Tagovi

Put do najslađe reforme

U dućanu kupimo brašno, mlijeko, cukar, maslo, kakao u prahu i čokoladu za kuhanje. U kokošinjcu kod kokoše uzmemo par jaja. Ukoliko imamo kravu, mlijeko ne kupimo, već ga uzmemo direktno kod krave (ili ovce ili koze), a maslo sami istučemo iz skorupa. Iz konobe donesemo kilo mendula koje smo prethodno prije par mjeseci ubrali sa stabla u vrtlu (može i oraha ili lješnjaka ukoliko nemate mendula, a ako nemate vrtla, prošetajte se ponoći do nekog tko ga ima, pa uzmite njemu, ali tako da vas ne vidi).
U kuhinji istučemo i sameljemo mendule (ako ste ih istukli dan ranije, dobro ih sakrijte jer su svima drage ali ih nitko ne bi tukao). Na stol u kužini stavimo sve ove sastojke.
Napravimo jako čvrsti snijeg od 4 bjelanjka kojima smo dodali 4 žlice cukra. Kad u ovome snijegu žlica skoro da stoji, dodamo mu još 6 žlica mendula, 1 žlicu kakaa i 2 žlice brašna. To sve dobro promiješamo i dobili smo smjesu za kore. E, ali ovo nam je smjesa samo za jednu koru, a nama trebaju tri. Znači, sve ovo ćemo još dva puta ponoviti. Smjesu za kore ćemo staviti u kalup (može onaj četvrtasti ili onaj okruglasti za torte), kalup ćemo staviti u škrovadu, škrovadu ćemo staviti u pećnicu i to peći na 180 stupnjeva nekih petnaest minuta.
Nema torte bez kreme, tako da sad moramo i nju napraviti. Kremu ćemo napraviti na banja mariju jer je tako puno ukusnija. Ako vam se baš ne da, napravite je onako direktno na ploči ili plinu, ali nikada neće biti popularna kao ova s banja marije. Ukoliko ste jedan od onih koji kupuje sve gadžete s direktne prodaje, sigurno ste kupili i 'lonac za kuhanje na pari'. Eto, sad imate jedinstvenu priliku da ga i upotrijebite ukoliko ga nađete u moru ostalih gadžeta.
Mi ćemo to obaviti na jednostavniji način. U jednoj teći zavrijemo vodu, a u drugoj manjoj teći, koju smo stavili u ovu veću, stavimo 4 decilitra punomasnog mlijeka i 250 grama cukra.
U drugoj posudi umutimo 12 žumanjaka, 2 decilitra punomasnog mlijeka, 1 decilitar skorupa i 8 žlica brašna. Sve to dobro umutimo tako da nam na kraju ne ostanu nikakve grudice. Kad nam mlijeko na banja mariji zavrije, dodamo mu ovu smjesu bez grudica. Kad se ovo sve skupa dobro ugustilo, smjesi dodamo još 250 grama čokolade za jelo i kuhanje. Kad se čokolada lijepo istopi i udruži s našom kremom, maknemo s banja marije. Kremu ostavimo da se ohladi.
U novoj posudi umutimo 300 grama masla (može i margarina ukoliko ste penzioner, nezaposleni, na minimalnoj plaći ili ste samo onako škrti) i 200, 250 ili 300 grama cukra u prahu (ovisi koliko hoćete da sve ispadne slatko). Ukoliko nemate cukra u prahu, sameljite onaj obični u mlincu za kavu. Ovu smjesu dodamo onoj ohlađenoj kremi. Učinite to nježno, ali žustro tako da se ne vidi razlika između slojeva.
Sad je skoro pa sve gotovo. Na svaku koru stavimo kvarat kreme i poredamo jedno na drugo. Na zadnji sloj kreme stavimo glazuru od čokolade. Ukoliko nam se ne da raditi još i glazuru (a je komplicirano ako želimo napraviti onu koja se sjaji), nagratamo na vrh malo čokolade (može i one bijele da sve napravimo zanimljivijim). Stavimo u frižider da se sve to skupa malo ohladi i stvrdne i - napravili smo najslađu tortu 'Reformu'.
Radi se o jednom od jednostavnijih recepta, ali vjerujte da će vam trebati više vremena da ju napravite nego što je Boži Petrovu i kolegama iz Mosta trebalo da ispregovaraju sve moguće reforme i bolne rezove s HDZ-om (ili dan ranije SDP-om ili dan prije opet HDZ-om) koji nas čekaju u slijedećem mandatu. Mi smo vjerojatno jedina država na svijetu gdje su pregovori o pregovorima trajali dva mjeseca dok su sami koalicijski pregovori trajali sat vremena. Dok vi popijete kavu i pojedete komad Reforme, Most i HDZ (ili SDP) ispregovaraju cijelu strategiju za slijedeće ćetiri godine. Ali, jesu li u tih sat vremena uopće uspjeli nabrojati sve reforme kojima nas dave već od izbora?
U ovoj reformi se sigurno nećete udaviti, već je to reforma u kojoj ćete uživati.

Komentari

U ovoj reformi se sigurno

U ovoj reformi se sigurno nećete udaviti, već je to jedina reforma u kojoj ćete uživati.

Možda najviše 5-10 mjeseci ako to sutra odradi Petrov martin, a onda u zlu Rusiju...

Kako bi rekla jedna ženska : ne vidim se u Hrvatskoj , a izgleda od sada i ja...

Moralo bi se čudo dogoditi u tih 5-10 mjeseci da ostanem ovdje , a gledati muku SIGURNO NEĆU. Kada dođu bolja vremena revolucija budem se vratio. Možda je moja greška što u životu nisam prvo išao zaraditi novac , a novcem onda kupovati ljude, jer u Hrvatskoj ljude se ne može mijenjati nego samo kupiti... :P

Čast svim dobrima , ali nikako da dođu do izražaja, a puno puta mi se desi da pogriješim oko ljudi kao i sada sa MOST-om... Šta ćeš izgleda sam nedorastao svemu u Hrvatskoj...

Justice for all !

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci