Tagovi

Rast BDP-a koji vide samo (politički) slijepci

Koliko god tko mislio da se u ignoranciji, štetnosti postupanja, neodgovornosti za narod i državu i posvemašnje bešćutnosti, ne može nadmašiti one ništarije iz HDZ-a, Vlada na čelu sa Z. Milanovićem svakodnevno pokazuje da su u vladajućoj koaliciji i to u stanju.

http://pollitika.com/lazljivi-nesposobni-ignorantski-bescutni-i-potpuno-...

Najnoviji primjer je prijedlog proračuna RH za 2013. godinu, koji umjesto da na rashodovnoj strani bude smanjen, a pogotovo da se smanji proračunski deficit, raste, a raste i proračunki deficit, a to znači srljanje u daljnja zaduživanja ionako prezadužene zemlje.

Uporište za povećanje proračuna Vlada nalazi u predviđenoj stopi rasta BDP-a od 1,8 %, što je jedino moglo biti „isisano iz prsta“ i to ne bilo kakvog prsta, već iz „palca sv. Tanasija, onog bez nokta“, jer svi relevantni ekonomski analitičri, kojima se pridružuje guverner HNB, prognozioraju daljnji pad gospodarskih aktivnosti, a time i pad prihoda, rječju nastavak recesije ...

Premijer najavljuje daljnja „rezanja“ i „redukcije prava“, najavljujući uz cinčni osmijeh kako je proračun ostvariv i razvojni, ali sigurno nije socijalni ... uostalom bivši Prvi nas je podučio da treba iz nas istjerati socijalizam.
http://pollitika.com/istjerivanje-socijalizma-iz-hrvata

Moglo bi se razglabati nadugačko i naširoko, „štofa“ ima napretek, o svim neodgovornim izjavama vrlog premijera, pa i o tome da je po njemu i prošlogodišnji proračun bio i realan i ostvariv, „punio se dobro, čak iznad očekivanja“, a onda se „u hodu“ zaključilo da smo malo „prekratki“ i da moramo ići u rebalans proračuna.

Kad se premijeru samo spomene smanjenje proračunskih izdataka, ali ne na način povećanja proračunske potrošnje prebacivanjem opterećenja na građanstvo, on odmah zauzima obrambeni gard i pita „gdje i kome uzeti“, bez pardona uzimajući od građana ...

Dosad nije niti pokušavao uzeti od kriminlaca, branitelja i KC, dakle onih koji nemilosrdno žderu državu u koju se s rukom na srcu zaklinju.

Pa ako primjeice zna da postoji 5.100 lažnih vojnih invalida, dakle ljudi koji jednostavno nemaju pravo ni na status ni na invalidnine, kojima se godišnje isplaćuje tristotinjak milijuna kuna (a to znači da je u zadnjih petnestak godina isplaćeno 4 i po milijarde kuna), a ne poduzima ništa, jednako kao što ne poduzima ništa ni u slučaju lažnih umirovljenika, „rubalista“ (D. Rubala nije bio ni sam, ni usamljen, ni jedini) i drugih, čiji broj se procjenjuje i na do 300.000, jednako kao i istovjetan broj korisnika nekog od vidova socijalne pomoći, a da na to nikakva prava nemaju, znači da ne želi dirati u osinje gnijezdo kriminala.

Ne želi dirati prenapuhana braniteljska prava, kakva ne bi mogao podnijeti ni proračun daleko veće i bogatije države, a netko će u skoroj budućnosti ta prava morati svesti „na normalu“, a ta normala mi se u ovom slučaju čini svođenje braniteljskih prava na razinu prava boraca NOR-a, da ne ulazim sad u to tko je, protiv koga i kakav rat vodio.

Može li itko suvislo odgovoriti zašto bi branitelji, sa prosječno ostvarenih 17 godina mirovinskog staža, morali primati 2,5 puta veće invlidnine/mirovine od boraca NOR-a sa prosječno ostvarenih 27 godina mirovinskog staža?

Kad kažem suvislo, onda mislim izvan kategorije „stvaranja države“ ili kategorije da bismo bez njih „morali pisati ćirilicom“. Jer i jedno i drugo je neistina.

Crkvu u Hrvata također ne želi dirati, nedajbože i pomisliti na reviziju „Radićevih ugovora“ sa Sv. Stolicom, jer će nas, baš kao i u slučaju INE, premijer podučiti da se ugovori moraju poštovati.

Da, premijeru, ugovori se moraju poštovati ali samo dotle dok vrijede i dok ih i druga strana poštuje.

Naravno kolektivne ugovore premijer i ne smatra ugovorima, pa njih i ne treba poštivati!?

To što MOL ne poštuje ugovore, naravno i izvan kategorije „slučaja Sanader“, nikom ništa, a INU je veeć iodavno trebalo nacionalizirati, radi toga što MOL ne samo što ne poštuje ugovor, nego je u potpunosti bespravno lišio hrvatsku državu njenih upravljačkih prava u INI.

Al', nije beg cicija, neće se valjda naš Zoka i time optrećivati!?

Ugovore sa Sv. Stolicom izmijeniti na način da se u potpunosti poštuje sekularnost hrvatske države proklamirana ustavom (vojni ordinarijat van iz MORH-a, vjeronauk van iz odgojno-obrazovnog sustava), a da se vjerske zajednice financiraju uvođenjem crkvenog poreza (zašto ono što je dobro primjerice za Njemačku, ne bi bilo dobro i za Hrvatsku?), a njihovo poslovanje uvede u sustav PDV-a (zašto ono što je dobro primjerice za Italiju, ne bi bilo dobra i za Hrvatsku?).

Dok vlasti u Njemačkoj i Italiji štite državne interese, odnosno interese svojih državljana, hrvatske vlasti štite interese Vatikana.

S druge strane banke navodno od građana ne mogu naplatiti 12 milijardi kuna koje su plasirane putem kredita, ali i 28 milijardi kuna koje su putem kredita plasirane poduzećima.

A onda onaj čuveni unutarnji dug, pa nenaplaćene i nenaplative porezne obaveze ...

Kud ćeš ljepše, ali naš vrli premiejr zrači optimizmom i cinizmom.
http://pollitika.com/lepe-nam-je-dobre-nam-je-zemlja-ide-u-dobrom-pravcu

Dobro je znati da smo na pravom putu, zar ne?

Istinaibog u dužničko ropstvo!

Komentari

sarcazam

Jedini stvarni način borbe protiv onih koji imaju moć je sarkazam.

To će definitivno postati istina ako prođe (ili je prošao) onaj zakon o uvredi državnih službenika (premijer i sl.) o kojemu se jedno vrijeme pričalo.

Po pitanju Linićevih projekcija ekonomskog rasta jedino što možemo učiniti je:
1) Kopirati sličicu s Linićevim ekonomskim projekcijama to jest stopama rasta za 2013,14 i 15 godinu.
2) Nakon što se ne ostvare slati te projekcije na email od Linića i Zorana itd s čestitkama povodom ostvarenja njihovih ekonomskih planova.

Mislim da bi im to stvarno išlo na živce ?

ps.nadam se da s ovim prijedlogom nisam počinio neki prekršaj ?

Tko je glasao

Još jedna Fićina budalaština,

te još jedan u nizu pamfletića kojem je ugovor s KC glavna tema, kao da je proračunu od 120 miljardi kuna i deficitu (čitaj: rupi) od preko 10 miljardi,200-300 miljona glavni problem i kad njih ne bude trebalo isplaćivati sve će biti OK.

Trnovi u oku su gadna stvar, ne dopuštaju fokus na druge stvari, naročito ako je kao tebi zabiven u žutoj pjezi posred mrežnice, a vjerojatno mu ni duljina nije mala pa jebe i frontalni korteks.

Tko je glasao

Može li itko suvislo

Može li itko suvislo odgovoriti zašto bi branitelji, sa prosječno ostvarenih 17 godina mirovinskog staža, morali primati 2,5 puta veće invlidnine/mirovine od boraca NOR-a sa prosječno ostvarenih 27 godina mirovinskog staža?

Moj dida nakon šta je uša u godine za mirovinu dobija je 50 maraka boračke penzije. Jedan brat mu je na Sutjesci osta invalid drugi nesta u borbi posthumno proglašen za narodnoga heroja. Ništa i nikakove povlastice od one države nije tražija nego se nakon rata vratija doma u polje orat i kopat. Kad nije bija u polje onda je iša na ribe.
Odgovor zašto branitelji imaju veće mirovine je vrlo jednostavan. Svaka vlast ove države je bildala te mirovine i dodavala lažne branitelje jer je na taj način imala osigurane glasove na izborima. Već odavno je rič dragovoljac zamjenjena sa riči branitelj. Šta znači rič dragovoljac potražite u riječniku, a branitelj može bit i plačenik. Kad je u pitanju politika onda su svi dragovoljci a kad je u pitanju lova onda su branitelji. Sin od ovoga didovoga brata šta je osta invalid 1993. je zgazija na minu i osta bez noge. On je dobija penziju i sredili su mu protezu u Americi. Bilo mi je tragikomično vidit nji dva kad bi stali zafrkavat jedan drugoga kome je lakše, ovome bez noge ili ovome bez čriva. Svakome ko je osta invalid triba dat i učinit sve da mu se omogući donekle normalan život. Onima koji su obolili od PTSP-a osigurat ličenje u sanatoriju a ne ga držat doma dok se jedan dan ne dogodi tragedija. Svi koji su zdravi i sposobni radit neka ka pravi domoljubi i dragovoljci idu orat i kopat, a penzije i povlastice neka dobiju kad više nisu sposobni radit.

Tko je glasao

Svi koji su zdravi i sposobni

Svi koji su zdravi i sposobni radit neka ka pravi domoljubi i dragovoljci idu orat i kopat,

Mislim sa svime se slažem osim sa ovim... Kopanjem , oranjem ništa nećemo postići , rad je danas nešto posve drugačije... :)

Svi znamo da bez stroja, tehnike se ne može , a danas smo u proizvodnji toga izrazito deficitarni. Nema smisla npr. branitelja umjesto mu mirovine poslati ga u državnu tvrtku gdje će "raditi" , bolje onda da ostane kući. Bit je omogućiti ljudima da se bave poslom i svojim specijalnostima.

Npr. za mene (iako sam veliki protivnik NATO-a i svega oko njega - zlo živo, da se dogodi veliki rat koji bi pokrenuo NATO, eto mene u šumi...) bi bilo pametno da se mnogi branitelji obuče engleskom i krenu predavati šta su sve proživjeli i kako se snaći u uvjetima gerilske borbe. Vjerujem da bi Amerikanci itekako rado to platili i to puno, puno više od nekih mirovina. Osobno poznajem slučaj branitelja koji je nakon života u Kambodži od strane Kambodže primljen za stalnog vojnog predavača...

Znam npr. da su zbog tog razloga oslobođeni bilo kakvih tužbi generali JNA Adžić , Kadijević jer su u djelu vojske stvarno bili stručni , a ko takvi kada su eliti svijeta potrebni nema suda koji će ih privesti pravdi...

Justice for all !

Tko je glasao

Mislim sa svime se slažem

Mislim sa svime se slažem osim sa ovim... Kopanjem , oranjem ništa nećemo postići , rad je danas nešto posve drugačije... :)

Kako ništa, mogla se prokopat cila dionica autoceste Zagreb-Dubrovnik. Da ne govorin o zapuštenin poljima koja se sad navrat nanos obnavljaju da bi u EU ušli s šta više obrađene zemlje. Kad jedan put uđemo to nan je to, Bruxelles nan neće dozvolit više od toga.
Šta bi drugo i radili kad su nestale tvornice u kojima su do rata primali plaću. Dok su oni izbjegavali metke ovi šta su ih poslali u rat iskoristili su njihovo odsustvo i proglasili da te tvornice više nisu njihove nego državne pa ih prodavali rojacima, uvlakačima i sličnima za 1kn. Do tada su tvornice bile vlasništvo radnika koji su u njima radili a ne države.

Tko je glasao

Rezultate politike MZ imamo priliku gledati u današnjoj Srbiji

Znam npr. da su zbog tog razloga oslobođeni bilo kakvih tužbi generali JNA Adžić , Kadijević jer su u djelu vojske stvarno bili stručni , a ko takvi kada su eliti svijeta potrebni nema suda koji će ih privesti pravdi... Nisu bili oslobođeni zbog svoje stručnosti, koju smo imali prilike upoznati u DR, u ratu u BIH, već zbog politike MZ koja Srbiju i dalje uporno čuva ( a samim tim i sebe) od odgovornosti za rat i genocide.

Rezultate te politike imamo priliku gledati u današnjoj Srbiji.

Tko je glasao

@Busola " kako se snaći u uvjetima gerilske borbe. "

Mi nismo bili gerilci iako je bilo tu i tamo nekih elemenata.

Prije bi mogli nazvati gerilcima one koji su rušili balvane preko ceste ,pucali po policijskim ophodnjama i sl.

Mi smo imali legalno izabranu vlast ,vladu i parlament ,državu ,tako da ni teoretski nismo bili gerila.

Izviđanje iza neprijateljskih linija ,diverzije ili sabotaže i sl. ,mogu raditi spec.jedinice regularne vojske ili policije.

sve dobro...

Tko je glasao

Tuđi novci...

Najnoviji primjer je prijedlog proračuna RH za 2013. godinu, koji umjesto da na rashodovnoj strani bude smanjen, a pogotovo da se smanji proračunski deficit, raste, a raste i proračunki deficit, a to znači srljanje u daljnja zaduživanja ionako prezadužene zemlje.

Znam da sam već dosadan, ali Margaret Thatcher je davno rekla da je problem sa socijalizmom što uvijek ostane bez tuđih novaca. (Pod pojmom socijalizma je podrazumijevala bilo kakvu intervencionističku državu koja želi vršiti preraspodjele i pokretati investicijske cikluse)

Ali moram biti dosadan, jer je ta izjava naglašava nešto na što su svi zagovornici civilizacijskih dosega i vlada koje otvaraju radna mjesta, skloni zatvarati oči. A to je da vode u neefikasnost i dug.

Tko je glasao

Margaret Thatcher je davno

Margaret Thatcher je davno rekla da je problem sa socijalizmom što uvijek ostane bez tuđih novaca.

O toj ženi (za mene zlo zla...) bi mogao pisati i pisati. Dovoljno je naglasiti da je njezin bliži rod izravno učestovao u nasilnim rušenjima vlada u Africi posebno na kraju Zambiji ja mislim da bi sve na kraju došlo u medije i ubrzo sve zataškano. Nakon uvjeren sam njezine intervencije pušteni su i sve je ošlo u zaborav.
Ta žena ništa dobrog nije donijela svijetu osim čvrste ruke i slike lažne "pravednosti" putem željezne šake...

Svaka sličnost sa filmom je slučajna...

http://www.youtube.com/watch?v=jFfROj-onjk

... U biti taj film itekako dobro opisuje modernu politiku Zapada...

PS. bolje da nepričam o "njezinim" uspjesima u zauzdavanju engleskih huligana kada je zbog kreteluka policije koja je imala direkt instrukcije od Vlade ubijeno

http://www.youtube.com/watch?v=1q47bOtV3-Y

Justice for all !

Tko je glasao

Margareth

To što si nju pokušao diskreditirari kao političarku ne doprinosi ovoj raspravi.
Što misliš o njenoj tvrdnji sa socijalizmom? O tome bi trebalo raspravljati.

->Pointer

Tko je glasao

s obzirom da joj apsolutno

s obzirom da joj apsolutno nije smetalo trosit tudju lovu kako bi malo ratovala za juznoamericku vukojebinu i digla si popularnost, u najmanju ruku bi rekao da je dvolicna.

Tko je glasao

meni se cini da jej jedna od

meni se cini da jej jedna od onih koj ane vidi svrhu kruha dok ima kolace oko sebe.. pitanje je veliko sto danas rekla kad je nestalo i kolaca i kruha..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

To što si nju pokušao

To što si nju pokušao diskreditirari kao političarku ne doprinosi ovoj raspravi.
Što misliš o njenoj tvrdnji sa socijalizmom? O tome bi trebalo raspravljati.

Puno sam pisao o tome i zna se šta mislim.

https://pollitika.com/plan-razvoja-republike-hrvatske

Bez pravog socijalizma nema i prave države. Samo zdrav, obrazovan, siguran čovjek može ostvarivati vrhunske rezultate , a time se dolazi socijalnim odnosom države prema svojim državljanima. DAnas kada sve se naplaćuje čovjek nije u mogućnosti biti zdrav (o ovome će biti dnevnik sa statistikom da vidite koliko smo bolesni danas...), nije u mogućnosti biti kvalitetno obučen jer se obrazovanje masno plaća i izrazito je korumpirano (vrijednost naših diploma i doktorata je NULA...) , nije u mogućnosti biti siguran i posvećen poslu jer je zadužen do SMRTI ...

O ovome ja mislim npr. samo tu nema provizija, bankica, prodavača magle , a to našoj "eliti" ne odgovara...

http://www.advance.hr/vijesti/svaki-stanovnik-venezuele-imat-ce-dostojan...

Justice for all !

Tko je glasao

Da naglasim Hrvatska planira

Da naglasim Hrvatska planira se zadužiti u 2013 godinu za novih 26 milijardi kuna duga (cca 3 milijarde eura...). Uz to ne trebaju nam neprijateljski susjedi ili netko drugi , samo se uništavamo i postajemo sluga i pesek stranih vladara.

O ovome nitko ne priča što me izrazito brine. Šta je nama pa da živimo u tolikom mraku ili smo narod koji ne želi realno sagledati stanje?

Justice for all !

Tko je glasao

pravi odgovor.

Govno od naroda
Dnevnik
Rebel - Pet, 21/09/2012 - 15:07

Tko je glasao

@Kerempuh

Misliš, kruha i "hrvatskih generala"?

Tko je glasao

@Feniks

ne kuzim bas kakva je veza s citatom kojeg sam dala, bil' malo objasnio?

Tko je glasao

@Kerempuh

Glup narod = kruha i igara, a budući su danas najaktualnije igre oko "hrvatskih generala" ... kao dimna zavjesa dok se donosi neodrživi i neizdrživi državni proračun, pa sam mislio ...

Tko je glasao

Infantilni libertarijanci

O ovome nitko ne priča što me izrazito brine. Šta je nama pa da živimo u tolikom mraku ili smo narod koji ne želi realno sagledati stanje?

E pa kad mi libertarijanci prozborimo koju o tome, onda smo infantilni i samo valjamo fore iz knjige "Capitalism for Dummies", jel da?

Naravno da nitko ne priča o tome i da nitko ne napada uzroke problema. Jedino za što se bune je kad proračun ne da njima. Na svakom prosvjedu u Hrvatskoj se traže pare iz proračuna, ništa više. Niti jedan prosvjed nije bio zato što ljudi smatraju da im ukidaju slobode.

I svaka diskusija o proračunu završava u diskusijama iz šupljeg u prazno, meni više tebi manje i slično. A i ne može drugačije kad se normalni mehanizmi tržišne ekonomije pokušavaju zamijeniti mehanizmima političkog prepucavanja.

Tko je glasao

@libzard

Prosvjedi od prije dvije godine, neovisno o tome tko ih je predvodio i koji su bili njegovi motivi, nisu bili motivirni borbom za sredstva iz proračuna.

Tko je glasao

Karamarkovi indijanci

Ah sjećam se. Nisam uspio shvatiti za što su se zapravo zalagali. Bili su protiv vlade, protiv kapitalizma i ... da, za nacionalizaciju. Pa da nam se i djeca za par desetljeća bave restrukturiranjima, sanacijama i dokapitalizacijama iz proračuna.

Sve su to pucnji u krivom smjeru.

Ajd, jedino ovo "protiv vlade" je ok. :-)

Tko je glasao

da si bio, znao bi. Sve su to

da si bio, znao bi.

Sve su to pucnji u krivom smjeru.
opali ti u pravom.

Tko je glasao

bili su motivirani političkom

bili su motivirani političkom pljačkom,

što se rješilo po tom pitanju u ove dvije godine?

Došla je nova vlast, u očekivanju građana i prezentaciji poštenija, pa i dalje koristi iste prokopane tunele kako bi državom upravljala. Povećali su prihode u proračun, rashode iz proračuna i zadužili nas za nove milijarde. Prosvjedi kojima danas svjedočimo su socijalni prosvjedi, mljekari, seljaci, brodari itd. itd. sve redom korisnici proračunskih sredstava u borbi za stečena socijalna prava.

Prosvjedi za građansku slobodu i prestanak represije su prosvjedi koji nedostaju, a to je tako jer nedostaje svijesti o tome kako nas vlast konstantno iskorištava - s našim vlastitim novcem.

Tu ne cede malis, sed contra audentior ito

Tko je glasao

pa kad je tak lijepo biti u

pa kad je tak lijepo biti u kavezima
http://www.youtube.com/watch?v=g8mynrRd7Ak

Tu ne cede malis, sed contra audentior ito

Tko je glasao

pa ja pričam o tome,

pa ja pričam o tome, konstantno, pa me pljujete svi redom.

Vlast je ta koja stvara javni dug i koju konstantno branite (paradoksalno samo po sebi). Uvijek vam je problem u krivim ljudima i površnom ćeprkanju po proračunu, boljoj ili lošijoj preraspodjeli koju vlast čini, u onima koji proračun ne pune dovoljno ili iz njega kradu itd. U fokusu svega je vlast i državni proračun koji je vlasti poslužio kao garancija za zaduživanje na tržištima novca gdje je politika odlučila generirati postojeći javni dug. Ako nas je netko prodao nekome, i ako se o tome uopće radi, onda su to političari i prejaka vlast koja odlučuje o tim pitajnima u ime i na trošak građana.

Tu ne cede malis, sed contra audentior ito

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci