Tagovi

Profil bogatog lokalnog političara na lokalnoj televiziji

Evo kako komercijalne televizije, lokalne, a i druge funkcioniraju.
Prenosim korespondenciju s jednom od njih u svezi gostovanja Hrvoja Marušića na TV jadran.
Inače stalno tamo čuči kao i na K5

Komentar
1: Prekrasna emisija i riječi. Samo problem je tko ih izgovara. Proizlazi da je riječ o moralnoj vertikali koja stalno ima konzistentan stav za dobrobit Hrvatske i ne mijenja se ovisno o poltičkim vjetrovima. Šteta što gospodina niste upitali što je radio na večeri u Oštariji kod Viđakovih sa saborskim zastupnicima Laburista Vuljanić, Vukšić te tada izabranim predsjednikom GO Milanom Štrljićem. Tema je između ostalog bila kakve su njegov šanse i lobiranje za kandidata za Gradonačelnika Splita. Nakon više tjedana lobiranja to je stopirano. Također u svezi činjenice da nikad nije niti planira tražiti nešto od ove države bilo bi zanimljivo pratiti slučaj obrazovne ustanove koju planira osnovati u Makarskoj. Također na poziv udruge nezaposlenih iako je obećao nikad nije u ime HUP-a na čijem je bio čelu poslao svoje izaslanike na tribinu o nezaposlenosti u SDŽ. A onda nakon nekog vremena nezavisni kandidat na listi HDZ-a a naknadno učlanjenje. Pravi Velomiščaćnin.

2. Nema odgovora i slijedi drugi mail
Znam da anonimni mailovi nisu baš popularni, ali sve je ovo provjerljivo. Postavlja se pitanje slažete li se vi onda s odabirom takvih sugovornika i "moralnih " poruka koje odašilju. Nije riječ o desnima ili lijevima već o ljudskom karakteru i dosljednosti. Kada bih znala/znao nešto o nekome tko pripada nekoj drugoj "opciji" isto bih rekla. A anonimnost upravo zbog toga što svi koji nešto javno ovako izjave a nemaju financijku moć obično ne završe dobro.

Konačno odgovor

Poštovani xy,

Gospodin Hrvoje Marušić gostovao je u emisiji Miracool koja spada u vanjsku produkciju programa Televizije Jadran, te kao takva nije podložna utjecaju uredništva naše televizije. Gospodin Marušić je legitiman gost kao i bilo tko drugi, a u vremenu kada se ponosimo slobodom govora i izostanku cenzure smatramo kako svi imaju pravo na svoj stav i svoje mišljenje.

Talk show Miracool pridonosi raznolikosti programa Televizije Jadran koji se temelji na objektivnosti i pružanju istih prilika svim opcijama, na što smo jako ponosni.

Ilija Radić
Urednik informativnog programa Televizije Jadran

Odgovor TV-u Jadran
Zahvaljujem na odgovoru.
Ispričavam se na činjenici da nisam znao/la da je riječ o emisiji iz vanjske produkcije. Slobodu govora nisam ni spominjao/la već promjenu stavova gosta ovisno o trenutnoj situaciji. A što se cenzure tiče gost emisije je cezurirao sam sebe ne dajući sve relevantne informacije i prikazujući se u lažnom svjetlu. U svakom slučaju nadam se da će Vam ova informacija uz sve druge Vaše procjene biti od koristi u procjeni suradnje, suradnika tema i slično. Inače cijenim Vašu televiziju, često je pogledam. No kad Vam ponekad za oči zapadne nešto čega ste bili neposredni svjedok i očito je da se iznosi neistina onda čovjek osjeti potrebu reagirati. Ne znam jesam li išta uspio potaknuti u smislu promjene u razmišljanju ali barem imam osjećaj da sam nešto poduzeo. U krajnjoj liniji nadam se da je i Vama stalo da ne ugrozite svoj kredibilitet i održite produkciju na nivou. Sretno u budućem radu.

Eto, koliko para, tako izgledaš u javnosti. Novac je unutranja vrijednost i najveći izvor moralnih vrijednosti.

https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/143b53a6ae537b9e

Komentari

Dragi dušebrižniče

Po tebi je Marušičev grijeh to što je ručao sa nekim Laburistkma.?
Tvoj problem je očito taj,što Marišič otvoteno progovara o SDP-u kao pravnom slijedniku SKJ i svemu što iz toga proizlazi. Vi komunisti nikako se nemožete pomiriti s tim da nemate više monopol na javno istupanje,
sada vas ljudi poput Marušiča mogu otvoreno kritizirati i prozivati za sve grijehe i zločine koje ste počinili.
Stoga MARUŠIĆU samo naprijed ...

Tko je glasao

Koliko je stranaka taj dosad promijenio

Neš ti moralne vertikale, prava rvatina

Mali Hans

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci