Tagovi

"Križari" na ulicama Zagreba

Tko je reka', jeba' li ga ćaća,
Da se „križar“ u Zagreb ne vraća?

2. Svjetski rat je u Evropi završio 09. 05. 1945. pobjedom Antifašističke koalicije.

Za sve, osim za hrvatske fašiste i kvislinge, za neke od njih završio je 15. 05. 1945., za neke 1953., za neke 1995. ustaškom pobjedom, za neke nikad, za njih taj rat i dalje traje.

Oni bi ga mogli okončati tek potpunim revivalom ustaške države, jedine države s nacional-socijalističkim društveno-političkim uređenjem u srcu Evrope u 21. stoljeću.

Poslije rata, koji je za sav civilizirani svijet završio 09. 05. 1945., taj dan se slavi kao Dan pobjede nad fašizmom, a odnedavno i kao Dan Evrope, na području tzv. NDH ostali su mnogi ustaški džepovi otpora koje su jedinice KNOJ nemilosrdno slamale , ali su se održale brojne odmetnute ustaške bande, nad kojima je pokroviteljstvo preuzela Crkva u Hrvata, pa su se njihovi pripadnici prozvali „križarima“, zadnja „križarska“ banda je likvidirana tek početkom 1953., pa je i KNOJ konačno mogao biti rasformiran.

I dok smo mi u našoj naivnosti mislili da su priče o „križarima“ davna prošlost, oni su 10. 12. 2014. „osvanuli“ na ulicama Zagreba, u režiji „čadorlija“ formirala se povorka spodoba u crnom s velikim bijelim križevima, koja je ličila na povorke Ku-Klux-Klana negdje iz pedesetih godina prošlog stoljeća na ulicama nekog od južnjačkih gradova u SAD.

Istinaibog ovi nisu pod kapuljačama, ali djeluju jednako zadrto i zvuče jednako prijeteće.

I da, sami sebe zovu „hrvatskim braniteljima“.

Gledajući danas te koji su već 1990. „uzeli puške i krenuli“ „braniti“ nas, „oslobađati“ nas i „stvarati nam državu“ zaista se ne moramo čuditi što su od Hrvatske uspjeli stvoriti tek ruglo od države.

Ako pažljivo izanaliziramo sva događanja od Tuđmanovog preuzimanja vlasti u Hrvatskoj, neprijeporno dolazimo do zaključka da je on odmah po dolasku na vlast započeo i dobrim dijelom proveo fašističku kontrarevoluciju, ostvarujući ključne ustaške planove kako ih je formulirao Vjekoslav Maks Luburić, a) rušio je Jugoslaviju svim sredstvima, b) ostvarivao je pomirbu sinova ustaša i partizana i c) uspostavljao je Hrvatsku kao nacional-socijalističku državu bez Srba.

Svoje planove uz obilnu pomoć Crkve u Hrvata, a u dogovoru s Miloševićem nije mogao provesti do kraja jer mu je MZ „ubacila klipove u kotače“, da nije, ostvario bi hrvatske „snove“ istinaibog ne u granicama tzv. NDH već u „banovinskim granicama“ što je postavljeno kao „minimum ispod kojeg se neće ići“.

Radi ostvarenja tih ciljeva formuliranih u zajednici s Miloševićem kao plan „Humanog preseljenja naroda i razmjene teritorija“ što je bio eufemizam za provedbu etničkog čišćenja i komadanje BiH, Tuđman je napadima svojih paravojski na JNA pokrenuo rat.

Ali kako „čovjek snuje, a Bog određuje“ Tuđmanu, uvjerenom da postupcima i odlukama „toplo-hladno“ i „kreni-stani“ može u potpunosti kontrolirati događanja i držati ih podalje od očiju MZ, su stvari počele izmicati iz ruku i kretati svojim tokom neovisno o njegovim željama i nastojanjima.

Njemačka i Vatikan su uz puni suport Amera uspjeli „izvojevati“ međunarodno priznanje RH, ali u njenim „avnojskim granicama“, temeljem Sarajevskog sporazuma od 02. 01. 1992. se JNA povlači iz Hrvatske, ali VS OUN 08. 01. 1992. donosi Rezoluciju broj 727 od 8. siječnja 1992. kojom područja dotad pod kontrolom pobunjenih Srba, proglašava UNPA zonama i na njih raspoređuje snage UNPROFOR-a.

Time je rat u Hrvatskoj završen.

Hrvatska paravojska je jedino uspjela „izboriti“ stravični poraz u Bici za Vukovar, koji se kasnije pretvara u zapravo pobjedonosnu epopeju o „slamanju zubi JNA“.

O da i sve vrijeme boravka snaga UNPROFOR-a na UNPA područjima prikazuje se kao stanje rata, valjda zato što su snage HV pokrenule dvije nepotrebne operacije, „Medački džep“ i „Maslenica“, od kojih su se u slučaju „Medačkog džepa“ „proslavile“ stravičnim zločinom počinjenim nad tamošnjim srpskim civilima, a morale su se i vratiti na polazne položaje, a Masleničko ždrilo i pontonski most su i dalje ostali u dometu topništva pobunjenih Srba.

U cilju vraćanja teritorija pod kontrolom pobunjenih Srba u zapadnoj Slavoniji provodi se 01. 05. 1995., dakle pune tri i po godine nakon pada Vukovara, VRO „Bljesak“ kojom je slomljena pobuna Srba u tzv. UNPA sektoru „Zapad“.

Za sve to vrijeme bijesni rat u BiH uz prikriveno, ali i otvoreno sudjelovanje HV, a MZ za Hrvatsku pokušava naći rješenje njene teritorijalne cjelovitosti.

Tako se rodio Plan Z-4, te njega možemo smatrati rezultatom koji je HV postigla u ratu na tlu Hrvatske.

Jel' taj Plan nešto čime bi se „slavom ovjenčani“ „hrvatski branitelji“ trebali ponositi, ocijenite sami.

Vodstvo pobunjenih Srba odbija potpisati Plan Z-4, kojim im je zapravo nuđena država u državi, pa to RH koristi kao povod za pokretanje VRO „Oluja“ kojom je slomljena srpska pobuna u UNPA sektorima „Sjever“ i „Jug“.

UNPA sektor „Istok“ trebalo je pod kontrolom UNTAES-a vratiti pod nadzor centralnih hrvatskih vlasti kroz provedbu procesa mirne reintegracije kojom bi i na tom području bila okončana srpska pobuna. Proces je okončan 15. 01. 1998.

To je uglavnom faktografija u kojoj ja ne mogu naći jedan jedini element stvaranja države, ali kroz stvaranje paravojske i njenim napadima na jedinu legalnu oružanu silu, nalazim sve elemente rušenja ustavno-pravnog poretka Hrvatske, jer bez toga rušenje Jugoslavije ne bi bilo moguće.

A upravo na svoj „nemjerljivi“ doprinos u „stvaranje države“ i rušenju Jugoslavije, na što se sve vrijeme pozivaju, „čadorlije“ nalaze podlogu za sva svoja prava i privilegije, ali i za arbitriranje na društvenoj i političkoj sceni, kao i pokušaje „korekcije“ izbornih rezultata, uvijek onda kad oni ocijene da su građani RH „pogriješili“ u svojem izboru.

Eto tako ti novovjeki „križari“ uz punu podršku Crkve u Hrvata, koja je u povijesti uvijek stameno stajala uz svoj ustaški narod, silno zabrinuti za sudbinu hrvatskog naroda i države, ponovo kreću u svoj rušilački pohod, jer oni su stalno na ratnoj stazi i s te staze ne namjeravaju sići.

Dakle, jučer su to bile prijetnje Đure Glogoškog „okupljanjem na Trgu bana, da se vidi koliko nas ima“, Klemmove prijetnje „osvajanjem ministarstava i Vlade“, Vučemilovićeve prijetnje „krvavim Božićem“, do „križarske“ prijetnje opet Đure Glogoškog o „okupljanju na Markovom trgu, kad će netko morati otići“, što slijedi nije teško predvidjeti.

Valjda promjena Ustava RH u kojem neće biti mjesta antifašizmu, već će u njemu stajati da je RH pravna sljednica tzv. NDH i počiva na braniteljskom stvaralaštvu, a branitelje se imenuje „hrvatskom svetinjom“ i stvarnim vlasnicima Hrvatske.

Braniteljima se priznaje pravo da se najmanje jedamput svakog mjeseca pojave na šalteru neke od banaka i prstima pokažu debljinu snopa novčanica koji im prema zaslugama pripada.

Političke stranke će biti ukinute, a umjesto svih tijela i organa vlasti oformit će se „Stožer za zaštitu hrvatske Hrvatske“, sastavljen od naj-branitelja, u čiji sastav obavezno moraju ući Branimir Glavaš, Tomislav Merčep, Vladimir Milanković, Mirko Norac, Tihomir Orešković … a posthumno Franjo Tuđman kao počasni predsjednik i Ivan Korade i Đuro Brodarac kao njegovi pobočnici, koji će po principu jedinstva vlasti predstavljati zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast u državi.

Sastav Stožera verificirat će HBK.

Stožer će iz svojih redova izabrati predsjednika, na mandat koji ne može biti manji od pet godina, koji će na području čitave države moći raditi što ga je volja.

Službena religija bit će katolicizam, sve ostale bit će zabranjene.

Preostali Srbi bit će iseljeni, a pripadnici drugih manjinskih naroda bit će prevedeni na katolicizam i proglašeni Hrvatima, osim Židova, oni će ostati kao vječna opomena, jer je znano da je to „narod koji je ubio Isusa“.

Amen!

Komentari

Tko je glasao

gospon Toni

bude dobio odgovor ...ukratko...da je njegov prigovor neutemeljen...a čemu žurba..zašto odmah prozivaju ministra i sl. pa ne ide to tako...

sad svi uključeni u slučaj ili bolje rečeno " slučaj " trebaju napisati očitovanje u kojem će se sve objasniti...tko koga i zašto...

tridesetak dana to može potrajati

sve dobro...

Tko je glasao

Šator je moj...

Malo atmosfere iz šatora...

"Ušavši u braniteljski šator, želeći pogledati izložbu ULUPUH-a, kojega je i sam član, fotografiravši neka izložbena djela u njemu, za svoj „gušt“, prišao mu je jedan od „branitelja“ i upitao „je li on branitelj“. T.H. je odgovorio da je građanin koji je došao pogledati izložbu, no u tom trenutku branitelj ga je počeo gurati iz šatora van, izbacivši ga iz njega, predavši ga policiji riječima „Evo vam ga“, kao zadnjeg klošara i vucibatinu!"

"Inače T.H. je prvi i jedini ratni izvjestitelj koji je snimio početak rata u Hrvatskoj u Pakracu na Gavrinici, odaslavši u svijet fotografijom oružanu akciju Specijalne policije iz Rakitja, tada, kada je službeno počeo rat. Jedini, tj. prvi je snimio oslobođenje Lipika u akciji „Bljesak ’95“, i predaju Veljka Đakule. Snimao je video priloge tijekom rata za HRT, vojnih akcija više desetaka. Tijekom četiri godine izvještavanja kao ratni izvjestitelj, nakon rata, izdao je preko stotinu brošura, imao nekoliko desetaka izložbi ratne fotografije u Europi i Hrvatskoj, a sve zajedno njegove snimke broje se u više tisuća ratnih dokumentarnih fotografija koje su obišle svijet. Jedini je i snimio, ujedno i kraj rata."

http://objektivno.hr/ratnog-izvjestitelja-i-fotoreportera-branitelji-izb...

Tko je glasao

To je definitivan dokaz da su

To je definitivan dokaz da su branitleji fašisti, rasisti kjukluksnešto i nasilnici. Sram ih bilo. Od danas gube moju podršku.

Tko je glasao

Dokaznica

To je definitivan dokaz da su branitleji fašisti
Obzirom da taj koji je izbacio fotografa nije mogao to učiniti a da nitko ne primijeti ne možemo tvrditi da se to radi o izoliranom incidentu neke uspaljene budale, dakle dobio je očito podršku ostalih prisutnih, i stvar je blagorečeno ružna jer dosta jasno prikazuje logiku "mi i oni".

leddevet

Tko je glasao

čemu ironija? :)

Ne, to je dokaz da su branitelji tj. - ovi branitelji - očajni u marketingu i pridobivanju šire podrške.

Mislim, neću ih ja učiti. A osim toga, možda sam u krivu.

Sjećam se kada je vlasnih Velebitske pivovare javno izjavio nešto u stilu da rock muzika potiče - homoseksualnost :) Pa je izgubio gomilu ljudi rock-populacije... ali je možda dobio gomilu ljudi koji tako misle.

Dakle - neka branitelji samo koračaju ovim putem, blokada Zagreba radnim danom, u radno vrijeme, nadnaravno veliki križevi na crnim majicama (osobno sam svjedočio histeričnim urlicima sreće par bakica od 70 godina na Trgu kad je povorka došla) te izbacivanjem ratnih reportera s pitanje "Gđesbiodevestprve"?

Možda je upravo to pravi put do uspjeha njihove akcije. No, meni je to i pokazatelj kojim smjerom isti razmišljaju i jako sam sretan što oni nisu predstavnici svih branitelja, barem ne mene.

Tko je glasao

U svakom slučaju

definitivan je dokaz da su ovi šatorlije ujedno i nasilničke seljačine.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Liječiš svoje komlekse, jer

Liječiš svoje komlekse, jer su u šatoru ljudi zbog kojih su tvoji postigli rekord za Guinesssovu knjigu- povlačenje tenkovske jedinice po svojim civilima, zbog postizanja najbržega na svijetu vojnoga povlačenja!

Tko je glasao

Liječiš svoje komlekse, jer

Liječiš svoje komlekse, jer su u šatoru ljudi zbog kojih su tvoji postigli rekord za Guinesssovu knjigu- povlačenje tenkovske jedinice po svojim civilima, zbog postizanja najbržega na svijetu vojnoga povlačenja!
Jel si ti glupa ili sve ostale smatraš glupanima !?

Ajde sad da ti raspalim maštu, zamisli, Beograd, goloruki Srbi okrižili vojarne u kojima su do zuba naoružani velikoHrvati-Ustaše koji se bržebolje
popakiraše i pobjegoše obarajči svijetski rekord u vojnom povlačenju !
Kaj misliš, jel bi to bilo moguće ili bi Beograd bil zgažen za par sati?
Nije sve crno-bijelo, postoje i sive nijanse.

Tko je glasao

@Skviki kako se usudiš dati

@Skviki kako se usudiš dati plus kada je tvoja šefica dala minus!?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Pa to sam i rekao, zar ne?

Pa to sam i rekao, zar ne? Nasilnici, fašisti, rasisti i kjukluksanovci. Klerofašisti, definitivno. I kako ih nije sram, njih stotinjak na jadnog fotografa....što nisu išli jedan na jedan pa da vidimo....lako je tako.

Tko je glasao

Prije nego se nastaviš dalje sramotiti

tebi i ovoj kokoši gore preporučam da pročitate članak.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ja sam pročitao članak i nije

Ja sam pročitao članak i nije mi jasno par činjenica, a bez njih ne mogu donijeti nikakav zaključak.
Zašto fotograf nije stavio svoje puno ime i prezime?
Zašto ga je taj branitelj izbacio, zašto mu je uopće upao u oči?
Zašto ga je predao policiji?
Zašto ga je policija zadržala nekoliko sati?
Zašto nisu vidjeli da tip nije kriminalac ni terorist?
Zašto su mu zaprijetili psihijatrijom, zar je to sad postao standardan rad policije RH?

Članak ne daje odgovor ni na jedno normalno pitanje. Samo je opisao čovjeka, koji ni kriv ni dužan nešto slika,. a onda ga branitleji bez razloga izbace iz šatora, a policija bez razloga privodi i zadržava. Meni to ne djeluje normalno jer me iskustvo uči da za neke stvari treba biti povod.

Ja tebi preporučam da ponekad uključiš i mozak. Nije ga potrebno stalno držati na rezerrvi.

Tko je glasao

Zašto fotograf nije stavio

Zašto fotograf nije stavio svoje puno ime i prezime?
I meni je ovo čudno, ali pitanje treba uputiti portalu Objektiv.hr koji je prenio vijest, a ne fotografu. (Pretpostavljam da se pitanje odnosi na stavljanje inicijala u članku.) Stvar je utoliko apsurdnija jer portal navodi naslov njegove knjige "To sam radio u ratu, sine" pa se vrlo lako može saznati njegovo ime i prezime, a daljnjim guglanjem i druge informacije o njemu.

Zašto ga je taj branitelj izbacio, zašto mu je uopće upao u oči? Zašto ga je predao policiji?

Iz tvojih prethodnih upisa zaključio sam da si blizak prosvjedima i prosvjednicima pa bi možda mogao doći do te informacije da čujemo i drugu stranu. Ne volim bezuvjetno vjerovati samo jednoj strani.

A što se tiče ostalih pitanja ... pa odgovor na njih traže i T.H. i Objektiv.hr, a valjda ćemo ih dobiti od MUP-a.

Tko je glasao

Nisam toliko blizak, ali mogu

Nisam toliko blizak, ali mogu pokušati saznati o čemu se radi. Bar s jedne strane. Meni je čitav članak čudan, Ime fotografa je lako doznati, nije mi jasan način kako je članak napisan. Ne daju se skoro nikakve informacije, a ostaje se na poluobjašnjenjima.

Tko je glasao

... za neke stvari treba imati povod

Hm, iz svega što si napisao (bez uvrede) mogu zaključiti da si - skoro pa nikada - imao iskustva s policijom i s uhićenjima ili ičim sličnim.

Inače, što je nejasno - čovjek nije došao tamo "po zadatku", nego kao građanin... Što treba, na svakoj izložbi govoriti "Znate, ja sam fotograf"? Nastupaš li i ti tako - gdje god pođeš govoriš tko si i što si?

Činjenice su da se čovjeku dogodilo nešto izuzetno neugodno i ružno - a ti sad to (iz kojih razloga?) pokušavaš relativizirati.

Tko je glasao

http://www.braniteljski-porta

http://www.braniteljski-portal.hr/Novosti/Hrvatski-branitelji/ANTE-DEUR-...

Evo, ovo je izjavio Ante Deur u osvrtu na pitanje o događaju. Ja sam s druge strane također doznao da je čovjek provocirao u šatoru, nitko ga nije izbacio, ljudi su zvali policiju i policija ga je odvela. Možda je bio pijan. Deur veli da je provokator, ali budući da ga je policija zadržala nekoliko sati, možda ga je zadržala zbog triježnjenja. Ne znam dalje.

Nisam bioo uhićen, imao sam posla s policijom i većinom su se ponašali fer i korektno. Zavisi kako se ponašaš prema njima.

Tko je glasao

eto...

... čovjek pričeka dan-dva, suprotstave se mišljenja, svatko se potrudi - i dobije se kompletna i objektivna slika. Šteta što novinari ne rade svoj posao, već mi moramo njihov.

Tko je glasao

Rashomon

Činjenica je da se Objektiv.hr ponio potpuno neprofesionalno jer nije tražio i viđenje druge strane. Jednako neprofesionalno postupili su i Index i Dalje koji su nekritički prenijeli taj tekst.

No čini mi se da smo još daleko od kompletne i objektivne slike. Za sada imamo samo viđenje dviju suprotstavljenih strana, a mogu pretpostaviti kako će i policija "drukati" za sebe pa će izostaviti (eventualne) vlastite propuste u postupanju. Na žalost, mislim da će krajnji rezultat biti rašomon, a povjerenje će biti poklonjeno onoj strani koja je bliža vlastitim stavovima i simpatijama.

Zanimljivo je, inače, kako Dnevno.hr (koji nema veze s profesionalnim novinarstvom, ali je omiljen u desničarskim krugovima) citira prosvjednike i Deura:

- Nemoguće je, ovdje smo po cijele dane i znali bi za bilo kakav incident! Osim toga, izbaciti ratnog reportera iz šatora? Ne znamo što bi itko morao napraviti da se tako reagira. Na prosvjed su svi dobro došli, iako na šator pazimo malo više s obzirom da su tamo 100%-tni invalidi. Ne damo da ih tamo svatko uznemirava svojim ispadima, naročito netko alkoholiziran. Osim toga, tu je policija koja to rješava. Ako je to što vi pričate istina i ako se to dogodilo da je policija nekoga privela, a da mi ne znamo, vjerojatno je za to bilo razloga – kažu branitelji zaduženi za logistiku i kuhinju koji se s prosvjeda ne miču. Još je jasniji, ali i ljući bio Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba i jedan od čelnih ljudi braniteljskog prosvjeda:
- Jasno je kao dan da je to Matićev spin. Svi znaju kako nam je drago primiti ljude koji nas podržavaju, sa svima razgovaramo i o našim, i njihovim problemima. Ovakvi nas potezi jako žaloste. Sad je pukla priča o nekom izbačenom ratnom reporteru koju ja prvi put čujem i za koju ne zna nitko na prosvjedu! Jako nas žalosti jer smo upravo mi, branitelji iz Savske, uputili HRT-u dopis kojim osuđujemo ove otkaze koje su udijelili upravo ratnim novinarima i reporterima! I onda bi takvog jednog netko izbacio? Ma, svatko normalan vidi da tu nema logike. Ponavljam, ovo je rukopis Freda Matića. On je ovu izmišljotinu pustio u medije! Ja ga i ovim putem molim da bude častan i da ne povlači takve poteze – ne okoliša Deur.

Vrlo je vjerojatno da Deur u razgovoru za Dnevno.hr zaista nije znao za incident (ako je Dnevno uopće i obavio taj razgovor - s njima se nikada ne zna), ali ova njegova reakcija pokazuje da ne postoji želja da se utvrdi istina već je glavni cilj pošto - poto ocrniti Matića. Da je rekao "ne znam, moram provjeriti" bilo bi to puno zrelije i ne bi moglo izazvati sumnju u vjerodostojnost njegove naknadne izjave koja je objavljena cca dva sata kasnije na braniteljskom portalu. Pretpostavljam, naime, da osoba koja ovako nepromišljeno i brzlopleto daje izjave ne bi trebala očekivati bezuvjetno povjerenje u njihovu točnost.

Tko je glasao

Zaphod, Ušavši u braniteljski

Zaphod,

Ušavši u braniteljski šator, želeći pogledati izložbu ULUPUH-a, kojega je i sam član, fotografiravši neka izložbena djela u njemu, za svoj „gušt“, prišao mu je jedan od „branitelja“ i upitao „je li on branitelj“. T.H. je odgovorio da je građanin koji je došao pogledati izložbu,

Pa kaj on hoće, pustili su ga u šator, razgledavao je izložbu, no od kud mu pravo fotografirati nešto na javnoj površini i eventualno zloupotrijebiti te fotografije.

Izgleda da gospodinu nije jasno da je to zakonski zabranjeno.

Ako je šator dignut van svih zakonskih normi i branitelji, samo stoga što su branitelji mogu raditi što god žele, znači li to da su jači od zakona za koje su se „borili“ ili su „elita“ koja može stvarati nered, te za njih ne postoje zakoni kao za sve ostale građane Hrvatske? Sramotno je i diskriminirajuće da se ovakvim likovima u braniteljskom šatoru, koji prosvjeduju u vrijeme kada im ništa nije oduzeto, dozvoljava da krše zakone i da sama država i njene institucije „žmire“ na njihov čin. I drugi su branili ovu zemlju koja se nije samo puškom branila na fronti, nisu pobjegli iz zemlje niti dezertirali, dapače, ostali su u njoj, danas bi, 18 i nešto godina iza rata, da podignu šator i rade što im je volja bili privedeni i kažnjeni – po svim zakonima ove zemlje, jer zakon se mora poštivati, bez obzira tko je tko!

Pa i ako su branitelji van zakonski podigli taj šator, to njemu još uvijek ne daje za pravo ulaziti u privatnost prisutnih osoba.

Znali su branitelji ko im je došel u šator i s kojom namjerom, jer da je gospodin imao dobr namjere, je mogel doći ko novinar i predstavit se.
Sam članak u političkom portalu Objektiv, ukazuje na njegovu zlonamjeru.

Tko je glasao

zaključak...

... građani nemaju pravo fotografirati - ali branitelji imaju (čemu inače pitanje "Jesi li ti branitelj?") - dakle: branitelji su iznad građana, a i iznad zakona

...tekstovi objavljeni u Objekti su protu-braniteljski samim objavljivanjem

Jesi li pročitao biografiju čovjeka koji je izbačen? Imaš neku - primjedbu na njegov život, ratni put, izlaganje riziku ili nešto?

Tko je glasao

Ko to brani građanima

Ko to brani građanima fotografirati?

Je tebi možda poznat zakon o privatnoj sferi svake osobe.

građani nemaju pravo fotografirati - ali branitelji imaju (čemu inače pitanje "Jesi li ti branitelj?") - dakle: branitelji su iznad građana, a i iznad zakona

Koga su to branitelji snimali?

Braniti nešto je stvar gledanja i mogućnosti na koji način se to može učiniti.

Branitelji su isto građani, pa sa time i imaju zakonsko pravo prosvjeda, no oni koji im žele osporiti to pravo ih žele predstaviti kao one koji su iznad građana.
Sa drugim riječima im ti isti osporavaju biti ravnopravni građani Hrvatske.

Tko je glasao

Skviki, ajmo, koncentracija, znam da možeš...

... izložba... ULPUH-a... javna... svi pozvani

Svi imaju pravo dignuti šator na javnoj površini? Ajde :)

Tko je glasao

"Skviki, ajmo, koncentracija, znam da možeš..."

Sigurno mu je ponestalo gingseng tabletica!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Zaphod, Ajmo polagano uz

Zaphod,

Ajmo polagano uz crtanje:

Nigdje nisam napisao da je izložba privatna, no osobe na javnoj površini su privatne, a fotografiranje tih istih se treba dopuštenje od tih osoba.

Da se smije šator postavit na javnoj površini isto nisam napisao, no izgleda da bi tebi bilo draže da se invalidi domovinskog rata smrzavaju na kiši i snijegu.

Tko je glasao

U boj, u boj, za šator svoj!

no izgleda da bi tebi bilo draže da se invalidi domovinskog rata smrzavaju na kiši i snijegu.
Baš sam neki dan čekao tramvaj na kiši i upravo mi je palo na pamet da je glupo da se smrzavam i kisnem . . .

leddevet

Tko je glasao

A nisi pomislio da se malo

A nisi pomislio da se malo provozaš u invalidskim kolicima!?

Tko je glasao

Izbacivač

Onaj koji je izbacio fotografa je bio u kolicima?

leddevet

Tko je glasao

Nigdje nisam napisao da je

Nigdje nisam napisao da je izložba privatna, no osobe na javnoj površini su privatne, a fotografiranje tih istih se treba dopuštenje od tih osoba.
Zaphod, kako ti ništa ne razumiješ - kada želiš snimati npr. Trg bana Jelačića moraš prethodno tražiti dozvole od svih ljudi koji će ti se naći u kadru ili pričekati da se raziđu. A to piše u zakonskom članku ... hm ... ne mogu se sjetiti, ali Skviki će nam dati link jer se on očigledno jako dobro razumije u ovo.

Tko je glasao

Hvala, ali nisi pogodio.

Hvala, ali nisi pogodio. Obrati pažnju na riječi "neovlašteno i kriomice" (sa sastavnim veznikom "i").

Tko je glasao

mogu ja još polakše...

"Ušavši u braniteljski šator, želeći pogledati izložbu ULUPUH-a, kojega je i sam član, fotografiravši neka izložbena djela u njemu, za svoj „gušt“"

fotografiravši neka izložbena djela u njemu

Ono, jesi li ti uopće pročitao članak - ili samo pokušavaš ispasti glup, ne razumijem?

Tko je glasao

'Jedan križ za jedan život'

braniteljski mimohod u crnim majicama s bijelim križevima na prsima i bijelim upitnikom na leđima nema nikakve veze s križarima iz NOB-a. mimohod branitelja i njihovih obitelji se je zvao ''jedan križ za jedna ćivot'. tim mimohodom se je htjela upozoriti javnost, a pogotovo političari, na sve veću suicidnost u društvu, pogotovo među branitejskom populacijom. zadnjih dva mjeseca smo svjedoci kako se manipuliranjem pomoću medija može samo javnosti plasirati dio braniteljskih zahtjeva. dokle seže manipulacija se je vidjelo na televiziji kad se je uvjetovanost pretvorilo u neuvjetovanost. također puštanjem u javnost samo dijela braniteljskih zahtjeva spušta se prag tolerancije Zagrepčana koji svako malo imaju zastoj u prometu zbog mirnih braniteljskih prosvjeda prijepodne.

w. ;)

Tko je glasao

Jedino luđak i umno poremećen

Jedino luđak i umno poremećen čovjek može vidjeti križare, kjukluksklanovce, fašiste i rasiste u povorci kou su organizirali branitelji u srijedu. Namjera povorke je bila svrnuti pozornost javnosti na suicide koje su počinili branitelji u zadnjih 20tak i više godina. Naime, ni nadležno ministarstvo ne zna točan broj, pa se barata podacima od 2000 do 3000 ljudi. Svatko kome je to smiješno i tko nastoji tako nešto okretati glup je i nenormalan.

Povorka je prošla, a dan poslije se ubio još jedan branitelj.

Tko je glasao

Što je, Jura, ne sviđa ti se

Što je, Jura, ne sviđa ti se da branitleji podsjećaju javnost i vlast da postoji problem velikog broja suicida u populaciji koja je "povlaštena"?
Ili ti se ne sviđa što spominjem kako je nenormalno da se pojedini psihički bolesnici sprdaju s time?

Tko je glasao

Tak je, ne sviđa mi se

Tak je, ne sviđa mi se vrijeme i način.
Zašto nisu počeli sa tim već sa napadom na ministra a sad u hodu smišljaju nove probleme koji postoje već 20 godina, baš zanimljivo.

Tko je glasao

Znači, nebitno je o čemu se

Znači, nebitno je o čemu se radi, ali je bitno da se takve akcije rade baš sad? Problem je u tome što se to radilo i prije, ali ne na ovakav način. Nije bilo hodnji kroz grad.
A meni se čini, a volio bih da se varam, da se i tebi i još nekima ne sviđa što se to uopće radi. Ko ih jebe, čim se prije pobiju, manje ćemo troškova imati za njihove povlaštene penzije. I naravno, još bolje da umiru mladi, čim kraće, manje se novaca potroši. nije li tako?
Naravno, sve je to izmišljeno, sve ti to branitelji sad u hodu izmišljaju. Samo da bi smjenili ministra.

I onda se mi pitamo zašto nam je ovako kako nam je.... :facepalm:

Tko je glasao

Bitno i nebitno...

Jedna stvar bi ti trebala biti jasna - što se dulje ova akcija odvija i što se više ultimatuma postavlja to će biti manje suosjećanja i potpore naroda (i građana glavnog grada, naravno ! ) .To je činjenica koju je teško pobiti.
Mada ti se možda čini da sve veći broj branitelja pristaje uz prosvjednike, sve se veći broj građana od njih okreće jer u njima ne vidi svoje predstavnike.
Nema dijaloga kad jedna strana forsira monolog (ultimatumima).
Ovdje na pollitici.com, bar tu i tamo imamo nekakva konstruktivan dijalog...

vojko27

Tko je glasao

Prije svega:

zakonitost kapitalističkih medija (a više nema nikakvih drugih nego kapitalističkih), nalaže da se svaki dan mora događati nešto "novo", i da ništa pod ovim nebom ne može biti zanimljivo cijelih 50 dana, 100 dana, 1000 dana...... A naša "tranzicijska" egzistencija (tranzicija iz zbiljskih bića u "čistu virtualu"), takva je da jednostavno ne postojimo, ili barem ne značimo ništa, ukoliko nas mediji ne "posreduju".....

Nadalje, svakome je jasno, a kome još nije tome se daje vremena da mu se pojasni - da ti ljudi nisu ishodovali za svoj boravak tamo onaj papir koji su inače svi dužni ishodovati: i pederi, i biciklisti, i ogorčene domaćice, i neprijatelji krznenih šubara, i zastupnici prava žohara, mrava i komaraca...... Čak i aktivisti SDP-a i HDZ-a kad žele na tržnicama vrbovati glasače!

Konačno, što dulje tamo ti ljudi borave bez legitimne dozvole boravka, to je jasnije da tamo borave kao puki instrument jedne politike.

Kao instrument će možda u krajnjoj liniji i postići neki učinak (to ćemo tek vidjeti, nismo proroci), ali ako i postignu učinak - to će im se već sutradan obiti o glavu!

Onaj tko ih upotrebljava, kad postigne (ako postigne) ono što je s njima naumio, poslat će ih kućama - i taj čas zaboraviti!

Do sljedeće instrumentalizacije......

Jadni, jadni ljudi.....

Tko je glasao

Netko je negdje danas

izvukao Kolindinu izjavu koju je dala povodom hapšenja Ante Gotovine......

Upravo je bizaran taj naš "optimizam pamćenja", ili - "optimizam zaborava"!...... Danas će za Kolindu glasati oni koji su predaju Gotovine u Hag smatrali izdajom hrvatskih svetinja, koji su živjeli i hranili se sloganom "Heroj, a ne zločinac!".......

A Kolinda je onomad uredno i nedvosmisleno - pozdravila hapšenje Gotovine......

Danas mu se u kampanji ulizuje, i htjela bi dobiti njegovu "podršku"! Isuse!

To dokazuje kako sve ima jezivo kratak vijek trajanja..... Ne samo cipele koje danas kupujemo pa ne izdrže niti jednu sezonu, nego ni one stvari koje bi po definiciji morale trajati mnogo sezona.....

Tko je glasao

A da nam šapne A Kolinda je

A da nam šapne
A Kolinda je onomad uredno i nedvosmisleno - pozdravila hapšenje Gotovine......
čiji račun je deblji za 5mil USD koje je USA dala kao nagradu za hapšenje Gotovine, nekako se gadno šuti o tome.
Kolinda kao bivša veleposlanica u USA sigurno zna tu informaciju.

Tko je glasao

što s time

tada je interes bio da se optuženi uhite... ne da cijela država bude taoc i zaustavljena u euroatlanskim integracijama

što se tiče eto Gotovine i Markača..još nekih..žrtvovali su se / su ih..

...pokazalo se da su oslobođeni i da Oluja nije zločinačka i td. još jedna dobivena bitka...

..što ti je pa i žrtvovanje desetak petnaestak ljudi za cijeli narod...

ovakve insinuacije su podle...no dobro..kampanje su i inače prljave..

sve dobro...

Tko je glasao

Nije hrvatski narod odgovoran

odgovorni su pojedinci i oni koji ih nisu kaznili a morali su jer im je to bio posao odnosno političari koji su utjecali na pravosudni sistem, a to je mogao samo hdz, Gotovinu su žrtvovali hdzovci isto kao i Ademi-ja, Blaškića itd ... kakve veze ima politčka vrhuška u hdz-u sa hrvatskim narodom??? Zašto izjednačavaš sve nas sa Jarnjakom, Šeksom, Tuđmanom, Šuškom, Hebrangom i sličnima?

Tko je glasao

pa birali smo / ste ih

poslije splitske Rive i Sanaderovog proseravanja...ne izjednačavam narod..nego kažem da je Mesić do 94. bio u hdz-u..pa se ti misli..

Prodali smo se za kredite i tapšanje po ramenu. Sanader je udbaški mućak. Đubre koje se nametnulo...pretpostavljam nečim ucjenjen.

Činjenica jest da su se unutarpolitičke bitke vodile preko Haga.

sve dobro...

Tko je glasao

...pretpostavljam nečim

...pretpostavljam nečim ucjenjen.

Zakaj mi se čini da ti znaš dosta o tome ili da pitamo šofera Ljubana rolsrojsa?

Tko je glasao

Mandatno pranje i prigovaranje

@drvosjek

Mandatno pranje i prigovaranje

“Sanader je udbaški mućak.”

Bila su dva mandata Vlade i Sabora zaredom s HDZ na čelu i Dr. Ivom Sanaderom predsjednikom vlade (2003, 2007, odlazi 2008).

Podsjećam da g. Tomislav Karamarko 2004. dolazi na čelo Protuobavještajne agencije (POA), da je ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (2006. - 2008.) a Sanader ga 2008 postavlja za ministra unutarnjih poslova i nastavlja tako s Premijerkom Kosor.

Zašto nitko od vas domoljuba, a posebno Karamarko kome su i danas puna usta udbaša nije raskrinkao tog udbaškog mućka.

Da, UDBA je baš birala borbene suradnike poput g. Ivice Sanadera (tako se zvao negdje do prije doktoriranja).

Đubre koje se nametnulo...pretpostavljam nečim ucjenjen.”

Nelogično - valjda je mogao biti ucjenjen da ode a ne da se nametne

----------

Objavio je i dvije borbene knjige: I ružičasto je crno, te Fenomen parfema.

Sada u zatvoru, vjerujem, piše treću  još borbeniju pod radnim naslovom: Pod venerinim brežuljkom moje cucice.

Tko je glasao

ne seri @bubimire

što obična raja može osim jednom u 4 godine glasati....ukupno gledano... ajd ti znaj da je jaje mućak dok se ne razbije..ostat će zapamćen kao najveći nitkov - okružen nitkovima- poslednja dva desetljeća...sjeme mu se zatrlo...

Ali, da te obradujem dobrom viješću. Desetak petnajstak godina je tren u historijskom smislu...Hrvati su pregrmili i većeg zla i većih izdajica...pa eto i njega će....

Tebi je bio drag zbog " Hristos se rodi " i da...većini Srba su dragi Hrvati nitkovi i izdajice...kojih naravno ima kao kod svih..

Zato vi Srbi volite i Josipovića...jebo vas on..a komunjare su najviše zla nanijele baš i upravo Srbima..od tjeranja na švapske i ustaške bunkere i mitraljeze do ...Račana... Stipe ustaše i sl.

Nikad se pameti nećete dozvat...

sve dobro...

Tko je glasao

g. Drvosjek, jebeni ustašo

@drvosjek

g. Drvosjek, jebeni ustašo

Točno sam citirao tvoje riječi i o tome napisaomoje mišljenje, te postavio dva pitanja na koje nisi obavezan odgovoriti.

Ti ne možeš znati tko je meni drag ili ne a to za raspravu nije niti bitno. Ali niti me određivati što ja ili svi Srbi volimo ili ne.

Moj komentar ne sadrži niti jednu naznaku stava o mom porijeklu i vjeri.

O kolektivnim pametima ne bih. To ostavljam u amanet vama - tebi i Laganiniju.

Mislio sam, vidim pogrešno, da si sposoban odgovoriti suvislije.

Ostani u šumi.

Tko je glasao

nisam ja jebeni ustaša @bube

nego ustaša koji jebe ...hehe..ima tu razlike male

Nije mi ni na kraj pameti braniti predsjednika HDZ-a ali eto za vrijeme njegovog ministrovanja policijom Sanader je uhapšen...zar ne..

Karamarko je dugogodišnji Mesićev čovjek i ...valjda je krenuo svojim putem... Mesić je out..

i Đilas se odmakao od Tite.. Tito i Ranković se pokefali... Vokić i Lorković se bili odmakli od Poglavnika Ante .. Josipović se odrekao Dejana Jovića kao pod fol.. Milanović i Linić i sl.i tako to... tu se nema što puno objašnjavati nego kad budemo za 50 godina čitali kojekakve memoare...

ps. što se ljutiš , pa ti inače najviše srbuješ na ovom blogu..četnikuješ i kmečiš i da...vjeru ti nisam spominjao

ili je za tebe srpstvo religija

sve dobro...

Tko je glasao

Drvojeb

nisam ja jebeni ustaša @bube nego ustaša koji jebe ...hehe..ima tu razlike male
Ajde to objasni Skvikiju koji meni ne vjeruje da prema istraživanje čak za 30% djece otac nije onaj koji se misli.

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci