Tagovi

Probni baloni - nova vlada bez Kalmete i Kirina?

Krenulo je - novi Večernji list - Nova vlada bez Kalmete i Kirina.
Prvi probni baloni - kao smijenit ću ih onda, sad ne mogu prije izbora. Pa zbilja Sanader i Maček misle da je narod bedast, a oni neodoljivi.U slučaju da pobijedi na izborima, Sanader će se svakako zahvaliti ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu, a na njegovo bi mjesto, nagađa se, mogao doći sadašnji ravnatelj policije Marijan Benko. Nakon skandala s ministrovim vozačem, u novoj vladi neće biti Božidar Kalmeta, nagađa se u kuloarima.Panika u HDZ-u nakon izbora Zorana Milanovića izgleda samo dodatno raste. Uvredljive poruke poslane prema SDP-u samo su odraz te panike, jer jednostavno nemaju što argumentirano odgovoriti. Čak i uobičajeno tromi HSS počinje blago mijenjati retoriku, jer više nije izgledno da će HDZ dobiti ponovo izbore. Pitanje je samo kada će početi prema SDP-u, medijima ili Internetu curiti novi dokumenti, dokazi... E kad to krene, morat će iz Vlade netko ekspresno otići ne samo sa svojega radnog mjesta, nego i u zatvor, ako Sanader želi imati ikakve šanse uopće natjecati se u studenome. Bilo bi mu bolje da počne odmah s ekipom iz Brodosplita na čelu s ministrom Vukelićem.

Komentari

Čak je i Anita Malenica

Čak je i Anita Malenica počela lupati po Sanaderu - očigledno joj ne čitaju blog:-) - Premijer nije imao petlje

Tko je glasao

Premijer doktor Ivo Sanader

Premijer doktor Ivo Sanader nakon izbora neće biti premijer. I to je već valjda svima jasno. Po nekim reakcijama sudeći, i on sam je to shvatio.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ovo je završna faza

Ovo je završna faza Sanaderove akcije "Gromobran". Ministri su do sada privlačili gromove i munje javnog bijesa, a sad ih se otpisuje. Nikome ne pada na pamet da se priupita tko je ministre uopće doveo i s kojim razlogom. Tko je doveo čovjeka s burze rada (B.Vukelić) i kaznenom prijavom za malverzacije oko trgovačkog centra Kaufland u Karlovcu, tko je takvog čovjeka i zašto doveo na mjesto misnistra gospodarstva. Tko je doveo negdašnjeg vunbacitelja s očitim nedostatkom u korištenju vokabulara (posebice riječi stranog porijekla) i tendencijama da nas sve isprendreči, na mjesto ministra unutarnjih poslova. Tko je doveo i zašto osobu kao što je Kalmeta na mjesto na kojem se raspolaže najvećom količinom novca u Hrvatskoj. E, sad, oni ne valjaju, pa ih više neće biti. A premijer je uljuđeni Europejac i on će sačiniti novu ekipu koja će biti PUNO bolja. Jesmo li zaista takve budale?

nvuljanic

Tko je glasao

Ponekad, najjednostavnije

Ponekad, najjednostavnije objasnjenje jest i najtocnije.
Mislim na objasnjenje zasto su u resorima policije i sudstva instalirani takvi likovi ( notorni Kirin i ona zena sa karizmom ( i sposobnostima) uvenulog fikusa ).
Oni su tamo zasto sto hdzovoj vlasti ( sanader i par pojedniaca koji vode hdz ) nije u interesu imati efikasnu policiju i sposobno sudstvo. Oni su potpuno svjesno na celo policije birali likove poput Kirina ( i njegovog prethodnika )i Lovrin ( bome su se morali gadno potruditi da u hdzu nadju tako pokornu i neinicijativnu osobu ).
Zato sto samo takvi mogu prihvatiti da slucaji poput Imostroj-Zuzul, Sanader-Verona, Sander-satovi-racun-carina? , Kalmeta itd. itd. prodju bez ikakvih posljedica.
Sad je jasno da HDZ uopce nije politicka stranaka nego organizacija za brzo bogacenje i zastitu svojih clanova, a to je zakonska definicija zlocinacke organizacije. Tu ima politike tek koliko treba da se pokupe glasovi na izborima ( a i to ce se opet svesti na desnicarenje i dokazivanje da su drugi isti ko oni = "svi politicari su lopovi ali mi smo bar jos i Hrvati pa glasajte za nas").
Samo, tesko ce objasniti zasto je domoljubu Sanderu bas na dan drzavnosti bila vaznija jedna opera u Italiji nego proslava u Vukovaru ( btw, opera je na repertoaru bila oko mjesec dana ).
Na kraju, pozdrav tzv "internet bojni" mladezi hdza. Valjda su vam ovaj put dali bolje laptopove ?

Tko je glasao

to su prava pitanja. Zašto

to su prava pitanja. Zašto ih je doveo. Sad se ponaša kao da je naslijedio ovakvu vladu, a da ju je sam sastavljao. ako se uzme u obzir i odabir kadrova u stranci,onda se uklavnomodabiru poltroni. A ako netko slučajno proba dignuti glas i progovoriti malo drugačije, imaju Glavša za primjer. Čudno je da je procesuiranje počelo kad se odvojio od Sanadera. Kao nije se prije znalo zato. Svakako. Ako kojim slučajem Sanader bude sastavljaoe još jednu vladu, palakti ćemo i za Kirinom, Vukelićom i svim ostalim, kakve će odabrati za slijedeći mandat.

Tko je glasao

Na kriminal su trebali

Na kriminal su trebali ukazati političari, politicari su trebali poduzimati mjere sprecavanja, akcije ako treba i do ulice. Saborski zastupnici su trebali odraditi svoj dio.
Prema izvoru TIH-a građani smatraju da je najkorumpiranije:

1. pravosuđe
2. zdravstvo
3. gospodarstvo
4. političke stranke

Svi navedeni žive dobro, povlašteni su i korumpirani i ne žele promjene. Oni su doprinjeli da nam je, kako je.
Građanima se ne nudi nitko tko bi djelima pokazao da želi i može izvršiti promjene. Nude se samo obečanja i teorija.

Tko je glasao

Postoje dva načina da

Postoje dva načina da Kalmeta i Kirin odu iz vlade. Teži i lakši.

Teži način je da HDZ dobije izbore, pa ih Sanader onda ne uključi u novu vladu.

Lakši način je da HDZ izgubi izbore...

Tko je glasao

Ovo jest neka vrsta probnog

Ovo jest neka vrsta probnog balona iako bi možda bilo bolje da se kaže kako se radi o još jednom predizbornom obećanju koje se ne može dati službeno jer bi značilo priznavanje nesposobnosti ili korumpiranosti nekih članova vlade, a posredno i cijele HDZ-ove vlasti.

Zato se nalazi "kuloarska forma izvora bliskih vrhu HDZ-a" koji poručuju da ni premijer nije zadovoljan nekima iz vlade, poglavito upletenima u korupcijske i druge afere, i da će ih zamijeniti nakon izbora.

To je poruka koja bi trebala sugerirati da je Sanader čist i izvan toga, da se slaže s mišljenjem javnosti i da će kompromitirane izbaciti iz vlade ali molim, "shvatite ga da mu nije zgodno pred izbore" pa će to učiniti odmah poslije.

Naravno, u podsvijest birača se nastoji "utrpati" ono što nije rečeno ali se u varijanti podrazumijeva, da će HDZ ostati na vlasti, tj. da im treba dati glas. Obzirom da je nezadovoljstvo radom vlade golemo i da javnost otvoreno traži smjenu nekih, Sanader trguje i kaže:

"Taj film bute gledali, ali karta za njega je glas za HDZ."

Netko građanima treba reći da za istu cijenu (glas protiv HDZ-a) mogu gledati film u kojem odlazi kompletna vlada na čelu sa Sanaderom.

A taj je puno, puno bolji. Za Hrvatsku.

B-52

Tko je glasao

BRAVO!!!

BRAVO!!!

nvuljanic

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci