Tagovi

Psst, psst, psssst,... muč´............., muč´, psst´...zaustavite Reuters

Je li pao novinarski dogovor, između hrvatskih glasila i televizija, o potrebi šutnje, ignoriranja, zaobilaženja, vrhunske „političke poslastice“ , rezultata istraživačkoga novinarstva, o uglednim članovima naše male državne zajednice!?

Ta ista glasila, spremna da na Dan sjećanja bruje „Vukovar je izdan“, kako bi se obrušila na jedinstvo Hrvata u jednoj tako posebnoj ljudskoj situaciji: sjećanju na vukovarske žrtve i junaštvo hrvatskih branitelja, sada postižu gotovo apsolutno jedinstvo u šutnji, razumijevanju, suosjećanju s obitelji, ignoriranju prave „političke poslastice“:

čovjek koji je bio član HAZU, otac hrvatske političarke, koja je dvadeset godina u hrvatskoj politici, koja je u jeku rata, „hrabro“ optuživala vlastitu državu da je „agresor na BiH“, koja je bila postavljena od I.S., za predsjednicu Odbora za europske integracija i Zorana Pusića, predsjednika Građanskog odbora za ljudska prava, bio je, prema originalnim dokumentima član ustaškoga pokreta i natporučnik u NDH.
http://www.vecernji.hr/vijesti/otac-vesne-pusic-bio-je-natporucnik-sudac...

Što da je nešto takvo otkriveno za nekoga od članova obitelji Tuđman!?

Opet bi novinari, svih glasila, osim Večernjeg lista (“tko to čita osim kamenjaraca”, i piše osim “kojekavih novinara sumnjive kvalitete”…), postigli obvezujući, nepisani, sporazum o nenapadanju, o suzdržanoj pristojnosti, o ignoriranju takve činjenice, o....!?

Ne bi, ne bi, ne bi,…..!?
Morali bismo uvoziti stotine tisuća tona papira, da bi ta informacija stigla do svakoga stanovnika kugle zemaljske.

A ovako: psst, psst, muči, muči, …, neka prođe neko vrijeme, Hrvati su ionako zaboravljivi, a tko će, za par dana, naći linkove za takvu sitnicu o "grizu s ribanom čokoladom" zatrpanu novim vijestima, pstt, muč…, pssst, tu se radi o važnim osobama,…

… a ionako je već svako malo zovemo na televiziju, neka se gledatelji malo odmore od nje,…psst, javi preko telefona svim novinarima:
obvezno pssst, ima drugih događaja, možda nešto o Severini, ili…., pssst, uskoro će Božić, pa će moći odvezati jezik i udarati po Crkvi, po običajnim vjernicima, po pedofiliji, po oniksu, po … bilo čemu što vam smeta.

Kako samouvjereno nastupa predložena nova ministrica MVP-a, povlačenje optužbe za genocide je gotovo- gotova stvar:

E sada, upravo zbog toga, mogli bismo, razmisliti o tom njenom gotovo-gotovom stavu.
Ima li to ipak neke veze s ovom tajnom, koju je ona brižljivo skrivala, tolike godine?
I ne samo ona.

Pročitavši njezino objašnjenje- napad na novinara, u njemu se nameću neke teške nelogičnosti.

A na pollitika.com-u, upravo traje cenzuriranje komentara koji je naveo link o tim događanjima, te svođenje rezultata istraživačkoga novinarstva, Z.Despota, na otkriće iz obitelji buduće ministrice MVP, na njenu prošlost “griza s “ribanom čokoladom”:

“Uostalom, skužili smo - novinar je samo dobronamjerno želio upoznati čitateljstvo s Pusićkinom svjetlom prošlošću tipa "jeste li voljeli griz s ribanom čokoladom, jeste li nosili kečkice, je li vam otac bio zapravo ustaša" - a ona tako bahata...”(by @Bigulica)
Savršeno!

Na portalu stalno o ustašama i partizanima, a sada, kada je otkriveno kako je otac V.Pusić bio tolike godine među ustašama, ovakvo minoriziranje toga dugogodišnjega boravka među njima.

Da je i istina, to što V.Pusić tvrdi, kako je bio u tom pokretu kao odličan partizanski špijun, koje veze bi s njime imali Englezi?

Ta valjda bi partizani poznavali svoga špijuna, tako visoko rangiranoga među ustašama, i ne bi ga, od njih, morali spašavati baš Englezi, koji su tada (samo tada?) radili za kralja i otadžbinu (a protiv Tita)!?

Znači li to da je i E.P. radio za kralja i otadžbinu!? Ili ne!?
Pa tek ona kuća što im je darovana u Londonu!?
Pa studiranja djece u Londonu!?
Je li to sve, zbog rada za partizane, koje su Englezi namjeravali maknuti da opet dovedu srpskoga kralja!?

Kako god da je bilo, nije dobro što je bio među ustašama!?

A V.Pusić, umjesto što se istresa na novinare zbog istine - koju svjedoče originalni dokumenti, svojim stavovima i najavama budućih poteza, baš potvrđuje puno onoga što ljudi pišu po forumima.

Z.Milanović, bi micanjem dotične s mjesta koje ne zaslužuje (već i zbog one izjave o BiH), dokazao kako ona nije tu, zbog odrade nezgodne domaće zadaće dobivene od njenoga kraljevstva:
zabijanja temelja najvećim lažima u hrvatskoj povijesti- lažima o jednakoj odgovornosti za rat i građanskom ratu, što sjeverno kraljevstvo želi odraditi za svoje partnere na Balkanu.

A Vesna!?

Mogla bi, kada ju već tako vole na HTV-u i u svim medijima, koji zbog te ljubavi tako strpljivo šute, čekaju da Oluja prođe, "zamoliti" da joj u emisiji “Otvoreno”, otvore mogućnost, da se otvoreno pohvali za očev “neotvoreni” antifašizam, u redovima NDH-zije, te englesku naklonost prema partizanskome kadru- dok su, u isto vrijeme, partizanima, tako strpljivo u Londonu čuvali srpskoga kralja.

Možda ona to uspije objasniti svekolikome hrvatskome puku, a meni se, do tada, čini da je spas od onoga što se moglo dogoditi “natporučniku iz NDH” nakon ww2, spretno izborila, šira obitelj, jer, pokazalo se, danas su u drugim dijelovima bivše SFRJ, i drugačije postrojbe priznate pod “antifašisti”.

U svakome slučaju, izgleda kako se ipak radi upravo o antifašizmu(:))), samo to Vesna treba javno i otvoreno, malo bolje- onako profesorski strpljivo i lepršavo objasniti.

Evo, samo nakratko prekidam “novu hrvatsku šutnju”, “novinarsku obazrivost” , te pollitika.com-ovsko razumijevanje za tu (strahom?) nametnutu šutnju, te pričam o “grizu s ribanom čokoladom”- naše nove ministrice vanjskih poslova.

Komentari

ppetra,

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Da ne vise u zraku

Tko je glasao

...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ponavljanja

Tko je glasao

Dno

Tko je glasao

hrvacki fokus debilno smeće

Tko je glasao

:)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Hdz je sjeba ovu našu desnicu

Tko je glasao

Tomac pristupa

Tko je glasao

:-)

:-)

Kitz

Tko je glasao

Ako se ko sića onih

Tko je glasao

ustaško-gebelsovska kućna radinost

Anacionalna, sorosevska feministica Vesna Pusić promicateljica je «homoseksualnih brakova», koja «spolnu orijentaciju» stavlja na istu razinu s vjerskom pripadnošću. Teoretičarka je jugo-komunizma, režimska intelektualka u Yu. Pod očevim nadzorom piše dizertaciju o «Ulozi kolektivnog odlučivanja u realizaciji radničkih interesa», jednu od apologija lažnoga titovskog samoupravljanja. U Hrvatski Državni Sabor ušla je, partijskom alkemijom, s manje od 4 posto glasova, na listi marginalne stranke jugoidnih apatrida, HNS. Zagovornica je «građanske države», u kojoj nema većinske nacije, ali ima nacionalnih manjina.

hahahaha...o jebote, na kojem se ti izvoru napajaš...ovakvom textu bi i stormfrontovci pozavidjeli...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

u laži su kratke noge...

Grga Angjelinović, pravaški renegat, mason, orjunaš. Ministar u Karađorđevićevoj vladi, šef zagrebačke policije. «proslavio» se organizacijom pokolja stotinjak hrvatskih prosvjednika protiv novostvorene Yu 5. XII. 1918. na Jelačić-placu («Prosinačke žrtve»).

Grga Budislav Anđelinović, brat djeda Zorana i Vesne Pusić, naredio je gušenje pobune hrvatskih vojnika 5. prosinca 1918. u Zagrebu. Ubijeno je devet vojnika i četiri civila te ranjeno deset vojnika i sedam civila.

daj kitz reci autorima texta da se dogovore da li je u zagrebu 5.12.1918. ubijeno 13 prosvjednika ili stotinjak...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

cjepidlačenje

@janus
"Pokolj" i "ubijeno"

Pokolj je širi pojam i podrazumijeva pored ubijanja i ranjavanje,gaženje konjima,udarce sabljama i kundacima i sl.,a uporabljen je pojama -stotinjak-.

Dok je onda naveden točan broj-ubijenih.

Znači,što veli jedan naš kolega:isto i jednako nisu isto i jednako,a ti si zlonamjeran u seciranju.

Jasna je poruka autora i to je bitno.

sve dobro...

Tko je glasao

ahh..

13 ubijenih i 17 ranjenih nikako ne može biti pokolj stotinjak ljudi...bio ja zlonamjeran ili ne...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Kako pobogu

@janus

to je trideset zapisanih,evidentiranih.

Zamisli koliko ih nije tražilo liječničku pomoć.

Zamisli koliko ih se tada u nedemokratskim uvjetima,nepismeno i primitivno,rastjerano i prebijeno,nije usudilo ni javiti nego su čak pred žandarmima i srbijanskom tajnom policijom krili da su sudjelovali u demonstracijama.

Zamisli koliko su ih konjima i sabljama rastjerali i ozljedili.

Uvjeren sam da imaš toliko imaginacije i empatije da možeš to zamisliti.

Jesi li bio kad na utakmici kad policija mlati pendrecima,pa ne zapisuje se svaki udarac,ali onaj koji ga je dobio-pamti ga.

Prilaziš toj stvari sa političkog a ne racionalnog,općeljudskog,humanog stanovištva.

Baš mi je žao,kako možeš opravdavati teror Bgd.čaršije.

Ponašali su se kao kolonizatori. Kao Englezi u Indiji.

Jedan od uzroka pojave ustaša je i taj događaj i kasnije osvećivanje.

Nažalost,stvari su sive,a ne crno-bijele.

sve dobro...

Tko je glasao

jedan moj cukundeda ili brat

jedan moj cukundeda ili brat od cukundede boril se sa garibaldijem

mislim da je to ostavilo dubok trag na moje obrazovanje, stavove i nacin zivota danas

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

drvosjek,

zaboravih na ovo...

Baš mi je žao,kako možeš opravdavati teror Bgd.čaršije.

izgleda da ste ti i skviki večeras zajedno pili banjalučku pivu :))...molio bih te da citiraš u kojem sam ja to komentaru opravdavao teror beogradske čaršije? na takva podmetanja sam navikao od skvikija, ali od tebe baš i ne...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

drvosjek...

Jesi li bio kad na utakmici kad policija mlati pendrecima,pa ne zapisuje se svaki udarac,ali onaj koji ga je dobio-pamti ga.

e baš si našao koga ćeš pitati jel bio ikad na utakmici :)))...ni kriv - ni dužan dobio sam više puta po sebi....prvi puta pendrekom po leđima '86. kada sam imao 17 godina, na utakmici dinamo-hajduk, a zadnji puta '97. u madridu na utakmici atletico-dinamo tako da jako dobro znam kako malati i milicija i policija...i jako dobro pamtim kako je to, ali da je to pokolj - to jednostano nije istina...tako da mi nije baš jasno zašto si išao uspoređivati udarac pendrekom sa stvarnim pokoljem na jelačičevu trgu u zagrebu...o broju žrtava možemo razgovarati samo na temelju dostupnih podataka...a taj govori o 13 mrtvih i 17 ranjenih, a nikako o stotinjak žrtava...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Molim te

@janus

činiš mi se ok čovjek

Daj još jednom razmisli o svemmu.

Srbijanska žandarmerija i kraljeva tajna policija razbijaju zagrebčance.,demonstrante.

Konjica,mitraljezz podignut na 3 kat,puške,
kundaci sa okovom,sablje konjanika,konjica sa potkovanim konjima.

To sve natjeraš u masu,pa to ti je pokolj,bilo 10 ili 30 mrtvih. Dodaš mržnju i osjećaj kolonizatora..

sve dobro...

Tko je glasao

ja u kupe, a ti u špade :))

To sve natjeraš u masu,pa to ti je pokolj,bilo 10 ili 30 mrtvih.

neznam kako si iz moga komentara uspio iščitati da to nije bio pokolj, kada sam i sam to isto rekao...i opet ponavljam tridesetak žrtava nije isto što i stotinjak...

btw, mrzim sam sebe citirati ali izgleda da moram...

tako da mi nije baš jasno zašto si išao uspoređivati udarac pendrekom sa stvarnim pokoljem na jelačičevu trgu u zagrebu..

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Predbacivao si

CIJEPIDLAČEĆI INZISTIRAJUĆI NA RAZLIKOVANJU RIJEČI : " pOKOLJ"

i broj mrtvih,a što me je razžalostilo,onako...
kao čovjeka ,jer sam imaginarno zamislio rodbinu tih jadnika,

a pošto znam kako to izgleda

eto,uzmi za primjer film "Gandi"

@janus

preslikaj si to.

Učinilo mi se da umanjuješ i podcijenjuješ žrtve čistom gramatikom,razlikujući,po mome ,riječi "pokolj i ubojstvo"

te inzistirajući na preciznosti,koliko je točno ubijenih i ranjenih,umanjuješ po mome razmjere tog zločina,što je autor komentara ranije,kojeg ja eto uzimam u zaštitu i stajem na njegovu stranu,jer to je zaista bio pokolj,nadam se da sam pojasnio svoje viđenje u ranijim komentarima.

To me je bilo razžalostilo,pa sam se eto uključio, te ako sam te malo samo poljuljao u tvom stavu,a držim da jesam,jer si normalan čovjek,koji neće samo odoka opravdati POKOLJ,,

zadovoljan sam.

Mada se slažem sa tobom da treba biti i precizan,ali ovo ovdje nije kriminalistička istraga ili sud,nego je manje -više,
slobodno autorsko izlaganje,ali je bitno da se razumijemo.

sve dobro...

Tko je glasao

Janus, 13 ubijenih i 17

Janus,

13 ubijenih i 17 ranjenih nikako ne može biti pokolj stotinjak ljudi...bio ja zlonamjeran ili ne...

Ma ti si oličenje pravednosti.

Dati pucati na grupu ne naoružanih civila je zločin prve klase.

Tko je glasao

o jebote...

kakve sad veze ima jesam li ja oličenje pravednosti ili ne? i gdje sam ja negirao da to nije zločin?

idaj prati malo što se piše, a ne tako uletati klizečim startom na stajnu nogu :)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Pratim ja, no tema dnevnika

Pratim ja, no tema dnevnika je Pusićka i njezina reakcija na pisanje u javnosti.

Ti skrečeš temu na Tuđmanove.

Imaš li ti imaš problema sa istinom?

Tko je glasao

o jebote II :)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus, i ti si se oftopičaru

Janus,

i ti si se oftopičaru našao meni govoriti što je tema...LOOOL

Ispod ovog dnevnika je svaki tvoj komentar off-topic.

Tko je glasao

blabla...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

i ja kažem: o laži i nogama

Da li je ubijeno STOTINJAK ili 13??

Tko je glasao

13

9 domobrana i 4 civila...i 17 je bilo ranjeno...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

impresija od cifre

toliko je u galiciji svaki dan do marende ginulo domobrana služeći onog plemenitog habzbura od austrije.

Nisam sigur di je ta galicija ali je sigurno puno daleka od doma u lećevici.

Tko je glasao

Da je i jedna, previše je

DA je jedna žrtva, previše je!

Tko je glasao

Ma je vraga previše . Jedna

Ma je vraga previše . Jedna ka nijedna . Previše je kad ih je na stotine iljada.
Eno u arabiji sto iljada pa nije previše,
Neš ti žrtava , nemore te ih zbrojit pedeset a digli ste tolku frku. Oli i oni imaju ulicu ???

Tko je glasao

naravno da je...

ali je totalna debilana da u istom textu navedu broj žrtava od 13 poginulih i stotinjak...biće da su išli na poduku kod save štrpca i njegova veritasa....

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

stvoritelj vesne i fokusa

Ja mislim da su vesnu stvorili isti oni koji su stvorili ti tvoj fokus . To je ista ekipa koja je stvorila ustaše i četnike . Partizani imaju druge stvoritelje - masone.

Tko je glasao

Žaki, TO JE ONAJ SIN GENERALA

Žaki,

TO JE ONAJ SIN GENERALA JNA?
Koliko se sjećam, i dalje se osuđuju svi kojima su roditelji bili oficiri JNA. Pa zašto je onda Miroslav, koji je rođen u Beogradu i nije znao Hrvatski kada ga je tata doveo u Zagreb, iznimka?

Njemu je tata bil antifašista, nije sprovađal rasne zakone.

Tko je glasao

kako nije?

A što kažeš na njegovu javnu izjavu: "Sretan sam da mi žena nije Srpkinja ili Židovka!" (usput, nego je Slovenka)

Tko je glasao

Šta ja imam reči na njegovu

Tko je glasao

antifašistički teorem

AKo ti je žena srb a unuci hrvati ondak si četnik .
Ako ti žena nije srb nego unuci ondak si franjo

Tko je glasao

jel to onaj kaj mu je tata bil Titov general

Tko je glasao

dosta mu je cin kao poklon od

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Marijuan,, licmjerje je

Marijuan,,

licmjerje je nekoga teretiti za grijehe predaka ali tebi to još uvijek nije jasno.

Daj ti ukaži na to gdje se Pusićka tereti za sljepo služenje rasnih zakona njezina oca.

Javnost ima pravo na istinu, a za tu istu se i ti boriš.

Kritizira se njezina reakcija na iznašanje istine, a uz to i njezin utjecaj na javne medije.

Tko je glasao

Koliko sam

ovako neobavješten pobrao iz ove teme ne samo ovdje,gospodin otac je bio obrazovan,govorio je strane jezike i do pred rat bio u doticaju sa bgd. vlašću.
Kao što znamo ,kralj je zbrisao rodbini u Englesku.

Zaključujem da je gospodin otac značio radio za kralja ili preko njega za MI6,englesku obavještajnu službu i bio njihova krtica u ustašama.

Vrlo vjerovatno.Lako moguće. Ništa čudno.

Njegova djeca su na tom pravcu? Vrlo vjerovatno. Lako moguće. Ništa čudno.

Englezi,kakvi već jesu,poznati po svojim sposobnostima da podjele,zavade tamo neka barbarska plemena rade samo ono što dobro znaju.

Njihovih špijuna ima svugdje,visoko pozicioniranih,dakako,zašto ne.

Potpuno je legitimno da su imali krticu u NDH.

E sad,reakcija g-đe-ministarke na novinara,tipično naški. Uprkos engleskoj školi fali joj engleska hladnokrvnost.

Petra,potpuno si u pravu što dižeš temu,zašto bi bilo tko imao imunitet.

Vesna je javna osoba koja puca na visoko,potpuno nezasluženo (samostalno bi haenes dobio vrlo malo mjesta).

Da joj otac u NDH nije bio partizan (za razliku od recimo mog) nego pripadnik domobranstva i tadašnjih Hrvatskih Oružanih Snaga,čak vojnostegovni sudac,javnost ima pravo znati.

Po svemu što se da naći,nije bio ilegalac,partizanska krtica,a sve upućuje da je radio za kralja i preko njega za MI6.

E sada,postavlja se pitanje,što Vesni više smeta,što nije bio u partizanima,što je bio sa ustašama,što se zna ili što se ne može dokazati da je radio kontra tadašnje hrvatske vlasti,protiv
ustaša tj. ne može dokazati nedvojbeni obiteljski antifašistički pedigre kojeg bi voljela imati.

sve dobro...

Tko je glasao

vesna je agent njezinog veličanstva

Vesna je tajni agent 008 ( ženske imaju parne brojeve u engleskoj udbi).
Kraljica majka ju je odlikovala dva puta, 1992 za uspješno rušenje komunizma i 2004 za rušenje hrvackog hdzja.
Zoran je agent balkanske ispostave kgba i cie ( to je sad jedna firma ) .

Ovo vam je sve iz pouzdanih izvora a dokazi će se prezentirat kroz sto godina kad se otvore tajne arhive.

Možda nema medicinskog uporišta ali nekim obiteljima leži špijunaža . Evo ova naša bolja obitelj tuđmanovi , i otac i sin su bili špije . Tako i obitelj onog našeg admirala letice i on i sin špijuni. To je sasvim normalno ka šta je normalno da su neke obitelji sklone medicini ili pravu . Sve je to posa ka i svaki drugi.

Moja obitelj je sklona davat doprinos u rušenju država . Dida mi je bija najači u tome i ne srmim se njega . Rušija je kraljevinu jugoslaviju, kraljevinu italiju , njemačku i ndh . Četir države je rušija ti maher . Ja san samo jednu ali ako uđemo u europu moga bi ga nadmašit.

Tko je glasao

Care!

Care!

Tko je glasao

Možda je, a možda.... ni nije

Evo ova naša bolja obitelj tuđmanovi , i otac i sin su bili špije . Tako i obitelj onog našeg admirala letice i on i sin špijuni. To je sasvim normalno ka šta je normalno da su neke obitelji sklone medicini ili pravu . Sve je to posa ka i svaki drugi.
Za korist svoje države i naroda. Svaka čast.

Ja san samo jednu ali ako uđemo u europu moga bi ga nadmašit.
ruše se sami, ali ovi naši bi nas silom u to raspadanje. Kao da nedavno već nismo preživjeli jedno.

Onaj prvi ulomak komentara, možda je samo smiješan,.... a možda ni nije!

Tko je glasao

Ppetra,

Tko je glasao

@Foma

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci