Tagovi

„Probaj sve, samo drogu ne“ – labuđi pjev lažnih moralista

Čuli ste onu o kravi koja se na kraju ritne i prolije mlijeko? ... Niste?
Zamislite onda prizor mljekarice koja raširenih nogu sjedi na niskom drvenom tronošcu smještenom podno kravljeg trbuha a između nogu pridržava npr. plavu limenu kantu i ritmičkim pokretima nateže kravlja vimena nabrekla od mlijeka dok tanki mlazovi istog ritmički štrcaju stvarajući na površini pjenu i karakteristične zvukove … vuuš … vuuš …. vuuš …. vuuš.

Zamislite sad da je kanta puna i mljekaricu koja ustaje stavljajući istovremeno obje ruke na križa kako bi istegnula dugo svinuta i već pomalo ukočena leđa. Dok ju tako gledate kako se proteže sa zadovoljnim izrazom na licu zbog dobro obavljenog posla, sigurno ste zaboravili i na kravu i na mlijeko. A onda … PLJAS!!!
Iznenađeno skrenete pogled prema dolje i vidite da se krava ritnula, prevrnula kantu i prolila mlijeko koje je prethodno dala.

Upravo mi je taj prizor došao pred oči dok sam čitao članak o konferenciji za tisak na kojoj je u tajništvu HDZ-a Jadranka Kosor predstavila njihov program za borbu protiv droge.
Problem droga, odnosno podmetanje SDP-u da se zalaže za njihovu legalizaciju, je već dugo vremena sastavnica HDZ-ove predizborne kampanje. Nastupi sabornika, članova Vlade, jumbo plakati „Legalizacija droge – HDZ protiv!“ i sve ostalo, imalo je za cilj sugerirati građanstvu kako se HDZ protivi svakom obliku uživanja droga, čak i onih najlakših. Vrhunac toga je trebala biti serija koncerata, ukupno 33, sa Shortyem u glavnoj sporednoj ulozi. Naravno, glavna bi uloga bila rezervirana za Jadranku i ostale HDZ-ove perjanice.

"Radi se o važnom, ozbiljnom i sjajnom projektu za suzbijanje droga", kazala je uvodno Kosor i dodala da je poruka njezine stranke da su oni protiv legalizacije i dekriminalizacije opojnih droga, i da je divno što je Shorty pristupio sa idejom o predstavi za djecu i mladež, jer je on "netko tko je poznat, popularan i mladima blizak", te je zbog toga važno da im on kaže kako je droga "apsolutno zlo".

Kažu da i najbolji film može propasti zbog lošeg castinga, tj. lošeg odabira glumaca. Glavne glumce smo imali priliku upoznati tokom četiri godine HDZ-ova vladanja, a sad nam je predstavljen i glavni sporedni lik.

Shorty. Mlad, popularan među mladima tek stasalim da udijele birački glas, posebice u Slavoniji koja bi trebala biti jedan od važnijih izvora HDZ-ovih glasova na predstojećim parlamentarnim izborima.

Ali … Shorty se ritnu.

Da znam kod koga raste ošo mi je prvi brat',
Dao svakom šat, a ako ostane za poslije,
Neka me hapse! Ionako odavno već imam dosje,
A i pravo glasa kad god ima grassa
Hvatam se za nju, za moju stabljiku spasa

Ovo su samo neki od stihova HDZ-ove nove akvizicije. Ima ih još. Puno. Sličnih.

Čitajući stihove, jasno sam čuo PLJAS!!!!

Tko god bila HDZ-ova mljekarica, čini se da je odabrala prilično nemirnu kravu.

Komentari

Ja ću povjerovati vladi da

Ja ću povjerovati vladi da se bori protiv droga kad umjesto nekog no-name wannabe repera pokrene javni servis za znanstveno i nepristrano informiranje o drogama praćen adekvatnom kampanjom.

www.talktofrank.com Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Sjajan izbor spotova,

Sjajan izbor spotova, uživala sam gledajući jer...
-spotovi su jednostavni i ne odražavaju našu dobro poznatu "moralnu paniku"
-ne optužujući
-zabavni
-prilagođeni ciljanoj skupini
ha, moramo i Franka pozvati da se uključi u našu raspravu;)
To nama fali u cijeloj strategiji borbe, kak je dr. Sakoman rekao:" Tužno je da se novci daju nekim predstavama (ja naglašavam diletantskim) koje nemaju nikakv efekt, a ne financira se primarna prevencija koju provode stručnjaci!"

Tko je glasao

Samo ne Sakomanovi

Samo ne Sakomanovi strucnjaci.

Tko je glasao

TalkToFrank je projekt vlade

TalkToFrank je projekt vlade UK koja je odlučila da će se protiv droge boriti tako da mladima pruži točne i no-bullshit informacije kako bi donijeli informirani odabir kad se nađu pred odlukom uzeti ili ne. Blair je osvijestio da je ključ u informacijama jer na kraju dana svatko sam odlučuje hoće li ili ne koristiti drogu. Dužnost je vlade da mu osigura da prije tog izbora ima prave informacije.

U Hrvatskoj bi se ovakav projekt bez sumnje proglasio "promoviranjem droga" jer sadrži i informacije o pozitivnim učincima, cijeni, uličnim imenima droge, itd. Naravno, Hrvatska je daleko od ovako iskrenog projekta jer ovdje vlada stav da samo zato što su droge zabranjene je zabranjeno i o njima otvoreno pričati.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

I? Kakvi su rezultati, je li

I?
Kakvi su rezultati, je li sad manje drogaša u UK?

Tko je glasao

Prvi put nakon 10 godina

Prvi put nakon 10 godina zabilježen je pad korisnika droga. Prema "Stats on Young People and Drugs Misuse 2006, British Crime Survey 2005-06" korištenje droga među djecom između 11-15 godina palo je 19%-11%, a među mladima od 16-24 između 32% i 26%.

Naravno, to nije rezultat jedne jedine mjere poput TalkToFrank nego velikog broja mjera, među kojima je i izbjegavanje stigmatizirajućih, osuđujućih i pejorativnih izraza kao "drogeraš" koje ti koristiš. Pad je zabilježen usprkos deklasifikaciji marihuane u kategoriju C što znači da pronalazak male količine povlači konfiskaciju i upozorenje, ali ne i kazneni ili prekršajni progon.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Nesto mi palo na pamet da ne

Nesto mi palo na pamet da ne bi bilo lose preporucit Sanaderu i nadleznim tjelima, ako osvoje izbore (u sto sumnjam, ali opet), da za prekoracenje brzine od 10 kilometara na sat, uvede zakonsku kaznu od 3 godine.

Mislim, brzina je ubila vise ljudi nego marihuana, tako da nema logike tako nesto uciniti. Osim ako veliki mislioc koji stoji iza cijele price nije ona dama iz HDZa koje odise gracioznoscu i mudroscu.

Tko je glasao

Si ti normalan, pa ja nebi

Si ti normalan, pa ja nebi zašel iz zatvora dok živim.

Tko je glasao

U tome je i fora ovog

U tome je i fora ovog zakona. Nije normalan.

Tko je glasao
Tko je glasao

Shortija u buksu, neka plati

Shortija u buksu, neka plati svoje grijehe :-)

Tko je glasao

Evo, ovo je rezultat kada se

Evo, ovo je rezultat kada se neuki bave politikom usmjernom protiv psihoaktivnih tvari:
http://www.net.hr/crnakronika/page/2007/10/29/0048006.html

Tko je glasao

Da, sigurno bi

Da, sigurno bi dekriminalizacija olakšala stvar jer bi se policajci mogli koncentrirati na velike ribe. Iako, dealeri danas rade i na jako zanimljiv način. Onim pametnijima se novac da na nekom mjestu koje je daleko od "robe", a onda oni kažu kupcu kamo da odu po robu. To je često neka klupa u parku na kojoj se, na primjer, s donje strane sjedala nalazi pričvršćen smotuljak s drogom, ili neki zahod u kafiću gdje je to skriveno negdje, npr u kotliću ili na nekom drugom skrivenom mjestu, u nekom stubištu ispod stuba...
U takvim je slučajevima dealere teško identificirati kao takve, jer sa sobom nemaju veću količinu robe, nego eventualno onoliko koliko se računa kao da je za osobnu potrošnju.
Ako ih pri nekoj transakciji i ulove, uvijek će se naći isprika da su ustupili svoju rezervu za osobnu potrošnju prijatelju ili prijateljici.

Promatrao sam malo to društvo kod mene u kafićima i parku, a i pas jedne moje poznanice je našao drogu ispod klupe nedaleko obližnje osnovne škole.

Međutim, da se i tome doskočiti, pa zato je tu policija da promatra što se događa i da ubacuje provokatore. Zlo je ako zbog njihove prenagle reakcije uistinu strada netko tko je, eto, imao stvarno samo par jointova za osobnu uporabu, zaglavi u zatvoru, a nije dealer, dok krupne ribe i dalje mirno rade. A i oni s sm-ovih usporednih popisa su blago kažnjeni za velike zločine u odnosu na neke koji mogu dobiti minimalno dvije godine zbog toga što imaju joint ili dva za sebe.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

anketa na jutarnji.hr Zakon

anketa na jutarnji.hr
Zakon zbog kojeg se za 12,5 grama marihuane može završiti na dvije godine u zatvoru treba:
pooštriti
19,17%
ublažiti
68,01%
ne mijenjati
12,82%

Ukupno glasova: 944

btw, od onog članka, broj ukupnih glasova se znatno smanjio

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

zašto PLjAS? zbog toga što

zašto PLjAS?
zbog toga što je čovjek repao o nečemu o čemu više ne razmišlja na taj način. Pa vi novinari ste takva hrpa govana koji samo čekate nečiju grešku pa makar ona bila iz vremena Marije Terezije kako bi slikovito prikazao cijelu situaciju..samo što je u ovoj PLJAS bio prije tri godine i stvarno ne vidim vezu između toga i ovoga danas. btw. predstava je Shortyev projekt koji hdz samo financira..nit je njihova ideja nit scenarij.Šta sdp nije pomogao?..još im nije kasno. pa nisu valjda mišljenja da djecu treba nagovarati na drogu? ili ? i dajte vi novinari nemojte glumit face čije mišljenje mora biti objavljeno..tu ste da objavljujete istinu narodu a ako imate muda objavite imena dilera zbog kojih se ovakve predstave rade..i na kraju..šta ste se usrali hašišari..ova predstava govori o drogama općenito a ne samo o korovu kojim se dimite!

Tko je glasao

Udavih se skoro jabukom od

Udavih se skoro jabukom od smijeha!!!!!!!!!!!

Citam polako i na kraju PLJUS!

Znam da komentar nije na nivou, ali ...
Nisam se ovako dobro nasmijala danima - dobaaarrr !

Tko je glasao

Ma bezveze, sad svi briju na

Ma bezveze, sad svi briju na ovu spiku o legalizaciji... Uvijek nekako skrećemo s puta, mislim, pa možemo opet pričat o eutanazij i abortusu, uvijek izlizanim temama, zaobilazniim spikama, a u međuvremenu se događa nešto čega nismo svijesni, ili ne želimo biti??

Tko je glasao

Eh... ne mogu izdržati i

Eh... ne mogu izdržati i moram komentirati da je tekst inače sklepan na brzinu i kao da ga je neko dijete iz drugog ili trećeg razreda osnovne pisalo... em je potpuno aritmičan slijed riječi, em se sto put čuje riječ "pomisli" ... pomisli na ovo, pomisli na ono... dođe ti da stišaš zvuk nakon trećeg "pomisli" :) ...a i izvedba je kao da se napušio jer i onako aritmičan tekst je još aritmičnije "odrepao"... odrecitirao... kako god...

Tko je glasao

Tvoj komentar je izravno na

Tvoj komentar je izravno na post pa nisam siguran na koji tekst misliš. Ja naime u postu imam samo "zamislite onda" i "zamislite sad", dakle samo dva.

Doduše jesam pušač, ali običnih cigareta. :)

Da nije u pitanju kakav Shortyev tekst?

B-52

Tko je glasao

Na Shortyev tekst sam mislio

Na Shortyev tekst sam mislio o kojemu je riječ u ovom postu.

Tko je glasao

Evo hard core komentara

Evo hard core komentara istog događaja. Ima već i video pa tko može, neka stavi.

I onda neki ovdje meni prigovaraju da pišem oštro o HDZ-ovcima.

B-52

Tko je glasao

ja sam za legalizaciju droge

ja sam za legalizaciju droge i kurvarluka,,tu je pdv 22% osiguran.narkomane bi registrirao,i tako oni nebi dobili posao ni soc pomoč pa tko voli nek izvoli,nebi bilo loše da se u ljekarnama može kupiti kokain,lijepo se registriraš i kupiš gram.tako bih riješio da nebi bilo dilera.a to je nešto što političari nemogu ni zamisliti da se tako može riješiti dilera.a što se tiče kurvi i to bi bilo pod kontrolom,,to bi bile prave trebe,,s lječničkim pregledom,rangirane po kvaliteti od 1 do 5,,i tu je 22% i još porez na dobit.i tu su otorena radna mijesta a proračun se puni,,i tako ni svodnika nebih bilo,,sve po zakonu,,obrt ili d.o.o

Tko je glasao

ah zaboravio sam napisati da

ah zaboravio sam napisati da sam i za zabranu prikazivanja filmova o nasilju,,a umjesto njih bi stavio porniče,,bar su poučni.

Tko je glasao

Obzirom da u vezi driga

Obzirom da u vezi driga Švicarska radi nešto slično a u vezi prostitucije neke druge suvisle zemlje, bilo bi dobro da ti to malo istražiš i obradiš i od prilično mizernog podjebanta budeš autor dvije ozbiljne i nezaobilazne opće teme.

Ima stručnjaka koji su to puno detaljnije obradili, ali nedostaje obrada podataka primjerena široj javnosti, pa i ovakvoj tribini, nešto što zbilja više koristi od beskrajne zbrke raznog u čemu se nitko ne stigne praktično orjentirati.

Tko je glasao

oko te teme nemam ja pravoga

oko te teme nemam ja pravoga sugovornika,pa ni među takzvanim poltičarima,,,koji se boje iči do kraja.a kad komunisti predlažu tako što,to je onda smijeh i podsmijeh,,isti oni koji su zabranjivali rock glazbu 70 ih godina

Tko je glasao

Prva pametna od tebe....

Prva pametna od tebe.... istina, osobno ne bih isao tako daleko....

Tko je glasao

znači da si i ti, kako

znači da si i ti, kako kažeš, "komunjara". sdp je puno bliži tvom stavu, nego bilo koja druga stranka u hrvatskoj.

Tko je glasao

ne ne sdp hoče legalizaciju

ne ne sdp hoče legalizaciju bez kontrole,,važno je registrirati narkomana,,a to nitko ne predlaže,jer dati svakom to pravo,bilo bi pogubno za naciju,,jel ako svi mogu doči do droge a da mu radnici plačaju lječenje to je onda utopija.

Tko je glasao

legalizaciju bez kontrole?

legalizaciju bez kontrole? da imalo pratiš, znao bi da sdp kao prvo uopće ne želi legalizaciju, a kamoli legalizaciju bez kontrole.
iz tvojih komentara zaključujem nažalost da ti uopće nisi netko tko prati politiku ili koga politika zanima nego si ovdje (poslan??) da provociraš.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

SDP nikada nije zagovarao

SDP nikada nije zagovarao legalizaciju droge, ali nikada, čak niti u nečijoj pogrešno izrečenoj izjavi

bilo bi super da nam objasniš odakle ti crpiš tu totalno lažnu izjavu

Tko je glasao

dekriminalizacija je

dekriminalizacija je legalizacija,,,samo to nitko neče priznati,,o tome sam vam i pisao,,smo ste nepismni pa nemate pojma o čemu pišem,,ja sm za legalizaciju i točka.a vaš milanovič hoče dilere oslobodii krivnje ,,jer ije on pametan kao ja.

Tko je glasao

Dekriminalizacija =

Dekriminalizacija = legalizacija Na cemu si ti?

Tako ide tekst zadnjeg hita Jinx-a. Sad cu se malo nasaliti (ili mozda ne). Zamisli samo koliko bi nasa policija imala vise vremena za otkrivanje velikih dilera (kokainom, heroinom) umjesto pisanje izvjestaja tipa "Kod privedenog 31-godisnjaka pronadjeno ukupno 0,74 g materije nalik na indijsku konoplju". Obrati paznju da se na tih 0,74 g mora obaviti kemijska analiza da bi se uopce dokazalo da je to sto su nasli upravo to sto misle. Nadalje neki od sudaca (+ ostali uposlenici suda) mora utrosit svoje vrijeme za procesuiranje tog bjednika zbog 0,74 g necega za sto mu se jos treba dokazat da je to zapravo ono sto se pretpostavlja.

Ja sam uvjeren da bi vecina nasih poreznih obveznika bilo odusevljeno kad bi se njihov novac ne bi trosio na takve slucajeve.

Da li bi se taj novac (policajac koji mora napraviti obradu, analiza, sudstvo) mogao pametnije iskoristiti i uvesti programe edukacije u skole, poboljsati mogucnosti da hrvatska mladez kvalitetnije provode svoje slobodne vrijeme ili mozda bar pokusati staviti pod kontrolu konzumaciju teskih droga.

Borba protiv droge nije bas tako jednostavna stvar kako se na plakatima zeli prikazati (biraj legalizaciju ili protiv). Ne zelim ulaziti u moralnost takve kampanje uopce (dakako da nije niti bilo nista drugo za ocekivat od ekipe koja u biracima vidi samo stoku sitnog zuba).

Tko je glasao

Zamisli samo koliko bi nasa

Zamisli samo koliko bi nasa policija imala vise vremena za otkrivanje velikih dilera (kokainom, heroinom) umjesto pisanje izvjestaja tipa "Kod privedenog 31-godisnjaka pronadjeno ukupno 0,74 g materije nalik na indijsku konoplju".
Ne bi imala vise vremena jer krupni dileri i pravi organizatori imaju zaledje dosta debelo pa nisu u strahu.

Tko je glasao

ajmo ponovno

ajmo ponovno dekriminalizacija manjih kolićina ( tsvar rasprave) lakih droga
---- danas na ulici više ima raznih kemikalija, tableta i td za koje je marihuana pravi dječji vrtić, kada si na policiji zadnji put vidio da su uhvatili ecstasy, LSD, heptanone, lexaurine, amfetamine, tranekse, ksilazine, narketane, a znaš u kojim kolićinama ima tih droga a znaš li što jedna konzumacija takvih tipova narkotika radi organizmu, a stalno gledam klince kako navćer cuclaju neke bombončiće po kafićima i disco barovima
Znaš puno je lakše prodavati takve tipove narkotika jer ih je teže uhvatiti, lakše se dileri riješavaju jedne vreće tableta nego 10 kg marihuane, s druge strane teže je policiji hvatati dilere tabletama nego marihuanom ćisto zbog kolićine koju nose ili imaju i koje se datom trenutku moraju riješiti.
Kada sam ja bio srednjoškolac marihuana se sadila svugdje po šumi, policija je svako malo otkrivala novo polje, današnja ćinjenica je da je ima daleko manje od ovih opasnijih i smrtonosnijih droga u obliku tableta i sl. dakako to ne znaći da trebamo sve prepustiti slučaju, samo marihuana je biljka koju treba njegovati kao svaku drugu biljku koja nešto proizvodi a to je puno veći trošak za narkodilera nego da ima jedan prirućni labos i proizvodi razne tipove tableta, prahova i td. Osim toga kako objašnjavaš ćinjenicu da marihuana pomaže u terapiji nekih karcinoma te je recimo u Engleskoj možeš dobiti na recept, naravno u medicinsko-terapijske svrhe.

savjesni

Tko je glasao

ne, dekriminalizacija nije

ne, dekriminalizacija nije legalizacija.
(eto zato ja govorim o potrebi predmeta u školama u sklopu kojeg bi se radile osnove pravnog sustava i funkcioniranja države.)
nije to pitanje "priznavanja" ili "nepriznavanja", to je činjenica.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

ako nije kažnjivo onda je

ako nije kažnjivo onda je dozvoljeno.a to zagovara sdp.a ja sam za dozvoljeno ali i registrirano,,pa kad sam ja veči demokrata,i što vam ja mogu.

Tko je glasao

ako nije kažnjivo onda je

ako nije kažnjivo onda je dozvoljeno
I prekršajna kazna je kazna.

Po sadašnjem zakonu bi Shorty trebao odležati 3-15 godina zbog "trave". Pazi, od 3 do 15 godina! Tako kaže trenutni zakon. A svjedoci smo da ratni zločinci dobivaju manje kazne od toga.
Želite li to ti i HDZ reći da je klinac sa smotkom "trave" opasniji po društvo od ratnog zločinca ili od pedofila koji po zakonu može dobiti od 1 do 8 godina!?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

nije tako. postoje kaznena

nije tako.
postoje kaznena djela i prekršaji. prekršaji također nisu dozvoljeni i itekako su kažnjivi (kazne zatvora i do 60 dana!!), ali ipak nisu "crimen".
to što nešto nije kazneno djelo nipošto ne znači da je dopušteno. oprosti, ali pokazuješ sramotno nerazumijevanje našeg pravnog sustava.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Pokazuje on nedostatak

Pokazuje on nedostatak zdravog razuma.... Nevjerojatno je da mu covjek (u ovom slucaju ti) tako dobro objasni da dekriminalizacija nije legalizacija, jer prekšajno djelo i dalje nije dozvoljeno i kaznjava se po zakonu, on i dalje nastavi tupit po svom....

I malo OT:
Mislim da moderiranje nije sve sto ovdje trebamo. Mislim da je zabrana novih registracija i izbacivanje nekih korisnika nuzno. Pa neka oni tupe do prekosutra da je to u nasem "komunistickom" stilu, ali ja bi to tako napravio. Jer u sto su se pretvorivorile diskusije ovdje na Pollitici, to je nesto nevjerojatno... sami crveni, glupani, komunjare, qrci i sl... katastrofa...
Ni traga argumentima i cinjenicama...

Tko je glasao

baš ste zatupljeni

baš ste zatupljeni komunisti.vi bi dekriminalizirali manje količine,,,25 malih količina je velika količina..i to bi vi ostavili bez kazne..ha ha ha,a ja sam za registraciju narkiča.

Tko je glasao

Dakle po tebi je sad u redu

Dakle po tebi je sad u redu da su sudovi i policija zatrpani slučajevima posjedovanja jednog jointa tako da se nemaju vremena baviti organiziranim švercom narkotika?

Tko je glasao

imaju vremena samo neče da

imaju vremena samo neče da rade,da nestignu,dadili bi u dvije smijene

Tko je glasao

Koliko znam, sudovi sada i

Koliko znam, sudovi sada i rade u dvije smjene.
Ali poanta je da bi se za posjedovanje jednog jointa trebalo ići sucu za prekršaje, a ne krivično odgovarati. Recimo... policajac uhvati 16 godišnjaka s jointom. Zar ti stvarno misliš da je on kriv za posjedovanje droge i da za to treba krivično odgovarati? Pa to je još uvijek dijete koje treba educirati, kojemu treba pomoći, a ne ga baciti u surovi mlin državnog represivnog aparata i doživotno etiketirati otvaranjem dosjea u policiji.

Tko je glasao

ma gdje to sudovi rade u 2

ma gdje to sudovi rade u 2 smijene,jedino čistačice u sudu.

Tko je glasao

Hm... pa HDZ je navodno

Hm... pa HDZ je navodno pokrenuo reformu pravosuđa, a jedna od mjera je bilo i uvođenje rada sudova u dvije smjene. Hoćeš reći da su nas i tu slagali?

Tko je glasao

naravno da su slagali,,koja

naravno da su slagali,,koja reforma,,tko smije protiv suda.to čemo još sačekati ,,dok nam iz eu ne daju bibera

Tko je glasao

Ne smijes reci biber odmah

Ne smijes reci biber odmah ce bjesodrugi skociti kako je to srpsko hrvatska rijec. Moras reci papar.

Tko je glasao

imaš pravo.srbi su mi bili

imaš pravo.srbi su mi bili susjedi,,pa griješim.

Tko je glasao

Koliko sam shvatio SDP se

Koliko sam shvatio SDP se zalaže za dekriminalizaciju lakih droga, tj. osobe koje se uhvate sa jednim ( dva , stvar rasprave) jointa ne goniti kao kriminalca i otvarati mu policijski dosje ( u tom slučaju možeš komotno današnju srednjoškolsku mladost u velikoj većini odmah evidentirati) već upoznati roditelje, opaliti novčanu kaznu, doznati od koga je došao do toga i onda redom do narkodilera, i ako se ponovi određen broj puta ( opet stvar rasprave) uvesti ga u policijsku evidenciju, goniti ga kazneno i td. Što se tiće legalizacije to predviđa visok stupanj samosvjesti kojeg eto sam imao prilike vidjeti u jednoj nama svima poznatoj Europskoj državi, i tamo je kontrola žestoka, čak i žešća nego ovdje kod nas. Osim toga mi smo pred turističku sezonu prošle godine imali problem kada su Talijani, neznajući da to kod nas nije dekriminalizirano, dolazili u RH na ljetovanje sa 1-2 jointa pa su se događale nebulozne situacije. Moje jedno iskustvo iz Nice u Francuskoj , meni je bilo jako čudno, naime prišao mi je jedan mladi čovjek i pitao me je da li imam upaljač, odgovorio sam potvrdno i krenuo mu zapaliti cigaretu a on izvadio joint, desetak metara od nas je stajao policajac i sve to pozorno promatrao. Malo sam se prepao, tip mi je odgovorio da se ne brinem dok god mi on ne pokuša ( naglašavam pokuša) prodati drogu u tom slučaju idemo obojica na policiju u protivnom nikom ništa. Talijani imaju dozvoljenu mogučnost ( barem je tako bilo prije par godina) da drže jednu biljku kod kuće i td.
Probajte u Nizozemskoj zapaliti travu na sred ulice, što kod nas ima na svakom koraku, pa da vas vidim?

savjesni

Tko je glasao

to je onaj hdz koji mladima

to je onaj hdz koji mladima nudi sadržaj, a ne drogu (za razliku od sdp-a koji mladima reklamira drogu). i onda taj hdz dovuče u svoju kampanju jednog od predvodnika "travarskog kružoka" shortyja. ne možemo ulaziti u to kakav je on što se tiče drugih kvaliteta, ali je činjenica da njega ne bi smjela NIJEDNA stranka (a kamoli hdz) uključivati u svoju kampanju zbog direktne kolizije između toga što jedini i drugi promiču.
kad sam ga vidjela kraj jadranke nisam mogla vjerovati. SVAŠTA!
* mislim da nakon ovog hdz više ne bi smio prozboriti o drogama, a kamoli optuživati sdp i milanovića da promoviraju travu jer su oni u svoje redove doveli plakat za motanje.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci