Tagovi

"Novi List" kao mafijaško glasilo

Evo kako je bilo. Dođoh jutros na kavicu do prijatelja. Tuče debelo more pola godine, sad se malo dočepao kopna, pa da se vidimo, uz čašicu razgovora. Malo po malo, zafrkancija, pa dođosmo do toga gdje se što od materijala može jeftinije kupiti ili napraviti, jer po tržnim cijenama sa pdv-om možeš izvjesiti gaće na štapu. I kaže moj prijatelj da ne čita novine, niti gleda televiziju, jer da je to samo gnojenje, poslije kojeg čovjek može navući neku boleštinu. Ukratko, sve u kurcu, gdje god se okreneš. Ni ljudskosti, ni poštenja.

-Si videl, onaj tvoj guzičar je danas na naslovnici, sa odvjetnikom, da je očekival uhićenje?

-Ki guzičar?

-Onaj ča se je kurčil s tajkunimi i političarimi, onaj gnjus, ki ti je bil šef...

- .....aaaaa, nemoj tako, meni je čovika žal, ako ima boga, taj će se roštiljat va paklu, ali ki san ja da sudim......

Pa idem na kiosk kupiti «Novi list», da vidim što je to bilo, jeli došla maca na vratanca. Znam da u «Novom listu» radi ekipa koja ima veze sa «dečkima s Mlake», opakija ekipa od zagrebačkih «dečkiju s Knežije» ( dobro su raspoređeni, jedan je avansirao do gazde novog lista, jedan do urednika, a jedan do ravnatelja policije ), kad se oni slože poput automata u casino klubu, odnosno kad izađu tri iste sličice, njihova tri palca prema dolje, netko je jebao majku.

A neka udruga za borbu protiv korupcije se bavi traženjem imena za riječku hobotnicu, he, he.... Nijedno poznato ime ne može dostojno reprezentirati talog i smeće koje se je nakupilo pod tepihom i u ornmarima ekipe koja samo od toga živi, odnosno serviraju potrebe takozvanog političkog šljama i podzemlja ( čitaj elite).

I tako me je moj dragi «Novi list» po tko zna koji puta namagarčio za 7 kuna. Zašto? Na naslovnici nasmiješena i razdragana lica odvjetnika i mog bivšeg poslodavca, osmjeh broj 7, za potrebe medija, poput onog osmjeha uz konstataciju da suprug posljednji dozna, dok se u buksi skrivaju milionske vrijednosti, bez graškice prolivenog znoja na čelu. Čija je to Hrvatska? Gospodo, nemojmo se zavaravati, to je Hrvatska umreženih ništarija, pod krinkom sustava i pravne države, a u stvarnosti elementarna mafija, koje mediji perfidno opslužuju. Da skratim, na stranici toj i toj, potpuno afirmativan članak, po kojoj bi «Novi list» još i trebao dati ispriku i novčanu odštetu za nanošenje duševnih boli našem nasmijanom glavnom junaku.

«Novi List» ima problema sa uvođenjem viših matematičkih operacija u prostu jednadžbu, tako da evidentno postaje surogat novina koje se ne koriste ni u wc-u kad ponestane toalet papira. Nisu sposobni zbrojiti dva i dva, odnosno znaju, ali s prave blesavi i usvajaju marketinšku filozofiju «daj babi kunu». Kada to nebi bilo tako, napravili bi kompilaciju naslova iz svojih arhiva, i upali bi u jednu situaciju koja bi mogla rezultirati masovnim samoubojstvom ( šamaranje policije u počasnoj loži NK «Rijeke», kupovanje tog kluba, rasturanje tvrtke dobivene na pladnju, plovilo koje je prošlo između glavnih aktera te priče, nepodnošljiva lakoća gradnje benzinskih crpki, gubernija nad Rijekom preko supruge, rado viđeni gosti nadbiskupskog dvora, profesionalna likvidacija svih «koji se prave pametni», itd, itd......)

Neću na ovom mjestu elaborirati kronološki tijek uspona i pada pojedinih spodoba, inače upitne inteligencije, koje su tijekom svoje karijere uništile na stotine drugih ljudi, samo zato jer su imali vjetar u leđima jahača apokalipre. Uostalom, većina stanovništva Hrvatske vidi da računi neumoljivo dolaze na naplatu.

Fascinantno je kako «Novi list» svakodnevno pili granu na kojoj sjedi, reafirmira «lik i djelo» takozvanih «tihih susjeda», koji su za vrijeme stresnih ratnih godina osigurali svoje potomstvo u narednih devet koljena, a istovremeno raji prodaje priču da se je neki Kinez tamo u dalekoj Kini bacio sa sedmog kata trgovačkog centra, jer nije mogao obuzdati curu u kupnji. Kada bi se kod nas primjenjivali kineski zakoni, srdačno nasmijani likovi iz ove priče bi dobili metak u potiljak, uz mali problemčić, što vlasti nebi znale na koju adresu isporučiti račun za utrošeni metak.

Mom dragom «Novom listu» neće biti problem poslati novinare u fotoreportere u daleki Brazil, koji ima više registriranih nogometaša nego Hrvatska stanovništva, ali vjerovatno je veliki problem utočiti rezervoar goriva u vozilo ili plovilo, i aktualizirati životne priče nekih osoba ispodproječne inteligencije, dok većina stanovništva pognute glave prolazi pored njihovih kovanih ograda, misleći u čemu su to u životu pogriješili.

Eto, zato smatram da je «Novi List» glasilo u službi mafije, i mogu to elaborirati konkretnim primjerima, ali ne želim čačkati po govnu, kako bi to u narodu rekli, jer što više čačkaš, to više, smrdi, ali napisah ovo iz čiste potrebe, kao kad čovjeka potjera na wc, velika nužda. Evo, već se bolje osjećam. He,he, bivši premijer bi se sada zjapureno ustao i rekao kako je sve ovo napisano iz osobne frustracije. Shvatite kako hoćete, zabole me ona stvar. S štovanjem.

Komentari

...cilj ovog posta....

...cilj ovog posta nije bio ukazivanje i nabrajanje pojedinih slučajeva kriminala, jer živimo u regiji u kojoj na svakoj rječici neka osoba s jedne obale može biti heroj, a s druge ratni zločinac.....poanta je bila na onim Đonijevim stihovima, "muka mi je i strašno me ljuti, kad vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi...."

Tko je glasao

O da

O da, drug Mance, komitetski direktor Novog lista, član zadnjeg CKSKH, je pretvorbom po zakonu iz Tuđmanovog doba postao većinski vlasnik Novog Lista, da nije stvarno uložio ni jednu kunu. Prema medijima On,Mance je prodao poznatom Ježiću većinski paket za 3.000.000 milijona eura.

Tko je glasao

Najveći mafijaški posao

Najveći MFIJAŠKI posao riječke politike i vlasnika građevinskih firmi je gradnja nove Sveučilišne bolnice u Rijeci, pored tri postojeće. Posao od 7,5 milijardi kuna, posao snova. Jasno na dug svim građanima Hrvatske. Umjesto da se renoviraju postojeće, oni bi zidove, kao da zidovi liječe, kao da su zidovi krivi što se stvaraju redovi u specijalističkim ambulantama. Ne školuje se dovoljan broj lječnika, a niti se završenim lječnicima odobrava specijalizacija. Na lječnicima se štedi kako bi mafija dobila na račun svih građana Hrvatske svoj dio kolača. Milenijski posao i zato su se hitali na vlast.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci