Tagovi

Radimir Čačić u Nedjeljom u 2

Jučer je u Nedjeljom u 2 sudjelovao Radimir Čačić, ne ulazeći u dublju analizu onoga što je rekao tijekom emisije, ove dvije minute su mi upale u oko, no čini mi se kako nisu dobile zasluženu pažnju. Molim pogledajte i dobro slušajte:

Dio koji me je doslovce izbacio iz takta slijedo nakon što Stanković pita Čačića da li je ikada razmišljao o tome da usvoji dijete. Čačić doslovce kaže slijedeće:

Uvijek sam sklon čuti struku. I moram reći da sam jednom slušao Radmana, koji je apsolutno kompetentan, i ono što sam ja mislio o genetici on mi je u ekstremnom… smatram da je genetika apsolutno prioritetna, najvažnija, ključna, kako god hoćeš, ako hoćete determinirajuća u čovjekovom životu, njegovim sklonostima, njegovom razvoju, bez obzira na sve kasnije - odgoj, uvjeti života itd. Ali genetski dio je…

Što vama znače ove rečenice? Ono što sam ja čuo je tvrdnja Radimira Čačića da on nikada ne bi usvojio dijete zbog genetike, zbog toga što valjda ne može biti siguran da će to biti jedan mali prepametni i perspektivni Čačić, zbog opasnosti da usvojeno dijete ne može postići njegova očekivanja jer nema njegov genetski materijal???

Komentari

mrak, jedan (zakašnjeli)

mrak, jedan (zakašnjeli) minus zato jer si "omašio ceo fudbal" ;-)))

Mislio sam o ovome napisati cijeli dnevnik i osvrnuti se kako mrzitelji lika i djela Radimira Čačića rade "prekovremeno" pa mu čak i (logički apsolutno krivo) impliciraju dodatne grijehe (pored mnogobrojnih koje već ima, a kojih sam i ja, ne bi vjerovao, poprilično svjestan).

Elem, kako izgleda da neću imati volje napisati detaljno što je u ovom tvom postu logički krivo, rekoh da se bar malo oraspoložim pa da ti mrknem jednog topa (quid pro quo ;-)

Tko je glasao

nema problema, ocjena imam i

nema problema, ocjena imam i više nego dovoljno :)

mislim da nisam napravio logičku pogrešku, a sudeći po silnim reakcijama u to sam i siguran (a to pouzdano znamo čačić i ja)

Tko je glasao

Pri procjeni njegove

Pri procjeni njegove ličnosti meni su puno bitnije njegove izjave o "kršćanskoj radnoj snazi" koje graniče s vjerskom mržnjom... baš me zanima što ovdje prisutni štovatelji njegova kulta ličnosti imaju o tome za reći... :-))

bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

MIslim da je temeljni

MIslim da je temeljni problem u tome što je Ustav crno-bijeli, dok je život u beskonačnim tonovima sive. S jedne strane rasna segregacija je protuustavna no s druge strane nitko od nas vjerojatno ne želi vjerski fanatizam u našim lokalnim sredinama.

Prbajmo povuči paralelu - kada se održava nogometna utakmica između npr. Dinama i Hajduka, sve vrvi od policije. S druge strane na ATP turniru ćete eventualno vidjeti redare i vrlo malo policije. Zašto na nogometne utakmice (naročito takve, visoko rizične) dolazi velik broj policije, a na nekima ih skoro pa nema - jer dolazi drugačiji tip ljudi. I nemojte da se sad nađe netko uvrijeđen i kaže mi da nisu svi navijači huligani. Nisu, daleko od toga ali ih ima u većoj mjeri nego kod nekih drugih sportova. I čim je toliko policije, to znači da tu činjenicu i javno priznajemo. Zašto onda nebismo smjeli javno priznati da i u nekim vjerskim segmentima postoje tzv. rizične skupine? Mora li to biti javna tajna?

Tko je glasao

Biti će zanimljivo

Biti će zanimljivo promatrati drlesara, ileseara i nvuljanica koj inače vrlo rado komentiraju i diskutiraju ovdje o svim temama i provokacijama, kako će se opravdati zauzećem u saboru (ili privatno) i ignorirati thread o Čačiću kod Stankovića... Ili su se konačno realno sagledali i shvatili da im stranka možda neće niti sabora vidjeti na ovim izborima...

Da je npr takvo nešto izjavio Ivo Sanader, uh što bi se ovdje dejstovalo po Ivi i HDZ-u sa svim sredstvima i iz svih kuteva...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Obzirom da si ti dezurni

Obzirom da si ti dezurni branitelj HDZ-a i svijetlog nam lika Ive Sanadera bolje se oko napada i obrane ne javljaj. svatko ima pravo braniti i napadati koga god hoce. Obzirom da su gospoda Vuljanic i Lesar visokopozicionirani HNS-ovci oni podrazumijevano moraju zastititi lik i djelo svojeg predsjednika stranke. No u svemu tome oni nisu niti bezobrazni niti bahati niti arogantni niti ne pisu neistine niti podmecu drugima nesto sto nisu rekli. Znaci s njima ima jedne pristojne i ostre rasprave uz iznosenje svojih stajalista i argumenata za razliku od tebe koji si ovu temu nekoliko puta skrenuo na osobna prepucavanja i podmetanja nevezana za temu koja je vrlo intrigantna sudeci prema broju komentara.

Tko je glasao

Nemoj tako. Ako pogledaš

Nemoj tako. Ako pogledaš sve komentare, vidjet ćeš da je nvuljanic bio jedan od prvih koji je komentirao ovaj post. Pogledaj ovdje.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Da je npr takvo nešto

Da je npr takvo nešto izjavio Ivo Sanader, uh što bi se ovdje dejstovalo po Ivi i HDZ-u sa svim sredstvima i iz svih kuteva...
Točno, no to je cijena slave.....pa vidiš da se o našim izjavama koje ovdje objavimo ne bave drugi mediji,... jer mi nismo Čačić, Sanader, Milanović....

Tko je glasao

To su praktična pravila,

To su praktična pravila, tradicijska.

Iako tradicijski najviše radne snage u Hrvatsku čine ljudi iz BiH islamske vjeroispovjesti, i Čačić ih je spomenuo, sada bi se nešto glasova moglo skupiti na kršćanske priče, pogotovu ako ih izgovara netko takav kao Čačić, kojeg boli kofer za kršćanstvo ali onda se kaže eto vidiš, kad je i on za to, jedini ima hrabrosti itd., općenito je naj itd. Predsjednik države je Mesić, a on je velemajstor za sve situacije i vremena, pa i u međunarodnim relacijama. Tita se sjećamo. A i sve ostalo - Đapić je trenutno jedina moralna vertikala i evropska razina (malo Mate mirogojski i Ivo Pukanić), svi ostali lupaju sasvim suprotno.

Tako je inače, pogotovu kada se hoće promjene. Trocki i Zinovjev, najobrazovaniji iz vodstva, su sami za revoluciju pridobili velika islamska područja, dali su im malo mješavine Alaha i zbacivanja ruskog cara i tako je i dana danas.

To samo potvrđuje da Čačić poznatim pravilima (sve je dopušteno) ili revolcuionarno hoće postati premijer i preuzeti odgvornost za stanje zemlje i nacije. Nije se čuditi, puno je takvih a on, kako kaže Vesna Pusić, još od vremena socijalizma na to prirodno polaže pravo, a kako i ne bi tko sve nije a zapravo je jedini uopće sposoban a kamoli za veće stvari, tu nije nitko ni blizu.

Tko je glasao

Čitam sve ove puste

Čitam sve ove puste komentare i nikako se ne mogu oteti razmišljanju kako bi ovo izgledalo da recimo Čačić nije ništa kazao što bi se ovdje moglo razvlačiti danima kao tjesto za šrudlu. Ono mislim... može u svim pravcima... i svi su u pravu.....
A Čačić sigurno gušta,.... jer već sada po broju komentara se može kazati da je zabio gol sa centra... e sad jel to sve bilo slučajno ili namjerno?..... uf, i to bi bilo još jedno 150 komenara.....
...ma nešto ne vjerujem u slučajnosti...

Tko je glasao

Da je to Čačić izjavio u

Da je to Čačić izjavio u nekoj civiliziranoj zemlji, svi vodeći medijski komentatori bi ga razapeli, a politički konkurenti naprosto dotukli. Najbolje bi mu bilo da pod hitno posjeti najbliži dom za nezbrinutu djecu. Pokazao se apsolutno neosjetljivim za pitanja obitelji, djece... Na tom pitanju vidjelo se njegovo pravo sebično lice. Većina glasača su ipak roditelji, pa i homoseksualci bi usvajali djecu. Ljubo Jurčić se brinuo o djetetu svoje prijateljice. Djeca su budućnost svakog društva koliko god to patetično zvučalo, a Čačić je po tom pitanju mentalno hendikepiran.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ova četvorka ti je zbog

Ova četvorka ti je zbog bijelih miševa...OK, ali imaš na njih pravo, pa bez obzira svidjelo se to meni ili ne....

Tko je glasao

Da je to Čačić izjavio u

Da je to Čačić izjavio u nekoj civiliziranoj zemlji......
U civiliziranoj zemlji bi ga pustili,.. štoviše, naveli da sve što o toj temi ima, kaže, i njime obrisali pod ako treba,.... a nebi ga prekinuli usred rečenice pa sada milijun baba (uključujući i mene) nebi razglabali bacajući grašak po stolu i gatajući šta je to on rekao jer nije reklao, ali bi sigurno rekao da ga je pustilo da kaže..........
Pa što ga nije naveo pustio da kaže kada se zgraža i bla bla bla, .......... ma neka ga opet pozove ili mu n aprvoj tiskovnoj psotavi isto pitanje i gnjavi sve dok ovaj ne odgovori i najzadnje podpitanje..........

Tko je glasao

Dok je Čačić bio ministar

Dok je Čačić bio ministar je porezna uprava samo za jednu od njegovih brojnih tvtki iznijela da duguje cca 320 milijuna kuna. A to je sustavna praksa, i zastarijeva, ne plaća se niti komunalna potrošnja. Uzeti u obzir da sam Čačić napada da njegove tvrtke odavno, od SFRJ rade puno za državu, što znači da mu je država platila a on ne, pa je tu vidljiv sav smisao i praksa politike i poslova, interesa. Zašto se nitko ne pita tko je od kandidata naplatio od države velike novce i za šta a nije podmirio, pa to ima.

Onda je utvrđen sukob interesa za puno milijuna. A Čačić naravno ima puno više tvrtki, povezanih poslova i raznog što nije ni razmatrano. Onda slično drugi.

Onda Čačić nije od jučer. Manje više ni jedan posao njegovih tvrtki s državom nije uredno dovršen, a radi se o puno toga, uredno javno.

Onda nije važno ovo nego je ono, onda to, onda ovo ... ne samo Čačić, on je čak nesumnjiv, i tako niz desetljeća. I kakve onda veze imaju Sanaderovi satovi, i kuća i poslovi, pa to ni kao bruto nije 1 % Čačićevih, Linićevih, ZABA, Hypo, IGH, Bandićevih, Dropulićkinih, Gregurićevih, raznih. Tko to tamo peva?

Tko je glasao

Čovječe, njegova izjava je

Čovječe, njegova izjava je jasna da jasnija ne može biti. Nitko ga nije pitao je li neplodan on ili žena ili, ako je on neplodan zašto ne ode do banke sperme.
To bi se smatralo atakom na njegovu privatnost.
Mogao je čak reći i da se toliko posvetio poslu i politici da nema vremena za djecu, ali da je svjestan da država treba više učiniti za obitelji, one koji žele usvojiti djecu, neusvojenu djecu. Da on je iskren. Njega ta pitanja kao društveni problem uopće ne zanimaju. On je sebičan do bola. A uz to pokazao je i da je nazi, ne samo po pitanju genetike već i uvoza kršćanske radne snage. Zamislite da netko u Njemačkoj kaže da su bolji radnici iz Hrvatske od radnika iz Turske. Mesić je licemjerni demokrat i antifašist, ali će uskoro u ropotarnicu povijesti, ali ovaj je tek opasan.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Zamislite da netko u

Zamislite da netko u Njemačkoj kaže da su bolji radnici iz Hrvatske od radnika iz Turske. Mesić je licemjerni demokrat i antifašist, ali će uskoro u ropotarnicu povijesti, ali ovaj je tek opasan.

A zamislite da ja kažem kako je Eduardo bolji od Šukera tj. Sukura ili kako se ono zove... to bi bilo ok... jel... i to samo jer j eriječ o sportu, a ovdje,.. o čemu je ono ovdje riječ majstore?.......
Evo ti još jedna četvorka

PS. moram piatti mraka može li uizniomnim slučajevima i koja ocjna više od 4

Tko je glasao

I još samo jedna stvar :

I još samo jedna stvar : možda bi Čačić mogao posjetiti djecu u Nazorovoj umjesto da razglaba o genetici.Ta su djeca ostavljena u najvećem broju slučajeva radi siromaštva; siromaštva o kojem je pričao g Cerovac ,a na čiji post je bilo samo 13 komentara,a na ovaj 145 ?!

cvjetići

Tko je glasao

Nakon što sam pročitao sve

Nakon što sam pročitao sve komentare, čini mi se da ih malo ima u kontekstu koji nam je ovdje najvažniji i vezan za politiku.

Nije uopće sporno da Čačić baš kao i svaki drugi čovjek ima pravo odlučiti se na posvajanje djeteta ili ne. O tome nema zbora. Nikoga se ne može prinuditi na takav čin niti ga zbog neželje da to učini osuđivati.

Imam dojam kako je Čačić kao što čini i inače, da bi osnažio vlastiti stav, posegnuo za jednim od svjetski autoriteta na području genetike, Radmanom. I tu je pogriješio otvorivši mogućnost da mu se imputira i mnogo drugoga što Radman kao znanstvenik, ne političar, istražuje i razmatra.

Ispravnije i za političara normalnije (korektnije) bi bilo da je Čačić jednostavno rekao da je njegov stav njegov izbor na koji svaka osoba ima pravo i da protiv posvajanja djece nema apsolutno ništa te da pozdravlja sve one koji su se odlučili na takav potez koji je društveno i tek kako koristan i poželjan čin.

Tu dolazimo do biti. Posvajanje djece, olakšavanje ili otežavanje postupka, je stvar politike pojedine stranke. Kod nas prevladava stav da se posvajanje stimulira i potiče na sve načine. Interesa za posvajanjem je puno i najviše je kritike da je preteško i komplicirano. Nedavno je odlučeno da se pojednostavi i olakša postupak.

Čačićeva izjava u tom kontekstu ne pridonosi. Ona ubacuje element genetske determinacije kojem u političkom smislu i ovom kontekstu tu nije mjesto.

Može se gledati i kao faktor odvraćanja od posvojenja djeteta što je suprotno općeprihvaćenom društvenom stavu i utoliko je njegova izjava loša za nekoga tko pretendira biti premijer. Legitimno je zastupati i takav stav, odnosno "nemojte posvajati djecu".

Molim obožavatelje lika i djela imenovanog da sad ne pitaju gdje je on taj stav izrekao. Izrekao ga je Čačić političar koji svojoj izjavi nije dodao spomenuti dio o pozdravljanju humanosti svih onih koji se na posvojenje odlučuju i da bi on kao premijer dodatno olakšao svima takvima kroz pojednostavljenje postupka posvajanja.

B-52

Tko je glasao

Ipak bi dodao nešto što mi

Ipak bi dodao nešto što mi se čini bitni, općenito bitnim.

1. Vremena ni mogućnosti za dovršenje teme ili za detalje nikad nema (a u tome je stvar). Tehnologija uspjeha / (r)evolucija ne dozvoljava te slabosti. Da su Čačić i Stanković malo nastavili sigurno bi došli do malo humanosti itd., ali za to objektivno nikad nema vremena a i ako se iznudi onda su fraze i parole;
2. Ipak ima humanosti. I ovdje. Praksa je dugo pretežno brutalna. Bilo kako je predmetni dio zahvaćen, rečen, neodovršen i tumačen, u svim varijantama razgovor odlikava brutalnost. Da se brutalnost osjeti je humana stvar, nehumano je 99 % programa kad se to ne osjeti, pustimo parole i fraze.

Tko je glasao

Upućeniji kažu da u

Upućeniji kažu da u radijskim i TV emisijama point ide na početku izjave baš zbog mogućnosti da se bude prekinut kao što je Čačić bio.
U novinama pak i pisanom obliku izjave on ide na kraju da se bolje zapamti.

Dakle, slažem se i zaključujem da Čačić nije dobar političar kad to pravilo ne zna ili nije u stanju prilagoditi se sugovorniku poput Stankovića.

B-52

Tko je glasao

Molim obožavatelje lika i

Molim obožavatelje lika i djela imenovanog da sad ne pitaju gdje je on taj stav izrekao. Izrekao ga je Čačić političar koji svojoj izjavi nije dodao spomenuti dio o pozdravljanju humanosti svih onih koji se na posvojenje odlučuju i da bi on kao premijer dodatno olakšao svima takvima kroz pojednostavljenje postupka posvajanja

Potpuno suglasan,... da propustio je to kazati i kopka me dali bi kazao nešto slično da ga Bago nije prekinuo...
ali stoji da je trebao ali .....nije

Tko je glasao

Nije Bago nego Stanković

Nije Bago nego Stanković

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nije Bago nego

Nije Bago nego Stanković

Naravno, greška,.. sorry..

Tko je glasao

Umjesto da gledate ovog

Umjesto da gledate ovog izgubljenog/propalog tajkuna i kriminalca - poreznog dužnika...

youtube.com/bijesdrugi Preporučam i youtube.com/maxprvi Lion Queen blog
Tko je glasao

Umjesto da gledate ovog

Umjesto da gledate ovog izgubljenog/propalog tajkuna i kriminalca - poreznog dužnika

...pogledajte ovog izgubljenog/propalog tajkuna i kriminalca - poreznog dužnika :)

smiješan si, bijesdrugi

Tko je glasao

da, da...znaš ti dobro što

da, da...znaš ti dobro što sam htio napisati..umjesto da gledaju Čačića na početku posta, bolje da poslušaju Ivu sa 2. mini sabora HDZ-a u Koprivnici...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

To je s onog na kojem je

To je s onog na kojem je veceru za HDZ-ovce platio Belupo?

Tko je glasao

ma sve ti je to OK, ne

ma sve ti je to OK, ne smatram ja čačića bilo kakvom moralnom vertikalom, ali od svih kuda baš da ga usporediš sa Sanaderom, jer je ovaj ipak nekoliko kategorija ispod čačića

Tko je glasao

Opet bolje od MIlanovića

Opet bolje od MIlanovića koji uopće nema kategorije. Tip je privremeni vođa SDP-a do studenoga, nakon toga će biti zapamćen kao zgodni dečko koji je htio vladu preseliti u sabor
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

nakon toga će biti

nakon toga će biti zapamćen kao zgodni dečko koji je htio vladu preseliti u sabor

...i uspio u tome :)

Tko je glasao

I ja se pitam zašto se ne

I ja se pitam zašto se ne sramiš.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

I? Jos jedna uvertira iz

I? Jos jedna uvertira iz opusa Teatrologa. Darth Sanader i njegova Zvijezda smrti zvana HDZ su vec pokazali svoje umjece, ili bolje reci neumjece.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

@bijesdrugi, ma nisu moja

@bijesdrugi, ma nisu moja posla što bi mi južnjaci kazali, ali zar nemožeš ništa bolje smisliti osim bacanja ovih petardica...
Daj malo osvitlaj obraz svojima,... ono pristojni, sposobni, pametni, obrazovani,. kulturni itd itd .....

Tko je glasao

gerila marketing

gerila marketing metode...šalješ linkove gdje god možeš - po forumima i blogovima kad već ne možemo na HTV :)

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

gerila marketing

gerila marketing metode...šalješ linkove gdje god možeš - po forumima i blogovima kad već ne možemo na HTV :)
Ako HDZ nema prostora na HTV-u onda ga nema niko, pa vidiš da ti ni šef neće svaki put doći kao jućer na rendes sa Milanovićem, a baš bi mi bilo drago vidit ih onako jedan na jedan.

Tko je glasao

Doći u goste Milanoviću

Doći u goste Milanoviću kod Bage bi dalo Milanoviću veći značaj nego što ga ima. Sasvim pametna odluka ne doći. Neka se drug Milanović dokaže, barem mjesec dana u kampanji pa onda može dvoboj...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Ali Bago je pozvao Sanadera

Ali Bago je pozvao Sanadera a ne Milanović. Ako nije strah Snaderu suočiti se sa Milanovićem, a što je onda. Pa više bi poena u javnosti dobio da satare protivnika u direktnom srazu nego što će na svih 10 ili 11 mini sabora na kojima se obraća onima koji će ionko glasati za HDZ.
Meni se čini da tvoj El Ivo nema onu stvar.....pripa se... napunija gaće.. zbrisao sa bojnog polja.... a to se hrabrošću ne naziva.. Jeli tako?

Tko je glasao

ajde gerilu treniraj negdje

ajde gerilu treniraj negdje drugdje a ne ovdje; ako imaš štogod pametnog za dodati izvoli ali nemoj mijenjati temu ili rasturati diskusiju

Tko je glasao

Mozda stavovi nisu

Mozda stavovi nisu najliberalniji, ali definitivno je covjek pricao istinu, odnosno svoje iskreno misljenje, od stavova poslovanja svojih tvrki u drzavnim poslovima, kompatiblinih usljenika pa do liberalnih stavova oko bracne nevjere. Sve u svemu nije lose. Meni osobno najbolje i najiskrenije gostovanje politacara u jednoj emisiji. Mislim da bi takvi i trebali biti politicari, reći ono sto misle a ne pokusavati uvlacit se svakome "u ono mjesto" zbog boljeg izbornog rezultata. Osobno ne znam dal postoji iti jedna osoba u Hrvatskoj koja zna kako premijer Sanader razmislja?

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

definitivno je covjek pricao

definitivno je covjek pricao istinu, odnosno svoje iskreno misljenje, od stavova poslovanja svojih tvrki u drzavnim poslovima
U društveno-političkom javnom životu ništa nije slučajno pa ni to.
Čačić je istaknuti tehnomenadžer još iz socijalizma, odrastao u obitelji i okružju iz gornje socijalističke klase te čelnik HNS-a. To već po općim karakteristikama osigurava da govori istinu i iskreno mišljenje, pogotovu o poslovanju svojih tvrtki u državnim poslovima, što kod njega seže odmah dok je bio mlad, jer je odmah bio direktor i radio s državom, obzirom da mu je to milje, dvorište.

Obzirom da je i osobno poznat i javan već jako dugo, u čemu nikad nije skrivao da je ne samo najbolji nego i jedini za najistaknutije uloge, nema ni razloga ni mogućnosti da sada iznese neko drugo mišljenje, pogotovu u takvoj emisiji i u vrijeme kada je krajnje ozbiljno za Hrvatsku i ne može čekati - Mesić sve ne stiže sam, Račan je umro a ovi njega su prilično zbunjeni, HDZ pod Sanaderom pokazuje uredne znake problema vlasti, Mate Granić još nije stigao potpuno fit osposobiti Antu Đapića, Bandić sve više tone i pitanje je kako će dovršiti stanove bivšeg POS-a, Marina Matulović Dropulić pokazuje znakove umora nakon toliko godina i mogućnosti izbora nema. Čačić mora u kaciju baš kako najavljuje, on sve vodi i sva je pamet a ne libiti se niti sposobnosti Nikice Valentića (slično istinoljubljiv i zbilja sposoban za najteže situacije, npr. kad isti stan prodaš petorici i trebaš vaditi stvar), nadasve Damir Kuštrak, Goranko Fižulić, Andro Vlahušić sa 15 mlrd kuna investicija bolnice itd.

Na Sanadera i sve druge nema smisla trošiti vrijeme.

Tko je glasao

da, jedan stan prodat

da, jedan stan prodat petorici i još se izvući iz govana, čuj, za to stvarno treba biti umjetnik. I onda ga mrak neće za premijera, bah...

Tko je glasao

Za to je vrh Nikica

Za to je vrh Nikica Valentić. I ne samo to. Vidiš kako se sada i Čačić kao najspremniji muči oko gospodarstva i takvih fora a kako je to premijer Valentić lako i uzgred rješavao, čak i one nvodno najteže oko rezanja inflacije i stabiliziranja tečaja i npr. u Šibeniku im objasni kako tek sada kreće pravo kad sruše tvornicu koja radi i izgradiš sve puno bolje itd. (naravno do danas još nisu odvukli otpad a novo je Adobe Photoshop). Čačić ne uspjeva niti onim najboljim i najatraktivnijim, ništa ne radiš nego mlatiš po financijskim ulaganjima, to je glazba koja se voli čuti ali ga demagozi iz SDP-a šiju. To su dograđivali kod najjačeg, dr Vladimira Veselice, koji bi i dansa bio u stanju tečno uvjewriti u 3 različitih varijanti i ideologija.

Zato Čačić logično koncipira dream team. On koji sve može i sve zna testira oko Valentića, koji bi nepogrešio rješavao takve nesporazume, jer i da hoće Valentić ne zna drukčije. Najgenijalniji Kuštrak, sin ex poljoprivrednog ministra iz bratskih obitelji Todorić-Kuštrak, kao građevinski inženjer po Čačiću najgenijalnije zna bit novca - kao zamjenik ministra financija taj tren provede mobitelom ono što arhitekt Čačić njemu javi mobitelom, bez obzira o koliko i čemu se radi. Drugi građevinski inženjer Fižulić je lider rio trio grupe, gdje je uz Kuštraka i njega najzbunjeniji Žuvanić, dok Fižuličeva supruga, također građevinska inženjerka, nije član grupe jer ih netko mora kontrolirati i držati kontrolu vlasništva i posla. Zatim ostalo ... Nazire se da je sve građevinarstvo, kao i Mesić i još toga, ovo pravno, ekonomski i ostalo je odvano uhodano da imaš na dispoziciji sve, ako treba i sve akademike, profesore, odvjetnike, predsjednike sudova i šta još ne.

P.S. Je li Vlado Veselica, dugogodišnji čelnik strukovne udruge ekonomista, postavio Jurčića za svog nasljednika? Ako jest, da li su ista škola?

Tko je glasao

Osobno ne znam dal postoji

Osobno ne znam dal postoji iti jedna osoba u Hrvatskoj koja zna kako premijer Sanader razmislja?
Preciziraj, misliš li na Ivinop razmišljanje tijekom dana ili noći?

Tko je glasao

Tijekom noci pretpostavljam

Tijekom noci pretpostavljam sto razmislja jer prica se da ima "cudne" afinitete za jednog "demokrscana" :)

Moze tijekom dana?

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Tijekom noci pretpostavljam

Tijekom noci pretpostavljam sto razmislja jer prica se da ima "cudne" afinitete za jednog "demokrscana" :)


I u njegovu selu se kaže: što narod priča, il je bilo, il će biti.

Tko je glasao

Pročitala sam sve komentare

Pročitala sam sve komentare .Neki brane Čačića,neki su iznenađeni ,neki zbunjeni,neki ne mogu vjerovati onom što su čuli,jer izjava o genetskoj determiniranosti je zastrašujuća.Mislim da bi svi trebali poslušati još jednom što je rekao i način na koji rečeno.Stanković očito iznenađen ,rekla bi uhvaćen u neugodnu stupicu,nije tražio dodatna objašnjenja .Moje je osobno mišljenje:da,Čačić ima pravo na svoj izbor,svoje stavove,ali za premijera države u kojoj živim želim drugačiju osobu.

cvjetići

Tko je glasao

Dominantna društvena zbilja

Dominantna društvena zbilja je navikla na jake osobnosti u sustavnim društvenim i političkim mobilizacijama na uspjehe. Osim kočijašenja i raznih evidentnih gluposti to odavno sadrži nadčovječanske osobnosti. Tzv. liderstvo, i kad netko to pametno razmatra, ne može izbjeći onu vrstu liderstva koja banalno ili furiozno melje i fizički. Npr. sada je predsjednik Mesić beskrajni lider, i njegov šegrt bandić i čelnici stranaka i biznisa. U rijetkim intervjuima Ivica Todorić, čovjek koji do 1989.g. nije uspjevao urediti cvjećarnicu na nivo Alan Forda, objašnjava da je uspio ne imati problema s politikom jer je predsjednik Tuđman cijenio pobjednike.

Obzirom da je Čačić i odrastao i već u socijalizmu sve to sintetitizirao, logično je da to isto pokušava (i uspjeva) dopunjavati i poznatim svjestkim uzorima.

Izgleda da Čačić tom izjavom samo jasnije izražava baš ono što je sustavnije in, pogotovu u takvoj emisiji koja je sama po sebi jedan rang za takve uspjehe. Vjerojatno nije najmerno, ali se naviknuto licemjerno zaobilazi jaka civilizacijska pojavnost - ono u čemu smo svjestki vrh, ono čime gazdarica malog dućana gazi svoje djelatnice a i oko čega se najjadnije žrtve upinju, jaka osobnost, jača nego za kineske kulturne revolucije, od čega sve bazdi.

Čačić dakle "iskreno" progovara, on je u rangu Fikreta Abdića, uskoro će u varaždinu organizirati mimohode i štafetu se bi u počast, nije to radio samo Tito

Tko je glasao

Svatko ima pravo na svog

Svatko ima pravo na svog kandidata ili stranku, i to ne moraju ničim objašnjavati,.. ali i mogu i jedno i drugo je OK tj demokratsko pravo svakog pojedinca.

Tko je glasao

Odgovorio je (valjda)

Odgovorio je (valjda) iskreno na jedno intimno pitanje.

Ja se osobno ne slažem sa njegovim stavom, postoje brojna istraživanja, neke od njih je radio i moj otac pa sam malo upoznatija sa tematikom, da je ustvari okolina puno presudnija za razvoj ljudske ličnosti od čiste genetike. Postoje čak i neka ekstremnija istraživanja koja tvrde da je omjer okoline i genetike 75 - 25.

Uglavnom, dovoljno vam je da pogledate djecu naših gastarbajtera - roditelji im Hrvati a klinci izgledaju ko čisti Njemci/Talijani/Francuzi/Ameri

"Da bi pobjedilo zlo dovoljno je da dobri ljudi ne rade ništa"

"Da bi pobjedilo zlo dovoljno je da dobri ljudi ne rade ništa"

Tko je glasao

Niste li se već podosta

Niste li se već podosta udaljili od onog što je Čačić kazao. On nije ni slova zucnuo o uvjetima (sredini) nečijeg odrastanja već o važnosti genetskog naslijeđa ili jednostavnije kazano urođenim - naslijeđenim predispozicijama za puno toga..... što se narvno u određenim, uvjetima može više ili manje mijenjati. Dakle ako je gentskim naslijeđem definiran nečiji izgled odnosno fizička konstitucija, to ne znači da se on prežderavajući ne može pretvoriti u sumo hrvača ili suprotno tome, u anoreksičara, ali to onda nije više riječ o genetskom naslijeđu...
Ako se pak zbog genetskog naslijeđa dijete rodi umno retardirano, ne postoji ništa što će podići njegov IQ pa ma kakva njegova okolina bila, ali okolina može uticati da naući više ili manje vještina ili stekne više ili manje znanja,..... što opet nema veze sa genetskim nasljeđem...
PS. I unaprijed sorry..... ali opet sam stava da ovo nije tema za ovaj portal... mislim malo previše smo otišli van političkog konteksta

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci