Tagovi

Requiem za domovinu

Danas smo nakon nekoliko mjeseci predizborne, izborne i postizborne trakavice dobili novu/staru vladu. Sastav nove vlade je zanimljiv jednako koliko je i dosadan, no o njemu ću se osvrnuti kroz slijedećih nekoliko dana. Kao što sam puno pisao u proteklih 18 mjeseci, smatram ovaj razvoj događaja iznimno lošim i štetnim za ovu zemlju na apsolutno svakoj razini. Iskreno se nadam da će do novih izbora doći i prije isteka roka.

Pa sada ako već tugujemo zbog nove vlade, da to napravimo barem u stilu. Stavio sam jedan relativno rijedak i malo poznati video. Andrew Lloyd Weber je glasoviti skladatelj koji iza sebe ima cijeli niz broadwayskih uspješinca, no jedna od manje poznatih je i njegovo viđenje Requiema, jedan od dijelova Requiema je i Hossana koju svakako poslušajte.

Komentari

Nije li novu vladu

Nije li novu vladu prikladnije popratiti ovim Andrew Lloyd Webberovim brojem?

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Maskenball savršeno

Maskenball savršeno odgovara. Jer ovdje manje više svi nosimo maske.

Tko je glasao

Zasto bih tugovao zbog

Zasto bih tugovao zbog nove/stare vlasti?
Ne vidim razloga nikakvoj tuzi. dapace, bit ce interesantno vidjeti razvoj situacije jer sad treba zivjeti od stare slave ali i od onoga sto ste posijali u prijasnjem mandatu a uskoro dolazi za zetvu a kasnije, jasno, i plodouzivanje.
U ovako poslozenoj politickoj nomenklaturi, Sanader nema puno sansi za dug i uspjesan premijerski posao. Njegova se vlast bazirala na strahu od komunista a ekonomski razvoj na - gradjevinskim zahvatima. Primjer je Zadarska zupanija. sagradjeno puno, previse toga (cijene i ostalo za drugi dnevnik) a zaposljavanje i smanjenje broja nezaposlenih - najmanja u cijeloj Hrvatskoj.
Sad je doslo vrijeme da se pocne graditi i raditi ono sto je prijasnja vlast spremila a na vlasti su isti.....

Zato nema razloga tugovati, zanimljivije je pratiti jer najveci protivnik Sanaderu i HDZ-u su upravo Sanader i HDZ kao i njihove "sposobnosti".

Tko je glasao

Koji jad! Predsjednik

Koji jad! Predsjednik Sabora želi objaviti rezultat glasovanja, a premijer mu dobacuje: Luka čekaj, ne čuje se. Nek' se smiri malo. Luka drhtavim glasom odvraća: A...u...smirilo se... I od straha se totalno gubi pa čak proglašava da je vlada jednoglasno izglasana. Valjda je sad jasno zašto je Luka predsjednik Sabora.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Glupost koji se tu vidi je

Glupost koji se tu vidi je ručno glasovanje i brojanje - a što je sa skupim elektroničkim sustavom ?

I ako svi sabornici ne bi imali kartice, siguronosne postavke u sustavu bi se mogle isključiti za ovu priliku. Grešku je teško očekivati jer valjda su na prvu sjednicu došli svi zastupnici (osim Glavaša) - zbroj glasova ne smije prijeći broj izabranih od DIPa.

Dobro došli u eHrvatsku...

Tko je glasao

super, sljedećih 4 godine

super, sljedećih 4 godine tražite po video snimkama ovakve sitnice i uz pomoć režiserskih kvaliteta bijesaprvoga objavljujte ih na jubitou. to će vam baš pomoći da pobijedite na izborima...

samo dalje, super ste... i ja ću vam pomoći ako treba, to će vam sigurno povećati rejting...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

super, sljedećih 4 godine

super, sljedećih 4 godine tražite po video snimkama ovakve sitnice i uz pomoć režiserskih kvaliteta bijesaprvoga objavljujte ih na jubitou. to će vam baš pomoći da pobijedite na izborima...

samo dalje, super ste... i ja ću vam pomoći ako treba, to će vam sigurno povećati rejting...

Kako je bitno da se narod malo i zabavi što je dobro....Moran te malo ispravit.... bijesprvi je "samo" montažer, a režija je ipak oš neš Ivina... ono radi autorskih prava, a producent je....
... i pomoć uvik dobro dođe,.. a ti bi moga malo bubat po opoziciji jer i oni imaju bisera......
PS. Ako očeš samo ti dostavi materijal, a ja ću priko niki svoji veza to dostavit bijesuprvom.... naravno ako je to tebi nezgodno..

Tko je glasao
Tko je glasao

meni je sasvim dovoljno da

meni je sasvim dovoljno da je Jandroković ministar vanjskih, sigurno će za razliku od Kolinde bolje parirati raznim prekaljenim stranim diplomatima

savjesni

Tko je glasao

Tebi je promaklo da će

Tebi je promaklo da će Jadranka kao potpredsjednica koordinirati vanjske poslove?

Kažem vam, ne da će biti predsjednica :), već da Hrvatska takvu diplomaciju nikad nije imala.

Bit će suza po svijetu. :)

Kad je uspjela Hilari gdje neće Jadranka koja može puno više. :)

B-52

Tko je glasao

Jandroković! Jedva čekam

Jandroković! Jedva čekam što će novi šef diplomacije učiniti da se napokon počne provoditi u djelo sporazum o zaštiti manjina sa Srbijom. Blizu 100 tisuća Hrvata željno očekuje barem isti status i tretman poput Srba u Hrvatskoj (čitaj: zagarantirana mjesta u Saboru, mjesta u Vladi, mjesta u upravnim odborima, hrvatske škole, znatna sredstva iz proračuna, obnova Jelačićeve kuće,...). Ako ne bude na ovome radio, onda je uzalud vapaj tolikih tisuća naših sunarodnjaka sa hrvatskog povijesnog teritorija.

Taurunum

Tko je glasao

Kolindin prirodni šarm

Kolindin prirodni šarm doprinio je nekim uspjesima (odnosno spriječio da neuspjesi budu i gori) i više nego što se misli. Muškarci (a takvih je velika većina i u svjetskoj diplomaciji) reagiraju otprilike isto na svim razinama, tj. postaju meki i blago pomućenog razuma kada se u blizini pojavi "dobar komad".

Pitam se kako će ta komponenta ići s Jandrokovićem?

The Observer

Tko je glasao

navodno je i on "dobar

navodno je i on "dobar komad"

Tko je glasao

navodno je i on "dobar

navodno je i on "dobar komad"
.... da čuo sam i ja da su u EU sada "dobri komadi" in...

Tko je glasao

He, he, pogotovo oni

He, he,
pogotovo oni "prelijepi" Matušić koji se stalno slikava iza lijevog ramena velikog vođe.

Tko je glasao

Ne bih stvari gledao tako

Ne bih stvari gledao tako crno. Obzirom da se po svim pokazateljima u protekle 4 godine nije zaustavio rast makar koliko god to na nacionalnoj razini simbolicno bilo cijenim da ce se rast i nastaviti. Prije svega zahvaljujuci dijelovima hrvatske koji nisu pod vlascu HDZ-a pa cemo opet imati vladu koja se kiti tudjim perjem. Odredjeni optimizam sto se tice kraja u kojem zivim vidim u vecoj ulozi Friscica koji ce prije svega iz pragmaticnih razloga poticati ulaganja u svoju izbornu bazu. No nadam se da je Sanader svjestan jedne druge stvari.
Najjaca izborna baza HDZ-a do sada je bilo selo. Obzirom da su glavni promotori razvoja sela i malih seoskih domacinstava jer minimum postaje hektar i jedna kravica HSS moglo bi se dogoditi da se selo vecim dijelom okrene svojem prirodnom politickom opredjeljenju HSS-u. Nadalje smatram da bi tek ako HDZ u slijedecim lokalnim izborima poluci uspjeh u onim sredinama u kojima nije imao vlast a koje su do sada bile motor razvoja te recimo preuzme vlast u Varazdinskoj, Medjimurskoj i Koprivnickoj zupaniji tek tada bi mogli smatrati da nas cekaju crni dani.

Tko je glasao

I ja isto smatram da nismo

I ja isto smatram da nismo ušli u mračno doba HDZa.Općenito sve što će se dogadjati dogodilo bi se istim tempom i da je SDP došao na vlast.I HDZ i SDP moraju slušati EU kao i političko djelovanje prema strankama centra(HNS,HSS,HSLS)
Što se tiče HSS i HDZ, 1 ha i 1 kravice
To neće bitno utjecati na biračko tijelo prema HSSu jer pojedinačno jedna kravica i jedan hektar nisu rentabilni tako da pojedinačni biraći neće iz tog razloga dati glas u korist HSSa jer taj sustav neće ni koristiti.
To će dobro doći većim proizvođačima jer će na taj naćin pokriti troškove najma polj. zemljišta pojedinih vlasnika zemljišta---dakle rentabilna proizvodnja i profesionalizacija poljoprivrede kao produkt okrupnjavanja polj. zemljišta.

Tko je glasao

Treba hitno napraviti

Treba hitno napraviti reviziju svih izbornih lista i staviti ih pod lupu javnosti, ma što se otkrilo, a otkrilo bi se svašta. To je izuzetna prilika. Evo prcve priolike za Osijek - bili bi zadnje budale tamio ako ne bi dogovorno formirali međustranačku komisiju i utvrdili to je tamo stvarni stanar a tko se ukrcao.

Tko je glasao

Ako je već Requiem za

Ako je već Requiem za domovinu (requiem - latinski tekst mise za pokojne) onda ne paše Weberov Hossana (Slava) nego više baš Requiem i to prvi dio (Pokoj vječni daruj im Gospodine i svjetlost viječna svjetlila njima)
Ovdje donašam taj tio iz Mozartovog Requiema ! Mislim o situaciji slično kao i vi pa s obzirom na moje zvanje slobodan sa dodati moj glazbeni komentar.

Tko je glasao

Madona Weberov requiem ipak

Madona
Weberov requiem ipak daje neku nadu, ali Mozartov je totalna tmina.
Kako mogu dati ikakav komentar nakon ovoga? A postoji i život nakon života.

Madona

Tko je glasao

Pa nije baš tako Da,

Pa nije baš tako

Da, nekima nije išlo kako su mislili, ali neki su morali proći ogrmna iskušenja da bi opstali. Neki koji sve ne znaju sada bi trijumfirali, ali šupljine su velike i nepredvidive. I sve se u trenu može okrenuti, samo malo hrabrosti.

Jedino ap i ja smo vječni optimist - napravljen je veliki korak naprijed, mada se u prvi mah ne vidi. Jer se sigurno nešto više nikada neće ponoviti, a oni koji su ovome najviše dodavali najviše će izgubiti.

Ja nisam razočara, jer bolje nisam ni očelivao. Ne radi vlade koju nam je Sanader (ponovno) plasirao, nego najviše radi onog što je sve morao raditi da bi ostao, što će sve morati činiti da bi opstao mada ni u snu ne bi bio poželio. I crno mu se piše, ako ne plati sve što je kupio!! Jer ova "volja birača" je jako koštala.

Ja nisam razočaran, zato što je on postigao ono što je učinio, (a učinio je svašta) nego zato što je išao i s crnim vragom da opstane, a to su jadni temelji. I to se uvijek vraća!

AI ja čekam atento! Imamo još puno posla, makar nas bijes napustio.

Tko je glasao

Jedino ap i ja smo vječni

Jedino ap i ja smo vječni optimist - napravljen je veliki korak naprijed, mada se u prvi mah ne vidi. Jer se sigurno nešto više nikada neće ponoviti, a oni koji su ovome najviše dodavali najviše će izgubiti.

Ispravak (mali) jer se i ja smatram vječnim optimistom, a sa ostalim se slažem. Igra tek postaje zanimljiva.

Tko je glasao

istina je mrak ono što

istina je mrak
ono što vidiš
zanimljivo jednako koliko i dosadno
a ja gledam klupe oporbe i izgledaju mi
kao tužna vojska
duhovi koje je aragorn našao u planinskim pećinama
nisu ni oni baš
da ulijevaju povjerenje
i zato ću poslušati requiem

luka

Tko je glasao

Kako ti kažeš, tvoj

Kako ti kažeš, tvoj Milanović, Bandić i Linić su bolji na svakom nivou. Oni bi nas očistili od svega lošega i oslijepili bi od njihove stručnosti, moralnosti i političke mudrosti...

A tu bi bio i HNS (kojega SDP vidi se tretira kao priljepak), ali i HSS i HSLS koji bi odjednom postali super stranke, s vrlo stručnim kandidatima za ministarstva i potpredsjednička mjesta...

Na sreću, nisi ti APSOLUTNO nikakvi relevantni pokazatelj kvalitete i uspješnosti nove vlade... Samo ljubomorni SDP-ov glasač... Časno je biti u oporbi, pomiri se s time..

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

nisi ti APSOLUTNO nikakvi

nisi ti APSOLUTNO nikakvi relevantni pokazatelj kvalitete i uspješnosti nove vlade

nadajmo se da si u pravu :)

p.s. samo za tebe: http://youtube.com/watch?v=wpPXToQ6R-U

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci