Tagovi

Računalna pismenost

Ovo je prvi puta da dnevnik ne nazivam "Struja svijesti ..."

Uglavnom, samo ću dati izvod par zapisa iz popisa donacija jedne stranke...

Dragan Mioč, Metković 10.000,00
Dragan Mioč, Metković 10.000,00

Đurkin 100.000,00
Đurkin d.o.o. 10.000,00
Đurkin, Međimurska 100.000,00

Ekostil 10.000,00
Ekostil, Valpovo 5.000,00
Ekostil, Valpovo 5.000,00

Elektromaterijal 50.000,00
Elektromaterijal Prim.Gor. 50.000,00

Geodetski zavod 100.000,00
Geodetski zavod Osijek d.d. 100.000,00

RETABL 20.000,00
Retabl 100.000,00
Retabl d.o.o. 10.000,00
RETABL d.o.o. 10.000,00
RETABL d.o.o. 10.000, 00

T.P.M., d.o.o. 100.000,00
T.P.M., d.o.o. Vrlika 100.000,00

Tekol Teri, Prim-Goran. 350.000,00
Tekol Teri, Rijeka 300.000,00

TPM Krapina 200.000,00
TPM, Krapina 50.000,00

Uglavnom, ili se radi o nesposobnosti zbrajanja kod multiplih donacija, ili o brzinskom upisivanju nasumičnih podataka u Word, ili o totalnoj računalnoj nepismenosti, ili nenormaliziranoj bazi podataka.

Nije bitno, narod je odlučio. Jebiga. Neki su popušili foru. I stvarno misle da je od (samo) 23 utrošena milijuna (samo) 10 donirano.

Ja sam uglavnom odlučio koja poduzeća ubuduće ignoriram.

P.S. Ne zaboravite sutra izaći na izbore! Potrgani listić vrijedi više nego neiskorišteni.

Tagovi

Komentari

Ima jos zanimljivih

Ima jos zanimljivih stvari.

"Inter Net" iz Velike Gorice koji je donirao 300.000 kn ne postoji ni u Sudskom registru ni u Središnjem obrtnom registru. Zato postoji firma "Inter-Net", koja nije iz Velike Gorice nego iz ZG, a gazda Miro Crnković ima i svoje vjerne obozavatelje koji su njemu i negovoj firmi posvetili blog/site: http://imreveres.com/

"Skiper hoteli" - najveća donacija - 1.000.000 kn. Vjerojatno ne bez razloga. Ako u google ili yahoo ubacite Ljubica Marfan (koja stoji iza Skiper hotela) dobit ćete nekoliko zanimljivih rezultata, a među zanimljivijim stvarima je i ovo:

Rezidencija Skiper gradi crkvu bez građevinske dozvole
Površina na kojoj se gradi registrirana je u Uredu za katastar kao pašnjak, veli glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša Kate Gojević. Točno je da gradimo bez dozvole i da na gradilištu nema ploče o investiciji, što nije po zakonu, priznaje Ljubica Marfan, direktorica Sektora za investicije u Skiperu

... pa jos jedan zanimljiv dio:
U Rezidenciji Skiper ne mogu se pomiriti s plaćanjem nameta od 265 milijuna kuna. Pisali su nedavno i ministaru turizma, HTZ-u, Županiji i Gradu Umagu zahtijevajući da ih oslobode tih davanja jer bi investicija zbog toga mogla i propasti. Odgovora niotkud pa su nedavno posjetili i ministra Božidara Kalmetu, koji je obećao da će to srediti. Vise na: http://www.poslovni.hr/8151.aspx

EDIT:
Zaboravio sam ubaciti nesto sto je zaostalo jos od doba Zlatka Matese:
Samo jednom zemljišnom transakcijom Istra izgubila 13 milijuna kuna
Tjedan dana prije odlaska s mjesta premijera Zlatko Mateša je u ime tadašnje Vlade prodao tvrtki Kemco iz Savudrije 20 tisuća četvornih metara priobalnog zemljišta za 334 tisuće kuna ili 16 kuna po kvadratu. Tvrtka Kemco je potom prodala Rezidenciji Skiper spomenutih dva hektara zemlje za – 13 i pol milijuna kuna. Kupoprodajnu cijenu zemljišta je odredila država, kaže Ljubica Marfan, zastupnica Kemca

Ovo su rezultati za prva dva donatora koje sam isao googlati. Prvi i treci citat za "Skiper hotele" su s weba Novog lista. Ako se nekome da traziti dalje, mozda se nadje jos stogod zanimljivo.

Tko je glasao

Eh, zgodna informacija

Eh, zgodna informacija (bivši zaposlenik Inter-neta, pokretač zabranjenog i ukinutog bloga na Index-u)....

Al šta reć za firmu u kojoj se inspektorici plati dva tjedna skijanja, ili dva tjedna jedrenja (www.inter-yachting.hr - isti vlasnik, "drug" Miro), pa kao firma posluje po zakonu....

Tko je glasao

Ili se radi o namjeri?

Ili se radi o namjeri?

Tko je glasao

"Sve će to narod

"Sve će to narod pozlatiti". Lijepo je da pozivaš građane da iskoriste svoje građansko pravo, ali čemu malodušnost? Zašto bi se trgali listići? Pa bar njihov sadržaj nije pisan u binarnom kodu nule i jedinice.

grgo

grgo

Tko je glasao

Mnogo je njih koji ne vide

Mnogo je njih koji ne vide opciju. Bolje da se daju zaokružiti i ne odaberu nego da se uopće ne daju zaokružiti na popisu :)

Tko je glasao

Znam da si to mislio.

Znam da si to mislio. Međutim, meni se čini da si malo previše subjektivan u toj pretpostavci. Kako si Ti simpatizer 0 tj. 1, onda Ti je percepcija lagano deformirana (znaš ono kad bpiljiš u jednu točku, pa poslije gdje god pogledaš vidiš samo tu istu točku). U zbilji se događa nešto sasvim drugo - kad čovjek sjedne i pogleda što piše na listiću, prvo se malo iznenadi kad vidi koliko brojeva tu ima (puno više od onog što svaki dan vidi na TV-u, a predstavljanja i tako nije od dosade gledao) i onda pomisli: "Ti bokca, pa tu se ima kaj za birat, barem kvantitativno". Što se događa dalje saznat ćemo u ponedjeljak. Jinx je prije vremena očajavati. Reci mi čemu to.

grgo

grgo

Tko je glasao

Ma nema tu očajavanja. Bar

Ma nema tu očajavanja. Bar ne percipiram to tako :)

Istina, treba pričekati ponedjeljak :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci