Tagovi

"Domovinski odgoj" protiv uspravnoga hoda

Predsjednik HDZ-a odlično je sažeo u borbeni poklič načelni sukob dve koncepcije Hrvatske, na kojima Opus Dei intenzivno radi posljednje dvije i pol godine:

Građanski odgoj ne – Domovinski odgoj da!

Građanski odgoj- priručnik za nastavnike"Domovina" kao suprotnost "gradu". U gradu žive građani koji dogovorom oblikuju svoje odnose, u domovini žive podanici koji znaju svoje mjesto.

U naprednijem svijetu, domovine se oblikuju kao proširenja polisa; na periferiji, kao proširenja etnosa.

Građani imaju domovinu kao slobodni ljudi; "domovinaši" nameću domovinu kao kavez.

U gradu postoji pluralizam, u domovini - monizam. Grad je oblikovao prosvjetiteljsku tradiciju i od nje bio oblikovan - kod nas nikad valjano usvojenu. Napredni svijet razvija post-post-modernizam (u ekologizmu npr.), mi smo suočeni s agresijom pred-modernog.

U drugoj polovici 2000-ih, bila je zanimljiva rasprava i ideološka polarizacija o pluriperspektivnosti u nastavi povijesti.. Iz današnje perspektive, to možemo promatrati kao pripremu za društvenu borbu u prvoj polovici 2010-ih, obilježenu antigrađanskom ofanzivom "obiteljaša" i "domovinaša".

Od jeseni 2012. (kampanja protiv zdravstvenog odgoja) aktivan je društveni pokret koji odlučno zastupa monoperspektivnost (Obitelj, Bog, Domovina). Pokret koji je odlično savladao tehnike borbe društvenih pokreta, dok je "progresivno civilno društvo" to zaboravilo.

Građanski odgoj uči kreativnosti; domovinsko odgoj uči poslušnosti. »U procesu odgoja, novi naraštaji uče kakav svijet jest i kako se u njemu biva (kako se svjetuje). Uče ono što je pametno, jer je tako upamćeno. (...) Obrazovanje je sticanje "obraza": mladi moraju naučiti, da ne budu bez-obrazni. (...) Biti odgovoran: usvojiti i pounutrašnjiti odgovore, blokirati sposobnost postavljanja opasnih pitanja.« ("Uzorna filozofija", 14; neobljavljeno.)

Agresivna žudnja za jedinstvom vodi u permanentnu borbu protiv onih, koji jedinstvo ugrožavaju (vidi tekst od 3. veljače: Jedinstvo Hrvata i borba protiv loših Hrvata). Zato je nužan "novi domovinski rat". Kao i na globalnom planu "rat protiv terorizma", on nikad ne završava, jer ne postoji jasno definiran neprijatelj koji bi se mogao predati ili s njim sklopiti primirje.

Nasuprot toj agresivnosti, nije dovoljan intelektualni uvid. Potrebno je stajati uspravno i govoriti istinu; ono što M. Foucoult naziva "parezija" (vidi: Hrabrost filozofa vs rezignacija intelektualca).

Toliko možemo mi umirovljenici. Mladi moraju, bar neki, sami naučiti hodati uspravno, nasuprot račjem hodu unazad.

Komentari

STAPM

Niz komentara dolje, koje je započeo drvosjek, označio sam kao spam jer se krenulo o temama koje nemaju baš nikakve veze s temom dnevnika.

Tko je glasao

viđe Zorana

sve dobro...

Tko je glasao

ček...

Tko je glasao

narafski

sve dobro...

Tko je glasao

Pa prirod traži svoje, no i

Tko je glasao

no i to je bolje nego biti peder.

Tko je glasao

Ma ne, nego znam kak smrdi

Tko je glasao

znam kak smrdi jedna posrana rit

Tko je glasao

Kaj si se ti zapalil kod

Tko je glasao

?

Tko je glasao

Ma kaj ja imam o tome pisat,

Tko je glasao

dok smo se mi

sve dobro...

Tko je glasao

lokalnijebac1

Tko je glasao

Licemjeru

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Spolni neodgoj

Mag. filozofije i teologije, penzioner, cekajuci sa taxiem, veli mi na aerodromu
ni nama niko nije pokazao, alia smo se u krevetu snasli.
Hvala Drvosjek za Humor.
Intelektualac bez Nietsche a, sa binarnim brojevima.
Zaratustra i Arhimed su kao i Biblija i Talmud vrijedni kroz prizmu
povijesti.
zivio afz

Tko je glasao

Zanimljivo je za razumijevanje psihičke ekonomije ekstremista...

... (onih, koji smatraju permanentnu borbu protiv Neprijatelja normalnim i poželjnim stanjem), kako su, u nekoliko komentara ispod, bez rezerve umjesto o građanskom počeli govoriti o spolnom odgoju.

Svi su ONI (Neprijatelji) isti - to je jedno od bitnih obilježja takvog mentaliteta.

Tko je glasao

Tako je govorio Zaratustra

"Muškarca treba odgajati za rat, a ženu za odmor ratniku: sve je drugo ludost. Preslatke plodove - njih ratnik ne mari. Zato mari za ženu; gorka je još i najslađa žena."

U Građanski odgoj treba inkorporirati domovinske vrijednosti, a ne pederoliberalne vrijednosti.Veličati Hrvatsku i patriotizam, a pljuvati Jugoslaviju. Prije nastave obavezno postrojavanje pred školom...nastavnika s razredima i dizanje zastave na jarbol uz himnu. U redu i poretku u učionice.

Od 8 r. škole lagano militarizirat nastavu, djecu teorijski poučavati kako se brani domovina.
Već u srednjoj pomalo privikavati nekim vojnim vještinama. Kod mature da već imaju neku temeljnu vojnu izobrazbu.

Eto, da doprinesem javnoj raspravi.

sve dobro...

Tko je glasao

Kako je stvarno govorio Zaratustra

Dirljivo je, kad se netko pokuša praviti važan, kopipejstajući dve rečenice iz neke knjige, koje je našao na Svemrežju! :-)

Nietzsche je kompleksan, višeznačan, nesvodljiv na rigidne ili banalne opservacije. Potrebno je za razumjeti ga multiperskektivno promišljanje. To je zajednično s građanskim odgojem. (Pogledati također i "O korisnosti i štetnosti historije za život".)

Širi citat iz TJGZ (ispričavam se na ekavici - to sam našao na netu, ja naravno imam hrvatsko izdanje, prijevod Danka Grlića, ali mi se ne da pretipkavati).

Nego, šta je žena za muškarca? Pravi muškarac traži dvoje: opasnosti i igre. Zato traži ženu, kao najopasniju igračku. Muškarac treba da bude odgajan za rat, a žena za odmor ratniku: sve ostalo je ludost. Za preslatko voće – ne mari ratnik. Zato mari za ženu; opora je još i najslađa žena. Žena bolje razume decu nego muškarca, ali je muškarac više dete nego što je žena. U pravom muškarcu skriveno je dete: a dete hoće da se igra. Na noge, dakle, žene, pa mi pronađite to dete u muškarcu!

Prekompleksno je to, da bi se predavalo običnim vojnicima (koji, jedini, u hrvatskoj imaju "domovinski odgoj" - što pak, naravno, svaka vojska na svijetu ima - neki obliko onoga što je u JNA bilo zvano POIV = Političko obrazovanje i vaspitanje).

Tko je glasao

"što je u JNA bilo zvano POIV "

Ako se ne varam zvalo se je MPV (moralno političko vaspitanje)

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlat:

POIV, barem u moje doba (1980.-1981.). Čak sam ga jednom držao, kad je poručnik bio odsutan. Jest da mi je bilo malo glupo objašnjavat kako su radnici u Njemačkoj eksploatirani, a u Jugoslaviji nisu, ali bolje to nego strojeva obuka. :-)

Tko je glasao

meni predbacuješ Zorane

kopipejstanje..ti koji najviše kopipejstaš...očito ti nedostaje Građanski odgoj)))

sve dobro...

Tko je glasao

Stvar je u tome...

... kopipejsta li se dvije rečenice, na koje se na Svemrežju naletilo, ili dio iz literature, koju su neki od nas pročitali i promislili.

Tko je glasao

Pa ja sam

uredno naveo da je citat, hehe.. a kako bih to mogao naći na mreži ako ne znam gdje , koga i kako tražiti....jebemu miša, jest da imam samo dva razreda osnovne škole i dva zuba u glavi kao i ostali ognjištari, ali eto čitati sam naučio..s 5 god...uz stariju braću, uz ognjište i petrolejku, a knjige sam čitao čuvajući krave ko drug svih drugova - JeBoTe.

sve dobro...

Tko je glasao

branjenje domovine, ulupavanje para

Tako je bivša Juga arčila pare na vojnu obuku... pa joj je jako koristilo u obrani te iste domovine. A i ovo što je obučila je ili padalo pijano s kamiona ili je propucavalo sinu ruku ili sve tako nešto. Financijski i etički - potpuno promašena stvar.

Pretpostavljam da su one Ukrajinke i Moldavke u BiH za "odmor ratnika", a ova ekipa s 50 BM - "ratnici"?

p.s. Pljuvanje zemlje koja je nestala prije 25 godina? Također, vrlo produktivno. Mogli bi djecu voditi pod velikim odmorom da pišaju po Titovoj slici, ha?

p.s.2. Mi smo vojno obranili svoju domovinu. A onda su se mnogi vratili kući i naišli na privatizirane tvornice, otkaze, Kutlu i Gucića i Rajića. Kojom obukom ćeš djecu naučiti da spriječe takve pojave i zaštite svoju domovinu? Dizat ćeš dva stijega? Tri?

Tko je glasao

Ovo po ps.2

uzimam kao tvoj konstruktivan doprinos raspravi, hehe treba djecu učiti i politici i ekonomiji da ne bude FRANKA i BLOKIRANIH, slažem se

Ostalo.. Jugu mnogi nisu doživljavali kao domovinu.

Nisam za to da se piša po Titinoj slici, ali jesam za to da se koristi kao meta za gađanje...Ima ih toliko po Hrvatskoj, po podrumima...a najviše u Istri i po podrumima kod vas Jugonostalgičara da se ne bi mete par godina morale proizvoditi.
Radi uštede.

Upravo zato treba obuka da budemo spremniji kad nas Slovenci danas sutra napadnu...ili Albanci...

sve dobro...

Tko je glasao

Građanski odgoj uči kako parazitirati i pljačkati građane i kako

pedofilima osigurati živo meso dječice.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/146168-antifasisti-navalite-drzava...

Tim novcem financirat će se među ostalim udruge koje prosvjeduju protiv invalida DR, brat od sestre Pusić koji svake godine dobije nekoliko stotina ili milijuna kuna za blaćenje DR, zatim udruge koje promoviraju totalitarne režime i jugoslavenski integralizam i bore se (još uvijek) protiv neovisnosti RH, dijelit će se novac za promoviranje ljudskih prava u Ukrajini (za to je nedavno Documenti dodijeljeno 250 000 kuna), i tako dalje. Velik dio novca otići će i portalu "Lupiga", "babama", Protagori, i ostalim promicateljima netolerancije spram društvenih skupina koje ne vole u ime tolerancije.

U taj novac svakako treba ubrojiti i onaj koji će dobiti portal Voxfeminae, koji je prije dva dana objavio tekst "najljepše LGBT priče za djecu",

Pedofilija u svom najstravičnijem obliku.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zoki ti nemaš ni perspektive ni djece...

Tko je glasao

Grđnskm, splnm dgjm prtv "sprvng, mng čvjk"

Spln dj nj lgk tk n mž s čkvt ntlktln nprdk, n št j clj splng dgj št pć nj tjn j przvdnj krv pdr, bt krv, l pdr, l sksln mnjk, nj nkkv ntlktln spjh, čk dpč, sv svjtsk znnstvnc znj slž s d dbl sksln pnšnj dkdncj mnjj ntlktln mć d rzn prst.

d m j clj ntlktln rzvj vl b prv lgk tk, l t krv,pdr, prn glmc glmc... msl d j ntlktln nprdk znt nvć kndm l s pct čmr, s bzrm d krv pdr vd svjt ntlktlzm nm j tčn nkv kkvg g n vd, dbln n rzn prsćg krd.

Dkl, splnm grđnskm dgjm prtv "sprvng čvjk" - z dbln dbl.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Naj zamerit ali...

Ma, Laganini, ovaj tvoj komentar je pucanje iz čmara.
Pobrkao si lončiće ubacivši spolni odgoj u građanski odgoj pa te molim da bar pročitaš šturi "kurikulum".
A ako te muči seks i imaš problema , za to područje stručnjaka pun kufer....
Pa, sretno ti bilo( bar petkom) !

vojko27

Tko je glasao

Naj zamerit ali

Vojko, tvoj je komentar podilaženje čmaroljupcima, kad se već tako razgovaramo, bit će da tebe muči seks kad skačeš tako revno u obranu stvaranja kurvi i pedera, a protiv mozga i ljudi.

A o građanskom odgoju kao magli za guske ćemo poslije, čak nećemo ni započeti temu zaštite i legalizacije pedofilije, a sve kroz "Kako zaštiti svoja i tuđa prava" .

Valjda ćeš se složiti sa mnom da oni koji nemaju isto mišljenje kao vi da nemaju nikakva prava i niste valjda toliki idioti da mislite da je netko idiot pa da vjeruje da ćete vi učiti sebe da prihvatitet različita mišljenja???

Ne, cilj građanskog odgoja je učvrstiti vaše stavove i oduzeti svako pravo na mišljenje svima ostalima, ali u naumu nećete uspjeti jer ste potpuno pogrešni, odnosno vaša ideja da ste u pravu i da nitko drugi nije u pravu je monstruozna ideja zločinačkog uma, kao takva će i izumrijeti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ako hoćeš zaštititi djecu od pedofila

zatvori crkve.

Ako hoćeš spriječiti abortuse, zatvori samostane.

Ako želiš spriječiti širenje kurvarluka, pobuni se protiv takvih kao što si sam.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A ti smiješ javno, opet nepravda

Opet ti zbog krvnih zrnaca nešto smiješ, a ja bidan ni to, buuuuuuuhahaha...

E, a kaj s ovima, oni su božanski ili:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:483653-Ko...

http://www.svet.rs/planeta/slucaj-pahomije-episkop-vranjski-bludnicio-na...

http://www.rtvbn.com/26403/pop-silovao-djevojcicu-u-crkvi

http://sandzakpress.net/kacavenda-je-silovatelj-ubica-zlocinac-i-drzavni...

http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=art...

Pa ipak, treba idiot da se pravoslavlje, isto kao i katoličanstvo, proglasi zločinom zbog par, ili par desetina budala.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

parafraziranje

Pa ipak, treba idiot da se socijalizam, isto kao i antifašizam, proglasi zločinom zbog par, ili par desetina budala.

Tko je glasao

Par desetina pobi 120 milijuna žena, djece, staraca i muževa???

Treba znati uspoređivati, a ne ispasti...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

A par stotina?

Ili par tisuća? Koja je granica?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Karamarkova podvala

Sam naziv "Domovinski odgoj" je podvala jer bi on po Karamarkovom viđenju zapravo trebao biti "Državni odgoj". Naime, definicija domovine glasi:
"zemlja rođenja, zemlja podrijetla, zemlja kojoj čovjek pripada po svojim pravima ili po osjećajima; domaja" (http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search)

Svatko ima svoju domovinu bez obzira na trenutno državno uređnje: mome ocu Hrvatska je bila domovina i unutar Kraljevine Jugoslavije, meni je Hrvatska bila domovina i unutar SFRJ kao i sada, a i današnja himna Lijepa naša domovino nastala je unutar Habsburške monarhije. Ukratko: državna uređenja se mijenjaju, a domovina ostaje (zato je prilično maloumno zvučala nedavna izjava Đure Glogoškog koji je u još jednom svome napadaju kreacionizma rekao kako su oni stvarali domovinu).

Karamarko želi pod domovinskim odgojem uvaliti državni odgoj u kojemu će se domovina poistovijetiti s HDZ-ovim viđenjem države koja uz ideološko određivanje onoga što se podvaljuje pod domoljublje podrazumijeva i (neistinito) svojatanje monopola na njenu obranu u ratu.

Sam pojam domoljublja koji je lajtmotiv HDZ-ovog obećanja blagostanja i bolje budućnosti definiran je kao ljubav prema domovini, dakle svodi se na emocionalan stav, a on je osoban, kod svakoga drugačiji i nemoguće ga je objektivizirati i precizno definirati.

Nekome je domoljublje ostati na kućnom pragu unatoč svemu i dati doprinos svojoj zajednici koja živi u domovini. Npr, trpiti i kralja i socijalizam, ali ne dopustiti da mu bilo kakva nevolja istrgne korijenje iz domovine i u tome duhu odgajati djecu.
Za nekoga je domoljublje otići kada mu je teško, a onda iz daleka, "preko bare" docirati o domoljublju onima koji su u domovini ostali jesti govna.
Nekome je domoljublje ogrtanje hrvatskom zastavom i prijavljivanje prebivališta u Monte Carlu, a netko niti nema hrvatsku astavu, ali plaća porez u svojoj domovini.

Tko je glasao

Dobrovoljno ropstvo

 

“Za nekoga je domoljublje otići kada mu je teško, a onda iz daleka, "preko bare" docirati o domoljublju onima koji su u domovini ostali jesti govna.

Davne 1548. Etienne de La Boétie  napisao je “Raspravu o dobrovoljnom ropstvu”. Pogledajmo dio u kojem se govori o vlastitoj odgovornosti:

Onaj koji tako gospodari vama ima samo dva oka, dvije ruke, jedno tijelo i ništa drugo što ne bi imao i posljednji stanovnik velikog i beskrajnog mnoštva naših gradova. Ono što mu pretiče su sredstva koja mu vi pružate da bi vas uništio. Odakle mu toliko očiju da vas uhodi, ako mu ih vi sami ne dajete?

Odakle mu toliko ruku da vas udara, ako ih ne uzima od vas? Kako to da uopće ima neku vlast nad vama, ako to nije zahvaljujući vašem pristanku? Zar bi se usudio da vas zajaši da nije u dosluhu sa vama? Što bi vam uopće mogao da niste jatak tog lopova koji vas pljačka, da niste suučesnik tog ubojice koji vas ubija, svoj vlastite izdajica?

Sijete polja da bi ih on opustošio; zidate i punite vaše kuće da bi on imao odakle da krade; hranite svoje kćerke kako bi on imao čime da zadovolji svoju pohotu; hranite svoju djecu da bi ih on, u najboljem slučaju, vodio u svoje ratove, poveo u klaonicu, učinio poslanicima svoje pohlepe i izvršiocima svojih osveta; satirete se od rada da bi on mogao da se prenemaže u svom uživanju, u svojim prljavim i gadnim nasladama.

Vi slabite da bi on bio jači i da bi uzicu držao još kraće.

A mogli biste da se oslobodite svih tih poniženja, koje ne bi podnijele ni životinje, ako pokušate, ne da ih se oslobodite, već samo da pokažete volju da to učinite.

Budite odlučni u tome da ne želite služenje i eto vas slobodnih! Ne tražim od vas da ga odbacite ili gurnete, već samo da mu više ne dajete podršku, pa ćete vidjeti da će on pasti od vlastite težine, poput kolosa ispod koga se izvukla osnova.

Nije riječ o tome da mu se nešto oduzme, već da mu se ništa ne da; nije neophodno da zemlja učini nešto za sebe, ako ne čini ništa protiv sebe

Kao da smo, kad ove crtice vizioniramo u našu današnjicu, osuđeni uvijek učiti jedno te isto, ispočetka.  Jer, radi se o dosluhu s našim okovima.

Pierre Clastres, Society Against the State: Essays in Political Anthropology; Urzone Inc.,
Zone Books, NYC 1998. (1989)

etienne-de-la-boetie-rasprava-odobrovoljnom-ropstvu, 1550.

Tko je glasao

demokracija

bube,

je li tebi teško prihvatiti da je tuđman
hrvatski de gaulle, george washington, ben gurion, adenauer
svi su oni bili ljudi od krvi i mesa, griješili, imali legitimne političke protivnike, suvremenike i neistomišljenike
dakle i o njima se može i treba i kritički misliti
ali treba im priznati da su nešto ostvarili
u svijetu u kojem su živjeli
demokratsku, samostalnu državu i društvo

luka

Tko je glasao

Bube, Pročitao sam par puta i

Bube,

Pročitao sam par puta i ne mogu vjerovati tolikim glupostima.

Nebi se osvrtal na cijeli komentar, no citirano, zaslužuje pažnju.

Sijete polja da bi ih on opustošio; zidate i punite vaše kuće da bi on imao odakle da krade; hranite svoje kćerke kako bi on imao čime da zadovolji svoju pohotu; hranite svoju djecu da bi ih on, u najboljem slučaju, vodio u svoje ratove, poveo u klaonicu, učinio poslanicima svoje pohlepe i izvršiocima svojih osveta; satirete se od rada da bi on mogao da se prenemaže u svom uživanju, u svojim prljavim i gadnim nasladama.

Imali smo predsjednika koji se nije dao ucijeniti od tih koje opisuješ, a danas mu se to predbacuje sa argumentima kak nije niko do njega držal, da mu ček nisu došli na sprovod i da smo zbog njega bili sankcionirani.
Držal se je svojeg puta spram cilja, kojeg je i ostvario.

Danas oni koji pljuju po njemu, pišeju ovakve pizdarije, a sa političkim manipulacijama i na brzinu donešenih zakona izigravaju one koji pokušavaju iskazati volju naroda.

Tko je glasao

Razgovor s dva duha i pozdrav od jednog uskorog (mene)

@Skviki

to je citirano, dakle raspravljaš s autorom i sadržajem pisanim prije oko 450 godina. Zamoli nekog u crkvi da ovaj tvoj komentar prenese autoru - Étienne or Estienne de La Boétie, živio od 1530 – 1563, francuskom sucu, piscu i osnivaču osnivaču moderne filozofije.

Ili prenesi g.Tuđmanu pa nek mu on sam obrazloži kako on Franjo, u svom pravljenju države, nije uzimao u obzir nikakve premise i dosege moderne političke filozofije Francuske. Nek Etienneu ujedno prenese i moje pozdrave, te da sam živ i zdrav i da sam u Hrvatskoj ovih dana kupio stan za moju Žužiku, a da djelo nisam čitao u originalu već u prijevodu Harry Kurza (čita se Kurca). Porez državi ću platiti ja.

Unaprijed ti hvala za razgovor s duhovima.

Inače, razumijem da se teško usredotočiti na događaje ili nečije misli o državi, društvu i svijetu pola stoljeća daleko, kad čitava povijest počinje s Franjom Tuđmanom i njegovom misli.

http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89tienne_de_La_Bo%C3%A9tie

http://mises.org/sites/default/files/PoliticsOfObedience.epub

http://anarhisticka-biblioteka.net/library/etienne-de-la-boetie-rasprava...

Tko je glasao

Bube, Znam ja koja je tvoja

Bube,

Znam ja koja je tvoja misao kod pisanja nečijih riječi, ko je već stoljećima pokojan.
Mene ti filozofska preseravanja stara par stoljeća ne zanimaju, živim u današnjici i trudim se da i druge pustim živjeti njihovim životom, no pazim na svoj dom i obitelj.
Kod toga mogu biti veoma nezgodan.

Francuzi i njihova filozofija su prilično nepravde donesli svojem društvu i susjedima.

te da sam živ i zdrav i da sam u Hrvatskoj ovih dana kupio stan za moju Žužiku, a da djelo nisam čitao u originalu već u prijevodu Harry Kurza (čita se Kurca). Porez državi ću platiti ja.

Pa i ja sam nešto kupio u Hrvatskoj, platio sam porez, određeni broj mjeseci provodim u Hrvatskoj i automatski plaćam PDV i druge poreze.

Pozdravi kratkog Harry-ja.

Tko je glasao

Plus za nerazumijevanje

Plus za nerazumijevanje

Tko je glasao

Ti čitaš debilizme ovog

idiota???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Ti čitaš debilizme ovog idiota???"

@Laganini nemoj tako što govoriti o Skvikiju!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

....trebao si pričekati da

....trebao si pričekati da ovaj tekst objaviš onog časa kada će se domovinski odgoj pokušati nametnuti s pozicija državne prisile kao što je onaj modul zdravstvenog odgoja bio nametan s te pozicije sile.
...ovako ti je smiješan timing,...i smiješno bi bilo oko toga raspravljati i trošiti riječi.
...tj. nije komično u slučaju kad´ si u poziciji da namećeš,...što predlagatelj za sada nije u poziciji.
I za sada, dakle, je to samo jedan od mogućih rješenja iz vizure trenutne opozicije.
...htio, ne htio, @Oštriću, tkogod ovdje imao primjedbe, ...te primjedbe će biti smislene tek ako se prijedlog pokuša progurati s pomoću nedemokratske prisile...bude li po uzusima demokratskog odlučivanja, nikom´ ništa
...ova komedija s operetnim borbama protiv raznoraznih fantoma postaje degutantna, prozirna, smješna, infantilna...i još smješnije je da se nekadašnji borci za progres, danas kada su u poziciji tako rado predstavljaju kao oponenti onima koji su u opoziciji.
Došlo vreme da se bude borac za status quo, jel´? a da konzervativne vrednosti budu opasnost za taj status quo, jel´? i da treba čuvati pozicije do kojih se je tako teškom mukom stiglo, jel´?
(zato ja volem da sam večno u opoziciji, da s time i sa samim sobom nemam problem, jel´?)

Tko je glasao

Zoran Oštrić, Biti odgovoran:

Zoran Oštrić,

Biti odgovoran: usvojiti i pounutrašnjiti odgovore, blokirati sposobnost postavljanja opasnih pitanja.«

Pa kolko vidim a i dokazivo je da su se do pojave detuđmanizatora, mogli svi građani hrvatske mogli izražavati slobodno, a ni zakoni im to nisu branili.
Dolaskom kukuriku koalicije na vlast je donešeno par zakona koji brane postaviti nezgodna pitanja, a propinju se na zadnje noge kad se dovede u pitanje pojedine bajke za vrijeme WWII.

Tko je glasao

skviki

je li ovaj komentar nastavak ovog:
"skviki sri,11/2/2015-23:13
Lignja,
Ti mozes pisati kaj hoces,no cinjenica je da je za vrijeme Tudzmanove vlasti vladal red i da su
se zakoni postivali"
procitas i ti ikada ono sto bubnes.
evo kupit cu danas teku da zapisujem tvoje gluposti.

Tko je glasao

"evo kupit cu danas teku da zapisujem tvoje gluposti".

@tenor teka će ti biti malo. Bolje pohranjuj na cd, već su šanse da će sve stati!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ovako to vide

frustirani ljudi koji sebe nazivaju ljevičarima, iz vana kao zeleni iznutra crveni ono- lubenice.

Tako je i Viktor I. pisao da mu smeta hrvatstvo... ono zastave, barjaci i grbovi...tebi smeta "domovinstvo".

Od kud samo ispadate........

Jesi li ti tzv. "pošteni Hrvat" jer da bi bio "pošteni Hrvat" moraš biti protiv tradicionalnih hrvatskih vrijednosti...

ili si ti samo negdje između ; široke slavenske duše preko anacionalizma do internacionalizma. Građanin svijeta i te brije.......

sve dobro...

Tko je glasao

Jesi li ti tzv. "pošteni

Jesi li ti tzv. "pošteni Hrvat" jer da bi bio "pošteni Hrvat" moraš biti protiv tradicionalnih hrvatskih vrijednosti...
šta su to "tradicionalne hrvatske vrijednosti"...?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci