Tagovi

Promijenimo sebe da bismo mijenjali društvo

„Ravnodušnost ubija podmuklo.
No, prije nego što svi crknemo od
Ravnodušnosti;
Htio bih je vidjet razapetu.“

Biti nezaposlen, biti jedan od 341 716 građana koji su u prethodnim godinama ostali bez posla i nade da će se brzo ili ikada ponovo zaposliti, biti nezaposlen u Hrvatskoj jedan je od najvećih problema s kojima se suočavaju i bore građani.

Nemati nade da će se ikada ponovo zaposliti u zemlji namjerno i sa ciljem uništene industrije, kada se svakodnevno gase privatna poduzeća, a ona javna ili u vlasništvu države proizvode gubitke, završavaju u stečajevima ili se moraju privatizirati i restrukturirati prema sporazumu potpisanom sa EU; tragedija je s kojom se suočavaju brojni građani.

Tragedija s kojom moraju živjeti kako nezaposleni, tako i oni koji još rade, ali neznaju hoće li im poduzeća opstati, hoće li biti proglašeni viškom, pa otpušteni, hoće li im već jednom biti isplaćene zaostale plaće, jer država nezna kako riješiti problem poslodavaca koji ne isplaćuju plaće i doprinose ili koji ne plaćaju poreze ili nekima iznad zakona blagonaklono oprašta neplaćanje poreza.

Živjeti, a neznati hoćeš li sutra raditi, hoćeš li moći plaćati stambene ili druge kredite, hoćeš li moći prehraniti i školovati djecu, hoće li za svakog radnika ove zemlje i sutra biti posla i budućnosti, ravno je suočavanju s određenim i izvjesnim krahom svega sigurnog za što smo se mogli uhvatiti, svega realnog za što smo vezali svoje živote i živote članova obitelji, prijatelja, suradnika, sugrađana.

Živjeti, raditi i bojati se probuditi u sutrašnji dan, neznajući kako se suočiti sa gubitkom posla, sigurnosti i egzistencije, a pritom znati da ostaneš li bez posla, mogućnosti ponovnog zaposlenja su minimalne u zemlji sa 341 716 nezaposlenih i 8 198 slobodnih radnih mjesta, suočavati se sa zastrašujućom brojem nezaposlenih, koji svakodnevno raste i u kojem se može naći svatko od nas, neizvjesnost i nesigurnost naših života postaje zastrašujuća prijetnja, kako onima koji još rade, tako i svima nama.

Kako preživjeti ovu neizvjesnost, kako spasiti naše živote i egzistenciju članova obitelji, djece i roditelja koji o nama ovise, kako ostati normalan u zemlji poremećenih vrijednosti i uništena morala i mentaliteta, kako pronaći šansu i mogućnost preživljavanja u zemlji sveopće depresije, apatije i ravnodušnosti prema nesreći naših sugrađana, kao da se ta ista nesreća ne može sutra desiti i nama.
Pitanja na koja nema odgovora, jer odgovorni državni dužnosnici imaju važnijeg posla, govori su im puni brojki ili (ne)realnih obećanja o zemlji koja se iz takoreći bankrota mora suočiti sa dugim godinama oporavka, bez ikakvih garancija da je vladajuća ekipa sposobna donijeti pozitivne zakone ili ih primijeniti, provesti ne selektivno, već za sve jednako.

Slušati svakodnevno vijesti o novim otpuštanjima u poduzećima koja dobro posluju radi ostvarenja većeg profita, suočavati se sa izvjesnim otpuštanjima u ono malo preostalih industrijskih grana poput brodogradnje, jer tako diktira EU, a potpisani sporazumi moraju se poštovati, teško je svakome.

Gledati tragediju bivših radnica namjerno uništenog „Kamneskog“, kako bi tajkunerija, prozvana imenom i prezimenom došla do atraktivnih gradskih lokacija u Zagrebu ili u Rijeci gdje je zatvoreno „Istravino“, radnici poslani na ZZZ, a pravde u DO Bajića nema ili je ima samo onda kada je političke volje da se zakoni provedu, kriminalci uhite, optuži ih se, da im se sudi, a imovina oduzme i vrati državi ili građanima.

Građani su posljednje desetljeće toliko otupili, oguglali na strašne vijesti, potonuli u depresiju ili sveopću ignoranciju i ravnodušnost, otuđeni, jedni od drugih, prevareni izigrani, manipulirani od države i „političkih elita“, zaglupljeni od „javne“ TV koju sami moraju financirati, dezorjentirani stalnim aferama, suočeni sa siromaštvom i očajem, ali i sa razmetanjem i pirovanjem obijesti kako političara, tako i polusvijeta koji se eufemizmom zove „celebovi“.

Svakodnevno smo zasuti žutilom i senzacionalizmom najgore vrste kako sa privatnih, tako i sa javnih medija, a sve u svrhu sveopće komercijalizacije svega, a sve u svrhu prodaje magle građanima , kako bi izabrani državni dužnosnici i zastupnici mogli provoditi živote povlaštene elite ne teret osiromašenih i očajnih građana.

Isti oni političari u Vladi , Saboru i ostalim institucijama, koji su izabrani i zaposleni da budu službenici građana, za koji su službu enormno plaćeni u odnosu na nikakve rezultate svoga rada ili nerada, a koji svakodnevno nešto obećavaju, ponovo otkrivaju toplu vodu i Ameriku, predstavljajući se sveznajućima i ne prihvaćajući ni sugestije, ni prijedloge ni amandmane na zakone, jer eto „elita“ zna najbolje.

A rezultati njihova znanja i rada vidljivi su u dvadesetogodišnjoj devastaciji i potpunom uništenju svega vrijednog u zemlji, kako sve propada, a izabrani službenici naroda i građana dobro i bogato žive na račun svojih poslodavaca.
Ne znaju, niti će ikada prihvatiti realnost da su izabrani da služe građanima a ne da njima vladaju manirom pijanih milijardera ili po sistemu „poslije mene potop“.

Naravno, biti izabran za članove Vlade, zastupnika i državnih dužnosnika trebala bi biti čast, realno plaćena, a ne bogomdano pravo uvijek istih ekipa ili političkih dinosaura, koje niti rovokopačem se ne može maknuti iz fotelja u koje su se dobro smjestili i duboko ukorijenili.

Građani, suočeni sa sveopćom pohlepom, korupcijom ravnodušnošću i nesigurnošću svojih egzistencija, u strahu pred gubitkom posla radit će za bijedne plaće ili čak i bez plaće nadajući se spasu radnih mjesta.

Građani, pokorno i sa tek pokojim prosvjedom podnose i podnosit će ovo strašno tragično vrijeme u kojem se ruše egzistencije, životi svih osiromašenih i obespravljenih sugrađana, besperspektivnost i nepostojanje nade ili ikakvih šansi da se nešto promijeni, kako od strane zakonodavne, sudske i izvršne vlasti, tako i od nas samih, jer eto nesreća se danas događa drugome, a kao da sutra ne može pogoditi i svakoga od nas.

Dokada tako?
Koliko smo spremni trpjeti i puštati krimosima i mafiokraciji da nas gazi i koristi, onoj istoj što je do jučer vladala, a danas je bahata i beskrajno ohola oporba, koju niti gubitak vlasti nije lišio sigurnih visokih plaća i privilegija, bogatih računa i nekretnina, koju korumpiranao DO i sudska vlast štiti, jer eto nema političke volje da ih se optuži iako je javna tajna da su sudjelovali u kriminalu, zajedno sa optuženim bivšim premijerom i nekolicinom pripadnika „mafiokracije“, te optužene KRADEZE stranke „časnih ljudi“, kako reče i ostade živa naša bivša PMinistarka, ta sijeda dama od jadne forme i nikakva sadržaja, koja ne propušta niti jednu priliku da nam nabije na nos, kako je upravo ona potpisala sporazum sa EU.

Koliko dugo ćemo slušati njihove nebuloze i gledati strašne groteske u Parlamentu, koliko dugo ćemo trpjeti posljedice njihova haračenja i devastacije ove zemlje, koliko dugo i koliko mirno i pokorno???

Kada ćemo već jednom shvatiti, da mi građani smo njihovi poslodavci koji ih zapošljavamo i biramo na određeno vrijeme??

Kada ćemo shvatiti da smo mi građani ova zemlja, a ne odnarođena i korumpirana vlast ili pripadnici „političkih elita“, tajkunerije, kupljenih stručnjaka i akademika, KC i ostalih pripadnika višeg i bogatijeg sloja u zemlji očaja, siromaštva, tuge i beznađa??

Kada ćemo se već jednom probuditi, udružiti u borbi za prosperitet, dobrobit i budućnost svih građana?

Kada ćemo se suočiti sa svojom pokornošću i podijeljenošću, zaglupljenosti i zatrovanosti sa našim sudjelovanjem u korupciji, jer živimo u bolesnom i korumpiranom društvu od vrha do dna??!!

Hoćemo li shvatiti da promjena ovisi o nama građanima, a ne „vladajućoj ekipi“ koju smo zaposlili na parlamentarnim izborima??

Hoćemo li shvatiti da proces ozdravljenja društva, udruživanja svih članova i građana pojedinaca mora započeti kako bismo se borili za dobrobit svih?

Kada jednom shvatimo da promjene ovise o nama, kada se počnemo udruživati u savez građana, a ne u političke stranke, kojih ionako imamo previše,
tada će početi promjene potaknute od građana, promjena koja se može potaknuti, provesti i izboriti građanskim akcijama, prosvjedima, udruživanjem svih građana svjesnih potrebe da se promjena provede.

Hoćeli se promjena dogoditi danas ili sutra, hoćemo li se udružiti kao građani za dobrobit i prosperitet svih građana, ovisi samo o nama građanima, te što prije počnemo poticati promjene, promjene će se brže i efikasnije početi događati.

Počnimo mijenjanjem samih sebe nabolje, kako bi promjene koje ćemo potaknuti i provesti u društvu, bile brže, svrsishodnije i efikasnije.
Ne provedemo li promjene mi građani udruženi, neće nam ih donijeti niti izabrani zaposlenici-službenici građana, te samozvane „političke elite“.

Proces promjena mora početi što prije potaknut, i proveden od strane udruženih građana za dobrobit svih, kako bi počeo proces ozdravljenja društva.

A promjena kada bude krenula, nitko ju neće moći zaustaviti nakaradnim, nemoralnim i apsurdnim zakonima, pogotovo ne oni dužnosnici koje mi sami zapošljavamo na određeno vrijeme svojim sudjelovanjem nna parlamentarnim izborima.

Vrijeme neće čekati da se probudimo, budućnost nas neće pitati što smo i zašto propustili učiniti; zato provedimo promjene počevši od nas samih što prije, promijenimo sebe; kako bismo što brže i efikasnije mogli mijenjati društvo, čiji smo pripadnici i za čiji smo prosperitiet svi odgovorni.

Mirtaflora

Komentari

Pokretanje konkretnih akcija?

Što mislite da li je vrijeme za pokretanje nekih konkretnih akcija
napr. udruživanja u savez građana za promjenu, ne onaj od don Ivana Grubišića,
uvjetno rečeno savez, ne mogu se sada sjetiti boljeg termina;
izradu programa,
pokretanje "građanskih akcija" po gradovima,
po uzoru na Zagreb?

Imate li kakvu ideju, koja bi se mogla realizirati zajedničkim programom i radom zaineresiranih?
Ima li ovakva inicijativa realne šanse da se pokrene i razvije i među građanima??

Zanima me Vaše mišljenje,
biste li htjeli dodati komentare sa prijedlozima i mogućnostima koje su nam dostupne?

Mirtaflora

Tko je glasao

A što je s Lesarom..... ?!!

A što je s Lesarom..... ?!!

Tko je glasao

Lesar u maniri Pape

govori "staloženo" i "smireno" trudeći se ukrasti na vremenu kako bi ispalo da govori mudro i kako bi sakrio da u biti nema kaj za reći izuzev populističko opozicionog trkeljanja, a sa svetim papinsko-političarskim ciljem kapitalističkog Osvajanja novih saborskih fotelja na slijedećem bianco izjašnjavanju olitiga kvazi vladavini naroda ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Sva sreća da je tu gosp. Vukšić......

U koliko me sjećanje ne vara, bilo je nekih dosta velikih nadanja u tu "opciju"......, slušam neki dan navedenog gospodina gdje upozorava da nije "kvaka" u štednji, već u potrošnji...., kao da slušam Sanadera...., sva sreća da je uz njega gospodin Vukšić......

Tko je glasao

Sreća,

Sjećam se Voltairea.

No, ipak mislim da je sreća relativna i podložna subjektivnom tumačenju i shvaćanju pojedinaca.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Čijih !?

U koliko me sjećanje ne vara, bilo je nekih dosta velikih nadanja u tu "opciju".

Provinciopolis

Tko je glasao

Od sto glasa......

Pa bilo je nekih iz Đurđevca, ako se ne varam, za Vas nisam siguran, no i autorica Dnevnika ( koju poštujem ) je polagala nade u navedenu opciju. Svakako, nije ih bilo tako malo.... Pozz

Tko je glasao

Ma ne sekiraj se ... Nakon 11 godina nadanja i borbe

da će SDP postati ono kaj mu naziv kaže da jest, nije mi nimalo teško bilo nakon mjesec dana skužnuti da je Lesar kao HDZ/SDP isti ma koliko mu sljedbenici mislili da su Laburisti ...
Naravno da to nikako ne leži spomenutim lesarsitima kao ni kokodakavcima, al tebra ja vam za to nisam kriv - to je vaš izbor, a ne moj ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Brodogradnja,

Prenosim link na novinarski tekst iz " Novog lista" o brodogradnji u Kraljevici.

Obratiti pozornost na komentare ispod teksta.
Tipična razjedinjenost i jal po starorimskom pravilu:

"Divide et impera."

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Radnici-Turinina-izjava-da-je-stec...

Mirtaflora

Tko je glasao

Gdje je DO BAjić?

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Bivse-radnice-Kamenskog-naja...

Budući da sam spominjala radnice "Kamenskog" u tekstu,

pronašla sam i najnovije vijesti o tome što se događa s njima,
te njihovom borbom da dobiju svoje zaostale zarađene plaće.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Sve resurse koje imamo bismo

Sve resurse koje imamo bismo trebali usmjeriti u rušenje pravosudnog sustava.

Ne mislim time na prijetnje smrću makar o dotičnome razmišljam pod dabogda krepa pretincu, nego pandan ovoj priči Anonymousa na internet, pokušajmo nešto tim našim brzinama 341K po danu koji trebaa nezaposleni preživiti.

Ako je gamad toliko neinteligentno pojela i probavila nešto od ćega se dalo grickajući živjeti, hajmo to nešto rasturiti za vjeke.

Za metode predlažem ovo što Busola u zadnjem dnevniku govori pod točkom o vanjskim poslovima. Never more, tenkju veri mač.

Tko je glasao

Vrijedi pogledati i poslušati

Samom sebi ne vjerujem :) - reklamiram Otvoreno na HTV . !? ali uvjeren sam kako ću i sam riješiti neke svoje dileme glede Petrokemije i njene privatizacije. Gosti su relevantni : Budimir, Babić, Klaus i Bakić.
"Vrijeme neće čekati da se probudimo, budućnost nas neće pitati što smo i zašto propustili učiniti; zato provedimo promjene počevši od nas samih što prije..."

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/1/htv1/2012-03-27/emisija/26511401/otvo...

Tko je glasao

zana li netko reći gdje se

zana li netko reći gdje se mogu kupiti škartoci (papirnate vrećice ili kako se već kaže).
zanimame prvenstveno mogućnost kupovanja za fizičke osobe, a ne ove psihičke i prave osobe, ali svaki savjet je dobrodošao. pitanje ima veze s nekakvim eventualnim samozapošljavanjem tako da nije bez ikakve veze s temom ovog dnevnika.

Tko je glasao

tvornica papira rijeka

Prije je to radila ta tvornica, sad radi xi oh pio ling iz kineske pokrajine hon shu . Provaj preko mesića dovest probni kontejner. Mogu ti ja pitat ovog mog priku kineza iz sve po osam ako si ozbiljni kupac. Moraš potplatit nekog iz komore,carine i ministarstva za dozvolu inače će ti kontejner postat old tajmer na terminalu u splickoj luci.
Nije da ti ubijam tvoj poduzetnički duh ali ako to misliš to svoje legalno pakovat a nisi u hdzu i sdp , omak zaboravi.

Tko je glasao

?

Tko je glasao

Pitaj ove

u dućanu ili nonice na tržnici.

P.S. Nemoj početi snifati ;)
P.S.2 Je li taj biznis vezan za kamufliranje alkoholnih pića radi lokanja na javnom mjestu ;))

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

glumiti ću turistima čovika

glumiti ću turistima čovika sa škartocun na glavi. :))

ne znam jeste li primjetili ali čini mi se da je za dizati pare turistma najbolje ne raditi ništa. ne skakati oko njih, ne nuditi im avanturizam i nezaboravni provod.
lipo se obučeš i faraona ili kip slobode ili tako nešto, stojiš na kalelargi tako namaškaran i ne radiš ništa, a turisti samo bacaju eure.

Tko je glasao

@magarac

Nisam nikad radio baš s tim proizvodom, ali ovi MOŽDA nešto znaju o tome...

http://www.vemo.hr/index.html
http://www.stylplast.hr/bag_treger.asp

U maloprodaji imaš u Metrou i Narodnim novinama, bijele...

Tko je glasao

hvala provjeriti ću što ima s

hvala provjeriti ću što ima s tim i može li se što napraviti.

Tko je glasao

Jedan od prvih i najvažnijih

Jedan od prvih i najvažnijih koraka jeborganiziranje od strane građana referenduma protiv privatizacije velikih tvrtki, nacionalnih parkova, parkova prirode...

Napraviti ću dnevnik sa tom temom koja što ranije mora se aktualizirati dok ove budale na vlasti ne pokušaju za šaku kuna sve prodati.

Justice for all !

Tko je glasao

ne budi kolaborant elemenata države

Prvo i osnovno je prekinut sve odnose sa članovima stranaka . Članovi stranaka su aktivni i potencialni kriminalci . Ako još nisu ukali , suguro će ukrast, to je pitanje dana.Oni su ka vrane samo motre di će nešto zablišćat da bi drpnuli.
Ako imaš kojega suca ,poreznika ,odvitnika , pečatliju ili tipkačicu u susidstvu omak ga odjebi . Ništa evala , bog ili adio . Nek omak zna da ga ne jebeš jerbo je petokolonaš i suradnik tvog najvećeg tlačitelja oću reć države.
Država ti je sisač tvoje krvi , silovatelj tvog tila i mozga i zašto bi ondak ti bija u prisnim odnosima sa državnim kolaborantima.
Kad te pristojno zaustavi policjot znaj da te nije zaustavija zato što te voli nego te zaustavija da ti naplati kaznu i ostavi dicu bez kruva . Zašto bi se takvome lipo javija i nasmija . Neka ti u pogledu vidi da ga prezireš jerbo je prodano smeće . Neće ti on reć kad te po zvizdanu zaustavi da si zaboravija upalit svitlo i pustit te nego će ti opalit kaznu samo takvu.
Nek vide svi oni , a ima ih ko kineza da ih ne ciniš i da su u tvojim očima nula od nule .
Ne gajite iluzije da su ljudi o države vaši ljudi , vaši prijatelji , vaši spasioci . Kad upadne te u nevolju svi koji rade za državu a mislili ste da su vam prijatelji još će vas više zajebat. Zato imajte svoje dostojanstvo i svoje ja , i nemajte nikakvog posla sa ljudima iz stranaka i od države. Neka vam iz pogleda vide da ih mrzite i da ćete im se krvi napit ako vam se pruži prilika .

Tko je glasao

tomi..

..ne jebe njih to ak mi njih mrzimo, preziremo i sve to....dalje, neke kontakte teško moš' izbjeć' itd.
dakle, ipak ostaje revolucija sa ili bez katane; i.e. referendum...nemoj mislit da to ne bi išlo (nevezano za ovo sranje od referenduma za EU..da sad ne objašnjavam kak je to sve odigrano, itd. sve znaš); ovo bi trebao biti PRAVI referendum, a ne 3,5 izašlih pa da se računa kao legally ok. kao taj za EU..

pitanje je samo kako to organizirati, tko bi se trebao poduhvatiti toga, dal možda netko iz sindikata, ali onih koji su ok. ne ovih "prodanih" igrača....e sad ne znam tko bi to trebao biti? ili bi to možda mogla jedna Ruža Tomašić, ili štajaznam, netko od takvih suvislih likova? pa čak možda i laburi (usprkos tim nekim lošim stvarima koje sam o njima čitala, itd.)?
fakat ne znam, ali dalo bi se to nekak' izvest, ha ? u najgoroj varijanti ostaje katana, i treba skupit što više karate majstora (ne Nobila i njegoviih igrača) općenito, domaćih Bruce Leeja..tja, sad ne znam ima li ih dosta? Il' da unajmimo Umu Thurman i ekipu iz Kill Bill? a ja bi još potegla azijske kontakte iz mladosti, ima tu i onih motorista što šamaraju s onim lancima i tak :))

CC

Tko je glasao

Mirtaflora...

..hope you will not be angry with me ako ovo pastam ovđekar:

SRIJEDA, 28.03.2012. od 20:00

U srijedu, 28. ožujka 2012., s početkom u 20 sati, u Kinu Forum Studentskog doma "Stjepan Radić", održat će se javna tribina pod nazivom: "Je li Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zločinački pothvat?"

Ususret skorašnjoj presudi haaškog suda šestorci bosanskohercegovačkih Hrvata, Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS) u suradnji s ostalim udrugama iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje se okupljaju u Koordinaciji zavičajnih studentskih udruga, dovodi kompetentne goste koji će progovoriti o istini koja, vjerujemo, negativno odgovara na postavljeno pitanje u naslovu.

Za razliku od nekih dosadašnjih tribina gdje smo imali sukobljene strane, ovdje će sva tri gosta argumentirano pobiti tvrdnju da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te da je Herceg-Bosna bila rezultat udruženog zločinačkog pothvata u sukobima Hrvata, Srba i Bošnjaka. Tribina će se sastojati od petominutnog uvoda moderatora Ante Borasa i tri 15-minutna izlaganja svakog od gostiju, uz 30 minuta predviđenih za pitanja.
Gosti su tribine:

dr.sc. Ivo Lučić, znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest te bivši načelnik obavještajne službe: "Ratni sukobi u BiH, obrana hrvatskog naroda kroz stvaranje Herceg-Bosne i njenu inkorporaciju u FBiH Washingtonskim i Daytonskim sporazumom",

dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata: "Uloga RH u obrani BiH od srpske agresije i oslobađanju okupiranog teritorija BiH" i

gđa Višnja Starešina, specijalistica za pitanja Haaškog suda: "Suđenje haaškoj šestorci bh. Hrvata i medijsko stvaranje slike o udruženom zločinačkom pothvatu".

Nakon tribine uslijedit će domjenak na koji su pozvani svi posjetitelji, a na ulazu će se besplatno moći preuzeti knjige prvooptuženog generala Slobodana Praljka.

a sad samo da u dvi riči objasnim zašto sam to pastala here: e zato jer to itekako spada pod ovaj tvoj naslov: promijenimo sebe, itd.

da bi smo promijenili sebe to znači, između ostalog, razumijeti svoju povijest (i njene dobre i loše strane), razlučiti falsifikate od istine (ili barem onoga što je vjerojatnije istina, based on the facts, logic, etc.)...
ova tribina je, recimo, jedan od tih (premalobrojnih) događaja na kojoj će se - vjerujem - pokušati učiniti upravo to.
ergo, koga zanima, vidimo se tamo. a ti Mirta bi mogla potegnut iz Rijeke, ha? moš' spavat kod mene, nije bed, oslobodit ću ti Merlin krevetić (bolje reć' krevetinu, bolja je i veća od mojeg madraca)...eto.

CC

Tko je glasao

E moja C.C slabo te je

E moja C.C slabo te je naučila povist , ta lažljiva učiteljica . Sad ću te morat ja malo naučit , al nemoj mi se šticat.
Od četrdeset pete do pedesete u jugi je najebalo najviše ljudi . Priče o nekoj eliminaciji hrvata , srba , slovenaca i ostalih nacionalista su samo priče . Povisna istina je da je nemilosrdno eliminirana klasa bogatih i onih koji su ih podržavali . I to je eliminirana nemilosrdno i brutalno uz pismu eliminatora to jest sirotinje .

Sad ono najvažnije , ono što vidiš svojim očima i osićaš svojim srcem . Zar ne vidiš kako je svakim danom sve veći jaz između bogatih i siromašnih u hrvackoj . To nije više razlika ono ja vozim fiću a on merđu, to je daleko veća razlika . To ti je razlika da san ja na kontejneru , da me banka tira iz stana , da mi policija sida drakonskom kaznom na plaću , da me gazda neplaća , da mi josipović sere o pravednosti , da mi neka lopina sa saborskom mirovinom pizdeka o mome neradu . o mojoj nekulturi i slično.
Zar stvarno misliš da ovo bahaćenje i prepotentnost ove instalirane vlasti, ovi svit promatra indiferentno , ka jebe mu se šta pričaju . Ovi svit je na rubu živaca stjeran u kut beznađa . Ovi naš svit je zvir stjerana u kut puna bisa . Nema druge podile do one mi i oni . Mi bez budućnosti , mi bez posla , mi na kontejneru i oni sa lovom , oni sa povlasticama, oni sa sudstvom na njihovoj strani , oni sa policijom na svojoj strani .
Ogromna je razlika između Mi i Oni . Vrime da mi i oni budemo približno jedno je davno prošlo . Sad je vrime da Mi njih mrzimo a Oni nas preziru . Mi sad čekamo da nas neko povede u eliminaciju njih a oni čekaju pomoć od europe da ih ne eliminiramo i da nas dalje mogu prezirat .

Nema tu priče o ljubavi i suživotu . Dvaes godin oni nas sve više i više pljačkaju ,cipelare , ponižavaju i preziru . Dvaes dugih godina nas jebu uzduš i popriko . Dvaes godina nam prodaju didovinu zadužuju naše nerođene unuke . Dvaes godina osiguravaju svoje prapraunuke .
Kad je velika podila na Mi i Oni ondak će se lako nać desetak desperadosa koja će nas to jest Mi povist u eliminaciju njih to jes Oni.
Iskreno neće mi bit ža ni jednog iz skupine Oni , niti onog iz skupine Mi koji će stradat štiteći ih .

Tko je glasao

ma slažem se tomy...

...sa svime što kažeš, samo ne bih, recimo, mogla katanom na kakvog mladog ili starog, svejedno, policijota kad znam da on mora šljakat svoj posal, jer ima doma troje djece i ženu koja ne radi, ne bi mogla na, štajaznam, tamo nekog jadnog ćatu na šalteru kad isto i on jedva ima za familiju prehranit, ne bi mogla na tamo neku tetu u zavodu ovom ili onom, možda samohrana majka koja se trese od straha da ju ne odjebu s posla a sama školuje kćer, itd.itd.
kužiš, to je sranje što ima tu i dobrih ljudi koji čak negdje i jesu svjesni da eto, ne grizući ruku koja ih hrani, istovremeno guraju neke svoje sugrađane prema kontejneru, itd.

kužiš, užasno je teško to razlučit....a zbilja ne bi htjela da ko i u francuskoj revoluciji primjerice, najebu i sluge onih aristokrata....jel nisu oni krivi zapraff....

sve ovo što kažeš je bolna istina, nikad nije bilo ovakve razlike, čak i ja to kužim, neki moji frendovi isto ono vss, sve finjak, blabla, neki sad bez posla ostali, bez love, ma koma...ah da, niti jedan nije ni u HDZ ni SDP tu je zajeb a lijepo sam im govorila da bismo trebali...pa nikak se nismo mogli odlučit, i eto ti sad vraga. sad će meni i tebi jedna milankica tumačit da nemamo dovoljno stručnjaka, jedna manekenka ingrid (a i još par njih mi je sumnjivo, npr. jozo radoš, a ni za biljanu borzan nnisam ziher) bez znanja jezika ide predstavljat našu zemlju, ovo, ono, ma da ne nabrajam, salonski premijer nam čuči u uredu, sakrije se kad god je frka, jer nemam pojma šta bi reko' i tak...ne da mi se ni nabrajat...sve znamo..
treba ih srušit i to pod hitno.
jesus fuckin' christ sad čitam novi nacional i paz' šta kaže ovaj mali govnar Šprem, prepisujem ti taj dio od riječi od riječi:

P. U povodu 100 dana vlade mediji njen dosadašnji rad ocjenjuju s 2 do 3. Jeste li zadovoljni brzinom i sadržajem rada vlade?

O. Svaka vlada može bolje i htio bih da i promjene budu brže ali to je očito teško napraviti a da se ne izazovu nezadovoljstvo i društveni potresi. Valja podržati Vladina nastojanja, mislim da ih javnost dobrim dijelom i podržava. Doći će i do sittuacija u kojima će građani biti još nezadovoljniji radom Vlade, ali to je ulog u budućnost.

ma jebem ja mater tom budalašu, kakav fuckin' ulog u budućnost??!!

a paz' ovo, eeee, to me je dotuklo, kaže govnar:

P. Kaže J. Kosor da nećete dočekati kraj mandata.

O. Njezino je pravo na takvu procjenu......Još prije devet mjeseci u jednom intervjuu procijenio sam da će naša koalicija ostati na vlasti dva, ako ne i tri mandata i zasad ne vidim razloga da promijenim tu hrabru prognozu..

o jebem te prepotentnog da te jebem...

sorry što psujem al teško gađenje me uhvatilo, ono, baš se jadno osjećam kad čitam kako nas ti idioti šmiraju...i misle da mi to ne kužimo? velim ti, dajem svoj mali obol svako malo (indirektno) da (s)maknemo ovu lažljivu stoku....btw. evo i sad nešto radim na tu temu (povod: imenovanje neznalica da nas prezenta u EU parlamentu kao "sramota monumentalnih razmjera" - nda, to ću upotrijebit, upravo ove riječi od ministarke regiona Madame Pusić :))

CC

Tko je glasao

busola..

Jedan od prvih i najvažnijih koraka jeborganiziranje od strane građana referenduma protiv privatizacije velikih tvrtki, nacionalnih parkova, parkova prirode...

ovo se totalno slažem, ajd napravi to što prije...i razradi kako bi smo sve to organizirali (referendum, mislim)...
da, to mi se čini nekak bolje nego ona moja varijanta (s katanom u rukama)...treba prvo probat pristojno, nismo primitivne seljačine, jel (ak već sve to jesu ovi na vlasti, većina bar.)

CC

Tko je glasao

U mome životu nikad nije

U mome životu nikad nije napravljen ni jedan referendum ako ga nije napravila vlast , a bilo je i dvista iljada potpisa. Demokracke metode na balkanu nikad nisu funkcionirale a niti će. Referendum sa nožem i kalašnjikovom je jedini legalni balkanski referendum.

Tko je glasao

U mome životu nikad nije

U mome životu nikad nije napravljen ni jedan referendum ako ga nije napravila vlast , a bilo je i dvista iljada potpisa. Demokracke metode na balkanu nikad nisu funkcionirale a niti će. Referendum sa nožem i kalašnjikovom je jedini legalni balkanski referendum.

Problem Balkana i Hrvatske što ljudi za neke svoje promjene nikada nisu imali adekvatnu podlogu , nego su krenuli odmah u juriš bez glave kada su došli do kraja, nekog zida.... Bit je pokušati skupiti potpise, organizirati se , a ako država ne prizna skupljenih (po meni sigurno...) 400.000 potpisa zabraniti djelovanje ovakvoj cjelokupnoj politici i organizirati Vladu nacionalnog spasa... REalno u kojem smo smjeru krenuli za par godina pitam se da li ću uopće smijeti npr. posjetiti nacionalni park Plitvice...

Justice for all !

Tko je glasao

busola naivni demokrata

Referendum je alibi vladajućih za promašaje u vođenju države . Pranje odgovornosti .
Kod prave diktature on služi ka podrška diktatoru u provođenju odluka , ali ne skida odgovornost sa njega .
Evo ovaj zadnji EU referendum u hrvackoj ti je najbolji pokazatelj . Sve što vladajuća banda, sad sdpovska, napravi pokriveno je njim . Ono, eto vi ste tražili europu a to vam je to .
Nema ti ništa od demokracije viruj ti meni . Diktatura je garant preživljavanja naroda a ne demokracija. Oli bi kinezi preživili da nemaju diktaturu ?? Bi ali bi bili ka i indija , pakistan i slični .
Viruj mi hrvacka će preživit jedino ako kolektivno popizdi i potaraca ove na vlasti . Nema ti ovdi kruva od demokracije.

Tko je glasao

tehnički problem !

...kako izabrat´ diktatora ili prosvjećenog apsolutista?

Tko je glasao

To je sve isto govno. Zvao se

To je sve isto govno. Zvao se pljačkaš ljudske duše i snova ovako ili onako, nema razlike. U tome nije problem, kao što rješenje nije u izborima. Pravog, revolucionarnog karaktera nećemo izabrati, nego će se on izabrati sam. A osnovna značajka revolucionarnog karaktera jest baš to da nikada nije spreman izdati sebe i dušu prodati vragu ni za kakvo blago. E, takav zmaj neće onda izdati ni sve nas zajedno. Obrnuto- spasiti će nas!

Tko je glasao

riješeno

Izabere se sam ili ga postave amerikanci . Ako strelja samo deset političara i deset kapitalista može računat da san ga ja izabra i do groba ću ga volit.

Tko je glasao

Nije neka kazna streljanje

Nije neka kazna streljanje kriminalaca. Treba ih kazniti da doživotno robijaju i odrađuju dug narodu, a ako se slučajno pobune, onda im nabiti rebra i zabraniti plakat.

Tko je glasao

Ekonomske ubojice RH

Jedan od prvih i najvažnijih koraka je organiziranje od strane građana referenduma protiv privatizacije velikih tvrtki, nacionalnih parkova, parkova prirode...Ovo bi trebali pokrenuti sami radnici tih velikih tvrtki.
Recimo "Petrokemija" bi tebala potaknuti referendum, pod nazivom "Nećemo štetnu privatizaciju Petrokemije" i pozvati seljake i građane da im daju podršku protiv neznalica koje ubijaju hrvatsko gospodarstvo.
Ili "Zašto profit Rusima, a ne građanima RH?", " Privatizirajte neuspješne, a ne uspješne?" ili samo "Dosta!"

I HEP-ovci bi se trebali pridružiti s traženjem referenduma: "Ne privatizaciji HEP-a".

Što rade Laburisti i ostali oporbeni zastupnici?

Podržavaju li oni ove nakarade od privatizacije?

Podržavaju li sustavno pretvaranje RH u Grčku?

Podržavaju li totalnu destrukciju naše države?
U kakve su se mišje rupe zavukli dok haraju ekonomske ubojice i njihovi suradnici?:
http://2012-transformacijasvijesti.com/manipulacije/ispovijest-ekonomsko...

Ovo što se događa je bolno gledati, a kamoli živjeti.
Ima li itko od zastupnika, tko se usuđuje reći nešto protiv ekonomskih ubojica RH?

A oni se još i zabavljaju koga će još natovariti na mirovinski fond i dijeliti ono što nije njihovo: izdvojeni novac radnika za njihove mirovine.

Njihovi mozgovi još plivaju u debelome socijalizmu, dok nama prodaju divlji kapitalizam.

Tko je glasao

Petrokemija je katastrofa

Nevjerojatno je kako se digla graja oko Petrokemije. Treba je prodati odmah jer joj prijeti katastrofa. Pa dajte pitajte slavonce koji su glavne mušterije koliko košta umjetno gnojivo u Mađarskoj, par kilometara od većine slavonskih poljoprivrednih rajona. U Mađarskoj je to isto gnojivo koje se proizvodi od uvoznog plina 30 do 40 posto jeftinije. Danas strogi carinici brane slavoncima da unose gnojivo, a za godinu dana, kada (ako) uđemo u EU svi će navaliti na mađarsko gnojivo, a u međuvremenu (zbog gadnog rasta cijela plina) Petrokemija će još više poskupiti gnojivo. I slavno propasti. Ako tvornicu kupe rusi, oni će proizvodnju nastaviti sa svojim plinom, sigurno jeftinijim, pa će sniziti cijene na nivo mađarskih. I što je loše u tome?

Tko je glasao

Većini je dosta rušilačke tajkunsko/tajfunske privatizacije

i potreban je referendum o njenom zaustavljanju

Nevjerojatno je kako se digla graja oko Petrokemije. Treba je prodati odmah jer joj prijeti katastrofa. Pa dajte pitajte slavonce koji su glavne mušterije koliko košta umjetno gnojivo u Mađarskoj, par kilometara od većine slavonskih poljoprivrednih rajona. Prijetila je opasnost i Hrvatskoj, pa je nismo pro/e/dali odmah, jer joj je prijetila katastrofa.

Trenutno je gnojivo skuplje u RH: Što ako sutra ne bude tako? Što ako Rusi jednom odlukom poskupe plin?
Kolika će (može biti) cijena gnojiva nakon toga?

Kako ćeš, u mogućoj takvoj ucjenjivačkoj situaciji, napraviti vlastitu tvornicu gnojiva? Tko bi je uspio napraviti?
Lako je prodati i uništiti, u tome ima puno uspješnih. Previše!

Država je većinski vlasnik i neka postupa odgovorno: smanji administraciju, smanji im PDV, .. Mogla im je osiguravati domaći jeftiniji plin, ali politika je prodala INU i upropastila i te šanse.

Očito ne moramo baš ništa proizvoditi, jer se svugdje u svijetu proizvodi nešto što je jeftinije nego kod nas!?

Nakaradna logika glupih ljudi, koji ne znaju predvidjeti buduće korake, već su na razini jednadžbe s jednom nepoznanicom i cijelim brojevima kao koeficijentima!

Petrokemija je strateška proizvodnja i država umjesto gradnji dvoranica širom RH, neka uloži u njen razvoj, u razvoj HEP-a i u ostale važne gospodarske subjekte u njenom vlasništvu, neka napravi ono što je nužno: smanji administraciju i birokraciju, neka makne politokraciju po javnim i državnim firmama i tako smanji troškove. Onda će i cijena proizvoda moći biti niža.

ps. Što si/ste onda toliko kukurikali po pollitici kada je HDZ jednako radio: ništa ne valja, sve treba rasprodati, treba uhljebiti svoje kadrove, uspjeh je zaduživati se, ...Mogli smo uštedjeti novac za izbore, jer ništa se nije promijenilo, a još je i stala borba protiv korupcije, ukinuli su natječaje za radna mjesta u javnim poduzećima, umirovljavali bi s 45 godina,...

Tko je glasao

gnjojivo je STALNO skuplje

Nije trenutno, nego stalno. Ponavljam. Kada uđemo u EU, za godinu i par dana, svi će ionako kupovati mađarsko gnojivo, jer na granici neće biti carinika. Što onda? A ako poskupi plin, poskupit će gorivo bez obzira na to tko je vlasnik.

Tko je glasao

Oporba,

Koliko sam vidjela na TV kad prenose zasjedanje Sabora,

HDZ uglavnom proziva KK koaliciju zbog istih ili gorih stvari koje su i sami radili,
ali i zbog onih koje nisu napravili u svojih 8 godina.

Jadranki Kosor, koja je šefica oporbene stranke HDZa,
to služi kako bi promovirala i hvalila sebe, pljuvala vladajuće,
te se prepucavala s njima uz podršku zastupnika HDZa.

Naravno, nikad ne zaboravi ponoviti više puta, kako je upravo ona nosila strašno zastrašujući teret
te potpisala ugovor sa EU.

Laburisti nisu podržali proračun zbog prodaje CO i HPBa,
a HDSSB ga nije podržao zbog manje novaca iz proračuna za poljoprivredu.

Laburisti su pripremili neke zakone i amandmane, no svi su odbijeni.

Kako vidiš niti od vladajućih, niti od oporbe
po pitanju prodaje ostataka vlasništva nema neke velike koristi.

SLinić tvrdi da je preskupo dokapitalizirati jedinu hrvatsku banku i osiguravajuću kuću,
te je namjeravaju prodati, kako bi navodno izbjegli veća zaduživanja.

Možeš mislit!

A brodogradilišta je HDZ i na početku vladanja KK koalicija mislili prodati
onom lopini i prevarantu Končaru,
koji za tako velike poslove nije imao niti bankovna jamstva.

Sve u svemu, još uvijek,
mala zemlja za velike kriminalce,
budući da optuženi članovi HDZa, te rijetki tajkuni nisu i osuđeni.

Navodno, nema političke volje za to.

A DO Bajić je siroti sav bezvoljan.

Mirtaflora

Tko je glasao

Kad je tomi govorija da je

Kad je tomi govorija da je sdp smeće ka i hdz , ondak je tomi bija budala .
Sad vi opet kad budu izbori ušestite se i ajte glasat . Ono jedan put ka za ,,livicu,, pa drugi put za ,, desnicu,,

Tko je glasao

Facebook

Sorry,

što stavljam like na svoj blog,
ali to je jedini način da ga prenesem na timeline svog FB profila.

Mirtaflora

Tko je glasao

a možda bi trebali poslišati

a možda bi trebali poslišati ove na vlasti, stalno govore da se moramo sami za sebe brnuti, da ne može država rješavati naše probleme, da svak gleda svoj interes, da smo slobodni i da preuzmemo odgovornost.

znači poslušajmo ih, ali to ne znači da bi vladajućima bilo lakče jer ako ih otkantamo i vidimo da možemo i bez njih tada i njihova vlast pada.

umjesto da pokušavamo komunicirati s onima iznad nas, komunicirajmo s onima koji su među nama i u istoj poziciji kao mi oni će i razumjeti ono o čemu pričamo.

dobri su mi primjer bili studentski prosvjedi kad su ovi odbili razgovore i pregovore s "nadležnima" političarima medijima. ne zato jer su zatvorili komunikaciju s drugima nego jer su tako otvorili komunikaciju među sobom.

ovi na vlasti bi morali paziti što govore jer bi im se moglo ostvariti ono što žele.

Tko je glasao

civilizacija...

Eh, bilo je lijepo dok je trajalo.

Šteta što "mi mladi" (čovjek je navodno mlad dok ne umre) nismo to osjetili, jer kao da živimo u vremenima kada se sve to raspada - sve vrijednosti cvilizacije.

No, nije sve tako crno. Barem su na ovim prostorima ljudi stoljećima znali da vlasnički list nije nikakva trajna vrijednost, da ne postoji nešto što se zove "vladavina prava", te su se "prostorali" na onoliko prostora, zemljišta, posla - koliko su mogli držati pod svojim budnim okom.

Možda zato na ovim prostorima nismo imali nikada velike feudalce, velike industrijalce. Previše je promjena, revolucija, otimanja i spaljivanja bilo, a da bi ljudi vjerovali u ono što sami ne mogu obraniti.

Međutim, mi smo svi više manje generacija koja je stasala u kraju gdje je 45 godina bio mir - pa smo polako poprimili neke druge navike, građanske, državne, civilizacijske. Zato je mnogima rat bio toliko šok (neš ti - rat na Balkanu) i zato je sukob na civilizacijskoj razini mnoge zbunio. I to ne nacionalni sukob, već previranje stanovništva unutar država, gdje je došlo do naglog miješanja onih s izgrađenim nekim društvenim vrijednostima, i onih sa nešto starijim pogledima na svijet.

U takvoj situaciji izgleda da je pogubno oslanjati se na državu, jer državu u većini vode oni koji ne vjeruju instituciji države. Treba se malo "primitivizirati" i pokušati naći neki djelić prostora za sebe, dok se situacija ne stabilizira. Ali ne previše - jer onda čovjek prelazi u drugi tabor, onaj pra-tabor, koji ne priznaje civiliziacje ni društvo - nego samo ono što svojim šakama može obraniti. Ili treba iseliti, prije negoli čovjek ovdje postane životinja.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci