Tagovi

Radovan Karadjic je krenuo na ljetovanje u nas lipi Split !

Hrvatska je zaista postala raj na zemlji te ujedno i 'elitno turisticko odrediste' za raznorazne domace i svjetske mafijase, ratne zlocince i profitere. U to nitko ne treba vise sumnjati znajuci za cinjenicu da nam se Hrvatska nalazi u 'cvrstom' zagrljaju "Cosa Nostre', u drzavi u kojoj se nedodirljiva 'politicka elita' ne drzi 'zakona kao pijan plota'.

Medjutim jedno je sigurno. Radovan Karadjic se u trenutku uhicenja nalazio u stadiju 'pinklec na rame i put pod noge' za nas Split !!!'. Prvo se zapitajmo tko drzi vlast u Splitsko-Dalmatinskoj Zupaniji te ujedno i u Splitu? Odgovor 'Cosa Nostra'. Nije li bas nemalo zacudjujuca okolnost da se Radovan Karadjic, jedan od najpoznatijih i najtrazenijih balkanskih krvnika bio zaputio bas u Split ?! Tu nesto stvarno nesto ne stima. Da sam ja na mjestu srpskih krvnika koji su nanjeli tolike strahote nasemu gradjanstvu bilo u Hrvatskoj iliti na teritoriju Bosne i Hercegovine, ja ne samo da se NIKADA ne bih vise zaputio za Hrvatsku, nego ne bih osobno NIKADA niti ni pomisljao na jedan takav suludi i samoubojstveni cin.

Vrlo je dakle vise nego izvjesno da je Radovan Karadjic imao svoje vrlo bliske 'pajdase' i to pri/u samome vrhu nase drzavne i lokalne vlasti. Tu se ne govori o nikakvoj konspiraciji iliti 'X Files' kako bi netki na ovome portalu mogli proistumaciti, nego o vrlo jasnim cinjenicama. Dakle sasvim se moze logicno zakljuciti da je taj put bivseg Predsjednika RS bio precizno isplaniran i to pod sponzorstvom hrvatsko-srpskih pripadnika 'specijalnih' snaga.

Izgleda da se netko na samome vrhu 'Neprincipijelne Koalicije' jos uvjek drzi onog dogovora iz Karadjordjeva 'kao pijan plota', a vrlo je poznato da svi oni koji potpomazu ratnim zlocincima na ovaj ili onaj nacin automatski postaju njihovim saucesnicima.

Sada je sve vise izglednije da cemo u EU uci ili zajedno u paketu sa Srbijom, a ne bih se vise ni zacudio kada bi nas Srbija pa cak i Albanija mogle presisati i po tom pogledu.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=42088&secti...

Tagovi

Komentari

Da je Karadžić stvarno

Da je Karadžić stvarno stigao u Split, nema nikakve sumnje da bi jedna takva veoma vična svjetska sredina bila u stanju dolično ugostiti jednu takvu svjetsku osobu. Nije to Istra koja se je zapetljala oko Thompsona, malo organizirala pa onda show oko toga.

Tako da nije jasno šta su pisci, kancelarija srbijanskog predsjednika Tadića i Puhovski, htjeli reći - vjerojatno uobičajeno što ta kancelarija radi, kada se radi o najdramatičnijim pitanjima za Srbiju uvijek se prebaci loptica na teren Hrvatske i ustaša, šta ćeš drugo, to je stara dedinjska škola.

A Puhovski se vjerojatno ne može rješiti viška pameti i angažmana a deficita smisla za književnost i priču, pa opet nije odolio ovom veoma bizarnom izazovu - kroz toliko desetljeća nije uočio srbijanska šatro preseravajuća umjetnička produkcija naprosto davi njihovu manjinsku recentniju produkciju. Ali nije Puhovskom za zamjeriti, isto impresionira i pomodno je jako dugo po Evropi i svijetu, općenito Balkan a beogradska trash produkcija je tu vodeća, jer omogućuje bilo kakvom šljamu, pa i onome štancanom u bezbroj otrcanih kopija, da ispadne jako originalan, važan i svjetski turbo pomodan.

Tko je glasao

Nemoj grijesiti, molim Te,

Nemoj grijesiti, molim Te, ap. Naime, cini mi se da Ti nisu poznate neke pojedinosti u svezi Karadzicevog uhicenja, kao i njegova planiranog putovanja u Split. Evo o cemu se tu radilo: Mislim da ces se sloziti sa mnom da je g. Karadzic davno dignuo ruke od politike. Znaci, odavna nije politicar, vec je pjesnik. A i iz njegovog izgleda, to se jamcano moze zakljuciti. Eh sada, 27. o mj. se odrzavaju pjesnicki Dani Mile Gojsalic u Donjim Policima kod Omisa koje organizira Matica iseljenika Split. Na njima ce sudjelovati brojni pjesnici iz dijaspore. S obzirom sto Karadzicevo korjenje potjece iz Crvene Hrvatske, stoga je mozda i njemu poslan poziv za pridruzivanje. Takodjer znamo da nam je mnogima apriorni cilj sto brze i potpunie revitalizirati svestranu suradnju u "regionu", radi toga ne moze ostati po strani ni kulturni segment. U Istri su davno u za vid realiziranja ovog cilja udomili Radu Serbedziju i njegovu useless ekipu, Sasu Broz, a pokusavalo se i Miru Furlan. Medjutim, doticna nije voljna zivjeti u svojoj Istri dokle god Istra ne bude dio njezine Jugoslavije. Prije nekoliko godina nam je izjavila: "Kad god dolazim u posjetu, ne posjecujem Hrvatsku nego Istru".
I tako eto, pomisljam da se iz Istre sindrom povezivanja "regiona" prenio i do Splita pa se namjeravalo dovesti pjesnika Karadzica na pjesnicke susrete u Omis, odnosno u Donje Poljice. Upravo zbog toga mislim da mu se trebao omoguciti dolazak i nastup, jer on nebi nikoga iritirao. Niti bi nastupio u crnoj majici, a niti su u njegovim stihovima ukomponirane rijeci "za dom". Da, Za Dom!

Tko je glasao

Objektivno prije 2016.god.

Objektivno prije 2016.god. nije realno očekivati približavanje Europi. Slažem se s tobom, da će mo ući zajedo u paketu sa Srbijom i Albanijom, a moguće je da u tom paketu bude i BIH.

Tko je glasao

.... a ne bih se vise ni

.... a ne bih se vise ni zacudio kada bi nas Srbija pa cak i Albanija mogle presisati i po tom pogledu.

možda tebe prešišaju ako si nesposoban, ali mene sigurno neće...
tu ti je i srž tog problema...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Nista nas nesme

Nista nas nesme iznenaditi!

Jel tako B2?

A istina je upravo ta.... di su nas doveli nasih veliki Hrvati sa svojim plavim prsima i partijskim knjizicama (koje mijenjaju po potrebi)?

Q. Tko ce nas rasprodati za judine skude?
A. Likovi koji spadaju u jednu od ovih kategorija:

'Zdravo drugovi i drugarice!'
'Braco i sestre blizanci!'
i naravno svaki 'tzv. covjek koji ima svoju cijenu'. (bez obzira na boju kosulje, crna, zelena, zuta itd itd)

A parola koja je jos uvijek na snazi, samo se u danasnja doba govori iza zatvorenih vrata:
"Neprijatelj nikada ne spava!"

i tu ces se sigurno sloziti samnom Mr. B2.... jel tako?

Jaksa

Obrisan

Tko je glasao

Eh nasa partijska maskoto.

Eh nasa partijska maskoto. Hrvatska se sada nalazi na dobrome putu da ju presisaju cak i Srbija i jedna Albanija. A posto si najvjerovatnije 'sposoban' poduzetnik, tada si valjda i vrlo upoznat kojom se munjevitom brzinom Albanija ekonomski i politicki razvija.

A sto se tice pitanja sposobnosti, 'Cosa Nostra' nam se vec uveliko dokazala s koliko spin doktora vec raspolaze i kuda nam drzavu odvedivse...ravno u 'bananu'.

Osim toga, Hrvatska je ionako preskupa zemlja za nekakva veca strana ulaganja, a da ne govorimo jos o problematicnosti korupcije i nepotrebne 'red tape' regulacije i procedure koja gusi svaki daljnji razvoj lijepe nase.

Najveci poslovi su ionako unaprijed rezervirani za tvoje 'sposobne' tako da tu ionako nema bas previse mjesta za pojavu nekakve znacajnije inozemne konkurencije.

Nego daj nam ti ukratko reci kako nam ide turisticka sezona? Tvoji nam spominju da je ova godina rekordna po broju nocenja.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Hanhan, Razlika je u tome da

Hanhan,

Razlika je u tome da se kod nas svadimo i trošimo snagu i pamet na prepucavanja i filozovske gluposti.

U Srbiji su složni do sad bili i to u svojoj radikalnosti i prkošenju EU.

Svi su bili mišljenja da je taj stav njihove politike loš, no dobro je smišljen.

Sad su od jedamput malo popustili i cjela EU ih hvali, a kod njih se nije niš promjenilo.

Hrvati su jednostavno politički glupa nacija.

Tko je glasao

Skviki, u Srbiji se desio

Skviki, u Srbiji se desio jedan veliki preokret. Mozda to jos vecini nije bas sasvim jasno, ali za Republiku Srbiju uhicenje Radovana Karadjica predstavlja jednu vaznu prijelomnicu za daljnjom demokratizacijom srpske politicke scene. A danasnja pobjeda Tadiceve struje zasigurno osigurava jos vece priblizavanje njihove drzave prema EU. Mi mozemo samo da im budemo jalni.

Osim toga, nemoj biti naivan. Takav nacin razmisljanja o nekakvoj 'kolektivnoj' odgovornosti svih Hrvata ide Don Sanaderu u veliku korist. S time mu zapravo radis medvjedju uslugu.
Na Hrvatskoj politickoj sceni se vrlo dobro zna tko, kako i zasto. Kao sto sam vec prije puta papagajski ponavljao, u politici nema slucajnosti. Pusicka npr. na medjunarodnom planu zna vrlo dobro da puca u prazno i da na taj nacin sudjeluje u stvaranju 'kolektivne' odgovornosti sto takodjer Don Sanaderu ide ravno u prilog. No, to nju ionako ne smeta jer u njezinoj glavi joj je zacrtan cilj da se sto vise eksponira u 'diplomatskom' politickom zivotu.

Vecina hrvatskih gradjana se nalazi na milosti i nemilosti "Cosa Nostre". Dakle mogu slobodno reci da jesmo jedna glupa nacija posto im mi to opetovano i opetovamo dozvoljavamo.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Mr.Skviki, Dragi kolega s

Mr.Skviki,

Dragi kolega s kojim se cesto slazem ovdje na poll.com,

Molim vas lipo..... nismo mi gljupa! nacija..... pa barem ne iz tog razloga.... vec zbog toga sto stalno biramo jedne te iste koji nas dovode u tu situaciju.....

cekaj malo mozda jesi u pravu donekle!!!!!!!!! ipak nacija je ta koja si bira takvu vlast!!!!

OK .... i ovdje se slazem sa porukom........

"People.... something is WRONG with the way things are going here...... Hello!!!! it's rime to change something!"

Jaksa

Obrisan

Tko je glasao

Mr.Jaks, Mi smo po mojem

Mr.Jaks,

Mi smo po mojem inteligentna nacija i to pokazujemo kad smo vani i gdje smo dosta cjenjeni ko radnici, kak fizički tak i umno.

Ja sam napisal da smo :

Politički glupi

Mi skidamo stalno gače i kad se pobunimo da nam je pre duboko ušel onda nas poklopiju. Mi preveč dajemo za sitnice.

Kak delaju Srbijanci sam več napisal i zbog toga im skidam kapu. Do sad su uvjek sve dobili i to za male uloge.

Tko je glasao

Kak delaju Srbijanci sam

Kak delaju Srbijanci sam več napisal i zbog toga im skidam kapu. Do sad su uvjek sve dobili i to za male uloge.
Skviki, obzirom da se relacije Hrvatska-Srbija prekomjerno prakticiraju i to kroz privilegije.

Nije ni blizu prvenstveni problem Hrvatske što je Srbija dobila neke privilegije niti je problem Srbije Hrvatska.

Prvenstveni problem Hrvatske s tim u vezi jest što joj Srbija i ostalo ex SFRJ služe kao mjera (a Srbiji ipak manje problematična Hrvatska) te što je sve to predugo i prekomjerno umrežena osnova poslovanja.
Ex SFRJ i nastavak su geopolitičko područje od I svjestkog rata uhodano za iznimnije poslovne zarade i egzibicije, pa su lokalni i svjetski profiteri navikli tu jako dobro zarađivati. S time su se, logično je, razvile visokoumne filozofije i svjetonazori, i loklano i po svijetu, koje se lako prebacuju sa jednog od nekoliko kanala na drugi, po vjetrovima. Naročito je ta "visokoumnost" eksplodirala od sedamdesetih na ovamo, kao ujedinjenje svih sranja tijekom 20. stoljeća.

Sada je konačno došlo doba se o tome može malo otvorenije, jer stiglo doba zrelosti i sinteze tih dugih poslovanja, kada smo u poziciji početi na tome zarađivati. Radi se o tome da je prohujao još jedan jaki val iznimnih zarada i "uspjeha", svake godine je svima raslo po više od 20 %, pa su se sami navukli u klopke duboke ovisnosti i smanjene pameti, kada nemaju drugog izlaza nego početi plaćati (zahlen Sie mir bitte) i pamet i razne usluge. Tako je, s tim u vezi, stiglo i pitanje svih pitanja, kako stoji stvar sa raznim poslovanjima i ukupno, te pameću s tim u vezi.

To se sve odvija u više nego povoljnim uvjetima za igru - nitko se ne može žaliti da nije imao ili da nema priliku za iskazivanje, posla kao u pričama, prostora za iskazivanje pameti još i više, raznovrsnije mogućnosti raznog nego igdje, tržište povezanije sa svim i svačim u svijetu nego igdje, kao nigdje i osamdesetgodišnjaci mogu biti glavni igrači.

Ako Srbija povuče i profitira, to bi bilo jako dobro. Još bolje bi bilo da ukupna BiH povuče i izbije na čelo trke, to bi bilo fantastično.

Uglavnom, sada sve varijacije u igri konačno jako dobro utiču na daljnje poslovanje - jer smo kročili u doba sinteze dugog puta sa novim izazovima, kada otpad postaje jedna od najprofitabilnijih djelatnosti i kada svi smjerovi i sve škole moraju igrati na minimalizam i plaćati za tu igru. Jedino tu apstraktni filozofi, matematičari i lektori dobivaju brzo rastuće narudžbe i zarade, jedino tu ima 98 % stambenog fonda u privatnom vlasništvu, jedino tu je cca 90 % svega u većem ili manjem stupnju nereda i da se pri tome misli da su na stalnom dežurstvu bekrajne svemirske snage da to 0-24 sata servisiraju, jedino tu se u mnogim područjima toliko zarađuje i hrušte beskrajne milijarde kao od šale, uz već vječnost najveće cijene u Evropi i svijetu.

Ne tako davno su me pokušali vrbovati za suradnju iz jedne njemačke tvrtke, koja tu već više od 10 godina vodi poslove za njemačke biznise. Sve znaju ali su došli do saznanja da su dosegli plafon i da više ne razumiju sve veće izobilje naših poslovnih aroma i varijacija na temu, one beskrajne nijanse koje ih uvjeravju da što više znaju manje znaju i sve više plaše. Morao sam ih uljudno odbiti sa veleimperijalnim ponudama, uz ispriku i obrazloženje da su sve dobro zaključili ali da je to još složenije, da je izbilje toga još veće, te da to prelazi svačije pa i moje snage. Nisu to očekivali i ostali su zbunjeni.

Mislim da sam im jako puno pomogao, nakon toga zbunjenost je strašno porasla kod svih snaga, do jučer su svi sve znali i podizali ljestvice rasta, nije dovoljno 20 % rasta godišnje nego dižemo na 25, pa 30 ...

Sve te impresivne pojave su dosta koncentrirane na obično plaćanje - sve te divizije se jako dugo i impresivno zabavljaju a umjesto plaćanja su navikli samo na zarade, hapanja i Mercedese. Sada, kada je kao kiša u sparini, stiglo doba plaćanja i podmirivanja ceha, šta je logičnije nego da zbunjenost nezadrživo raste i poslovi i zarade s tim u vezi. Tu ti i bakice od 80 godina u zadnjoj zabiti sada jako dobro znaju minimalno oko poslova i svega, tako da do jućer iz igre izbačene amorfne snage najednom praše kao najobučeniji specijalci. Još ako gale instalira JOT kontrolu i ako se štefanu sredi želudac od orahovca po tvojoj uputi i uputama Abiesa, biće i previše šokovito za beskrajne divizije.

Tko je glasao
Tko je glasao

Skviki neznam cemu "strah"

Skviki neznam cemu "strah" od srba ..povijesna iskustva sa Srbijom i finalno vojna i diplomatska pobjeda nad Srbijom devedesetih idu u našu korist tj. porez više ne ide u Beograd i za Nerazvijene krajeve.
Ako se samo sjetimo na koji smo se način nakon 1.svj.rata našli u Jugoslaviji za 100 godina smo brzo napredovali od Austro-Ugarske do Republike Hrvatske.
Srbija vjerovatno nikada neće u NATO dok RH hoće i opet se vraćamo na prirodnu logističku svjetsku scenu.
Samo treba delat.

Tko je glasao

TT, Tu si se malo

TT,

Tu si se malo zeznul.

Kod mene nema ni malo straha od Srbijancih, jel ih dobro poznam.

Mene je strah od nas samih, ni izgleda da se ja neznam dobro izrazit, ili neki to namjerno ne želiju shvatit.

Nemoj se osječat osobno oslovljen.

Tko je glasao

Mene je strah od nas

Mene je strah od nas samih
Minimalizam, koji se ne može zaobići, kaže da mi nismo mi niti smo ikada bili a da imamo zajedničkih poslova to da, tako da se radi o zajedničkim poslovima i eventualnom srahu za to.

Npr. ja sada više uopće ne strahujem za zajedničke poslove, ne samo zato "kako god nas je rezalo, uvek je nekak bilo" nego još više zato jer je sada došlo doba zrelosti i sinteze, u kojem dobu se dugo neće moći izbjeći minimalizam poslovanja i zarade na tome.

Tko je glasao

hehe....ma to je tebe strah

hehe....ma to je tebe strah jer si stari penzic pa se svega bojis:))
salim se

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci