Tagovi

"Dečki iz stare Vlaške" malo su se "zekali"

Sve počelo prije šest dana kada je u Jutarnjem listu bilo objavljeno da je Milan Bandić zaradio 150.000 kuna u kovanicama kladeći se s Darkom Turopoljcem na utakmicu Liverpool – Arsenal. Tada su svi bili dobro raspoloženi i spremno pozirali fotoreporterima pred sanducima punim kovanica. Bandić je čak i najavio novu okladu za još veći iznos te ako dobije okladu, novac ide dinamovoj generaciji iz 82.

No onda je počelo… sile nečiste, ti zli novinari počeli su kopati i ispitivati otkud Bandiću uopće novac za klađenje kad prema imovinskoj kartici ispada da bi trebao prodati stan da bi mogao sakupiti toliko novaca. Zatim su se počela i postavljati pitanja radi li se tu o ilegalnoj kladionici, da li bi se javna osoba kao što je gradonačelnik uopće smjela kladiti te kako takva osoba može biti dobar gospodar ako je sklona takvom riziku.

Kako se priča valjala, „dečki iz stare Vlaške“ shvatili su da je vrag odnio šalu i nekoliko dana kasnije počeli demantirati da je ikakva oklada pala. Da su ti sanduci u biti bili napunjeni stiroporom i na vrhu samo malo posutih kovanica tek toliko da prekriju stiropor. Da je sve to samo najobičnija šala, ili kako je to Bandić nazvao „srednje travanjska šala“… „zeka“. Svi su se samo šalili, ali baš se i nisu svi grohotom nasmijali.

Pitanje je samo kome je to još bilo smiješno osim dečkima iz Bistroa 10 u staroj Vlaškoj? Možda onoj armiji nezaposlenih koja prekapa po kontejnerima tražeći koju PET bocu za recikliranje? Ili možda svim poštenim zaposlenim ljudima koji za svoje crkvacie od 2..3… tisuće kuna rintaju od jutra do mraka i nemaju ni 10 kuna koje mogu baciti na bilo kakvo klađenje? Na kraju krajeva, zašto se jedan od tih šaljivđija uopće raspitivao kod povjerenstva za sukob interesa da li se Bandić našao u kakvom sukobu ako je sve to bila samo „zeka“?

Još jednom Milan Bandić pokazao je svoje pravo socijal-demokratsko srce radeći budale od svih nas bilo da se radilo o stvarnoj okladi ili samo „zeki“, jer i u jednom i u drugom slučaju radi se o krajnje neprimjerenom postupku gradonačelnika. Sad je samo pitanje da li se tu radilo o protuzakonitom klađenju s novcem kojeg ne može pravdati ili izrugivanju s građanima ovog grada u stilu Marije Antoanete koja je seljacima poručila da jedu kolače ako nemaju za kruh.

Kako god okrenemo, još jednom palac dolje za Bandića i „dečke iz stare Vlaške“.

cnn.blog.hr

Komentari

da li ga je tko pitao u

da li ga je tko pitao u čemu se sastoji šala?
svaka šala ima neku poantu. što je bila poanta ove šale?
zašto je rekao da je to šala nakon 5 dana.
čak i kad bi to budalasanje bila istina trebalo bi ga pitati što on uspostavlja takvim šalama. tako bi recimo sanader mogao staviti na svoju ruku sat od milijun eura i onda reći kako se šalio, jer da to nije sat od milijun eura, nego da je sat od stiropora.. ili da je posudio sat da bi se našalio... ako ga skuže....

a ne daj bože neki pravi lopov bi mogao takvu strategiju iskoristiti i lagati javnost da je šala da je nešto ukrao jer u stvari nije.. ili bi bolja fora bila da kaže da je ukrao pa ako netko nasjedne da kaže da se samo šalio.. ili bi možda bilo bolje... da jednostavno odjebe s takvim budalaštinama...

Tko je glasao

Dali su oklade samo naćin

Dali su oklade samo naćin isplate reketa i mita? Ovako javno čovjek isplati što dobio posao, a Mile velikodušno primi. I, nema mita niti korupcije. Oklade u sitno :-)

Tko je glasao

Dobra zeka... samo je na

Dobra zeka... samo je na moju žalost ovakav govor i ponašanje prvog čovjeka grada neprikladno u ovom srednjeevropskom gradu. Možda je ovo prilika da se u Zagrebu izglasa gradonačelnik koji ima urođeni šlif i koji potječe iz ovog grada. Zagrepčanima je multikulturalnost najrazvijenija u Hrvatskoj (zato se ulica i zove Vlaška), tako da možda ipak treba razmišljati u tom smjeru. Budući da je Zagreb zavrijedio i gradonačelnika porijeklom i ponašanjem iz srednjeevropskog okruženja, kako bi se s vremenom uspostavila ravnoteža i dovela ovaj grad u njegov procvat i u kulturnom smislu. Pa bi tako i njegovo društvo prijatelja zamijenilo dečke s gospodom... što definitivno ovaj grad treba.

Tko je glasao

Budući da je Zagreb

Budući da je Zagreb zavrijedio i gradonačelnika porijeklom i ponašanjem iz srednjeevropskog okruženja, kako bi se s vremenom uspostavila ravnoteža i dovela ovaj grad u njegov procvat i u kulturnom smislu..... Ako se ne varam Vaš Bandić nije bio na mojoj listi u Trogiru pa ga mi ni birati nismo mogli...... a tko zna, možda su ga "zagrebčanci" birali... valjda zato jer je bio na "Vašoj" ZG listi... :-))))

PS. Bez uvrede :-)))

Tko je glasao

Ovaj sitni novac su valjda

Ovaj sitni novac su valjda ukrali iz automata za naplatu parkiranja. Ionako novcu koji uđe u holding gubi se trag. Vraća se samo sitno.

Tko je glasao

vidjećemo, relativno brzo,

vidjećemo, relativno brzo, koliko je taj isti narod sprema oprostiti Bandiću ovaj banditizam. Da li će uspjeti postati gradonačelnik u izravnim izborima.

Tko je glasao

:) nikad se nezna, jer bas

:) nikad se nezna, jer bas su vražji dečki ovi vlaškovuličanci :)

Tko je glasao

Vipera, očekujem da će

Vipera, očekujem da će Zvone Radikalni otvoriti kladionicu tom prilikom...možda i mi nešto zaradimo:)))))

Tko je glasao

Dobar mi je sinoć bio

Dobar mi je sinoć bio Šprajc s komentarom "i svi se grohotom nasmijaše: ha-ha..."

Onda je dojam pokvario krivim izgovaranjem engleskog naziva časopisa u sljedećem prilogu...

Tko je glasao

hehe, gledao sam to... a jos

hehe, gledao sam to... a jos sam se više nasmijao na vijest da smo prema časopisu "rajders dajdžest" najsmiješniji narod u europi :D

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci