Tagovi

Referendum: Građani potpisuju, političari muljaju

Potpisivanje je danas dobro krenulo na oko sto štandova diljem Hrvatske. Na Cvjetnom trgu u Zagrebu, danas između jedan i dva sata peticiju je potpisalo više javnosti poznatih osoba. (Pogledajte prvi izvještaj na HTV-u.) Danas navečer imat ćemo prve izvještaje o ukupno prikupljenom broju potpisa u prvom od 15 dana kampanje.

Danas mi je bilo zanimljivo pratiti medije. Podigli smo prilično prašine - kako rekoh, shvatili su, da smo sasvim ozbiljna incijativa.

Jutarnji list: Ante Tomić kao gerilac u neprijateljskoj pozadini

Mnogi su sigurno primijetili kako Jutarnji list intenzivno vodi kampanju ulaska u NATO, sa tekstovima u svakom broju. U današnjem tjednom prilogu Magazin nalazimo tekstove Hrvatska vojska - od teritorijalne obrane do NATO-a , te sasvim ulizivački Kraj američkog pospremanja Balkana. To je u sredini. Na početku je pak redovna kolumna Davora Butkovićai, naslovljena Naravno da Biushov posjet koristi Hrvatskoj (NATO je jedna od ključnih tema), a završava također redovnom kolumnom Ante Tomića Buddy, samo zazviždi i ja dolazim (autor se sprda sa G. W. Bushom i propagandom za NATO, uspoređujući iz sa TV prodajama čudesnih krpa za prašinu isl.). Tako Tomić eto iz svoje niše "kulturnjaka" pri kraju tjednog priloga ismijava velik dio sadržaja prethodnih ozbiljnih, političkih stranica. :naughty:

HDZ: Što zna dete što je 70 posto...

Kao da je pola članova Vlade bilo prisiljeno jučer i danas odgovarati na novinarska pitanja o kampanji za referendum! Pomalo panično, oni objašnjavaju da "referendum nije potreban" jer, eto, ankete pokazuju da je za ulazak u NATO 60 posto građana (ministri Gordan Jandroković i Branko Vuković),dok je njihov šef Ivo Sanader, koji valjda ima neke posebne izvore informiranja, to povećao i na 70 posto. Čudo jedno kako odjednom svi vjeruju anketama, po kojima su nakon izbora zduđno pljuvali (jer su predviđale pobjedu SDP-a). A da stvarno vjeruju kako je podrška neupitna, sami bi referendum raspisali i tako izbili protivnicima ulaska u NATO važan argument!

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor odgovorila je na pitanje "Što ako se ipak prikupi Ustavom zahtijevanih 447.000 potpisa, da "ne želi odgovarati na hipotetička pitanja". Ili, skraćeno: ki bi da bi. :belj: No, predsjednik Vlade, mudriji čovjek,ipak je odgovorio "mi ćemo naravno poštivati ustavnu odredbu".

HSS: Imam svoje mišljenje, ali se s njim ne slažem

Koalicijski, hm, partner (podložnik...) Hrvatska seljačka stranka posve je odbacila svoje nekadašnje argumente. Zastupnica Marijana Petir, inače pametna mlada žena koja je započela svoju karijeru kampanjom protiv odlagališta nuklearnog otpada u Moslavini, također je ustvrdila da su ankete dovoljne. HSS je u predizbornoj kampanji jako inzistirao na referendumu o NATO-u, ali eto ispalo je: ki bi da bi. :cry:

To je stvarno jadno. Naime, kaj? Nije strašno što su u pregovorima poslije izbora odustali od dijela svojih zahtijeva, da bi dobili ustupke u drugima; to je dio politike kao umijeća mogućeg. Ali to ne znači da su morali i sami odustati od onoga, za što su se navodno principijelno zalagali! Ako se stvarno programatski za nešto zalažete, a procjenjujete da nema realnih šansi, možete taktički i privremeno od zahtjeva odustati, ali ćete ostati pri svojem i vrebati šansu ako se pojavi! A ova inicijativa, koju su pokrenule udruge, građani i neparlamentarne strnke koje iza svojih stavova dosljedno stoje, kao što je Zelena lista, pridružena članica Europske zelene stranke, da su malo pametniji, bila bi im krasna prilika!

Da je, naravno, njihova priča o referendumu bila nešto stvarno, a ne samo prazna demagogija.

SDP: Milanovićevo odlučno "možda"

Nije na žalost ništa bolje ni u oporbi. Predsjednik Socijaldemokratske partije Zoran Milanović (koji je bio nacionalni koordinator za NATO u vladi Ivice Račana) također je pljunuo na svoje riječi iz predizborne kampanje: "Nema ulaska u NATO bez referenduma", koje i danas stoje na webu SDP-a. Na novinarsko pitanje muljao je nešto u stilu svojeg prethodnika na čelu stranke: "odlučno možda" . Kao, neka se svaki član SDP-a rukovodi svojom osobnom savješću; dakle - stranka, i on kao njen predsjednik, nemaju nikakav stav! Kao, on osobno eto još nije vidio zahtjev - a nije ga vidio, jer ga nije htio vidjeti! Nije htio primiti službene predstavnike Odbora za referendum. No, neke županijske organizacije Foruma mladih SDP-a i neki članovi sudjeluju u inicijativi.

Komentari

ima li kakvih novih

ima li kakvih novih informacija o brojci prikupljenih potpisa do sada?

Tko je glasao

ima ...

ima ...

Tko je glasao

DEMOS, od kud te informacije

DEMOS, od kud te informacije ? Provjeri sebe da li je točno što si napisao na komentaru pon. 31.03.2008. u 09:36.
I ja sam bio na istoj skupštini "ilegalac" s vjerodajnicom kao i ti.

Tko je glasao

A moj lipi @penzić, kad si

A moj lipi @penzić, kad si već bio tamo i sve to kako kažeš znaš, lipo napiši u svom dnevniku.....

Tko je glasao

Penzić, za odgovorit na

Penzić, za odgovorit na neki post, klikni u dnu tog posta na odgovori...
za pregledavat postove, klikni na neki dnevnik na lijevoj strani, pa idi na dno i klikni Strukturirana lista - kratka, pa klik Snimi postavke...
sad ćeš vidit tko kome odgovara...

Tko je glasao
Tko je glasao

Ovo svakako zaslužuje

Ovo svakako zaslužuje poseban dnevnik. Možeš ga napisati?

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Koalicija "Odluka narodu!"

Koalicija "Odluka narodu!" širi se.

Kao što ste vjerojatno danas već vidjeli u medijima: Zoran Milanović je danas na Trgu bana Jelačića potpisao zahtjev za referendum! Ja sam stajao na štandu, rukovali smo se i malo popričali o starim dobrim vremenima (bili smo 2003. zajedno u klubu Palach u Rijeci, te na HTV u jednoj emisiji, gdje se govorilo i o NATO-u, pa sam ja spomenuo referendum).

Danas dok sam bio na Trgu jedna je časna sestra pitala gdje se može potpisati u Splitu, jer zanima njenje sestre tamo da dođu potpisati. Kako čujem s više strana, svaki dan netko od aktivnih vjernika dolazi na Kaptol ili piše, predlažući da se Hrvatska Biskupska Konferencija oglasi.

Tako bismo u Hrvatskoj dobili KKK. Katoličko-komunistički klan. :))

U prva četiri dana prikupljeno je 70.000 potpisa, s tim da tempo raste. Iz dana u dan pokrivamo nove gradove: Križevci, Dubrovnik, Crikvenica... U Dubrovniku, koordinator je Vido Bogdanović, bivši gradonačelnik. U Križevcima pripremaju pro-referendum party.

Interes građana postoji, "usko grlo" su volonteri koji će dežurati na štandovima, pa pozivam sve koji mogu odvojiti par sati da odstoje jednu smjenu da se jave. Pogledajte i prijavite se na www.natonareferendum.org.

Predsjednik Hvidre Zagreb potpisao je u ponedjeljak poziv volontereima, objavljen na njihovom mrežnom sjedištu.

Nasuprot tome, predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je za Dnevnik HTV-a da je članstvo u NATO-u tipično leadesrhip pitanje, za koje odgovornost mora preuzeti političko vodstvo. Profilira se na ovom pitanju politička podjela, koja svoje korijene ima još u vremenu Francuske revolucije: liberali protiv demokrata. U suvremenim teorijskim terminima: zastupnici teorije participativne demokracije protiv teorije rivalskih elita. (Vidi knjigu David Held: Modeli demojracije; ja imam izdanje na slovenskom iz 1989, iz njega sam uvelike učio što je to demokracija.)

Moj blog na bloger.hr danas ima 10.179 posjeta. Kao u prethodna tri mjeseca. :) Na naslovnici je i vezan na niz članaka na index.hr koji govore o NATO-u, Bushu, referendumu. Broj ipak pokazuje koliki je interes ljudi.

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Tnx Zorane na izvještaju,

Tnx Zorane na izvještaju, nadamo se nastavku dobrih vijesti!

A zbog Pusićke neću prežaliti što sam dao glas HNS-u na izborima. Nije da sam imao štagod za birati (od relevantnih stranaka, tj onih za koje je izborni zakon davao šansu)... Jedino da sam se preselio u Dalmaciju, pa dao Tončiju glas.

Leadership pitanje my ass... Pogotovo s takvim "liderima" na čelu.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Pusička se prodala za sitne

Pusička se prodala za sitne pare. Za godinu dana predviđam koaliciji hdz-HNS.

Tko je glasao

Gdje se točno "prodala"

Gdje se točno "prodala" kada je to konzistentni stav HNS-a od kada se medijski proizvelo pitanje ulaska u NATO?

Što se koalcije tiče, od kada se slaganje oko jedne teme pretvara u slaganje oko svega i programsku kompatibilnost da bi koaliranje bilo moguće? Vjerujem, a isti stav je iznešen između ostaloga i ovdje od strane g. Lesara, da HNS nije toliko idiotan da počini politički suicid koalicijom sa HDZ-om kao što su to upravo u procesu činjenja HSS i HSLS.

Tko je glasao

Ovo su stvarno dobre

Ovo su stvarno dobre vijesti, nakon silnih podataka da ne ide kako treba, da nitko ne potpisuje i slično.
A Pusička me malo razočarala ovim... Ako je Milanović otišao potpisati, mogla je i ona. A ne govoriti gluposti o vodstvu koje odlučuje i sličnim budalaštinama.

Tko je glasao

A Pusička me malo

A Pusička me malo razočarala ovim...

mene nije jer je taj stav najavila i prije izbora. doduse ja taj stav smatram apsurdnim, ali i elitistickim, sto mi pase uz pusicku.
meni najvece razocaranje su HSS i HSLS (vodstva).


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Znam, ali mi se činilo da

Znam, ali mi se činilo da bi ipak mogla promijeniti mišljenje... Ona je ipak intelektualka, lijevog opredjeljenja. Ni SDP nije podržao potpisivanje peticije, pa je Milanović ipak potpisao.

Tko je glasao

Da koliko vidim cijeli HNS,

Da koliko vidim cijeli HNS, SDP, HSLS, HSS, HSP i HSU ...... imaju pun kofer intelektualaca..... toliko su pametni da ne mogu u svoje ime kao ljudi ići potpisati podršku ovoj incijativi!

Ali u kojem grmu leži taj zec? Ovaj put ne radi se o ZECu već o svim političarima:

a) ako potpiše i zahtjev za referendum nema dovoljan broj potpisa na kraju..... Ivo će dokazati kako nisu niti jedna ta stranka u stanju podići narod na noge.... u drugim rićima prikazat će nih kao nesposobnjakovićima.

b) ako potpišu i prođe zahtjev..... eto im sankcije i sustavno uništavanje od strane druga Ive...... opet ne valja!

c) ako ne potpišu...... zato što kažu otvoreno da ne žele..... gube ugled kao tzv. oporba. i ovo opet štima drugaru Ivi.

d) ako ne potpišu..... zato što se stranka nije mogla dogovoriti.....tobože peru svoje ruke od takve odgovornosti.....mogu se uvijek prikrpeljiti onoj strani koja je uspiješna nakon ishoda...i...... postoji neka nada kako će ljudi koje oni klisificiraju kao ovce to zaboraviti i jednostavno preboliti.... npr. eeeehhh to je normalno..... politika je poput one stvari... itd itd itd. i pojeo vuk magareta po stoti put.......

Ali isključivo sa opcijom D ne zamjeraju se drugu Ivi i njegovoj zajednici!!!!!

i eto ti lisice a ne samo zeca!

Jakob Matovinović - Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Bio danas u Zagrebu i oko 13

Bio danas u Zagrebu i oko 13 sati na Trgu lijepo potpisao peticiju..... a ove stranačke frajere koji kao podržavaju referendum a neće sa stranačkom infrstrukturom sudjelovati u prikupljanju potpisa o njima samima ( i o Stranci) sasvim dovoljno govori..... Pa tipovi su za demokraciju... Moš mislit.

Tko je glasao

Jedan dodatak gornjem

Jedan dodatak gornjem komentaru:

Čast pojedincima!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Jako je zanimljivo kako je

Jako je zanimljivo kako je HNS prošle godine digao frku oko statističkih regija i htio referendum o njima.
A za NATO kažu da referendum ne treba.

Statistika važnija od ulaska u vojni savez. Zanimljivo.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Da, zanimljivo kako gledaju

Da, zanimljivo kako gledaju državni interes i interes njihovih birača - koja katastrofa da postoje stranke koje se i tako ponašaju s vremena na vrijeme.

Tko je glasao

Iako se uopće ne slažem sa

Iako se uopće ne slažem sa referendumom za NATO, potpisati ću ga jedino zato da vidim našu pravnu državu na djelu, te ako i u nekom savršenom budućem svijetu naša vlada i raspiše referendum, želim vidjeti odaziv na njega (kao i pitanje koje će postaviti: tipa Želite li da u budućnosti, RH bude sigurna od neprijateljskih napada?). Sve u svemu to će biti jedan vrlo zanimljiv demokratski eksperiment. lp

Tko je glasao

evo

evo http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,4,2,milanovic_refe...
zoky je potpisao i sada show program moze poceti.

lijepo je sve sto kaze, samo ostaje gorak okus, jer taj isti sdp glasat ce za ulazak u nato i bez referenduma i tako direktno pomoci hdzu i sanaderu u silovanju demokracije za koje se tako zestoko zalazu, a i neka me netko ispravi ali neke velike pomoci jos nema u vidu volontera ili sredstava.

Tko je glasao

lijepo je sve sto

lijepo je sve sto kaze, samo ostaje gorak okus, jer taj isti sdp glasat ce za ulazak u nato i bez referenduma

Doktore, ne budi malodusan.SDP ne srlja preko noci sa adutima iz rukava.Pripremaju teren za neminovni slijed u buducnosti. Zato ce svi pravi ljevicari Busha docekati sa americkim zastavicama.
Davno je ovdje netko rekao "Amerika i Engleska, biti ce zemlja proleterska! ". Samo ne ide to preko noci! Treba biti strpljiv.
Uostalom i Marx je rekao da ce komunizam prvo pokucati na vrata najbogatijih zapadnih drzava.

Tko je glasao

FM SDP je pokrio citavo

FM SDP je pokrio citavo zagorje, a pomazu jos na tri, cetiri mjesta u hrvatskoj
nadam se da ce se i to promijeniti na bolje


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Poziv organizatorima

Poziv organizatorima referenduma ako nije kasno...

Moj prijedlog bi bio da za građane sa pravom glasa, koji nisu u hrvatskoj a preko interneta prate događanja, potpisivanje obave pismenim putem, odnosno na stranicama pronađu formular ispune ga i zatvorenog u pismu pošalju na adresu organizatora. Kroz jedno pismo može i više osoba dati svoj glas. Da li je tako nešto moguće ?

Tko je glasao

Moj prijedlog bi bio da za

Moj prijedlog bi bio da za građane sa pravom glasa, koji nisu u hrvatskoj a preko interneta prate događanja, potpisivanje obave pismenim putem, odnosno na stranicama pronađu formular ispune ga i zatvorenog u pismu pošalju na adresu organizatora. Kroz jedno pismo može i više osoba dati svoj glas. Da li je tako nešto moguće ?

nije kasno, odgovorio sam ovdje


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Može ideja (makar je možda

Može ideja (makar je možda već kasno), da objavljujete trenutno stanje "potpisa", koliko je skupljeno i tako animirate ljude da ih što više izadje i stavi svoj potpis ?

Čak to recimo staviti i u novine, onako svaki dan :), pa sigurno moraju postojati jedne novine koje bi htjele na svojoj prvoj/drugoj strani objavljivati "Nato na referendumu" sliku s brojem potpisa koje još fale. Usput to možete staviti na svojoj web stranici. Malo interakcije s građanstvom.

I naravno da li je tajna trenutni broj ?

Tko je glasao

Gsp. DEMOS biti suzdržan

Gsp. DEMOS biti suzdržan ili podržati ZERP nije bitno, jer Hrelja je i ovaj put kao i svaki put do sada slušao svog gazdu dr. Ivu a ne svoje predsjedništvo.
@Pigo1973, DEMOS je prije mjesec dana bio u pravu, jer je sve išlo u tom smjeru, ali je Hrelja došao na vlast prijevarom, nešto slično kao i Sanader. O tome će mo drugom prilikom, nadam se ( kad DEMOS o tome napiše dnevnik). DEMOS nije član HSU-a imao je vjerodajnicu i na izbornoj skupštini je glasovao. Izborna Skupština HSU-a je neregularna kao i sve ostalo što je usvojeno na toj ''cirkusijadi'' od skupštine u režiji Jordana i Hrelje.
Sutra idem potpisati peticiju.

Tko je glasao

Uf, ovo sam tek sada

Uf, ovo sam tek sada vidio... a od kuda ti te informacije????

PS. I svaki put kad otvorim ovaj dnevnik javlja mi se neka greška,... @mrak šta je u pitanju???

Tko je glasao

Jingl možete poslušati i

Jingl možete poslušati i pročitati poziv za pitpisivanje peticije od danas i na www.domovinski.rat.hr.

Mene osobno sutra od 10 do 13 možete naći negdje na tržnici u Zagrebačkoj Dubravi. Iznajmit ćemo štand, negdje među kumicama i švercerima. :-P

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

moram reci da me iznenadio

moram reci da me iznenadio sanaderov "blagi" komentar na peticiju kao ce vlada raspisati referednum ako skupe potpise. gdje je nestao bahati sanader zapitao sam se.
da se nije zbilja uplasio?

onda sam pogledao dnevnik na hrt-u i sve mi je bio jasno.
trebao im je samo jedan jedini dan.
prilog o pozivnici za nato u kojem je u par poteza nabrojano sve dobro sto nas slijedi i posebno naglaseno kako se npr nemamo sta brinuti oko baza jer nato vec ima baze u italiji, a na kraju sve zavrsava sa zakljuckom kako hrvatska od nato-a moze puno vise dobiti nego izgubiti. tj. da ce puno vise dobiti nego izgubiti, jer prilog ulazak uzima kao gotovu stvar, to da se po HR sakupljaju potpisi za referendum nije ni spomenuto.
ogledni primjer medijske propagande.

zato je sanader dao onako blagu izjavu,
spin doktori su mu objasnili da nema smisla bahatiti se jer ovdje nije sukob njega i nekog politickog protivnika pa da ce narod pusiti njegov bahati "fajterski" stav. ovdje bi takvo ponasanje moglo proizvesti revolt naroda pa je mudrije preci na neke suptilnije metode.

jaki su.

Tko je glasao

Dosadašnja iskustva

Dosadašnja iskustva upućuju kako je bilo kakav (a ne samo blagi) Sanader uvijek varka (recimo Splitska Riva, ZERP, itd). Ipak je on "teatrolog", majstor za predstave i spinanje.

trebao im je samo jedan jedini dan.
Da li si "uludo potrošio" jedan dan a zapravo je već sve otprije jasno ? Nadam se kako ne... :-)

Tko je glasao

Gospodine DEMOS, HSU

Gospodine DEMOS, HSU podupire referendum i to je u redu. Ja sam ga već potpisala. Samo još moramo vidjeti kako će Hrelja glasovati. Mislim da niste zaboravili kako je glasovao za ZERP suprotno odluci predsjedništva HSU-a. Odluka predsjedništva HSU-a bila je da se ZERP podrži .

Tko je glasao

Odluka predsjedništva HSU-a

Odluka predsjedništva HSU-a bila je da se ZERP podrži . Pogrešno.... odluka je bila da se pri glasanju bude suzdržan.

Tko je glasao

Ma pusti DEMOS-a, on je kao

Ma pusti DEMOS-a, on je kao u HSU-u, a nikako da skuži da mu stranka član vladajuće koalicije i da podržava HDZ već drugi put za redom.... i da mu stranka uporno diže ruku za sve HDZ-ovske odluke. A onda dođe na pollitiku i priča o nekim drugom HSU... koji je za refenrendum, za ZERP... itd... itd... Prije mjesec dana se čak žestio da samo gledamo kako će HSU uskoro izaći iz te koalicije... moš si mislit.
Još se i ljuti kad mu to netko baca na nos....

Tko je glasao

Ma pusti DEMOS-a, on je kao

Ma pusti DEMOS-a, on je kao u HSU-u, a nikako da skuži..... @pigo1973,
očito je da ne pratiš dovoljno dobro one koje recimo "peckaš" da ne kažem, vrijeđaš. Dakle evo još jednom i za tvoje okice:
1. Ja sam službeno do 14.03.2008. (do izborne skupštine HSU-a) bio šef za PR i glasnogovornika Stranke..... naglasak na "bio"
2. Ni jednom u prethodnih 6 mjeseci nisam izrekao ili napisao nešto što bi se moglo nazvati laž
3. ...... i ono što je mnogima (čak i meni) promaklo...... Formalno, ja nisam član HSU-a.......

THE END

PS. Jel sad ti kužiš???

Tko je glasao

Vrijeđam.... kako točno

Vrijeđam.... kako točno molim te?

Ako tebe vrijeđa istina, tj. to što ti "stranka" blisko godinama surađuje s onima koji su vas najvise zahebali, a i dalje vas hebu, ja ti tu ne mogu nista. To su istine i činjenice.

Kao što vidiš nisam jedini primjetio tvoje čudno HSU "zastupanje" i dvostruko HSU "ponašanje". Očigledno nas više ima.

Nadalje, ti si taj koji ovdje uporno širiš (ili si širio) HSU ideje, pa je zapravo irelevatno da li si član te iste stranke ili ne. Ti si se postavio u predstavnika HSU-a na ovom web-u.

Što se tiče laži, želiš li reći da nikad nisi rekao da samo gledamo i pazimo kako će proći izborna skupština HSU i da se mogu očekivati svakakve stvari tipa izlazak iz koalicije... što zbog pogoršanja položaja umirovljenika i ostalih stvari??? Trebam li tražiti taj tvoj komentar.

Onako usput, ispričavam se što ulazim u raspravu sa DEMOS-om.

Tko je glasao

OK, idemo ovako Ti si se

OK, idemo ovako
Ti si se postavio u predstavnika HSU-a na ovom web-u.
... da i zadnim postom o 7. Izbornoj skupštini lijepo kazao da je to zadnji post DEMOS-a u ulozi glasnogovornika HSU-a.... treba li sada to i nacrtati..... DEMOS je došao na pollitika.com kao nestarnačka osoba..... a što će biti sutra (glede i HSU-a)..... bumo vidjeli?

Ako tebe vrijeđa istina, tj. to što ti "stranka" blisko godinama surađuje s onima koji su vas najvise zahebali, a i dalje vas hebu, ja ti tu ne mogu nista. To su istine i činjenice... Ne razumiješ ili sporo kužiš ta ovakva pitanje više ne treba upućivati meni....

Nadalje, ti si taj koji ovdje uporno širiš (ili si širio) HSU ideje, pa je zapravo irelevatno da li si član te iste stranke ili ne. Ovo doživljavam kao kompliment jer sam izgleda svoj "posao" obavio dobro...., a i trudio sam se koliko god sam mogao u zadanim mi okvirima....

Što se tiče laži, želiš li reći da nikad nisi rekao da samo gledamo i pazimo kako će proći izborna skupština HSU i da se mogu očekivati svakakve stvari tipa izlazak iz koalicije... što zbog pogoršanja položaja umirovljenika i ostalih stvari??? Trebam li tražiti taj tvoj komentar.

Ne trebaš (nisam nadležan), ali pokušaj shvatiti da sam kao glasnogovrnik bio u vrlo delikatnoj situaciji pred Izbornu skupštinu. Svi su naime željeli da nešto javno kažu,... neki to tražili i od mene ne shvačajući da glasnogovornik nije u ulozi predstavljanja tabora već Stranke. Njihove ideje sam prenio u okviru koji nije bio iznad mojih ingerencija, a za sve ostalo im nudio da to što imaju sami prezentiraju javnosti........

Onako usput, ispričavam se što ulazim u raspravu sa DEMOS-om.
Nemate nikakav razlog za ispriku.... možda se ja vama trebam ispričati.
Sorry ako sam malo pretjerao....

Tko je glasao

Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost Odbora za referendum:

Predmet: Informacije o prikupljenim potpisima

U subotu, 29. ožujka 2008, Odbor za referendum o NATO-u je započeo sa prikupljanjem potpisa kojima građani podržavaju zahtjev za raspisivanjem referenduma o ulasku Republike Hrvatske u NATO savez. Već prvog dana zabilježili smo velik interes i odaziv, te je prikupljeno 15 000 potpisa. Odbor je zadovoljan takvim početkom akcije, pogotovo zato jer je prikupljanje prvoga dana obavljano tek na polovini predviđenih mjesta.

Na više upisnih mjesta Odbor je bio prisiljen ne zaprimiti potpise nekoliko stotina građana, koji sa sobom nisu imali ili nisu znali svoj matični broj građana. Stoga pozivamo građane da prije potpisivanja potraže svoj matični broj građana, koji se nalazi na starijim dokumentima – osobnim iskaznicama, zdravstvenim iskaznicama, vozačkim dozvolama i domovnicama, ili da svoj matični broj građana zatraže u policijskoj upravi. Prema odluci Agencije za zaštitu osobnih podataka, odbor je dužan prikupljati potpise podrške isključivo sa pripadnim matičnim brojem građana.

Prvoga dana, zahtjev su svojim potpisom podržale i mnoge javne osobe, među kojima izdvajamo Mani Gotovac, Tončija Tadića, Relju Bašića, gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, sociologa Dražena Lalića, rektora zagrebačkog Sveučilišta Aleksu Bjeliša, glumca Edvina Liverića, Ibricu Jusića, te bivšu pravobraniteljicu za djecu Ljubicu Vrsajko.

Kako od ponedeljka Odbor započinje sa prikupljanjem potpisa na svim za to predviđenim mjestima (detaljni popis nalazi se na stranici www.natonareferendum.org), očekujemo još veći odaziv i u konačnici, uspjeh cijele akcije.

Za Odbor, glasnogovornik:

Aleksandar Hatzivelkos

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Dečki svaka čast, šteta

Dečki svaka čast, šteta da oporba ne vidi svoju priliku da na ovome poentira. Pa Zoran Milanović ima priliku na referendumu dokazati da je u stvarnosti lijeva opcija dobila više glasova na prošlim izborima (ne odričući im legitimnost, jer su prošli svi rokovi za osporavanje, već kao ilustracija nakaradnog izbornog sustava) - pa neka narod odluči hoće li taj NATO ili ne. S druge strane Sanader i Vlada napuhuju istraživanja javnog mijenja kad im odgovara (pa zbog toga i Bush dolazi u posjet, kako bi i on malo reklamirao NATO) i ne rade ništa. Jednostavno mi izgledaju izgubljeno po puno pitanja - kao dobro je biti na vlasti ako se ne mora ništa raditi. Ubija ih ovo što moraju raditi i voditi državu... Oni bi samo vodili kampanju...

Tko je glasao

Koja oporba? Naredne 2

Koja oporba?

Naredne 2 godine + 1 dan od dana konstituiranje...... nema oporbe u HDSu.

Kraj priće.

Jakob Matovinović - Jakša

Obrisan

Tko je glasao

REFERENDUM

REFERENDUM SVAKAKO!

Oprostite ali što će nama taj NATO? Što će nama NATO i ulazak u njega a da se ne pita porezne obveznike po tom pitanju? Ili bi možda bilo bolje pitati dijasporu da ona glasa umjesto nas jer ipak ljudi žive vani pa bolje razumiju zašto nama NATO treba.

Ne treba nam NATO. Niti smo mi trebali njemu dok se događao Vukovar, Škabrnja, Dubrovnik, u BiH Sarajevo i sve dalje do Srebrenice i Višegrada.
Nemamo love za zdravstvo, za bolje i veće mirovine, za obnovu i unaprijeđenje školstva, za bolje plaće državnim službenicima, za modernu vojnu opremu za potrebe obrane samo naše zemlje već mislimo izdvajati milijune eura godišnje za reketarsku službu zvanu NATO? Znači ako smo u NATO-u zaštićeni smo? Tko nas je oružano štitio kada nam je to trebalo? Molim vas ljudi, izborite se za referendum jer još jedan reket u dvorištu uz ogradu koje zovemo granica nam ne treba, imamo svojih dovoljno u kući koju zovemo domovina.

Tko je glasao

Već sam više puta napisao,

Već sam više puta napisao, ali ću opet ponoviti. Nastave li se "ankete" ovako provoditi premašiti ćemo sigurno i Miloševićevih 104%. Ako se tako drže anketa koje, ovo također ponavljam, možda nisu niti provedene mogu samo proizvesti kontraefekt kod naroda koji bi im se mogao poput bumeranga obiti o glavu.
Samo zato jer se smatraju "bogom danim" ili pametnijim od nas "ovaca".
Umjesto da troše toliki silni novac na "pronato" skupove, tiskanje knjiga itd. mogli su javnost objektivno informirati o tome što sve nato daje odnosno za uzvrat uzima.
Uzgred rečeno meni je danas propao (pardon-jučer) moj "radni dan" na štandu za skupljanje potpisa, jer (kojeg li apsurda) gradsko vijeće grada Zaprešića mora na svojoj sjednici odlučiti o izdavanju dozvole za postavljanje štanda?!
Zanimljivo, zar ne?

cogito ergo sum

Tko je glasao

uz komentar o Jutarnem

uz komentar o Jutarnem listu: glavnim urednikom početkom ožujka postao je iskusni (što će reći: "svim mastima premazan", sve režime preživiio...) Mladen Pleše. Koji je pak prije toga bio glavni urednik Slobodne Dalmacije, u kojoj je pak ulozi pokazao velike zalsuge za pro-NATO kampanju objavivši tekst o planovima Rusije za smještaj nuklearnih bojevih glava na teritorijama Srbije i Republike Srpske. Moram priznati da to prije nisam ni vidio: tek prije nekoliko dana je objavljen komentar na portualu h-alter. Slobodna Dalmacija mijenja adrese stranica, pa ne možete naći tekst u njihovoj arhivi - evo prenesenog teksta na vidi.hr.

Tekst je naravno potpuna izmišljotina; dovoljan je pokazatelj i to, da tu priču nitko u pro-NATO kampanji ni ne spominje. Autorica komentara na h-alter opravdano to uspoređuje sa halabukom oko Bukovićevog izmišljenog intervjua - što je naravno u usporedbi sitnica.

Pro-NATO kampanja dotakla je dno prije, nego što smo uopće počeli raditi na pripremama zahtjeva za referendum. :(

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

FYI Zorane Udruga Pokret

FYI Zorane
Udruga Pokret Mladih je sinoć na sjednici predsjedništva udruge uzela čvrsti stav da podržava akciju ZA REFERENDUM.

Osobno sam tražio da se ova točka uvrsti u dnevni red, i argumentirao-prezentirao zašto je ovo važno da i naša udruga uzme konkretan i afimativan stav.

Službeno Vam stiže poštom dopis, ali nisam mogao izdržati da ti ne kažem.

Samo naprid.

Jakob Matovinović - Jakša

Obrisan

Tko je glasao

LIjepo! Ispunite Izjavu o

LIjepo! Ispunite Izjavu o sudjelovanju i pošaljite je na mailto:info@natonareferendum.org. Pogledajte možete li mobilizirati nešto volontera za dežuranje na štandovima, i za mobilne ekipe za manja mjesta, jer to je sada usko grlo.

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Moze li UPM pokriti koju

Moze li UPM pokriti koju lokaciju? Cujem da fali volontera.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

vidiš da Ivo ne mulja ...

vidiš da Ivo ne mulja ... priznat će tih 40 tisuća potpisa...
a i nije mu lako noćas, koliko mora satova pomaknut naprijed... bilo bi bolje da ih proda...

Tko je glasao

Možda i nije bitno ali

Možda i nije bitno ali informacije radi, HSU podupire referendum.

Tko je glasao

Bitno bi bilo jedino, kad bi

Bitno bi bilo jedino, kad bi predsjednik stranke to rekao javno, pozvao članove da potpišu zahtjev za referendum kao i da volontiraju u prikupljanju potpisa (što nam je "usko grlo", jer svaki dan trebamo stotine volonterea). Odbor radi već mjesec dana, ali od HSU nismo dobili ni najmanji nagovještaj da nas podržava. Naravno, još nije kasno!

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Bitno bi bilo jedino, kad bi

Bitno bi bilo jedino, kad bi predsjednik stranke to rekao javno U intervjuu Vjesniku 27.03.2008. to izrijekom kaže u odgovoru na posljednje pitanje, a sad što se volontera tiče možda i nije kasno nešto napraviti......

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci