Tagovi

"Antifašizam" Zorana Pusića kao borba protiv hrvatstva i demokracije

Iako se tzv. Antifašistička liga Republike Hrvatske već pri samom utemeljenju deklarirala, kad su u pitanju demokratski standardi, kao antidemokratska, dakle u stvari fašistička udruga jer je cilj udruge borba protiv hrvatstva kao pojma i kao prakse, njezin predsjednik Zoran Pusić odmah je požurio dokazati kako će se toga dosljedno pridržavati.
Zoran Puić je ministru uprave Arsenu Bauku uputio zahtjev da se poništi upis Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac u Registar udruga, jer se po ocjeni Zorana Pusića radi o društvu koje revitalizira zločinački karakter NDH. Treba podsjetiti da je prvotni zahtjev tog Društva Ured za opću upravu Grada Zagreba odbio, pa je tek nakon što se na takvu odluku spomenuto Društvo žalilo, ono ipak upisano u registar, čime je steklo pravo punog djelovanja. Obrazlažući pozitivnu odluku o registraciji Gradski ured je ocijenio da će nezavisna istraživanja događaja iz prošlosti doprinijeti razvoju znanstvenih istraživanja o logoru Jasenovac.
Zahtijevajući od ministra uprave da poništi reegistraciju Zoran Pusić je u obrazložernju iznio niz zahtjeva i tvrdnji koji se kose s ustavnim pravom o slobodi govora i slobodi udruživanja, pa ako ćemo uporabiti retoriku same Antifašističke lige, on zahtijeva fašističko postupke portiv neistomišljenika. On smatra da će se djelovanjem registriranog Društva zanemariti postojeći podatci skupljani s raznih strana i proglašavati ih dijelom jedne zavjere nevjerojatnih dimenzija. Pri tome Zoran Pusić drugim riječima opravdava upravo takvu zavjeru koja je do nevjerojatnih dimenzija za vrijeme komunizma manipulirala čak s brojem od 700.000 osoba ubijenih u Jasenovcu. Ta je velika laž tek posljednjih godina osporena za svakog normalnog promatrača, ali očito ne za samog Zorana Pusića i njegovo društvo u Antifašističkoj ligi Republike Hrvatske.
Tražeći od ministra uprave poništenje registracije Društva Zoran Pusić osporava ustavno pravo znanstvenog istraživanja te upozorava kako se tu ne radi o bezopasnim oriđinalima s akademskim titulama, jer ideje i politika koju propagiraju u sadašnjosti nisu bitno različite od onih iz doba NDH. Zoran Pusić očito još živi u doba komunističkog režima kad je postojala samo jedna partijska istina, a to se osobito odnosilo na logor u Jasenovcu o kojemu se nije smjelo ni pisati ni istraživati. Tako je monstruozna laž o 700.000 likvidiranih ljudi u Jasenovcu preživjela sve do prije nekoliko godina, a u Srbiji i Republici Srpskoj u duhu srpske politike zasnovane na lažima još je uvijek koriste.
Pri samom osnivanju Antifašističke lige Republike Hrvatske nije bilo dvojbe o tome kakvu će politiku zagovarati to društvo kojemu nepodnošljivo smeta prije svega samo postojanje Republike Hrvatske kao demokratske i neovisne države. Intervencija predsjednika Lige Zorana Pusića samo dokazuje da sve ono što dovodi u pitanje komunistički konstruirane laži o tragičnoj hrvatskoj prošlosti u Jugoslaviji bit će na meti samozvanih čuvara revolucionarne prošlosti kakav je i sam Zoran Pusić.

Komentari

@U-križnik

Jel' možda zabrana javne polemikke o "Rajnskim logorima", koju je izrekla njemačk vlada uperena protiv Njemaca, Njemačke i demokracije.
Ili možda njemačke vlasti samo žele spriječiti zagađivanje javnog prostora?

Tko je glasao

YU feniks

S takvim YUkomunjarama kao što ste vi stvarno je bespredmetno gubiti vrijeme.

Tko je glasao

@U-križnik

Ja jesam komunist, bio i ostao, ali vi koji ste bili člalnom SK, pa i njegovih tijeka i organa, dok vam je to koristilo, a kad više nije pretrčali ste na drugu stranu, koju vam baš i nije uspjelo iskoristiti, možda i zato što ste u ljudskom smislu roba s greškom.

A Jugoslavija? I jedna i druga su bile najbolje što se Hrvatskoj moglo dogoditi, ako stvari smjestimo u kontekst vremena kad su se događale. Čak bih se usudio reći da se vrijeme svekolikog društvenog i gospodarskog razvoja koji je Hrvatska doživjela u Titovoj Jugoslaviji nikad više ponoviti neće.

Tko je glasao

YU feniks, drugi put

S takvim YUkomunjarama kao što ste vi stvarno je bespredmetno gubiti vrijeme

Tko je glasao

@U-križnik

Reče sruštveno-poilitički radnik i ostane živ!

Tko je glasao

vkrsnik

ne bi bilo lose da izgubis malo vremena.ili te strah suceljavanja sa feniksom.

Tko je glasao

@tenor

Kojim to argumentima barata @U-križnik da bi se mogao sučeliti samnom. Gdje i kad je on u svojim suludim nasrtajima na ljude koji su daleko vredniji od njega koristio ikakve argumente, a samnom se bez argumenata ne raspravlja.
U-križnik ja samo jadni Tuđmanov apologet.

Tko je glasao

feniks

"Kojim to argumentima barata @U-križnik da bi se mogao sučeliti samnom"
ni kojim. zato sam mu i predlozio da se suceli sa tobom.kada si u drugom komentaru vec spomenuo Jugoslaviju pogledajmo sta kaze poznati knjizevnik Abdulah Sidran:
"Da je Jugoslavija bila sto puta gora nego sto je bila,opet bi sto puta bila bolja od svega sto je nakon nje nastalo".kratko i jasno.

Tko je glasao

obrijani cede

antifasisticku ljigu treba zabranit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci