Tagovi

Rastajem se drugovi sa vama

Kad sam dosao na ovaj portal nisam ga shvatio kao predizborni portal SDP-a. Nije bila ni upitna premoc glasaca SDP-a.Par disonantnih tonova je tu i tamo davao Lesar(ugodno iznenadio generalno) i jos par ljudi. Ostalo je predvidljivo.
S obzirom da dolaze izbori i da je sasvim predvidljivo da se jos ima sto rasprodati od drzavnih resursa i podici jos inozemnih kredita, jasno je da se sva prica svodi na to tko ce to napraviti.
Zaista je zalosno da se ovdje prodaje teza o nepogrijesivosti gradonacelnika, neupitnosti nad kontrolom medija i pronalzenja najapsurdnijih opravdanja za pranje prljavstina Partijskih seniora.
S obzirom da ovo samo formalno nije pollitika-sdp, a prakticno je to 95%, ja se povlacim sa ovog uvjezbavanja zbornog jednoglasja, uz napomenu koju sam davno dao prije pokusaja da se ovdje postavi i dobije prije svega logican odgovor na neke anomalije i endeme u politici:

Registrirao sam se upravo, samo ne mogu zborno pjevati po notama SDP/HNS jer mi glancanje i velicanja likova & djela genijalinih lidera od te ekipe ide poprilicno na jedan organ. (pulicer 11.07.2007. 12:17)

A sad vi nesmetano nastavite sa lastilima i raznim drugim sredstvima za visoki sjaj, vrijedno raditi na boljem izgledu likova & djela vaseg omiljenog lidera, gradonacelnika i Partije u cjelini.

Tagovi

Komentari

Osrednji flounce, vidio sam

Osrednji flounce, vidio sam i daleko bolje i puno teatralnije.

4/10.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

G-news, prilicno mi je

G-news, prilicno mi je nerazumljiv tvoj stav.

Istina jeste da je ovaj sajt daleko od idealnog, ali je isto tako istina da je ovaj sajt za koji stupanj kvalitetniji od cijelog cyber prostora u politickoj sferi zajedno.

I tu nema nikakvoga smisla bojkotirati ovaj projekt, napose ukoliko je alternativa razbijanje i ovog najnaprednijeg politickog sajta u Hrvata.

Stoga, kao jedan pozitivan i razuman covjek, imas alternativu. Ponuditi bolje ili se vratiti ovdje. Sve ostalo namjenjeno je za reakcionarne elemente, u koje vjerujem da ne spadas.

Tko je glasao

I ja sam se s takvim mislima

I ja sam se s takvim mislima bavil, i mislim da si donesel krivu odluku. Razmisli si dobro i napravi malu pauzu. Čitaj komentare i analiziraj pojedince.

Tko je glasao

Dao sam ti bod (to jako puno

Dao sam ti bod (to jako puno znači)
jer si u pravu. I jer mi se svidjaju neki tvoji textovi
(sjecam se posta u tvom dnevniku HDZće izgubiti izbore,
sa onim službenikom za nagib lustera).

No, ne kužim čemu to preseravanje sa odlaskom?
Pa odi, tko te drži?

Tko je glasao

Matematika opcija i stranki,

Matematika opcija i stranki, povodom pitanja zastupljenosti na TV-u.
Radi se prvenstveno o nesporazumu. Uglavnom znamo da većina starog i novog nije zastupljena a kamoli osvjetljena, a djelići ideja tek uz tešku davež. Društvena i politička glavnina ne računa da političke stranke i TV, pa niti s njima usko povezaani krugovi ("elita") mogu održavati niti tekuća stanja (jer tekuća stanja su stalni rast problema i dugova uz dramatične napore da ne bude još gore) a odavno praktički nitko ne računa da bi to bili ključni igrači za neke veće rezultate. U tom smislu se zna da su pitanja oko predizbornih emisija na TV-u više pitanja gledanja televizije (programa). Ali se zna da i sve to nije ništa nego i šire od politike, logično bi bilo da se spektar proširi bar na dio onog čime Hrvatska a i bliski dio svijeta imaju za pokazati. Već sa 20 % toga bi se definitivno izmjenile navike a u cca 50 % "elite" i (ne)svijest, sve pristojno i zabavno i kao od šale. Kakve veze imaju BBC i SAD? Kod nas mala zemlja a cca 90 % nije ugledalo takvo svjetlo (tv i javna politika) a kod njih promlem redukcije sa 5.000 % toga.

Proigravanje i uloga veselja, povodom pitanja zastupljenosti na TV-u.
Svi znamo da je kod nas dubinski i složen problem igre povezan sa normalnom daveži pa i spasitelja, čiji stupanj više nitko ne može razumjeti ali se zna da je svim i svačim garnirana. Kad su bitne snage i nezamislivo gadnijim davež vremenima iznijele respektabilni kontinuitet tračka veselja, nije kao češki nego nama bitno bolje, tko se i na šta može vaditi da je to sada nemoguće? Možda na to što je smješni Bago proigrao, ili zato što neke strašne veličine tako tumače ozbiljnost ili što G-news ponekaad nije raspoložen za šalu?

Centri opasnosti i razrješenja.
Na boljim vježbama/igrama u osnovnoj školi sada neke tete pubertetlije uvodi u igru gdje mjenjaju strane (a ne gladijatorski ring kao Latinica) i razvijaju treće, četvrte i pete strane. Kad su pomoću toga rješavali teški incident zajedno s roditeljima, dobar dio tv roditelja je doslovno prolupao na način 10 incidenata, pri čemu svi pa i najgluplji učenici nakon toga usklađeno godinu dvije "liječe" roditelje. Radi se sastavu iznad prosjeka i poroblem nije nedostatak obrazovanja i socijalnih šansi nego obrnuto, panika od odlične igre mišljenja učenika/vlastite djece, stupnja sve je ugroženo (kao od rasprav eoko GUP-a i Komercijalne banke u Zagrebu).

Neke iskusne i normalne točke, npr. oko Zagreba.
Osim bezbroj varijacija sasvim normalne komunikacije oko redovnih stavri, uključujući finese oko čekanja (dok bježe ili dođe da te mole ipak uđi) i pozdravljanja (iskusni igrači izazivaju lom), ubitačno oružje iznimno popiti piće u javnom kafiću u središti stvari. Tu pale fore izvsnog Harmasa luđe nego što ih prikazuje a u razvoji stvari umjeće je zaustaviti eskalaciju cirkusa. Vlast je odavno na mukama i raspon od ljubaznog dobar dan, preko šala do kakve male vješte vike (npr. D šta radiš) zaljulja i i jače iskusne centre a isto u središtu vlasti se širi i ljulja sve do elitnih institucija.

Tko je glasao

MOžda sam blesav, ali ne

MOžda sam blesav, ali ne kužim u čemu je štos. Nisam ovo shvatio kao mjesto gdje se reklamira SDP (niti HNS, kad smo kod toga), nego kao mjesto na kojem se slobodno razgovara o temema koje nas zanimaju. Ne skrivam ni svoje ime ni svoju stranačku pripadnost, ali mi je sasvim jasno da propaganda na ovakvom mjestu nije samo suprotna dobrom ukusu nego i nema efekta. Valjda smo prepametni za to (bez obzira na prvu rečenicu).

nvuljanic

Tko je glasao

Obratite pažnju!!! Mrak je

Obratite pažnju!!!
Mrak je angažiran od SPD-a za rad na Zoranovom blogu!

link na blog

Što mislite koliko novaca dobiva za to?

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Tamo piše da blog uređuje

Tamo piše da blog uređuje neki Marko Krička - što je to alter ego Mraka? Ili ti znaš nešto što mi ne znamo?

Tko je glasao

Nije izlaz u odustajanju,

Nije izlaz u odustajanju, nego zastupanju svojih stavova. Ako je povod današnji tekst o Antunovićki, uvijek se dogodi bolji ili lošiji tekst. Ali osobni stav (moj o njoj nije ništa bolji) može biti prepreka dobrom dnevniku, ako ga se dobro ne argumentira i objasni povod. Dakle, nema odustajanja... Dokaži, kao što veći jesi, da možeš bolje...

Tko je glasao

Potjeh, neke stvari trebaju

Potjeh, neke stvari trebaju sazrijeti, a sjediti ispod drveta i cekati da voce sazrije, nema smisla. Rekao sam jasno da ne ubrajam sve u navijace SDP-a, ali na zalost veci dio ne zna za nista bolje.Pri tome ni bilo kakvi dokazi i logika ne pomazu u izmjeni programiranih. Kao u onom vicu sa klincem u ZOO, sve su zivotinje -zeko, a jedino je tuljan -vodeni zeko. Nema pomoci...Da li se radi o osobnim ambicijama ili naivcima, ja ne znam.
Nema se razloga braniti Voltairea poslije 200 godina. Takodjer je zamorno ozbiljno raspravljati o propalim ekonomskim nebulozama Branka Horvata.Onaj tko jos ne zna da ne postoji berlinski zid, a postoji WTO i da se vise ne moze sasvim genijalno sa 200% carine braniti nase hladnjake i sl. ingeniozne produkte, samo neka ga proucava. Takodjer je i Rusija zaboravila klirinsko placanje. A ljudi imam svakakvih...Neki proucavaju i egipatske piramide, kukce ili sakupljaju modele starih parnih lokomotiva.Antikvari i sl.
Osim toga :

Allende je iskoristio glasace koji nisu znali za sto glasaju - Pinochet 1973.
Ti potpisnici za Cvjetni trg, ne znaju sto su potpisali - Bandic 2007. na Radiju 101

Primjera je bezbroj, ali stari mentalni sklop je jos dobar.Kao nekakav nevidljivi oklop na glavama, da se ne bi slucajno suocili sa stvarnoscu i 2007. godinom.
Ista je to pamet koja zagovara monopol na trzistu roba kao i na trzistu ideja.Potpuno ista. Pri tome su nasi hladnjaci/stranke, naravno genijalni, a drugi ne valjaju, ali ih za svaki slucaj necemo pustiti na trziste/u medije.Jer mi smo izmedju ostalog i demokratska stranka, koja odredjuje drugima sto je za njih najbolje, ali i socijalna pa te klosare/male stranke bez $ ne trpimo.
Nasi glasaci nisu stoka sitnog zuba! ( psssst, ali su ipak toliko blesavi da bi nam neutvrdjen broj takvih mogao dati glas onima za koje mi to ne bi htjeli, dakle srezimo to u korijenu!)
Lijepo je sto Milanovic podrzava Bandica, ali i mudro od njega sto ne ode to objasnit onim stanarima iz Galjufove.Bush npr. moze i u Irak.Jer nisu politicari tu radi glasaca i gradjana, nego gradjani radi politicara.
btw. Ovim putem dajem punu podrsku svima koji u ovim trenucima mjere debljinu leda na Arktiku. Naravno nisam bedast, pridruziti im se.Nas jedino EU moze spasiti, spasavajuci vlastite milijarde bacene na nas teren.Ali to ce i kostati vise nego je vecina svjesna.Bez deracanizacije se ne treba nicem novom nadati od SDP-a.Stranka zena ili zeleni mogu eventualno i napraviti neki iskorak u nekim podrucjima, ali ovi vec vidjeni - tesko.

Tko je glasao

Ali ništa ne ide preko

Ali ništa ne ide preko noći, toga si i sam svjestan. Da si najavljivao ljudima ovakav raslet u SDP-u početkom godine, rekli bi ti da si lud, pa se opet dogodilo. Antunovićka je imala šansi postati predsjednicom SDP-a, ali nije i više nikada neće biti u prilici. S druge strane Crveni Kmeri su pokušali tvojom radikalnom metodom raskinuti s prošlošću, pa opet nije prošlo. Dakle, ide to nabolje, ali malim koracima. pollitiku smatram jednim malim, ali možda bitnim korakom. Kad čitaš druge jasno je da se mnoge strukture dobro povezane, ne dozvoljavaju prevelike promjene, ali ih više ne mogu kontrolirati kao nekada kada nije bilo neta i drugih stvari. Malo pomalo gube konce, dijelom i zobg toga što stare, pa ne mogu kao ranije držati sve pod kontrolom, a s druge strane jer ove promjene koje dolaze ne može nitko spriječiti. Da je Račan bio odlučniji 2000. bilo bi danas puno lakše, ovako svi čekamo da krenemo stvarati nekakvu normalnu državu, 17 godina nakon što je imamo...

Tko je glasao

A apropos promašenih

A apropos promašenih tekstova, njih ne čitaš i ne nerviraš se - to je ta velika prednost Interneta - samo najbolje iskače, ostalo se utopi u moru prosječnosti i on line seksa:-)

Tko je glasao

Još jedan koji je mislio

Još jedan koji je mislio doći i pokoriti publiku da mu se klanja.
Nisi ni prvi ni zadnji koji optužuje da je pollitika.com servis jedne stranke. A sam si dokaz da to nije tako. Niti jedan tvoj post, niti jedan tvoj komentar nije cenzuriran.

Ako ćeš pisati, piši. Ako nećeš, a ti nemoj.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Stvar je dosta

Stvar je dosta jednostavna.Kad SDP bude na vlasti i radio ovakva sranja,bit će puno više tekstova kontra njih.Kako kritizirati one koji kritiziraju?Prema tome fulao si metu.

Tko je glasao

Garp, ako SDP vec godinama

Garp, ako SDP vec godinama nije "na vlasti" u Zagrebu, ja sam zaista fulao temu.

Tko je glasao

G-news,znači problem je

G-news,znači problem je Bandić, i u potpunosti se slažem s tobom.Uostalom,na CNN-ovom blogu o Bandiću je sve ajmo reći raskrinkano.I meni se ne svidja ta Bandićizam u SDP-u,ma što Mrak govorio o tome.Stvar je u biti vrlo zanimljiva.Nije li baš u tome problem,što je Bandić u biti najdesniji SDP-ovac?

Tko je glasao

Nije li baš u tome

Nije li baš u tome problem,što je Bandić u biti najdesniji SDP-ovac?
Kaj najdesniji SDP-ovci nisu SDP-ovci?

Tko je glasao

ja niti u jednome času

ja niti u jednome času nisam rekao da mi se dopada "Bandićizam", dapače, ne dopada mi se uopće;

ja sam samo napisao u konkretnom slučaju galjaufove ulice da mi se nekako čini da je ta odluka u domeni odlučivanja gradonačelnika i ako ovaj ima sve potrebne dozvole za to da onda problema nema (osim nezadovoljnih stanara, no njima bilo koje rješenje ne može odgovarati po definiciji tako da ih ne bi uzimao kao glas javnosti u predmetnoj temi)

eh, i to pitanje skupštine trgovačkih društava, tu se jako razlikujemo u stavovima, no ja mislim da ljudi ne razumiju kako skupštine trgovačkih društava funkcioniraju i da imenovanjem jedne osobe pa bio to i bandić, prava skupštine grada koja je demokratski izabrani predstavnik vlasnika (dakle građana grada) nisu niti milimetra umanjena

Tko je glasao

Pa zar nije Kalmeta

Pa zar nije Kalmeta skupština HŽ i nekih drugih društava, kao ministar - to je ono o čemu Mrak stalno govori... To nije neuobičajeno...

Tko je glasao

Nadam se da iza ovog čina

Nadam se da iza ovog čina ne stoji nekakva tajna služba:)
KAd dojdje vhs ja bi volio da se g-news pridruzi

Tko je glasao

Doista ne vidim potrebe za

Doista ne vidim potrebe za ovako teatralnom najavom odlaska, tim prije što su tvoji komentari u ovih skoro šest tjedana ocjenjivan visokim ocjenama (karma 3,96 od mogućih 4,00), baš kao i članci koje si objavljivao.

To što se netko ne slaže sa svim što si napisao, nije razlog za odustajanje. Ta ovdje ne bi bilo nikoga kad bi svako od nas tako reagirao na kritiku koje ima koliko hoćeš, pa i žešćeg od kritike. No, svi smo još tu.

Prema tebi nije upućena niti jedna teška riječ, uvreda, psovka ili slično, čega neki od nas nisu bili pošteđeni. Pa smo još tu. Ničije pisanje nije manje vrijedno. Ili više. Svačije je pod kritičkom lupom.

Svačije je pravo pisati ili ne, no šteta će biti ostane li Pollitika bez tvog vrijednog doprinosa.

Uvijek ostaje mogućnost povratka, vratio se ilesar, tu je i Pavle, a i Lionica se javi kroz bijesdrugi. Bilo bi mi drago da se i ti vratiš.

Ako nećeš, puno sreće u pisanju drugdje.

B-52

Tko je glasao

Sve ti stoji osim ovo s

Sve ti stoji osim ovo s bijesom - islim ipak da ona je vište strastveni "snagator" nego hladnokrvni propagandist.

Tko je glasao

"Pametno mamino" i sl. me

"Pametno mamino" i sl. me tako podsjeća na nju (možda mi fali :)).

Ili su bijesovci plagijatori.

B-52

Tko je glasao

Hm, ja je znam s Vecernjaka

Hm, ja je znam s Vecernjaka foruma dakle dosta dugo, i bijes nije njen stil. Uostalom od kad se ovdje dezaktivirala radi svoj blog pa pogledaj, podsjeti se stila. I prati redovito sve što se događa na Pollitici. Imaš link na njenom profilu
http://lionqueen.blog.hr

Tko je glasao

Hvala ti za link. Malo sa

Hvala ti za link.
Malo sa prošetao blogom (stavio ga u favorite) i vidim da se primila posla i da uživa u njemu.
Nek joj je sa srećom.

B-52

Tko je glasao

Tko koga na ovom portalu

Tko koga na ovom portalu podržava sasvim mi je svejedno, a nisam primjetio da je zabranjeno bilo kome registrirati se pa i Ivi Sanaderu ako želi. Naravno da i ja imam brojne kritike za štošta ovdje, ali ako mrak kaže da će ga malo poboljšati onda ok. Još kada bi umjeto sitnom sačmom počeli pucati velikim zrnima onda bi i rezultat bio bolji, ali svaki je početak bla bla bla bla.
Ako je odem sa ovog portala onda će to biti kada zaključim da nikom nisam zanimljiv temama ili komentarima.......ili što već bude.

Tko je glasao

Ako sam po ikom mlatio onda

Ako sam po ikom mlatio onda je to bio Bandić i SDP.

Tko je glasao

Nestao mi je jedan odgovor

Nestao mi je jedan odgovor (zginuo u kolapsu servera) a ja ne znam dva puta isto napisati. No smisao ću uhvatiti.

Mislim da griješiš, jer razlike u stavovima ne bi smjele biti razlogom, uostalom a kako ćemo oštriti mišljenja i produbljivati spoznaje nego ako se razlikujemo.

Izborna situacija okuplja ljude oko ideja, ali ne treba zaboraviti argumente, dapače i još više ih zastupati. Ja ponekad zalutam i na ultradesni blog, doživim i da mi se prijeti, pa što. Mediji su slobodan prostor, nikoga se ne može natjerati da radi ono što neće.

Ne doživljavam ovo kao SDP-ov pogon, a ako bi i svelo se na to nebi za SDP bilo dobro. Uostalom ovdje ima i desnijih (HDZ-ovskih) i centrističkih (Vesna). Zato je trebalo ostaviti argumentima da se sukobljavaju a ne mi njihovi nositelji.

Ako i dalje insistiraš, doći ću ti po običaju na blog, tamo sam uvijek pronalazio dobrih stvari. Nadam se da me nisi drugačije shvatio kad smo se "razilazili" oko nekih stvari - ti se prepametan za takvo što.

Tko je glasao

malo više samokritike bi

malo više samokritike bi zasigurno osvježio ovaj već ustajali zrak...ili ništa do izbora..

Tko je glasao

Hej puliceru - kakvi su ovo

Hej puliceru - kakvi su ovo bakrači !!!!???

Pa ko će sad ovdje samouvjerenim "SDP-ovcima" nabijati na nos ekonomske statistike s podacima koji ukazuju da "lijevo-socijalno" orijentirana paradigma baš i nije idealan okvir za ubrzani razvoj Hrvatske.

Drž' položaje, NEMA PREDAJE !!!

A žalosna je činjenica (koju je i mrak uočio u nedavnom postu) da su u našoj javnosti (pa i na pollitika.com) debelo PODZASTUPLJENE ekonomske teme. Osim kad se radi o nekom skandalu ;-). Tvoji postovi stoga imaju posebnu težinu i ne bi se smio tako dati smesti.
A sad bi ti moj vrend Kruško rekao dvi-tri riči o "široj društvenoj odgovornosti" (on je menadžer pa on "zna sve o tome" ;-).

Tko je glasao

Hehe.. Ovo je bolji stav

Hehe..
Ovo je bolji stav nego odustajati jer je pollitika.com orjentiran na SDP i lijevicu.
Meni nije bilo neupitno da je pollitika lijeve orijentacije, kontra HDZa i slično, ali pametni ne žele slušati i čitati samo što žele čuti i što odgovara njihovim političkim/ekonomskim pogledima. Dobro konstruirani postovi koji pokazuju razmišljanje i stav suprotan od lijevice, kontra SDPa i slično su poželjni i potrebni za dobru raspravu. I njih se čita i siguran sam da (ukoliko ne bi došlo do cenzure) bi se pročitalo i da netko ide braniti HDZ na jedan normalan način. No ne na jedan politikantski i prepucavački, ne argumenitari i uglavnom beskorisan način.
Ne zaboravimo da će sdp biti na vlasti kad tad pa ćemo vidjeti što i koliko će se pisati o SDPu ovdje. Ukoliko nisi član, tvoj glas se neće čuti. Mislim da će čak biti zanimljivije kad SDP bude na vlasti.

Tko je glasao

Bepo i tebi isti odgovor -

Bepo i tebi isti odgovor - SDP je na vlasti u Zagrebu vec godinama.

Tko je glasao

Ja ne živim u Zg pa mi

Ja ne živim u Zg pa mi problematika i Vlast u gradu ne privlače pažnju.

Tko je glasao

može biti, ali bojim se da

može biti, ali bojim se da nema nikoga iz zagrebačke organizacije koji je voljan braniti vladajuću poziciju

Tko je glasao

A ne stigne Bandić još i

A ne stigne Bandić još i to :)

Tko je glasao

Poprilično uopćeno

Poprilično uopćeno razmišljanje s kojim se uopće ne slažem. Ovo je jedno od rijetkih mjesta gdje obični mali ljudi mogu komentirati politiku, te koliko sam imao prilike citati, biti jednako kriticni i prema jednima, drugima i trecima. Druga je stvar sto nam jedni daju puuuuuuuuuno materijala, a drugi manje. Ocito ima medju njima neke razlike.

Kad bi vlasnik site-a pokusao cenzurirati clanke koji ne idu na mlin jednoj od opcija, razumio bi tvoj potez, a ovak mi to samo ispada prilicno dosadan pokusaj privlacenja pozornosti

Tko je glasao

To se zove predaja, bjela

To se zove predaja, bjela zastava.:-) Trebao bi ti biti izazov oduprjeti se jednoumlju, iznjeti argumente koji bi nas uvjerili u tvoje mišljenje. Promjeniti nas. Umjesto svega strapaš nas u dvije stranke i popljuješ.
S obzirom na stanje u državi,bilo kakvo povezivanje sa bilo kojom strankom smatram uvredom :)
Niti sam krao, niti sam držao lojtru dok su to drugi radili.
Pozdrav!

Tko je glasao

Puliceru ko te jebe Možemo

Puliceru ko te jebe
Možemo mi i bez tebe
Nitko šampion
Nitko šampion

Tko je glasao

Ti si se stvarno unio u

Ti si se stvarno unio u političke struje dublje nego što izgleda. Ili je tome dosada u susjedstvu doprinjela? Kod mene susjedstvo za 5 i nikakve stranke ni gibanja oko plijena tu nemaju šanse.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci