Tagovi

"Dolazi nam premijer trajektom u deset otvorit javni WC!"

 
lokalna (a mozda je regionalna ili drzavna?) vijest dana (mjeseca valjda i godine):

"Dolazi nam premijer trajektom u deset otvorit javni WC!" .. Sreca je to prevelika, zar ne?

Odlazeci od vijescu uzbudenog sugovornika, lica ozarenog osmijehom nastavila sam dalje preko rive, prema pazaru .... hodajuci zamisljala Merkelicu na "Banovu 34" kako reze vrpcu sretnog pogleda uperenog u posve nov pisoar, pa netom iza te slike uprizori mi se Obama sa skarama u ruci i svitom u pozadini, sve na Gatu-Doka-No.1897, tamo negdje pored oceana i velikog, americkog zdanja sa svijetlecim natpisom: PUBLIC WC.. ..

No to bijahu, nestvarne, tek na tren odlutale misli, stvarnost je ... osvrnem se i pomislih:

Oh, kako je lijepo zivjeti u Hrvatskoj, zemlji gdje ministri i premijeri ne zaboravljaju na sitnice, na javne potrebe.. na velike i male nuzde... svakog, pa i najmanjeg covjeka!

Ta misao donese mi novi osmijeh koji ne prestaje, a izgleda kako ce i trajati....
Sreca i neizmjerno zadovoljstvo je zivjeti na takvom mjestu, gradu, otoku, regiji, drzavi..... gdje mala nuzda jedan, a velika dva zasluzuju posvecenost i veliku paznju, ne samo lokalnih politicara vec i samog vrha drzave, cak i premijera... pa makar se tu radilo samo o JAVNOM WC-u u tranzitnoj luci nekog tamo otockog grada...

.
.
.
.
.
.
Luna
(zapisi iz Malog mista, top news, 29.06.2014., 9.30h)
 
 
 
 
.

Komentari

upravo objavljeno na

upravo objavljeno na face-u:
www.braconline.com.hr
2 hrs ·
Od prošlog tjedna supetarska trajektna luka, nakon više od desetljeća ponovno ima funkcionalan javni WC.

http://www.braconline.com.hr/bracke-vijesti/brac-zanimljivosti/15637-napokon-javni-wc-u-luci.html

s linka:

NAPOKON JAVNI WC U LUCI

Subota, 12 Srpanj 2014 19:21

NAPOKON JAVNI WC U LUCIOd prošlog tjedna supetarska trajektna luka, nakon više od desetljeća pnovono ima funkcionalan javni WC.

Sanitarni čvor nalazi se sa istočne strane objekta Ribar i ima dva ženska i dva muška wc-a i kako piše na FB supetarske gradonačelnice ove je godine Supetranima i svim drugiom korisnicima trajektne luke na raspolaganju bez naknade.

Nakon donošenja potrebnih odluka ovaj ali i ostali javni wc-i čija se izgradnja planira na području grada dati će se u koncesiju.
Spomenimo za kraj kako je ukupna vrijednost investicije 50-tak tisuća kuna a ista je u potpunosti financirana iz gradskog proračuna.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

"shvacanja" i percepcije dogadanja...

evo.. da ne ispadne kako je mjestanin krivo shvatio, prenosim gradonacelnicinu javnu face objavu od pred dva sata:

Ivana Marković-gradonačelnica Grada Supetra objavio/la je 2 nove fotografije.
2 sati ·

U Supetru je u luci nakon više od desetljeća osposobljen sanitarni čvor koji je stavljen u funkciju prošli tjedan. Sanitarni čvor ima dva ženska i dva muška wc-a i na raspolaganju je ove godine bez naknade. Nakon donošenja potrebnih odluka ovaj ali i ostali wc-i dati će se u koncesiju. Ukupna vrijednost investicije iznosi cca 50 tisuća kuna te je plaćena iz gradskog proračuna.

fotografije na face (link na objavu- klikni na fotku) - i sve ima u skladu sa "novim supetarskim vrimenima" - maslina iz poja usrid grada kao neizostavni dio nove parkovne arhitekture mjesta, barem jedna palma - omanja, jer se placa a ne cupa po pojima, kontejner zvan gradevinski objekt, klima na kamenom zidu kao ukras na fasadi....

Javni zahod Supetar Luka

eto.. "shvacanja" i percepcije dogadanja... pa makar se radilo o posve no-name mjestaninu mozda i nisu kriva... ili su mozda bas ona ta koja su najbolji pokazatelj dogadanja?

ps
ranije gradonacelnicine najave ovog "investicijskog zamaha" necu nabrajati, stvarno bi ispalo da pretjerujem.. a da se radi o "uredenju "pristanista" vec je @zapic odmah po objavi dnevnika objasnio"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

50.000 kuna za OVO?!

Zamišljam si ove u Gunji kako isčekuju svojih neizvjesnih 4000 kuna... od kojih bi trebali sanirati svoje domove :(

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Sutra i Ogulin slavi

"U Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić i dalje traju radovi na sanaciji sanitarnog čvora koje zajedničkim snagama izvode pripadnici oružanih snaga Američke i Hrvatske vojske......
Za 10. srpanj, s početkom u 11 sati, najavljeno je svečano otvorenje sanitarnog čvora škole uz nazočnost brojnih uzvanika i predstavnika medija.".

http://www.radio-ogulin.hr/vijesti/izvrsna-suradnja-americke-i-hrvatske-...

Tko je glasao

a tek da znas za ovih 912... tisucica...

taj kontejerski wc je u stvari jedino sto bi se moglo uistinu nazvati novim u tom "novom" i "obnovljenom" prilazu pristanistu.. zato je i percepcija "mjestanina" bila bas adekvatna ucinku ove investicije (pazi sad sume).. i to nisu uspjeli promijeniti ni silni uzvanici, ini gradonacelnici, ministri i premijer.. wc je wc.. pogotovo javan!

daklem, 912.000,00KN za manje od 200m duznih asfalta, nesto oplocnjaka (rubni kamen je bas fin, kvalitetan i lijep) i naravno farbe z acrte po asfaltu.. .. neka cudotvorna drvca za koja sumnjam da ce prezivjeti zimu (da' bog da se varam).. kaos ostao isti kao i guzva i zastoji kad je ukrcaj/iskrcaj.. (uz dodatak na "investiciju": ucinak smanjenja ionako premalog javnog parkiralista za rivu, cije smanjenje nije kostalo skoro nista za divno cudo) i wc koji ne spada u investiciju zupanije vec grada (to samo da se zna tko sto placa :))

Projekt je izradio projektant Purić Projekt d.o.o., naručitelj je Grad Supetar, a investitori su Lučka Uprava Splitsko- dalmatinske županije i Grad Supetar. Ukupna vrijednost investicije iznosi 902.625,00 kuna a obuhvaća 4.152,00 m2.

A Bridge Between Worlds

i da stvar bude do kraja jasna.. zupanija je "samo" ulozila supetarske novce i to je jedini povrat novca koji se dogodio nakon puno puno godina.. a iznos je zasigurno manji od 5% onoga sto su duzni investirati u odrzavanje i obnovu luke (30% prihoda pripada gradu tj. odrzavanju i obnovi luke iz koje pare uzima zupanija i grad, no ne vracaju uglavnom nista, a i ono sto vracaju je vecinom besmisleno ili kontraproduktivno za samu luku).. sto je i razlog zbog kojeg ne odustaju od "upravljanja" lukom, investicija po svom nahodenju (i "prijateljskom" nahodenju) i samo kada im se hoce.. pri cemu i sami ugovaraju s kim hoce i za koliko hoce..
postoje "glasovi" koji kazu da je prihod luke supetar ca. 9.000.000,00kn godisnje.. no da je i 6 ta prva brojka (realnije) svejedno postaje citava prica i sa lukom i sa investicijom i sa upravljanjem na pomorskom dobru koje "visi organi" ne daju lokalnim sredinama kao i vezana prica sa cuvenom investicijom "marina vlacica koja to nije" puno puno jasnije..
posebno zato sto slicno "kaci" citavu dalmaciju, sve otoke, sve gradove.. kojima je oduzeta i vlast i prihodi i upravljanje od drzave a koji bi po "zeljama svevisnjeg" trebali imati samoodrzivu ekonomiju... nemoguce je to.. kako da prezive bez obalnog pojasa i luka? dugorocno gledano nema nacina.. to bi bilo isto kao da seljacima uzmu njive i cude se sto ovi ne mogu u vrtovima ostvariti dovoljno za svoje potrebe..
o dogovaranju sa "pogodnima" u zupaniji (split) ili zupanijskoj luckoj upravi te nametanju "dogovora sa takvima" u zupanijske planove koje lokal treba kasnije preuzeti.. stvarno ne treba nista posebno reci..

dalmacija je u kolapsu.. sdp u kaosu koji je sam povecao u ovim krajevima podrzavajuci izvlastenje lokalnih sredina kao i njihovu predaju na izvolte nekom tamo daleko kojem je apsolutno svejedno sto ce se u nekoj otockoj selendri dogoditi dok on s parama radi sto hoce i dok pogoduje kome hoce.. kad se doda hajdosevo sranje sa zakonom o pomorskom dobru gdje ce hoteli s 5zvjezdica moci zatvarati plaze..

juppiii! neka nama i lijevih i desnih... si oni samo pravo ideju zajednickom cilju! zagrljeni, naravno..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

prenošenje ovlasti za

prenošenje ovlasti za upravljanje pomorskim dobrom na lokalnu zajednicu opće dramatično loše stanje upravljanja pomorskog dobra stvari spektakularno će pogoršati. Biti že to jedan og povijesnih promašaja države.

Tko je glasao

ako sam dobro shvatila tvoj

ako sam dobro shvatila tvoj "dramatican" komentar... htjela bih te obavijestiti da se ne radi o prenosenju vec fakticno o POVRATU upravljanja onim cime su gradovi i priobalna mjesta upravljali mnoga desetljeca, cak stoljeca... austrougarska je gradila kapetanije napr. ili dijelove luka, koje su im po strucnoj i neovisnoj drzavnoj procjeni bile potrebne.. formalno i upravljala njima no fakticno je to radila lokalna zajednica a drzavi je isao danak od 10 ili 30% (ne znam podatak ali neki suvisao porez).. lokalne zajednice (ili lokalni poduzetnici, bogatiji) su pak gradile same sebi sto im treba i to koristili na nacin na koji su smatrali da je adekvatan, dozvolu i kontrolu je dakako radila drzava i te luke su i dan danas dobre, sigurne i zasticene, bas kao i sve ostalo sto je u ta stara "crna" vremena gradeno..

napr. stari porat supetar je gradio grad da bi danas 23 godine nakon sto smu u nasoj drzavi oni koji su ga gradili bili potpuno izvlasteni od upravljanja i prihoda kako ti kazes "suvislog upravljaca" koji se svodi na nekog drzavnog sluzbenika, mujana u dalekom gradu kojeg ne mozes ni za j... objesiti kad odluci nesto blesavo.. pricam o supetru jer ovdje poznam detaljnije situaciju no citava dalmacija je pod okupacijom drzave tj. politicara i drzavnih sluzbenika koji sjede u splitu ili zagrebu i kroje sudbinu svih priobalnih mjesta, otoka, gradova kako im se sprdne.. doslovce kako im se sprdne... nema analiza isplativosti investicija koje izmisljaju, nema stvarnih ekoloskih studija, statike ili slicnog nuznog za takve projekte vec polovicnih i na falsificiranim podlogama.. nema nikakve studije o razvoju doticnog grada u koji bi se ta luka trebala uklopiti.. nema nista.. postoji samo zupanijski politicar, zupanijski sluzbenik i drzavno vodstvo koje vidi pare koje trze za drzavu i dodatno ono koje dobiju pogodujuci "podobnom" kao i od onog koji ce miloscu svojom dodijeliti da izvodi radove.. koje zbog svega toga na kraju nece ni kontrolirati .. (sjetite se zemljanog nasipa luckog lukobrana u makarskoj ili silnih planova za 1001noc marina po dalmaciji od kojih ona u bolu zasigurno unistava zlatni rat ako se izvede, ili supetarska sve gradske plaze)
problem je sto danasnji ministri predvodeni linicevom logikom stvarne i beskrupulozne centralizacije drzave haracem u vidi ovih ili onih poreza, izvlascenja .. no sve naravno po zakonu koji su sami stvorili ili "popravili" ili odrzavaju netaknutim jos od HDZovog haraca prodaju muda pod bubrege valjda sretni sto su nasli nacin skupljanja novca za svoje place ... nema tu vise politicke principijelnosti, nema stranaka, nema niceg sto bi se moglo iole nazvati drustvenim razmisljanjem, politickim promisljanjem, poreznom politikom, upravljanjem drzavom... postoji samo harac za place i ostale troskove drzavnih sluzbenika i ono sto se stavlja u dzep pored toga..
to vrijedi za zupanijski hdz ili za drzavnu sdp-ovu vlast, ostali odjeli su vec isto od neke stranke, napr. lucka uprava zupanije je hdz-ova.. naprosto su se udruzili u suludom planu grabezi po zakonu ili mimo zakona i upropastavaju sve sto mogu..

razlika izmedu njih i lokala je ta sto lokalce uvijek mozes objesiti za j...., baciti u rivu ... i sto oni citav svoj buduci zivot moraju takoder s tim zivjeti i prolaziti medu sugradanima.. sto je puno zgodnije od dalekih "upravljaca" jer to ponekad zaustavlja divljastvo, glupost i beskrupuloznost ...

pomorsko dobro jest drzavno vlasnistvo jos od juge i smisao toga je zastita od prodaje i privatizacije obale, omogucavanje koristenja i pristupa za svih, kontrolu u smislu izgradnje... a to svakako nije smisljeno zato da ga drzava oduzme lokalnoj sredini u prihodu i upravljanju da bi ju unistila i rasprodala vec nekom pogodnom

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dva su razorna procesa u toku

Dva su razorna procesa u toku - jedan kojim se ovlasti odlučivanja o pomorskom dobru spuštaju lokalnoj upravi, i drugi kojim se iz planiranja zahvata županijskog i državnog značaja isključuju razine vlasti ispod one razine koja donosi odluku. Štete će biti spektakularne i svakako povijesne. Jednostavo je zamisliti gradonačelnika Keruma kako odlučuje o pomorskom dobru u obuhvatu grada Splita, odnosno Premijera kako donosi urbanistički plan uređenja onoga čuda što se rađa u Nerežišću, što je prethodno odlučio Sabor RH.

Marina u Bolu je nešto jako loše, ali je smješno napisati da će ona zasigurno uništiti Zlatni rat. Marina u Bolu jednako je loša i kad je gura lokalna vlast i kad je gura županija i kad je gura država. A tko je izgurao marinu u Bolu? I zašto ih u Bolu već nema pet? pomorsko dobro nije državno vlasnišvo, baš kao što nije niti vlasništvo lokalne uprave, država ga upravo potpuno pograšno procjenjujući i popuštajući pritiscima odozdo prepušta lokalnoj vlasti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Makarska je odličan primjer

Makarska je odličan primjer potpuno potrošenog resursa plaža. Tamo će se spektakularna šteta prvo očitovati, ovaj gradonačelnik biti će u glavnoj ulozi, glavni negativac

Tko je glasao

aha.. upravo su je razdilili

aha.. upravo su je razdilili na zupanijskoj skupstini kako se u zupaniji nekome sprdnilo.. super, ko je.. makarane, ima tamo u 3pm.. netko tko raspolaze makarskom i dili njihovo.. nakarada da ne moze bit veca..

pogedajte dnevni red.. i koliko ima tocaka u kojima se makarska dili u "zupanijskoj kuhinji"
http://www.dalmacija.hr/ustroj/skupstina/novosti/clanak/2530/zakazana-10...

a onda mozete pogledat i sve ostale "razdiobe" zupanijskih "prcija"... jbte.. razdili su cilu dalmaciju po svom nahodenju i samo da znate, ovo su ostaci jer je glavno razdiljeno 2011te.. i to mimo zakona, sta je s ovim od danas, vidit ce se.. no razumno je sumnjati po iskuststvu od do sada videnog..

sto je najgore zupania razdili uzme pare od pausala a dalje se ne brine ni za ostale pare od prometa kao ni za obaveze koje je koncesionar potpisao niti kontrolira da li radi ono sto mu je dozvoljeno ili nesto drugo..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kad te slijedeći put odvede u

kad te slijedeći put odvede u Split uzmi si dva sata pa prošetaj po žnjanskom platou. Tamo županija nije davala koncesije već je grad Split godinama davao koncesijska odobrenja. Više manje sve što vidiš rukotvorina je lokalne samouprave - mic po mic, ali po eksponecijalnoj krivulji raste spektakularno čudovište, ne postoji zakonit niti jedan kamen, kontrola he,he, a to je još uvijek bebica prema onome što će se uskoro očito dogoditi kada pomorsko dobro kroz nekoliko koraka koji slijede postane vlasništvo grada Splita. Makarske i supetarske plaže za Žnjan su Ipaneme, u svakom pogledu.

ta misao da bi neki resurs u rukama lokane vlasti procvjetao, što samo po prirodi stvari izgleda silno logično i opravdano i potrebno, u našim prilikama ne važi. Pogotovo kad se radi o općem dobru. Od lošeg ima gore, a od goreg još gore, i uvijek ima gore od gorega. U pitanjima o prostoru loš, gori, grozan slaže se nizbrdo.

Tko je glasao

http://www.slobodnadalmacija.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType...

U raspravi o koncesijama reagirala je Nevenka Bečić kojoj smetaju brojni ugostiteljski objekti na Žnjanu, smetaju pri dolasku na plažu pa je upitala tko to područje uopće kontrolira. Ubrzo je doznala kako je Žnjan u nadležnosti Grada Splita, a o ovome su problemu već raspravljalo u gradskoj upravi. Pojasnio je to Damir Ćosić Roda, potpredjednik Skupštine koji je i član Vijeća za dodjelu koncesija u Gradu.

he,he, tamo gdje je su stvari u rukama lokalne uprave stvari su došle dotle da i saborskim zastupnicama to već smeta. Ne zna Nevenka da je većinu toga što joj je smetnja stvorio upravo bivši dogradonačelnik Jure presjedajući od 2009 godine gradskim Vijećem za koncesijska odobrenja. Po dolasku na vlast novog gradonačelnika, a po smjeni starog Vijeća, formirano je novo, a u njega postavljena najjača gradska postava od dva dogradonačelnika ojačana iskusnim bivšim predsjednikom Jurom, valjda zbog iskustva, nema straha za exponencijalnu krivulju. Sada probleme Nevenki stvara postava od tri dogradonačelnika na sva tri mjesta koja u Vijeću pripadaju gradu.

Tko je glasao

nemam vremena za duži

nemam vremena za duži komentar a miritalo bi, članak je tako nježno napisan, stvarno stanje je daleko gore

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/a...

Tko je glasao

ako je nekom promaklo,

ako je nekom promaklo, vrijedi i ovo procitati..
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType...

Objavljeno 30.07.2014. u 20:55..... pobuna otočana
Hvarani: Sami ćemo upravljat svojim lukama i nećete nam premještat brodice!

Poništite odluku o proširenju lučkih područja na Hvaru - poručuju otočani vijećnicima Županijske skupštine, zabrinuti prije svega za vlastite vezove koje desetljećima koriste. Ovaj i još tri zahtjeva Udruga za održivi razvoj grada i otoka Hvara “Dignitea” istaknula je u peticiji koju je pokrenula za stanovnike s područja gradova Hvara i Staroga Grada te općina Jelsa i Sućuraj.

Odluka Županijske skupštine da se enormno prošire područja Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije izazvala je pravu buru negodovanja otočana. Riječ je o područjima većine luka za javni promet, a dokle to seže, govori i podatak da je površina koja će u hvarskoj luci već uskoro biti pod nadležnošću Lučke uprave povećana čak više od pet puta i ukupno iznosi oko 450 tisuća četvornih metara akvatorija.

Nad tim prostorom lokalna samouprava više neće imati ama baš nikakve ingerencije. Ljude posebno iritira upravo to što pri donošenju spomenute odluke nitko iz Županijske skupštine nije našao potrebnim zatražiti suglasnost lokalnih samouprava.

Predstavnici Županije nisu ni upoznali jedinice lokalnih samouprava i njihove građane s odlukom, kao ni s namjerama koje imaju za ta proširena područja.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

meni nije promaklo. Ja trubim

meni nije promaklo. Ja trubim uvijek isto. Još je na snazi Zakon da Županija, odnosno Vlada donose odluke o granicama lučkih područja u skladu s prostornim planom. To je fino zamišljeni i u Zakon ugrađeni mehanizam koji bi trebao osigurati da je odluka o granicama lučkog područja zajednička odluka županije i lokalne samouprave, odnosno Vlade i lokalne samouprave. Presudno pitanje nije tko donosi odluku o granicama lučkog područja već tko donosi prostorni plan. A horor film o donošenju buduće generacije prostornih planova tek se snima. Najstrašnije scene biti će one u kojima je lokalna samouprava dobila odriješene ruke.

Tko je glasao

Luno, bacaš drvlje i kamenje

Luno, bacaš drvlje i kamenje na čovjeka a on to uopće nije zaslužio.

Otvaranje javnog WC-a samo je dio šire slike investicijskih napora koje čini Vlada s njim na čelu, jer svi znamo da samo investicije u javnom sektoru mogu izvesti zemlju iz duboke krize koju je izazvao neoliberalni kapitalizam, bespoštedna utrka za profitom i nesposobni privatni poduzetnički sektor. Ovaj javni WC, samo je prvi valić velikog investicijskog tsunamija kojeg nam već godinama obećava ministar Grčić i koji se, evo, ostvaruje pred našim očima...

Pa mora se premijer malo i pohvaliti, nemoj biti takva... :-D

Tko je glasao

bemu miša

što ne ode na Vis u prosincu.......

ili bar na Šoltu

sve dobro...

Tko je glasao

ppetra na Braču? :)

Po izlasku iz trajekta, Milanovića je dočekao transparent na kojem je pisalo "Bože! Tjeraj sluge zloga iz naroda moga"

http://www.jutarnji.hr/milanovica-zaskocili-transparentom--boze--tjeraj-...

Tko je glasao

nije ppetra vec ljudi na

nije ppetra vec ljudi na kojima su nadlezni odlucili uvoditi red i zabraniti im rad na standu cudnog izgleda za kokice, palacinke i slicno... sto mozda ne bi bilo lose da vrijedi za svakog.. no zabraniti rad jednom a ostaviti sveopci vasar netom do... pa, poprilicno cudan nacin, koji zasigurno izaziva revolt.. ne samo zato su ostali bez ljetnog prihoda, oni i jos njih iz porodice vec zato sto ocigledno zakon i red nije za sve isti..
upravo onako kako ni pjesacka zona nije pjesacka za "neke", kako obveza homologizacije i registracije vozila nije nuzna svakom da bi se vozio javnim cestama.. ima toga jos nebrojeno.. upravo onoliko koliko kaze podatak da je zelja politickog vrha i njihovih mecena podrzana od lokalne sredine koja je upravo tu zelju demantirala skupljenim potpisima protiv te zatrazila ocitovanje vijeca, koje se by the way, slaze s narodom ali kao ne moze nista protiv zupanije... i na sve to dovela milanovica da podrzi ono na sto su se gradani pobunili i aktivno reagirali peticijom kojom traze ukidanje takvih "investicija" koje im nose samo stetu...

jedino sto je cudno jest da se vidjela samo jedna parola jer ogorcenje na "premijersku pomoc" lokalnim muljatorima velika i sveopca.. i sve to u trenutku, dan nakon sto se pojavio prijedlog novog prostornog plana narucenog od grada pod pokroviteljstvom zupanije (mozda i ministra) te mecena kojim se ukidaju sve plaze od vlacice do mutnika (od centra sve do zadnje zapadne plaze) i pretvaraju u turisticko zemljiste do kojeg je vrlo izgledno planirano da nitko od gradana i njihovih gostiju nece moci doci..

izvozani premijer ne pita se zasto mu se to dogada

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

"Dolazi nam premijer trajektom u deset otvorit javni WC!"

a iz komentara http://pollitika.com/comment/reply/13523/463949 vidimo da je sa sobom ponijeo i svoj osobni WC papir!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

...

prvo nauči pisati... onda nauči linkati... a onda možeš počet s raspravom, a ne uvredama na nečije iskazano mišljenje

Tko je glasao

"vidimo da je sa sobom ponijeo i svoj osobni WC papir!"

@zaphod nigdje nisam pročitao da je poveo i tebe i zato ne vidim zašto se ljutiš i laprdaš o uvredama.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

onda pardon...

... mislio sam da si me prozvao premijerovim wc-papirom :)

Tko je glasao

naravno da nisam

@zaphod sve O:K. Pardon također natrag.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

"a ne uvredama na nečije iskazano mišljenje"????????

@zaphod pušenje škodi zdravlju i zakrečuje mozak. Što se rasprave tiče bilo bi bolje da si našao nekoga tko će ti prevesti komentar, pa se onda oglašavati. Što se pismenosti tiče ne mogu svi biti mudroseri kao što si ti!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

falce toilette flag

...čujo sam da su se tamo na otoku u kafiću torcide ili nekom tak´om slične publike pojavile separatstičke tendencije pod radnim nazivon "Bračko uje i plavac Bračanima".
...jel´ dovuko specijalce?

Tko je glasao

inace... sto zaboravih

inace... sto zaboravih napisati.. jer nije bilo nesto bitno ili barem ne neocekivano.. Jest, dovuklo specijalce, jedne setajuce i jedne na stand by u kombicu.. i jos neke u nekom gliseru.. frka u selu "k'o da Tito dolazi".. cuvali i pazili i ocekivali .. odredene.. i sve neke pizdarije kao da su 70te.. soa, poa i ostali bakraci danasnjeg doba polomili se trazeci "unutrasnje neprijatelje" .. koji bi mozda mogli doci do premijera..
pokazati neki plakat, reci glasno sto misle ili ne do bog, sto i mislim da je bio razlog citave akcije tj aktivnosti.. da mu netko isprica istinu o mjestu, dogadanjima, problemima kad se "polit-buero" tako potrudio sve zamaskirati, upakirati i spakirati..

no sve uzalud, unutrasnjih aktivnosti nije bilo niti su bile predvidene.. naprosto se svima zivo fucka sko je svita oko premijera "nazderana i napita" na racun od hotela a po narudzbi polit-elita, ovaj puta kao lijevih, sto su premijeru spakirali pricu koja blage veze nema s istinom i sto ce sutra tog istog premijera vjerojatno prozvati zbog "prijateljstva" s "najvecim gospodarstvenicima" mjesta.. od premijera naprosto nitko ne ocekuje nista, osim ovih polit-aktivnih i onih koji su navikli na polit-pogodovanja, pa mu zato nitko ta'trane nije ni pokusao prici.. cemu? cemu popusiti prekrsajnu prijavu kad sama akcija ne bi imala nikakvog efekta (osim mozda kontra-efekta) ni na premijera niti na predstojeca tj. prosla dogadanja..
sve se dogodilo dakle po protokoli, "cuvari" sa zicama u usima ispunili su si radni dan, premijer je sa svitom dosao trajektom da svi vide "suzivot" s gradanima, svita se najela i napila na racun - bez racuna, a milanovic je sve te kerefeke odbio jesti te prije rucka otisao pud brda, valjda na janjetinu (sa svim ostalim prizemnim i stvarno finim delicijama) nakon cega sigurno na avion (zna se kako premijer putuje) jer je aerodrom bio cijeli dan pod "opsadom" ljudi sa zicama u usima..

bio dakle i otisao, a jos uvijek nitko nije pokrenuo akciju "spomen ploca na topinom kaficu" : Ovdje je nogom krocio TAJ I TAJ..
sto vec samo po sebi govori da ovog puta mjestani nisu bili ni impresionirani ni euforicni kao u povijesti.. kad su nakon svakog posjeta "velikodostojnika" pokretane akcije "ploca" neke s uspjehom a neke samo kao pokusaj, no sve zasigurno kao trajna i istinita prica "o tradiciji" dolazaka kraljeva i predsjednika...

u Luku Supetar

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

"...jel´ dovuko specijalce?"

Ne nije! Ostavio ih je u Kninu da prebijaju 100% invalida i maltretiraju 92 godišnju baku i djecu!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sramota-u-kninu-specijalci-nose-92god...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stopostotni-vojni-invalid-zavrsio-u-b...

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

A ti imas nesto protiv da

A ti imas nesto protiv da hrvatski sudovi uzmu kucu starom jarcu koji 20 godina nije htio placati alimentaciju djetetu za kojeg je sud utvrdio da je njegovo, a on uporno odbijao i DNA analizu koju mu je ta kcer i nudila i na kraju daju tu kucu kceri u imenu neplacane alimentacije. S obzirom na lakocu kojom je, cini se, poprilicno priprosti hrvatski puk lako izmanipulirat, politicari su jos i dobri kakvi jesu.

Tko je glasao

od kad su sudovi garancija istine, samo istine ništa osim istine

@martin vidim ti si kako ga nazivaš "starom jarcu" držao svijeću pa znaš da je dijete njegovo. Ili si toliko vidovit da to znaš i bez DNK analize, i naravno toliko si verziran u tom slučaju da si upoznat sa pravom istinom, pa i bez 100% dokaza, tj. DNK analize možeš ustvrditi da dijete uistinu njegovo. No i pored svih mogućih nedoumica, rješenje suda je kao i postupanje policije za svaku osudu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ako taj stari jarac ima još

Ako taj stari jarac ima još djece i ako je oženjen, onda njegova kuča nije samo njegova, nego je i u vlasništvu njegova obitelji.

Onaj dio koji je njegov se može zakonski oduzet, ali ni u kojem slučaju cjela kuča.

Tko je glasao

S tim se slazem i stari jarac

S tim se slazem i stari jarac je umjesto pravljenja cirkusa na kraju balade trebao radje sudjelovati u sudskom postupku, a ne ga ignorirati kao i svoje dijete jer ta trakavica traje vec godinama. Pravo pitanje jest zasto je to dijete trebalo cekati 20 godina da uopce dodje do alimentacije koja joj po zakonu pripada.

Tko je glasao

Zbog čega druga djeca moraju

Zbog čega druga djeca moraju ispaštati neučintkovnost pravnog sustava?

Trebali su mu od kad sjesti na dohodak, pa bi sad bilo sve daleko humanije.

Tko je glasao

Za sada "samo" prekrsajnu

Za sada "samo" prekrsajnu prijavu... prvom protagonisti uz ukidanje palacinkarnice Na poluotvorenom

"Jesen na otoku" biti ce i stoga sasvim zanimljivog sadrzaja...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

odlično...

...znači ipak mi nije zakržljala ekstrasenzorna percepcija (ESP) i telepatija...

Tko je glasao

očekivano

@lunoprof
Naš prvi ministar još jednom se dokazuje da mu sranja nisu taboo strana.

Tko je glasao

Zoki je obećao Arsenu Bauku

Zoki je obećao Arsenu Bauku da će, ako mu pomogne u izbacivanju Linića, doći u osjet njegovom rodnom Supetru. Linić izbačen, obećanje izvršeno! E da je tako bar s onim obećanjima iz plana 21!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

nije tema posta ali

nije tema posta ali pogledajte kako oni zlocesti novinari iz dnevno.hr pisu o nasem dragom mraku, sram ih bilo...

Najgori primjer te hajke je bio kad je stanoviti udbaš Rakar, navodno "novinar", otkrio da u "jednoj jedinoj kući, na adresi Dusine 0", žive 404 birača. A na adresi Dusine 999 živi njih tridesetak. Novinari u Hrvatskoj su se krenuli natjecati u kretenizmu svjesno nasjedajući na očitu laž - naime čak i Forrest Gump bi mogao iz priloženog shvatiti da 0 i 999 nisu kućni brojevi, nego se cijelo selo vodi kao jedna jedina adresa jer nema kućnih brojeva, što uostalom nije niti teško provjeriti - pa su išli računati koliko je visok neboder na broju nula u Dusini. To što nigdje ne postoji kućni broj nula, nego se on stavlja kao i "bb", bez broja, tamo gdje brojeva nema, nikog nije bilo briga. Javnost je taj mamac, jasno, progutala, i ta medijska laž je poslužila kao temelj jedne ogavne šovinističke kampanje protiv Hercegovaca. Marko Rakar je za nagradu za "dejstvovanje protiv ustaša" trebao biti nagrađen, kao i svi njemu slični, dobro plaćenom sinekurom u uredu predsjednika Josipovića što je propalo kad se otkrila njegova upletenost u razne kriminalne radnje i višemilijunske dugove koje je ostavio iza svoje propale tvrtke.

Kad smo već kod njega, zanimljiv je detalj da je taj borac protiv "lažnih birača", odnosno onih koji ne žive tamo gdje biraju, pokušao u Istri, u kojoj ne živi, utjecati na izbore preko fitkivnog ljepuškastog blogera Sandra, 20-godišnjaka čije se lice pojavljivalo na svim plakatima - dok se nije otkrilo da je zgodni i mladi "bloger Sandro" zapravo 40 - godišnji debeli i ćelavi Marko Rakar. Jasno je da Marko Rakar Sandra nije pisao iz ideala, jer niti živi u Istri, niti je osobno zainteresiran za zbivanja tamo, kao što nema nekih osobnih razloga za netrpeljivost prema Ivanu Jakovčiću - uostalom nije imao osobnih razloga ni za netrpeljivost prema Hercegovcima. Za taj ga je posao netko - platio. U izvješću o troškovima izborne kampanje stranke Ladonja tvrtka Mrak usluge d.o.o. u vlasništvu Marka Rakara navodi se: za bedževe mu je plaćeno 4.600,20 kuna, za nekakav oglas 25.685,65 kuna, a za oglašavanje 51.660,00 kuna. Za trošak izrade i održavanja bloga IDStra.com Rakar je najvjerojatnije dodatno nagrađen, ali javnost nikad neće doznati ni kako ni koliko ni od koga, iako se da pretpostaviti.

Kitz

Tko je glasao

kompenzacije i cesije "premijerom"

pa... arsenu je supetar rodno mjesto jednako kao sto je to sada split za sve koji se radaju nakon ukidanja rodilista na otoku... tj supetru..
no da ministar bauk ima veze sa milanovicevim dolaskom vrlo je vjerojatno.. skoro jednako vjerojatno kao i podatak da je to vracanje unutarstranacke podrske.. no ne samo milanoviceve bauku vec i ministrove lokalno-zupanijskom sdp-u..

u svemu tome jedino interesantno pitanje je sto bi to bio lokalno-zupanijski SDPov interes ili jos tocnije sto je interes nekolicine voda iz vrha lokalnog SDPa.. i kome su oni voljni pruziti "premijerovu" podrsku naplacujuci svoju stranacku podrsku..

u svakom slucaju posve si u pravu kad kazes da se radi o "kompenzaciji".. tj. naplati podrske unutar stranke..

smijesno je pri tome sto se premijer jos uvijek nije dovoljno "opametio" dogadajima iz proteklih mjeseci te "placa bez pitanja" svoje unutarstranacke dugove.. jer..
nacin na koji su ga danas izvozali i kolicina dezinformacija ali i posve laznih informacija koja mu je plasirana od lokalnog okruzenja, polit-domacina i politickih mecena, sve uz pomoc dogovorenih polu-lokalnih medija (zapic nam je linkao jedan od clanaka iz slobodne) golema je.. a istina? pa istina je daleko, na granici ili cak preko nje, kriminalnoj naravno..
o tome cemo vjerojatno citati slijedecih mjeseci vise.. kad se jedna po jedna stvar, gle cuda, bude "otkrivala", "istrazivala" i sve slicno onome sto smo vec vidjeli u sredinama u kojima je vec neki lokalni SDP dozivljavao krah kad su mediji ali i pravna drzava "promijenili stranu"

to sve zajedno mozda nece toliko "zasmetati" premijera da bi ubuduce bio oprezniji, jer da ga to brine ne bi si ni danas dopustio da ga vuku kao lutku na koncu pravdajuci svoje jucerasnje i sutrasnje kriminalne i polukriminalne ideje i radnje "premijerovom funkcijom"

no ipak bi se trebao zamisliti jer je danas uspio svojom bezrezervnom premijerskom podrskom njihovim "marifetlucima" skinuti svaku mogucnost da SDP dobije slijedece izbore a mozda im cak skratio i sadasnji mandat na vlasti..

a mozda ga nije vise ni briga.. prosetao se fino po zvizdanu u intimnom razgovoru sa predsjednikom lokalnog sdp-a hodajuci iza papa-mobila koji je vozio lokalne "mocnike", a oni, naravno, ne setaju po pjesackoj zoni kao premijer i politicka svita takozvanih legalista.. posjetio novi hotel za koji je tesko vjerovati da je ishodio uporabnu dozvolu ali ga to ne smeta da radi (no tko bi sad trazio takve sitnice kad i premijer u njega dolazi) .. pregledao buduce gradiliste hotelskog pristanista kako je javljano na radiju tokom njegovog boravka (to je ono gdje zupanija ulaze novce grada supetra usprkos protivljenju gradana - vidi pod peticija protiv izgradnje pristanista vlacica)... i jos mnogo mnogo toga ..

sto da ti kazem.. u pravu si
kompenzacije stranackim podrskama stvarno vode na cudne pute, no ostaje ona stara da
"neznaje ne amnestira krivnju" ..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Meni je žao za Vlačicu...

Sve se može popraviti osim upropaštenog prostora.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pa sad imas street view pa

Pa sad imas street view pa mozes i sama vidjeti da se radi o sadasnjem parkiralistu, a ne nedotaknutoj prirodi kao sto je lunoprof pokusala predstaviti. Problem s Vlaciciom je bio otpocetka sto ce par vikendasa izgubiti parkirna mjesta.

Tko je glasao

a slane srdele u maslinovom uju

nije li na nekih 7-8 km maslinarska zadruga i tvornica riba. slane srdele u maslinovom ulju sa kapljico dalmatinskog vina baš prija u ovo doba kad predsjednik ima sastanak sa Rusima premijeru iza leđa.

w. ;)

Tko je glasao

a stvarni razlozi dolaska su...

"Povodom proslave Dana grada i tradicionalne supetarske fijere Sv. Petra Supetar će posjetiti premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović u pratnji ministra uprave Arsena Bauka.
Prema protokolu posjeta premijer bi prvo trebao obići upravo uređeni prilaz trajektnoj luci (infarstrukturni zahvat koji je grad Supetar izveo u suradnji s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinskom), zatim je predviđen posjet friško otvorenom hotelu Osam u samom centru grada (riječ je naravno o kompletno renoviranom hotelu Tamaris) i kratka prezentacija projekta ljetnog privezišta na Vlačici (projekta vrijednog 10 milijuna kuna čija realizacija kako doznajemo starta odmah po završetku turističke sezone) nakon čega bi se premijer kratko trebao obratiti medijima.
Po završetku obilaska povijesne jezge Supetra, premijer Milanović u pratnji gradonačelnice Ivane Marković, predstavnika grada i njihovih gostiju uputit će se prema supetarskom hotelu Kaktus gdje će sa početkom u 13,00 sati biti održana i svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu dana Grada."

http://www.braconline.com.hr/bracke-vijesti/brac-zanimljivosti/15604-pre...

Tko je glasao

Za taj frisko renovirani

Za taj frisko renovirani hotel Osam je na prijasnjem dnevniku o Supetru tvrdila da ce bit swingerski seks hotel. Mozda se premijer otisao samo poseksat (ne u javnom WC-u, nego hotelu:) Sanja prezauzeta uvodjenjem zdravstveno-seksualnog odgoja da bi ga i pogledala, a premijer je jos uvijek covjek u najboljim godinama s odredjenim potrebama.
Nego, kako sad s tim seks hotelom za kojeg si se bunila da ti ga obnavljaju i jos nadogradjuju pred nosom. Orgija li se sad sto po supetarskim ulicama kad su ga konacno otvorili?

Tko je glasao

to tako vidis ti i

to tako vidis ti i politicari, kao i sluzbena priopcenja medija.. ja pisem kako to vide mjestani..
kuzis?
naprosto prica iz zivota Malog Mista (sto ti inace i pise na kraju dnevnika)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

kužim...

... mještani misle da je ovo wc, shvatio sam... a e, liči malo... a od kad si ti tamo mještanka? Ili je riječ o insajderskim informacijama?

http://exp.cdn-hotels.com/hotels/9000000/8330000/8323800/8323733/8323733...

Tko je glasao

WC je supet

odmah se javlja za ovaj wc s velikom kadom i ležaljkama kad se umoriš od izbacivanja umotvorina raznih političara koje si morao na silu progutati.

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga zašto bi Zoki

@walpurga zašto bi Zoki zaostajao za zaostaje za onim Bandićem i njegovim zlatnim WC-jima
https://www.google.hr/images?hl=hr&q=bandi%C4%87evi+zlatni+wc&gbv=2&sa=X...

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlate

Bandiće u svom wc-u nije napravio da se poslije posla i odmoriš. a izbaciti iz sebe sve ono što su političari namljeli je vraški posao ...

w. ;)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci