Tagovi

"Presude nisu pravomoćne!"

Ne razumijevajući baš ništa ili ipak samo ne htijući razumjeti išta iz pravomoćnih oslobađajućih presuda izrečenih Gotovini i Markaču, pa i nakon pojašnjenja što te presude znače, a što one ne znače, koju je dao sam predsjedavajući Žalbenog vijeća i predsjednik ICTY Theodor Meron, hrvatska politička nomenklatura, neovisno o formalnoj stranačkoj pripadnosti, krenula je putem „povratka Tuđmanu“ i stala mahnito „okivati Hrvatsku u broncu“.
Tuđmanoliku broncu!
Navodno je diljem domovine već instalirano preko 300 tih „remek-djela“, kao spomen na čovjeka koji je doslovno svojim “stvaralaštvom“ uništio Hrvatsku. I to ne samo Hrvatsku kao državu, već je uništio i samu dušu hrvatskog naroda.
Ne znam samo što je Zagreb čekao, valjda “da se steknu uvjeti”, pa da se u “glavnom gradu svih Hrvata” podigne spomenik Tuđmanu visok bar poput katedrale, koja stotina milijuna kuna za uređenje naj-trga koji će nositi Tuđmanovo ime je navodno već pripremljena.

I sad usred tog “stvaralačkog zanosa”, “povratka Tuđmanu” i podizanja spomenika njemu u cast, “sjevne” izricanje osuđujuće presude šestorici prvaka HR HB, istinaibog nepravomoćne, ali prema mogućim implikacijama vrlo značajne, zato što se u toj presudi navodi i postojanje UZP i zlih namjera Tuđmanovog režima prema susjednoj BiH, ali i poimenično nabrajnje F. Tuđmana, G. Šuška, J. Bobetka i M. Bobana, kao pokretačke snage UZP-a.
Što bi prevdeno na svima razumljiv jezik značilo da je sud utvrdio da je Tuđmanov režim izvršio agresiju na BIH dajući muslimansko-hrvatskom ratu u toj državi međunarodni karakter, što opet znači, ako tu kvalifikaciju prihvati i Žalbeno vijeće, da svaki čovjek koji je bio žrtrva “hrvatske agresije” ili se bar tako osjeća, može i tužiti RH i od nje zahtjevati obeštećenje. Dakle ne radi se samo o trajnom gubitku ugleda zemlje proglašen agresorom, već i o osjetnim materijalnim gubicima kroz isplatu odšteta prema tužbenim zahtjvima oštećenika.

Istini za volju, poslije izricanja presude šestorici nekadašnjih najviših glavešina HR HB izostala je u RH histerična reakcija predstavnika vlasti, ali i opozicije, a ni predstavnici udruga s konopca i konca se baš nisu “pretrgli” u osudama “tog političkog suda”, koji je to naglo prestao biti poslije izricanja pravomoćnih oslobađajućih presuda Gotovini i Markaču.
Najčešći komentar je tvrdnja iz naslova ovog dnevnika.
Dobro glagoljat će se kako “UZP nije postojao”, kako “Tuđmanu napamet padalo nije dijeliti BiH”, kako je “HR HB formirana isključivo u cilju očuvanja cjelovitosti države BiH” … i druge laži slične tima.
O da, u korist Tuđmanove dobronamjernosti prema BiH i njegovog zalaganja za njenu cjelovitost koriste se zaista umni argumenti (koristila ih je i obrana optužnih u sudskom procesu):
Tvrdnja: Tuđman se zalagao za osamostaljenje BiH i kroz upućivanje BiH Hrvata da izađu na referendum o osamostaljenju BiH i glasaju “za” – a istina je da je Tuđman ispočetka, u okviru svojeg stava da je BiH neprirodna i neodrživa tvorevina, koja samim time i nema pravo ne samo na državnost, nego ni na postojanje u bilo kakvom obliku, zastupao tezu da Hrvati, poput bosanskih Srba ili ne izađu na referendum ili izađu i glasaju “protiv”, a onda ga je netko pametniji od njega podučio da u tom slučaju BiH ostaje u sastavu krnje Jugoslavije, čime i “stvaranje Hrvatske” u “banovinskim granicama” pada u vodu. Tek tada se navrat-nanos tamošnje Hrvate, već gotove da ili ne izađu na referendum ili izađu i glasaju “protiv”, počinje “preodgajati” tako da na referendum izađu u što većem broju i zajedno s Muslimanima glasaju za osamostaljenje BiH.
Tvrdnja: RH je naoružavala A BiH – a istina je da je najveći dio oružja i vojne oprem za A BiH, mahom iz muslimanskih zemalja, dolazio preko Hrvatske, jako mali dio je dolazio direktno uglavnom na tuzlanski aerodrom. Os oružja namijenjenog A BiH, Hrvatska je zadržvala oko 25 % kao stanoviti “ušur”, a ostatak je putem HVO (sic!) dostavljan A BiH, s time da je HVO za sebe zadržavao oko polovice toga oružja, tako da je u ruke A BiH pristizalo svega oko 40 % od oružja koj joj je bilo namijenjeno. Pa tko je onda koga naoružavao? Područje na kojmu se Tuđmanov režim poebno istaknuo je “dostava” većeg broja mudžahedina koji su svi ušli preko Hrvatske i završili u BiH nerijetko opskrbljeni hrvatskim dokumentima. Cilj je bio kompromitirati Muslimane kao islamske fundamentaliste, a onda ih radi sklonosti “džihadlija” činjenju zločina, prokazati i kao potpuno inkompatibilne s modernom Evropom namjenjujući im “ zemljicu Bosnu” kao svojevrsni “muslimanski kužni otok” u “kršćanskom moru”.
Tvrdnja: RH je prihvatila i zbrinjavala preko milijun izgnanika i izbjeglica iz BiH - a istina je da je RH prihvaćala te izgnanike i izbjeglice iz BiH, ali ih i munjevito transferirala u treće zemlje, nastavljajući primati humanitarnu pomoć kao da su svi ostali na njenoj skrbi, a u Hrvatskoj su mahom ostali oni Hrvati koji su svojevoljno napustili prostore koji su prema Tuđman-Miloševićvom dogovoru trebali pripasti Srbima ili Muslimanima ili ih je HVO otamo nasilu iselio ili su pak prognani od strane Srba ili Muslimana … Te Hrvate trebalo je naseliti na ona područja u Hrvatskoj s kojih su već bili ili će tek biti potjerani Srbi.
Tvrdnja: HR HB je formirana isključivo u cilju očuvanja cjelovitosti države BiH – a istina je da bi jednako nesuvisao bio onaj tko bi tvrdio da je iz istog razloga formirana i RS ili da je i formiranje tzv. RSK na teritoriju RH bilo u cilju očuvanja cjelovitosti RH.

Itd., i t. sl.

Najveću ulogu pri izostanku histerije uz samozavaravanje čini preinačenje nepravomoćne osuđujuće presude u slučaju Gotovine i Markača u pravomoćnu oslobađajuću nakon provedenog žalbenog postupka, pa nas se kao tješi da se radi tek o nepravomoćnim presudama, sugerirajući da će i u ovom slučaju u žalbenom postupku “Hrvatska biti oslobođena” iako joj nitko nije ni sudio niti je osudio bilo nepravomoćno bilo pravomoćno. Ali tuđmanoidi ne znaju drugačije nego umjesto optuženika za počinjenja zločina s hrvatske strane, na opuženičku klupu uporno gurati Hrvatsku poistovjećujući je s optuženikom. Jer Tuđman je Hrvatska, jer Gotovina i Markač su Hrvatska jer …
E pa nisu!

Moje osobno mišljenje je da se šestorku iz HR HB ne bi smjelo ni uspoređivati, a kamo li poistovjećivati s Gotovinom i Markačem, čija pravomoćna oslobađajuća presuda ne znači da zločina, pa ni UZP-a, nije bilo, niti da su Gotovina i Markač nevini, već samo da njihova krivica nije, izvan osnovane sumnje, dokazana za (ne)djela za koja su bili optuženi, jer Meronovo pojašnjenje oslobađajuće presude sugerira da bi uz drugačije koncipiranu optužnicu i Gotovina i Markač, a bogami i Čermak teško izbjegli osuđujuće presude. Ali oni definitvno nisu krivi za ono što su radili Tuđman, Šušak i Bobetko, a za ta nedjela su bili optuženi.
http://pollitika.com/sto-oslobadajuca-presuda-je-a-sto-nije
Dok su Gotovina i Markač pripadali tek nekakvom trećem “hijerarhijskom ešalonu”, oni nisu niti kreirali politiku, nisu ni o čemu odlučivali, niti u ime RH s bilo kime i o bilo čemu pregovarali, dotle je šestorka iz HR HB predstavlja njen sam poltički i vojni vrh. Oni su i sudjelovali u kreiranju politike, pa i UZP-a, oni su i odlučivali i sudjelovali u ime HR HB u brojnim pregovorima.

Javio se i Mate Granić, zvan “očenašek”, ministar vanjskih poslova RH u inkriminirano vrijeme, da pojasni kako su se i njegov politički mentor i on upravo zalagali za samostalnu i cjelovitu BiH, zaboravljajući pritom svoju histeričnu vrisku o “federaciji i konfederaciji” koja je upućivala na sve samo ne na njenu cjelovitost i samostalnost.
O da, zaboravljajući i kako je navrat-nanos zatvarao dotad “nepostojeće” logore za muslimane i druge nehrvate i povlačio HV iz BiH, jer su prijetnje uvođenja sveobuhvatnih sankcija Hrvatskoj bile vise nego nedvosmislene.
A što ćemo i s onim Tuđmnovim pentanjima o tom kako će upravo on BiH Muslimane “uvesti u Evropu”, jer oni bi se bez njegovog vodstva na tom putu izgubili, kao što se izgubi svatko tko traži nekakav suvisli smisao u njegovim “Bespućima”.

Znam, svaki glas razuma u današnjoj Hrvatskoj, odbija se kao od ploče od najkvalitetnijeg pancir čelika, pa umjesto da se ova presuda iskoristi kao izvrsna podloga za provedbu cjelovite detuđmanizacije, a s njom i deustašizacije i sekularizacije hrvatskog društva, hrvatske vlasti ponovo će se obranom neobranjivoga lomiti u guranju Hrvatske na optuženičku klupu, ne samo Haaškog suda, nego i suda povijesti.

Ili da budem brutalno jasan, posttuđmanovske hrvatske vlasti ponašaju se na način na koji su se mogli ponašati hrvatski komunisti da su po dolasku na vlast 1945. negirali ustaške zločine i dograđivali Hrvatsku na NDH temeljima.

Ali komunisti su, svijesni sve malignosti i nakaznosti ustaškog režima, osudili i ustašku državu i njen zločinački režim i distancirajući se od njega u svim aspektima prionuli izgradnji novih duštvenih odnosa.

Tako se i u današnjoj RH treba što prije, a trebalo je već odavno, distancirati i od Tuđmana i od tuđmanizma, a ne se pozivati na njega niti mu podizati spomenike, zato što svaka pa i najdobronamjernija analiza perioda koji je proveo na čelu hrvatske države pokazuje da je svojom nesuvislom vladavinom, a ona je bila posljedica njegove maligne osobnosti, samo donosio zlo i sramotio i hrvatski narod i državu.
http://feniks.bloger.index.hr/post/u-haag-je-trebao-cijeli-politicki-i-v...

Komentari

aa

Ako postavima samo nekoliko logičkih pitanja, možemo vrlo lako doći do zaključka da je ova presuda potpuno neodrživa.

Ako Tuđman, koji kako kaže presuda Gotovini nije imao namjeru činiti nikakve zločine nad Srpskim stanovništvom u Hrvatskoj, niti je imao namjeru ne kažnjavat one koji su te zločine radili, pa zašto bi onda pobogu on imao namjeru činiti zločine u BIH nad muslimanskim stanovništvom, koje je primao u izbjeglištvo cjelo vrijeme (čudno iz hercegovine ih je htio protjerat a u Hrvastku ih je primao)???
Koji bi to njegovi motivi bili???

Ako nije htio protjerat Srbe iz Hrvatske kojih je bio poveči broj tu, I koji su mu u budučnosti mogli raditi probleme, pa zašto bi pobogu htio protjerivat muslimane, koje je još I naouružavao.

Tko je glasao

@Istinoljub

Vidiš, kurvoljube, pitanja nisu logična već su neznalačka.

Prvo, presude Gotovini i Markaču uopće ne govore ni o Tuđmanovim namjerama, ni o tome da su oni nevini, a bogami ni o tome da zločina nije bilo, već samo kžu dsa njima dvojici nije izvan razumne sumnje dokazna krivica za (ne)djela za koja ih se optuživalo.

Drugo, točno je da su Muslimani, jednako oni izagnani kao i izbjegli dolazili u Hrvatsku, koja je nadzirna od UNPROFOR-a ali oni u Hrvatskoj nisu bili dobrodošli, niti su u Hrvatskoj zbrinjavani, njih se u najkraćem roku transferiralo u treće zemlje, a nastavljalo se primati humanitarnu pomoć kao da su ostali u Hrvatskoj.
Tuđmanov motiv je bio uspostava etnički čišće Velike Hrvatske u "banovinskim granicama".

Otkud ti ideja da Tuđman nije htio protjerati Srbe iz Hrvatske, kad je i sam rekao da će "nastaviti tamo gdje su ustaše stali 1945. i istjerati Srbe iz Hrvatske"?
Da to nije htio ne bi s prema njima diskriminatorski ponašao nitri nad njima provodio mjere državnog terora.

Tko je glasao

a

Ja nigdje nisam napisao da nije bilo zločina,, niti je to tko rekao. Samim time što je bio rat predpostavlja da je bilo zločina sa SVIH strana, ne postoji drugčiji rat, nema ni jedna iznimka. Koliki je bio obim zločina koji su Hrvatske snage počinile? Pa ja tvrdim da ne postoji ni jedan rat, koji je trajao toliko vremena I bio u takvom obimu a da je neka od strana počinila manje zločina. Više zločina počine Izraelci u 5 dana rata sa paletincima nego što je Hrvatska vojska počinila u 5 godina.

Možda nisi pročitao ali presude su vrlo jasne, čak I u prvostupanskoj presudi piše da Hrvatski državni vrh ne samo da NIJE ima namjeru činiti zločine(ubojstva, spaljivanje kuća, pljačke...), več nijje imao ni namjeru NE kažnjavat počinitelje tih zločina, ono što je tvrdila ta presuda je da to da je državni vrh imao namjeru nezakonitim granatiranjem protjerat Srpsko stanovništvo iz 4 grada, te da su Gotovina I Markač djelili tu namjeru I značajno joj pridonjeli. Ali kao što znaš u drugom stupnju je odlučeno da nije postojalo nezakonitog granatiranja, pa samim time niti namjere državnog vrha da protjeraju civile iz Krajine. A pošto NIJE postojalo nikakvog zločinačkog plana ni Gotovina I Markač nisu mogli djelit taj plan pa su stoga I oslobođeni.

E sad ono što je bitno, I što je poanta ovoga svega, ako ova presuda šestorci ostane, u što sam poprilično skeptičan.
Kad za 20 godina dođe neki povjesničar, neoperečen, iznimno pametan, dosad ne previse upučen u zbivanja u ovom ratu, krene istraživat što se to dogodilo na ovim prostorima,pročita presude Haškog suda.

Bez da zagrebe previse u površinu, ako je pametan prvo pitanje koje će postavit je upravo ovo pa koji je ovo k...., kakav je ovi sud, kakvu su to oni besmislenu povjest napisali.

Kako je moguće da Tuđman nema namjeru radit zločine nad Srbima (odluka prvostupanjskog viječa Gotovini), nema namjeru nekažnjavat zločine koje je Hrvatska vojska počinila nad Srbima (isto), nema namjeru protjerivat Srbe iz Hrvatske (drugostupanjsko vijeće), a u isto vrijeme ima namjeru činit ZLOČINE nad muslimanima u BIH, koje u isto vrijeme naoružava, liječi njihove vojnike u Hrvatskim bolnicama, zbrinjava u RH (o ovome su posvjedočili I svjedoci tužiteljstva I nitko se nije žalio, nisu bili smješteni sa 5 zvjezdica, ali s obzirom na okolnosti nisu mogli vise ni dobit).

Čudan taj neki Tuđman, ili čudan taj neki sud?

Koji su njegovi motivi da radi zločine na muslimanima, ? Htio je pripojit Hercegovinu Hrvatskoj, e pa to sigurno nije motiv, jer je muslimana tamo bilo 10-ak posto, i ne bi bili baš neki problem njegovim namjerama.

Koji su to dokazi da je htio radit te zločine? Možda to što je slao oružije HVO? Ma daj kakvi je to dokaz, to ne dokazjue ništa, a kamoli da je htio radit zločine nad nekim.

Zašto ako je imao namjeru radit zločinenad muslimanima u predsjedničkim transkriptima kaže da su zločini koje je HVO napravio u BIH politički vrlo štetni i da to treba spriječit?

Puno pitanja malo odgovora.

Tko je glasao

@Istinoljub

Gdje si ti od faktografije i od istine ... jel' i sam Meron zna kakvu je presudu izrekao?
Izgleda da ne zna ... autentični hrvatski istinojebi će mu reći.

Tko je glasao

Opet sereš

i falsificiraš.@Feniks

No dobro,tu smo da kažemo da tomu nije tako kako ti bulazniš.

Hoteli u Primorju i Dalmaciji su 92. 93 . bili puni Muslimana.

Srbe u Hrvatskoj koji su puškom ustali protiv Hrvatske je trebalo i moralo se rastjerati za prvu ruku. Sad su manji od makovog zrna i uredno primaju kunu i traže putovnicu te ustaju na himnu i štuju šahovnicu.

Takve kao ti smo zanemarili, ali da zatreba došli bi i vi na red.
Sad slobodno laj i škljocaj krezubim zubima jer se takvih parija nitko ne boji.

sve dobro...

Tko je glasao

Dobro je da stavljaš linkove

Dobro je da stavljaš linkove na takve tekstove. Šteta bi bilo propustiti vrhunce šankovske političke misli u Hrvata.

Tko je glasao

http://croative.net/index.php

http://croative.net/index.php/drustvo/item/1617-naputci-koje-je-milanović-dobio-od-engleza

Kitz

Tko je glasao

...

NAPUTCI KOJE JE HRVATSKA VLADA DOBILA OD ENGLEZA:

Istospolnim zajednicama dajte sve što žele jer su oni naši partneri u destrukciji Vašeg društva

Rastačite društveni vrijednosti i obitelj

Poduprite ’4. i 5. modul’ zdravstvenog odgoja (sodoma i gomora) jer moramo ograničiti čovječanstvo na Zemlji

Manjine, a osobito građane srpske nacionalnosti te članove istospolnih zajednica uključite u sam državni vrh (oni su naši partneri Vaše destrukcije)

hehe, dobra zajebancija...gdje samo pronalaziš te šaljive stranice? :))))

btw kitz, modul 5. zdravstvenog odgoja, koji je to qrac?!

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus

btw kitz, modul 5. zdravstvenog odgoja, koji je to qrac?!

A to ti se odnosi na izmjenu nježnosti između @Kitza i kapelana u sakristiji, poslije mise za poglavnika.

Tko je glasao

5. modul je da ce se na

5. modul je da ce se na jebanje u mozak gledati kao i na seks izmedju hetero- i homoseksualaca!
;~)

Kitz

Tko je glasao

Prije nekih desetak godin

Prije nekih desetak godin bija san kod prijatelja iz Mostara koji su studirali ovde u Splitu. Gledan veliki poster Staroga mosta od prije rata i praveći se blesav pitan "Koji je ovo grad?" Ova dvojica uglas "Mostar!" sa izrazon ponosa na licu, "Nije ovo Mostar. Nema Mostar ovakvi most" uzvraćan. Izraz ponosa na njihovin licima zaminija je izraz srama i tupo gledanje u pod. Valjda in je kroz glavu prošlo pitanje "Šta smo mi to učinili?" Most koji je napravija Sulejman Veličanstveni da bi ga srušija Praljak sitnozubi. Reka san ovoj dvojici da jedini smisao rušenja toga mosta može bit da tamo više nikad ne bude pucnjave. Meni u sićanju ostaje oni stari veličanstveni priko kojega san proša još ka dite.

Tko je glasao

@Kurir

Nakon www.tacno.net evo teksta o B. Bogdanoviću i Starom mostu u Mostaru, plus jedna divna pjesma, na www.virovitica.net ! Jako bi me obradovalo da ovaj komentar "nalijepiš" ispod moje kolumne!
Hvala ti unaprijed!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Rebel, Grdilin....

Što je sad, grdi jalnuši???? Da objavim da je kolumna najčitanija kolumna ovih dana na www.tacno,net, u odabranu društvu najboljih novinara i publicista ex-Jugoslavije!!!???
Sve zamalo priznati (čak i počinjene zločine u Hercegovini!!), ali tuđi uspjeh, ne!
Inače, tekst je još vidljiv na www.virovitica.net! Pogledajte što čitatelji pišu o Bogdanu Bogdanoviću i "bečkoj bojni" i "pobjeguljama"! Čak se javio pjesnik Vlado, iz Kanade!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

I Tito

je rušio mostove.

Kuknjava nad gomilom složenog kamenja koje se sruši u uvjetima rata je licemjerje.

Prvo što su me učili na obuci u JNA ,poslije pješadijske, kako eksplozivom srušiti most ,potopiti brod i sl. lijepe stvari.

Nemojmo se praviti blesavi.

sve dobro...

Tko je glasao

Drvosjek je umislija da neko

Drvosjek je umislija da neko osin glupana i lupeža drži do onoga šta je izlaprdala kreatura poput njega.

Tko je glasao

Vidiš @kurir

ti si primjer zašto čovjek ne treba biti pristojan prema jugonostalgičarima ,urbanim jugoslovenima, velikosrbima,orjunašima i svima ostalima kojima hrvatski narod nije mio.

Znači od demokracije ništa jer takvi uvijek budu rovarili ,nogom u guzicu i penji se na traktor za Srbiju ,avion za Kanadu i sl.

Neodgojeno pašče uvijek vreba da ugrize makar i ruku koja ga hrani.

sve dobro...

Tko je glasao

Kako nisan ni glupan ni lupež

Kako nisan ni glupan ni lupež ovo za mene nije ništa drugo nego još jedno laprdanje jedne kreature, a osin toga ja hranin tebe a ne ti mene.

Tko je glasao

Mojih 40 godina staža

i dodatne djelatnosti

kažu da lažeš @kurir.

Tanko bih srao da me ti i takvi hranite.

sve dobro...

Tko je glasao

Oli branitelji, vojska,

Oli branitelji, vojska, policija, njihove beneficije i povlastice ne dolazidu od pdv-a kojega među ostalin i ja plaćan?

Tko je glasao

@Kurir

Ne trpaj vojsku i policiju u istu rečenicu s "drvosjecima", tim parazitskim sojem.

U normalnim državama vojsku i policiju plaćaju bez pogovora, a parazite suzbijaju, jedino ko nas parazite plaćaju i "časte".

Tko je glasao

@drvosjek

E a za neupućene, ove "dodatne djelatnosti" odnose se na posebno cijenjeno klanje po srpskim kućama u sastavu neke od "trojki".

Tko je glasao

Živio ti meni

@Feniks

Zaista ti kažem da sam se rijetko koristio nožem, dok nisam imao prigušivač.

Ti sigurno misliš na ove:

http://sh.wikipedia.org/wiki/Crne_trojke

ali nismo mi funkcionirali po tom principu, nego ovom

http://www.vecernji.hr/vijesti/sinjski-diverzanti-kako-je-ustrojena-bojn...

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Ne, nego na ove, kojih si i ti bio član ...
http://feniks.bloger.index.hr/post/trojke/261020.aspx

Tko je glasao

drvosijek

ti ne samo da se pravis blesav nego si stvrano blesav.sto reci o covjeku za kjeg je stari most hrpa kamenja.fenix ti tepa "ustasuljak".ja ti kazem ti si kreten nad kretenima.DJUBRE JEDNO USTASKO.Ma idi u 3PM,poslije ovog upisa.jebo te ucitelj koji te prvo slovo naucio napisati.
Daj MRAK,ukloni ove kretene sa stranice.Ovo je sramota za civiliziran svijet

Tko je glasao

@tenor

Ne jedi se, prije će Mrak izbaciti tebe, nego ovu grupicu nacional-šovinista! Jebe se njima za mostove, rušili su ih i rušit će ih opet kada im se da prilika! Što je za njih most star blizu 500 godina! Izgrađen je(obnovljen) i "ljepši i stariji", ha, ha... Odi radije na www.tacno.net, tamo je moja kolumna najčitanija ovih dana, a ima je i na www.virovitica.net!
Ovdje je neću objaviti i dati priliku nacional-šovinistima da se iživljavaju! Umrijet će "mali, sitni i zlobni", kako kaže pjesnik Vladimir Kreća u pjesmi o Starom mostu u Mostaru!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

LJRW

bilo koga ,od velikosrpske svinje do urbanog jugoslovena na www.tačno.net će objaviti ,ako im ide niz dlaku.

Međutim ,da se zove www.tOčno .net , e onda je druga priča. To što tamo pisuckaš možeš slobodno i na "krajina force" i tamo glumiti nezavisnog intelektualca.

Počneš s "Tuđi ste mi Tuđmane" do ,"zločin je srušiti stari most" i još nekoliko pamfletića antihrvatskog a projugoslovenskog sadržaja ,još ćeš dobiti godišnju nagradu za životno djelo.

Stoga, nemoj se kurčit i hvalisat jer zaista nemaš s čime.

Čega se pametan srami time se budala ponosi.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Sjekao ovdje sjekirom koliko god, ne možeš poreći činjenicu da je moja najnovija kolumna na www.tacno.net NAJČITANIJA ovaj tjedan!
Tvoje etiketiranje samo mi diže cijenu tamo!
Ti i Skviki te Grdilin (i još poneko) ste grobari ovog našeg portala!!
Još koja presuda Haškog suda i moj tekst "Tuđi ste mi Tuđmane" (I -III) ući će u antologiju hrvatskih političkih eseja, a ti ćeš ostat "sitan, mali i zloban"!
I k tome, tvoj konj bit će pametniji od tebe - jer zna čemu služe mostovi!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ma

čim se nešto zove TAČNO ne treba biti previše pametan da se zaključi da na nivou simbola privlači uglavnom antihrvatske elemente.

Jaka stvar ,gubitnici.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Pa dobro, kako tumačiš da je portal na latinici???
Jaka stvar, dobitnici smo ti mi tamo, ali ti to nikada nećeš moći shvatiti! Jer, dok si ti za rat oružjem, mi smo za rat umom... A s njim si se ti davno, davno posvađao - gurnuli su te u rov i dalje čučiš u njemu i opravdavaš zločine suboraca!
Ti si, brajko moj, TEŠKI GUBITNIK! A što je najgore, strani analitičari pa i CIA, predviđaju nove gubitke za Hrvatsku: nakon pada slovenske vlade, očekuje se pad hrvatske vlade Z. Milanovića, u EU ulazimo kao zemlja-slučaj!
Točno tako!
I za to si ti potrošio svoje najbolje godine???
E, to se zove GUBITNIŠTVO!
Točno tako!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

U ratovima

su porušeni mnogi novi i stari mostovi. Most može poslužiti drugoj strani u vojne svrhe i potpuno je legitimno srušiti ga ako vojno stanje na ratištu ( vojišnici ) to traži.

Ti se možeš pjeniti koliko hoćeš ali tomu je tako.

Ne znam situaciju tamo u to vrijeme ali sigurno ga nisu srušili ,ma tko ga god srušio - iz igre.

Samo lijenje krokodilskih suza za hrpom kamenja ,pored tolikih mrtvih je licemjerno.

ps. idući put ću ti uzvratiti na uvrede jer jebe mi se za mišljenje dvojice trojice zadojenih jugonostalgičara i gubitnika

sve dobro...

Tko je glasao

gluparije...

Stari most, a onaj koji ga je vidio i njime koračao to zna ili bi morao znati, nije predstavljao nikakav vojni cilj - radi se naime o uskom pješačkom mostu s isto takvim pristupom, koji se "u vojne svrhe" mogao lako kontrolirati s obje strane.

Rušenje Starog mosta, kao i npr. granatiranje stare jezgre Dubrovnika ili rušenje vjerskih objekata, ili pak antifašističkih spomenika predstavlja čin urbicida i kulturocida gdje se ružno nameće ljepoti, a barbarizam civilizaciji.

Nije nikakvo čudo da barbari i plačipičke žele opet nametnuti krivnju cijelom hrvatskom narodu kako bi relativizirali vlastiti barbarizam i mobilizirali narod na vlastitu štetu, a u korist svojih sramotnih nedjela.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

U presudi

Praljak je navodno otklonio optužbe za rušenje mosta i dokazao da su ga srušili muslmanski diverzanti ( kako je i red jer mostove uglavnom ruše diverzanti) .

Najednom je most postao legitiman objekt napada-upravo kako ja tvrdim za razliku od vas farizeja.

Ova presuda je jednostavno trebala destabilizirati Hrvatsku ali dolazi prekasno i prežvakano, kao i zaoštriti odnose između Hrvata i Bošnjaka u Hrvatskoj koji su ogledni primjer suživota i tolerancije.

Baš se pitam čiji bi to bio interes.

sve dobro...

Tko je glasao

Pa upravo to i tvrdi Praljak

Pa upravo to i tvrdi Praljak u linku kojeg sam dala dolje, fala drvo...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nema na čemu...

bitno je iz kojeg se ugla posmatra.

sve dobro...

Tko je glasao

@Bigulica

Znaš ti kada hoćeš:
--------------------
".....Rušenje Starog mosta, kao i npr. granatiranje stare jezgre Dubrovnika ili rušenje vjerskih objekata, ili pak antifašističkih spomenika predstavlja čin urbicida i kulturocida gdje se ružno nameće ljepoti, a barbarizam civilizaciji.

Nije nikakvo čudo da barbari i plačipičke žele opet nametnuti krivnju cijelom hrvatskom narodu kako bi relativizirali vlastiti barbarizam i mobilizirali narod na vlastitu štetu, a u korist svojih sramotnih nedjela."
----------------------------------------------

Ljubim te pametnu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Bigi

Poljubim te pametnu, a ti meni MINUS... ???
Šmrc, šmrc!
Da li je to pravedno??
Šmrc, šmrc...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Jebote patak @Bigi

i ti nam poput @Feniksa postade stručnjak za rat, borbu ,taktiku urbane gerile i sl. komplicirane stvari za što se mora završiti em vojna akademija em neka ratna škola ili bar kurs komandira odjeljenja a u najmanju ruku služiti vojsku.

Nisam ni sumnjao da ćeš marno prilegnuti uz svaku ideju ,tvrdnju koja je na uštrb ili bar iritira Hrvate.

Ako ga je srušio (most) Praljak pucnjevima iz tenka ,jedina greška mu je što to nije učinjeno pod okriljem noći uporabom 4-5 diverzanata ,ukoliko se moglo. Ukoliko se nije moglo a trebalo je ,onda je opravdan avion ,top ,tenk i dr. svejedno.

Ova tzv,pacifistička preseravanja o kultorocidu ,urbanocidu gdje ljudi ginu na dnevnoj bazi je obično preseravanje i naknadna pamet.

Na kulturocid je trebalo misliti ranije ,tj.kada ste navijali za Slobu i bacali cvijeće na jna tenkove ,od kuda je sve počelo.

sve dobro...

Tko je glasao

Ti si baš budala drvo...

Evo, čitaj koje informacije o tome nudi sam Praljak - http://www.slobodanpraljak.com/materijali/PUBLIKACIJE%20O%20RATU/KAKO_JE... . Iz ovoga je jasno svakome - da Stari most nije nikakav vojni cilj u klasičnom smislu, već isključivo simbol kojeg treba zatući, a vidi se kako je i tvoj omiljeni otac nacije okrenuo leđa Praljku..

(nije da nešto branim Praljka, da se razumijemo, nisu mi simpa "generali" amateri koji su se dobro oparili poslije rata, a Praljak niti u vrijeme Juge koju je srčano rušio nije bio sirotinja, premda ne znam na osnovu čega je stekao bogatstvo, jer nikad nije ništa značajno napravio - http://www.jutarnji.hr/praljak-protiv-haaga--svu-imovinu-prebacio-na-sin...)

Nakon što si to proučio i nešto naučio, relaksiraj se malo uz vedre pokretne slike, a moš' i zaplesat - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5B6eBAuhvEY :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

???

Na kulturocid je trebalo misliti ranije ,tj.kada ste navijali za Slobu i bacali cvijeće na jna tenkove ,od kuda je sve počelo.

Koji ti je? Ogrebala te mačka pa si nervozan?

Tko je glasao

Ili je rotvajler ogladnio, pa

Ili je rotvajler ogladnio, pa ga onako umiljato gleda...

Tko je glasao

To nije išlo zap tebe

nego Bigulicu. Upoznao sam dosta takvih poput nje koje su govorile "TIŠINA" ukućanima kad se na TV 89-90 pojavi SLOBO sa svojim idejama .

Ti si samo korisni idiot ,kojem se propagandom ispere mozak ,a ona je tipična pritajena velikosrpkinja čiji snovi su otišli u tri pičke materine pa sad cvili gdje god misli da se cvilež isplati.

Zdvajati nad gomilom kamenja ,nekim mostom kojeg je napravo neki turski vojskovođa za njihovih osvajanja a ne osvrati se na uzroke i posljedice može samo neki bijednik kojem je interes hrvatskog naroda na zadnjem mjestu.

Čudo jedno kako su se pederi i Srbi našli na istoj strani ,hehe.

sve dobro...

Tko je glasao

Što je strikane...

Pobjegla ti večeras kokoš?!

http://www.index.hr/indexforum/postovi/60848/stric-mi-je-bio-ustasa/4

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne večeras

večeras sam bio zločest pa sam potrošio jednu vlajnu

http://www.youtube.com/watch?v=ajZF_bdTLdM

sve dobro...

Tko je glasao

...

ma daa drvo...zato i ne znam koji su qrac dubrovčani jaukali kad su im trebinjski i crnogorski četnici gađali topništvom po srednjevjekovnim gradskim zidinama...i tako je to samo gomila kamenja :))))

a'l ga znaš ispaliti, svaka ti čast :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus, Dobro i sam znaš da je

Janus,

Dobro i sam znaš da je svaki most od velike strateške važnosti, U Dubrovniku se je granatiralo civilno stanovništvo.

Tko je glasao

Jaukali su jer su

gađali i njih.

Tražili su kao slabiji u sukobu pomoć šire zajednice i tsl.
Samo kažem da je licemjerno zdvajati nad gomilom kamenja ,dok ljudi ginu na obje strane.

sve dobro...

Tko je glasao

Feniks i drugi

Zbog teških uvreda kojima su me počastila dva člana kolaborativnog bloga pollitike, proteklih tjedana, a jedan od njih mi pokušao učiniti i materijalnu štetu, nemam baš volje objavljivati ovdje. Pitam se čemu biti izložen agresiji primitivaca??
Pišem tamo gdje uvažavaju i osobu i sadržaj napisanog: www. tacno.net. Danas je objavljena moja kolumna na temu Bogdana Bogdanovića a u vezi presuda u Haagu, zajedno s jednom predivnom pjesmom mog "bečkog druga" o Starom mostu i tom urbanocidu koji se 1993. dogodio u Mostaru!
Tko voli, neka izvoli!
Feniks, ne ljuti se, nije izravno povezano s tvojim dnevnikom, ali od viška obavijesti glava ne boli!
Ipak, povremeno, kada mi bude ćeif, objavit ću i ovdje ponešto!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Feniks O čemu mi to pričamo????

Vrhunac apsurda u komentiranju nepravomoćne presude je HRT 1,. Dnevnik 3 od prekjučer, gdje se pored svih poznavatelja sitaucije u BiH u ratno vrijeme zove sina Franje Tuđmana. Miroslava, da komentira presude i priča o - porezu i knjigama Slobodana Praljka!
Pa da mu je otac crni vrag, opravdavao bi ga! Sramotno za HRT! No, danas u Spektru su dali dobru kontru Miroslavu - Anto Nobilo, odvjetnik, je ne trepnuvši izgovorio prave riječi. Sada čekam da ga se napadne iz svih mogućih domoljubnih oružja!
Nikako mi nije jasno da ljudi ne mogu shvatiti da je Haški sud radio na podizanju optužnice prema Franji Tuđmanu, i sam Bog ga je spasio suđenja, uzevši ga k sebi! Prije njegove smrti prevoditelji na Haškom sudu dolazili s k meni u Beč, u knjižaru-antikvarijat iako škrti na riječima, iz njihovih se naruđbi knjiga dalo zaključiti da se optužnica piše, ili je već gotova!
Ponavljam, 60-70 % literature na stranim jezicima (povijesna, politološa i sl. literatura) polazi od glavne teze da se radilo o sudari+u dva koncepta - Velike Srbije i Velike Hrvatske! Oko 95 % te literature nije prevedeno na hrvatski, i 23 godine se širi ista propagandna priča o BiH. Ako je igdje Tuđman pogriješio (i imao opsesiju) to je bila opsesija da BiH s Miloševićem treba podjeliti na načelu - ovo Zagrebu, ovo Beogradu!
Zemljopisne karte BiH su bile više puta na stolu, vukle su se crte... Na kraju su pregovori o podjeli BiH, "jer se sa Srbima nije moglo dogovoriti" (Bilandžić u dosluhu s F. Tuđmanom) prekinuti!
Presude su tako oštre i zbog pogrešnog tumačenja Meronove presude (ma koliko se tvrdilo da Sud ne vodi računa o političkim aspektima presude). Naime, likovanje i antisrpska histerija u Hrvatskoj, vratili su se kao bumerang. I mislim da je pogrešno očekivati značajnije umanjenje kazni, slučaj Gotovine i Markača je ipak drugačiji, iako ostaje pitanje pravne odgovornosti za srpske žrtve NAKON Oluje!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

rubens..

..... 60-70 % literature na stranim jezicima (povijesna, politološa i sl. literatura) polazi od glavne teze da se radilo o sudari+u dva koncepta - Velike Srbije i Velike Hrvatske! Oko 95 % te literature nije prevedeno na hrvatski, i 23 godine se širi ista propagandna priča o BiH.

ovo nisi mogao bolje reći...to je upravo TO tj. to je PRIJE SVEGA to...a istina...hm, hm..

glede literature koju spominješ...ugl. strane...to ti je dobar dio toga copy paste priča. teze se gotovo i.doslovce prepisuju, ili se uzmu za bazu pa se onda šara (valjda ipak ono da ne bude čita prepisivačana jer to potpada pod kazneno djelo, copyright i sve te priče..)

u godinu i više dana pročitala sam hrpetinu toga, i već mi se povraćalo od svega toga, pogotovo kad shvatiš (kad pročitaš nečiju knjigu) da je pol toga prepisao od marka ili pere, a ti si ipak morao pročitat, za svaki slučaj da ti nešto ne promakne i da možda ipak nije tak nego ovak...itd.

ne znam da li znaš ali u tim književnim krugovima, točno se zna koja ekipa je proserbian, koja procroatian, pa i tko je na čijem platnom spisku, čija žena je u USA Kongresu koja lobira za ove ili one, čiji muž ima business ties with the Serbian banks, itd.

.s tim što serbian lobby, diplomacija i sve to je nemjerljivo jača i efikasnija oduvijek, znamo zašto..itd.

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci