Tagovi

"Komu je žal, nek nas piše vrit"

Na ponos vsem nam kaj imamo radi materinji jezik.
Hvaljen bodi Jezuš, Kristuš.
Ja niže potpisani Boltek pošiljem vam ovog listeka kaj bi vam povedal par reči.
Pajdašija i ja smo fala Bogu živi i pomalo zdravi kaj i vam želimo.
Pišem vam polefko jer znam da fletno ne znate čitati.
Vidim da ste vredni kak črveki i da se od WW II niste odmeknuli. No fale vredan je dnevnik kolege drvosjeka "Nekultuirno o kulturi".
Bar nekaj. Je pri nam je tak.
Jebeš posle gde se ne krade, ne svadi, ne psuje i ne politizira.
Fala Bogu ima ljudi kaj delaju stiha, bez halabuke, cirkusiranja, s argumentima trdim i dokazanim. Događaj je samo jedna velika bitka. Pobjeda u toj bitci. Vse smo čineći da dobimo i rat.
Delalo se stiha, stiha, skrito od svakdanešnjih borbi i huncutarija Bilo nas je jako strah da se političari ne uključiju u akciju, jer onda bi se vrit otišlo.
Jedno od triju hrvatskih narječja, nije više dijalekt ono kajkavsko uvršteno je od strane Međunarodne organizacije za standardizaciju (ISO) u svjetske jezike. Za to se pobrinula udruga Kajkavska renesansa, ulagajući napore više godina. Razlog što je uvršten u popis kao povijesni jezik, a ne kao živi, je taj što se radi o kajkavskom književnom jeziku od 16. do 19. stoljeća i pojedinačnim djelima u 20.
Istina dobiven je kod a ve mi kajkavci moramo dokazati da se kajkavski i den denes rabi med ljudima i da ima svoje mjesto koje mu pripada. Dokazali bumo da je to jeden fini plemeniti jezik kojeg je ideja Slavenstva i kasnije popuštanja Srbima i Jugoslaviji u potpunosti zanemarila da ne kažem ugasila.

 photo img.php 2_zpswxmmv2kf.jpg

Ovo je 10 piknji kaj ih moramo znati
1. Standardni Kajkavski književni jezik je bil v upotrebi na području Kajkavske Hrvatske do polovice 19. stoletja, a v nešterim krajem išče do prve polovice 20. stoletja!
(Do sredine 19. stoletja je to bila unda i jedina Hrvatska, jer druge regije išče nisu bile v sestavu Hrvatske.)
2. Standardni književni Kajkavski, kakov se vučil na području undašnje cele Horvatske išče/jošče postoji v Kajkavski književnosti (Jambrešičov riečnik, Habdeličeva dela, etc.).
3. Standardni Kajkavski književni jezik se vučil i zvun denešnje Kajkavske regije – dela na Kajkavskom književnom jeziku su se koristila v Kranjski, v Prekmurju i Gradišču. (Miklouš Krajačevič, Anton Vramec i dr.)
4. Prvo predavanje na Zagrebečkom Vsevučilišču na Horvatskom jeziku je bilo održano v 19. stoletju => na Kajkavskom književnom jeziku!
5. Kajkavski jezik ima svoje gramatike, riečnike i pravopisanje, štere se more malo dodelati v modernom duhu.
6. Kajkavci imaju vsako pravo, kak građani Republike Hrvatske, služiti se svojim materinjskim jezikom kak službenim na području Republike Hrvatske. To je jedna od temeljnih ljudskih pravic, garantirana v UNESCO-vi konvenciji o ljudskim pravicam, a Horvatska je podpisnik te konvencije.
7. Kajkavski književni jezik sjedinjuje i sadržavlje vse Kajkavske dijalekte i lokalne govore v sebi, i sadrži prek 95% reči štere postoje vu vsem kajkavskim govorom!
8. Zgovor kajkavskih književnih reči more, i bu variral od regije do regije prema dijalektu, ali Kajkavski književni jezik je jeden.
9. Ljudski jeziki su visoko redundantni, i dodavanje drugačkoga ili izostavljanje slova ne menja razmenje te reči. Vsaki zvirni Kajkavski govornik lehko more vre vezda razmeti druge dijalekte, a išče več dok bu se pak vučil Kajkavski književni jezik. Denes je tipični govornik Kajkavskgoa jezika zložen lestor svojem dijalektu, i to bez pisane i književne dimenzije.
10. Shodno vsem tem, uvođenje edukacije pisanja na Kajkavskom književnom jakša i lokalne govore i dijalekte, jer podupire i promovira upotrebu kajkavskih reč v vsakodevni pisani i govorni komunikaciji. Lokalni govori si pak vrnjačaju svoje rieči štere su zgubili v doba štokavizacije.

Ak bi se smel fteknuti, i još nekaj povedati onda bu to ovo.
Ako ovo ni domoljublje onda ne znam kaj je to?
Gradonačelnik Zagreba nemre i nesme biti frajla ili gospon vun kajkavskog područja prikazanog na kipecu iznad.
Žal mi je kaj čakavci zaostaju. NIšta manje nije bogatstvo čakavštine.
Gospari to rade preko Gundulića i ostalih.
Hvala kaj ste me trpeli.

Tagovi

Komentari

Dvojezičnost

Boltek, Vi ste očito odrasli sa dva jezika. Samim tim razumijete da dušman nije samo dušman.
Moderna psihologija objašnjava i tumači i naciste i neonaciste.
Ne zaboravimo da Romi uvijek govore više jezika, isto tako i posrbice.
Zapravo što je negativno u Riječima Srbin i Posrbica.
Domovinski rat? Trajao je nekoliko mjeseci; Srbi i Posrbice postoje već tisuću.
U boj, u boj,
V Ne Ubij
Kaj ne
Vl

Tko je glasao

@boltek, mi smo u kulturi

@boltek, mi smo u kulturi čudo neviđeno a i mi na ovim stranicama.
Pazzzzsssad: Pisao je ovdje čovjek koji je objavio 17 knjiga pjesama!!

Neki vrlo kulturni i vrlo profinjeni (ko i ministrica nam naša) prečesto "ufiksani" žujom ili vinom poznatog brenda "mumlavec" i sličnim pojačivačima rada mozga i metabolita unutar njih su shodili da toga čovjeka @mrak doživotno banira na ovim stranicama.
Tulko o kulturi!

Tko je glasao

otpisani

ja,a vjerojatno i ostali dugogodisnji clanovi pollitike,dobro se sjecam autora 17 knjiga pjesama.
i nasa clanica sanja i njena sestra koje su ga ovdje javno (a mozda i na sudu)optuzile za pokusaj silovanja.o tome bi nam skviki mogao vise reci.on mu je bio osobni vozac i promotor.mozes misliti kulture i knjizevnika kojega ti branis a skviki mu knjizevni promotor.ali dobro,bio je dobar ustasa sto ne mora znaciti da je i dobar pjesnik ili knjizevnik, kao recimo jergovic.

Tko je glasao

o ukusima....

@otpisani
Ne želim ulaziti koga je kmica bananiral. Možda je imal razloga. No kad mi spomenete gospodina Jergovića, u kontekstu dobrog pisca i pjesnika,posumnjam u vaš dobar ukus i literarno poimanje.
Ta plejada mladih dotepencof iz Bosne žari i pali zbog (kak i sam znate) dobrih vezica.
I ne samo to. U njima tinja ona čuvena bosanska duša koja u svojoj dubini žali za Jugom.
Pročitaj "Rod". Pročitaj "Oca". U pozadini se uvijek vrti da su Hrvati ipak potomci jednog oca koji je bio ustaša. ( Moj je bil partizan).
Nekad mi je muda pod bubr5ege prodaval Letica a danas onaj Nino Raspudić. Jebome vrag ako taj nije popapal zbanje cijelog svijeta. Pak onaj Edo Majka. Po sisama bi mogel biti majka. Pak Tarik Filipović, te ministar kulture BiH, onaj kaj gazi ljude.
Ma u 505 (bez crte) PM .Pa kaj mi nemamo nikaj. Kaj nemamo ljude.
Naša starija generacija zna kaj se delalo s Vikijem Glovackim, Sven Lastom, Bobekom, i mnogim poznatim Hrvatima.
Moram prestati jer bum završil v reštu.

Tko je glasao

@boltek, mislim da je gornji

@boltek, mislim da je gornji komentar upućen na @tenor a ne meni... :):):O

Tko je glasao

oprosti tipfeler

@otpisani
ni sam ne znam koga ide, smijem i ja fulati.
Oprostite svi skupa.

Tko je glasao

Ma da

nacuclal se tuduma..pa pomješal sve..i sad se autonomaši po zagorski...

https://www.youtube.com/watch?v=pG-fXYmvx9E

sve dobro...

Tko je glasao

drevo bukovo

@drvosjek
Deca i bedaki mučiju dok se pametni spominaju.

Tko je glasao

ksenofobija

Ta plejada mladih dotepencof iz Bosne žari i pali zbog (kak i sam znate) dobrih vezica.
I ne samo to. U njima tinja ona čuvena bosanska duša koja u svojoj dubini žali za Jugom.
Pročitaj "Rod". Pročitaj "Oca". U pozadini se uvijek vrti da su Hrvati ipak potomci jednog oca koji je bio ustaša. ( Moj je bil partizan).
Nekad mi je muda pod bubr5ege prodaval Letica a danas onaj Nino Raspudić. Jebome vrag ako taj nije popapal zbanje cijelog svijeta. Pak onaj Edo Majka. Po sisama bi mogel biti majka. Pak Tarik Filipović, te ministar kulture BiH, onaj kaj gazi ljude.

kolega boltek, ovim ksenofobnim komentarom jako si me razočarao...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Znaš da u istinu to postajem

@janus
Stoga što u hrvatskim kazališnim kućama želim, gledati djela naših autora s našim glumcima.
Što na državnoj televizijskoj kući osim meksičkih sapunica ne postoji ništa osim trečeg programa na kojem možemo vidjeti naša antologijska djela.
Zanimljivo je da su mnogi domaći glumci, pisci, pjevači u operi i komediji slični ksenofobi kao i ja.
Ne čudim se ja kolega kaj ti "naši stranci" pune naše dvorane. Popevaju i igraju za raju i ostale kojima je to blisko i razumljivo. Zagreb ti je bil navek grad v kojeg ide saki rad. V Zagrebu se navek čitalo, politiziralo, kritiziralo, pjevalo i plakalo . Nevek smo bili široke duše prema drugima.
Za primjer si zemi jedno kazalište Komedija. Procvat klazališta pod vodstvom Vladeka Štefančića. Ansambl radi na dobrim temeljima, no nedostaje novih mjuzikla.
http://www.komedija.hr/web/
Ne samo da sam ksenfob već sam po nekim pitanjima 100% lokal patriotski šovinist. Zakaj? Pak nemre mi s rodnim gradom upravljati tam neki mali Ero kaj se navčil 3 kajkavske reči. Gradonačelnik mora biti s kajkavskog područja. Duša koja osjeća kaj je to Zqgreb i kam spada, koja zna svoje korijene i posjeduje kućni odgoj dostojan položaja.
Između ostalog zanimljivo je da tako rade sve zapadne zemlje.
PS
Kaj bi ti štel gradonačelnika Minhena kaj nemre spiti dva tri "štefana" pive, pojesti korak jegera, i gredicu paradajza i začinit to s nekoliko pari kobasički?

Tko je glasao

...

Pak nemre mi s rodnim gradom upravljati tam neki mali Ero kaj se navčil 3 kajkavske reči. Gradonačelnik mora biti s kajkavskog područja.

znači ti bi uveo zakon koji bi se diskriminacijski odnosio prema svima onima koji nisu s kajkavskog područja...sjajno boltek...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Bože gdje ti živiš

@janus
Nemoj biti jalnuš i multikulturist.
Reci na primjer spličanima da biraju Zagorca ili Međimurca za gradonačelnika. Buš čul kaj ti budu rekli.
I sad se tobože čudiš kak picek glisti. Nemojmo se delat večim sljepcima nego kaj jesmo.
I da ti kažem u povjerenju jer za tebe je to neshvatljivo.
Ova smjena gospođe Švaljek i davanje ovlasti gđi. Kusin samo je treči Bandićev pokušaj
"privatizacije grada Zagreba".
A ti pokušaj razmisliti od prvog dana dolaska Bandića na čelo Zagreba.
No uskoro bui vse zišlo na vidjelo.

Tko je glasao

Ova smjena gospođe Švaljek i

Ova smjena gospođe Švaljek i davanje ovlasti gđi. Kusin samo je treči Bandićev pokušaj
"privatizacije grada Zagreba".
A ti pokušaj razmisliti od prvog dana dolaska Bandića na čelo Zagreba.
No uskoro bui vse zišlo na vidjelo.

hehe... mora da je u pitanju nekakva hercegovačka urota protiv naivnih purgera...

:))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ova smjena gospođe Švaljek i

Ova smjena gospođe Švaljek i davanje ovlasti gđi. Kusin samo je treči Bandićev pokušaj
"privatizacije grada Zagreba".
A ti pokušaj razmisliti od prvog dana dolaska Bandića na čelo Zagreba.
No uskoro bui vse zišlo na vidjelo.

hehe... mora da je u pitanju nekakva hercegovačka urota protiv naivnih purgera...

:))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

kao recimo jergovic. Ko je

kao recimo jergovic.
Ko je pak taj? Nisem imel za njega čuti.
Jel to neki novi Mile Budak?

Tko je glasao

otpisani

nije mile.to ti je bolan hrvat iz bosne.citaj malo.jebale te one ustaske stranice sto citas i pises na njima.sutra kad dobije nobelovu nagradu za knjizevnost busat ces se u prsa kako smo mi hrvati najbolji knjizevnici na svijetu.

Tko je glasao

Nobelovu nagradu? Pa to ti

Nobelovu nagradu? Pa to ti danas ima svako dete.:):):):) Niš posebno.

Evo, imam u ruci roman, piše Mile Budak, naslov: Hajduk.
Ja mislim da je on već trebao dobiti Nobelovu nagradu a taj tvoj jergović bu na Nobela još malo pričekal.
Sve po redu, nema po vezi! :):):):)

P.S. Veliš, taj jergović je Hrvat? Jbg, nikako da nađem njegovu "recku"... Mislim da si pak nekaj zmešal i zamjenil likove, osobe, nik-ove i nitkove pod Hrvate trpaš.

Tko je glasao

otpisani

slazem se.ali nemoj onda pod hrvate trpati,evo kompletnu tenisku reprezentaciju,pola nogometne,skupa sa izbornikom,ciru blazevica,pa ovog najpoznatijeg i najboljeg kazalisnog redatelja frljica,pa silne pjevace,umjetnike,politicare,ugledne profesore,a o kriminalcima da ne govorimo.znaci,cijela prva liga hrvatske javne scene=bosna.i sada ti zapeo za jergovica.

Tko je glasao

@tenor, sve koje si nabrojil

@tenor, sve koje si nabrojil meni niš ne znače.
Mogu odmah u Omahu...:):):)
meni nihče ne bu falil

Tko je glasao

Nikog ja ne branim. Veliš

Nikog ja ne branim. Veliš uistaša? Malo si u "raskoraku" jer je taj "ustaša" imao stipendiju Titova fonda kao student zbog izvrsnosti kao srednjoškolski učenik i kasnije student.
To baš "ustaše" i nisu dobivale od Tita!
Dalje, u Kanadi je dugogodišnji član socijaldemokratske stranke a Kanada itekako provjerava svakog tko sa ovih prostora tamo dolazi i uvijek je provjeravala.

Znači to kako je "ustaša" je posljedica tvog lažljivog i shizofrenog mozga.

P.S. "sanja i sestra"... nisam upućen. O čemu se radi?

Čini se da ti je ovaj jest nešto u rodu kada objašnjava tko je razorio Vukovar jer taj laže tako dobro da i sam vjeruje u to, baš kao i ti.

https://www.youtube.com/watch?v=JaHm7a5QXgw
Nakon 1 i 40 sek. nastupaš ti ili tvoj klon.

Tko je glasao

otpisani/jelenska

lazes,lazes i izmisljas.kada je on bio ucenik i student ta stipendija nije ni postojala.kakav socijaldemokrata.pitaj peratovica ko je tvoj pjesnik.a i skviki vrlo dobro zna.zajedno su obilazili zene sa pollitike.zasto?pitaj mirtu,a moze ti i grdilin pomoci.
"P.S. "sanja i sestra"... nisam upućen. O čemu se RADI"kako to.ti koji sve znas,nisi upucen.priupitaj i splicu.koga je ugostio u svojoj kuci,i neznajuci, vjerujuci grdilinu i skvikiju.e moj jelenska.u sto si ostario.

Tko je glasao

Tenor, a i skviki vrlo dobro

Tenor,

a i skviki vrlo dobro zna.zajedno su obilazili zene sa pollitike.zasto?pitaj mirtu,a moze ti i grdilin pomoci.
"P.S. "sanja i sestra"... nisam upućen. O čemu se RADI"kako to.ti koji sve znas,nisi upucen.priupitaj i splicu.koga je ugostio u svojoj kuci,i neznajuci, vjerujuci grdilinu i skvikiju.e moj jelenska.u sto si ostario.

Previše si svjedoka naveo, a imam i SMS od Sanjine sestre.

Pitaču je Mirtu, kada sam ja nju obilazio a i Spliču, u to budi uvjeren. Daj navedi još koju ženu koju sam ja obilazio i na bilo koji način dosađivao.

Toplo se obući, jer ti bu fest zima, upozorio sam te.

Tko je glasao

skviki

sada si stvarno pretjerao.evo ja sam si spremio toplu odjecu,a tebi savjetujem da je i ti spremis.djubre staro.cijela pollitika zna kuda i kome si isao sa jelovicem.ja to nisam izmislio.pisala je ovdje sanja i njena sestra preko sijenke.mirtaflora je negdje spomenula da ste je obilazili.na kojem ste otoku spavali pod slikom ante pavelica (koliko se sjecam po rijecima sanje) itd,itd.a sada me tuzi.sve cu ovo pronaci i objaviti za nekoliko sati.je li istina da si dolazio splici u kucu sa njima?sram te bilo stari prdonjo.
ipak evo ti nesto sto je osobno jelovic napisao:
"Jeste Neno, nepromišljenim, a potom prenapuhanim incidentom smo pljunuli na Molotovljevu dobrodušnost i pravednost, skvikijevu istinoljubivost i objektivnost, grdilinovu profinjenost i pronicljivost, te nadasve na neizmjernu i rijetko ukazujuću gostoljubivost njegovih roditelja."
pa onda:"Prva iskrica razmomilaženja između mene i nje je zaiskrila kad sam joj dao na znanje da smo u Makarskoj bili u posjetu kod spliće."
pa i ovo:"Dužan sam ti napomenuti da ću ovaj tekst poslati Molotovu, grdilinu, skvikiju, mraku, mojemu odvjetniku i njegovom asistentu."
i na kraju ovo:"sanja-1968 — Pet, 06/08/2010 - 23:25.
e moj tenor....raspitaj se u

e moj tenor....raspitaj se u radio vukovaru o pavlu jeloviću i sve će ti biti jasno,na moju veliku žalost ja sam neke stvari kasno saznala,:(".izvoli gospon marijan.tuzi,pa da vidimo ko ce spremati toplu odjecu.ovo je pisao tvoj (i otpisanog)prijatelj u kolovozu 2010.zao mi je sto se ovdje spominju ljudi koji su imali najbolje namjere i gostoljubivost koju si ti podlo iskoristio.(grdilin,splica)

Tko je glasao

mislim dečki

da se prelako razbacujete prijetnjama zatvorom.....zatvori su nam prebukirani i ne vjerujem da bi se netko zajebavao s forumašima...

sve dobro...

Tko je glasao

drvosijek

u pravu si.medjutim,ne dozvoljavam da me neko naziva lazovom i prijeti zatvorom,a pogotovu dokazani lazov i manipulator skviki.ovo je zadnji put da mu dokazujem istinitost tvrdnji u mojim komentarima.i ne samo njemu.iako sam ga upozorio da znam sve o njegovom djelovanju u njemackoj prije demokratskih promjena i raspada jugoslavije,ja to javno ovdje i NIGDJE necu iznijeti.ne zato sto se bojim,nego zato sto smatram da je to bila i ostala njegova privatna stvar.i neka je svakom na savjesti sto je radio i radi u zivotu.ja mirno spavam.i niko me ne prca u mozak,i nisam pao na glavu prilikom rodjenja,kao sto me vrijedja gospodin marijan zvani skviki.i nikada i nikome se nisam uvlacio u guzicu.i necu.

Tko je glasao

jedan novčić

sam u džepu nikad ne zvecka... što se tiče spomenutog kolege...valjda imate neraščišćene račune..meni se gospon Marijan čini pravi dobrica...

sve dobro...

Tko je glasao

drvosijek

".meni se gospon Marijan čini pravi dobrica..."
cekaj dok mu ne stanes na zulj ili nadje novog partnera.pitaj cerovca.i njemu se cinio dobrica.

Tko je glasao

ako sam te dobro razumio

ako sam te dobro razumio kajkavski je postao jezik, tako da se sada može reći npr.. govorim engleski, njemački, hrvatski i kajkavski?

Tko je glasao

nije postao on je bio

@hlad
Ovim kodom kajkavski je priznat kao povijesni književni jezik.
Na nama koji inače pišemo i govorimo kajkavskim ostaje da dokažemo da je živ i da je u upotrebi, i da više nije dijalekt, narječje, ili ono što su htjeli Kopitar i Vuk S. Karqdžić.
Radi se na kajkavskom rječniku, što je samo jedan mali preduvjet da se dokaže da je kajkavski živ . Stalno na ovom sajtu čitam o jugonostalgičarima, titoistima, komunjarama i drugima. Lov na vještice. Nova Inkvizicija. Traži se lustracija.
No zar postoji nešto gore nego kad ti otmu materinji jezik? Time agresori svih vrsta, boja i nacija zatiru dušu naroda kojeg žele pokoriti.

Tko je glasao

jel bute nas

s ovih graničnih područja priznali pod Hrvate ))) ili bude ono: " Mi Zagorci smo na vek s Hrvatima bili dobri"

https://www.youtube.com/watch?v=rdlRaIqz_2o

sve dobro...

Tko je glasao

dok ste poklonici Vuka

dok ste poklonici Vuka Stefanovića, teško. Ali nikad se ne zna ...treba učiti strane jezike. Evo, naučili smo od Bolteka da su kajkavski i hrvatski dva različita jezika.

Tko je glasao

:):):) Ma nije baš tako @hlad

:):):) Ma nije baš tako @hlad ali kajkavski je značajan za mnogo toga.

Pokušaj npr. malo razmisliti koju je zapadnu granicu "nacrtao" Šešelj i velikosrbi?
Pogleč dobro kojom granicom hrvatskih narječja ide ... meni to nešto itekako govori.

Tko je glasao

normalno, jezici spajaju i

normalno, jezici spajaju i razdvajaju, ali mi kajkavci i čakavci smo ujedinjenje južnih Slavena platili gubitkom materinjeg jezika. Pogledaj sada npr Varaždince...na cesti, u obitelji i privatno govori se jedan lijepa, razumljiva i praktična kajkavština, književna i edukativna tradicija im je kajkavska. U javnom životu i upravi govori se nametnuta štokavska ijekavica koja nikada nije zaživjela, a koliko ja vidim nikada ni neće. Zato Varaždinci, i mi ostali kajkavci i čakavci zvučimo mutavo i budemo predmet sprdnje jer ne govorimo i ne znamo "hrvatski književni jezik". A kaj je to hrvatski književni jezik?
inače, na moje gornje pitanje, htio sam baš čuti Boltekov odgovor....

Tko je glasao

@hlad, oprosti što sam se

@hlad, oprosti što sam se upetljao .
@boltek; - na potezu si.

Tko je glasao

sve je OK, volim ja čuti i

sve je OK, volim ja čuti i tvoje komentare. Bolteka sam pitao zato jer se u dnevniku referirao na zadrugu Kajkavska renesansa. Kajkavska renesansa ima svoju web stranicu, gdje se između ostalog može pročitati:
- Mario Jembrih Predsednik Kajkavske Renesanse.
Mario Jembrih je predi Kajkavske Renesanse delal v Beču z vodečemi svetskemi kompanijami z financijskega sektora i s zahódnemi vladami.
Mario je diplomiral kak Master of Science z Društveno-ekonomskih navukov (z odlikovanjem) te BSc. Informatike na Bečkem Tehničkem Univerzitetu. Vsakodnevno se aktivno služi engleskim, nemškim i francuskim te naravno kajkavskim i hrvatskim jezikom.(poboldao ja)
http://www.kajkavska-renesansa.hr/clani/

Tko je glasao

Uuupsss, to je sad već čistam

Uuupsss, to je sad već čistam nekaj drugo, gosp. @hlad.

"...kajkavskim i hrvatskim jezikom. "
To je fest zanimljivo!

Tko je glasao

ča i kaj

istinito iz učionice...

klinci danas to skrate...

Učiteljica: Da čujemo, koji je to dijalekt?
Učenik: Čajkavski

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci