Tagovi

"Zašto neću glasati za HDZ" - argumentacijska analiza

Tekst ovog dnevnika je uklonjen jer je autor dnevnika prestao sudjelovati u kolaborativnom blogu pollitika.com te je prilikom napuštanja bloga sa sobom ponio svoja autorska djela.

Temeljem pravila pollitika.com autori tekstova zadržavaju autorska prava na svoje tekstove te s njima mogu slobodno raspolagati. S obzirom da autor ovog dnevnika ne raspolaže autorskim pravima na komentare korisnika koji su sudjelovali u raspravi ispod dnevnika ne bi bilo korektno iskoristiti jedinu moderatorsku ovlast koja je dana korisnicima: brisanje cijelog dnevnika i cjelokupnog sadržaja ispod njega.

Umjesto toga, uklonjen je tekst dnevnika, a komentari su ostavljeni.

Autor se ispričava korisnicima čiji su konstruktivni doprinosi na ovaj način ostali bez konteksta.

Za informacije i tekstove koji su originalno objavljeni ili preneseni na pollitika.com autora je moguće kontaktirati preko matičnog bloga.

Opinioiuris, studeni 2009.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Komentari

Koja gomila nebuloza i

Koja gomila nebuloza i podataka iz povijesti. :rolajz:

Imaš li 24 razloga zašto glasat za sdp ili hns :dablrolajz:

Tko je glasao

razlozi su osobni, a nisam

razlozi su osobni, a nisam smatrao potrebnim dodatno objašnjavati jer na taj način tekst gubi na efektnosti. no, očito si propustio raspravu o samom postu, tamo su neke stvari detaljno objašnjene. ali dobro...

tuđman/milošević? dokad vrijedi ta hipoteka? za one koji su izgubili nekoga - zauvijek.

dinamo/croatia? pa upravo to i je poanta. kao i tuđman i sanader autoritarni lider i uvijek je u pravu.

privatizacija? znači tvoj stav je, ko je jamio, jamio je? onda je hdz prava stranka za tebe.

crkva? imam samo jedno rješenje - uvedimo dobrovolji porez iz kojeg će se financirat crkva pa da vidimo koliko ima "pravih" vjernika.

roditeljska i penzije općenito? odgovornost je definitivno na hdz-u. a razlog je upravo pljačka privatizacijom i pretvorbom, kao i pljačka mirovinskih fondova. uništena ekonomija nije mogla osigurati plaće ni zaposlenima, a kamoli penzije penzionerima.

nečlanstvo u eu? ne zbog sanaderovih nebuloznih obećanja, već zbog tuđmanovog "fenomenalnog" vođenja države i posljedične međunarodne izolacije.

vjesnik/hrt? ne znam jesi si nedavno primjetio članak u vl-u u kojem su opisani razgovori na hrt-ovim kolegijima. spominju se riječi poput cenzura, zabranjene teme i sl.

eph/slobodna? nešto si pobrkao. hdz je poklonio slobodnu eph-u i time kupio njihovu šutnju. opet te upućujem da pratiš kako se koja tema prati i uspoređuješ pisanjem dnevnih medija i sve će ti biti jasno. upravo je jutarnji objavio vijest da bi milanović želio biti zamjenik premijera (ne navodeći izvor) što nitko nikad nije službeno potvrdio, a sanader je na tome jahao sljedećih dva tjedna.

država najveći poslodavac? misli da je jasno što sam htio reći.

premijer the one and only? dokazati što? ako tebi tu nešto nije jasno, onda možda ne živimo u istoj zemlji. sjećaš se što je sanader rekao kad se tražila žužulova smjena? kad je bilo očito da je muljo i debelo? e baš ga neću smjenit, otići će kad ja budem htio. i smijao se cijeloj zemlji u lice. a onda ga je smijenio za mjesec dana, jer je on tako rekao.

satovi/vozač? ne odnose se na cijelu stranku? pa koja stranka je na vlasti?

šeks? stvarno mislim da ovdje ne trebam završiti medicinu za takvu dijagnozu.

Tko je glasao

dokad vrijedi ta hipoteka?

dokad vrijedi ta hipoteka? za one koji su izgubili nekoga - zauvijek.

Zauvijek? Tako postavljen to je jako slabi emotional appeal argument zbog male praktične vrijednosti. Ako već inzistiraš na tako nejasnom kriteriju, barem ga razumno vremenski ograniči. Do kojeg koljena vrijedi hipoteka? Mogu li oni kojima su komunisti nekoga smaknuli uvjerljivo to koristiti kao razlog protiv današnjeg SDP-a? Ja mislim da ne mogu jer kao što ne postoji potpuna analogija između današnjeg HDZ-a i Tuđmana, tako ne postoji ni potpuna analogija između SDP-a i komunista.

kao i tuđman i sanader autoritarni lider i uvijek je u pravu.

Ne misliš li da je ovo neutemeljena analogija? Biti (ili misliti da si) uvijek u pravu i biti autoritarni lider nisu isto. Tuđman je gušio građanske slobode prilično agresivno, Sanaderu nedostaje demokratke svijesti, ali ne guši slobode (ali ih ni ne promovira). Obojica su možda pretjerano samouvjereni i arogantni, ali to čovjeka ne čini automatski autokratom.

eph/slobodna? nešto si pobrkao. hdz je poklonio slobodnu eph-u i time kupio njihovu šutnju. opet te upućujem da pratiš kako se koja tema prati i uspoređuješ pisanjem dnevnih medija i sve će ti biti jasno. upravo je jutarnji objavio vijest da bi milanović želio biti zamjenik premijera (ne navodeći izvor) što nitko nikad nije službeno potvrdio, a sanader je na tome jahao sljedećih dva tjedna.

Jutarnji svašta objavljuje, između ostalog vijest da je Slovenija glasala protiv Hrvatske kao kandidata za VS UN, što je potpuno izmišljena vijest. Što pišu mediji je puno šire pitanje od utjecaja HDZ-a ili bilo koga drugoga, radi se o tužno niskoj profesionalnoj razini medija, nedostatku razumijevanja slobode govora, sukoba interesa, itd.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

U svakom slučaju mlada dama

U svakom slučaju mlada dama je vrlo borbena i angažirana. Već to zaslužuje pohvalu.

Tko je glasao

Čini se k'o da ova deca

Čini se k'o da ova deca nisu imala predmet Logika (antologijski udžbenik prof. Gaje Petrovića) u srednjoj školi ili na fakultetima. To je šteta i hendikep budućih akademskih građana i građanki.

grgo

grgo

Tko je glasao

napomenuo bih samo da ovo

napomenuo bih samo da ovo nije ivin tekst nego copy&paste cirkularnog maila koji kruži okolo već neko vrijeme i za kojeg sumnjičim da je potekao s pollitike

nije da je to u cijelosti oslobađa "političke odgovornosti" ali je sigurno olakotna okolnost

Tko je glasao

Nepromišljenost i

Nepromišljenost i nekritični stav u preuzimanju navodno tuđeg teksta je olakotna okolnost? Od kad je nepromišljenost olakotna okolnost?

Uostalom, who cares radi li se o Ivi Prpić ili nekom drugom, ne interesira nas osoba nego sadržaj.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Postovani Opinioiuris, da,

Postovani Opinioiuris,
da, taj tekst nije moj nego je bas s pollitike.I trenutacno je pod preporucenim dnevnicima, visoko kotira s 32 glasa, autora pod nikom bruslji.
Ja ga nisam objavila na mom sluzbenom blogu niti u mojoj kolumni, niti sam komentirala na pollitici taj tekst.Objavila sam ga na mom PRIVATNOM profilu na facebooku koji je interaktivni portal (uglavmom za mlade, studente-i počeo je kao portal za studente) koji nema veze s politikom, laganog je karaktera i sluzi za povezivanje s frendovima.
Uglavnom, ja tamo ne vabim glasace nego surfam tamo u slobodno vrijeme, a moj profil mogu pogledati samo i iskljucivo moji prijatelji s facebooka.Znaci, on nije otvoren.Medjutijm, novinari s jutarnjeg koji prije utakmice nisu imali sto raditi, a svi imaju profile na face-u, su surfali po mom profilu i medju svime tamo (vjerujte, profil je ogroman i pun je nekih zezancija) objavili ovo.
Nazvali me.ja rekla da to nije moje nego je tekst preuzet i kao cirkularno pismo je cak kruzilo netom.
Ja samo prenjela glas naroda i slobodne zone izrazavanja na netu.Nisam ga objavila na letku SDP-a, niti kao sluzbeni stav, nego u vidu zezancije na portalu koji je tome i namjenjen.
U vaskom slucaju, novinari me poslije zvali, da su se zanjeli utakmicom i da im je bilo dosadno u redakciji pa su surfali okolo i to im se cinilo kao guba priča.eto. i da kaj se zalim, da mi je to reklama...kako je davno reako S.dali-pa neka se o meni priča, pa makar i dobro!;) itd...da ne pricam koliko sam morala moliti gl.urednika da admini obavljaju svoj posao i brisu komentare koji su bili ispod svakoga nivoa i nase civilizirane uši to ne bi podnjele.Bijes je za njih prekrasan uglađen gospodin.
Eto, šta jedno dodano prijepodne u redakciji moze napraviti.
zao mi je sto me nisu zvali da ponovim svoja izlaganja s radio sljemena gdje sam jucer gostovala kao kandidatkinja, a ne da su kopali po mom privatnom profilu.šteta sto nisu objavili još i sve moje frednove, analzirali odakle su, mozda neko krvno zrnce prebrojali, pogledali koje sam kvizove tamo rjesšila, koju muzikicu slušam, itd.
u svakom slučaju, bullshit.ali eto, i to ce se zaboraviti, za sad zabavlja narod, ali šteta što se zaboravlja na sve istrage, kriminal i sto nitko nikad nije odležao za nesto, a kasta je sve bogatija i bogatija, a ljudi sve siromašniji.

Tko je glasao

Dijelovi teksta u dnevniku

Dijelovi teksta u dnevniku koji su implicirali autorstvo su ispravljeni. Još jednom ću ponoviti da autor ili prenositelj nisu subjekt ovog dnevnika, on se bavi sadržajem razloga.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Samo sam letimicno preletio,

Samo sam letimicno preletio, ali bih sada ovom prilikom pohvalio pedantnost (za razliku od prije) u kritici ma koliko god bih tome vjerojatno drugacije pristupio.
Mozda neko ima i vise od 24 razloga zasto ne bi za HDZ, a neko samo jedan razlog zasto bi, to me podsjetilo kada je ponosni paski gradonacelnik u Francuskoj primao nagradu za najbolji svjetski sir. Rekao je nesto kao da mu je velika cast primiti to u Francuskoj koja ima najbolje sireve na svijetu, a da ih mi eto bas nemamo puno, ali ipak jedan koji je najbolji.

Btw. jedan od razloga zasto ne bih glasao za SDP je bas to sto su istureni neki od dibidus kandidata od kojih preko zajednickih prijatelja i znam neke, a o tome se danas puno prica. ;-)

Tko je glasao

Rekao je nesto kao da mu je

Rekao je nesto kao da mu je velika cast primiti to u Francuskoj koja ima najbolje sireve na svijetu, a da ih mi eto bas nemamo puno, ali ipak jedan koji je najbolji.

Lako je biti jedan i najbolji kad nema konkurencije.

I btw ne pričamo zašto ne bi glasali za SDP nego HDZ (pogreška irelevantnosti). ;-)

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Zato što je Tuđman s

Zato što je Tuđman s Miloševićem dogovorio podjelu teritorija, a hrvatski vojnici su ginuli.
Lažeš. Lažeš i vrijeđaš sve poginule branitelje. Odvratna si.

Zato što su na "jedinstveni“ način izveli pretvorbu i privatizaciju.
SDP se složio s time i dapače u svojih 4 godine vlasti NASTAVIO privatizaciju po istom zakonu

- Zato što se Dinamo zvao Croatia.
I prije partije, prije 45. je postojao zagrebački nogometnti klub i nije se zvao Dinamo. I razne ulice i trgovi koje su tvoji drugovi preimenovali

Zato što državne tvrtke prodaju građanima koji su ih stvarali.
Samo u Marksolandu radnici stvaraju tvrtke. Radnici RADE u tvrtkama i za svoj rad dobijaju naknadu - PLAĆU. Time prestaje svako dodatno pravo tih istih radnika prema tvrtci, a pogotovo ideja da su vlasnici tvrtke.

Zato što mi roditelji zajedno imaju 3500 kuna penzije.
Obzirom da su svoj radni vijek proveli u komunizmu i tamo zaradili niti ovih 3500 kn penzije, ne znam zašto to ne upitaš svoje drugove u partiji - kako to da imaju tako malu penziju. Jordana je rekao da 20% umirovljenika ima mirovinu veću od 5000 kn, pa mi se čni da su tvoji roditelji osim svega bili i nesposobni i zapili i pojeli sve što su u 40+ godina stekli. Ustvari nisu stekli ništa... Hm, to valjda zato jer im komunizam nije omogućio da nešto steknu...
Pa nema ijedne dobre osobine tog komunizma.

Zato što još nismo u članstvu Europske Unije.
Zato jer tvoji drugovi (i pomoćni paraziti iz koalicije) nisu odradili svoj dio u 4 godine

Zato što se Crkva u Hrvatskoj može ponašati kao da je u Vatikanu
Naravno, dosta sve vi 40 godina ubijali ,zatvarali, mučili, uništavali, vrijeđli, otimali, ograničavali ljudske slobode itd. Sada će te za pokoru slušati 40 godina božju riječ, o poštivanju čovjeka, ljubavi i svim drugim karakternim osobinama koje ste 40 godina uništavali

- Zato što uređuju Vjesnik.
Istina

Zato što država ponovno uređuje program na HRT-u.
Lažeš.

Zato što su „kupili“ EPH kad su im „darovali“ Slobodnu Dalmaciju.
Lažeš, glupost.

Zato što je država najveći poslodavac u zemlji.
Po planskoj ekonomiji 4x4 to neće biti t ako?

Zato što su T-HT-u osigurali monopol.
Budalo, planska ekonomija i socijalizam je osigurao nekoliko prirodnih monopola. To su krivi tvoji drugovi i 40 godina njihove vlasti

Zato što je prvi među ministrima i jedini ministar
Prime Minister... Prevedi si to. I pročitaj ovo i ovo

Zato što nismo vidjeli račune za satove.
Pročitaj novi Cosmo, tamo su objavljeni

Zato što ministar ne zna što mu radi vozač.
Možda bi ti znala, ako bi se jebala sa svojim službenim vozačem možda bi i znala koju tajnu više. Valjda je tebi do bliskosti s vozačima.

Zato što nadzorni odbori državnih tvrtki ne znaju što rade uprave.
Nadzorni odbor ne nazire rad uprave već provođenje strategije. Firmu iz dana u dan vodi uprava ne nadzorni odbor.

Zato što je alkoholičar predsjednik Sabora.
Bolje to nego kurva poput Opačićke (ružna riječ priznamjem ,ali i alkoholičar je ružna riječ)

Zato što HSP nije dobar javno, ali je kao tihi partner u Saboru
To je HSP-ovov problem

Zato što su bili na splitskoj rivi 2001.
Ti i tvoji roditelji ste vjerojatno palili svjetla u zgradama 1991. kako bi pomogli JNA avionima u preletu preko Zagreba. Zato nisi smjela doći na Rivu

Zato što je Glavaš bio heroj dok je bio član HDZ-a
Nije nikada dobio orden Narodni heroj

Zato što su koristili "Gotovinu heroja“ dok nisu ponovno došli na vlast.
I Carla ti je rekla da joj je Sanader rekao da je za njega Gotovina heroj.

Zato što kriju Registar branitelja od javnosti.
Naravno, da nas vi srbi i jugoslaveni ne bi opet popisivali. Mi smo za vas tiha opasnost, nikada nas nećete vidjeti niti upoznati a ako zatreba opet ćemo vas naprašiti i potjerati.

Zato što se za šaku trave ide 2 godine u zatvor.
I tri ako treba

Zato što zakon ne vrijedi jednako za sve
Bandić i Linić najviše profitiraju od toga

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Zar stvarno mislite da ima

Zar stvarno mislite da ima smisla polemizirati s ovim??!! To bi se zvalo "neracionalno trošenje vremena i intelektualnih resursa"...

Tko je glasao

Evo divnog primjera kako

Evo divnog primjera kako izgleda čista kontradikcija ("Ne, nije točno.") bez argumentacije ("Nije točno jer...").

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Nula zbog vrijeđanja, ne

Nula zbog vrijeđanja, ne zbog "argumenata".
Osvrt na ovo:
Samo u Marksolandu radnici stvaraju tvrtke. Radnici RADE u tvrtkama i za svoj rad dobijaju naknadu - PLAĆU. Time prestaje svako dodatno pravo tih istih radnika prema tvrtci, a pogotovo ideja da su vlasnici tvrtke.
Upravo je o tome riječ: na ovim prostorima je 45 godina egzistirao "Marksoland" u kome su radnici sudjelovali u stvaranju tvrtki i bili su vlasnici tvrtke - malo se raspitaj kako je funkcionirala socijalistička ekonomija. Koliko je ona bila nakaradna i destimulirajuće, to je druga priča ...

Tko je glasao

Ne, Marksoland nije bio

Ne, Marksoland nije bio ovdje. Marksolandu smo težili ali ga nismo dotežili.
Mi smo bili u socijalizmu, prijelazno razdbolje do Marksolanda... Radnici nisu bili vlasnici tvrtke, društvo je bilo vlasnik. Kasnije je država preuzela od društva vlasništvo.

Na način na koji te želiš opisati da radnici stvaraju tvrtke vrijedio bi po tebi i u kapitalizamu -radnik radi u tvornici. Pa što?
Pa zašto onda se radnici ne skupe na jednoj livadi i svojim radom stvore tvrtku - utopijom kao što ti kažeš da je moguće...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

A dobro, onda ti otpusti

A dobro, onda ti otpusti radnike pa tvrtku stvaraj sam.
Volio bih inače upoznati tog gospodina "društvo" koji je bio vlasnik, a kojemu je "država" kasnije oduzela to vlasništvo. Tko je to bio? Kutle? Rajić? Gucić? I tko je bio taj gospodin "država" koji je na to imao pravo?

Tko je glasao

Predaja Slobodne Dalmacije u

Predaja Slobodne Dalmacije u ruke Nine Pavića se itekako dogodila za mandata HDZ-ove vlade.
Ugovor koji je potpisan između Vlade Sanadera i EPH je tajan (koje iznenađenje!), ali javnosti je poznato da EPH nije ispunio mnoge odredbe iz svoje javne ponude, kojom je "pobijedio" na javnom natječaju, poput dokapitalizacije i rokova izgradnje tiskare i slično, a Vlada nije raskinula ugovor o prodaji već ponaša kao da je sve u skladu s ugovorom.
Zaključak - ugovor (tajni) je neusporedivo pogodniji za EPH nego javna ponuda!

Tko je glasao

Više o prodaji Slobodne

Više o prodaji Slobodne Dalmacije čitajte na http://www.bezcenzure.com - tako da taj argument stoji - imate i analize Gonga po kampanji, pa gledajte kako novine pokrivaju pojedine stranke sve je jasno...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci