Tagovi

"Vukovar je pao onog dana ...I

... kad su sukobi u i oko njega počeli."

Svi smo svjedoci da je aktualni ministar branitelja Predrag Matić Fred pred 6 godina “pjevao neku drugu pjesmu”:
http://feniks.bloger.index.hr/post/vukovar-je-pao-onog-dana-/526284.aspx

Ne mogu se oteti dojmu da je ono što je tada govorio puno bliže istini od onoga što govori danas, to pogotovo u svjetlu činjenica koje je u svojem izvornom znanstvenom radu pod naslovom “Bitka za Vukovar 1991.” , u listopadu 2002. objavio Davor Marijan s Hrvatskog institute za povijest.
Važno je napomenuti da je autor imao pristup predsjedničkoj arhivi Franje Tuđmana.

U svom radu autor se drži faktografije na temelju dostupnih podataka uz napomenu da su mu bili nedostupni arhiva JNA, a iz same obrane Vukovara arhivske građe jedva da je i bilo.

Rad bi kao obaveznu lektiru trebalo propisati svim dragovoljcima DR, “dignitetlijama”, “stožerlijama”, “pijetetlijama” … ma svima onima koji misle da se ratom za teritorije i provedbu etničkog čišćenja, pompozno nazvanom Domovinski rat, stvarala država i da je upravo radi stvaranja države i vođen.
Posebno bi bilo dobro da rad pročitaju Mile Dedaković i Branko Borković, pa da objasne nama neukima kako su to oni “mogli obraniti Vukovar” uz sve one koji “nisu došli”, “odbili se prijaviti na zborno mjesto”, “odbili zapovijed”, “samovoljno napustili položaje” i konačno pod okriljem noći napustili Vukovar, ne obavijestivši Zapovjedništvo ZNG-a o tome.

Nadalje, ne može se neprekidno laprdati o Vukovaru kao žrtvi, a da se nikada ne kaže tko je bio onaj tko je “žrtvu prinio”, odnosno onaj tko je grad žrtvovao, tko je djecu s ljetovanja vratio u grad, zaigrao smrtonosno kolo, a potom nije dopustio da se djeca i civili evakuiraju iz grada.
Taj isti je odgovoran i za zločine koje je srpska paravojska počinila na Ovčari zato što nije dopustio pregovore s JNA o predaji, onda kad je svaki daljnji otpor postao bemislen i vodio tek daljnjim besmislenim pogibijama i razaranju.

I ne na zadnje, bilo bi dobro da rad pročitaju i svi građani Vukovara, posebno oni kojima su “stožerlije”, koji su za svoje “zasluge” obilno “futrani” novcem hrvatskih poreznih obveznika, pronoseći nekakvo svoje hrvatstvo, utjerali strah u kosti.
Osobno vjerujem da većina građana Vukovara, Hrvata, Srba i ostalih, priželjkuje nekakav drugačiji Vukovar od onoga kojeg im nude “stožerlije”. Mislim da priželjkuju prosperitetni Vukovar, Vukovar mira, tolerancije i blagostanja, a ne Vukovar besperspektivnosti, mržnje i netolerancije, jer takav Vukovar im nude “stožerlije” uz obilno poticanje i pomoć “kompilatora” iz HDZ-a i redova klera.

U prilog tome da je Vukovar premrežen strahom od “stožerlija” najbolje govori to da svi oni Vukovarci-Hrvati koji imaju negativan stav prema inicijatorima i gospodarima bezakonja i kaosa, jer “stožerlije” su upravo to, se ne žele predstaviti, već izjave daju tek kad im se jamči potpuna anonimnost. Pojedinci čak i kažu da ih je strah.

Što reći na trenutku potpuno neprimjereno, zapravo nasilničko i huligansko ponašanje “stožerlija”, ali i onih “pijetetlija” koji su u Vukovaru osvanuli na “stožerlijskoj” platformi, prema državnom političkom vrhu, onemogućavajući im čak i puko polaganje vijenaca?

Bilo bi najbolje za grad Vukovar i sve njegove građane kad bi pvenstveno Vukovarski Hrvati smogli snage i “stožerlije” govnjivom motkom prognali iz svojega grada, jer dok je ta bulumenta besprizornih tamo, a mnogi od njih ništa korisno u životu učinili nisu, Vukovar će biti grad bez budućnosti, kojega će valjati zaobilaziti u širokom luku.

Bilo bi zgodno čuti Josipovića jel’ se i dalje ponosi sa “stožerlijama”, ima li i dalje razumijevanja za njih i njihove stavove ili se možda ponešto korigirao, nakon ove današnje epizode.

I na kraju, da, Vukovar je pao, ne onog dana kad su “sukobi u njemu i oko njega počeli”, Vukovar je pao onog trena kad je Franjo Tuđman došao na vlast u HrvatskojrvatskojH, ali nije Vukovar pao sam, uz njega je, prihvativši Tuđmana, pala i čitava Hrvatska.

Komentari

Kažu

da su ćirilične ploče osvanule baš kad je esdepeovac Pinjuh prešao u hadeze

to je jasno meni pa držim da bi trebalo biti i tebi

sve dobro...

Tko je glasao

@Fnks

Dns s PZJĆ PČ kjm sm svjvrmn ps, "sprv", džvjl sm svjvrsn DRŽVN dr! Vkvr j p drg pt p! Jr, št j t kd prmltrn skpn zprjč krtnj držvnm vrh?? N lzm sd nlz krdnlnh gršk tg vrh, l mkjvlstčk grb, pkzn j SL, jsn j ds frmrl DRŽV DRŽV, ngdj pzdn Krmrk-Ptnk drž ftlj. N zn s d l g zprv, vć ktvr!?
KNMJ STJ, k zm bd pk... ?? Čk s n gld tlk n bjm klk ncnl-švnzm trrzm kj b s mg šrt Hrvtskm...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

LjRW

Izuzetno opasno, samo što u pozadini ove "revolucije iz 1941."kako neki odmila zovu dolazak ustaša na vlast, nije samo Kara-oglu sa svojima "faljenisusimarija" kompilatorima, već i Crkva u Hrvata. Spregnuti fašizam i klerofšizam na djelu.

Jebe se Kara-ogluu, "stožerlijama", "dignitetlijama", "pijetetlijama" i Crkvi u Hrvata i za Vukovar i za Hrvatsku, njih zanima vlast i to ne u bilo kakvoj Hrvatskoj, nego u nacional-socijalističkoj Hrvatskoj, Hrvatskoj kakvu im je obećao Tuđman i zdušno je uspostavljao. On ih je ograničavao jedino onda, ako je osjetio da je njegovo smovlašće ugroženo. Zato nije dopuštao ni djelovanje Opus Dei.

Aktualna vlast nije bez grijeha, jer je dopuštala "delijama" da se "razigraju", umjesto da im je odmah po dolasku na vlast "sabila rogove u glavu" i to prvenstveno uvođenjem reda i prekidanjem pupčane vrpce i njima i Crkvi kojom su vezani za državni proračun.

Jesu li to mogli?
Jesu, mogli su, poslije dvadesetgodišnjeg HDZ-ovog katastrofalnog vođenja zemlje, okrenuti Hrvatsku ne glavu, a ne ići popravljati Tuđmanovo nedjelo, jer se fašizam ne popravlja, niti se s njime uspostavlja dijalog, on se ruši svim sredstvima.
Danas to više ne mogu ni kad bi najzdušnije htjeli.

Hrvatska, bojim se, nezaustavljivo tone u mrak fašizma.

Tko je glasao

@Feniks

Danas se PUZAJUĆI PUČ o kojem sam svojevremeno pisao, "uspravio", doživjeli smo svojevrsni DRŽAVNI udar! Vukovar je po drugi puta pao! Jer, što je to kada paramilitarna skupina zapriječi kretanje državnom vrhu?? Ne ulazimo sada u nalizu kardinalnih grešaka tog vrha, ali makjevalistički grubo, pokazana je SILA, jasno je dase formirala DRŽAVA U DRŽAVI, a negdje u pozadini Karamarko-Putinko drži fitilj. Ne zna se da li ga zapravo, već aktivirao!?
EKONOMIJA STOJI, ako zima bude opaka... ?? Čak se ni gladi toliko ne bojim koliko nacional-šovinizma i terorizma koji bi se mogao širiti Hrvatskom...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

aje ljubo

moga si se bar danas suzdržat... nekima je iskreno stalo i žao... paramilitarna, di neš... to valjda podrazumijeva oružje, silu, i tako to...
profesor

Tko je glasao

Podrazumijeva i vojne

Podrazumijeva i vojne uniforme i prijetnju silom. Što misliš, zašto se tamo pojavljuje Klemm, koji ima naoružanu kompaniju zaštitara, ili drugi stožerlije u vojnim uniformama?

Tko je glasao

Ti bi veteranima

zabranio da nose odore u kojima su se borili.
većina od njih su pričuvni časnici i imaju pravo nositi odore i odlikovanja u tim prilikama.

Drugo, danas u RH su u uporabi druge odore, službene.

kakvi zaštitari, kakav Klem, trabunjaš bezveze, valjda si se usro od straha

gdje si vidio i jednu neovlaštenu cijev

obični građanski neposluh kojim se trenutno vladajućima šalje poruka: ne podržavamo vas

u ovom slučaju: ne želimo bratstvo i jedinstvo i ćirilicu jer su nas ubijali e da bi bila ćirilica

sve dobro...

Tko je glasao

građanski neposluh

Mrtvi nisu ničija svojina pa da ih se može svojatati.

Možeš ti trabunjati do preksutra, ali nitko ne smije sebi uzeti za pravo da kaže "Oni bi to tako htjeli": To je jednostavno bezobrazno. Ovo uopće nije bilo mjesto za iskazivanje građanskog neposluha, ovo je samo primitivizam.

Nek građanski neposluh iskažu tako da u banci odbiju primiti mirovinu, na primjer.

Tko je glasao

poslušniče petokolonaški

""Mrtvi nisu ničija svojina pa da ih se može svojatati.""

Iako su uspjeli tijekom godina razbiti braniteljsku populaciju na frakcije, eto stožer je to uspio premostiti.

Kako mrtvi nisu ničija svojina.
Jasenovac, 170043572865 ubijenih Srba i eto nešto malo ostalih- su nečija svojina, valjda SANU

Kojupičkumaterinu onoliki spomenici NOB-a i žrtvama fašističkog terora ako nisu mrtvi ničija svojina.
Jesu, svojina su samo je pitanje- čija.

Došli bi jednom godišnje i prisvojili mrtve, poslije odu negdi na feštu, a sprovodili bi politiku koja je upravo suprotna ideji za koju su ti mrtvi ubijeni.

Glede mirovina, pokvarenjače. Umirovljenika ima u svim strankama.

Kao i pedera uostalom.

sve dobro...

Tko je glasao

strankama? pedera?

Opet piješ potajno od jutra, iako tvrdiš da to ne radiš?

Koje veze, pobogu, imaju spomenici s bilo čim? Jel tebi netko brani da odeš u Jasenovac? Jazovku? Jel meni netko brani?

Pa kako onda može biti građanski neposluh - nekome braniti da negdje položi vjenac? I to legitimno izabranom predjedniku?

Svakim upisom se sve više potvrđuješ kao četnik koji se naslađuje nad kaosom i u sebi moli da poteče krv...

Tko je glasao

More marš

""Mrtvi nisu ničija svojina pa da ih se može svojatati.""

ponovno citiram tvoju rečenicu

Kome su spomenici? Mrtvima. Čiji su mrtvi? Hrvatski.
Pod kojim simbolom su ubijani. ? Ćirilicom.

Tko svojata ćirilicu? Srbi. Da li je ćirilica samo srpska? Nije.

Što radi Milanović? Ubacuje ćirilicu istovremeno s lex perkovićem. Zašt? Da zamagli.
Zašto? da zamuti vodu i prikrije bijedu svog pokušaja.

Tko ubacuje odjednom temu homoseksualne propagande u škole? Srbin, esdepeovac Jovanović.

Tko se zdušno zalaže za isto? Pusićka.

narod jest puk, puk jesu ovce ali sve manje, narod to kuži, ćirilica iritira Vukovarce jer su pod tim znakom simbolom ubijani silovani

narod, branitelji se tome suprostavljaju kojekakvim referendumima, bojkotom, građanskim neposluhom

što se deševa? ide se silom i prijetnjom silom onog jedinog koji ima monopol na silu a to je država tj. vlast, trenutna vlast

u međuvremenu ekonomija sve gore

u međuvremenu Srbin policajac koji eto studira " istoriju" u Novom Sadu e da bi dtekao VSS i postao neki šef grubo primjenjuje silu nad pijanim ( valjda) Hrvatom koji završava u bolnici s ozljedama opasnim za život- krv se prolijeva

dešava se da mali četnik nožem prekolje dva Hrvata u Vojniću navodno zbog cure

( da je samo zbog cure svaki dan bi se klali u svim gradovima)

sad se pojavljuju kojekakvi spinmejkeri ili koji misle da su poput tebe i prosipaju pamet na najnižem nivou

bijedo izdajnička jugopederska

sve dobro...

Tko je glasao

general mrtve vojske

Ne, srećo, mrtvi nisu ni hrvatski, ni srpski, a pogotovo nisu stožerski, državni, a niti moji ni tvoji. Mrtvi su - svoji.

I tko im želi odati počast - ima na to pravo. I točka. Tu nema mjesta ni građanskom neposluhu ni privatiziranju. A ti se možeš pjeniti i psovati do besvjesti i glumiti neko zdravo tkivo i stavove. U biti si samo - primitivac.

Tko je glasao

Ma da, primitivac

nepismen, ognjištar, dva razreda i dva zuba.Ustaša . homofob i fašista. Moš si mislit, eno mi još nož krvav. hahahaa jadniče.

Godinama političari hadezeovski i esdepeovski idu se tamo slikati i rade simbole, uslikavaju se tamo na grobovima mrtvih na čijim kostima žele uzeti malo slave i poštovanja od mase baš koristeći ljudski osjećaj pijeteta prema mrtvima.

Poslije naravno zaborave Vukovar i ne rješavaju pitanja kako ekonomije tako ni segregacije među građanima Vukovara. Evidentne podijele.

sad kad im se to obija o glavu, vraća kao bumerang kriv je tko....

- raja kojom su manipulirali

hadezeovci šute i ukrcavaju se na taj brod e ne bi li malo bar ušićarili

a esdepeovci i tkz. lijevi glume

- ogorčenost i uvrijeđenost

"Imaju pravo i točka."

Ma imaju qrac pravo, vidiš da nemaju pravo jer to nije nešto što je pravom definirano, zakonom. Nego običajnim pravom i nekim nepisanim pravilima.

Nitko njih nije fizički sprečavao, međutim uplašili su se još većeg ponižavanja koje bi se zasigurno dogodilo.

Za neku silu nisu imali povoda a i ne bi im se isplatilo.

Naivčino jugopederska amatersko spinmejkerska, stranački poslušniče i vojniče partije, boljševičko izdajničko pedersko štene.

Pozdrav od primitivca.

sve dobro...

Tko je glasao

ajd si ti trgni još jednu...

Ljubo je u jednom komentaru lijepo (ukratko) rekao - na takve dane se kolone - ne dijele - i nitko ne smije nikome određivati hoće li ili neće. Je li to spin, nije spin, licemjerje, nije - sasvim svejedno. Svi smiju pristupiti - i točka.

Nemoj sada stati - pokaži koliko primitivan možeš biti, ajde! :)

Tko je glasao

"Ljubo je rekao"

za tebe lijepo jer ti paše, kad ti ne paše napadaš ga kao Židova, mali pokvarenjače. Upozorio sam tebe i onu kravu jednom prilikom da to nije u redu.

Što s time što je Ljubo rekao, od kad je on taj koji će u Hrvatskoj određivati i pisati pravila o kolonama.
što.? sad budemo izmišljali i pravila o kolonama. Autor LJRW.

Neću se s tobom družiti i gotovo. Ti baš želiš stati kraj mene na sprovodu računajući na moj pijetet prema pokojniku i sl. - ja ti okrenem leđa i što mi možeš....osim popušiti ako ti dozvolim, a neću.

Nitko njima nije ništa spriječio samo nisu htjeli biti kulisa njihovom igrokazu.

Bijedni politikantu.

sve dobro...

Tko je glasao

kmee

"Neću se s tobom družiti i gotovo. Ti baš želiš stati kraj mene na sprovodu računajući na moj pijetet prema pokojniku i sl. - ja ti okrenem leđa i što mi možeš....osim popušiti ako ti dozvolim, a neću."

A daaj, drvo, baš si neki... ili... ček... to si mi namjerno okrenuo leđa, ha ljube? :)

Tko je glasao

Tooo

vrati se na svoj pederski nivo. Tu blistaš a inače si obični šund.

Znači, ne petljaj se u ozbiljne stvari jer si očajan.

Šteta bitova koje potrošiš. Da te ja plaćam za jugopederskokomunjarsku propagandu dobio bi nogom u dupe.

sve dobro...

Tko je glasao

Vukovar & Škabrnja

Ovo se dobije kada nekome dozvoliš da svojata mrtve.

"Opet je napadnut knjižni klub Knjigozemska. Porazbijana su stakla, a zidovi išarani natpisima "Vukovar", "Škabrnja", ustaškim simbolima i kukastim križevima."

http://www.civilnodrustvo.hr/index.php?id=74&tx_ttnews%5Btt_news%5D=7742...

Tko je glasao

Da

ima čak i anonimnih dopisnica zastupniku muslimanu.

Ili je neka budala ili udbaškosrpskokomunističko podmetanje.

sve dobro...

Tko je glasao

znam da je to intelektualno zahtjevno...

... ali pokušaj se držati teme - ovdje govorimo o - svojatanju mrtvih - tj. situaciji gdje netko određuje tko je podoban za pijetet.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci