Tagovi

Proizvodnja duhovnih fekalija

Proizvodnja duhovnih fekalija

Nekoliko riječi o jednoj, na nesreću, ne baš rijetkoj pojavi u umjetnosti.

Stanovit broj umjetnika stvara svoja „umjetnička“ djela na isti način na koji probavni aparat stvara svoje produkte.

Iz hrane koju pojedemo, naime probavni aparat uzme, izvuče sve vrijedne tvari a od onog što ništa ne vrijedi stvori svoj produkt i izbaci ga vani na, na analni otvor – feces, govno.

Identičnim načinom, samo drugim sredstvima i u drugom materijalu nastaju i neka "umjetnička" djela u svim umjetničkim vrstama i ne izlaze vani na analni, nego na oralni otvor.

Doista, kako ono reče' Sveto pismo: "Ne prlja čovjeka ono što ulazi u usta, nego ono što izlazi iz njih".

Jednom sa prisustvovao jednoj „Večeri evergrina“ Zvijezda večeri i jedini izvođač bio je jedan tek diplomirani solo pjevač, tenor, a ovo mu je bio prvi samostalni nastup.

Taj je „pjevač“ iz svakog evergrina kojeg je otpjevao izvukao, tj. otklonio, eliminirao sve ono što je tu pjesmu činilo lijepom i po čemu je ona postala evergrin, a publici je „servirao“ nešto što je ostalo???, a što se ne bi moglo nazvati nikako drugačije do ničim, ili fecesom od pjesme.

No to je publici bilo servirano kao „stručna, umjetnička obrada“ otpjevanih pjesama i nešto više ili vrednije od običnih evergrina.

Kako zvuče ti muzički fecesi?

Poslušajte pjesme Josipe Lisac. Ona je kod nas najpoznatija majstorica u tom „umjetničkom“ poslu.

Interesantna je i publika koja voli te njene stvari.

Na filmu ima puno tih duhovnih fekalija. Svrstavaju se u kategoriju „Art film“, a čini se da bi pravi naziv ove kategorije trebao biti Škart film.

I sam sam, nažalost, sudjelovao u „stvaranju“ jednog djela te vrste, i to čak kao glavna uloga, i moram reći da gore uloge i goreg filma možda nikad nisam ni vidio.

Na sreću režiser i ja smo sitne ribe koje nitko neće primjetiti.

Glavni „majstori“ ovog posla na filmu su Woody Allen i famozni Andrei Tarkovsky.

I u drami i slikarstvu imate toga koliko hoćete.

Ali ima i u znanosti.

Najpoznatiji primjeri tih duhovnih fekalija su Einsteinova Specijalna i Opća teorija relativnosti.

Ako budete pažljivo čitali baš sam Einsteinov tekst, bez predrasude da je on tako dubok genije kojeg je teško ili nemoguće razumjeti, ako, dakle, budete pažljivo čitali taj tekst, uvidjet ćete da je iz njega sustavno i vrlo lukavo izvučena svaka logičnost i znanstvenost i da su njegove „duboke misli“ ustvari zbiljske, najzbiljskije besmislice.
To što su njegove tvrdnje potvrđene brojnim eksperimentima, ne znači ništa, jer ti isti eksperimenti potvrđuju i logične i suvisle teorije o ovim stvarima, a te, ne-relativističke teorije govore da nema nikakvog povećavanja mase s porastom brzine, te je je već u drugoj polovini prošlog stoljeća bilo moguće ubrzati čestice preko sto milijuna puta brže od svjetlosti.

Da li je ta duhovno-fekalno-produkcijska aktivnost škodljiva – zapitat ćete.

Pa... nije da nije.

Ali što se tu može?

Čovjek nije savršen.

Budući da je ovo politički blog, ono što bi nas ovdje moglo zanimati jest, u kojoj je ona, ta duhovno-fekalna produkcija mjeri prisutna u politici i koliko svijet pati zbog toga.

Možda to nije baš nevažno pitanje.

A možda je i jako važno.

Ako ga i postavite, nemojte očekivati neku revoluciju.

Svijet je spor, trom, lijen.

Isto kao i mi sami, radije ispunjava naše i najluđe želje, nego svoje dužnosti koje ga vode naprijed, jer su neugodne, teške, bolne...

Ne možete mu zamjeriti.

I... pozdravite ga.

Komentari

Proizvodnja duhovnih fekalija

Performans usred Zagreba - Romi zapjevali ustaške pjesme

Siniša Labrović 'dirigirao' je skupinom mladih Roma iz Međimurja koji su kombinirali katoličke crkvene pjesme s ustaškima i izvikivali svima poznate parole iz bogatog repertoara govora mržnje u Hrvatskoj...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

indian — Pet, 11/04/2014 -

indian — Pet, 11/04/2014 - 10:28.

...´bi ga @petre, dok god se ljudi ne pomire sami sa sobom, tražiti će okolo-naokolo, ringe-ringe-raja...ljutit´će ih njihove osobne osobine i osobne slabosti u društvu i drugima, tražit´ će sebe i svoje vrijednosti u drugima...
...a ovi drugi (političari, manageri, trgovci, cirkusanti, prevaranti, svećenici, supružnici, djeca i vojnici, teški bolesnici, gurui i imami...) će im sve to to rado prodavati, i više, i veće, i na kredit, i na veresiju...ionako prodaju njima njihovo,...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci