Tagovi

Proklet dan kada je zumiran prvi PREMIJERKIN broš (idemo li prema općoj tučnjavi?)

Nije baš pristojno u kratkom vremenu napisati tri dnevnika, ali imam nekoliko ideja, bolje PITANJA, koja mi ne daju mira već nekoliko dana i noći, pa stoga evo i tog trećeg dnevnika koji, pomalo nepristojno, zauzima prostor drugih pollitičara. No, držim pitanja ipak važnim i želim ih podijeliti s vama. Naime, pitam sebe (i vas) da li su zbog silnih konfliktnih naboja u Hrvatskoj, mogući oružani incidenti pa i oružani sukobi građana, posebno, građana i policije? To pitanje proizlazi iz dojma o tome da se konfliktni naboji gomilaju, posebno i stoga što vladajuća kasta (ako hoćete i KAMARILA), s produženom rukom u policiji, već duže vrijeme ne mari za volju naroda, čak, pri iskazivanju nezadovoljstva (mirni i manje mirni prosvjedi) šamara prosvjednike kada i gdje stigne, te koliko stigne.

S KRIŽEM NA TLU
Policiji se pridružuju i zaštitari, vidjeli smo na nekoliko primjera, a znakovit je i ovaj kod otvaranja trgovačkog središta Hoto grupe na Cvjetnom. Međutim, još znakovitija je intervencija policije na Markovu trgu gdje nekolicina goropadnih policajaca udara prosvjednika s križem već na tlu. Danas sam pogledao s gnušanjem TV snimku tog događaja na Markovu trgu i pitam se kolika je bila ugroza od strane tog prosvjednika i nije li policija prekoračila svoje ovlasti, bar u ovom slučaju?? Pri tom se prisjećam skore intervencije policije kada su prosvjednici udarani na tlu, bez znaka opiranja, na kaldrmi u Radićevoj. I najvažnije: sjećam se devedesetih i parola o hrvatskom pendreku, o tome kako su nas do tada tukli srpski pendreci, čak i glupariju da je bolje da nas tuku hrvatski pendreci, nego srpski…

Policija, kao i obično preko gospođe Ljube, pa preko one druge glasnogovornice (Bikić??) u svim slučajevima primjene sile priča svoju priču, smireno, naoko uvjerljivo, čak bi se nekome moglo učiniti kako to rade šarmantne gospođe na šarmantan način.
I paz vamo: izudaran čovjek na Markovu trgu, stjeran u kut poput mafijaša, krenuo se prije toga moliti, s križem u rukama, navodno je probio kordon, porječkao se s policajcima, brat i slučajni prolaznici - svjedoci su sve vidjeli i čuli. Dakle, čovjek, po svemu, nije ugrožavao policajce, i nije iskazivao agresivnost, nije nosio ni nož, ni oružje, možda je bio samo jezičav kada ga se sprječavalo u onome što duže vrijeme radi – moli se na Markovu trgu. U rukama je nosio KRIŽ, mogao je nositi i Magen David, mogao je nositi i Polumjesec, mogao je nositi simbole Hari Krišne ili neke druge vezano za njegov svjetonazor ili religiju.

JA SAM VLADARICA, JA, JA, JA...
Napetost u Zagrebu i u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj nije od jučer – ona se gomila otkako vlada i bahata premijerka, sada već i s provokativnim osmjehom pa i pjesmom umjesto da rješavaju probleme, zapravo, zabavljaju narod. Ono pjevanje s Romima naprosto nije prirodno, ono kao da je poruka - SAMO ME KRITIZIRAJTE, NIŠTA MI NE MOŽETE, JA SAM V L A D A R I C A, NE VI, PJEVAM I ŠTO MI MOŽETE???). To usiljeno pjevanje s Romima podsjeća na Kusturica-Bregović balkanski model prezentiranja kulture i vrijednosti.
I ono dječje: NEĆU, NEĆU… izgovoreno u Saboru, kao odgovor na zahtjev da vlada podnese ostavku i raspiše izbore…, uz onaj osmjeh koji je mješavina dječjeg inata, zluradosti i neprimjerene vedrine, naprosto diže šećer, tlak, ide na nerve. Mislim da sam tolerantan čovjek, ali ponašanje premijerke sve više doživljavam kao – potpuno neprimjereno trenutku i problemima s kojima se suočava ova zemlja i hrvatsko društvo! Podsjeća sve više i sve češće na svog učitelja, Ivu Sanadera, ona - đavoljeva učenica, samo još treba pitati ŠTO ME TAKO GLEDATE pa da shvatimo da đavoljeva učenica i Sanaderova zapisničarka zapravo, nadmašuje svoga učitelja!
Da, da li je uistinu gledamo pažljivo ili se zabavljamo kao da je ona pred hrvatskim narodom da zabavlja, uveseljava, pjeva, šarmira, gata iz šalice ili s dlana, poput manekenke mijenja te jebene broševe – i proklet dan i prvo zumiranje tih premijerkinih broševa, bez njih sam lud, oni su mi znak pored puta, ne mogu zaspati od znatiželje koji će broš nositi sutra, a koji prekosutra…Još ću vrisnuti: vratite nam onog satara-urara koji je sada u Salzburgu i kojeg se tu i tamo spomene kao krivca za sve… On je kriv i za to što Kalmeta, i nakon svih mogućih kritika o netransparentnosti poslovanja državnih firmi iz njegova resora, ne trepnuvši daje posao bušenja tunela prema Vrgorcu Viaduktu, bez natječaja. Da li mu je i dalje šef Sanader ili možda ipak Kosorica, HRVATSKA PREMIJERKA???

SANADER-KOSOR-MARKOVIĆ-MAMIĆ-BANDIĆ-ČAČIĆ-KERUMOVA... ŠKOLA
Nezadovoljni navijači mog Dinama utaborit će se uokolo stadiona u Maksimiru u šatorima dok traje skupština Dinama, nastojeći omesti orgijanja Zdravka Mamića, koji, izgleda ista je Sanader- Kosor-Marković-Bandić-Čačić-Kerumova...škola bahatosti i primitivizma; branitelji će na prosvjed i kolektivno očekivanje presude hrvatskim generalima u Haagu, spremajući se zauzeti Trg Bana Jelačića… Ovdje Barroso, europski boss u tajnim, zatvorenim za javnost razgovorima (osim nastupa u Saboru), ondje i dalje rad na prekrajanju izbornih jedinica, i najgore od svega – posla sve manje, novaca sve manje, prepirki sve više, dugova i bahatosti sve više…Traži se hrvatski konsensus s velikim, velikim zakašnjenjem. Točno je godinu dana od donošenja programa izlaska iz krize, nema izvještaja vlade o učinjenom u godinu dana…

A Ona, naša PREMIJERKA (ljubim ruke i klanjam se do poda!) s kapacitetom i „vizijama“ lokalne novinarke viče kao lutka na koncu ( na Šeksovu koncu??) NEĆU, NEĆU…i pjeva s Romima-Ciganima, poklanja perilicu (jedino nije rečeno iz vladina proračuna ili iz svog džepa??) i osmjehuje se osmjehuje…
Oporba u tim okolnostima? Bljak, bljak!!!

Zaista se bojim da nekima ne prekipi i u obrani od goropadnih policajaca ili zaštitara ne učine ono što se zove – prekoračenje nužne obrane…A onda će šarmantne glasnogovornice policije pričati o tome kako je sve bilo u skladu sa zakonom, kako se radilo o umno poremećenim osobama, huliganima, narkomanima, konfliktnim osobama…i možda dodaju, rušiteljima i mrziteljima svega hrvatskog…a nije isključeno reći: radi se i o – međunarodnoj zavjeri…

Što se toliko čudite ovom dnevniku?

Komentari

@zaphod Trebalo je napraviti završni prosvjed..

Film-video je dobar, odlična je glazba, poletna...
Nije mi jasno ako se već išlo na prekid prosvjeda, zašto nije se pokušalo organiziirati jedan efektan završni skup, ili skup oproštaja do slijedećeg prosvjeda.
Ono što bi najvjerojatnije dalo efekta je GENERALNI ŠTRAJK. I ako vlada odstupi sedam dana prije izbora, imalo bi to simboličko značenje... Još se nadam da ova vlada neće dočekati redovne izbore, da će ipak podnijeti ostavku prije studenog... Zamalo svi indikatori ekonomskog stanja su KATASTROFA, godinu dana od donošenja programa izlaska iz krize, ništa pozitivnoga na vidiku...
Najveću odgovornost za ovu agoniju snosi nesposobna oporba. Jeza me hvata kada vidim Čačića i kompaniju s koliko demagogije nastupaju - SMANJIT ĆE POREZE, ma dajte...I kada su osjetili da se prekrajaju izborne jedinice, trebali su postaviti ultimatum: ako se na tome nastavi raditi, pozvat ćemo građane na bojkot izbora! Ali, MIlanović, Čačić i kompanija nisu čisti da bi to mogli učiniti...
Iili će se dogoditi ono što je najmanje poželjno - svojevrstan bojkot parlamentarnih izbora od strane građana-birača!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

oproštajni prosvjed...

... bi značio da ih nema uskoro, a ima ih :) (navodno)

Osim toga - prosvjed Cvjetni se nekako može smatrati - "efektnim završnim".

- za sada su najavljeni 16. travnja - skup podrške braniteljima; 29. travnja - "Svi na ulice - stari i mladi"; 1. svibnja - bez imena :) (samo prenosim informacije)

Mislim da je za sljedeći veliki pokret građana bitna jedna od stvari (ne kažem da su sve dobre ili poželjne):
- čvrsta pojava nekog kvalitetnog "trećeg puta"
- masovno uključivanje sindikata zbog nekog razloga
- kašnjenje isplate mirove ili plaća u javnom i državnoj upravi

Oporba kao da ne razumije - što više popušta sada vladajućima u stilu "ako mi sada budemo pristojni, bit će i oni pristojni kada mi budemo na vlasti" - to će im se brže dogoditi Riva2 koju će, pretpostavljam, HDZ svesrdno podržati. Totalno krivo procjenjuju. Umjesto da uhvate bika za rogove, traže izvanredne izbore - oni se nećkaju. Zato će im i vladavina biti takva.

Tko je glasao

Odg: Neće i ne smije.

Potpuno je razumljivo nezadovoljstvo i ljutnja, ali od sukobljavanja s policijom nema nikakve koristi. Toga moramo biti svjesni i u najvećem bijesu i očaju. Oni ne predstavljaju nikakav problem kao grupacija, ali da ima kretena među njima - ima. Ima ih svugdje pa se možda bolje ostavimo toga.
I tu ne relativiziram, nego odbijam generalizirati. Ne tvrdim da trebamo imati povjerenje u njih, nego da je pogrešno smatrati ih _uzrokom_ ikakvog problema.

Možda je, ironično, najveći problem baš to što su izbori tako 'skoro.' Iako se velik dio građana načelno slaže s prosvjedima, nakon malo demokratskog ignoriranja od Vlade svi su počeli odustajati i to argumentirati s 'ma, izbori su ionako do kraja godine.'

Preostaje još nekoliko ključnih datuma kada bi ova Vlada mogla pasti. Šteta je što se to prepušta slučaju time što protuvladini prosvjedi sada zamiru.

Svakako se slažem da je velika pljuska pustiti ovoj nelegitimnoj vlasti da se održi do kraja, ali uzimajući okolnosti u obzir, nažalost se i to treba/može razumjeti. Konačno, policajce koji su tukli Krčmareka kazniti. Nisu to smjeli.

Preporučam OTPOR-ovo Rušenje diktatora, dokumentarac o rušenju Miloševića 2000-te: http://www.imdb.com/title/tt0799956/ (trajanje 1h - ima među torrentima :-)

Tko je glasao

Mislim da imamo pravo izbora između

a) pasivnog promatranja izdaje vlastitog naroda od strane političara koji u svojoj nesposobnosti podilaze pljačkaškoj doktrini na svim razinama, a zauzvrat ostvaruju osobnu korist u nadi da će se elitniji dio istih dodatno okoristiti u briselskim (okupatorskim) uredima
b) aktivno sudjelovati u borbi za ono malo preostalog dostojanstva svih nas, a posebice zbog dostojanstva naše djece...
Pritom još samo da efiniramo borbu...
Sklon sam @Golgotinom riješenju jer je dokazano da sve one "demokratske priče" pomoću "svih raspoloživih legitimnih sredstava" ne piju vodu u stvarnom životu...

No međutim, jednako tako ne vjerujem da smo u stanju kvalitetno definirati konačne ciljeve borbe sve dok ne damo odgovor na pitanje " a što sad !? "...

Stoga ostajem u ovom bestežinskom stanju svijesti nacije jer sam kao pojedinac itekako svjestan svoje nemoći u društvu koje će silu energije usmjeriti u kojekakve gluposti, ali ne i u stvarnu / realno bolju budućnost vlastite djece...

p.s. rado bih vam pomogao kada biste to htjeli, ali sam i osobno zatucan pljačkaškokapitalističkim produktom voajerizma pa guštam prateći silna intelektualna samozadovoljavanja čak i u ovom ( politika.com ) foajeu ...

http://www.youtube.com/watch?v=kqIIUiPF4Cw

Provinciopolis

Tko je glasao

Ljubo, sto smo htjeli (

Ljubo, sto smo htjeli ( vecina) to smo i dobili. Ovi su svi vec "iskusni" po 15-20 godina na svim poljima.Kad budemo zasluzili bolje, onda cemo ih valjda izabrati.

Tko je glasao

gnjus, ne zajebavaj.....

Kad budemo zasluzili bolje, onda cemo ih valjda izabrati.

ja, a i moji frendovi, famiglia a i još hrpu relativno normalnih i pristojno obrazovanih hrvatića SIGURNO nismo birali ova govna (referiram se na poziciju i opoziciju, molim lijepo).

i onda šta?sad ja moram trpit to što je birao plebs? samo zato što je to većina? pa to nije demokracija, to je teror plebsa nad pristojnim žiteljima of RH. dakle, zalažem se za novi izborni sustav: biraju SAMO oni koji su VSS, mr. dr. tr.....(uz predočenje psihijatrijske evaluacije da su, circa oko normalni) plus predočenje rezultata of IQ tests (poželjno over 100)...samo takve treba pripustit na biralište. ostali stoj. zajebi demokraciju...

evo, primjerice, dotur Ivela, ja za njega nisam glasala i svejedno moram trpit da mi trčkara po regiji i ispričava se i u MOJE fucking ime onom šarmeru Tadiću. pa di je tu fuckin' pravDA....? deset godina sam trpila onog idiota Mesića....a sam Bog zna doklen će ovaj (dotur Ivela) trajat, itd.itd. pa dokle, jebemu miša, dokle?

CC

Tko je glasao

uz dužno poštovanje prema vašim diplomama

"teror plebsa nad pristojnim žiteljima" - "biraju SAMO oni koji su VSS, mr. dr. tr"??????

Kao primjerak građana sa "samo" maturom, onom najobičnijom, položenom 2 godine nakon zadnje uzbune u Zadru, za sebe mogu reći da sam prilično neobrazovana.
IQ tests nisam nikad rješavala.
Iz te moje pozicije, te tvoje "pristojne žitelje" pokušavam prepoznati u Saboru, Vladi, među tim tvojim VSS MR DR SC DIPL ING PROF itd itd itd - od DR Franje pa do DR Sanadera (preko gomile ostalih doktorica i doktora; Kolege, Vrančića, Grgurevića..)

Ni ja, a i ni moji relativno normalni frendovi plebsovi sigurno nismo birali ova DOKTORSKA govna!!

Pa sad, ko je pristojan, a ko terorista, ko je pošten, a ko lopov - i koliko to ovisi o spremi/"obrazovanju"..

Tko je glasao

witchy baby..

..ovak, da te skalmam malikce, ja se ofkors malo i zezam,

NARAVNO da ne mislim da dipljoma garantuje, jelte da je netko pametan, uljuđen, relativno pošten i fer igrač....

da ima iznimaka, ima, evo baš ja, npr. imam nekoliko zbilja sjajnih frendova (koji su samo sss) a zamisli, imam čak i jednog ex kriminalca (i to ono žešćeg, taj nije obijal trafike ili bakicama kral torbice:)) - a, na kraju, nakon što smo ga ja i moja ekipa izvukli na pravi put, ispao je bolji čovjek nego mnogi od nas..a i prirodno je pametan i bistar, bistriji od, recimo, jedne Đurđe Adlešić, jednog Milinovića, itdakdalje....

ipak, za poslove od općeg značaja, bolje je da je osoba solidnijeg obrazovanja, ono, opća kultura itd. ili pak da je, štajaznam, strogo specijaliziran za ovo ili ono..to ćeš se, vjerujem, složit sa mnom?

dakle, nije sve u diplomi. naravno.

CC

Tko je glasao

naravno

samo... bila je riječ o pripuštanju na birališta... a ne o poslovima od općeg značaja
A opet, ne sviđa ti se Predsjednik, solidnijeg obrazovanja, pršti od opće kulture?
Misliš da bi Bandić bio bolji?

Stvar je tome da plebs bira između onih koji se kandidiraju (što im drugo preostaje)
A kandidiraju se oni koje podržava - ne neuki plebs - nego ti obrazovani, kulturni, uljuđeni..

Na kraju je najbitnije jeli kandidat čovik ili govno od čovika, i dok god se za poslove općeg značaja ne počnu kandidirati obrazovani i uljuđeni čovici, (i dok takve naša hrvatska inteligencija ne počne podržavati) neuki plebs može birati između obrazovanih i uljuđenih govana..

Tko je glasao

Checkpoint Charlie@ - to sto

Checkpoint Charlie@ - to sto pises je istina. Ali...demokracija je nesavrsena kad je jedini kriterij "imam 18 godina, 1/2 razreda osnovne skole ali imam pravo glasati". Zato je po meni najnuznije prvo educirati glasace tko cemu sluzi u demokraciji.
I pogotovo tko koga placa..
A uz to ugraditi u zakone ( ako se ikad budu postivali ofkorz) kao obvezatan dio posla politicara, javno i terminski razumno prikazivanje i pojasnjenje rezulata i smjera u kojem se ide prema obecanom cilju vladajuce stranke.
Znaci u odnosu na izborni program.
Ako se to ne provede ( a bojim se da nece jer je ovdje politika najbolji business) , onda je predvidljiva pobjeda stranke koja ce na razne nacine investirati najvise u svoje tv, novinske, radijske i "dodjite na grah & kobase" revolucije.
A onda se zna vec sto slijedi ( 5000000000000000000 novih radnih mjesta, strane investicije od 10000000000000000000 € i sl.)
I vani nemaju svi iste mogucnosti, ali kod nas od 20 stranaka 2 glavne igraju igru a 5 komaraca ih zuji oko glave radi koalicije. manji, pametniji, posteniji, osim sto ne mogu uzeti do beskraja iz sitnozubanskih javnih poduzeca za kampanju, jos budu i popljuvani od medijskih idiota kao marginalni, bezvezni, nepotrebni i sl.
A kad pogledas nitko od malih pijan i zavezanih ociju ne bi uspio napraviti ovakav rusvaj i bankrot.
Vec bi jadan pogodio slucajno i poneki dobar posao.

Na zalost ovdje je postalo vrlo zamorno gledati na ulici prazne i razocarane njuske sitnozubana koji su shvatili kako su se njihovi snovi o obecanoj sreci bez rada & napora, postali rasprseni balon sapunice.
Mi jos ne dosezemo sinhronizirano stranacko/glasacko dno gluposti da bi konacno i jedino mogli u suprotnom smjeru.
Primjera ima na dnevnoj bazi - bezbroj.
Zamisli da 5-6 mladih studenata prava potuce konkurenciju iz 27 EU drzava o "njihovom " pravosudju, a da nasem fenomenalnom istodobno nisu potrebni ni zanimljivi?
Pa ih se sjete oni iz inozemstva..
Zamisli ideju da gorivo bude jeftinije u gradu i da na taj nacin neki sleper sa tankom od 400 litara umjesto na obilaznicu nadje opipljiv razlog da se "natanka " negdje u gradu i razbije ucmalost guzvi na cesti svojim doprinosom..
A zamisli da je netko otvorio benzinsku+ market+ restoran na autocesti, a sad ga vozaci izbjegavaju jer mu je gorivo skuplje?
Zamisli jos da je u dugovima i da su djelatnici takodjer vise/manje u dugovima?

Sto se tice Josipovica, mislim da je on u skladu sa nekakvim polupredsjednickim ustavom dovoljno aktivan. I totalno izgubljen....
Od njega ne ocekujem nista spektakularno, a svasta je radio i svasta bio pa je sad za probu Predsjednik.
Nije bas sretan trenutak.
A taj Tadic mi se cini kao Forest Gump koji sluzi kao zavjesa dok se jedna ekipa tamo brine za ispunjavanje zelja Slobinih tajkuna ( Seper i sl primjerci marketinga i finih medija) koji pribavljaju pare za stranacku propagandu za zmirenje na njihove mucke.
Kad neke stvari ipak isplivaju brzo se trazi neki izgovor i skrece paznja preko plota. ( Kosovo, Purda, Divjak)
Josipovic bi se trebao totalno okrenuti prema Zapadu.
Forest nek se brine sto mu je u bombonjeri.
Mi smo zanemarujuci taj EU smjer dosli u poziciju da je Srbija buduci centar regije, a utjesno je da ce to moci biti samo ako bude imala razumnu politiku prema susjedima.
BiH treba totalno zaboraviti jer oni 70% budjeta dobivaju od EU.
Mogu se igrati drzave dok se pipa ne zatvori.

Znas kako kod nas funkcionira vlast u ekonomiji?
Vidi komarca na zidu i zaleti se glavom i ubije ga.
Poslije ih samo boli glava.
Komarca naravno pogode samo ako su na putu da nadju put kako bi ga pogodili praznom loodarom.

Tko je glasao

Forest Gump i Sarkozy vole se javno..

ha čuj, Forest Gump je popio kavicu sa Sarkozyjem i hop, evo se baca prva cigla za gradnju metroa u Begišu...eh, to je ljubaf

glede središta regije, sve da Ivela i nije trčkaral ko muha bez glave po regiji, sve da se i okrene prema EU sada je, bojim se, kasno..Hrvatska vanjska politika nikakva je već od prije, iako ima tu i nekih vanjskih faktora, tak da Serbia već jest centar regije. i to bude bila sve više. to je jasno ko' dan.

Dotur Ivela, kao što već rekoh ne jednom, naprosto nije baždaren da bude punokrvni lider, državnik, njemu fakat bolje sstoji da prebire po klaviru, tu i tamo nešto prozbori, prošeta malo po kakvoj izložbi i tak...

ostalo potpisujem. i da, super mi je bilo pročitat kak su naši pravnici pojeli za gablec ove hartave zapadnjake a, bogati, o tome svega na dva tri mjesta po novinama, kao one nagrade mladim inovatorima, itd. umjesto da dignu takve news do nebesa, i da mladi vide što se "nosi" oni nas jebuckaju sa svojim aferama, big braderima, jacinim broševima i latinskim poslovicama vječno nadrkanog alfa mužjaka zokija...

CC

Tko je glasao

Simpa mi je ovaj Mrgud gard

a Štrumfeta mi je posebno simpa ...
Uopće nam ni ne trebaju izbori po tvom kriteriju jer ionako većinu među političarima čine razni VSSovci pa čak i doturi...
A društvo nikad bolesnije...

Provinciopolis

Tko je glasao

hartija od šrinka..

čuj, provinciopolis, u pravu si ima tu hrpu VSS pa i dr. a društvo nikad jelte more sicco :))
možda nisam dobro napisala ali akcent bi zapraff trebal biti na hartiji od šrinka, iliti potvrdi da je netko mas o menos uravnotežen, da razaznaje dobro od zla (i.e. ima ugrađena taj neki moral, etiku, ovo ono..), tak nekak...

i recimo, posebice valja obratit pažnju na lopate onih sumnjivih dipljoma tipa dipl. ing. ili čak magistar prometnih fuckin znanosti? pa to je znamo sve kupljeno, pa onda recimo kokoši tipa Đurđe Adlešić, koja čak nije bila ziher ni di je, da li je i ŠTO je uopće diplomirala (a na offficial web site of Vlada je godinama stajalo što ono dipl. prof. a ona kao, nije znala); pa jesemti, za takva sranja i očigledno obmanjivanje javnosti vani bi letila taj čas. taj čas. ali ne, ona je sad šefica, gdje ono, one Zaklade za razminiravanje. Jesus Christ. Nakon Dijane Pleštine (koja se u mine razumije ko' Mara u krivi k*****) sad i ta hartava Đurđa. ODVRATNO.SRAMOTNO.
Zar dotur Ivela ili Jaca,svejedno, nisu mogli predložit kojeg od nezaposlenog branitelja na tu poziciju, a bogu fala, imamo ih i vrlo obrazovanih, ako je to uvjet. A ne jednu ružnjikavu, poluinteligentnu kokoš...

joj, da mi je samo tjedan dana bit premijerka, uf, što bih rasčistila scenu..i uf, što bih napunila Zavod za zapošljavanje. I Remetinec. Đurđa bi svakako bila taj čas na Zavodu, pa nek se zaposli onda s tom diplomom iz Banja fuckin Luke, ahahaha..

CC

Tko je glasao

Jel to Štrumfeta proradila u tvojoj nutrini !? :))

Kompleksno je to pitanje "znanja"... Pa znanja vezanog uz i u politici ...
Ak je stručnjak logoped nek se bavi logopedijom, ak je prometnik nek prometuje, a opet nitko mu ne brani da se bavi politikom...Dapače...Jer za politiku je potrebno i nešto malo više od formalne naobrazbe te ona sama po sebi nikako nebi smjela biti temeljni kriterij, a posebice ne isključivi kriterij...
Inzistiranje na VSSu u politici kao i uopće u životu je katastrofalno pogrešno...
Veliš ti da bi Đuka vani letila... Letili bi meni mnogi i ovdje, ali, opet ne uvijek i svugdje i zbog bilo čega... Moš mislit kolko švabu bole prepone dali si ti dipl.ing. ili si samo pismen ako znaš Radit posao koji treba Radit...
Dobar nogometaš ne znači da je jednako "dobar nogometaš" na lijevom beku ili desnom krilu...
Osobno sam od malih nogu vezan uz politiku... Netko se rodi da ga zanima šrafanje motora, a netko da fotografira pa tako ima i onih koje zanimaju "javne stvari" ( politika, Radništvo u mom slučaju ), u politici sam preko desetljeća bio aktivan član s podosta "liderskog iskustva" i naravno "nisam prošao" ( a i kako ću kad vidiš da nemam dlake na jeziku, a takvi nisu dobrodošli jer nisu podobni... k tome ako imaju i zrno soli u glavi - automatski su neprijatelji...- konkurencija - satrat ih treba svim silama )...
Sve te godine aktivnog iskustva dovele su me do zaključka u koji sam duboko uvjeren, a riječ je o kritici i ponuđenom riješenju problema za istu...Slijedi...

http://pollitika.com/ljudi-bez-kalibra-i-bez-ideje-ufuravaju-nam-istine-...

Uz ovakav temelj bi se itekako dalo razgovarati i ostatku "pravila igre" ( Odgovornosti tj.Mehanizmima za sprovedbu Odgovornosti _ referendum jest jedan od, a itekako bi to moli biti i rokovi izvedbe ... )
No međutim ovo nije tema ovog Dnevnika pa...

Provinciopolis

Tko je glasao

Ljubo@

Ti si katkad poput Kosorice. Ako te drugi ne pohvale, sam sebi daš plus da budeš na naslovnici:)

Tko je glasao

da li su zbog silnih

da li su zbog silnih konfliktnih naboja u Hrvatskoj, mogući oružani incidenti pa i oružani sukobi građana, posebno, građana i policije?

Normalno da su mogući, a ponašanje Jace i njenih hoštaplera u vladi uporno izaziva i traži da umjesto zviždaljke na prosvjed donesemo oružje.
Oružje puca, ali i zaslužili su da ih netko upuca..
"UPUCAJ GA , UPUCAJ GA SAD"

Tko je glasao

@Branimir P.

Baš mi se ne sviđa da se ispod mog dnevnika poziva na nasilje(pucanje) ali kada bolje razmislim, ova vlada nije sposobna pripremiti poštene izbore i mirno predati vlast. I drugo, toliko nasilja, i psihičkog i fizičkog, primjenjuju prema građanima, da bi ih stvarno trebalo pljusnuti natrag.
Zapravo, ova igra brda i Muhameda, ovo prepucavanje Kosorica i Milanović zaista može iritirati do boli! Evo, recimo priča o tom roku za završetak pregovora, a ne govori o SADRŽAJU pregovora i otvorenim pitanjima. Ovo Kosoričino često cerekanje najjednostavnije nije ponašanje normalne osobe, kamoli premijerke svjesne dramatične situacije u kojoj se nalazimo. Van vremena je i prostora - pitam se ima li informacije kako se živi ili je totalno odlepršala od čvrsta tla??
Tretiranje naroda kao maloumnika - od HDZ-a i Kosorice - zaista svakog iole svjesnijeg političkog čovjeka vodi do žestokih misli i primisli.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Svaka čast Ljubo na iskrenosti

jer rijetko se tko usudi tako ozbiljno i javno izreći svoje psihološko stanje, a posebice iz razloga što je svejstan da će razni "za ir u svijetu" (poput tebi omiljenog) vrlo brzo iznaći sijaset etiketa za tako iskreno napaćene...
Upravo sam danas na FB imao sličnu temu sa prijeteljem iz BG koji kaže da bismo se trebali svi skupa boriti na novu Regiona jer nam je svima isto tj.pljačkaju nas i psihomaltretiraju svojom pojavnošću i ovdje i ondje... I to čine po istom modelu...
Kapitalističkom ofkors...Uhhhh pardon - "demokratskom" :)))))

Provinciopolis

Tko je glasao

Ljubo Ruben Weiss

Ma nitko normalan u normalnoj situaciji ne želi nasilje, ali ovo ponašanje egocentrične Kosorice nije normalno a nenormalne osobe razumiju jedino kad ih lupiš u glavu.
Doista slušam oko sebe jednostavno ljudi ju više ne mogu smisliti, gadi im se i mnogi bi bili u pojedinim trenucima spremni skinuti joj taj osmijeh ponižavanja i omalovažavanja sa lica, također i njenim poslušnicima koji nas guraju u ponor!!

Tko je glasao

a must read!!!

obavezno pročitati, odličan članak Jasne Babić o opoziciji (i Pusićku je odlično skinula- ljukava ljisic- a Zokija "alfa-mužjaka" - ono totalno)

http://www.portaloko.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=129...

i bogme ako se ovaj alfa mužjak :)) ne probudi, bojim se da Jaca neće skidati taj osmijeh s lica do kraja godine (a možda i sve tamo do ožujka 2012:)

CC

Tko je glasao

@Checkpoint....

Više je zviznula luzera Zokija nego Vesnu Pusić. A da je ova, Pusička, napravila spektakl, ni od čega, jest.
Bože, tko će to izdržati - duet Čačić-Pusić, a dirigent Zoki-Luzer? Sve mi se čini, kakva je sad situacija, na glasovanju se neće pojaviti ni 33,33 % onih u biračkim spiskovima. Čekam da vidim koga može okupiti Kregar (navodno,Zvonko Maković i Ivan Grubišić i još poneko) trebali bi biti neka nada..??
I Hašemu, zašto dozvoljavaš da se pojavljuju toliki lažni Mesije i Mesijice??? Evo, i politička olupina Božo Kovačević dobio prostor u Nu2, stvarno počet ću razbijat TV... Veteran do veterana, luzer do luzera: Budiša, Đapić, Bandić,Kovačević.....Pa što ta ekipa može novoga reći???
Moja maca Jafica me nagovara da se kandidiram za Sabor...Imam dragocjenog iskustva, kaže ona. Jafica, moj drug mačor Šarko, zatim Igor Mandić s mačorom Don Cicom i s još dvije mace.., koja bi mi bili ekipa?? Kada bi mi zamijaukali u Saboru ne bi se Jaca cerekala...kako se cereka, raspisala bi izbore - jučer...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

bejzbol palicom po TV ekranu...

.@Rubens

I Hašemu, zašto dozvoljavaš da se pojavljuju toliki lažni Mesije i Mesijice??? Evo, i politička olupina Božo Kovačević dobio prostor u Nu2, stvarno počet ću razbijat TV... Veteran do veterana, luzer do luzera: Budiša, Đapić, Bandić,Kovačević

..mislim da će to uskoro postati omiljeni sport u Hrvata....

btw. glede Pussy.....ajoooj, koja je to igračica..nema "opasnijeg protivnika" od pametne žene...šteta što to Zoki Luzer još nije shvatio. naime, on sve da i postane premijer, alfa mužjak će zapraff biti Pusi. Uvijek. Dobro bi bilo da si to čim prije osvijesti. ON, a i ona njegova glupasta žena (ne mogu razumijet da netko može biti tako primitivan, a ipak je obrazovana žena, pa se po novinama iskrcavat', dobro još da nas nije obavijestila koje poze upražnjavaju, to je valjda ostavila za Gloriju....)

Kregi Srića, pa ona dr. Borić..takvi ljudi bi mogli podići razinu kvalitete oporbe....samo malo ih je, premalo..još uvijek je više raznoraznih Milanovića, Čačića, Opačićki i Stazića.....

CC

Tko je glasao

(...baš me zanima tko će koga

(...baš me zanima tko će koga prije)...i, naravno, proglasiti narod "terorističkim" u maniri svjetskih hohštaplera... :(((

Tko je glasao

Pa oni će prije jer hrpa

Pa oni će prije jer hrpa policajaca koji su nabijali kondiciju hodajući gradom za prosvjednicima več su na rubu živaca, da ne govorim da su i oni ljudi koji teško žive kao i mi ostali sretni građani koji ipak imamo posao i nekakvu plaču naspram mnogih koji ni to nemaju.
Pokazalo se to u četvrtak kad su čovjeka sa križom bacili na pločnik te ga tukli bez obzira što nije bio nasilan i bez obzira što je bačen ležao na pločniku i što nije pružao nikakav otpor.
Oni će možda započeti ali mi će mo završiti.

Tko je glasao

Bijes

Iz tebe je napokon progovorio bijes.Hvala dragom bogu pa nisam sam koji tako razmišlja jer već sam se pobojao da možda ja umišljam.
Ispucaj se kolega "lakše je" vijeruj mi.

Tko je glasao

lakše

faza ispucavanja napismeno je očito prošla - meni je lakše kad vidim da živi ljudi (a ne nickovi) imaju sve manje volje dopuštati da ih se jebe u zdrav mozak, i to pokazuju u konfrontaciji sa kordonima. that's the spirit!

Tko je glasao

dobro jutro, dragi Rubens....

...sad si se tek uzrujal, hehe..

nego ovo ti je dobro: samo još treba pitati ŠTO ME TAKO GLEDATE...dao si joj ideju..pa sad trebamo samo čekat :))

nu, da te pokušam smirit, makar malo. stvar će ti ić' ovak'..Jaca će dalje derat' po svom, Luzer Zoki će i dalje šutjet' (si ga vidio danas, jesus.), Pusićka će grčevito i dalje probavat spasit' stvar..tj. pomirit ova dva egotripera...taj poslić će je, ofkors, nemoguća misija ali nema veze, ak' niš drugo bit će nam svaku večer on TV (a to godi svima njima).

a izbori? ha, čuj, vidiš da smo na putu prema putu za put ka izborima, računaj kraj godine, s mogućnošću (ne malom!!) da Jaca, kad se datum za EU pomakne, prebaci izbore u next year.
onda, nastupa opozcija, koja će, po mojoj procjeni, trajat ne cijeli nego pola mandata, .a ovi (HDZ) će dotle, fino, u ladovini (baš kao i ovi sada, tj. SDP) radit na konsolidiranju svojih redova, ljetovat - ovaj puta i oni, hehe - za 7 kuna, samo moraju prije izbacit Radeta s Brijuna (nu, to će ići malo teže morat će na neku drugu lokaciju..), plaćica će fino teći...a odgovornost nikakva...

i to ti je to. ah da, mi ćemo, u međuvremenu, još više osiromašit...i još više dok će se koalicija prvu godinu dana svađat oko fotelja, pa onda još malo više (kad uđemo u EU) a onda još malo više kad če nas Zoki Luzer i njegovi strmoglavit do onog pravog dna..jer naprosto NEĆE moći bolje, zbog xy okolnosti....

eto. i još ovo: fizikaliju (i.e. žestoke prosvjede) nekak baš ne bih zagovarala (baš zbog ovog s križem) capisci? to nikako ne. ne treba nam još takvo sranje

CC

Tko je glasao

@Chekpoint Charlie Izbor?? Održivi razvoj!?

Tu nema "održivog razvoja" - to je onda umiranje na rate. Moj dijabetes i visoki tlak otići će u nebesa, i bojim se, nećeš me više čitati, pa će ti, ma koliko me špotala, moja malenkost nedostajati, Ali, neću se preseliti u vječna lovišta samo ja - mladi će pošandrcat KADA SHVATE DA SU U EU, a žive LOŠIJE, jer će stići rate za dugove... Pucat će po svim šavovioma, neovisno protov kakavih smo sranja...
Kada bi bio mlađi već bih kopao podzemni tunel do Markova trga i osvojio ga! Ili bi se spuštao padobranom na njega!
Ova država neće imati dovoljno policije da smiri (izbatina) razjareni puk!
A luzer Zoki čini se, nema namjeru ukinuti azabranu prosvjedovanja na Markovu trgu - jer da ima, podnio bi u Saboru prijedlog kontrazakona - i njemu bi žamor pred Banskim dvorima smetao! Bljak!
Da, policija kada-tad će vrisnuti jer neće moći stati na rep prosvjednicima: s križevima i bez njih!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

A luzer Zoki čini se, nema

A luzer Zoki čini se, nema namjeru ukinuti azabranu prosvjedovanja na Markovu trgu - jer da ima, podnio bi u Saboru prijedlog kontrazakona - i njemu bi žamor pred Banskim dvorima smetao! Bljak!

samo ti se čini Ljubo...SDP je još 2005. odmah nakon donošenja zakona o javnom okupljanju podnio prijedlog pokretanja postupka za ocjenu ustavnosti tog zakona Ustavnom sudu...naravno, US još uvijek nije riješio taj slučaj...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus Hvala..

Hvala na dopuni dnevnika, Nisam znao da je predan zahtjev za ispitivanje ustavnosti tog zakona.
Gospođo Omejec, izvucite taj zahtjev iz ladice, riješite ga... Markov trg ovako ili onako, mora pasti...On pripada narodu, ne Jaci Kosor. Kad je mogao pripadati građanima Zagreba i Hrvatske u "komunjarska vremena", zašto ne bi i danas?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Točno, Ustavni sud taj

Točno, Ustavni sud taj zahtjev drži u ladici jer ga ne smije riješiti zbog nepovoljnog ishoda za HDZ.

Tko je glasao

svakako da

treba treba.
upravo zbog svega što si napisala.
zbog plaćica koje idu i koje će i dalje ići a odgovornosti nikakve, bez straha od fasovanja. ako sama kažeš da NEĆE moći biti bolje, onda "sranje" više i nije sranje već nekima škola :)

Tko je glasao

nasilni prosvjedi? pljuc, pljuc...

@rzlatic....nemoj bogati vraga mazat na zid :))

ne bih, ne bh nikak zagovarala nasilje; kužim ja tvoj point ali ipak..

jer, znaj ovo: taman da prosvjedi krenu i žešće...neće uspjet srušit vladu. ne. zaboravi priču.
a to što će event. stavit zbog toga izbore dva tri tjedna radnije, who cares...meni i tebi to apsolutno neće ništa promijenit u našim malim životićima..jel tak?

bitno je ovo: prosvjednici moraju inzsistirat da se opozicija preciznije očituje što kani napravit već prvi dan kad zasjedne u fotelje. tu je ključ. i treba ih se nagovorit, već sam o tome pisala, i razmišljam čak da pošaljem mejl i Pusićki i tom blesavom Zoranu da naprave tu povelju o odgovornoj vladi s automatizmom u davanju ostavki, kad netko nešto ukaki, itd. da to slože prema EU standards, javno objave i potpišu, i.e. da to bude obvezujući dokument.
o tome je pisala bivša ministrica pravosuđa Škare Ožbolt u Objektivu, da to treba napravit. i nema više trc-mrc.

No, nekak sumnjam da je Zoki to pročital, a trebao bi. Možda da mu ukažem na to jednim malim mejlićem? Šta ti misliš? Da im pošaljem?

CC

Tko je glasao

Šta ti misliš? Da im

Šta ti misliš? Da im pošaljem?

mislim da sve njih boli dupe za mejliće i mirne prosvjede. njih je malo iznenadilo što im je osujećena bezbrižna lakoća vladanja; narušena im je shema koju su očekivali nakon što je hdz sam sebe sposrao po kojoj bi se uskoro trebali baviti samo slatkim brigama oko podjele ministarstava. malo su sad osujećeni u tome, predstojeći užitak je malo kiseo.

dakako da im je sve ovo na ulicama išlo jebeno na živce u početku dok se od njih očekivao response i dok su se sami koprcali u dvojbi kako se postaviti - ispit na kojemu su pali ko kruške - no sada su i najgluplji prestali očekivati bilokakav odgovor i stav, pa su se svi oni vratili natrag u svoje uljuljkane fotelje i fino si čekaju izbore kada će svaki osvojiti svojih jadnih 10-15% ukupnog glasačkog tijela i nakon toga likovati velikim uspjehom u obliku izborne pobjede.

upravo taj njihov usrani igrokaz meni i tebi neće apsolutno ništa promijeniti u malim životićima - također :)

a tvoj mail ti mailserver vrlo vjerojatno može vratiti natrag jer im je od nečitanja inbox prepunio quotu.

ma gle, ti imaš svoje gledanje ja imam svoje. ne očekujem da ću ikoga uvjeriti u smisao i potrebu ljepljenja narodske pljuske vlasti tako da im se netko najebe majke na ulici. osobno mislim da se i takve stvari trebaju događati s vremena na vrijeme jer danas imamo vlast koja izgleda kao jabba the hut iz star warsa (svaka sličnost sa bebićem je slučajna. sličnost nalazim u bezbrižnoj podrigivajućoj usaljenosti), a takva bi mogla biti i iduća vlast dokle god ih netko viljuškom ne pikne u debelo salo. pikanje viljuškom su sranja na ulicama a bojim se da biće koje se davi u vlastitom salu još samo takvo pikanje može oćutjeti. a spike "netreba nam još i to" su već lagano postale suvišne u situaciji kada više ne znaš ima li država više ijedan resor koji se ne raspada od smrada korupcije i kriminala, a vlast i oporba misle samo na svoj kretenski igrokaz dok nas očekuju da im se pridružimo na pozornici i od sebe radimo idiote zaokružujući nekoga od njih jer božemoj, to nam je dužnost, a njima nije dužnost odgovarati za učinjeno. nije da nam ne treba sranje na ulici, nego nam ne treba još jedna vlast koja se naroda ne boji.

Tko je glasao

keine mejlić...

dobro, i ti i zaphod velite da mejlić nema smisla..okej. ja sam isto skeptična, zato i pitam, jelte..
ovo, žešći prosvjedi, velim, nisam za, jer nisam ziher KOLIKO žešći bi mogli biti, i.e. tko bi kontrolirao da se ne prećera, itd. nu,sad to više i nije bitno jer vidimo da je stvar zamrla - za sada barem..

al' ima onda ova varijanta: da se nacima labure da ONI to naprave, da potegnu to pitanje i zahtijevaju od Zokija Luzera da to napravi (obvezujuću konvenciju) a možda da skupe potpise od ekipe i za TO, pa da ovi moraju odreagirat? how about that solution?
jer, dok čekamo da se skupi kritična masa (ono što zaphod piše, dok se skompaju i onaj koji brani drveće i onaj koji brani peseke sa sindikalistima, studentima, itd.itd.) to će malo potrajat...

a how about ovo: a da se napravi kampanja: bojkotiramo izbore jer su svi govna...šta bi onda bilo? joj, tu je mislim neka frka..tu bi onda HDZ ziher dobio jer njihovi mališani su poslušni i ziher bi izašli, jel tak? nda, to ne bi išlo...jedino da zaposlimo aktiviste da vrebaju kod svih izbornih mjesta i ne puštaju nikog ući? ne bi škodilo da imaju opasan jedan UZI, ono, bitno je samo da ga se vidi....nema tu nikakve prijetnje, objesiš si Uzi na rame kao modni detalj, umjesto, štajaznam, broša..

CC

Tko je glasao

prosvjedi - game over...

... budući su jučer "fejzbuk" prosvjednici rekli da pauziraju, a danas i gosp. Pernar... mislim da "prosvjednici" neće moći gluhoj oporbi prenijeti više nikakvu poruku...

... prema tome - nema kritične mase... dame i gospodo, H & M je otvoren - uživajte, uskoro će i Ikea... a gdje je Ikea tu je i raj :) (p.s. Uz mantranje o Ikei predlažem film Klub boraca)

Tko je glasao

a...

šta je sa pivom?

Tko je glasao

v***** pivo...

.... je pivo, ma koliko mi šutjeli o tome... smislit ćemo nešto... sinoć nas je bila pola tuceta na istoj :)

Tko je glasao

najteže mi je priznati da gnjus ima pravo

Nije za njih heroj bio Stjepan Radić, koji je zajedno s Vladimirom Vidrićem i drugim hrvatskim studentima zapalio mađarsku zastavu na Trgu bana Jelačića u znak protesta protiv tada vladajućeg režima. Ne, njima je uzor očito bio ban Károly Khuen Héderváry. Hrvatsku što više podjarmiti, staviti na koljena. Ali, čekaj, pa čak je i taj omraženi ban Héderváry više volio Hrvatsku od ovih koji danas u ime demokracije njome upravljaju. Čak je i u njegovo vrijeme gospodarstvo u Hrvatskoj doživjelo blagi porast. Osim banaka, osiguravajućih društava i poljoprivrednih udruženja, današnja tvornica kave Franck otvorena je upravo u njegovo vrijeme. Otvaraju se parni mlinovi, pivovare, tkaonice, počinje elektrifikacija Hrvatske, grade se željeznice. Da, bile su pod okriljem Mađarske državne željeznice, ali ostale su nama u naslijeđe, a vidjeli smo pod čijim su okriljem današnje Hrvatske željeznice. Osim 'ljubavi' prema Hrvatskoj, današnjoj vlasti s mađarskom je slično to što su i tada zatvori bili puni hrvatskih prosvjednika, jedan od njih je bio upravo Stjepan Radić.
http://www.nacional.hr/clanak/105062/podjarmljeni-na-koljenima-cak-je-i-...

Tko je glasao

taj gnjus je pametan lik, valja ga uvijek pročitat...

evo, uvodim novu praksu na pollitku, umjesto tipkanja natenane (a čemu smo mnogi skloni) samo baciš dvi-tri ključne rečenice u naslov. i sve si reko :))
sad ne znam baš jel je to po pravilu al mi se čini skroz handy ..

CC

Tko je glasao

teško da bolje napišem

nekima je to profesija

Tko je glasao

piškit ću - kakit ću

... mislim, što ćeš mu pisati "mali mejlić" kada čovjeka nazivaš "blesavi"?

Ova država (a zbog nje, sasvim posljedično - i policija) ima sreće što su kod nas još građani prilično - jednoobrazni. Aktivista kojeg zanimaju stabla - ne zanima štrajk. Sindikalista koji sudjeluje u štrajkačkim prosvjedima nećemo vidjeti na prosvjedu navijača protiv uprave svog kluba. A navijače nećemo vidjeti (osim kad im se plati 250 kn) vidjeti na prosvjedima u vezi stabala.

No, kako se vremena mijenjaju (naravno, pričam subjektivno i gledajući sebe) - mislim da će sve više dolaziti do pojave isprepletenosti (pogotovo pod "mrežnim utjecajem") - te će se slični početi privlačiti. A onda ona država više neće imati 4,5 miliona jednoobraznih građana - nego cca 3 miliona jednoobraznih, a onih 1,5 će vrijediti za petoricu svaki - po broju interesa koji će iskazivati.

Tada će im, nadam se, biti teže vladati (tkogod da bio na vlasti) na dosada prokušani način "samo da se ja dočepam fotelje, a tada četiri godine ne odgovaram nikome!"

Tko je glasao

Što se toliko čudite ovom

Što se toliko čudite ovom dnevniku?
Kud prije?!

:-)

Tko je glasao

@kradem Ne čudiš se..?

Ako sam dobro razumio, ti se ne čudiš?! Hvala!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kako se ne bih čudio?

Napokon i Ljubo napisa smislen dnevnik.

Tko je glasao

Ako sam dobro razumio, ti se

Ako sam dobro razumio, ti se ne čudiš?!
Ma više sam tehnički reagirao vezano s pollitika.com samo na kvotano, ali da, meni je taj medijski naboj prihvatljiv u razumijevanju od prvog dana.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci