Tagovi

Prvo opomena, a potom i kazna za političku nepismenost

U svojoj suštini politika je zanimanje kao i svako drugo, tako da se uz sve odiume vezane uz pojam bavljenja politikom, kao drugim po redu od „najstarijih zanata“, da bi društvena zajednica funkcionirala, politikom se netko baviti mora, pretpostavlja se da bi to trebali raditi oni koji poznaju tajne tog „umijeća mogućeg“. Uz ove u svakom društvu postoje i oni koji se politikom baviti smiju, ali i oni koji se na tom području ponašaju kao „slonovi u staklani“ pa se politikom baviti uopće ne bi smjeli ili kako svojedobno reče jedan moj znanac „trebalo bi im zakonom zabraniti da se politikom bave“.

Pišem to zato što sam dana 14. lipnja uputio jednom visokopozicioniranom SDP-ovcu (članu Predsjedništva SDP) iz redova „mlađe garde“ e-mail poruku sljedećeg sadržaja:

„Poštovani gospodine …..,

obraćam Vam se kao čovjek lijevih političkih opredjeljenja i čovjek koji ponešto zna o politici, kao mladom čovjeku, pretpostavljam sklonom lijevoj političkoj misli, ali i čovjeku s kojim dijelim mišljenje o Franji Tuđmanu, ako sudim prema Vašim stavovima iz pisma koje ste 2006. uputili Ivici Račanu.

Povod za ovo moje obraćanje Vama su sve izvjesniji prijevremeni izbori i želja da skinemo HDZ s dnevnog reda za duže vrijeme.

To danas može jedino SDP, ali uz retoriku iz predizborne kampanje 2011., sasvim sigurno ne uz retoriku kojom ste se 2015. obraćali onom dijelu biračkog tijela od kojega ne možete dobiti jedan jedini glas.

Osobno sam se nadao da ćete Vi u SDP-u iz primjera Ive Josipovića, koji je predsjedničke izbore izgubio od objektivno ne-kandidata i to isključivo radi svoje „domoljubne“ retorike i zato što je „antifašiste odveo na Bleiburg“, naučiti ono što ne smijete raditi, jer Vaše biračko tijelo je antifašistička Hrvatska.Da je Ivo Josipović, o kojemu ja osobno nemam baš laskavo mišljenje, koristio antifašističku retoriku zahvaljujući kojoj je svojedobno naprosto „pomeo“ Milana Bandića, Kolinda Grabar Kitarović ne bi imala nikakvu šansu kao što je nije imao ni Milan Bandić, usprkos svim naporima hrvatske desnice, fašista i klerofašista. Zato što je antifašistička Hrvatska još uvijek bar dva puta brojnija od one profašističke.

Tužno je saznanje da je SDP danas, striktno politički gledano, uz predsjednika koji sam za sebe tvrdi da je liberalni konzervativac, zapravo stranka desnog centra, a trebali biste biti bar stranka lijevog centra, ako već ne već stranka političke ljevice.

Tko je g. Zorana Milanovića savjetovao da u predizbornoj kampanji počne koristiti u suštini HDZ-ovu retoriku, ne znam, ali znam da samo radi toga niste pobijedili na prošlim parlamentarnim izborima, uz još jedno kardinalnu pogrešku što u koaliciji Hrvatska raste nije bilo IDS-a. Naime „domoljubnom“ u suštini HDZ-ovom retorikom SDP nije dobio nijedan glas desnice, ali je izgubio mnoge glasove ljevice.

Ako biste pak u predizbornoj kampanji najavljivali borbu za Hrvatsku kao državu vladavine prava i sekularnu državu (najavom revizije „Vatikanskih ugovora“, uvođenje crkvenog poreza za potrebe financiranja vjerskih zajednica i isključivanje vjeronauka iz svjetovnih škola).

Naravno kao conditio sine qua non svake reforme je prvenstveno funkcionalni teritorijalni preustroj, a tek potom reforma državne uprave.

Pritom trebali biste isticati svoje antifašističko opredjeljenje, naglašavajući da je antifašizam ne samo civilizacijski doseg, nego i svjetonazorni princip slobodnog pojedinca u slobodnom društvu, čime biste prekinuli procese fašizacije, ali i daljnju izgradnju Hrvatske kao nacional-socijalističke države kakvom ju je zamislio Franjo Tuđman, mislim da biste kao dosadašnja koalicija Hrvatska raste, uz već spomenuti IDS u svojem sastavu, dobili izbore i osigurali solidnu saborsku većinu.

Gospodine ….., uvjeravam Vas da kad biste baš ustvrdil da ste ustaša i s ustaškom kapom na glavi otišli na „hodočašće“ na Bleiburško polje, nijedan braniteljski glas na izborima dobili ne bi. O tome se radi.

Naravno da bi sve što sam napisao trebalo stručno obraditi i precizirati, zadati si i neke rokove, potom dobiti izbore.

S poštovanjem,

Mijo Vinceković“

Na ovu moju e-mail poruku promptno sam dobio sljedeći odgovor:

„Poštovani,

zahvaljujem na Vašem mailu te mi dopustite da Vam govorim odgovorim s: agree to disagree.

S poštovanjem,

…. …..“

Što nakon polučenog „uspjeha“ na izborima reći, nego da bih ja i njega i „liberalnog konzervativca“ na mjestu predsjednika stranke govnjivom motkom najurio iz SDP-a.

Usprkos lošem rezultatu polučenom na izborima 2015., prvenstveno radi „domoljubne“ retorike, u odnosu na 2015., Zoran Milanović je gotovo hadezeovskom „domoljublju“ u ovoj predizbornoj kampanji dodao još i apsolutno kontraproduktivno „klemmovanje“, a onda i „kadroviranje“ po Srbiji i BiH, na što je biračko tijelo SDP-a odgovorilo neizlaskom na izbore ili davanjem glasova kvazi ljevičarskim opcijama. Među onima koji nisu izašli na birališta najbrojniji su glasači SDP-a, jer ono što im je Milanović nudio nije njihova opcija.

Dakle, radi političke nepismenosti Zorana Milanovića je na izborima 2015. biračko tijelo SDP-a opomenulo, uskrativši pobjedu koaliciji Hrvatska raste, a budući da je on tu opomenu ignorirao, na ovim izborima je Narodnu koaliciju surovo kaznilo teškim izbornim porazom.

I nije tragedija što smo vratili HDZ iz mrtvih i vlast im predali, veća tragedija će biti ako u SDP-u iz ovog izbornog poraza nitko ne izvuče nikakvu pouku.rvatsku kao uređenzu državu i mjesto ugodno za živopt na neodređeno vrijeme.u

Komentari

Neću ničitati, 'aj da pogodim

Moj bivši ljubljeni MladenC savjetuje Zokija da odbaci svako, pa čak i ovakvo lažno predizborno domoljublje i hrvatstvo, otkrije se kao "Jugoslaven" i u kampanju krene s parolom: "Tito, partija, omladina, armija"? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Naravno da bi sve što sam

Naravno da bi sve što sam napisao trebalo stručno obraditi i precizirati, zadati si i neke rokove, potom dobiti izbore.

Sve što si ti napisao treba sažeti u kratke rečenice, uokviriti boldanim pravokutnikom te polijepiti po hodnicima Vrapča i Ugljana. Čisto da štićenici na životnom primjeru vide posljedice preskakanje propisane terapije. Tvoje tlapnje o "dogovornom padu Krajine" su antologijska sranja pisane riječi, a teorija o broju pripadnika ZNG-a u Vukovaru temeljeni na trebovanju uniformi, pouzdan znak da ti veze među neoronima pucaju brzinom svjetlosti.
PS - kažu da ti je od sinoć u 22:00 sata, već osam puta nestalo struje u kući !? Navodno od pretjerane upotrebe aparata za disanje ;)

Tko je glasao

Nema potrebe za

Nema potrebe za zabrinutošću.
Novi parlamentarni izbori će tako i tako biti unutar slijedećih godinu dana.
Zdravstvuj!

Tko je glasao

Moguće. No koliko ce onda tzv

Moguće.
No koliko ce onda tzv ljevica imati mandata?
11 ili 12?

Tko je glasao

Mislim da više od 8 mandata

Mislim da više od 8 mandata nebuju zbavili... :):):)

Iza Milanovića će doći još neki veći luđak... - to je kakti jen put je jen

P.S. Kada pogledam koga su postavili na listu kao trećeg u mojoj izbornoj jedinici...

Oni su fakat idioti!

Tko je glasao

Ovaj lik sa ovim

Ovaj lik sa ovim razmišljanjima je bio u najužoj trci za predsjednika "stožerne stranke ljevice"
http://www.index.hr/ljubimci/clanak/sdpov-potpredsjednik-komadina-voli-m...

Nije čudo što su ovakvi likovi, idoli fazanima kao Feniks pa sad ovdje lije krokodilske suze

Tko je glasao

@Sanpjer! Znam ja tog lika

@Sanpjer!
Znam ja tog lika jaaako, jaaako dobro. I to odavna.
_______________

Razumijem na neki način i @Feniks-a. On očekuje od SDP da bude SKH/SKJ. To nije moguće jer su SDP preuzeli četnici i srbadija svih boja i fela.

Isto tako su danas razočarani i pravaški krugovi... mislim da im baš nitko nije ušao u Sabor.
HSS ne postoji; - braća Radić su ponovo umrli ili ubijeni...
HSLS je nepostojeća stranka....

HDZ nakon Tuđmana niti zna niti hoće znati tko je uopće i što je to uopće HDZ....

Rasulo je kompletno.

Čeka se odluka Zapada.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci