Tagovi

Prva anketa "Predsjednicki Izbori 2010" na pollitika.com-u

Prva anketa "Predsjednicki Izbori 2010" na pollitika.com-u

Iako je mozda malo preuranjeno govoriti o sljedecim predsjednickim izborima koji ce se odrzati 2010. godine, ne mogu se trgnuti dojma da je trka vec zapocela kroz mala odskrinuta vrata.

Posto se na predsjednickim izborima odlucuje o jednome vrlo bitnom pitanju "Biti u 'Banani' ili ne biti u "Banani', pitanje je sad?", tada smatram da ce ti izbori biti od vrlo izuzetne vaznosti od kojih ce ovisiti sama buducnost opstanka i to ono male mrvice 'demokracije' koja trenutno postoji u nasemu drustvu.

U slucaju da se "Cosa Nostra" uspije docepati i te stafetne palice, a to im je zapravo i krajnji cilj, tada nece postojati ama bas nikakve sanse da ce se bilo koji izbori u Hrvatskoj moci odrzati po bilo kojem demokratskom nacelu. Dakle, nalazit cemo se u potpunom 'totalitarnom' rezimu koji ce pred svjetskoj i domacoj javnosti glumatati postojanost odredjene doze 'demokracije'. Dogodit ce nam se "Bjelorusija' na jedan zaista 'lukav' nacin. Don Sanader ce tada s pravom moci uzivati u slusanju njegovih omiljenih pjesmica "Zorane, tako si blizu, a tako daleko" i "Nitko mi vise nista ne moze jer sam batina i Bog, nepravedan i strog"

Nasi vrsni politicari nisu 'prvaci' u skidanju njihovih gaca bezrazlozno. U politici ne postoji rijec 'slucajnost'. Don Sanader posipuje njegove bliske europske i americke prijatelje s raznoraznim pokloncicima (srebrnina nase djedovine, suverenitet nase drzave) nastojeci na taj nacin osigurati te sklopiti "savez o 'direktnom' nenapadanju". Dakle 'direktno' ne, ali "kolektivno' je vec sasvim OK. U tome Don Sanader nazalost vec djelomicno i uspijeva.

Dakle jos jedanput da ponovim. Predsjednicki izbori 2010 ce biti krucijalan ispit za 'buducnost' lijepe nase. Stoga Izaberite 2 Vasa predsjednicka kandidata (koristite brojeve) iz liste (Potencijalni kandidati za Predsjednicke Izbore 2010) za kojih Vi smatrate da imaju najozbiljnije sanse da jedan od njih postane sljedecim Predsjednikom RH.

Potencijalni kandidati za Predsjednicke Izbore 2010:

1. Milan Bandic
2. Slaven Bilic
3. Zlatko Komadina
4. Dragutin Lesar
5. Vesna Skare Ozbolt
6. Dragan Primorac
7. Vesna Pusic
8. Nadan Vidosevic
9. Drazen Budisa

Moj osoban odabir su 4. i 5.

Tagovi

Komentari

Moj izbor je žena

Moj izbor je žena predsjednica Vesna Škare Ožbolt

Tko je glasao

Apsolutno je točno da

Apsolutno je točno da predstojeći predsjednički izbori spadaju u zadatak svih zadataka. Presudno su važni za Hrvatsku.
Nikada si Hrvatska više ne može dozvoliti luksuz da za predsjednika ima čovjeka koji loše priča viceve, druži se sa još preživjelim liderima nesvrstanih, koketira sa kojekakvim fumićima i sličnim zagovarateljima pokolja Hrvata te mrziteljima Crkve... itd... itd....
Po mojem skromnom mišljenju i ogromnom političkom iskustvu u zadnjih 19 godina - postoji samo jedan dostojan i kvalitetan kandidat - Dražen Budiša. Nisam član HSLS-a i nikada nisam ni bio ni glasovao za istu, međutim Budiša je Hrvat kakvog trebamo - uravnotežen, bez mrlja, nije ekstremist, nije političar-kruhoborac i zna odrezati u korist RH. Sjetite se zašto i kako je izašao iz Koalicije Račan i ostali!? Nije želio prihvatiti diktate USA i inih te Haga po cijenu raspada vlastite stranke i svog odlaska u političku mirovinu u najboljim godinama života za ozbiljno bavljenje politikom. Problem je (provjerio sam) on se ne želi uopće kandidirati!? Badava što sam mu nudio (posredno) samo ja 100 volontera koji bi već od jučer širom Hrvatske radili pripremu terena za njegovu kandidaturu. Zašto ne želi? Mislim da je njegov stav najbolji odgovor u kojem je stanju politička i gospodarska scena u RH.

Tko je glasao

Han, zar nije tvoj favorit

Han, zar nije tvoj favorit VŠO? Inače, ako bi morao birati između ovdje ponuđenih kandidata i ja bi birao baš nju. Koliko god je kritizirao, ona je ipak za dva koplja ispred svih. Još fali jedno malo zrno soli i mogli bi je nazvati DOBROM političarkom. Ovako je samo najmanje loši izbor, a to baš i nije nešto kurčevito :)

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Spomenuo sam da se izaberu 2

Spomenuo sam da se izaberu 2 kandidata, a kojih bi od njih dvoje izabrao za sljedeceg Predsjednika, neka to za sada ostane enigma za javnost.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

ništa, ali baš ništa od

ništa, ali baš ništa od navedenog. i, ovako na prvu, nemam pojma tko bi to mogao biti.

nego, misliš li da se šef vlade neće kandidirati?

Tko je glasao

Nitko jednako svi, odnosno

Nitko jednako svi, odnosno sasvim je svejdno koji od gore navedenih ili nenavedenih, jer su svi sitni politikanti. Na žalost, nemamo državnika ni navidiku, pa je ostalo irelevantno.
Premijer se sigurno neće kandidirati. Na premijerskoj poziciji ima punoviše novaca pod kontrolom, a time i moće. On nikako ne želi biti fikus. S druge strane, što nakon toga. Svaka druga funkcija bi bila degradacija, a premlad, ili se barem tako smatra, za političku mirovinu.
Meni se čini, da naš premijer želi pod svaku cijeni postati europski funkcioner, ako ne i novi Barroso, i zato tako insistira na ulasku Hrvatske u EU. Sve ostalo je za njega sića.

Tko je glasao

Mislim da se tu varas jer on

Mislim da se tu varas jer on ce zasigurno zaigrati s par njegovih aduta (ukljucujuci i samoga Bandica, a vrlo je moguce da ce u igru postaviti cak i samoga sebe). Posto ti vrijedi ona kuda 'Sanader okom, tuda Kosorica skokom', tada ce mu ustavri biti sasvim svejedno da li ce on i dalje drzati u rukama Premijersku palicu ili ne.

Mislim da bi za njega bilo puno povoljnije da se docepa Predsjednicke pozicije, jer samo u tom slucaju on moze imati apsolutnu vlast u HR i od toga trenutka mu nitko nece nista moci uciniti. Malo si zamisli, koje bi bile posljedice za sve nas kada bi jedan covjek drzao pod kontrolom cijele oruzane snage RH !!!

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Ima i takvom razmišljanju

Ima i takvom razmišljanju mjesta. Ako bi ovaj scenarij ostvario vratili bi se u sred srijede '90-ih i oca nacije. Međutim, meni se čini, da Drivo nema takvih pretenzija, povjesnih ambicijai sl, što je pokojni nam predsjednik obožavao. On je vrlo praktičan čovjek i skužio je da se puno više love, i muljanja vrti u EU administraciji. A on je u tome ipak prvak svijeta, školavan je u Austirji, poznaje jezike, i odlično se snalazi na tim terenima. Žužul je pokušao plivat u tim vodama, ali nije uspio. Ivo je puno suptilniji, pa će uspjeti. Zato mislim da ga predsjednšvo kao institucija ne zanima u ovom trenutku. Za 10-ak godina, vrlo vjerojatno.

Tko je glasao

hmm, moja procjena je baš

hmm, moja procjena je baš kontra - smatram da premijer i te kako ima povijesnih ambicija. primjerice, da bude zapisan šefom vlade pod čijom palicom je RH ušla u EU. ako ga nešto odvrne od kandidature za šefa države na sljedećim izborima, nekako mi se čini da će to biti upravo to.

Tko je glasao

Tvoje pitanje je vrlo

Tvoje pitanje je vrlo 'legitimate' i logicno, a teoretski vrlo moguce i izvedljivo (uz malu pripomoc izbornog inzenjeringa). Mozda je to u stvari i Sanaderov adut u rukavima na koji on ozbiljno i racuna.

U ovoj nasoj ludoj drzavi je sve moguce. Dakle u tom slucaju bi on zamrznuo svoju 'Premjersku' stolicu, kandidirao se za Predsjednika RH kao nezavisan kandidat,a u slucaju njegove pobjede, sve njegove duznosti bi preuzeo Podpremijer/Podpredsjednik Vlade (Polancec ili Kosor - najvjerovatnije Kosor, Adlesic i Uzelac ispadaju tu iz igre) i na taj nacin bi Hrvatska postala 100% banana drzavom.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Ako se kandidira Igor Zidić

Ako se kandidira Igor Zidić po prvi put ću glasati u Hrvatskoj. Do sada nisam nikada glasao u Hrvatskoj jer smatram da treba glasati samo tamo gdje se živi.

"eppur si muove"
http://blog.duper.org
http://corsi.duper.org

Tko je glasao

Do sada nisam nikada glasao

Do sada nisam nikada glasao u Hrvatskoj jer smatram da treba glasati samo tamo gdje se živi.

Na izborimo u Hrvatskoj po 'zakonu' smije glasovati samo ono biracko tijelo (porezni obveznici) koje je prijavljeno sa stalnom boravisnom ili prebivalisnom adresom i to 'jedino' na teritoriju RH. Uskoro nam slijede lokalni izbori, a nitko u nasemu Saboru ili Vladi nije niti rekao slovo 'A' po tom pogledu. Izgleda da nasoj 'Neprincipijelnoj Koaliciji' odgovara 'Status Quo'.

Jednom ce doci i to vrijeme da se u nasoj 'banana' drzavi svatko mora 'drzati zakona kao pijan plota' u kojoj ce cjelokupna 'Cosa Nostra' pozavrsavati u zatvorima poput nedavno uhicenog Radovana Karadjica.

Nego nije li malo cudno da se Radovan Karadjic uputio za Split prije nego li bio uhicen? To nam samo ukazuje na cinjenicu da je R. Karadjic uzivao i posebne privilegije i zastitu pri samome vrhu od strane nase vrlo 'cijenjene' garniture na vlasti jer bez te podrske se on zasigurno nikada ne bi zaputio na nas teritorij.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Na izborimo u Hrvatskoj po

Na izborimo u Hrvatskoj po 'zakonu' smije glasovati samo ono biracko tijelo (porezni obveznici) koje je prijavljeno sa stalnom boravisnom ili prebivalisnom adresom i to 'jedino' na teritoriju RH.
A za koje to izbore glasuju moji prijatelji hrvati, u hrvatskim konzulatima u Italiji, od osamostaljenja pa do danas???

"eppur si muove"
http://blog.duper.org
http://corsi.duper.org

Tko je glasao

Ono sto sam ja napisao se

Ono sto sam ja napisao se odnosi samo na I-X IJ. Vasi prijatelji glasuju u XI IJ (Dijaspora).

Problem lezi u tome da se uveliko manipulira s ogromnom vecinom birackog tijela podrijeklom iz BiH preko kojih se vrse masovni izborni inzenjerinzi.

O tome se vec ionako naveliko diskutiralo.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Mi trebamo procijeniti koji

Mi trebamo procijeniti koji bi od navedenih kandidata dobio najviše glasova od strane dijela biračkog tijela koji će uopće izaći na izbore? Onaj kojeg u predizbornoj kampanji podrže Crkva i Sanader.

Tko je glasao

Onaj kojeg u predizbornoj

Onaj kojeg u predizbornoj kampanji podrže Crkva i Sanader.

Crkva će podržati Sanadera.
Banana-split za dezert.

ragusa

Tko je glasao

Smatram da bi najveci trag

Smatram da bi najveci trag kao predsjenici ostavili osobe pod brojevima 1. i 9., odnsono Milan Bandic i Drazen Budisa.

Tko je glasao

Onaj pod brojem 1. več i

Onaj pod brojem 1. več i sad ostavlja tragove, kakve bi tek onda ostavljal.

Tko je glasao

jeli tko uočio da do sada

jeli tko uočio da do sada nije bilo nikakvih 'neovisnih' anketa o popularnosti stranaka ili političara...
kad bi Demos-ov experiment bio mjerilo, bilo bi dosta zanimljivo...

Tko je glasao

to nije točno puls radi

to nije točno
puls radi crobarometar jednom mjesečno na sasvim solidnom uzorku
pitanje je zašto se rezultati ne objavljuju, svojevremeno smo ih čitali svaki mjesec pa su negdje u predizbornom vremenu te ankete netragom nestale

Tko je glasao

... kad bi Demos-ov

... kad bi Demos-ov experiment bio mjerilo, bilo bi dosta zanimljivo... Nema ništa jednostavnije no da se izdvoji nešto novaca pa da se svatko tko želi i sam uvjeri kako bi to izgledalo u njegovoj sredini. Čak je i (HDZ-ov) trogirski list objavio na cijeloj stranici (što se smatra čudom) hrpu podataka iz ankete.... Evo čekam da je postrave na svoju web stranicu pa da sve u cijelosti prenesem.

PS. Pripremio sam i nekoliko tekstova o tome kako smo to mi u Trogiru izveli (još u tijeku) to okupljanej ali mi se nekako čini da to zbog lokalnog karaktera (što i nije) možda neće biti zanimljivo za pollitiku.

Tko je glasao

velika Ivina prednost je u

velika Ivina prednost je u tome što ništa ne radi JOT, nitko ništa nezna što misle (tj kažu jedno misle drugo)...
ti si sve objavio, oni će sad proučavat i opet će bit prvi... :)

Tko je glasao

ti si sve objavio, oni će

ti si sve objavio, oni će sad proučavat i opet će bit prvi... :) he he, e vidiš pa i nisam objavio baš sve. Ima tu još puno lipi stvari (pitanja i odgovora) ali nisu za JOT pa ih još ne smin (neću) reč, ali ću ih korititi za svoje (naše) aktivnosti.

Tko je glasao

Ako može u nogometu može i

Ako može u nogometu može i u politici. Naći vani čovjeka sa državničkim kvalitetama i dat mu državljanstvo. Mislim da kod nas nije zakonski regulirano kao u Americi da predsjednik mora biti rođen na tlu Amerike.

Tko je glasao

Naći vani čovjeka sa

Naći vani čovjeka sa državničkim kvalitetama i dat mu državljanstvo.

Ova ti je dobra!
Pa neka shvati kako tko hoće.

ragusa

Tko je glasao

Nažalost, od ovih gore

Nažalost, od ovih gore spomenutih, nkog ne bi odabrao, neke čak ni pod razno. Isto tak, nažalost, u Hrvatskoj trenutno ne vidim niti jednu osobu dovoljno politički i društveno značajnu i/ili nekompromitiranu da preuzme mjesto predsjednika RH u trećem desetljeću političke samostalnosti.

Tko je glasao

Moj favorit je Bore Lee.

Moj favorit je Bore Lee. Čuvajte se sinjske ruke! Aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Tko je glasao

Ja glasam za 11. Tonči

Ja glasam za 11. Tonči Tadić

Tko je glasao

10. ap silverci

10. ap

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zahvaljujem na ukazanom

Zahvaljujem na ukazanom povjerenju ali treba tražiti drugdje jer je moja najviša i jedina (prestavnik studenata u sporovima oko nastave te neke funkcije u jednom formalnom KUD-u a stavrno nešto drugo su bile neslužbene) izborna funkcija predsjednik razreda u srednjoj školi. Obzirom da još nisam razrješen a da do toga praktički i neće doći, imam tu svoju funkciju i tu će gotovo sigurno biti završena moja politička karijera.

Inače je primjerena podjela rada, funkcija i raznog, pa političare treba tražiti među političarima, profesore među onima koji su za to itd. Ključna spasonosna stvar za Hrvatsku, za razliku od nekih drugih ex SFRJ zemalja, jest što su razne snage odolile da ih snažni procesi usisavanja svega u politku ne usišu u svoju jaku čovjekoprerađivačku industriju. Pod razne snage treba podrazumijevati zbilja razne snage - na mnogi pozicijama žene čistačice nisu samo čistačice, a i to je dovoljno, nego zbilja ključne spobe koje drže cijel škole, tvrtke i razno. Isto tako razni ljudi po raznim sferama rada i društvene prakse. U mom zavidnom profesionalnom iskustvu sa složenim poslovima je bilo puno udjela da nešto nekvalificiranih i KV radnika te po koji visokoobrazovani pojedinac (to je također ključno) doslovno spašavaju poslove velike vrijednosti i značenja, dok ih 98 % drugih brojnih snaga doslovno nezaustavljivo pokušava destruirati na bezbroj načina.

Moja su iskustva da je sve to važnije od političara i raznog, jer bi bez tog bili u bezizglednoj poziciji, iako su svi poslovi i profesije važni, pa i profesija političar, npr. da maoizam skine sa 98 % udjela na za naše prilike prihvatljviih 50 %.

Tko je glasao

Tamo daleko premijer se zove

Tamo daleko premijer se zove Cvetković, a s naše strane ne poznajem boljeg stručnjaka za Mačeka od tebe.

Pa čisto da se malo zakuha, da se uznemire šire snage.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ratko Maček bi mogao

Ratko Maček bi mogao odigratu tu rolu, a i blizu je Ratko-Vlatko.

Ad njega, tako bi mogao i Macan, koji piše ovdje i koji je profesionalno usmjeren blizu toga. SDP, koji nema izrazitog kandidata, bi mogao početi afirmirati Macana kao svog kandidata, i vjerojtano dobiti širu podršku od SDP-a. Ako bi uspio postati predsjednik, on bi mogao pod svoju kontrolu uzeti Ratka Mačeka i tako bi predsjednici Tadić i Macan slali na dogovore Cvetkovića i Mačeka, koji bi postigli sporazum. To uštedilo dosta novaca, javnih bavljenja i živaca (ekipe koje su to u stanju odigrati).

Evo, zajedno smo napravili jednu veoma izglednu kombinaciju.

Tko je glasao

Izvrsno! Samo treba još

Izvrsno!

Samo treba još odrediti Šubašića, a konkurencija je prilična. Ali ne možemo ni mi sve, neka se i Cvetković-Maček nečim bave.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nije bitno koja ce osoba

Nije bitno koja ce osoba biti kandidat...bitno je za sto ce se zalagati/program.
Ovdje bi apelirao na medije da naprave iskorak i za promjenu periodično izvjestavaju o postignutom iz predsjednicke kampanje tj.obećano/ostvareno a ne kao do sada....celebrity likovi/politička scena.

Tko je glasao

Bitno je, vrlo je bitno koja

Bitno je, vrlo je bitno koja i kakva osoba će biti kandidat, a ne samo ono za što će se zalagati, jer samo kvalitetna osoba može stati iza tih svojih riječi i programa i zaista se potruditi ih ostvariti.

Tko je glasao

Pitanje je sto je to

Pitanje je sto je to kvalitetna osoba tj . koja su mjerila i tko ih definira(na tome sada zarađuju mediji )?
Ako se radi o politicarima onda je to sigurno onaj koji ne laze nego izborna obecanja i ispuni.
Moze biti i svetac al ako ne radi nista uzalud nam trud sviraći takav predsjednik moze biti i animirani lik ili vec medijski "kvalitetno" prikazan ovisno o trendovima.
Riječi se potvrđuju kada se i ostvare

Tko je glasao

Prijedlog a) Ne bi trebalo

Prijedlog a) Ne bi trebalo sam tak iz utrke za Pantovčak izbacit Vilija Matulu. Mlad, grlat, sonoran, poet, plav (nažalost, ne baš visok), skroman, stamen, ne voli tajkuneriju (Blumenplatz), drag i kaj je najvažnije već je bar stoput izveo Munchausena pa bi tih par štoseva mogao plasirat strogim europejcima da nas već jednom prigrle u svoja topla njedra.
Prijedlog b) U prijelaznom roku kupit Hillary Clinton. Ne tak mlada ali dobro držeća, jako grlata, financijski još bolja od Matule, neskromna, voli tajkuneriju, milosrdna (Oralni ured), pjeva nešto bolje od kolegice Pusić. Ak je Barack ne zazove u Zapadno krilo eto je na slobodnom tržištu na transfer listi. Jest, koštala bi ta avantura, ali bi se uštedjelo na njenim ferijama - mogla bi se brčkat podno kućerka Wild Billa u Cavtatu.
Sumarum: Najpaklenija kombinacija ovo dvoje kandidata - Hilarica šefica a Vili savjetnik za nacionalnu sigurnost. Zamislimo bilateralu Zagorec - Matula u bečkom Radisonu. Jedva čekam.

2decicrnog

Tko je glasao

nasmijao si me do

nasmijao si me do suza...pohvalno je da Vili ne volil tajkuneriju, ali...Minhausena smo već imali, i imamo, doduše lošu kopiju ali...tak da: thanks, but thanks :))

Hilarica uopće ne bi bila loša - da razbrčka malo ovu balkansku močvaru; jel možeš zamislit horor koji bi Pussy doživjela da mora raditi ZA nju, i biti POD njom...joj to bi bilo super za gledat..kak' ju Hili maže ko' putar na kruh:))

a bilaterala Zagi and Vili....ne mogu si ni imađinat na što bi to ličilo..daj razradi malo scenarij da se razveselim...

CC

Tko je glasao

Ma Hilarica je gala baš

Ma Hilarica je gala baš feš ženska. A i ima jaku želju da dođe u Zagreb, zarazio je Bill. Njen Bill, ne cavtatski full Monty. Veli tako jednom vjerni mužić "čuj, idem ti ja iz Tuzle i svratim u Zagreb, tak su me primili da se nisam dal proč s aerodroma, čudo jedno, iz muzeja je neki stariji čovjek donio i pun kombi slika, mislim da bi se na engleski njegovo prezime prevelo s Little Wall, e, meni neugodno u nekom ofucanom kožnjaku, ostal sam pune tri minute, preporučam da to vidiš...". Od tada u njujorškoj senatorici tinja želja za posjet maloj balkanskoj uspavanoj ljepotici. Još kad se doda da u ovoj epizodi niš' od Bijele kuće za dinastiju iz Arkanzasa, u USA recesija i nema posla čak i za najbolje sinove i kćeri, nema druge nego da mi pokažemo široku slavensku (ups, perzijsko ilirsku) dušu i pomognemo ženi u nevolji. A iz torte na inauguraciji iskoči Vili i krene raspašoj. Pussy istovremeno svoj čuveni kaputić od lažnog eko leoparda polijeva lož uljem i ritualno se samozapaljuje kako bi izrazila prosvjed zbog uvoza radne snage iz prekooceanskih zemalja.
Čvenk Zagi - Vili bi dao odgovore na mnoga tjeskobna pitanja današnjice, što bi se moglo virtualno predviđati slijedećih dana na politika.comu uz sudjelovanje najumnijih glava.

2decicrnog

Tko je glasao

mislio sam da od Mesića ne

mislio sam da od Mesića ne postoji veći bezveznjak koji priča demagogije i glupost - a u krivu sam. Kad gledam tvoju listu u prijedlog - drLesar - vidim da je Mesić čak i intelektualac prema Lesaru...

Nedaj bože države u kojoj dr lesar može biti predsjednik

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Hanhan, Hoćeš da se

Hanhan, Hoćeš da se odlučimo za dvojicu koji imaju najviše šanse. Možda sam u pravu kad mislim da si Ti izabrao dvoje koji bi tebi najbolje odgovarali.
Bilo bi dobro razmisliti da se napravi anketa s /na primjer/ čevapima u lepinji za onoga koji prvi predloži kandidata koji će biti izabran s tim da svatko ima pravo na jedan prijedlog.

Tko je glasao

Ja sam se odlucio na one

Ja sam se odlucio na one potencijalne kandidate za kojih smatram da imaju najvece sanse na Predsjednickim Izborima 2010, a o kojima se trenutno 'suska' u nasim politickim vodama. To sada ne znaci da se ta lista nece i promjeniti. Sve su opcije otvorene.

Ako se kojim slucajem Tvoj kandidat(i) ne nalazi(e) na ovoj listi, onda nam slobodno, ako si voljan, iskazi tko bi trenutno bio(li) Tvoj(i) favorit(i).

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

A Željka Antunović i

A Željka Antunović i Andrija Hebrang od starih lica, Tonči Tadić i Željko Kerum od favorita iz sjene?
Vrijeme je za autsajdere jer ljudi žele promjene i neki munjeviti uspon kao Mesićev 2000.-te nije za isključit.

Tko je glasao

haha, Željko Kerum? kada

haha, Željko Kerum?
kada malo bolje razmislim uopće nije smiješno

Tko je glasao

munjeviti uspon - može, ali

munjeviti uspon - može, ali nikako ne ovi gore likovi koje si naveo...ali OSOBITO ne Željku-Kak-Sam-Ja-Pametna Antunović ..opet će morat ovaj moja frendica iz Sabora jurit u London po nove tepihe, jer, da, slavonska buckasta nožica gospođe Antunović neće hodat' po hrvatskim sagovima..bit će joj mater svaki dan svilu prostirala po dvorištu prije nego se mala princeza uputi do kokošinjca po svježe jaje...

CC

Tko je glasao

Nitko od navedenih niti

Nitko od navedenih niti općenito od postojećih političara nema šanse dobiti 50 % glasova, osim možda Budiše, ali ni on to iz poznatih razloga (pa se vjerojatno neće ni kandidirati).

Politika inače nastavlja sa razgradnjom smisla bavljenja politikom (sve i svašta samo ne to šta joj je uloga), i Mesić predsjedničke uloge, pa će se do tih izbora gotovo sigurno trebati potruditi "uzgojiti" predsjednika, kao i sve drugo - razdoblje kokošarenja će uskoro doživjeti zasluženi smiraj i svi poslovi će se osloboditi osnove "nismo znali", "zašto je i nije", "to ne mogu smisliti a ovo mi se sviđa" i sličnih.

Dakle, prognoza - ili se potruditi "uzgojiti" neku novu osobu ili će se morati moliti Budišu da se toga prihvati (a to neće biti realizirano), ostali nemaju šanse.

Tko je glasao

Apsolutno ap. Najbolje bi

Apsolutno ap. Najbolje bi nam bilo kleknuti pred Budisom pa ga zamoliti da se vrati u politiku, premda je je tesko za povjerovati da bi na to pristao.
P.s. Imam jos jedan prijedlog: Igor Zidic ili Tomislav Ladan

Tko je glasao

Politički problemi su

Politički problemi su cijelo vrijeme obrnuti od onoga što dominira - nije problem diskvalificrati nešto jer se to i onako objektivno nezadrživo nameće, nego je problem doći do bilo čega kvalificiranog, što može izdržati test bar neko vrijeme.

Ad pitanja istaknutih političara koji bi imali veću osobnu podršku - Tuđman je neko vrijeme imao podršku isključivo zbog rata, ostalo od 1971.g. do danas ne, dominirala je diskvalifikacija.

Kao protukandidat Tuđmanu je krajem 1989.g. postavljen Tripalo, ali kao zamjena za Savku, pa je time automatski diskvalificiran. Ostali se, osim Budiše, nisu ni trudili biti kandidati za objektivnu podršku većine ili su ih vlastite stranke i njihovi šefovi diskvalificirali (Mesić je izabran dogovorima svih snaga, da ne bi Budiša a zatim da se to isto održi).

Na taj način sustavne diskvalifikacije nije ni objektivno moguće dobiti nekog koga većina neće odmah popljuvati. Slično je općenito s poslovanjem, sve što se očigledno dobro radi objektivno ugrožava poslove i interese većine snaga i kreće gađenje i pljuvanje.

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3130792/index.do
Ovdje se ponavlja tehnologija kandidata koji ne mogu dobiti 5 % glasova i dezavuiranja Budiše stavljanjem u poziciju jednog od mase bezvrijednih političkih osoba pod likom pjevača sa nadimkom američke puške, stiliziranog mješavinom heavy metala i neonacizma, koji nije pravi branitelj a uzdiže ga se u simbol obrane zemlje. Ističe se da osoba treba dobiti i podršku crkve, iako je lideri Stjepa Radić i Vlatko Maček nisu imali a Budiša nije vjernik pa ne zadovoljava. Kao da je jedina namjera svih opcija uvjeriti kako su Sanader i Mesić jedine relevantne političke osobe, kao Tito i Kardelj, a sve ostalo je bezvrijedno.

Tko je glasao

nisam znala da Budiša nije

nisam znala da Budiša nije vjernik.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Možda i jeste (ne poznam ga

Možda i jeste (ne poznam ga osobno), ali to nije pokazivao javno (što je u redu, vjera je nešto intimno, kao ljubavi i slično), pa su ga devedesetih i u predsjedničkoj kampanji u siječnju u više navrata prozivali da nije vjernik itd., što je također logično jer su tzv. komunisti postali vjernici (krščanski, liberalni, evropski, nacionalni, protunacionalni, sposobnosti ...) a njihovi protivnici "nevjernici".

Tako da ne uzimaj kao takvo, više kao znak za provjeru, nisam ja relevantni izvor za politiku a još manje za intimna pitanja.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci