Tagovi

Puzajući puč - ili rada, rada nam treba, a ne rata ćiriličara i antićirilićara

„Još se nitko nikada nije uspeo, a da prije toga nekoga nije srušio!“ (narodna)
Neki, zovem ih nojevi u pijesku, mogu odšutjeti i otrpjeti koješta, evo, moja persona ne može i piše, uporno piše, mada, bojim se, od pisanja male vajde – oni koji bi trebali čitati ove i slične poruke najčešće ne čitaju, ni latinicu, ni ćirilicu, oni čitaju tek poneki izvještaj sigurnosnih službi, odbijenice iz Bruxellesa, jer tamo manje-više nitko ozbiljan glasove iz Hrvatske ne uzima više za ozbiljno, a kamoli zahtjeve za financiranje projekata, izvještaje o vrijednosti dionica, iz hrvatske diplomacije na brzinu sklepana izvješća u veleposlanstvima, tek letimično materijale za Sabor, i slušaju one rijetke koji imaju njihove specijalne mobil - brojeve. Hrvatska je tri i po mjeseca članica Evropske zajednice, i ničim, ali baš ničim se to u svakodnevici ne osjeća! Dapače, svakodnevica nam je kontaminirana već tri mjeseca i koji tjedan fabulom „Lex Perković“, fabulom INA –MOL, nekim izbornim pričicama o unutarstranačkim izborima u Zagrebu, naklapanjima o raspadu „kukuriku“ koalicije, i tek tu i tamo, o ministrima Liniću i Vrdoljaku, koji „bolje sutra“ predviđaju za neko drugo, odgođeno vrijeme, zaboravljajući da će za koji mjesec polovica mandata Kukuriku vlade. Zar je moguće zaboraviti bombastične najave Radimira Čačića – Zagreb na Savi, fasadizacija, pljusak investicija… da bi ga danas, ni nakon pola izdržane kazne, netko ponovo vidio na istom mjestu PPVRH-a????
RADI SE O ŽESTOKOJ BORBI ZA VLAST
Može biti paničarenje, ali mislim i pišem OTVORENO: u Hrvatskoj se radi o žestokoj borbi za vlast, o širenju atmosfere straha, slične malo onoj u endehazijsko vrijeme, onoj 1971, i onoj 1991.godine. Halo USA, halo Njemačka, halo Rusija, halo Francuska, halo Velika Britanija, imate i svoje brige, ali da ipak malo virnete u naša mala, uska dvorišta??
Problem ćirilice?? Kada je bar sedmero istaknutih hrvatskih književnika, jezikoslovaca, akademika, novinara - publicista… dobilo po sedam minuta na HRT-u i u jednoj tematskoj emisiji govorilo o pismima, jezicima, knjizi…?? Vukovarski antićiriličarski sindrom, utemeljen na promašajima kukurikavaca, na vladanju u Saboru na temelju broja podignutih ruku, a ne na temelju volje naroda, ma kakva ona bila, širi se već esetak mjeseci „lijepom našom“ i sva upozorenja da grupica nacional – šovinista koristi opravdanu bol i traume žrtava Vukovara, njome manipulira, nije nastao preko noći. Da li iza tih upornih i žestokih momaka manje – više čuči povjesničar Putinko, pardon, Karamarko, Ruža Tomašić koja rado proglašava dio građana „gostima“, zaigrana pseudoelita ili tko zna tko, saznat ćemo kada s e otvore, nakon distance, arhivi. Ono što se vidi i bez otvorenih arhiva su deseci stožernika za obranu Vukovara, koji u biti ne brane ni Vukovar ni Hrvatsku, nego im nanose nemjerljivu štetu. Čak ni to nije ovog trenutka najveći problem, svijest o šteti ugledu Hrvatske ne može se očekivati od uzavrelim emocijama preplavljenih stožernika, niti od većine Virovitičana koji emotivno, a ne racionalno tumače zadnjih nekoliko desetljeća – NEMA DIJALOGA SUPROTSTAVLJENIH STRANA, a bez dijaloga neće biti rješenja jer smo u fazi iracionalnog junačenja gdje se ne nazire volja za kompromisom.
DIJALOGA ĆE BITI, NEĆE BITI??
Dobro, zakone valja provoditi, Ustavni zakon o manjinama posebno, ali ima modaliteta za provođenje zakona i njih treba neodgodivo tražiti. Razbijene i skinute ploče počnu se shvaćati ozbiljno tek kada voda dođe do grla i kada više ne pucaju samo ćirilične ploče, već puca pravna država, kada se u zrak diže policajca koji je odbio obavljati svoj posao, kada se teatralno skida vojna odora kao da je sportska trenirka, kada počnu letjeti opake riječi, pa i najgore prijetnje. A te prijetnje iz Vukovara nisu od jučer – čak i amater analitičar da zbroji JAVNE izjave Tomislava Josića, Josipa Klemma, Iljkića i sličnih, uočio bi da to sa zdravim, dozvoljenim, demokratskim prosvjedima veze nema. Da li je netko ozbiljno proučio životni put Tomislava Tome Josića, od Vukovara do logora u Stajićima, do rada u domu za mentalno retardirane u Njemačkoj, do dva promašena braka itd.? Da li je nekome jasno da Josip Klemm, ako hoće, ima iza sebe naoružane zaštitare, koji se u roku od desetak dana mogu pretvoriti u privatnu policiju, da udar na ćirilične ploče, i otkazivanje poslušnosti policije, udar je na ustavni poredak Republike Hrvatske! Pa, ako me sjećanje ne vara firma gospodina Klemma je dala basnoslovnu sumu za prelazak Šarića u Cibonu??
Problem je tragičnih razmjera jer vladajuća politička garnitura, nesposobna je u zamalo dvije godina zaustaviti barem jedan negativni trend hrvatske ekonomije kojoj je konstanta već dvadesetak godina ne stvaranje nove vrijednosti, već rasprodaja do 1991. stvorenih vrijednosti odnosno imovine, firmi, sve do monetizacije strateški važnih auto – cesta, pa do posljednjeg, prodaje prirodnih resursa. A ta vlast se, usprkos izostanku rezultata, bahati, i nema još uvijek odgovarajuće zamjene – zar želimo da nam se vrati tuđmanovština, s mnogim krivo zaoranim brazdama (posebno mislim na kriminalnu privatizaciju!), kerumovština, vesela Jadranka, i sanaderovština, HDZ i njegove hobotnice koje su unazadile „lijepu našu“
Dok ovo pišem ne zna se hoće li Stožer u Vukovaru prihvatiti poziv Milanovića i Freda Matića za razgovorom u Vukovaru, ne zna se kako će se provesti dr. Josipović u Beogradu.
ĆIRILICA JE NAJMANJI PROBLEM
Ćirilica kao problem?? Ajte molim vas?! Srbi u Hrvatskoj kao problem, ajte molim vas!? Problem su oni koji od pisma prave bauk, problem su oni koji nalaze u prepolovljenom broj Srba u odnosu na 1991. dežurne krivce za siromašenje, bijedu, urušavanje socijalne države, a manje-više stoga što ne samo da nisu stvorene nove vrijednosti nego je ta pseudoelita, gradska, županijska, nacionalna, uspjela prenijeti u inozemstvo, po procjeni američkih izvora, najmanje 15 milijardi dolara. Jedan jedini dolar nije Milanović – Čačić - Linićeva vlada vratila u Hrvatsku, nego, potpuno nepripremljena za teška vremena, s čistom improvizacijom zvanom Plan 21, izvodila je iz tjedna u tjedan razna salto – mortala, braneći bar pedesetak neobranjivih političkih postupaka i mjera. I dok mi uhvaćeni u klopku antićirilićarske histerije razglabamo o fenomenima, istovremeno Linić je uzeo nove kredite u USA da ne bi došle u pitanje isplate mirovina, zadnja linija obrane! Paralelno, HDZ je gospodin Karamarko očistio od svake kritičke riječi, za pretpostaviti je stare kanale obavještajnih i paraobaveštajnih struktura obilato je koristio za jačanje svoje pozicije lidera koja će donijeti, što??
Ništa, osim još većeg pritiska na hrvatske Srbe, koje, usput vodi nezamjenljivi Pupovac, kao što su, izgleda nezamjenljivi Čačić, Šeks,Vesna Pusić, Jakovčić; Mamić i na stotine mudrijaša – od medija do sporta - koji smatraju da minimum ostati u politici i javnoj sceni, trideset godina, ili bar instalirati nakon blizu tridesetak godina svoje klonove koji će nastaviti njihovo problematično djelovanje. U krajnjem, neka svi nabrojani, i nenabrojani budu i 30 godina na vlasti, ali da osjetimo da su nam donijeli umjesto olako danih obećanja kakav - takav razvitak, ili ono što stalno slušamo, ali nikako da se dogodi – bolji život!
ŠTO PREDLAŽEM, I ŠTO PREDVIĐAM?
Što predlažem i što predviđam?? Pa nećemo valjda odnijeti gaće na štapu!?
Predlažem strogu inventuru protekle 22 godine, prekid strančarenja, ako treba i promjenu političkog sustava u kojem na čelo kolone neće dolaziti najposlušniji se za zastupnike, vijećnike, znat će se tko im je izborna baza i tko ih može, ako treba, smijeniti, liste kandidata, po mome, bi se birale, a ne imenovaleitd.) Predlažem usmjeravanje na rad učenje, znanje, inovacije, kulturu… Da su se stožeraši usmjerili na to već su mogli sagraditi jednu novu vukovarsku četvrt, proširiti luku na Dunavu, ili bar zaposliti neke od čak 20 000 nezaposlenih u Vukovarsko.srijemskoj županiji! No, lakše je pjevati budničke pjesme, nije isključeno da tu radi i malo alkohol, debele mirovine redovno stižu, pa još da ti ljudi, gledam po izgledu u prosjeku s 45 do 55 godina, i nešto rade?? A što se tiče raspleta, ako se i nađe neki kompromis, za tjedan – dva naći će se novi razlog za marširanje…Što se tiče ćirilice ukoliko budemo živjeli kao radin i pošten narod, s kulturom rada, a ne s kulturom laži i političkog obračunavanja na makjavelistički način, bar u osrednjem blagostanju, a to znači prije svega na novim radnim mjestima, kao zadovoljni pojedinci i obitelji, pitanje ćirilice bit će nam zadnja rupa na svirali.
Ali, dok svirala šuti, ćirilica nam je prva rupa koja zapravo guta materijalno, zdravu pamet, vrijeme i – nadu!
-----------------
Napomena:Tekst sa sličnim tezama objavljen je ovih dana na nekoliko portala. U noći od srijede na četvrtak kada pišem ovu "napomenu" zna se da je zakazan razgovor premijera Zorana Milanovića i Stožera u Vukovaru, za danas, četvrtak. I dalje mislim da bez dijaloga neće biti smirivanja situacije, ali ima znakova da razgovorima tenzije se neće smiriti. Naime, kupovina je to vremena koju rade obje strane jer krajnji cilj tzv. crnog bloka mora biti ipak kad - tad postignut - ostavka Milanovića i raspisivanje prijevremenih izbora za Sabor RH. Tzv. "crni blok" čine Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ("obrana Vukovara" je floskula, jer Vukovar nije napadnut, osim toga ako je Vukovar hrvatski, a jest, koji se to hrvatski karakter grada ima braniti??), i manipulirani branitelji širom Hrvatske, negdje u pozadini su nedvojbeno Katolička crkva u Hrvata i HDZ). Scenarij je vrlo sličan scenariju "splitska Riva". Zbog mnogih katastrofalnih grešaka zamalo u dvije godine vladanja Kukurikavaca prognoza je da će Milanović do Nove 2014. morati podnijeti ostavku. Izmjene Zakona o radu stavit će nasuprot Milanovića ovo malo preostalog i već sada obespravljenog radništva Hrvatske, postavit će se pitanje nije li to izdaja socijal - demokracije i oslabljen i rascjepkan tzv. crveni blok bit će prisiljen na definitivan uzmak pred. tzv. crnim blokom.

Komentari

Hm, hm??

Ovo, da vijest o visini na koju se postavljaju ponovo ploče, o njihovim dimenzijama itd, bude sinoć prva vijest u Dnevniku 3 HRT-a je vrhunac izgubljenosti u vremenu i prostoru HRT-a, i svih onih koji i dalje se bave pločama! I ova Munižaba - s kojim žarom i važnošću u vlastitim očima čita tu PRVU VIJEST!!??
O Bože, zar smo uistinu podlegli kolektivnoj psihozi?? Pa to je već - čisto ludilo! Vukovarci još imaju pravo da ne razlikuju BITNO od nebitnoga, PRESUDNO od perifernog, ali državna, javna televizija...?? Dođe mi da vrisnem - centimetar ovamo, ili onamo, prestanite nas j.....i u zdrav mozak! (Da, opet se ispričavam Vedrani Rudan što sam je svojevremeno javno izgrdio zbog vulgarija! A sada shvaćam da nam psovka i vulgarija ostaju kao posljednja linija obrane!)

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Muko moja prijeđi na drugoga

Simpatično... Kukuriku luzeri i njihovi medijski sluge & ulizice, namjesto da se bave gospodarstvom i zapošljavanjem, prouzrokuju goleme društvene ideološke prepirke, napetosti i probleme - zdravstveni odgoj, ćirilica u Vukovaru, Lex Perković... - a potom neutješno zakukaju, da zašto se ne baviti "radom"? :-)

Pa tko se u ovih dvije godine, pola mandata, trebao baviti "radom"? Jaca? Karamarko? Bozanić? Tomašićka? Ja? Moja pokojna baba? Mali zeleni Marsovci s antenicama..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

A da ipak bar malo spomeneš hadezenjare i trabante, i njihov kriminal, više zamalo dva desetljeća...?? Jesu se naradili, kradući??? Farbajući dva puta tunele i sl., kradući od vlastitog naroda i uništavajući vlastitu državu!!? I onda - posljednji muž sazna!? I cinički se smije okružen dijelom svog harema! Ma, na Goli otok s takvima, a ne - društveno koristan rad!!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ja sam ipak za Goli otok

Ja sam ipak za Goli otok, jer Jabuka je zaštićena. Osim toga, Čobanković tamo ne bi jeo janjetinu ni odojke, nego blitvu i time bi popravio svoje zdravlje i produžio život.

Ali ja bih iskoristio ovaj prostor g. Weissa za jednu poruku narodu.

Evo je:

Narode, raduj se tome što je danas ovako loše stanje, jer sutra će biti gore, a prekosutra ...bolje da ne govorim.

A tko nam je kriv?????

Ko je kriv onome ko se uporno odriče dobra.

Tko je glasao

i nas

Nije povukla samo taj novac, nego i nas ...za nos.

Tko je glasao

@petarbosni4

Ne vidim zaista ni jedan razlog da se ne otvori Goli otok! Kada bi neki znali što ih čeka, pitanje je da li bi BJESOMUČNO KRALI I UNIŠTAVALI HRVATSKU!
I vlast je kriva za ovaj kaos - i crvena i crna - pa gdje još ima u svijetu da se enormno visoki dugovi za porez otpisuju, a zemlja zadužuje, da se za teške prijevare dobiva kazna - društveno korisnog rada (Čobanković i drugi) itd.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

G. Weiss

I sir William Petty bi se odmah složio s Vama, Ja sam za to da se dosuđeni društveno korisni rad odrađuje na Golom otoku.

Tko je glasao

Ja sam za da se

na Jabuci otvori kaznionica, uredna europska, ne komunistička.

Otprilike kako su Englezi iskrcavali svoje robijaše u Australiji.

Jedno 5- 6 tisuća na nenaseljene otoke sa zabranom napuštanja istih. Dati ljudima alate i sredstva za rad, nekoliko čuvara sa snajperskim puškama i naravno...sve što proizvedu njima u korist.. jer treba ipak biti human.

sve dobro...

Tko je glasao

drvo,

Ja sam za da se na Jabuci otvori kaznionica, uredna europska, ne komunistička.

jel' ti ovo ozbiljno ili se zajebavaš? jesi bio kad na jabuci i znaš li kako uopće izgleda i koje je veličine ta hrid?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

formalist

ne budi formalist

sve dobro...

Tko je glasao

Opet ja.

Ako bude republikanac, krivnju če bacati na demokrate i obrnuto. Naši političari postali su uzor čak i Amerikancima.

Tko je glasao

Ah, da.

Sjetio sam se da sam zaboravio kazati kako se idući Američki predsjednik neće samo zaduživati, nego će vjerojatno i on početi rasprodaju nacionalnih dobara.

Tko je glasao

Diskusija

Naše su diskusije slične kao i Milanovićeva politika - bez glave i bez repa, a i bez ikakvog cilja.
Nakon ove dvije zadnje replike, ne zna se zapravo o čemu se uopće diskutira. Mene od toga boli glava i htio bih da diskutiramo tako da se vidi barem o čemu diskutiramo.
Osim toga, čemu toliki pejorativi: četnicu ustaše, udbočetnici , udboustaše ...Takav diskurs difamira onoga ko se njime pretjerano služi.
Mislim da bi se diskusija mogla fokusirati oko PREDVIĐANJA I PRIJEDLOGA. TE MIŠLJENJA O TOME KO NAJVIŠE DOPRINOSI DOBROM ISHODU A TKO GA NAJVIŠE OMETA ILI OPSTRUIRA.
Evo, ja mislim da je barba Ljubo u pravu kad kaže da je ovaj konflikt trebao najprije Karamarku, ali je razvoj događaja dao nagovijestiti da ga može iskoristiti i Milanović. Karamarko je počeo s taktikom divide et impera. Milanoviću to odgovara, ako se stvari ne zoštravaju suviše i pokaže da je Črnimarko započeo tu zloćudnu igru. Mislim da oboje njih znaju da bude jednog demona koji se lako otima kontroli i započinje voditi kolo ludila i smrti. To je put koji odvodi od nekakvog rješenja koje bi Koristilo Hrvatskoj.
Jer, složit ćete se, pravi problem nisu ni Milanović ni Karamarko niti čirilica, nego teško stanje Hrvatske i odgovornost za to..

Tko je glasao

Mislim da bi se diskusija

Mislim da bi se diskusija mogla fokusirati oko PREDVIĐANJA I PRIJEDLOGA. TE MIŠLJENJA O TOME KO NAJVIŠE DOPRINOSI DOBROM ISHODU A TKO GA NAJVIŠE OMETA ILI OPSTRUIRA.
Dobar ishod ometaju oni kojima je to interes. Milanoviću da se ne priča o lex Perkoviću, ako treba i nauštrb srpske nacionalne manjine, tj. Karamarku da se ne priča o lex Perkoviću, ako treba i nauštrb srpske nacionalne manjine.

Krajnji cilj je dvojak i svakako ne rezultira dobrim ishodom: Srbima u RH onemogućiti korištenje materinjeg jezika i uključiti ih u strateške planove pretvaranja srpske manjine u RH u četničku manjinu sukladno interesima koalicije Todorić-Nikolić.

Ako ovako nešto ne klizi tvojim misaonim ili probavnim taktom, ipak nije red da svoju neukost vrednuješ više od realnosti.

Tko je glasao

predviđanje i predlaganje

Zabrinut sam, tim više što ne vidim nikakav izlaz iz ove situacije.
Teško je boriti se sa zlom koje se predstavlja kao dobro i koje bez ikakvih skrupula dobrotu proglašava nekakvim zlom.

Tko je glasao

@petarbosni4

Naravno, naći će se izlaz i iuz ove situacije, no veliko je piatnje, u kom smjeru će ići rješenje. Po sadašnjim vijestima, ne razabirem nikakav dijalog dviju strana. dapače, "skidanje šploča odmah" što traže "stožernici" je ultimatum koji Vlada neće prihvatiti. I tako slijedi logično zaoštravanje i - vukovarska riva! Ali, kako osuđujem ove ultimatume, tako isto osuđujem SDP da dozvoljava da ga Milanović, nedoratsao situaciji, KOJI ULAZI U ZGRADU NA STRAŽNJI ULAZ, i dalje vodi iz izgubljenu bitku u - izgubljenu bitku!
Inače, velika je mudrost u politici ne dočekati VELIKO ZLO, nego ga prepoznati kada je malo zlo! Ovo sadašnje zlo je eksplozivna smjesa svega i svačega, i to zlo izmiče zdravom razumu i . kontroli!
Na potezu je predsjednik Josipović, htio, ne htio! Vlada bez autoriteta ovaj problem vukovarskog sindroma neće znati riješiti, osim na silu odgovoriti još jačom silom! Tako imamo samo spiralu nasilja koja nas vodi ili u kaos ili u - prijevremene izbore! Tu mi možemo imati osobne simpatije za ovo ili ono rješenje, ovu ili onustranu i stanku, ali prijevremeni izbori za Sabor pokazuju se logičnim rješenjem!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo Ruben Weiss

@petarbosni4

Naravno, naći će se izlaz i iuz ove situacije, no veliko je piatnje, u kom smjeru će ići rješenje. Po sadašnjim vijestima, ne razabirem nikakav dijalog dviju strana. dapače, "skidanje šploča odmah" što traže "stožernici" je ultimatum koji Vlada neće prihvatiti. I tako slijedi logično zaoštravanje i - vukovarska riva! Ali, kako osuđujem ove ultimatume, tako isto osuđujem SDP da dozvoljava da ga Milanović, nedoratsao situaciji, KOJI ULAZI U ZGRADU NA STRAŽNJI ULAZ, i dalje vodi iz izgubljenu bitku u - izgubljenu bitku!
Inače, velika je mudrost u politici ne dočekati VELIKO ZLO, nego ga prepoznati kada je malo zlo! Ovo sadašnje zlo je eksplozivna smjesa svega i svačega, i to zlo izmiče zdravom razumu i . kontroli!
Na potezu je predsjednik Josipović, htio, ne htio! Vlada bez autoriteta ovaj problem vukovarskog sindroma neće znati riješiti, osim na silu odgovoriti još jačom silom! Tako imamo samo spiralu nasilja koja nas vodi ili u kaos ili u - prijevremene izbore! Tu mi možemo imati osobne simpatije za ovo ili ono rješenje, ovu ili onustranu i stanku, ali prijevremeni izbori za Sabor pokazuju se logičnim rješenjem!

Lj.R.Weiss

Ne mogu a da se ne složim s Vama.

Od ovakve vlade teško je naći goru, pa prijevremeni izbori i nisu tako veliko zlo, a za ovaj puzajući puč najviše je odgovorna sama vlada ukoliko je zbog velike nesposobnosti ne oslobodimo odgovornosti.

No možda se ne radi samo o tome. Imati vlast u rukama danas znači imati u rukama užareno kestenje. To bi svatko želio uvaliti nekome drugome. Ljevica desnici. Sjećate li se Puhovskog?
No i onaj ko uzme vlast u ruke na prijevremenim izborima, što će on napraviti kad nam je i gospodarsko tlo tako trusno da stvara same ponore, ponore svećeg i dubljeg siromaštva.
S tim ljudi neće moći biti baš previše zadovoljni i tražit će opet nekakvo ovakvo rješenje. Kad sve to imam u vidu, onda ne vidim izlaz. Tj, ja ga osobno vidim, ali za sve druge taj izlaz je utopija. A budući da utopija nije izlaz, izlaza nema.

Sigurno izvrsno poznate Stari Zavjet.. Nakon što se ljudi nisu držali zakonomjernosti opstanka , slijedio je potop ili nekakva drugačija kazna. No nismo mi jedini koji su se ogriješili o zakonomjernosti produktivnog opstanka. Ogriješila se i EU, USA, Islamski svijet, Kina... Mi smo samo na nekom od najdubljih mjesta, pa će voda najprije poplaviti nas. I ljudskoj vrsti izmiče tlo pod nogama. Kao da se ugleda na naše vlade, i Obama traži spas u kreditima. Suvremena ljudska populacija ne zna kako se rješavaju ovi problemi. One rijetke koji znadu smatra utopistima.

Vaš Petrus

Tko je glasao

prepoznavanje zla

Eto, Milanović je prepoznao zlo pa ušao na zadnji ulaz, u čemu je problem? :)

Tko je glasao

@zaphod

Problem je u tome da Zoran Milanović sve više pokazuje da ne zna razlikovati probeme, dapače, neke sam, odgodom rješavanja, stvara i to mu odgovara. Naime, baveći se Lex Perković, sada ustavnim promjenama, puštajući da ćirilični sindrom naraste do nacionalnog problema, on zapravo pokušava skrenuti pažnju s onoga najbitnijeg u zemlji, gdje su on i vlada već sada doživjeli fijasko - rješavanje duboke socijalno-ekonomske krize hrvatskog društva! Predsjednik koji se boji grupice ostrašćenih branitelja, je predsjednik vlade - kukavica! Onaj tko ne zna pretrpjeti njihove zvižduke (neovisno što mi o zvižducima i zviždačima mislimo), ne može voditi državne poslove. Po mome, uz sav rizik koji nosi HDZ i Karamarko, Milanović je ZREO ZA OSTAVKU! On je vjerojatno uvjeren da je problem u Vukovaru riješen, a on ga ni u Vukovaru ni u društvu (ozbiljne probleme) nije ni ozbiljno shvatio, niti dotakao.
Apsurdno, ali vukovarski problem Milanoviću i Vladi treba!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postoji Ljubo jedna stalna

Postoji Ljubo jedna stalna mijena otkad je lex Perkovića, koja radi točno ono što se očekuje od nje: kad misliš da ne može besmislenije i luđe, e tad ide baš tako nešto.

Dvije stvari pisci dnevnika na pollitici ne uvažavaju iako su daleko najvažnije u cijeloj priči. Ne postoji druga retorika ni politika koja se krije iza ovog procesa postavljanja dvopismenih ploča i reakcije Stožera osim službene: postavljanje ploča u Vukovaru je čin antifašizma, protiviti se tome znači biti ustaša. Bez obzira na svakojaka događanja na temu, službena politika još uvijek nema niti jedno drugo viđenje trenutne situacije.

Naravno da je uzrok ovom brzanju s pločama (Čulić prenosi kako su prwdstavnici Srba upozoravali Milanovića da ne brza) klex Perković i odvraćanje pažnje javnosti od tikataka koji otkucava i koji donosi sankcije. Ali, ovo je najavljena druga stvar, ne treba zanemariti ni interes Vlade RH, odnosno interes političko-gospodarske vrhuške na čelu s Todorićem koji radi svoje agresivne poslovne politike jednostavno ne može zauzeti toliko čvrste pozicije koje će mu garantirati opstanak, a da one ne uključuju pročetničku protuustašku čvrstu politiku.

I onda ono gdje se možda nećemo složiti, ako dođe do prijevremenih izbora, vladat će ili Velika koalicija s neprekinutom tom i takvom jedinom vanjskom politikom, a ukoliko bi Karamarko i Tomašić preuzeli vlast, e tada će Todorić još i lakše "sanaderski" ostaviti isti smjer službene hrvatske politike - "ukidanje" Srba u Hrvatskoj koji govore hrvatskim jezikom radi asimilacije četnika povratnika.

Tko je glasao

Ljubo

lako je tebi pametovati iz fotelje i bez odgovornosti.

da samo jedna osoba pogine u ovim glupostima, u ovom potpuno nepotrebnom spinu ćirilicom za zaštitu udbaških ubojica ---tko je odgovoran i kome povijest a ni Hrvati neće oprostiti.

Preko 400 Vukovaraca se još traži.

nestali. Nisu adolescenti / tkinje koje su zbrisale od kuće zbog slabih ocijena.

U slučaju pravog i ozbiljnog fajta kojeg ovi mladokomunisti provociraju radi zaštite svojih bioloških i političkih otaca

nekom se bude s obzirom na načinjenu štetu i posljedice kao takve

--bude sudilo za veleizdaju

ako je uopće doživi.

Tko sije vjetar žanje buru ( Oluju).

Ovakvih budala na vlasti još nismo imali bez obzira na sve.

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek Kako bi meni bilo lako??

Kako bi meni bilo lako??? Gledati i slušati kako se "lijepa naša" pretvara uglavnom u - grb, himnu i zastavu!? I najveći hrvatomrsci nisu očekivali takav brzi rasap Hrvatske iz 1991.
I svaki građanin je odgovoran. I ja, i svaki iznad 18 godina, s biračkim pravom.
Ne spadam u one koji su sretni, dok drugi nemaju sreće, hrane i slobode!
Možeš misliti što hoćeš o meni kao osobi, patim već kada vidim da mi zavičaj propada, i da je grad već poslije 20 sati sablasno prazan! Nisam sklon psovanju, hodam i u sebi psujem... sudbu kletu i - hrvatsku pseudoelitu! Da sam bio branitelj, i dao zdravlje za Tuđmanovu Hrvatsku, da sam osiromašio kao većina Hrvata u 22 godine, bio bih toliko danas razočaran da bih, vjerojatno, otišao na najvišu zgradu u gradu i bacio se u ponor...I to uopće nema veze s pitanjem ZA i PROTIV Hrvatske, to je pitanje izgubljene kvalitete života za milijune hvatskih građana, i posebno, pitanje ROBOVANJA STRANCIMA! Da, psujem i govorim sam sebi: AUUUUU, A U PIČKU MATERINU, ZAR SMO TO DOČEKALI??? (Dužan sam ispriku Vedrani Rudan, svojevremeno sam je oštro javno kritizirao zbog antisemitizma i vulgarnosti...! Čak danas mislim da je antisemitizma premalo, kakva je u Hrvatskoj situacija!! Traži se opsesivno žrtveni jarac, a Židovi su idealni za to, kroz stoljeća!)
Inače, da kojim slučajem imam vlast prvo bih otvorio Goli otok, i sve lopine na Goli! Toliko ih je da bi osim obnove starih baraka, trebalo graditi nove...I stvarno, zašto se ne otvori Goli za pravomoćno osuđene zatvorenike??? Kažu da je danas u hrvatskim zatvorima čovjek na čovjeku - STRAVA I UŽAS!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Zaphod

Eto, Milanović je prepoznao zlo pa ušao na zadnji ulaz, u čemu je problem? :)

Upravo u tome. Zna se ko ulazi na stražnja ili "mala vrata"

Tko je glasao

predviđanje i predlaganje

Zabrinut sam, tim više što ne vidim nikakav izlaz iz ove situacije.
Teško je boriti se sa zlom koje se predstavlja kao dobro i koje bez ikakvih skrupula dobrotu proglašava nekakvim zlom.

Tko je glasao

kad je netko neposoban onda mu svašta dobro dođe

vlada svoju nesposobnost pokazuje i dokazuje svaki dan. famozni 'lex Perković' i sve ovo što se događa oko pločča s ćiriličnim natpisom se nije trebao dogoditi ali nesposbnoj vladi dobro dođe da se oči javnosti preusmjere s tekućih problema - od rastuće nesposobne birokracije preko poskupljenja energenata do rasprodaje onoga maloga što je još preostalo.sadašnja vlada se ne može izgovarati kako je rasprodaja bolja od zaduživanja jer ono što je još donekle vrijedilo kao isprika za prijašnje HDZ-ove vlade ne vrijedi za kukurikavce. ne vrijedi iz jednostavnog razloga jer u ove dvije godine vladavine nisu uspjeli povući novce iz EU predpristpnih fondva a niti uspijevaju na vrijeme povuči novce iz EU fondova.. Hrvatska će se moći pohvaliti, na žalost, kao jedina članica koja u godini svog ulaska iz EU fondova manje dobila nego što je uplatila.

w. ;)

Tko je glasao

...

ne vrijedi iz jednostavnog razloga jer u ove dvije godine vladavine nisu uspjeli povući novce iz EU predpristpnih fondva a niti uspijevaju na vrijeme povuči novce iz EU fondova..

od kuda ti ta informacija da ova vlada nije uspjela povući novce iz predpristupnih eu fondova??? tebi za informaciju, od 01.01.2012. od dostupnih 282 milijuna eura, povučeno je 193 milijuna što je otprilike nekakvih 70%...dok je za hdz-ovog mandata u 5 godina povučeno od ukupno 252 milijuna eura tek polovica tog iznosa...

Hrvatska će se moći pohvaliti, na žalost, kao jedina članica koja u godini svog ulaska iz EU fondova manje dobila nego što je uplatila.

zašto imaš potrebu pisati takve gluposti? hrvatska je već u prva 3 mjeseca provedena u eu povukla više sredstava iz fondova nego li je uplatila...daj malo prvo provjeri podatke prije nego li počneš pisati, a ne ovako napamet lupetati...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Milanovićeva vlada je povukla

Milanovićeva vlada je povukla više novca od prijašnje HDZ-ove vlade http://www.index.hr/vijesti/clanak/povlacenje-novca-iz-eu-fondova-za-vrijeme-milanoviceve-vlade-povecalo-se-sa-37-na-78-posto-/686899.aspx alii daleko premalo. što je najgore na vrijeme nije povukla novac iz EU strukturnih fondova http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-prva-minusu-eu-44-mil-razlike-korist-bruxellesa-clanak-626603 tako da joj prijeti da plus od 160 milijuna završi s minusom od 44 milijuna http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatska-prva-minusu-eu-44-mil-razlike-korist-bruxellesa-clanak-626603

w. ;)

Tko je glasao

...

Grčić ne sumnja u uspjeh reakreditacije, o kojoj ovisi uplata 150 milijuna eura avansa koje bi Unija trebala uplatiti Hrvatskoj na ime sufinanciranja izvedbe kandidiranih projekata.
Dodaje da je Hrvatska i bez toga u ovoj godini na dobitku od 15 milijuna eura te da je manje važno hoće li 150 milijuna eura avansa sjesti u hrvatski proračun ove ili početkom iduće godine

http://business.hr/ekonomija/grcic-hrvatska-bi-iz-eu-a-ove-godine-trebal...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ŠTO PREDLAŽEM, I ŠTO

ŠTO PREDLAŽEM, I ŠTO PREDVIĐAM?Ćirilica kao problem??

Koje li ironije!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/...

Tko je glasao

Dodatak

Naravno ne radi se o "pravom puču" , nego o prijevremenim izborima etc. etc. To ste vi već rekli.

Predviđanja: možda se ponovi 91.a možda će i kod nas početi eksplodirati pakleni strojevi.

Tko je glasao

Puzajući puč

Žao mi je, jako žao što moram reći kako mislim da ste u pravu. Sve ukazuje na to kako se, pomoću čirilice i antičirilice, želi difamirati jednu nesposobnu vladu i izvesti puč. Tako je počelo tridesetih u Njemačkoj i osamdesetih u Srbiji.

Tko je glasao

događanje naroda u Vukovaru

ova kopija ne može uspjeti iz jednostavnog razloga jer nema oružanu velesilu kojom upravlja
odnosno, nekad hitler, iza milošević - obojica su upravljali jakom vojnom silom

Tko je glasao

M da..

izostavljaš iz jednadžbe ogorčene usamljene vukove iza kojih ne treba nitko stajati.

sve dobro...

Tko je glasao

misliš na ona tri busa

što već godinama imaju deal s nekim herc-transom ili tako nekako... pa ipak stoji autoprevoznik iza

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci