranje estetike djela i nedjela gore navedenih likova, znači zapravo analiziranje postjugoslavenske- projugoslavenske kinematografije u RH, koja je postavljena isto takvom politikom.

Veselim se trenu kada će svima sve biti jasno.
...iz čisto estetskih motiva se radujem tom času.

http://narod.hr/hrvatska/hasanbegovic-moramo-demontirati-okove-nas-drze-...

...iz čisto estetskih motiva se radujem tom času.

Tko je glasao

@Gundian

... Hoće li filmska estetika znati pjevati kao što su indijanski sužnji pjevali o njoj?

...za sada mi je naša filmska estetika tek sanak pusti nedosanjani,
Zašto?
...valjda zbog tih milijuna državnopoticajnih razloga...između ostalog,

Tko je glasao

Kako HAVC "estete" dobivaju nagrade po svijetu?

.za sada mi je naša filmska estetika tek sanak pusti nedosanjani,Nemoj tako @indian.;)))

Naše filmske, HAVC-estete postižu značajne uspjehe i nagrade po cijelom svijetu.

Receptura za nagrade:

-prikaži RH kao zemlju s gomilom fašista i nacionalista

http://narod.hr/kultura/zasto-igor-mirkovic-maknuo-svog-facebooka-traile...

-prikaži DR kao građanski rat, kao rat blesavih balkanskih divljaka u kojemu nema glavnih krivaca...

-amnestiraj međunarodnu zajednicu za razaranja Vukovara, Dubrovnika, Osijeka, Vinkovaca, Karlovca, Zadra, Šibenika, Zagreba, Škabrnje,...za logore u Srbiji...

-ne pravi filmove u kojima je hrvatski čovjek heroj koji je pobijedio JNA, velikosrbe, četnike, međunarodnu zajednicu koja je mirno gledala zločine nad hrvatskim građanima, te domaće orjunaše koji su navijali da JNA napravi red i vrati stari poredak....

-slušaj Bruxelles, koji ti šapće na lijevo uho da je za mir najpogubniji nacionalizam, te da je domoljubni film nemoguća kategorija....

-novac koji dobijaš je HAVC-ov, tvoj novac, kojima neće upravljati i dijeliti ga nacionalisti i ustaše, te bezvezni računovođe i Gogoljevi revizori:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/navojec-koji-to-racunovoda-zna-sto-to-do...

http://www.vecernji.hr/felix/2017-02-19

Tko je glasao

...ako se probam iz

...ako se probam iz neobavezne (loše glumljene) pozicije lijepoduha uživiti u jaransku perspektivu aktualnog filmaša u dnevnoj borbi za hljeb kruha i ratu kredita, eh,
svejedno bih rekao da za svoje pare čovjek može piti što hoće, može potom i povraćati pijan koliko ´oće ako hoće, nositi mokasine kakve hoće i boje koja mu po volji,
pa i snimati filmove koje ´oće, s kim ´oće, u pozi figurae veneris koju hoće, sa scenariom kakvim hoće,
dok za tuđe pare? baš i nemere sve što mu padne na pamet, rekao bih onako po jaranski,

Tko je glasao
Tko je glasao

Ne'š dočekati Resident Evil: The Final Chapter

hehe...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

kompjuterske igrice, kao ni

kompjuterske igrice, kao ni njihova filmska uprizorenja mi nisu bliski,
tj., imam otpor prema njima pošto ih je jedan vrač (indian 2.0) nazvao "menticidom".
...i učinilo mi se to dobrom karakterizacijom tizijeh rodova zabave...
...a nekako mi dođe da po malo uključujem pod "menticid" i dnevnu tiskanu riječ, to pošto
sam već društvene mreže definitivno gurnuo pod isti...
Uskoro će mi ostati samo gola stjena, pučina i more da me povezuje s ostalim
svijetom, he, he,
(a ovo pišem duboko ovdje na kopnu, ehm)

Tko je glasao

Naravno da nisam mislio niti na igricu, niti na film :)

Mislio sam na The Final Chapter obračun sa zlikavcima, hehe...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@sceptico

nda,
ide za čas ljeto,
i svi će se u lipnju baciti na okršaj sa zrikavcima, do kraja kolovoza
dobro veliš

Tko je glasao

Mi nismo počeli, ali ćemo završiti sigurno

Dok je kriterij za dodjelu sredstava sljedeći: Danas sjediš u komisiji za dodjelu i glasat ćeš za, a iduće godine ti si na redu za dodjelu, i ne, nema veze što je to protuzakonito.... E do tad dok se to ne riješi neće biti estetike. Ili primjerice i ovaj spominje tko može odmah zaboraviti na dodjelu sredstava, on unaprijed zna da nitko od branitelja, a bogami je to širok pojam koji uključuje ii brojne režisere, neće dobiti sredstva, odnosno da moraju shvatiti da nisu dobrodošli, a kako on zna da baš niti jedan projekt, makar nekoga tko je samo mobiliziran u Oluji, ne valja?

Politikantsvo, naravno da je politikanstvo, što je čak i manji problem, veći problem je brutalni kriminal i veleizdaja, pritom ne mislim ovo veleizdaja onako površno kako se to inače koristi.

Znamo svi koliko je ovo daleko otišlo i koliko to definitivno nema veze sa umjetnošću ili ne daj bože nekom etičkom ili još više ne daj bože estetičkom vrijednošću. A valjalo bi vratiti nekakve vrijednosti. No ovaj na sličici koji mi nakon nekog vremena više liči na onog debelog iz Jurassic parka koji je puštao dinosaure nego na nekog lika iz Resident Evila, mada, e...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

...niti jedno vrijeme ne

...niti jedno vrijeme ne pogoduje skrupuloznim likovima, ali ima doba kada beskrupulozni izlaze na svijetlo dana u kompletu s tim svojim karakterom.
Dobro je što u pravilu i oni koji zbog nekih svojih motiva staju na stranu takvih karaktera ne znaju da su to neponovljivi trenutci pod svjetlom isljedničkog reflektora javnosti u kojima se nepovratno time kompromitiraju. Sve izgleda da će se kao i uvijek bezbolno nastaviti business as usual,
...ali neće.
Svekoliki publikum će šutjeti, kao i obično, naizgled nezainteresirano,
...ali će sankrosantne veličine koje se je marljivo uzgajalo i zaljevalo sve ove godine pretvoriti u glavama javnosti u bezživotnu, zombi, biološku masu nevrijednu ikakvog napora za razumjevanje...i nevrijednu empatije kada ju budu trebali.
I usput, oni javni radnici i politikanti/političari nesvjesni trenutka će ponovo založiti to malo autoriteta pokušavajući i svoje situacije u bezizglednom pokušaju da zadrže svoje pozicije nepromjenjenima. U trenu kada je jasno da moraju nešto promjeniti. I u toj promjeni nešto od dosadašnje komocije businessa as usual žrtvovati.
...tko to prepozna, ide dalje. Bez obzira na etiku.

Tko je glasao

"Ne gledajte nam u pjat!"

E do tad dok se to ne riješi neće biti estetike. Ili primjerice i ovaj spominje tko može odmah zaboraviti na dodjelu sredstava, on unaprijed zna da nitko od branitelja, a bogami je to širok pojam koji uključuje ii brojne režisere, neće dobiti sredstva, odnosno da moraju shvatiti da nisu dobrodošli, a kako on zna da baš niti jedan projekt, makar nekoga tko je samo mobiliziran u Oluji, ne valja? Nemoj tako@Laganini::))

U one koji nikada neće dobiti sredstva od države, ...pardon- Obuljenkinog (pardon- Plenkovićevog), Hribarovog-Rafaelićevog HAVC-a, treba ubrojiti i one nacionaliste, šoviniste, ustaše koji bi, zamisli samo, snimali film o Vukovaru, Ovčari, Siniši Glavaševiću (a nisu Veljko Bulajić), Škabrnji, najvećem zločinu u Oluji - gaženju JNA tenkova preko srpskih civila kod Dvora na Uni,...jer u RH ne postoji Sergej Bondarčuk.

Postoje samo Brešani, Ogreste, Nuići, Matanići, Mirkovići, Grlići, Hribari,... koje kada upitaš za kriminal oko trošenja novca koja dobijaju od građana RH za snimanje svojih papazjanija dreče: "Ovo je napad na hrvatsku kinematografiju!", "Ovo je napad na slobodu!", "Ovo je napad na uspješan HAVC sustav!"

Sve u skladu (kako je to odlično rekao Nino Raspudić) s onom poznatom Titinom rečenicom: "Drugovi, ne moramo se baš uvijek držati zakona, kao pijani plota."

Pogotovo ako se radi o drugovima i njihovoj djeci,

"Ne gledajte nam u pjat!" vi ustaše, srbomrzci, revizionisti, nacionalisti, ...povratnici u mračne devedesete kada je stvorena NDH, dozvoljen problematični višepartijski sustav, uništeno bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti, te stvoreni mnogobrojni problemi drugovima i drugaricama u izlasku iz SKJ, te frustrirajući rasap po SDP-u, HDZ-u, HSLS-u, HSS-u, HNS-u, HSP-u, HČSP-u,... MOST-u, diplomaciji, DORH-u, Vrhovnom sudu, Ustavnom sudu, HRT-u, Vijeću za elektroničke medije, HAVC-u,...Atlantiku, Konzumu...

Tko je glasao

HAVC je samo jedan od simptoma bolesti

Odličan dnevnik.

HAVC je samo jedan od simptoma bolesti, odnosno pokazatelj tko vlada Hrvatskom i kako (ne) radi DORH.

Simptom bolesti "Neprovedena lustracija".

Iritira ih DR, film o Gotovini, Vrdoljak (koji je njihove očeve i njih tako lijepo opisao u "Dugoj mračnoj noći"), bilo kakvo domoljublje, DR koji se prikazuje kroz istinu,....iritira ih Vukovar, Ovčara, Škabrnja,... veličanje Hrvatske.

Zato nisu željeli financirati projekte braniteljice Ivane Šojat, zato nisu financirali film o Jean Michel Nicolieru, zato ih iritira pojam domoljubnog filma, zato financiraju srpske i bosanske filmske projekte -to je njihova sentimentalna potraga za izgubljenom im domovinom i razvijanjem "bratstva i jedinstva naših naroda i narodnosti", zato su financirali film kojima se lažno optužuje RH, zato su ponovno naknadno dali novce istoj producentskoj kući koja je snimala to specijalnoratovsko smeće, zato se snimaju i financiraju filmovi poput "Ustav Republike Hrvatske", "Svjedoci",,,,u kojima se nameću obrasci iz ideologije koja nikada nije prihvatila, niti će prihvatiti Hrvatsku kao državu.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/77043/%C5%A0ojat-o-Hribaru-Zar-mi-je-HAVC-odbio-scenarij-zato-%C5%A1to-sam-'polusvijet'.htm

Jedino im se mile "ustaške" kune, ....protiv nijh nikada ne prosvjeduju niti Kulturnjaci 67547807, niti srpske Novosti i Pupovac, niti Urša (Lili Marlen) Raukar, Stazić, Fred Matić, Vili Matula, Nina Violić, Rade Brijunski Šerbedžija, Oliver Frljić, Bojan "Busovača zdravooo" - "Thule"- Glavašević, pretili Rafaelić, Leon 60% invalid HRVI-antifašist Lučev, niti gomila parazita iz nevladinih udruga.....

Od Hribara, do Šerbedžije, Frljića, Rafaelića, do Nine Obuljen i u vlasti onih koji podržavaju sve ono što navedeni simboliziraju i rade: "Duga mračna noć".

No, jednoga dana Hrvatskoj će stići "Božić bili, kako je to lijepo opjevala Vana, u Vrdoljakovom filmu "Duga mračna noć".

https://www.youtube.com/watch?v=5xg5h8-eBuo

http://direktno.hr/en/2014/domovina/77043/%C5%A0ojat-o-Hribaru-Zar-mi-je-HAVC-odbio-scenarij-zato-%C5%A1to-sam-'polusvijet'.htm

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci