Tagovi

Priželjkujem SDP-ovu vladu

Iako nisam ni član ni neki poseban simpatizer SDP-a želim vladu koju će sastaviti SDP tj. Zoran Milanović.

U prvom redu zbog toga što sam protiv HDZ-a. U HDZ- u se tijekom godina, od 1990 na ovamo oformilo toliko kriminala i vještini naučilo toliko političkih i stvarnih kriminalaca da tu škvadru može počistiti samo jedna jaka metla. Ja znam da svi ti više danas nisu u HDZ-u. Ne, oni životare (materijalno odlično) na rubovima HDZ-a pa čak i tamo kamo ni HDZ ne bi pogledao: u raznim talozima obavještajnog nad- i podzemlja, u korumpiranom pravosuđu u još goroj situaciji u policiji i u korumpiranoj državnoj upravi, u bankama, u medijima… Tko bi ih sve nabrojio?

Za sve njih HDZ je bio humus na kojem su se odlično razvijali a zatim se i osamostalili. Poneki su ostali kao nametnici na HDZ-ovim leđima ali i od tuda uspješno truju ovo društvo.

To očistit i razjuriti mogla bi lijeva koalicija. Samo ona. Vidim da se Milanović konačno opametio i prestao igrati s dva igrača. Možda uspije. Ako ne, ovo stanje društva, ova katastrofa će se zacementirati dok jednog dana sve stranke jednostavno ne propadnu (kao svojedobno u Italiji) i ne pojave se nove.

Dakle, želim SDP-ovu vladu.

Komentari

Jurčić - Milanović? Zar

Jurčić - Milanović?
Zar je uopće bitno? Meni kao biraču definitivno nije! Obzirom da će on ako izdrži 4 godine na vlasti izići sa barem 150.000 EURa prihoda (samo od plaće), a ja bih mogao za isto vrijeme zaraditi 48.000 uz znatno veće rashode, mnogo bitnije je njemu nego meni.
Ali skloniji sam dati te novce Milanoviću nego Sanaderu, jer me strah za onaj dio mimo plaće.

Tko je glasao

Može se pogriješiti, u

Može se pogriješiti, u politici kao i u svakom drugom poslu...
Međutim, ono što se ne smije tolerirati je ovakva bahata kleptokratska mašina na vlasti...
Zato je Milanović netko tko (barem) nosi nadu da će se boriti protiv korupcije: jer je svjež, nema repova i dugova... Zato se slažem da bi bilo dobro da SDP formira Vladu.

Tko je glasao

Uf, to se mislilo kad je

Uf, to se mislilo kad je došao na čelo SDP-a. Mnoge su se stvari od tad promijenile. Mislim, nisu se otkrili njegovi repovi...

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

ponovljeni komentar, IE je

ponovljeni komentar, IE je malo problematičan.

Tko je glasao

Na Viperinu tragu ;) Bojim

Na Viperinu tragu ;)

Bojim se da je Sanader bio efikasniji u čišćenju hdzova taloga, i od Račana, a mogao bi biti i od Milanovića. Sjetimo se upravo Glavaša, pa onda Petrača i sličnih koji su iznikli iz Cerovčeva "humusa".

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

@45 lines .. ma kakav za

@45 lines .. ma kakav za Boga moj humus?

Tko je glasao
Tko je glasao

Upravo tako, samo da nas ne

Upravo tako, samo da nas ne razočaraju, recimo dogovorom sa SSDBS.

Tko je glasao

A zbog čega je Jadranka

A zbog čega je Jadranka Reichl-Kir izišla iz SDP-a? Eno je danas ponovila na HTV-u. Zbog SDP-ove poltike prema ratnim zločinima. U tom smislu, mislim, da Milanović nije napravio bitniji pomak u odnosu na pokojnog Račana. Pa ponavljam još jednom: Sanader je u pogledu politike spram ratnih zločina prihvatljiviji premijer od Milanovića.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Uz dužno poštovanje, ne

Uz dužno poštovanje, ne bih Sanadera uzela za primjer plitike spram ratnih zločina. On naprosto, nije imao politiku u tom dijelu.
Sve što je napravio po tom pitanju, je bila čista reakcija na zadanu situaciju. pa je procjenio da mu se svakako više isplati izručiti Gotovinu, nego ga skrivati. Jednako kao što mu se 2001 više isplatilo pozivati na pobunu i zaštitu generala. Jednako tako nije Glavaša uhapsio, i napravio cijeli cirkus zbog uvjerenja o potrebi kažnjavanja ratnih zločina. Naprosto, Glavaš se oteo kontroli, i morao ga je pacificirat. Koliko uspješno? Da je njemu do kažnjavanja ratnih zločina, onda bi pitanje Glavaša rješavao puno prije.
A Milanovića još moramo vidjeti. Nije baš krenuo princiijelno, ali vidjećemo.
Ali da ne dduljim, vi znate puno više činjenica i detalja, dok ja baratam sa indicijama.

Tko je glasao

Nisam se ja pozivao na

Nisam se ja pozivao na Sanaderovu principijelnu politiku već na rezultate. Po rezultatima je efikasan. A o motivima i razlozima moglo bi se naširoko.
Recimo, lakše će Ivo Sanader obračunati sa Smiljanom Reljićem, bivšim šefom SZUP-a kojeg se svojedobno sumnjičilo za poticanje na ratni zločin nakon "Oluje", a koji je sada dužnosnik HSS-a u Šibeniku, ako HSS koalira s HDZ-om, a Reljić ponovi neku "glupost" nego što će to biti u stanju Milanović, ako HSS koalira s SDP-om...

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

To po onoj "Pošalji lopova

To po onoj "Pošalji lopova da uhvati lopova"?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Tako nekako, ali očito da

Tako nekako, ali očito da to jedino funkcionira. Do pred par mjeseci čak su u gledatelji Bagine emisije Otvoreno bili uvjereni da Mesić podupire Sanadera. Sada se uhvatio u zagrljaj s Milanovićem. Ne treba ni Sanaderu više Mesićeva ruka i očekujem da će poduzeti neke korake na slabljenju Mesićeve destabilizatorske pozicije na vrhu države.
U tom kontekstu gledam i na svoj slučaj. Pouzdano su me strpali u aps Mesićevi ljudi, a timing je iskorišten da se usput naškodi Sanaderu.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Po rezultatima je efikasan.

Po rezultatima je efikasan. A o motivima i razlozima moglo bi se naširoko.
Vidi se i iz tvog vlastitog primjera.

Ivo Sanader nije napravio nista na sto nije bio prisiljen i sto mu ne ide u korist.. Niti ce ikad napraviti.
Na primjer, Smiljan Reljic po Ivi Sanaderu moze mirno spavati. taj se nikad nece niti sjetiti da ovaj uopce zivi a ako ga netko i podsjeti - odmahnut ce rukom. Jer su jos u dobrom zdravlju i zivi oni koji su upravo tada bili nadredjeni - Reljicu.

Sto se ratnih zlocina i zlocinaca tice lijep je primjer dao s dokaznim materijalima za sudjenje famoznoj vukovarskoj trojci. Da li su poslali sve relevantne dokaze? Nisu. Nisu jer se s dokazima dokazuje istina. I to na obje strane. Znas, istina je opasna. Pa i u "slucaju Reihl - Kir". I u slucaju "Glavas". Poneki sudovi donose presude prema dokazima, ne prema stranackoj pripadnosti, do se ponegdje dokazi skupljaju prema stranackoj pripadnosti, ne prema zakonima.

Kako znas da ce Milanovic biti losiji od Sanadera? S obzirom na tvoju izjavu da je ovaj potonji prihvatljiviji?

Meni se cini da si zaboravio na politicko i sigurnosno okruzenje u Hrvatskoj u vremenu kad je sesteroglavo cudoviste (po tebi Racan) vodilo Hrvatsku.
Ili mislis da je Sanaderov prelijepi govor na Rivi milozvucni poj ?

Tko je glasao

Pa recimo, ako HSS koalira

Pa recimo, ako HSS koalira sa SDP-om dobit ćete u vladajućoj koaliciji Smiljana Reljića i Stipu Gabrića Jamba iz istog onog humusa, od istog onog taloga...

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Sve je rečeno, kratko i

Sve je rečeno, kratko i jasno - bravo maestro! Pridružujem se dobrim željama. Današnje vijesti jačaju optimizam.

ragusa

Tko je glasao

Primjećujem napredak od

Primjećujem napredak od "priželjkujem" do "želim", sve u jednom postu. To nije iznenađenje obzirom na dosadašje napise. To mišljenje ne dijelim samo ja i većina ovdje već, reklo bi se i većina onih koji su izašli na izbore.

Milanović i koalicijska vlada, bolji izraz nego SDP-ova, je doista zajednički nazivnik svih koji žele pomalo demontirati razno u hrvatskoj politici i nije samo HDZ praksa ono što treba demontirati.

Prakse ima razne i u svim strankama a kod HDZ-a je preočita. Dakako, u sadašnjoj raspodjeli mandata nije moguće drugo nego da SDP okuplja oko sebe ali to neće biti SDP-ova vlada kako smo navikli i bolje je da je tako. Dovoljno je da SDP i MIlanović budu predvodnici jedne druge prakse što i mislim da je MIlanoviću na umu kad kaže "novo lice politike".

Zato sam i ja za to, baš me zanima kako će ići a ako bude kako se nadam, bit će svima zanimljivo. Ključ je u čvrstom držanju ključeva državne riznice da više ne bude samoposluga i kako tko hoće. Već to će znatno popraviti stvar a što tek kad dođe drugo. Mogle bi se čak srušiti i neke uobičajene predodžbe. O nečemu i nekima. Koji nisu u HDZ-u.

B-52

Tko je glasao

Nisam ni sumnjao u to da

Nisam ni sumnjao u to da ćete primijetiti finese koje sam pažljivo birao (iako ne dugo). I da citiram predsjednika Ustavnog suda:"To je samo moje privatno mišljenje. Ne obvezuje nikoga!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci