Tagovi

Promjene

Negdje sam pročitala da se Milanoviću sprema smjena zbog, navodno, loših rezultata.

Kao prvo, ne vidim di su tu loši rezultati, jer su poprilično povećali broj mandata u Saboru. Dobro, nisu pobijedili, ali tko bi to, umjesto Milanovića, uspio osvojit pobjedu kad danas gledamo koliku su lovu hdz-ovci utamburali.

Kao drugo, ne vidim tko bi ga mogao zamijeniti na mjestu predsjednika, i tko bi to bolje prošao od njega, da je bio na njegovom mjestu.

Kao treće, nisam sigurna da bi HSS, da je situacija na izborima bila obratna (SDP relativni pobjednik, hdz na njegovu mjestu), ipak ostvario vladu sa SDP-om. Mislim da bi oni ipak radije pregovarali sa hdz-om.

To me sve podsjeća na posljednje lokalne izbore u Splitu kad je SDP bio relativni pobjednik, hdz je dobio samo 8000 glasova, ali hdz ipak danas vlada gradom, jer je LVM odlučila da ide desno, a ne lijevo. I jer im SDP nije htio prihvatiti sve ono što su oni želili. A šta su želili, to se vidi danas po splitskoj rivi i po izmjenama GUP-a. Htjedoh reći da je hrvatski narod tradicionalno desno orjentiran, te da će on, bez obzira na sve, radije glasat za desničare nego za ljevičare. Unatoč tomu što im desničari deru kožu sa leđa.

Tagovi

Komentari

offtopic - kad je već

offtopic - kad je već spomenut Split u kontekstu lokalnih izbora, a trenutni pregovori HSS-a i HSLS-a oko ulaska u Vladu HDZ-a na čelu s Sanaderom su dio poante, nije zgoreg podsjetiti na ne tako davnu 1995. i ulogu Sandera u Splitu:

Grabić je baš tad napustio HSLS (možda se Đurđa i Čehok sjete) kako bi uz 2 HNS-ovca i 2 Dalmatinska Akcionaša prešao na stranu HDZa. To se nije dogodilo na izborima već dvije godine poslije za stolom hotela Bellevue, a glavni čovjek HDZ-a u toj akciji je bio upravo od F.T.-a odaslan Ivo Sanader.

Znači, umješnosti mu ne nedostaje. O integritetu moraju drugi porazmisliti. Pogotovo gledajući da je HDZ tijekom 90tih a i kasnije pokupovao buljuk HSS-ovaca.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Slićnost sa izborima u

Slićnost sa izborima u Splitu je samo površna. Istina je , i to je jedino slićno, da je najslabiji odlućivao o tome ko će zasjest u prvu fotelju i to je sve. Za razliku od Vlade iz koje će mali izvući kapital da bi poboljšali uvjete u određenim djelovima gospodarstva u Splitu se samo štiti krupni kapital te se istom omogučuje da se dalje oplođuje.
Nadalje HSS-HSLS nećepreuzeti kontrolu nad državom ni u jednoj opciji dok se u Splitu Buljina ekipa instalirala u sve žive i nežive odbore i kontroliraju sve šta se događa i niko više nemože prnit bez njih. U zadnjih par godina su se toliko infiltrilari da će ih i neka nova eventualna smjena vlasti teško počistit.

A gazda ciljele te priče se (mudro moram priznat) vezao uz Mesića i tako se stavio u idealnu situaciju da je sa svima u dobre na državnom nivou (jer ovako ili onako s malko poseniljelim šaljivđijom svi su u dobre) i vlada gradom.
Međutim i drugi Mesićev mandat uskoro istiće a i lokalni izbori dolaze ponovo.
Sam Mesić je kad je po prvi put došao na vlast vozeći se na jahti tada malo posrnulog splitskog poduzetnika rekao "svaka vlast ostavlja iza sebe bar jednog tajkuna za žrtvovanje" pa tako šefe LVM-a sa srećom ti

svi smo mi samo duhovi na ruševinama nekih davnih civilizacija

svi smo mi samo duhovi na ruševinama nekih davnih civilizacija

Tko je glasao

Pa sapunaju mu dasku, stalno

Pa sapunaju mu dasku, stalno nešto Arlović ima za reć. I naravno, on objektivno procjenjuje Milanovićeve pogreške.
A neuspjeh je, kao i uspjeh, relativan. Ovisi o tome što vam je bio cilj. Ako je cilj bio postati druga stranka u Saboru, pobjedio je, ako je cilj bio povećati broj zastupnika za cca 2/3, opet je pobjedio. Ali ako je cilj bio ultimativno osvajanje vlasti, onda je izgubio.
Očekivanja su bila da će ipak osvojiti vlast. Mada osobno mislim da je pobjedio, i da će još više dobiti ako Ivi prepusti zabavu sa Zerpom.

Tko je glasao

Kratak dnevnik. Unatoč

Kratak dnevnik. Unatoč tome, palac gore. Poglavito za završni pasus, a osobito za njegov kraj.

ragusa

Tko je glasao

Hvala. Ne volim da mi

Hvala. Ne volim da mi pisanja budu preduga. Čini mi se da duga pisanja odvlače pažnju čitalaca i dekoncentriraju ih. Trudim se sa malo riječi reći konkretno.

Tko je glasao

@ptica_rugalica imaš bod za

@ptica_rugalica imaš bod za dobru asociajciju, ... jer ako je 56 mandata neuspjeh, a ispasti će da jest, onda to samo potvrda općeg (i vrlo opasnog) političkog realtivizma sa vrlo izvjesnim posljedicama .... jer biti parlamentarnoj u oporbi je izgleda ipak "neuspjeh"...
...... POGREŠNO

Tko je glasao

Onaj tko Milanoviću sapuna

Onaj tko Milanoviću sapuna dasku taj ne želi dobro SDP-u. Mijenjati svaki čas predsjednika, pa čak i onda kad je stranka dobila veći broj glasova na izborima nego ikad do sad, značilo bi u SDP-u otvoriti Pandorinu kutiju frakcijskih borbi. To pak SDP-u ne treba.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci