Tagovi

Radio 101 izgubio koncesiju

Radio 101 polako i nezaustavljivo klizi prema vremenu kada vijest o gubitku koncesije neće nikoga uznemiriti. Malo je čudno da je najzanimljiviji dio programa u zadnje vrijeme bilo repriziranje snimki i komentiranje događaja od prije 10 godina. Ne slušam ga baš u zadnje vrijeme, a znam dosta bivših redovnih slušatelja koji su to prestali biti. Neki ga slušaju po navici, konkurencije u eteru, za zahtjevnije slušatelje, baš i nema. Nekima se zamjerio jer je izgubio nevinost, zapravo neovisnost i tvrde da se svrstao na jednu stranu. I da su postali ono protiv čega su se u mlađim danima borili. Mlađi dani, stari voditelji? Podsjetite me, ima li neko novo ime kojeg je u posljednjih nekoliko godina iznjedrila Stojedinica? Ima li kakvog osvježenja u eteru, novog načina rada, novih emisija?

Ekipa rutinerski vuče poteze po starim šablonama. Problem je samo u tome što su te stare šablone već dotrajale i potezi više nisu ni oštri ni britki kao nekada. Bilo bi jako zanimljivo kad bi kroz neki procjep u vremenu radio valovi današnjeg programa stigli do ekipe iz osamdesetih i kad bi oni napravili zajebanciju na vlastiti račun. Ili bi ostali bez tona?

B92 je na neki način srpski pandan Stojedinici. U početku su bili omladinska radio stanica (ishodište im je bila emisija Ritam srca s radija Studio B), koja se nije mogla čuti niti na području cijelog Beograda (slično kao i Stojedinica u Zagrebu), da bi polako raširili svoje pipke pa su 1996. pokrenuli portal )koji postaje jedan od najposjećenijih u regiji), a 2000. i televiziju.

Ekipa Stojedinice se čvrsto drži svojeg etera i ne pomišlja na nikakav iskorak u druge medije. Uh, da je nekadašnjoj ekipi bio dostupan Internet... Sve bi vrvilo od podcastova, blogova, vlogova i subverzivnog medijskog djelovanja koje bi i ovaj medij razmrdalo i istreslo iz gaća. Ne bi njima jedan te isti site paučinao 5 godina. South Park bi bio mala beba naspram njihovih flashoidnih uradaka, a političari bi strepili da ih ne uzmu na zub i ne rasčetvore virtualnom konjskom zapregom na glavnom Internet trgu. Stranci bi učili hrvatski na brojnim skečevima koji bi bili u vrhu popularnosti na YouTube-u...

Tko zna, možda je Stojedinica, u nekojoj paralelnoj stvarnosti, upravo takva. Ali od ove naše stvarnosti možemo očekivati samo vijest u stilu Ferala.


Danas je policija pritvorila penzionere Zrinku M.V i Silvija V. koji su na glavnom gradskom trgu prosvjedovali zbog oduzimanja njihove radijske koncesije. Koncesija im je oduzeta u najnovijem Brzorezu koji je poništio sve stare i besmislene zakone koji su bili zapreka skorom ulasku u EuroAmeričku uniju. Sve koncesije su ukinute jer se već 20 godina ne emitira program na način kao što su to radile arhaične radio stanice. Z.M.V. i S.V. nisu uhićeni zbog prosvjeda (kojeg ionako nitko nije primjetio) već zbog štete koju je njihova primitivna radio oprema napravila na uređajima za automatsku naplatu na štandovima postavljenim u sklopu Novogodišnjeg sajma 2036.

.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci