Tagovi

Puštena u promet spojna cesta sa autocestom koje nema

Dugo očekivano otvorenje autoceste u Velikoj Gorici dogodilo se u četvrtak 22. studenog 2007. godine. Hrvatske autoceste pustile su u promet nešto što su nazvali istočna obilaznica oko Velike Gorice. Ta, po Hrvatskim autocestama istočna obilaznica, u stvari je spojna cesta za buduću autocestu Zagreb - Sisak. Prva dionica te autoceste, od Zagreba do Velike Gorice, trebala je biti gotova do listopada ove godine.
Očito je za hrvatske graditelje to bio jako zahtjevan projekt u kojem nisu uspjeli utvrditi prioritete. Graditi prvo ono što je glavno, autocestu, a potom i pomoćne objekte. Tako su dovršili dva nadvožnjaka iznad ceste koje nema, dovršili su i spojnu cestu za cestu koje nema. Sve to zajedno opremljeno je sa kompletnom opremom, ogradama, semaforima, rasvjetom, horizontalnom i vertikalnom signalizacijom... Sve zajedno izgleda zastrašujuće jer nema uporabnu funkciju. Ovakvo nešto do sada smo mogli gledati u komedijama Boruta i njegove izmišljene zemlje ili onih tipa glup, gluplji.

Sa otvaranja radova na autocesti

Puštanju u promet od političara “uveličao” je samo ministar financija Ivan Šuker. Razlog za takvo “ilegalno” puštanje ceste u promet mogao bi biti u činjenici da smo početkom mjeseca pisali o toj temi, Dovršena autocesta Zagreb – Sisak? , a javnosti se nije svidio takav način gospodarenja. Pored toga, baš taj dio ceste nazvan istočnom obilaznicom, nije dovršen. Naime, u većem djelu nema rasvjete, zaštitne ograde i semafora. Radovi se još uvjek izvode. Dovršeni su radovi samo oko nadvožnjaka i komadića autoceste i taj dio bi vjerojatno bio svečano otvoren da nismo već prije otkrili da autocesta ne vodi nikud.

Kako se ilegalno pušta cesta u promet?

HRVATSKE autoceste pustile su danas u promet dio istočne obilaznice oko Velike Gorice. Puštanju u promet od političara nazočio je samo ministar financija Ivan Šuker, što je u Zagrebačkoj županiji naišlo na negodovanje županijskih dužnosnika. U županiji žale što "Hrvatske autoceste nisu smatrale potrebnim na obilježavanje puštanja u promet dijela obilaznice pozvati predstavnike Zagrebačke županije", te smatraju da je otvaranje obilaznice "ispolitizirano i iskorišteno u predizborne svrhe". Šuker je pak na svečanosti rekao kako je danas trebala biti otvorena autocesta od Velike Gorice do Buševca i u drugom smjeru do Jakuševca, ali to nije bilo moguće zbog opstrukcije lokalnih vlasti. Šuker je pri tom kao krivca prokazao gradonačelnika Velike Gorice, Tonina Piculu. Više pročitajte na indeks.hr

Nadam se da će ovi izbori hrvatskoj donijeti promjene, a te promjene da će organizirati funkcioniranje institucija koje će vršiti kontrolu i nadzor kriminalnih skupina poput Hrvatskih autocesta. Da će u sklopu tih promjena policija i pravosuđe raditi posao prema zakonima a ne prema potrebama premijera i njegovih štetočina. Volio bi da ovakve slučajeve više ne gledamo niti u komedijama. Mislim da Ministar Šuker mrzi Veliku Goricu i njene stanovnike više nego što je to normalno. Da nije tako tražio bi od državnog odvjetništva da istraži tko je odlučio da se napravi cesta koja ne rješava ništa i tko je onemogućio izgradnja ceste koja je trebala prometno deblokirati Veliku Goricu. Cesta od Gorice do Domovinskog mosta. Možda se to i ne treba istražiti, možda u tome ima prste sam ministar i njegov šef.

Jedno je sigurno, politika HDZ-a je poput ove autoceste koja ne vodi nikud. Nadam se da će cesta ipak voditi nekud.

Pogledajte kako to izgleda na satelitu.

Komentari

Sto reci nego:evo jos jednog

Sto reci nego:evo jos jednog dokaza da je HDZ=SDP!

Dokaz br. 377545

Tko je glasao

Nije to ništa, kaže Šuker

Nije to ništa, kaže Šuker u lokalnoj tiskovini: Prihvaćam da se autocesta do Siska zove "Šukerina". A u članku standardna priča kako će HDZ izgraditi tu cestu. Hm...nisam vidio Šukera s lopatom pokraj ceste.

Tko je glasao

Uz "iskrenost" i "poštenje"

Uz "iskrenost" i "poštenje" jedna od velikih vrlina Šukera je i "skromnost". Šukerina?
Pa ako gledamo zadnja istraživanja razlika između SDP-a i HDZ-a je jako mala te uz dijasporu, i prijevare oni će biti zauvjek na vlasti.
Neće to biti, kao što nije bila niti ova, demokratska vlast, ali koga briga za to.
Ne znam zašto SDP i HNS nisu napravili predizborni koaliciju i time spriječili HDZ da dođe na vlast?

Tko je glasao

Šuker je bio gradonačelnik

Šuker je bio gradonačelnik Velike Gorice. Valjda zbog toga toliko juriša na Piculu. Pa bi otvorio u VG i WC kad bi mogao time zabiti "cviku" Piculi. Slično se ponašao i moj nasljednik u ZF prema meni. Iako mu ja više nisam bio nikakva opasnost.

Tko je glasao

Kada ne može pošteno onda

Kada ne može pošteno onda se ide na cvike. Nisu oni krivi, kriv je sistem koji tolerira takvo ponašanje. Žalosno je društvo gdje pojedinac može optužiti i osuditi nekog bez ikakvih argumenata. Kod nas tako radi i pravosuđe.

Tko je glasao

Prognoze su se obistinile

Prognoze su se obistinile kao sto smo pricali pred par tjedana.

Izgleda da je HDZ-ovcima najvisi domet otvaranje necega sto nije niti priblizno gotovo i optuzivanje svih ostalih za svoju nesposobnost. A ako netko koci izgradnju autoceste to je onda sam Suker! Pa stoga neka prodaje maglu nekom drugom dok ce cetri godine sjedit u oporbi.

Ovim cinom je sam sebi zabio nekoliko autogolova.

Tko je glasao

Šuker se ponaša kao baba

Šuker se ponaša kao baba tračara. Godinama optužuje velikogoričku vlast bez ikakvih argumenata.
Kao prvo autocesta je nadležnost države, dakle viši nivo od gradske vlasti. Bilo bi normalno da taj viši nivo ima pripritet.
Kao drugo, ako misli da su nešto krivi neka ih ljepo prijavi državnom odvjetništvu. Ove šuplje optužbe su besmislene.
Zanimljiv je ovo slučaj, Sanader otvara radove na autocesti a Šuker na toj autocesti otvara obilaznicu. Tko je tu lud?

Tko je glasao

...Bože kakvo je to

...Bože kakvo je to pitanje!?? Pa to je bar već i svakom slijepcu posve jasno: MI! I vjerujte mi dragi moji, nitko drugi već MI, sami!

jj

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci