Tagovi

Raskalašena nacija

I eto baš kad je Jaca ustvrdila da joj "podanici" raskalašeno žive, kupuju automobile a kažu kruha nemaju, otvorim svoj novčanik kad gle čuda, ni sam neznam odakle toliko para u njemu.
Nebudi lijen odlučih dok ih još ima obići Lijepu našu da vidim da li i sav narod živi tako raskalašeno kao i ja. Sa najzapadnije točke drage nam zemlje odlučio sam krenuti u nove doživljaje, pa se zaputih u najistočnije krajeve iste nam zemlje.
No ipak me put nanese do pitomog gradića u srcu Slavonije, Našica. Puno prijatelja, puno znanaca, neznam sa kojim bi više bio. I tako runda za rundom, priča za pričom. Ma kaže trebao bih ženu zaposliti kao pomoćnu kuharicu a niti sam ja niti ona član HDDSB-a, neznam šta da radim. Slušam i ne vjerujem ušima svojim, nisi politički podoban za isti posao.
I tako sve redom sve se svodi na isto, Slavonijom i Baranjom trese šerif imena nekog znanog u narodu kao neki Šišljagić.
Mahom su svi branitelji, pa kažu obećala banda do kraja Veljače dividendu isplatiti, ma koga oni lažu. Ma čije guske vrat mažu tim silnim novcem branitelja. Ma uzimaj što je tvoje, nedaj lopovima ništa, da vidimo iz čijeg će fonda školovati svoju djecu. Ma zar vjerujete onom pijanom Đakiću, ovce mi nebi čuvao, a ne sjedio u Našem Saboru.
Dođe vrijem da konobar naplati svoje i gle opet čuda, uz svu raskalašenost u kojoj nacija živi nitko ne vadi novčanik, nema se. Pa kako, pa zar Jaca nije bila dovoljno jasna, pa ima se. Da ima se samo nije rekla tko ima, i tko to kupuje automobile, ona ili netko treći, i kome, njoj ili njoj sličnima.
Stoga da zaključim. Jaco potekla si iz naroda i ne zaboravi jednog dana ćeš se tamo i vratiti. Nemaš razloga za osmjehe, zadrži ih za doma, nemoj se narodu smijati u lice, nacija je u propasti.
Vraćaj se na radio (niti za prognozu nisi) odakle si i potekla da odslužiš radni vijek kao i sav napaćeni narod koji je mahom na ulici.
Srami se.

Tagovi

Komentari

Prvo doma počistiti -

Prvo doma počistiti - Jakovčića si zaboravio? A tek Cuccurina? Sve je to - to.

Tko je glasao

sanader

pa ljudi dragi,njih je na vlast doveo Sanader,treba li tu još komentara

sve dobro...

Tko je glasao

Sijeno

U mom kraju postoji poslovica/opis: "Kada kobila prevrne kola sa sijenom - okrene se i jede to isto sijeno!"
Uopće se ne srami!

P.S.
U najnovije vrijeme zabranjeno je upotrijebiti bič jer su se tako izborili zaštitnici životinja. :):):):):)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci