Tagovi

Republika ZZ Top

Republika Hrvatska se službeno deklarira i predstavlja kao suverena demokratska država. Međutim, ne treba IQ veći od sobne temperature da se izvuče zaključak da ništa od toga nije točno, osim na papiru:
- Suverena nije. Osim kad Barack ili Angela namignu nakostriješenom premijeru da može može odlučno objaviti koju odluku smije donijeti.
- Demokratska nije. Osim u premijerovoj glavi, kad laprda o visokim standardima koji vrijede dok je on to što jest.
- Država nije. Osim na papiru, pardon, na gomiletini papirušina koje jadni građanin mora raznašati od jedne do druge institucije, uz plaćanje pustih taksi, naknada i biljega.
- Hrvatska nije. Svačija je, samo nije hrvatska. Mussolini, Hitler, Napoleon, kaiser Franc, ban Hedervari, pa i turski sultan čak i u smrvljenom obliku se u grobu okreću i lupaju po čelu, kako se prije nisu dosjetili demokratskom kapitalizmu... Jedino što na tom prostoru hrvatsko jest su lopovluk, bahatost i nesposobnost. Ali uostalom, to vrijedi i za ostale komade bivše nam države.

A šta onda jest, kad nije sve nabrojano? Pa, ZZ Top država. Zašto ZZ Top?

Zato jer je to država zamjenika i zatvorenika. Tko su zamjenici?

Otišao guverner HNB-a, naslijedio ga zamjenik. Otišao predsjednik HGK, naslijedio ga zamjenik. Otišla ravnateljica Porezne uprave, naslijedio zamjenik. Otišao ministar financija, naslijedio zamjenik. Otišao Ivo Sanader, naslijedila zamjenica. Otišao Radimir Čačić, naslijedila zamjenica... Vjerojatno ima toga još, samo se ne sjetim...

Tko su zatvorenici? Županica Sisačko-moslavačke županije, notorna prevarantica s dugogodišnjim stažom i vrhunska politička prostitutka, još uvijek upravlja županijom iz pržuna. Bivši župan Osječko-baranjske županije, iz pržuna susjedne države upravlja rukama koje se dižu i ustima koja govore u Saboru RH. A onda tu su bivši premijer i nekoliko njegovih ministara, bivši PRVI (to se mora naglasiti) potpredsjednik vlade, razni bivši ministri i generali - pravomoćno osuđeni ratni ili gospodarski zločinci, kao i oni kojima se još uvijek sudi... Nastavite niz.

A o potencijalnim osumnjičenicima ne treba govoriti, o njima se piše već godinama, ali vlast je gluha i slijepa, tj. takva se pravi, jer se zapravo radi o njihovim ljudima.

Dakle ZZ Top država. Zašto Top? Zato što po većini negativnih parametara (nezaposlenost, korupcija, propast gospodarstva, lopovluk, nepotizam, hajdučko-rodijačko ponašanje...) smo visoko na svjetskoj Top ljestvici.

Komentari

To sto pricas nije tocno. Na

To sto pricas nije tocno. Na zalost slucajem Perkovic na bizaran nacin smo pokazali da je stvarna formalna suverenost u nasim rukama ako je netko takvo sto dovodio u pitanje.
Formalno nije tu da omalovazi vec da istakne (formalnu) civilizacijsku jednakost i slobodu, te da su stvari u nasim rukama (http://youtu.be/U6hTbLJszyM).
Ovo formalno je drugim dijelom tu i stoga sto jos uvijek postoji veliki utjecaj nekoga unutar nas tko iz sjene ili ne bas sjene pokrece raznorazne necuvene situacije sirokog dosega potpuno protivnog stvarnom interesu drustva.
Primjer, prosvjedi protiv Jadranke Kosor koji su organizirani protiv pristupa u EU. Jasno je to kao dan, do danas mnogo je analiticara to primjetilo i komentiralo.
Izlanio se u NU2 i Malic i prilicno dobro objasnio Predsjednikovu ulogu u svemu (vizavi odnosa s Pupovcem kojemu btw moramo i trebamo podignuti spomenik jer je podrzao Vladu JK). http://pollitika.com/strajk-gladu-ankice-lepej-i-komentari-o-tome
Ovo je samo unutrasnji dio koji ugrozava suverenost, vanjski je jos zivopisniji o cemu zorno svjedoci nas EU pristup, haska sudeja,....
Nije problem suverenosti, problem je drugdje.
Smatram da problem dolazi iz podrucja kulture i humanistike. Podrucje kulture je podrucje kojim ne vladamo i posve je jasno da cijela zbrka izvorno dolazi zbog toga.
Badava tehnika i tehnologija, badava odupiranje, badava sve, badava potpuno sve ako nema sredenih misli, ako se ne zna ni svrhe, ni cilja, ni bilo kakve inspiracije. Kosmar u glavi - to je problem.
http://www.kakanien.ac.at/rez/jpetersen1.pdf
...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci