Tagovi

Projekcija negativa - Čavke u svakodnevnoj primjeni

Eto imao novu vladu već 2 mjeseca. Mašala!

Zapravo smo je trebali imati već prije, no nismo, i ako malo razmislimo, osim ono malo manipulacija s izbornim spiskovima, sami smo si krivi odnosno zaslužni što je bilo kako je bilo. Jednostavno kao emisija “Zaželjeli ste, poslušajte” dobili smo što smo htjeli. Da li smo upravo to htjeli, vjerojatno baš i ne. Samo malo razmišljanja je bilo dovoljno da se shvati gdje ćemo stvarno dospjeti, a i dospjeli smo, no očito tog razmišljanja nije bilo ni približno dovoljno. U sustavu gdje samo manjina dobiva a većina gubi nažalost većina je mislila da može biti u onoj manjini što dobiva što je samo upućuje na zabrinjavajuću bedastoću većine.

Minimum pokretanja moždanih vijuga se ipak desila što je bilo dovoljno da se shvati sva katastrofalnost prijašnje vlade i nerealnost obećnih obećanja te slijedna neophodnost da se nešto napokon promijeni te da se odabere zapravo jedina moguća alternativa. Ta eto, promijenilo se, doduše ne kod svih obzirom da jedan nezanemarivi dio i dalje misli isto što znači da su bili dobili ono što su htijeli, valjda.

I tako došla alternativa: Milanović umjesto Kosor, Linić umjesto Dalić (Šuker), Čačić umjesto Popijač, Jovanović umjesto Fuchs, Jakovina umjesto Čobanković, Pusić umjesto Jandroković, Komadina umjesto Kalmeta, Ostojić Veljko umjesto Bajs, Ostojić Rajko umjesto Milinović, Ostojić Ranko umjesto Karamarko, Zlatar umjesto Mesić (Biškupić) itd. da ne nabrajam sve parove i za podsjetnik tu su svi ovi novi uslikani: Vlada RH, a potragu za starima prepuštam mazohistima.

Naravno da se treba pitati da li su ovi bolji od onih? Meni se čini da jesu i za neke parove sam siguran da smo dospjeli “s magarca na konja”. Doduše nije baš teško biti boji od onog društvanceta vođenih prgavom koketom ili onim prijašnjim prenapuhacem. Možemo reći da ja vjerujem da su bolji, a više od same vjere zapravo važna je želja i potreba za vjerovanjem jer nama svima takva vjera treba. U tom smislu nisam niti jednoj vladi želio neuspjeh, čak ni HDZ-ovim vladama ma koliko god loše mislio o tom i takvom mentalnom sklopu i pripadnim egzemplarima. Istina je da svaka od tih vlada je bila naša vlada i mi smo direktno o njima ovisni što znači da svaki njihov neuspjeh je i naš neuspjeh. Svaki lopovluk, kriminal i svinjaraija se direktno nas dotikavle isto kao i svaki uspjeh. Htijeli mi to ili ne, voljeli ili nevoljeli ovog ili onu.

I tako razmišljajući o novoj vladi (i nadajući se) pitam se samo gdje je nestalo ona “zabrinjavajuće bedasta većina”? Nije nestala, tu je! Dovoljno je pogledati novine, televiziju, portale, forume (i ovaj ovdje) i pronaći ćemo ih. Ta sve je to puno tekstova koji dokazuju da je Milanović neodlučan, da je Čaćić bio bezobrazan, da su se u vladi međusobno posvađali, da su zaposlili ovog rođu, onu suprugu i onog susjeda, onog osuđenog za ovo i ono, da su obećali jedno a rade drugo i na kraju zaključuju pobjedonosno da je SDP isti HDZ, ako ne i gori jer nije loš kao oni!

Zapravo nevjerojatno, kao da je sve prije bilo savršeno, sve čisto i uredno bez zrna prašine ili ikakvog kriminala, bezobraštine, prgavosti, nepotizma, Remetinca, neodržanih obećanja i sve tako dalje. Ma naravno da je bilo i naravno da toga i dalje ima te apsolutno je blesavo ponašati se kao časna sestra koja pocrveni na riječ guzica. Naivno je očekivati da će sve te gadarije samo tako nestati kao nekim čarobnim štapićem. Ono što je realno očekivati je promjena smjera te da napokon krenemo prema stvaranju jedne suvisle države od ove rasturene bananije, a za stvaranje nečeg boljeg treba pozitivna energija, pozitivna misao. Pod tim ne mislim na ono dementno prihvaćanje svega što se dešava pod parolom “Imamo Hrvatsku” nego na racionalnom prepoznavanju onog pozitivnog kao poticaja za razvoj ovog društva. Zato ne smijemo smetnuti s uma da u društvenim kretanjima psigologija ima ogroman utjecaj i prvenstveno društvo koje očekuje da ću mu biti bolje napreduje, a defetizam s druge strane stvara defektno društvo i ide u smjeru koji nam je i predobro poznat.

Utoliko mi je puna kapa svih ovih čavki i njihovog zluradog veselja pri pronalasku nečeg što ne valja, neke gadarije, bilo čega što može potvrditi njihovu tezu da su svi političari isti. Dosadili su mi svi ovi besmisleni kritizeri izgubljeni u kontinuiranom lupanju, pljuvanju i dokazivanju “Jel’ sam ti rekao?!”. Ma naravno da je to izrečeno milijun puta i naravno da je to puno previše puta bila istina, no ajmo napokon bar malo dalje i prestanimo biti mazohisti koji se vesele tuđem neuspjehu koji zapravo uopće nije tuđi.

Nemojmo nikad zaboraviti da onaj tko traži ono loše u čovjeku, sigurno će pronaći!

leddevet

Komentari

Evo jos malo

Evo jos malo cavkanja:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/policija-ispituje-bivse-clanove-uprav...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Titanik

Kad si na brodu koji tone onda se dobro nadati da je onaj posljednji spasavalčki čamac koji je ostao ispravan. U tom trenutku besmisleno je veseliti se ispravnosti vlastite tvrdnje da niti jedan spasavalački čamac na brodu nije ispravan. Ukratko u tom trenutku bolje da je ispravan čamac nego tvrdnja i to vrijedi za sve koji u taj čamac mogu ući.

leddevet

Tko je glasao

Ne nije dobro nadati se -

Ne nije dobro nadati se - dobro je provjeriti, biti siguran pa ostvariti priliku da se camac na vrijeme popravi, ako je vec probusen.
Ako se samo nadas a sjednes u probusen camac - svejedno ces se udaviti - malo kasnije. Ili mozda cak i ranije.....

I onda covjek pokusa objasnilti ljudima da camac ipak ima rupu pa ispadne cavka. A samo je htjio izbjeci jos gore posljedice.

Ne, ne veselim se ovome, no ne mogu reci da to nije bilo za ocekivati. I ne samo to.
Malo mi je samo cudno koliko ljudi koji se folko kuze u politiku to nije moglo predvidjeti.
A zasto?
Zato jer vise vjeruju u ideologiju nego svojim ocima. Od boja (neovisno radi li se o crvenoj ili plavoj ili crnoj) ne vide osobe, ne cuju rijeci.
Pa cak i kada vide, trude se naci objasnjenje, sakriti, prikazati drugacije.
I to je ono sto jako deprimira. To je ratzlog zbog kojeg cemo valjda zauvijek ostati u supku Balkana.
Na zalost - politicko sljepilo kosta. Kako one koji jesu slijepi, tako i one koji to nisu.
A ja sam samo htjela pomoci da platimo sto manje....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Nemojmo nikad zaboraviti da

Nemojmo nikad zaboraviti da onaj tko traži ono loše u čovjeku, sigurno će pronaći!
Meni se cini da mi ne mozemo u covjeku (vladi) naci toliko losega koliko oni fabriciraju svaki dan.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Tko o kome, autor o sebi !

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

@Kalmetina hrvatske ravni

leddevet

Tko je glasao

Cini mi se

da ce se za 4 godine mnogi praviti blesavi i napadati ovu vladu, kao sto se danas prave blesavi oni koji su 2007 glasali za HDZ:

Najnovijim instaliranjem (bez javnog natječaja) aferama opterećenog HNS-ovca Zlatka Koračevića na mjesto predsjednika Uprave HEP-a, ispunila mu se želja za kontrolom čitavog energetskog sektora države. Uz Janaf, Čačić će u svoje ruke dobiti i HEP i Plinacro.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Zoki je čini se ....

....malo u problemima...opet je porauhal, k vragu..

dobro,.jel se može netko tu s pollitike tko "dobro" vozi...provest' par puta oko Čačićeve kuće kad ide na posao ? pitam samo..je, ak' čekamo Madžare da nas spase..hm, moglo bi potrajat'.

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/cacic_nasamario_milanovica_profitabil...

CC

Tko je glasao

Projekcija pozitaivna - Anti čavka

Držite li da je Vlada na dobrom putu?
Mislim da je na dobrom putu i da Milanović zna što radi. Hrvatska se mora pozicionirati u novim uvjetima globalizacije, dakle mora definirati svoje strateške grane. Kod nas su to obnovljivi izvori energije, pozicioniranje Hrvatske kao zemlje e-mobilnosti, razvoj biotehnoloških klastera, turizam i poljoprivreda. Turizam nam donosi 20 posto BDP-a, a uvozimo hranu! Do 2008. imali smo stabilan rast, imamo stabilnu valutu, sad imamo i Vladu spremnu na štednju i odlučne poteze i sve u svemu, nisam pesimist!

http://www.vecernji.hr/vijesti/ne-moze-hdz-voditi-netko-tko-je-dozivio-n...

Tko je glasao

Ne treba smetnuti s uma

Portugal
Italija
Grčka
Spanjolska

...sve turističke zemlje, a i prilično poljoprivredne...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

pa baš zato, to je skoro kao

pa baš zato, to je skoro kao da imaš naftu - izprojektira se kriza i oduzme resurs zaduživanjima na koja te navuku - ide samo pitanje da li i narkoman bar djelomično snosi krivicu za svoju ovisnost ili samo onaj koji mu "podvali"

(inače je gornji komentar više zbog hadezeovca koji hvali ovu vlast - za to je ovdje)

Tko je glasao

Evo grafickog prikaza

Evo grafickog prikaza razvojnog i socijalno osjetljivog proracuna. Mislim da pogled na njega moze doprinijeti raspravi:

http://danas.net.hr/hrvatska/proracun2012

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

istucite novinara, tj. crtača...

Veličina novčića tj. kružića na ovakvim grafikonima obično znači nešto... recimo - red veličine.

Čim vidim da je crtaču novčić "Ured bivšeg predsjednika Mesića" - snage 1 miliona kn samo mrvičak manji od novčića MZOŠ (11,6 milijardi) - odmah mi pozli od politikanstva... Kod nas i brojke imaju politička značenja...

Tko je glasao

Ha da, a još pored Ured

Ha da, a još pored Ured Predsjednika Josipovića piše povećanje iako je jasno da se radi o smanjenju sa 55 na 49,5 mio kn.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

:)

To je tzv. povećanje od minus deset posto...

Tko je glasao

Neko je u jednom čikaškom

Neko je u jednom čikaškom listu objavio:
ima na Balkanu jedna zemlja koja se graniči sama sa sobom.
Gdje žive najljepše žene, a natalitet opada.
Gdje nezaposleni najviše rade, gdje na najplodnijoj zemlji žive ljudi
koji gladuju.
Gdje vlakovi kasne po redu vožnje.
Gdje svi igraju nogomet, a pobjeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci.
Svi žure na posao, a nitko ne stiže na vrijeme.
Gdje osmosatno radno vrijeme traje dvanaest sati.
Gdje je zdravstvo besplatno, a liječenje skupo.
Gdje su novinari slobodni da napišu što god im se naredi.
Gdje je svjetska kriza dobila državljanstvo.
Gdje su javne nabavke tajne, a državne tajne javne.
Gdje se ratovi nikad ne završavaju.
Gdje se povijest ponavlja svaki dan.
Gdje su najbogatiji oni koji nikad nisu radili.
Gdje je strana valuta uzeta za domaću.
Gdje ljudi slave slavu, a psuju Boga.
Gdje pametne zbog nerazumijevanja proglašavaju luđacima, a luđake sposobnima.
Gdje nepismeni pišu povijest.
Gdje su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje.
Gdje vlast prezire građane kao neželjene svjedoke.
Gdje se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemamo pravo.
Gdje se svatko svakome smješka, a nitko nikome ne želi dobro.
Gdje sudski postupci traju duže od života.
Gdje su samo poplave način navodnjavanja zemljišta.
Gdje prizivaju diktatora, a demokraciju smatraju porezom na budale.
Gdje smatraju da će zemlja duže napredovati ako što više nazaduje.
Pa ti preživi, ako si normalan.
Sreća je za državu da je takvih sve manje.
Normalni svakako nikom nisu potrebni.
A i sam život je najveći paradoks; živiš samo da bi umro, reći će nam
oni koji misle da je vrijeme beskonačno, a oni na vlasti besmrtni.
Na koju god zemlju ste pomislili, pogodili ste !!!

Tko je glasao

Jednini novladini potezi vrijedni spomena u zadnje vrijeme su:

1) Dizanje PDV-a
2) Ukidanje saborskih mirovina za one koji nisu aktivirali istu
3) Ukidanje javnih natječaja za izbora članova NO
4) Olakšavanje uvjeta za izbor članova NO

Prva mjera je direktan udar na standard građana i pokazivanje bezidejnosti, druga mjera je populistićko dodovoravanje, treča i četvrta mjera pokazuju bit bivanja na vlasti. Jedna od mjera koju je adz uveo je javni natječaj za članove NO, iako za pravo reći neznam jesu li ikoga izabrali putem natječaja, međutim to je bio potez u dobrom smjeru. Četvrta mjera donsena od strane ove vlade pokazuje u stvari da postoji manjak neosprocesuiranih ljudi u hrvatskoj politici. S obzirom na usku spregu politike i pravosuđa, tojest novca i novca za vjerovat je da nijedna nepravomoćna osuđena osoba iz politike neće postat pravomoćno osuđena i samim time bara odakle se uzimaju kadrovi će biti sasvim dobro popunjena. Nemoralnost odluke da ljudi koji se zapošljavaju u javnim tvrtkama moraju donijeti uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka, a za nepravomoćno osuđenim osobama je dozvoljeno sjedit u NO-ima i primat naknadu za to je tim veća. To je stavljanje ljudi u neravnopravan položaj, jer smatrat da se prema nepravomoćno osuđenoj osobi ne vodi više postupak je kretenizam.

Tko je glasao

Ne znam na koju kritiku misliš

ali ne treba te brinuti, jer ona ionako ne pada na plodno tlo. Naime, prema svim nezavisnim i objektivnim anketama, podrška građana prvim potezima nove vlade je milijun posto, a podrška Milanoviću još i više od toga. Izgleda da svi lajkaju dizanje PDV-a, smanjenje sredstava za zdravstvo i školstvo i ideje o promjeni ZOR-a u smjeru fleksibilnosti radnika.

Čula sam i da građani sami pripremaju mnoštvo novih prijedloga u smjeru podrške vladi, kako bi još kvalitetnije pridonijeli ovim novim optimističkim mjerama.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@leddevet Nemoral ime ti je HNS i Čačić!

Da ijedna hadezenjara radi ovo što u novoj vladi radi Radimir Čačić, ovdje bi ga rastrgali. Zašto se HNS-u i Čačiću gleda kroz prste, sam B-g zna..???Dvije godine upozoravam koja je to štetočina, a stranka vrlo upitna, jedva tu i tamo koji glas podrške!
Nema to veze da li je netko čavka ili ne, ovu Milanovićevu vladu opstruira HNS, i treba biti politički slijep i ne vidjeti da ubojica (istina iz nehaja), zajedno s lopinom tajnikom Ferenčakom( 99 % nepravomoćnih presuda postaju pravomoćne!!) i Sekom, koja nema muda, oduprijeti se bahatluku i nemoralu, vuče Milanovićevu vladu u propast. Dajem Milanovićevoj vladi 8 - 12 mjeseci, uz mogučnost da Čačića ipak, u međuvremenu, zaustave mađarski sudovi! A od 1.03. 2012. uz seljake imat ćemo na ulici mase nezadovoljnih radnika, građana, studenata -osiromašenih i poltički razočaranih!
Odredbe o mogućnosti da nepravomoćno osuđeni ulaze u nadzorne odbore namještene su od Čačića i vjerojatno podmetnute MIlanoviću i Liniću, skrojene su po mjeri Čačića da bi se mogao i dalje igrati mačke i miša sa svima oko sebe!
I lažac koji kaže da ima mjesečni prihod od oko 1 000 eura, poziva se na hrvatski Ustav!? Krajnje nemoralno!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Tako jeeee !!

Čačić je kriv za sve !!
Milanović je pao s Marsa kad je s njim i Jakovčićem sklapao koaliciju kao i sve druge silne SDP koalicije prije ovih...
Čačić je kriv što je Plan da se nema nikakav Plan osim ulaska u EU pa će nam padat čokoladne bananice s neba...
Čačić je kriv ma neda mi se nabrajat... Rekao sam sve bitno dolje u komentaru...
Da se razumijemo - Čačića ne pušim od momenta kad nas je ko zadnju telad uvjeravao kako nije sukob interesa da njegove firme dobivaju posao sa Državom u vrijeme kada je bio Ministar...
Ali mi je muka kad vidim kako se vječito i opet i opet vrtimo u ringišpilu izgubljenosti u parcijalama...
Nitko sretniji od mene kada bi Čačić bio jedino pa i najveće zlo u RH... I dok se trošiš na Čačiću, Sustav perpetuira njih novih 10ak Čačića ...

Provinciopolis

Tko je glasao

@provinciopolis a

Naravno da Čačići niču kao gljive poslije kiše, jer on svojim bahatim (i nepoštenim, nemoralnim) ponašanjem natapa tlo: da ga se skloni iz politike, ne bi se to događalo. Zar je moguće da je 40 000 članova HNS-a njemu potpuno podložno? Zar od 40 000 članova nema nikoga da ga priupita za teške gafove i bahatost!?? Pa osim u HSP, samo još u HNS kandidat za predsjednika nema protukandidata! Ćista diktatura, stranku i vladu vodio bi kao poduzeće! Ja sam šef i ne poznaj drugog šefa, a pogotovo vlastito mišljenje!
Politološki gledano apsurd je da se ekonomska moć jednog čovjeka duplira političkom moći - politika je tu da kontrolira ekonomske moćnike, tako je bar u većini parlamentarnih demokracija u svijetu!. Osim toga, EU je upozorio Hrvatsku da je nedozvoljeno da političari prenose svoje firme na odvjetničke urede, a onda država i dalje posluje s tim firmama! Dakle, očigledan sukob interesa je kod Čačića! I što, ako sustav generira Čačića, zar nismo tu da temeljito mijenjamo sustav??
Ako si stvarno za radničku pravdu, onda ni u bunilu ne možeš fatalistički gledati na te pojave!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ma jope ti po svom :))

Ti meni više pariš na dalmatinca nego na židova :)
Ja ti samo govorim da isto ka šta čačići niču ka gljive poslin kiše, tako i bandići u sdpu niču ka gljive poslin kiše - za primjer u mojoj Mjesoj Organizaciji ( nekad "mojoj" ) od 7 Ogranaka Partije imaš njih 5 u kojima familije kolo vode, a slično je i u istim Ograncima tj. izvršnoj vlasti u VMOima - isti ljjudi, familije... Samo u Gr.Odboru ZGa imaš tatu i kćer kao članove :))... Uz familije idu i kumovi ofkors ponegdje... Ono klasični bandićevizam - celo selo učlanit za dizače ruku, vrhunac političke aktivnosti - postaljanje ležećih policajaca i sastanci sa Dnevnim redom koji više sliče sastancima bez Dnevnog reda pa se prepričavaju događaji od proteklog mjeseca, a aktivnost se pojačava pred pojedine izbore pa se u svrhu "općeg dobra" međusobno prebrajaju krvna zrnca dok se svaku kritičku misao etiketira kroz psiho analize ili eventualno pokoju sofisticiraniju varijantu kako kroz krenkanje tako i kroz čavkanje...
Eto smo napredovali pa viša nismo sitnozuba crveno žuta stoka sitnog zuba - sad smo cranckovi, a moraš priznat da engleski zvuči baš onak hoch :))...
Da je Sustav drugačiji ( kakvim ga predlažem ) promjene bi bile znatne i usmjerene ka Kvaliteti i Progresu, a ne partitokraciji ...
Zato velim da se gubiš(mo) u parcijalnostima jer godine prolaze, dokazi se gomilaju, ista priča se vrti, a pomaci su od sitnozuba do crancka...
Toliko o radničkoj pravdi :))

Provinciopolis

Tko je glasao

Super ti je pravda pravedniče VŽ

Vjerojatno ti u VŽ bolje znaš kakvo je stanje kod mene doma, a od mene samog...
lli je minus tvoj pravedni stisnut zato kaj ćeš mi dokazati da nisam rekao istinu ? Hajd baš da i to vidim :)

Provinciopolis

Tko je glasao

@led .. imas pravo..

@led .. imas pravo.. cavkoglavih tekstova je pun previse..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

Upravo o tome i govorim

Mislim da je dovoljno pogledati komentare na ovom dnevniku gdje je očita potreba da se kritizira i nemoguće je ostati na temi o kojoj sam htio govoriti, a to je reakcije, odnosno percepcija koju naš pješadinac ima o ovoj novoj vladi. NIsam kanio govoriti o vlladi jer mislim da svako tko je očekivao nešto bitno različito spada u klasu "veliki naivac".

Dakle to znamo i svo ovo nadmudrivanje da je Čačić ovo, a MIlanović ono je samo mlaćenje prazne slame i ništa drugo. Moje je pitanje bilo što sad, jel moguće da kroz jedno pozitivnu percepciju se stvari pokrenu. To o "pozitivnoj percepciji" nije glupo mantranje nego nešto neophodno da bi se društvo pokrenulo u pozitivnom smjeru. Mislim da je to jedna od temeljnih stvari u ekonomiji, ako ljudi vjeruju da stvari kreću na bolje onda se počnu tako i ponašati, pokreću se poslovi, investicije, odricanja imaju smisla. Naravno, ako nam je stav suprotan onda i sve ovo drugo je suprotno i o tome ja govorim, odnosno barem bi htio.

leddevet

Tko je glasao

@leddevet Gdje ti nestade politička mudrost??

Držao sam te politički mudrijim: za promjenu percepcije vlade potrebno je bar nekoliko pozitivnih trendova u ekonomiji. NEMA NIJEDNOG!
I ljudi su ipak, manje ovce nego ranije. Evo, na svom FB našao sam ovo:
---------------------------------------
Crni Bombarder Giba : HNS je najveća zločinačka organizacija u Hrvatskoj,veća i od HDZ-a kako god to čudno zvučalo.Nema većeg dužnosnika te interesne skupine(stranka svakako nisu) koji nije optužen ili osuđen za gospodarski kriminal.Koliko su daleko spremni ići ...u svojim nakaradnostima pokazuje slučaj uvaženog gospodina Srećka Ferenčeka kojem nije mrsko opljačkati invalide a onda ga bezobrazni,bahati"prvi potpredsjednik Vlade"nastoji postaviti u nadzorni odbor JANAF-a pritom se još ne srami izjaviti da se protiv Ferenčaka vodi politički proces?????? Milanović je pak toliko naivan da ne shvaća da mu ta banda ne treba i da će ga uništiti kao što su i Račana.Kokošje sljepilo...Prikaži više
Prije 9 minuta
_______________---------------------------------------------------------------
Dok je tako, čak je nepošteno tražiti u silu neku novu percepciju hrvatske vlade! pa to je tražila i jadranka Kosor!?
Nova percepcija je moguća kada za to građani dobiju poticaj! Ovo što radi prvenstveno Čačić, nije taj poticaj! Vladi inače. s Čačićem u njoj, dajem 8 - 12 mjeseci.. Ili ga mađarski sudovi u međuvremenu srede, vidjet ćemo!? (jedna do dvije godine bezuvjetnog zatvora!!)

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Pokušat ću uskladiti frekvenciju

Ok, tvoja teza je da ima previše kritika, da to utječe na percepciju građana i da je pozitivna klima u društvu preduvjet za izlazak iz krize. Iako je previše, premalo ili taman koliko treba stvar osobne procjene, složit ću se s tobom da društvena klima i percepcija koja ju oblikuje mogu u dobroj mjeri utjecati na sudbinu reformi.

E sad kada smo to riješili, razumno je povjerovati da ti puko slaganje s gornjom tezom nije bio jedini cilj pisanja dnevnika. Ispravi me ako griješim. Isto tako je razumno povjerovati, meni se čini logičnim, da se onda zalažeš za to da silne kritike prestanu kako bi se promijenila percepcija građana a samim tim i stvorila poželjna klima. Također me ispravi ako griješim.

Sad pitam, smatraš li da na percepciju građana više utječe val kritika jer većina građana inače ne bi uočila ono na što se kritikama skreće pažnja javnosti ili da percepcija, više, manje ili jednako, ovisi i o ponašanju i potezima nove vlasti? Pretpostavljam da nećeš ustvrditi kako ovo drugo nimalo ne utječe.

Pitam još, trebaju li samo kritičari zašutiti i tako doprinijeti promjeni percepcije ili dopuštaš da bi i vladajući trebali promijeniti nešto kod sebe?

Pitam dalje, ako tražiš da samo kritike prestanu, smatraš li to imperativom u smislu da se ne kritizira makar koliko velika bila pogreška vladajućih ili držiš da ipak postoji neka granica do koje šutnja smije ići, odnosno da se u slučaju krupnih greški u koracima ipak treba kritizirati?

Evo primjera, eno sam napisao dnevnik o namjeravanoj "depolitizaciji" policije. Smatraš li da je, u smislu tvoga dnevnika, takva kritika doista nepoželjna bez obzira što će, usvoji li se takav, predloženi zakon imati krupne i dalekosežne posljedice po društvo?

Naslućujem odgovor, ali pitam još i ovo - jesi li zbilja spreman prešutiti baš svaku glupost koju učine vladajući?

Ako tvoja ambicija doista nije išla dalje od usvajanja tvrdnje da ukažeš na "temeljnu stvar u ekonomiji", samo potvrdi i gotovi smo. U suprotnom molim odgovor konkretan koliko su to i postavljena pitanja pa da nastavimo raspravu. Naravno, ako ti je do nje.

B-52

Tko je glasao

Multiupitnik

Naslućujem odgovor, ali pitam još i ovo
Bogati, ovakva lavina i za Branimira Bilića prestavlja doseg!
Naravno da ti neću odgovoriti na sva tvoje pitanja obzirom da niti je to bila namjera mog dnevniika niti znam sve te odgovore. Dakle bit mojeg dnevnika je da smo zapravo dobili (moje mišljenje molim) najbolje što smo mogli dobiti u političkom pogledu. Dakle, alternativa kukurikavcima je HDZ, a sve ostalo je marginalno i spada samo u političku dekoraciju. To je naša realnost i bez obzira koliko voljeli laburiste ili liberale ili HSP ili Stranku umjerenih pivopija moramo priznati da su do daljnjeg marginalni.

Ako sad nastavimo dalje razmišljati po zadanom pravcu možda i shvatimo na što ciljam: možemo veslati u istom smjeru ili u kontra smjeru.
Svakako nigdje ne piše niti zastupam tezu da ne treba kritizirati krive poteze, no ipak do neke mjere i sa smislom nekog cilja kojeg želimo postići. Ovo kako stvari sad idu sve me podsjeća na bajku o vuku i 7 kozlića.

leddevet

Tko je glasao

Koplje u trnje?

Na sukob mišljenja o tome da li je Kukuriku kombinacija bila jedina alternativa HDZ-u smo potrošili puno vremena i puno prostora tijekom duge predizborne kampanje. O tome smo različito mislili onda i očito se nijedan od nas (još) nije predomislio. Legitimno.

Što se tiče marginalnih, i onda i sada, također različito mislimo. Također legitimno no tvoj dnevnik nije o tome.

Svakako nigdje ne piše niti zastupam tezu da ne treba kritizirati krive poteze, no ipak do neke mjere i sa smislom nekog cilja kojeg želimo postići.

Obzirom da spominješ mjeru, zanima me koja je po tebi prava?

Nisam za paušalne ocjene. Što se mene tiče, konkretno sam kritizirao slučaj Ferenčak i pripadajuću mu odluku o nepravomoćno osuđivanim i prijedlog novog zakona o policiji. Što sam tu i tamo pecnuo nekoga od ovih što na moje kritike nemaju što smislenog reći već im je krajnji domet "ti jedva čekaš priliku da pljuješ po Milanoviću", to je bonus.

Smatraš li da sam opravdano kritizirao to troje navedeno ili misliš da sam prešao tu tvoju granicu?

Mislim, bez obzira koliko voljeli npr. Čačića i Pusićku (HNS), i Milanovića (SDP) dakako, malo mi je čudno da je realnost doista takva da ljubav te vrste i ovdje na Pollitici uvjetuje postavljanje bilo kakvih granica u kritičkom sagledavanju njihovog rada?

Hm, još nedavno smo se dičili drugačijim karakterom Pollitike.com.

B-52

Tko je glasao

Milanovića u trnje?

Na sukob mišljenja o tome da li je Kukuriku kombinacija bila jedina alternativa HDZ-u smo potrošili puno vremena i puno prostora tijekom duge predizborne kampanje.
Za vrijeme predizborne kampanje je apsolutno logično govoriti o kombinacijama i permutacijama, no izbori su pokazali što su pokazali. Mislim da je vidljivo tko je imao pravo i čija je procjena bila ispravna. Dakle govorim isključivo o realnim opcijama, a to da neka stranka XY možda imala bolji program i bolje ljude je moguće, ali je to bila očito nerealna opcija . Jednostavno takva je demokracija i takva je politika. Jasno da je potpuno legitimno tvoje sanjanje da laburisti preuzmu vlast, no to je ipak do daljnjega teško ostvarivo, eventualno mogu biti dio neke koalicije, a onda se pravila i nužno ponašanje mijenjaju.

A što je dobroga napravila ili radi ova sadašnja vlast je nešto što ti i drugi morate sami otkriti i to je poanta ovoga o čemu ja talambasam. Smjer kojim smo sad krenuli me podsjeća upravo na Račanovo vrijeme koje je rezultiralo povratom HDZ-a. Slična retorika i identično nezadovoljstvo. Dakle nije potrebna prevelika inteligencija da bi se zaključilo da će nam isto identično ponašanje dati iste identične rezultate. Jedino što nas može spasiti je da se HDZ raspadne zbog unutarstranačkih razloga, a nedati se boljem na temelju da nekom bude lošije je ponešto isčašena logika i predstavlja defetističku pasivu koja je glavni politički pokretač svih ovih godina sa "krasnim" rezultatima.

Ukratko, ako tebi paše povratak HDZ-a, što je potpuno korektna opcija, možeš nastaviti veslati u istom smjeru. Možeš se nadati i nekoj drugoj opciji, što je također legitimno, samo je stvarno pitanje koliko je realno. Ja svakako ne želim imati ponovno HDZ-ov mentalni sklop na vlasti u ovoj državi, jednostavno se toga užasavam, a jedina logika koja tu ima smisla je da se ne desi 2003. ponovo.

Dakle na tebi je da otkriješ i shvatiš da li si prešao "moju granicu" koja zapravo po ničemu ne bi smjela biti moja.

leddevet

Tko je glasao

"Naši i vaši"

Nisam se nadao da bih od tebe mogao dobiti ovakav odgovor na konkretna pitanja koja sam ti postavio. Nisam se nadao ni da ćeš u maniri prevrtljivih političara izbjegavati jedno podvaljivanjem sasvim drugoga. Jer, izborni rezultat govori isključivo o tome koje su opcije izabrane a nikako o tome kakva je bila ponuda. Kvaliteta ponude je ipak nešto šire, podložno je političkoj analizi i subjektivnim ocjenama a kriteriji poltičkih analitičara i amorfne mase birača nikako ne mogu biti ni isti ni jednaki.

Jasno da je potpuno legitimno tvoje sanjanje da laburisti preuzmu vlast,...

Nisam se nadao ni da bi se polemičaru tvoje kvalitete mogao omaknuti, ako se je doista omaknuo, ovakav ad hominem argument. U temi o kojoj je ovdje riječ i u kojoj nema ni natruhe laburista, a pogotovo kada sugovornik koristi materijalno bogato potkrijepljene argumente, doista ne bi trebalo biti mjesta za uvrede ovoga tipa.

No ni to nije sve:

Ukratko, ako tebi paše povratak HDZ-a, što je potpuno korektna opcija, možeš nastaviti veslati u istom smjeru.

Žalosti me što u neželji ili nemogućnosti da mojim argumentima suprotstaviš suvislu obranu opcije koju ovdje braniš, u samo nekoliko redaka teksta sa "sanjanja o preuzimanju vlasti od strane laburista" dolaziš do "povratka HDZ-a na vlast", omalovažavajući moje pisanje veslanjem.

Da se radi o ovdje tek registriranom prpošnom jurišniku iz tabora vladajućih koji se nastoji dokazati svojem političkom vodstvu i tako za sebe prigrabiti neku od sinekura koje se još uvijek dijele, bilo bi to možda i razumljivo. Mlad, nadobudan, umišljen i uvjeren u mesijansko poslanje svojih političkih idola, ali potpuno neinformiran o sadržaju brojnih dnevnika i komentara osobe s kojom polemizira, taj bi mi možda i mogao predbaciti nešto od ovoga tvojeg, mada i taj teško prvo laburiste a trenutak poslije i HDZ.

Ti bi kao stari član ipak trebao znati o čemu sam i kako pisao, o HDZ-ovim grijesima sam pisao daleko više nego ti koji mi ih sada podvaljuješ, pa mi je naprosto nevjerojatno da ti je povratak HDZ-a krunski argument u ovoj maloj polemici samnom..

Zato ću i sam ponuditi završni argument. Ako se HDZ u obrani vlastitog šlamperaja, kriminala i korupcije pozivao na hrvatstvo i opasnost od povratka "crvenih" na vlast, a Kukuriku u obrani istog ili sličnog na opasnost od povratka HDZ-a na vlast, u čemu se te dvije opcije razlikuju?

Jesmo li HDZ kritizirali zbog njihove političke prakse ili zato što nisu "naši"?

U ocjeni prakse političkih opcija za mene ne postoje jedni kriteriji za "naše a drugi za "vaše".

B-52

Tko je glasao

Uvrednik

Kao prvo nije mi namjera nikoga vrijeđati i utoliko se odmah ispričavam ako je tako ispalo.
Ove "laburističke" i "Hadezejske" slike su samo slike i imaju isključivo svrhu da na nekim primjerima pokušam objasniti ono o čemu talambasam. Meni se to učinilo vrlo razumljivim i nisam očekivao da ću dodatno morati objašnjavati, ali eto, kriva procjena.

Jer, izborni rezultat govori isključivo o tome koje su opcije izabrane a nikako o tome kakva je bila ponuda.
E tu se ne slažem jer izborni rezultati govore kakva je naša politička realnost bez ikakvoga zamagljivanja. Govore i o ponudi i o percepciji te ponude i o svim mogućim marifetlucima. Ona je kava je i naravno da bi bilo ljepše kad bi bila ljepša. Ovakvo okolokeranje me podsjeća na izjave pojedinih stranačkih čelnika nakon što su im stranke popušile na izborima gdje se pozivaju na slabi odaziv glasača. Da, zanimljivo kako su baš upravo njihovi simpatizeri ostali doma!

S treće strane moj odgovor ja kakav je i očito nije odgovor kakav si ti bio zamislio obzirom da u tvojim pitanjima si uključio i odgovore (da se ne mučim): Moj odgovor je takav jednostavno jer ne pristaje na tvoje uporno skretanje s teme. Zar je moguće da nisi sposoban shvatiti o čemu želim debati?

leddevet

Tko je glasao

Zato ću i sam ponuditi

Zato ću i sam ponuditi završni argument. Ako se HDZ u obrani vlastitog šlamperaja, kriminala i korupcije pozivao na hrvatstvo i opasnost od povratka "crvenih" na vlast, a Kukuriku u obrani istog ili sličnog na opasnost od povratka HDZ-a na vlast, u čemu se te dvije opcije razlikuju?

Jedno je imaginarna, a drugo realna opasnost. ;)

Tko je glasao

nepristojna

Možda nije primjereno ubaciti se u tvoju i sm-ovu raspravu, ali me ovaj tvoj komentar potaknuo da još nešto napišem. Naime, vjerujem da oni koji daju negativne kritike sadašnje Vlade ne čine to nužno zbog želje da se ponovi 2003. godina. Upravo suprotno. Vjerujem da mnogi to čine baš zato da se to ne bi ponovilo.

A da se to ne bi ponovilo nužno je da i koalicija ne čini iste greške koje je činila i ona prethodna, koja je prije svega međusobnim prepirkama omogućila ponovni dolazak HDZ-a na vlast. Meni nije potreban raspad ni jedne stranke jer je velika vjerojatnost da u svim strankama ima i žita i kukolja. Kod nekih više kukolja nego žita, kod nekih pak manje kukolja ali manje kukolja sa većim utjecajem.

To je razlog da smatram kako je potrebno kritizirati one poteze vlasti koje zemlju ne vode u dobrom smjeru. I svaka moja kritika je napisana s namjerom da se kukolj smanji na najmanju moguću mjeru. Neka svoja razmišljanja prije pošaljem na stranice Vlade nego na stranice pollitike i znam da želim uspjeh svakoj Vladi koju narod izabere.

Tko je glasao

Evogana

Ma da još je jednom ponovim:
Nikako ni u kojem slučaju ne smatram da ne treba kritizirati vladu, ovu i bilo koju.
Stvar je u tome da sam stekao dojam jednog općeg zbornog čavkanja koje nigdje ne vodi.
Pretjera ga!

leddevet

Tko je glasao

Za partijske vojnike kritika ima smisla samo izvan partijskih

Tko je glasao

Ja cu prosto narodski

ostaviti komentar kako ja vidim ovaj problem:
ne padam na rijeci, ideologiju, lijevo-desno (iako poticem iz strogo ljevicarskog miljea a po politickom kompasu sam lijevo - liberalna no blize centru nego krajnosti).

Nema vlasti kojoj sam spremna vjerovati zato promatram a zakljucke donosim prema sitnicama jer mi krupne stvari nisu vidljive (kao ni vecini onih koji misle da jesu).

Ova vlast bi me kupila da je na nekoj od prvih sjednica:

1. Povecala cijenu rucka u saborskom restoranu na trzisnu vrijednost ili barem vrijednost jeftinijih restorana. S placom koju imaju duznosnici daleko lakse mogu placati klopu nego obican puk pa nije fora da im i to jos sufinanciramo iz proracuna.
2. Ukinula sve pausalne naknade na placu osim troskova puta u stvarnom iznosu
3. Uvela transparentno radno vrijeme za sve duznosnike ukljucujuci i saborske zastupnike, ministre i sl. koje ne bi smjelo biti manje od broja radnih sati u tekucem mjesecu, s preciznim opisom poslova koje je duzan obavljati i satnicom za iste.

Tako bih znala da je vladajucima (a i oporbi) primaran interes hrvatska buducnost a ne vlastiti dzep.
Izbjegli bi apsurdu situaciju da placamo 151 zastupnika a na sjednicama ih se skupi jedva vise od kvoruma.
Takodjer drugu apsurdnu situaciju da jedna osoba ima nekoliko funkcija koje sve paralelno obnasa (tj uzima lovu) a u slucaju Keruma i seke mu i privatan biznis koji naravno ne zapostavlja.
Buduci da dan ima samo 24 sata, pitam se kako netko moze istovremeno biti saborski zastupnik, gradonacelnik i predsjednik uprave svojih, ne malih, firmi.

Znam da ce se ovaj komentar mnogima ciniti prilicno laicki, no ako sam ja poslodavac vlasti i oporbi - zelim znati za sto ih placam.

Tek kada to rijesimo i kada vidim tko je od njih prvenstveno dobar i odgovoran radnik mozemo dalje razgovarati o strpljenju i razumjevanju za nepopularne poteze.
Do tada - komentirat cu svaki gaf koji naprave jer njihove gafove ja placam iz svoga dzepa.
Na zalost, ne mogu im dati otkaz, zato si dajem oduska u kritiziranju.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

je li Sabor - tvornica?

Pod 1 - mislim da negdje na ovim stranicama imaš živo svjedočanstvno koliko košta ručak u saboru - ako se ne varam košta 36 kn za zastupnike i 45 za goste. Cijena sasvim ok.

Pod 2 - to ne možeš nikako - što vrijedi za ostale zaposlenike - vrijedi i za sabornike...

Pod 3 - ja mislim da Sabornica nije tvornica - 100x je važnije da neki zastupnik u određenom trenutku nešto kvalitetno predloži ili prodiskutira, negoli da sjedi tamo kao truplo.

Komentiranje gafova odaje... što? Želju da gafova ne bude? Bit će ih... A stav "ne mogu im dati otkaz, pa ću ih kritizirati (bez učinka)"... hm, možda bi bilo korisnije da radiš bilo što drugo - osim toga?

Jesi li ti dobar i odgovoran građanin RH kao što tražiš od njih? Ne radiš pogreške u građanskom, poduzetničkom, prekršajnom smislu? Kupuješ li cigarete na crno? Tražiš li račun od svakog građevinskog rada u stanu? Je li sve ok s tvojim prijavama u vezi olakšica? Iznajmljuješ li na nešto na crno? Koristiš li nešto od tvrtke u privatne svrhe bez dozvole? Surfaš li na poslu umjesto da radiš? Koristiš službeni telefon u privatne svrhe?

Tko je glasao

Jesi li ti dobar i odgovoran

Jesi li ti dobar i odgovoran građanin RH kao što tražiš od njih? - Da
Ne radiš pogreške u građanskom, poduzetničkom, prekršajnom smislu? - Ne radim
Kupuješ li cigarete na crno? Ne
Tražiš li račun od svakog građevinskog rada u stanu? Nisam imala gradjevinskih radova u stanu
Je li sve ok s tvojim prijavama u vezi olakšica? - Ne koristim ni jednu olaksicu
Iznajmljuješ li na nešto na crno? - Ne
Koristiš li nešto od tvrtke u privatne svrhe bez dozvole? - Ne
Surfaš li na poslu umjesto da radiš? - posao mi je da surfam
Koristiš službeni telefon u privatne svrhe? - prije bi se moglo reci obratno

No, cak i da sve to radim radila bih to na vlastitu odgovornost riskirajuci da dobijem otkaz ako se radi o privatnoj firmi, a ako je rijec o drzavnoj opet je tu vlast kojoj je jedna od zadaca da postavi sustav u kojem to ja NE BIH MOGLA raditi i u kojem bih, ako to ipak radim trebala snositi sankcije - tj otkaz .

Totalno je spuki amnestirati od odgovornosti one kojima je posao stvaranje okvira unutar kojih ce pravna drzava moze funkcionirati normalno a na odgovornost prozivati gradjane koju u takvom okruzenju koriste propuste sistema.

Sigurno su govna u u koja je Hrvatska upala nastala zato jer blagajnica Marica iz Konzuma 57 u Zagrebu koja btw radi za 2.500 kuna, tri puta na mjesec nazove kcerku da provjeri jeli napisala zadacu.

Ni slucajno uzrok nije u pljackaskoj pretvorbi, korupciji, nesposobnom DORH-u i pravosudju, zelenaskim kamatama, nekontroliranom zaduzivanju i podebelim poreznim karticama svakoga tko je, cak i na najnizem lokanom nivou omrsio brk politikom.

I da, sto god ti rekao - ja svoje kriterije imam i vlast (svaka) od mene moze dobiti ono sto dobije - nepovjerenje dokle god se ne dokazu.
A dokazat se ne mogu dok na svom vlastitom primjeru ne pokazu da im je vise stalo do buducnosti zemlje nego do vlastitih dzepova.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

jadne blagajnice...

Kad god netko ostane bez argumenata - onda iz džepa izvuče "blagajnicu iz Konzuma" i ošamari me s njome... pa jel' to tvoja blagajnica? Što ju vadiš kao argument?

OK, iz tvojih odgovora sam shvatio da nemaš gdje prekršiti zakon :) Nisi nikada imala radove, ne iznajmljuješ, ovo, ono... Onda ti JA DAJEM PUNO PRAVO da non-stop kritizirač, da uočavaš svaku pa i najmanju pogrešku, da inzistiraš na njoj, tupiš i daviš - da ne gledaš cjelinu, već samo sitnice... i da jašiš po njima do sudnjeg dana.

Volio bih te vidjeti bi li imala hrabrosti zasjesti na čelo ovakve države i pokušati nešto dobro (ne kažem da je riječ o anđelima, dapače - ali mnogi od njih su ipak opetovano tvrdili da postoji bolji put od onoga kojim HDZ vlada cca 17 godina) uz ovakve kritizire poput tebe.

Hej, 17 godina od 21 smo pod vlašću HDZa. 80% vremena su oni vladali... pa daj ovima vremena barem da pogriješe kako treba umjesto da im prigovaraš bezvezarije... teško da mogu napraviti veću štetu...

Tko je glasao

Zamjena teza

Nitko ne kritizira kukurikašku vlast zbog toga što u dva mjeseca nije vratila cjelokupni dug RH, zato što BDP nije podigla barem za 30% i podigla životni standard građana za najmanje 10%.

Utoliko bi bilo lijepo da "branitelji" kukurikaša već jednom prestanu podvaljivati i spamati s cca 17 godina HDZ-ove vlasti. Jesu doveli zemlju u katastrofalno stanje i teško da postoji budala koja vjeruje da će kukurikaši u kratko vrijeme značajnije popraviti bilo koji ekonomski parametar. To se od njih ni ne očekuje.

Ono što nema nikakve veze sa 17 godina HDZ-ove vlasti a na što se odnose primjedbe nas kritičara su pojedine odluke i način rada i ponašanja nove vlasti. To se od njih očekuje.

Čisto sumnjam da je HDZ isforsirao bahatost, ferenčake ili politički utjecaj tamo gdje ga ne bi smjelo biti, npr. na policiju.

Zato o`ladi malo s tim HDZ-om, nije o njemu riječ.

B-52

Tko je glasao

nitko?

Većina argumenata koje ja čitam su tipa "jesmo li vam rekli da su isti", "sjaši Kurta da uzjaši Murta" i slično... kao što rekoh, ne volim političke licemjere koji se prave kao da ne znaju tko je "zasjeo" sada na vlast. Jesi li o njima do sada imao dobro mišljenje? Mislio si da će Čačić odjednom postati fini štreber iz prvog razreda, a da će Linić dobiti Oskara za taktičnost? Pusićka da će postati samozatajna djevojčica, da će ovi koji nisu dana proveli u gospodarstvu preko noći izmijeniti biografije?

Neće. Svatko šije iz materijala kojeg ima. U ovoj situaciju, moram priznati da mene puno više zanima ŠTO rade, negoli KAKO to rade, i kakav to DOJAM izaziva u pučanstvu. Sanader je, recimo, u mnogima izazivao super dojam - snažan, progresivan, čvrsto te gleda u oči, ovono... Ja bih nešto drugo.

Ti o'ladi malo sa svojim rječnikom, malo si bezobrazan za nekoga tko drugima zamijera isto.

Tko je glasao

Ako ti je preteško pratiti

Ako ti je preteško pratiti cijeli tijek rasprave, ono pokušaj se barem koncentrirati na komentar na koji odgovaraš.

Otkako ti je postao običaj da među argumente o temi A pokušavaš podvaliti "argumente" o temi B, postao si mi previše naporan. Moje je mišljenje da ako netko nije u stanju nositi se u kvalitetnoj raspravi, onda da ne trebao gaditi ju bezveznim komentarima i "argumentima" koji s predmetnim nemaju veze.

Jednom sam ti već rekao, poštujem pravo svakog člana da piše što i kako želi, ali zadržavam za sebe pravo da mi se sve ne svidi. Većinu trollanja mogu ignorirati ali kad se trollaju moji komentari, onda imam pravo izraziti nezadovoljstvo.

Dopuštam mogućnost i da je nekome reagiranje na trollanje sleng izrazom "o(h)ladi" bezobraznije nego samo trollanje kvalitetnih komentara, ali meni nije. Po meni je trollanje na kolaborativnom blugu vrhunac bezobrazluka i par exelance miniranje svake suvisle rasprave.

Ponekad nije u pitanju trollanje već nedoraslost suvislom polemiziranju ali je efekat isti. Uništava li netko kvalitetnu raspravu namjerno ili samo zbog nesposobnosti da pruži kvalitetan doprinos, svejedno je.

Ako te vrijeđa benigni izraz u slengu, uvažavam, ispričavam se.

Mene vrijeđa i trollanje i guranje u raspravu onih koji ne kane ili ne mogu dati konstruktivan doprinos pa molim da i ti uvažiš barem nešto od toga. Neću nimalo patiti ako ubuduće ignoriraš moje upise. Ja ću tvoje pokušati čak i u slučaju kad se izravno, a na svoj trollerski način, pokušaš zakvačiti na moje komentare.

Ne znam što se u posljednje vrijeme događa jer nije baš uvijek bilo mučno raspravljati s tobom.

Tko zna, možda si ti (p)ostao kvalitetan sugovornik a moj želudac postao osjetljiviji.

B-52

Tko je glasao

ajojoj :)

I ti se usuđuješ @led9 spočitnuti nekakve da ide na osobu a ne na argumente?? Ja sam ti rekao, zapamtio sam tvoj argument u raspravi o autorski pravima gdje si: "Ne trebaju živjeti od tantijema, neka lijepo vikendima sviraju" - što smatram vrhuncem argumentirane rasprave, te kvalitetnim doprinosom istoj.

Ovako, niti ćeš ti meni govoriti hoću li se ja "kačiti" za tvoje komentare, niti neću li. Ti biraš svoje ponašanje, ja biram svoje. Nije nužno da me obaviještavaš o svojim planovima za budućnost u vezi toga hoćeš li me komentrati ili ne, tvoj izbor.

Ovo "ne znam što se u posljednje vrijeme događa"... mislim, helou, što ti to sebi dozvoljavaš? Besplatno me psihoanaliziraš? Nemoj. Mogao bih ja početi tebe.

p.s. @ppetra ti je počela davati pluseve :)

Tko je glasao

HDZ je vladao 17 godina

HDZ je vladao 17 godina zahvaljujuci upravo onima koji su, poput tebe sada za ove, pronalazili razna opravdanja za njih pocevsi od "oni su nasi", "brane Hrv interese" pa do "stvoril su drzavu" (ko da smo prije toga zivjeli u plemenskoj zajednici), "obranili nas od agresije" (ko da je sam Tudjman stajao na Mitnici s zoljom u ruci).
ZNA SE sto su za to vrijeme radili "najveci sinovi Hrvatske". cak i ako netko onda nije znao ( a nije znao onaj tko nije zelio znati) sada moze vidjeti iz vlasnicke strukture propalih i/ili prodanih firmi.

A sto je za to vrijeme radila oporba?

Takodjer futrala svoje porezne kartice stotinama tisuca a neki i milijunima kuna, ubiruci mirno saborske placice, i tu i tamo javljajuci se za rijec cisto da razbiju monotoniju sabornice. I ne sjecam se da su se bas nesto zestoko protivili pretvorbi i pljackanju, vise su se ponasali kao da se to njih uopce ne tice.

Sto je za to vrijeme radio, danas super hero, Mladen Bajic?

Drzao predmete po ladicama cekajuci povoljan politicki trenutak da malo zatalasa, da bi se bez skoro nikakva ucinka ubrzo povukao u svoju samozatajnost.

To sto se bivsa oporba za ovih 8 godina nije stigla pripremiti da kvalitetno preuzme vlast, MOTIVIRA narod i krene u promjene koje svi zeljno ocekuju vise govori o toj i takvoj oporbi / vlasti nego o gradjanima koji vise nemaju strpljenja jer su ih davanja, banke i neimastina bacili u duboku depru.

A posebno je slatko sto ta i takva oporba nije prije 4 godine uzela vlast koja joj je maltene bila servirana na tanjuru.

(btw - otkud znas da ja nisam blagajnica u Konzumu?)

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

A posebno je slatko sto ta i

A posebno je slatko sto ta i takva oporba nije prije 4 godine uzela vlast koja joj je maltene bila servirana na tanjuru.

Ovo apsolutno nije istna. Prije 4 godine narodu je još bila glava u pijesku (i još uvijek je:).

Da vidimo što se događalo na izborima prije četiri godine:
- masovna predizborna (nelegalna?) kampanja HDZ-a debelo financirana iz crnih fondova: koncerti, plakati, vozila, rekviziti itd.
- uspješno podizanje masovne histerije od povratka: crvenih, srba itd.
- skretanje važnih društvenih pitanja na trivijalnosti: vjeronauk u školi, dvojac bez kormilara, pelješki most itd.
- plašenje novim porezima u slučaju promjene vlasti, porezom na kapitalnu dobit itd.
- izbjegavanje sučeljavanja sanadera s oporbom
- poznate zvijezde i sportaši i njihova braća otvoreno navijaju za HDZ
- cenzura na HTV-u stavova koji nisu pasali vladajućima (mrakov spot)
- neuređeni birački popisi
- itd.

Ne treba napominjati da tada ekonomska kriza nije ni bila na vidiku, a korupcijske afere su velikim dijelom bile skrivene od javnosti.

I na kraju što se dogodi?
SDP dobije 10 mandata manje od HDZ-a, a HSS+HSLS (Čehok i Adlešič!) se bez razmišljanja priklone HDZ-u. Danas se vrlo jasno može vidjeti i zašto.

Gdje ti tu vidiš išta servirano?

Tko je glasao

Kako je ono bilo? Aj da se

Kako je ono bilo?
Aj da se podsjetimo:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/velika-blamaza-u-mesicevoj-reziji/366...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

To ne mijenja činjenicu da je

To ne mijenja činjenicu da je HDZ bio na +10 i da je Friščić samo glumio neodlučnost.

Da je bila obrnuta situacija mogli bi pričat o nekakvom serviranju. ;)

Tko je glasao

A jedan od mogucih odgovora

A jedan od mogucih odgovora zasto nije bila obrnuta mozda mozes pronaci ovdje:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/gjenero-smjena-jurcica-dokaz-je-polit...

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci