Tagovi

Radimir Čačić - nevjerojatno priopćenje???

Ovo NEVJEROJATNO priopćenje Radimira Čačića (1949.) zahtjeva maksimalnu koncentraciju kod čitanja:
--------------------------------------------------------------------------------
„ Gledao sam proteklih dana, točno, u srijedu 24.08.2011., televizijski izvještaj s posljednjeg ispraćaja para poginulih nautičara iz crkve u Padovi, žrtava pomorske nesreće, koju je, po svim informacijama koje su dostupne javnosti, uzrokovao Tomo Horvatinčić. Otkako se ta nesreća dogodila, s dvoje smrtno stradalih, podsjeća me na prometnu nesreću prije oko godinu dana i devet mjeseci u Mađarskoj, koje sam bio sudionik, a koja još nije okončana sudskim pravorijekom. Prvo ročište zakazano je za mjesec rujan 2011. i obvezan sam tom ročištu nazočiti.
Kako je na mene djelovala moja nesreća, a sada me šokirala i ova nesreća Tome Horvatinčića, posebno njeni odjeci u javnosti, ODLUČIO SAM PODNIJETI NEOPOZIVU OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA HRVATSKE NARODNE STRANKE!
Već nekoliko mjeseci osjećam izraziti pritisak od članova i visokih dužnosnika moje stranke te dužnosnika stranaka tzv. Kastavske grupe, ali i dobronamjernih građana Hrvatske, te javnosti, koji u mom činu vide ne samo pravnu nego i moralnu odgovornost. Pripremaju se već i scenariji pojedinaca u stranci za slučaj da „mađarski slučaj“ krene u neželjenom smjeru. U medijima se mogu pročitati aluzije na moju nesreću - kada se piše o nesreći Tomislava Horvatinčića – naziva me se Radimir Čačić - Horvatinčić, pa Tomislav Čačić itd.i tsl. Rade se javne neukusne usporedbe tipa buka oko Čačićeva slučaja bila je daleko manje, što bi značilo da je Mađare dozvoljeno ubijati, a Talijane ne.
Kako ne želim koristiti štit svoje stranke za obranu u osnovi, sebe kao privatne osobe, kako ne želim biti uteg svojoj stranci i Kastavskoj koaliciji u izbornoj kampanji, kako ne želim da su u sudski slučaj involviraju i dužnosti koje obnašam ili pak moj minuli rad u poduzetništvu ili drugim javnim djelatnostima, podnosim ostavku i u želji da se pred sudom pojavim isključivo kao Radimir Čačić, privatna osoba. Na to me potiče i svjetska demokratska praksa u kojoj je uobičajeno da se nakon ovakve ili slične nesreće javne dužnosti stave u mirovanje ili se suspendiraju.
Vrijeme do sudskog procesa iskoristit ću za pripremanje, zajedno s odvjetnicima, svoje obrane pred mađarskim sudom, koji će, vjerujem, uzeti u obzir moju odgovornost od koje ne bježim, kao i eventualne olakotne okolnosti prometne nesreće, s dvije smrtne posljedice, koju sam nehajem prouzročio. Vrijeme do ročišta posvetit ću i supruzi i drugim najbližim članovima obitelji.
Ovaj čin ostavke želio bih da se shvati i kao potreba Hrvatske da je ubuduće vode potpuno neopterećene osobe, osobe bez repova, moralno i etički primjeri za mlade i druge građane.
Ovo je moja promišljena i neopoziva odluka – od sada sam u rukama Božice Pravde i voljan sam prihvatiti njenu odluku, ma kakva ona bila. U slučaju oslobađajuće presude opet će biti odluka na meni i mojoj savjesti, hoću li se javno opet angažirati te svojim sposobnostima pridonositi razvoju Zagreba, Varaždina i cijele Hrvatske.
Hvala svima s kojima sam do sada imao prilike surađivati, možda će nekima nedostajati moje znanje i iskustvo (koje se mnogobrojnim člancima pa i knjigama, osporava), no držim da je moralna kompetentnost važnija od stručne.
Nezamjenljivih nema, a mojim političkim isto- i slično - mišljenicima želim uspjeh u političkom nadmetanju za mjesta u časnom hrvatskom Saboru.
S poštovanjem,
Radimir Čačić, dipl. ing. arh.

--------------------------------------------------------------------------------

TEKST OSTAVKE - KONSTRUKCIJA!
Nakon što se pročita ovo priopćenje, postavlja se temeljno pitanje: da li je moguće da je Radimir Čačić spoznao svoju zabludu u vezi nastavka političke aktivnosti, da li je neka dobra vila uistinu šapnula ovom čovjeku što mu je činiti? Nažalost, gore navedeni tekst ČISTA JE KONSTRUKCIJA na osnovu nekih stvarnih događanja, mogućnost koju Radimir Čačić nije u stanju spoznati, niti iskoristiti. I dalje će s malih ekrana i „life“ docirati, dijeliti savjete vladi i vladajućima, zauzimati ogroman politički prostor unutar lijeve koalicije, raspoređivati osobe i ministarstva, sve kao da se nije dogodila prometna nesreća njemu, niti Tomislavu Horvatinčiću. Uporno će i dalje tvrditi da su primjedbe u vezi, prvenstveno njegova moralna lika, „prljava igra HDZ-a“, „onih koji mu ne žele dobro“, „zavjera protiv HNS-a, ali i Hrvatske“. On na čelu HNS-a i sudjelujući u izbornoj kampanji odnosi HNS-u najmanje 3 - 4 % glasova i začuđujuće je da i pored brojnih PR, marketinških i medijskih stručnjaka nema puno onih koji bi to javno ustvrdili. I ne zadnje – kako je moguće da građani moraju gledati da takav tip, primjerice, pali svijeće na spomeniku na Ovčari, odlazi na proslavu u Knin, nazoči prijemima.. i td. i tsl.? Teoretski, on bi idućih mjeseci mogao ući u žalbeni postupak pred mađarskim pravosuđem kao – potpredsjednik hrvatske vlade! Kako će biti onima koji će odlučuju o pravosudnom slučaju hrvatskom visokom dužnosniku, nije li to uvlačenje i buduće hrvatske vlade u spor koji se vlade nimalo ne tiče?? Neće li taj sudski spor, a vezano i za istrage oko MOL-a, Ive Sanadera itd. opteretiti mađarsko – hrvatske odnose i dovesti do svojevrsne političke trgovine?

BAHATOST U POLITICI
Horvatinčića i Čačića, kako se radi o istim posljedicama nesreće (dvoje, nažalost, mrtvih), povezuje zajednička karakterna crta: BAHATOST! Uz ovaj negativni epitet mogli bi se vezati i Ivo Sanader, Zdravko Mamić, Željko Kerum, Branimir Glavaš, Milan Bandić,Vladimir Šeks pa i Jadranka Kosor. Osnovno je da bahat čovjek nema poštovanja prema drugome, onaj koji se pravi važan, ohol je, prepotentan, sklon dociranju. Narod u biti u međuljudskim odnosima sankcionira takvu osobu i ona nije omiljena, čak ni kada darove dijeli – postoji sustav izoliranja osoba tipa „nos do neba“ i njihov domet je ipak ograničen. Takve osobe nisu pogodne obnašati dužnosti u demokratskim sustavima jer on podrazumijeva „služenje narodu“ ili bar vrhovnom predstavničkom tijelu, parlamentu – bahate osobe često skrivaju duboku nesigurnost i komplekse. Upoznao sam mnogo osoba na istaknutim položajima i tzv. uspješne ljude i dojma sam da velika većina njih uspješno se nosi s odgovornošću, moći i slavom koju im položaj donosi – neki od njih naprosto zrače otvorenošću i susretljivošću, ne ulazeći sada u analizu, koliko to prožima njihovo ukupno biće. Ali, i jedan Barack Obama, Angela Merkel, David Cameron, Shimon Perez… znaju da je bahatost danas za političara izrazito kontraproduktivna.Velika je nada da će Ivo Josipović sa svojim kulturnim stilom ophođenja prema javnosti inaugurirati novi politički stil ophođenja u Hrvatskoj.
Naravno, na kušnji je politička zrelost i odgovornost Čačića, ali i nas koji toleriramo grijehove „zaslužnih i nezamjenljivih“.Jer, on tvrdi da je normalno da stranka sadašnje veličine (navode oko 40 000 članova!!) ne može imati više od dvije medijski eksponirane osobe, (misleći na sebe i Vesnu Pusić!) čime podcjenjuje članstvo vlastite stranke. Čovjek koji žonglerski barata statističkim podacima obišao je prije nekoliko godina Hrvatsku nudeći se za hrvatskog premijera, zaboravljajući da ga može ponuditi stranka koja osvoji većinu mandata u Saboru. Tajnik njegove stranke, bivši saborski zastupnik HNS-a Srećko Ferenčak (1959.) i Petar Turković nepravomoćno su 2010. na zagrebačkom Županijskom sudu osuđeni na po godinu dana zatvora pod optužbom za zloporabu položaja i ovlasti. Nakon desetak i više godina u vrhu stranke i dalje kontroverzni nepravomoćno osuđeni Ferenčak priprema izbornu kampanju HNS-a.
Taj grč pojedinaca za vlašću (R.Čačić i drugi) upozorava na oprez jer obično je to prvi korak u pogrešnom smjeru – ne samo za stranku nego i za političku scenu Hrvatske koja traži nova lica, kvalitetu, etičku i moralnu vlast temeljenu na Ustavi u zakonima.

MEDIJSKE I PRAVNE KONZEKVENCE - PRIBLIŽNO ISTE
Uz sve to, danas (8.09. 2011.) objavljeni izvodi iz izbornog programa Kastavske grupe, koje u onom dijelu koji govori o gospodarstvu potpisuje Radimir Čačić, pored ostalih gospodarskih grijehova koji mu se pripisuju (ali ne i procesuiraju!!) pokazuju da imamo pravo postaviti i pitanje njegove ekonomske kompetentnosti – naime, izvodi iz programa pokazuju nedostatak inovativnosti, zapravo su zabrinjavajući po nedostatku dublje analitike, nuđenju stereotipnih rješenja te izostanku praktičnih mjera dramatičnih ekonomskih problema koji pritišću Hrvatsku.
Hrvatska narodna stranka vrijedna je zahvalna politička opcija, s velikim potencijalom, ali se udaljila od izvornih načela koje je postavila dr. Savka Dapčević Kučar. Sve, kao i činjenicu da smo sve više dio evropskog političkog prostora, valja imati na umu kada se vrednuje snaga HNS-a i budućnost, koja ne bi smjela ovisiti o pojedincima u vrhu stranke, nego prije svega, o članstvu.
Jer, nove nesreće, gdje elise melju ljudsko meso kao što se u mlinovima melje pšenica ili kukuruz, ili moćni auti i njihovi vlasnici traže da im se skloni s puta opomene su i presedani za buduće političko ponašanje, i ma koliko god su moguće svakom od nas, medijske i pravne konzekvence trebaju biti približno iste.

Komentari

Evo se nasukao...

http://www.jutarnji.hr/radimir-cacic-presutio-havariju-na-otoku-solta--n...

Što bi tek bilo da se za ovo znalo dok si pisao dnevnik
:)))

Tko je glasao

g Čačić, kao i g Polančec,

g Čačić, kao i g Polančec, govori ezoterično i izvan mentalnog dosega prostog puka. duga ruka koja daje je i ruka koja uzima. ruka koja dijeli pravdu

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

ČAČIĆ OPET JAŠE - SKLANJAJTE SE S PUTA!

Evo najnovije vijesti (ovo nije moja konstrukcija!), koja je najčešće naslovljena: ČAČIĆ SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI, a činjenica je da je naletio na drugi auto:
-------------------------------
Radimir Čačić, šef Hrvatske narodne stranke, skrivio je u utorak u središtu Zagreba lakšu prometnu nesreću u kojoj, na sreću, ovaj put nije bilo ozlijeđenih. Događaj je inače medijima potvrdio i sam čelnik HNS-a.

– Vozač u drugom automobilu odlučio je stati, a ja nisam reagirao na vrijeme – kazao je Čačić za Media Servis.

Nije stigao reagirati

Na kružnom toku na Trgu žrtava fašizma, kad je išao u središnjicu stranke u Ulici kneza Mislava, u trenutku nepažnje ogrebao je vozilo koje je pokraj njega stalo jer nije mogao na vrijeme reagirati. Koliko je poznato, s obzirom na to da je riječ o nesreći s malom materijalnom štetom, situaciju su dvojica vozača odlučila riješiti odmah na mjestu događaja bez pozivanja policije. Zbog toga su se i dogovorili da će potpisati i razmijeniti Europsko izvješće o prometnoj nezgodi kojim se zapravo ubrzava tijek rješavanja i isplata šteta oštećenima u prometu. Inače, čelnik HNS-a uskoro će zasjesti na optuženičku klupu upravo zbog prometa....
.........................................................................................
-----------------------------------------------------
I stvarno, trebao bih prestati pisati o Čačićevim prometnim nesrećama, jer bi ga mogao još više ureći. Ipak, UZETI MU VOZAČKU DOZVOLU ZA SVA VREMENA, ŠTO PRIJE! I razmisliti: može li čovjek koji koristi auto zamalo kao pucaljku, biti podpredsjednik vlade i koordinirati sedam ministarstava???? Upravljao bi hrvatskim gospodarstvom, a ne zna upravljati autima! Bljak! Bljak!
Ovo je moje, vjerujem, zadnje oglašavanje do prvog sudskog ročišta u Marcaliju (Mađarska), 20. rujna ove godine!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

krađa identiteta

Nije to ovi naš čačić . Naš kad opali autom omak kokne dvoje.

Tko je glasao

Eh, moj Jutarnji list..!

Eto, uredništvo Jutarnjeg i moja malenkost u potpunom raskoraku: pišem ovaj dnevnik u nadi da ću probuditi neke zaspale, a moj Jutarnji danas (9.09.2011.) objavio intervju s R. Čačićem na cijeloj jednoj stranici: ništa novoga, bahati se i dalje. Vidi se kao podpredsjednika vlade... Kada mu kažu da je preambiciozno koordinirati 6-7 ministarstava, on kaže da nije preambiciozno, nego je - racionalno! Odgovornost ministarstava prije svega premijeru, pa njemu, o Saboru ni riječ! O suđenju u Mađarskoj: nabraja što sve sud može učiniti: oslobađajuća presuda, uvjetno, bezuvjetno... Možda je to neka zaista hrvatska umotvorina: demokracija i shvaćanje odgovornosti na Čačićev način! Stvarno, ako nas zajaše, zajedno sa Sekom, bit će KUKULELE...Nemamo puno izbora. dva KUKULELEA, Kosoričin i Čačićev! I onda se mnogi čude zašto su pristalice Lesara i trećeg puta u usponu...?? kako ne bi bile: desno BETON, lijevo BETON!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Bio je i na dnevniku

pričao o gospodarskoj situaciji i programu koalicije. Slažem se s tvojim stavovima, ali on je jedini u toj koaliciji koji zvući suvislo i koji sigurno može realizirati stavke koje se moraju realizirati. Pa on je iz opozicije uspio srušiti Sanaderu dva projekta i proglasiti ih lopovlukom.

Ima i u SDP-u ljudi, ali treba izaći pred kamere kad bude, a biti će gore još gore nego zimus, kad se bude vukla ulica, i reći tko vas jebe sve skupa ovako moramo. On je gromobran te koalicije. Pričuva mu je Linić, ali on nije ista klasa bahatluka.

Ajd sad Ljubo!

Tko je glasao

@Papar Sustav iznutra???

Sustav koji je Čačić gradio i koji će graditi ako dođe na vlast, tebi je bar poznato, ne počiva na zdravoj ekonomiji. U ovom dnevniku izostavio sam bar pet poslovnih grijeha koji mu se spočitavaju, jer, na kraju krajeva, nisam ni DORH, ni policija... Međutim, ne zaboravi, da je on, slično gospodinu M. izgradio image nezamjenljivog i da mnoge svojim nastupima iritira... Ako imaš volje, ukucaj na Google "Radimir Čačić", ima najmanje dvadesetak stranica sadržaja, pola negativnog baci u vodu, još jako puno toga ostaje. I nije istina da u HNS-u nema kvalitetnih ljudi, isto i u SDP-u...I svi oni jednako dobro znaju objasniti u čemu su ekonomsko-politički problemi Hrvatske danas... i nisu toliko u sukobu interesa kao on. Tebi je također poznato, da u najrazvijenijim zemljama zapada, najbogatije drže (i samo oni se ne guraju u pravi plan) daleko od centara političke moći... Bilo je nekoliko pokušaja da vrlo bogati Amerikanci idu u trku za predsjednika, nijedan nije uspio.. Nije zato, što upravljati firmama i državom su dva dosta različita posla. I stoga očekivati od njih i Čačića socijalnu osjetljivost je iluzija...A ova zemlja je pokradena i od takvih tipova kakav je Čačić... I ne treba zaoraviti da je u tridesetak godina djelovanja stvorio nevjerojatno moćnu mrežu novinara i medijskih kanala (slično gospodinu M.) koji ga, neopravdano štite...ili ga se - boje!!!!????

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sve sve sve

što si napisao je istina, no opet nisi izbio moje tvrdnje.

neće biti socijalnog programa. Neće. Sve je opljačkano i nema ga odakle biti. Treba sada mačetom rezati na puno mjesta.

Sjeti se:

Račan kaže, nema povrata duga umirovljenicima, nema rasta plaća u javnom sektoru, ide val stečaja...
Sanader kaže, ima povrata duga, rastu plaće i otvaraju se nova radna mjesta u javnom sktoru, ne da nema stečaja nego ako si u blokadi idi i hitro otvori još deset firmi...

Šta kaže narod? Kako nema kad ima!

E pa sad rekli ovo ili ono, ali više neama i nema! A treba reći nema! I treba reći na puno mjesta nema! I onima koji ne razumiju da nema. I nikada neće razumjeti.

I zato bi ja sada vratio na prvo mjesto u politici baš takve, pa čak i Mudrinića. On je tako glup da bi on to još prihvatio, a ne kuži da bi mu mogli na ulici presuditi.

Ljubo došlo je vrijeme, neće Čačić proći lišo. Gdje se god gura tamo će i dospjeti.

Tko je glasao

@Papar Ima, ima...

Nije još ostalo puno, ali bilo je i još ima.. samo je nepravedno raspodijeljeno. S jedne strane bogatuni (u koje ubrajam i Čačića i Mudrinića) a s druge strane opljačkan narod, poharana zemlja...Što će nekome luksuzna imovina koju jedva koristi - ljetnikovci - dvorci, jahte, skupi auti, umjetnine,"elitna" prostitucija, skupa putovanja.... Kao što i drugi predlažu, suditi, konfiscirati, vratiti u proračun...U Srbiji je desetak puta više imovine vraćeno u proračun, nego u Hrvatskoj...
I upravo velemajstor otvaranja novih firmi, pogledaš li povijest Coninga, bio je upravo R. Čačić...I nisam siguran da će dospjeti u novu vladu! U krajnjem, ako ne možemo ga mi zaustaviti, zaustaviti će ga mađarski sud... Kao što će i Mudrinić, kada-tad, dospjeti do granica svoje nesposobnosti i nepoštenja... Ionako mu se firmi dobro ljulja tlo pod nogama!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

veliki plus za ovo E pa sad

veliki plus za ovo

E pa sad rekli ovo ili ono, ali više neama i nema! A treba reći nema! I treba reći na puno mjesta nema! I onima koji ne razumiju da nema. I nikada neće razumjeti.

ali bih voljela kad bi se reklo ajmo oduzeti ono sto nema porijekla.. i vratiti u budzet.. bilo bi to nemanje ipak malo lakse (ne puno, ali ipak)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kako NEMA?!

Ima, ima...

Evo, ovak nabacujem, odvoji braniteljske mirovine od običnih (odmah će se bolje vidjeti koliko "žuljaju"), ukini povlaštene mirovine, ukini sve neplodne povlastice, smanji državnu upravu za početak 10%, ukini 2-3 ministarstva, konsolidiraj... Prodaj što nema smisla držati (nekakvi sitni državni udjeli, ovdje i ondje, samo da bi se nagrbačili u nadzorne odbore), odjebi s menadžerskim plaćama i otpremninama neuspješnim državnim menadžerima, smanji potporu crkvi na neku razumnu i civiliziranu mjeru da prestanemo biti katolička džamahirija, skreši nebulozne projekte tipa pelješki most, napravi jedinstveni obavezni obrazovni program, a ne da za 1. razred pučke škole imaš 70 različitih udžbenika, smanji PDV na 20-21% pa ćeš potaknuti veće trošenje, ukini povlastice rezervirane samo za neke (npr. prosvjetarima država plaća dio kamata za njihove stambene kredite, ma nemoj, a zakaj ne bi i meni), prestani slati okupatorsku vojsku u Afganistan i kupovati zastarjela oklopna vozila, prestani financirati profesionalne klubove tipa Dinamo i debilane tipa "skijanje na Sljemenu", prestani postavljati po cijelom gradu "srebrne" stupiće gdje svaki košta oko soma kuna, ili one nadstrešnice na tramvajskim stajalištima (da mi je znati tko ih je birao), povećati carine na svu uvoznu robu koju smo mi u stanju proizvoditi po koliko toliko realnoj i izdržljivoj cijeni...i još hrpa toga.... Netko je u nekoj diskusiji spomenuo da bi se s nekoliko neisplaćenih plaća državnim službenicima (teoretski) gotovo pa isplatio dug, hmmm... zanimljivo razmišljanje... Za početak, skresati im božićnice, regrese i ostale gluposti o kojima zaposleni u realnom sektoru mogu samo sanjati.

Prikupljeni (ušteđeni) novac ne preusmjeriti na otplatu dugova (od toga smo još daleko), nego u smanjenje tempa daljnjeg zaduživanja, država treba postati likvidna tj. na vrijeme plaćati svoje obaveze (kolike je samo država upropastila), ulagati u znanost, razvoj i obrazovanje, te jačanje konkurentnosti za industrije za koje to ima smisla.

I obavezno, kao što kažeš, oduzeti pokradeno, oporezovati nemilosrdno one koji su se obogatili zbog (bivšeg) povlaštenog položaja, kazniti krivce, rasprodati im imovinu... tu bi se moglo zgrnuti i više od sitnice...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica IMA, IMA...

Naravno da još ima, nisu sve pohapali odnosno nisu sve mogli pojesti... Kada bi zbrojili samo sve ono što je na inozemnim računima, u stranim bankama van domašaja hrvatske vlasti, bilo bi za manje-više komotno prebroditi krizu... Evo, vidimo sada koliko je bilo crnih fondova, kako se osvajala i držala vlast... Šeks i jarnjak govore istinu, oni su po tome poznati, bivša blagajnica HDZ-a, laže...
U ovome si 100,00 % u pravu:
I obavezno, kao što kažeš, oduzeti pokradeno, oporezovati nemilosrdno one koji su se obogatili zbog (bivšeg) povlaštenog položaja, kazniti krivce, rasprodati im imovinu... tu bi se moglo zgrnuti i više od sitnice...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Luna

A tebi Luna desno svjetla budućnost, lijevo također svjetla budućnost??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

buducnost ce biti ovakva ili

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@Luna Proganjanje Čačića???

Proganjam Čačića? Da nije smiješno, bilo bi ozbiljno.
I mogla si bar jednu riječ sućuti napisati za dvije žrtve, a ne liti krokodilske suze nad čovjekom koji je, slično Horvatinčiću, pogubio dvoje ljudi. I baš danas čitam kako je jedan osječki policajac "pokupio" jednu žrtvu autom - isti čas pokrenut je postupak protiv policajca i bit će suspendiran s dužnosti! A Čačić nam prodaje maglu, čistu demagogiju, grčevito želi vlast... On mi je utoliko opsesija što se grozim pomisli što je sve u stanju učiniti kada nas zajaše. A želi vlast i zato što se u nas politička dužnost gleda još uvijek kao zaštita od progona... Navedi mi ijedan postupak protiv aktivne političke osobe u Hrvatskoj?? Istražuju se samo pali... No 20. rujan 2011. i nije tako daleko - nadam se samo da mađarski suci neće biti preplašeni što nasuprot sebi imaju takvu hrvatsku političku personu...?!! Ovim upisom Luna pokazala si, bar za mene, nevjerodostojnost!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Pokušaj ovako

@LJ.R.W.
Pokušao sam kod svojih rođaka u Gyoru i Letenyu pronaći malo više podataka o slučaju Čačić. Malo sam se začudio kad su rekli da puno toga ovisi o situaciji Vlada-Mol- Ina.
Ima ljudi koji razmišljaju na taj način. U svezi tog suđenja sve je moguće. Tvoja bojazan oko političkih igara je opravdana. No za Čačića je nepovoljna. Odlaskom S.D.Kučar stranka je izgubila svoju prepoznatljivost a što se tiče moći, ona je u rukama trojice ljudi i na jesen očekujem veliku borbu između Čačića, i Ferenčaka s jedne strane i gospođe Pusić s druge strane. Izvorna načela HNS-a i još nešto poboljšanja nude nam danas Laburisti i nemojmo zaboraviti da je Lesar napusti HNS upravo zbog Čačića i Ferenčaka.
Znaš i sam da loši lideri biraju svoje bliske suradnike iz redova onih koji su gori od njih ili imaju još manje znanja, kako im ne bi naudili. I sad si zamisli kad takvi gori od lidera dođu na liste i u Sabor. A to vidimo i osjećamo.

Tko je glasao

Mala korekcija...

@boltek uz dužno poštovanje Vašeg promišljanja, moram primjetiti da je D.Lesar napustio HNS onog trenutka kada je V.Pusić trebala preuzeti predsjedavanje HNS-ova kluba u
Saboru. To je, koliko me sjećanje služi bio osnovni razlog. Možda i griješim ?!

Apsolutno ste u pravu kada kažete : "Znaš i sam da loši lideri biraju svoje bliske suradnike iz redova onih koji su gori od njih ili imaju još manje znanja, kako im ne bi naudili. I sad si zamisli kad takvi gori od lidera dođu na liste i u Sabor. A to vidimo i osjećamo."
Nažalost, ne vidim neku bitnu razliku kod laburista.... Pozz

Tko je glasao

@Siniša Prpić Kako je Lesar napustio HNS, i zašto??

Ne znam detalje, ali pretpostavljam da su razlozo razlaza HNS i Lesara bili dublji - možda je ovo što navodiš (predsjedanje Klubom) bio povod, a razlozi su i programske naravi i još neki (animoziteti Lesar spram tandema Čačić-Pusić?) Najvažnije, jedna detaljna analiza programa dviju stranaka pokazala bi ipak da je HNS stranka kapitala (srednjeg i krupnog) a stranka laburista bar proklamira zaštitu rada i radništva. No, ima nešto vrlo simptomatično: ne vidim izjave u kojima bi se sukobljavali Čačić i Lesar?? Ili mi je promaklo??
Inače, HNS je napustilo dosta kvalitetnih ljudi. Evo, i jedan od sadašnjih kandidata za gradonačelnika Varaždina, Horvat, bivši je haenesovac!
I to je znak da se izbor bliskih suradnika u strankama radi po kriteriju poslušnosti, a ne kreativnosti, borbenosti, kritičnosti.. Usput, baš slušam pjesme iz filma Neshville, Altmana, uz neke napomene o politici. Po tome, svi smo mi u začaranim krugovima iz kojih nema izlaza!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Samo ego...

Ljubo, sve stoji osim početka. Stvari su mnogo jednostavnije ( Lesarov izlazak iz HNS-a ) i kriju se u ona mizerna tri slova .- ego. Ništa manje i ništa više.

Tko je glasao

Loše društvo

Lesar je napustio Čačića,Ferenčaka,Puslićku,jer jednostavno nije htio biti u lošem društvu.

Moš si misliti demokrata koji su ispali iz Mesić- Manolićeve nogavice.

Pored toga,sa tima možeš lako biti zahvaćen i nekim obradama koje završe osuđujućim presudama.

Tko bi se družio sa takvima,ma bjež.

Naravno,trebalo ih je upoznati iznutra.

One koje poznajem na lokalnom nivou-nikada ne bih poželio za zeta ili kuma.

sve dobro...

Tko je glasao

Mi nismo isti - mi smo bili

Mi nismo isti - mi smo bili na Čačićevoj listi ha, ha, ha....

Tko je glasao

kaj nije cacic izabral lesara

kaj nije cacic izabral lesara na listu za sabor na proslim izborima?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

E moj Ljubo,

ne budi naivan, on je možda podnio ostavku na mjesto precjednika HNS-a (a zamjenit će ga zna se precjednica) ali i dalje će u novoj vladi kako sam kaže vodit sve. Jebeni supermen.
Osim toga vjerojatno su procjenili da će HNS tim potezom dobit nešto poluretardiranih glasova.

Ovo je pak najsmješniji dio priopćenja:
Na to me potiče i svjetska demokratska praksa u kojoj je uobičajeno da se nakon ovakve ili slične nesreće javne dužnosti stave u mirovanje ili se suspendiraju.

Vjerojatno u rečenici nedostaje "nakon pristojnog vremenskog odmaka". Praksa. LOL

Tko je glasao

@Quinquaginta Čačić u novoj vladi?

Ako je pravde i suđenja s maksimalnom objektivnošću, ne vjerujem da će Čačić u novu vladu. Moglo bi se to dogoditi samo ako bi ga mađarski sud oslobodio odgovornosti (što je vrlo mala vjerojatnost) ili na način da Čačić ne prizna prvostupanjsku presudu (moja je prognoza, bezuvjetno, između jedne i dvije godine) i da kaže da ulaže žalbu na presudu odnosno da priznaje samo pravomoćnu presudu. Kako je inače poznat kao onaj koji na sudovima pliva kao riba u vodi, mislim da predstoji njegovo mučno natezanje s mađarskim pravosuđem u što bi lako mogao uvući i vladu i Hrvatsku.
Inače, naglašavam da je tekst ostavke moja konstrukcija na temelju nekih činjenica, zapravo varijanta kako bi časni političar (ima li još takvih?) trebao postupiti - "supermeni" ne podnose lako ostavke! Njihova psihologija je otprilike: neka gori Rim, i ja s njim!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo,

nemoj zaboravit da jedan vrlo bitan detalj. A to je da Rade LijevaRukaDesniDžep postaje "potprecjednik" vlade i Ministar gospodarstva, znaš to ti je onaj što "odlučuje" o recimo INA, upravljačka prava , ne talasanje, MOL, državni interesi Mađarske provedeni kroz pravosuđe Mađarske, itd. Tako da ne sumnjam da Rade ima "argumenata" da ne podnese ostavku.
Jedino da ga HDZ prije izbora zajebe i preda još koju dionicu INE bez borbe ili zaustavi proces protiv onog smeća Sanadera da ne bi slučajno došlo do poništenja ugovora o većim upravljačkim pravima. Doduše Rade će nać opet nešto interesantno mađarskim državnim interesima. I sve će biti isto kao lani.

Tko je glasao

Quinquaginta Što se sve može uplesti..?

Toga se i ja bojim - da se s pozicije moći Čačić, da bi spasio svoju kožu, uđe s Mađarima u razne "dealove". Jedan je mogući: ne dirajte me, mi (Hrvatska) odustajemo od zahtjeva za procesuiranjem onog, čini mi se Zoltana, koji je podmićivao Sanadera...Sve ipak ovisi o snazi zaravo neovisnosti mađarskog suda. Ipak su dio EU, sudski proces će biti pod povećalom raznih institucija, a vjerojatno i medija. Možda se netko u Bruxellesu sjeti pa kaže da baš nije zgodno da se Čačić pojavljuje na sudu kao predsjednik stranke i još gore, kao podpredsjednik vlade..Uglavnom, kako god bilo, slijedi zaplet, ne rasplet...No, ponavljam, mišljenja sam - ipak sve ovisi o mađarskoj pravnoj državi....

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

a mogao bi i sa turcima u

a mogao bi i sa turcima u 'dil' ...

:)))

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@Luna Zašto s Turcima??

Misliš na "dil" s Izraelcima?? (posao - debakl stoljeća?) Ajd, otkrij nam tajnu zašto s Turcima??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

S Mađarima je (prema nekima)

S Mađarima je (prema nekima) u dilu...
S Izraelcima je u sukobu...
Pa sad ti zaključi ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica Zaintrigirala si me...

Prema nekima, u kakvom bi to "dilu" bio s Mađarima??? Što to on može njima dati, da se izvuće? I kome?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo,

nemoj zaboravit da jedan vrlo bitan detalj. A to je da Rade LijevaRukaDesniDžep postaje "potprecjednik" vlade i Ministar gospodarstva, znaš to ti je onaj što "odlučuje" o recimo INA, upravljačka prava , ne talasanje, MOL, državni interesi Mađarske provedeni kroz pravosuđe Mađarske, itd. Tako da ne sumnjam da Rade ima "argumenata" da ne podnese ostavku.
Jedino da ga HDZ prije izbora zajebe i preda još koju dionicu INE bez borbe ili zaustavi proces protiv onog smeća Sanadera da ne bi slučajno došlo do poništenja ugovora o većim upravljačkim pravima. Doduše Rade će nać opet nešto interesantno mađarskim državnim interesima. I sve će biti isto kao lani.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci