Tagovi

Priprema, pozor, sad!

Ne znam koliko ste zabilježili posljednju Bandićevu izjavu izravno iz Beča, a vezana je za Zakon o prostituciji, odnosno legalizaciji prostitucije.
http://www.nacional.hr/articles/view/41683/
Poslije svakih izbora, od 2003. krene potezanje i natezanje oko ovog pitanja. Obzirom da je već toliko toga napisano za i protiv, ovaj sve dublji društveno-socijalni problem ponovo otvara svoje stranice, i to upravo od strane onoga koji harač uzima na sve strane, a ovaj bi, ako prođe mogao biti vrlo izdašan.. Zasigurno, javne kuće bile bi unosni posao za nove porezne obveznike i poduzetnike... A kako bi to prostituke plaćale porez? Registracija slobodnog zanimanja, ili možda obrtničke djelatnosti? Prestrašno. Zar sve loše hrvatskoj mora služiti na uzor? Osobno sam protiv, a sve razloge zašto naveli su najbolje u Zelena lista, Ženska mreža PETRA, ROSA-Centar za žene žrtve rata kao i Centar za ljudska prava. Ovo nije političko pitanje, već isključivo civilnog društva, tj. svakog hrvatskog građana. Ljudsko dostojanstvo treba zaštiti, a ne mu otvarati vrata pakla.
http://www.zamirzine.net/spip.php?article4809
O tom Zakonu se dugo priča, priprema se teren, a Bandiću kao da odgovara timing, pa će putem svojih lobista i stranačkih kolega pokušati što prije progurati prijedlog Zakona o prostituciji u skoru Saborsku proceduru, i Sanaderovu naklonost mogao iskoristiti i trgovati upravo za ovaj Zakon. Ništa nije slučajno, i ovakve vijesti su smišljeni proizvod njegova PR-a. Nadam se da će se Crkva na ovakvu njegovu izjavu oglasiti i da neće šutjeti kada je u pitanju ljudsko dostojanstvo.

Komentari

Tomić rulz!

Tomić rulz!

Statistička pogreška

Tko je glasao

Ne umijem popravit pa evo

Ne umijem popravit pa evo ponovo:

Tomić rulz!

Statistička pogreška

Tko je glasao

Jedno malo pitanje ? Da li

Jedno malo pitanje ?
Da li cijenjeno društvo ima osobnih iskustava sa prostitucijom ?
Da li je itko od sudionika rasprave imao odnos sa prostitutkom pokupljenom na uglu i/ili posjetio javnu kuću i/ili da li je kome mama San dovela svoju službenicu na brod da mu za malu naknadu očisti kabinu i pruži seksualna zadovoljstva nakon mjesec dana valjanja po oceanu ?
Čini mi se da nije.
Problem prostitucije je ljudsko dostojanstvo prostitutke i miješanje trećih osoba u onos pružatelja i primaoca usluge (eksploatacija), iz kojeg mješanja proizlaze sva prokletstva najstarijeg zanata na svijetu (droga, pijančevanje, spolne bolesti, prisilno izrabljivanje i t d)
Ovo naše licemjerno društvo proglasilo je prostituciju nemoralnom, zaboravivši pri tome da je na izvorima ovog društva postojala Magdalena, a primalac njenih usluga je bio .......
Ovo naše licemjerno društvo zaboravilo je da je pred nepunih stotinu godina bilo gotovo normalnu obučiti svog sina u seksualnom odgoju na tradicionalan način odvevši ga prostitutki da dijete nauči raditi radnju ......
Ovo naše licemjerno društvo sada raspravlja o načinima spolnog odgoja u školama .......
Moral je jako relativna pojava kroz povijest čovječanstva. Traume u psihi ne stvara čin - nego društvena interpretacija čina

Tko je glasao

Moral je jako relativna

Moral je jako relativna pojava kroz povijest čovječanstva. Traume u psihi ne stvara čin - nego društvena interpretacija čina

Ajd me prosvijetli!
Znači li ovo navedeno da, kad bismo se mi sad lijepo dogovorili da je prostitucija časno i plemenito, pače i poželjno zanimanje, da bi se žene koje se tim poslom "bave" lišile "traume u psihi"? Jel ti to pišeš o nekom "dogovornom" moralu? Nema tog "društvenog dogovora" koji može zasladit gorak okus u ustima onome tko je, iz bilo kojih razloga, prisiljen prodati svoje ljudsko dostojanstvo!
Ako sam te krivo shvatio, unaprijed se ispričavam.
A ono o Magdaleni definitivno nisam shvatio. Ako aludiraš na Isusa, onda OK: naučio sam na ovome forumu da on i nije bio povijesna osoba, tak' da nema problema. Jedino što znam, ako je vjerovat onima koji su mi to rekli, jest da je Magdalena od strane Crkve proglašena SVETOM, iako je, ako je vjerovati Bibliji, u jednom dijelu svoga života bila i prostitutka. Ako se iz toga štogod može shvatiti kao pouka, onda je to ovo: te žene barem Bog (ako ga ima, ispričavam se što prejudiciram) nije zaboravio.

Tko je glasao

Strašno! Shvaćati ženu

Strašno! Shvaćati ženu samo da bi neka maloga mogla poučiti seksu ili da bi zadovoljila seksualne apetite nekog pomorca...Ma, zoc, ubij se, već dugo nisam vidjela tako primitivan stav o ženama.

Tko je glasao

Nije poanta u shvaćanju

Nije poanta u shvaćanju žene.
Poanta je u promjenljivosti društvenih stavova i njihovoj društvenoj interpretaciji.
Kada se govori o prostituciji ne smije se zaboraviti da postoji i muška prostitucija, nadalje da postoji prostituiranje i za druge materjalne ili čak i društvene dobiti. (bdw kolike zenske osobe su se prostituirale radi posla sa sefovima ...)
Širok pojam ...
Ono sa mamom San i pomorcima je društvena stvarnost na dalekom istoku (Singapore, Bankog, HongKong itd) dobrodošlo i cijenjeno ponašanje ženskog dijela populacije u tim društvima, a da se o Gejšama u Japanu ne govori. Gejše su dan danas jedno od najcjenjenijih ŽENSKIH zanimanja u Japanu. DANAS!
Nije primitivno biti svjestan razlicitosti ljudskih drustava ....

Tko je glasao

Zoc, ok sorry, nisam možda

Zoc, ok sorry, nisam možda tako trebala reagirati, ali me jako ljuti kada netko tvrdi da je prostitucija normalna, a ne pita se što stoji iza nje. A uglavnom stoji siromaštvo, neobrazovanost, nezaposlenost, neravnopravnost, krivo shvaćanje muško-ženskih odnosa, kriminal, itd. U nekim siromašnim afričkim, azijskim pa i nama susjednim zemljama "normalno" je i da roditelji prodaju djevojčice i dječake, premda znaju da će biti seksualno roblje i da će već sa 18, ako uopće dotad prežive, biti starci i trajno psihički uništeni. To je valjda najveći zločin koji se može dogoditi djeci, a opet "normalno" je da neki bogati zapadnjaci odlaze u takve zemlje na seksualni turizam. To se događa i događat će se, ali mi nitko ne može reći da je to normalno i da je normalno tjerati ljude da prodaju ono jedino što imaju.
Odrasle koji svjesno biraju takav put, nije mi najmanje žao i ne vidim razloga zašto bi se netko trebao brinuti o njihovoj zaštiti ili zaštiti klijenata. To je njihov izbor i neka se nose s njim. Što se mene tiče, oni jednostavno ne postoje.

Tko je glasao

Prihvaća se ! Napominjem

Prihvaća se !
Napominjem samo još jednu stvar. Emocije u tumačenju stvarnosti (pogotovo jake) ne vode razumjevanju stvarnosti. Na našu žalost , najčešće nas čine slijepima.
Nisam opravdavao prostituciju niti jednom jedinom riječi. Pitao sam sebe i društvo na forumu da li se uopće poznaje i prepoznaje društeni problem ili samo pričamo emotivno o naučenim stavovima ?

Tko je glasao

(bdw kolike zenske osobe su

(bdw kolike zenske osobe su se prostituirale radi posla sa sefovima ...)
... bogme po nekim anketama, naravno ako im je vjerovati, vrlo visoki postotak žena bi se svojim tijelom (bez ikakve prisile) izborio za bolji posao i sl.

Tko je glasao

Vidim nabraja se sva sila

Vidim nabraja se sva sila zemalja koje su legalizirale...neš ti argumenta! Zanimljivo kako se ugledamo na zemlje EU u glupostima, al' kad nas isti ti upozore da nam ne valja pravosuđe kolko je crno pod noktom, da nema građanskih i inih sloboda, da smo nesposobni uzeti i nofce koji se nude, nego i s tim mešetarimo po opće prihvaćenim obrascima...onda drvlje i kamenje na tu EU...ua, buuu, nosite si tu EU doma, nama ne treba...sve ćemo mi sami! Valjda mi zanamo!

Vjerujem da je društvu u cijelosti suđen napredak; a obilježje toga napretka prije svega treba biti u zaštiti dostojanstva svakog živog bića – pa i žena :-)

Legalizirati nemogućnost jednoga sloja ljudi da na tržištu ponudi bilo što drugo do sebe samih, je poraz ideje o takvome napretku!

Ne dajte da nas poraze i na tome polju!

Statistička pogreška

Tko je glasao

Strašna mi je i sama

Strašna mi je i sama pomisao da se prostitucija legalizira, a evo i zašto:
1. U Hrvatskoj je položaj žena, unatoč brojnim zakonima, i dalje jako loš. Dokazano je da su potplaćene na radnim mjestima, teže dolaze do posla, nezaštićene su u slučajevima obiteljskog, psihičkog, ekonomskog i drugog nasilja... Žene, ako se ne varam, čine preko 60 posto svih nezaposlenih, a ako i rade, većina ih, poput onih u trgovini, rade za jako male plaće. Ženske udruge, kao što vidimo, više se bave posredovanjem u špijuniranju ili zaradom na tuđoj nesreći (rovinjsko Sunce), a manje stvarnim užasima kroz koje neke žene prolaze.
2. U Hrvatskoj se konstantno urušava sustav vrijednosti, pa tako u temeljne vrijednosti više ne spadaju školovanje, pošten rad, skladnost obitelji, dobrobit djece, itd. Promovira se politička podobnost, snalaženje u mutnim vodama u koje spada i prostitucija, bogaćenje na račun siromašnih, itd. U tim i takvim okolnostima "normalno" je onda da i neki starčeki budu viđeni s mladim i zgodnim curicama, jer to je sada jako "in", pa je i nekim ženama (mladim ili starim, sasvim je svejedno), "normalno" i lakše da šire noge nego da pokušaju živjeti dostojanstvenim životom.
3. Nije točno da bi se legalizacijom u državnu blagajnu slivao nekakv novac, te da bi prostitutke bile zaštićene, jer u našoj zemlji zakoni ne štite ni djecu, a kamoli odrasle. Nije li nedavno svećenik koji je zauvijek uništio živote petero djece, dobio svega 3 godine zatvora.
Da zaključim, legalizacija bi po modelu ovih idiota Bandića i Kunsta, značila da se ubuduće ženama može reći: "Šta se buniš, evo možeš zaraditi prostitucijom, to je sada legalno zanimanje". Ništa manje važno nije i što bi se tako otvorio put za gotovo legalno trgovanje ljudima, koje je, nemojmo se zavaravat, jedan od najuunosnijih poslova današnjice. Prema tome, užasavam se same pomisli da bi se to moglo ostvariti. Bit ću prva na demonstracijama ako to ti luđaci stvarno planiraju ostvariti.

Tko je glasao

Protiv sam legalizacije

Protiv sam legalizacije prostitucije. To je trgovina bijelim robljem. Nezakonita i amoralna.

Tko je glasao

Vidim li ja to petitio

Vidim li ja to petitio principii grešku ("ne treba legalizirati prostituciju jer je nelegalna")? :)

Stvari su dakako puno kompliciranije. Prostitucija je trgovina robljem upravo zato jer je nezakonita pa se odvija u podzemlju. Legalizacija bi vladi dala priliku da spriječi trgovinu i nadzire taj sektor. Postoji pregršt razloga zašto prostituciju treba legalizirati.

Kao prvo, s obzirom da je prostitucija prisutna tisućljećima, vlade bi stvarno trebale priznati da prohibicija ne daje rezultate i da se prostitucija ne može iskorijeniti. Legaliziranje nečega što se očito ne može iskorijeniti bi barem to nešto učinilo sigurnijim.

Jednom kada vlasti otklone opasnosti od klijenata i svodnika prostituke preuzimaju kontrolu nad poslom u kojem je radno vrijeme relativno kratko i dobro plaćeno. Prekidanje lanca prema svodnicima štiti seks radnice od nasilja, trgovine, iskorištavanja, ovisnosti, itd. Legalizacija bi poboljšala zdravlje seks radnica i njihovih klijenata i smanjila opterećenje na pravosudni sustav koji progonom seks radnica iste zapravo prisiljava da se vrate prostituciji kako bi otplatile novčanu kaznu ili zastupanje pred sudom.

Uostalom, ako je promiskuitet legalan, zašto naplata istog ne bi bila?

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Ako njemačkoj policiji nije

Ako njemačkoj policiji nije uspjelo na taj način spriječiti trgovinu bijelim robljem, kako bi to uspjelo ovim našim šeprtljama?

Tko je glasao

Trgovina bi sigurno bila

Trgovina bi sigurno bila opsežnija da država nema nikakvu kontrolu. Legalizacije ne iskorijenjuje probleme nego povećava zaštitu od pojave problema i/ili posljedica.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

To opinioiuris što iznosiš

To opinioiuris što iznosiš može proć ali u naprednijim i uređenijim državama od naše. kod nas bi to izazvalo još veći porast kriminaliteta koji se odnosi na uličarenje, trafficking koji bi našao plodno tlo. Žene se najprije prodaju tamo gdje je prostitucija legalizirana.

Tko je glasao

Žene su u RH u ovom

Žene su u RH u ovom trenutku već prodaju iako nije legalizirana prostitucija.Mislim da je sada situacija najgora po tom pitanju...tj. uličarenje preko oglasnika.
Činjenica je da država nema kontrole nad tom stoljetnom pojavom a pitanje zašto se netko prostituira ne ovisi o državi ili zakonu
Onaj tko se prostituira, može:
1.Prostituirati se legalno
2.Prostituirati se nelegalno
Prostitucija postoji i u naprednim i u zaostalim zemljama.Napredne države su napredne baš zato što ovakove pojave stavljaju pod kontrolu i s njima upravljaju.

Tko je glasao

Legalizacija prostitucije na

Legalizacija prostitucije na ovome podneblju nebi napravila nista dobroga. Istina, slilo bi se nesto novaca u drzavni proracun. Ali to se ne moze uopce usporedjivati sa kontraefektima. Samo je dovoljno pogledati profil hrvatskog poduzetnika i sve ce biti jasno. Da parafraziram "gledam kako sjebat drzavu, platit manje poreza i platit manje radnicima da meni vise ostane", a sad jos zamislite profil underground scene koja bi tim zakonom isplivala na povrsinu, strava. Druga stvar je kvaliteta nadzora i kontrole od strane MUPa, koja usput i kosta, no na nasem stupnju organizacije takvo nesto bi bilo nemoguce.

Bandicu puca k...., glavno da on ubode svoje eure od takvog biznisa. Socijaldemokracija na djelu.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

I HDZ-ovka Dubravka Šuica

I HDZ-ovka Dubravka Šuica je za legalizaciju. Božidar Kalmeta je protiv.
Što će se na kraju odlučiti?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Kalmeta nije za prostituciju

Kalmeta nije za prostituciju - on je samo za GO-GO klubove!?

ragusa

Tko je glasao

Ekipa iz ZD u DU na kurve, a

Ekipa iz ZD u DU na kurve, a ekipa iz DU u ZD na go-go ples.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zanimljivo je da su

Zanimljivo je da su gradonačelnici za legalizaciju.
Možda će na taj način moći da nas j*** legalno.
(a možda će i nama biti bolje jer će biti tarifa po kojoj ćemo moći naplatiti ovu zaje***ciju)

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Prostitucija je posao ko i

Prostitucija je posao ko i svaki drugi. Nemam ništa protiv ako se neko time bavi dobrovoljno. Legalizacija
bi prostitutkama koje su sada obespravljene donjela ista prava kao što imaju i druga zanimanja, a i smanjila prisilnu prostituciju.

ezastupnik.blog.hr

Tko je glasao

Lupaš gluposti shank. Kod

Lupaš gluposti shank. Kod nas ne postoji prislina prostitucija, taj dio se veže na mobbing, a prostitucijom se bavi samo onaj koji nema drugih izvora sredstava za život jer nemamo proaktivnu socijalnu državu.

Tko je glasao

Pretpostavljajući da je

Pretpostavljajući da je gornja generalizacija točna (a nije), nije li onda u interesu tih osoba da se tim poslom bave u sigurnim uvjetima?

Opinioiuris

Tko je glasao

U prostituciji NIKAKVI

U prostituciji NIKAKVI uvjeti nisu sigurni uvjeti! Prostitucija je odnos u kojem jedna strana ima pravo za novac seksualno raspolagati tijelom druge strane. Sigurnost osobe čijim se tijelom na taj način raspolaže ugrožena je od trenutka sklapanja posla, tijekom isporučivanja usluge kao i tijekom i nakon same naplate. Ukoliko iz tog odnosa izađe živa, nepovrijeđena i s nešto novca, osoba trpi posljedice identične post traumatskom stresnom poremećaju. Naime, ako sad ostavimo po strani pitanja dostojanstva i statusa žene u društvu, ono što se događa u kontekstu prostitucije u "običnom" životu zovemo redaljka ili serijsko/grupno silovanje.

grgo

grgo

Tko je glasao

Prostitucija je odnos u

Prostitucija je odnos u kojem jedna strana ima pravo za novac seksualno raspolagati tijelom druge strane.

Sorry, ali to nije defincija prostitucije. Prema Wikipediji, prostitucija je seksualna aktivnost u zamjenu za novac. Seks radnica/radnik koji u to ulaze dobrovoljno i bez prisile ne daju nikome neograničeno pravo seksualnog raspolaganja tijelom i imaju pravo (a kad je legalna i efikasnu mogućnost) zadržati kontrolu nad time kako, koliko, kome i slično dopuštaju da se upusti u seksualni odnos u zamjenu za novac.

Sigurnost je problematična upravo jer ne postoji državna kontrola. Država ima odgovornost reagirati i zaštiti seks radnice i omogućiti im maksimalno mogući sigurni okoliš za posao koji se osvjedočeno ne može iskorijeniti prohibicijom.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

..."prostitucija je

..."prostitucija je seksualna aktivnost u zamjenu za novac."

To je liberalistički eufemizam za ono što sam ja napisao.

grgo

grgo

Tko je glasao

Da bi se ovo što navodiš

Da bi se ovo što navodiš moglo do kraja provesti, jedini je način da država nekoga ovlasti da, u njeno ime, OSOBNO nazoči izvršenju tog "posla" i spriječi možebitno prekoračenje dogovorenih radnjih od strane "kupca".
Neozbiljan komentar? Nisam siguran.

Tko je glasao

Pa postoje nekakvi

Pa postoje nekakvi inspektori rada.

Nego, bi li i u prostituciji bio zabranjen rad nedjeljom?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ne treba zabranjivati, neka

Ne treba zabranjivati, neka rade skraćeno ili primaju samo mušterije koje ne mogu dugo. :)

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Ne treba zabranjivati, neka

Ne treba zabranjivati, neka rade skraćeno ili primaju samo mušterije koje ne mogu dugo. :)

Je, je... vidija san ja da i u velikin supermarketima ima ona "brza blagajna".... ono samo za proletit na brzaka... :-)

Tko je glasao

A koga buju zadužili za

A koga buju zadužili za ispit o kvalifikaciji? :-)))

Tko je glasao

Dečki, dečki..kak ste

Dečki, dečki..kak ste neozbiljni:))) na tak ozbiljnoj temi, al dobro, u svakoj ozbiljnosti potrebno je malo smijeha i pošalice... kakav bi nam život bio kada toga ne bi imali...

Tko je glasao

Fala na razumijevanju.

Fala na razumijevanju.

Tko je glasao

@DEMOS & Skviki E, nema

@DEMOS & Skviki

E, nema ništa gore, nego kad se stari panj zapali. Dima na sve strane, a od vatre ni V! :)))

Tko je glasao

Kad se stari panj zapali, on

Kad se stari panj zapali, on gori dugo i daje ugodnu toplinu. :-)))

Tko je glasao

Pa postoje nekakvi

Pa postoje nekakvi inspektori rada
Nego, bi li i u prostituciji bio zabranjen rad nedjeljom?

Mislim da bi inspektori puno radije nazočili kontroliranju ovoga "posla", negoli nedjeljom obilazili shoping-centre.

Tko je glasao

Shank, legalizacija bi ih

Shank, legalizacija bi ih osiromašila, i pitam ja tebe koja to prava?
Da plaćaju PDV na uslugu koje su obavile? Prostitucija se najčešće veže za trafficikng. Svjedoci smo da je to u svijetu najunosniji posao.

Tko je glasao

Ne mogu se s time složiti,

Ne mogu se s time složiti, uz legalizaciju uvijek ostaje opcija raditi ilegalno, pa kako ko voli (mora) nek izvoli.
I odmah da odgovorim na prethodni post: sigurno ima i onih koji se prostituiraju jer je to dobro plaćeno,
a legalnih zanimanja koja "rade samo oni koji nemaju drugih sredstava za život" ima koliko hoćeš.

Btw. zar mobbing nije ono na poslu kad nadređeni maltertira podređenog, a bulling ono kad svi maltretiraju jednoga? Ili je možda obratno? Ne znam kakve to veze ima s prostitucijom.

ezastupnik.blog.hr

Tko je glasao

Shank, 15% žena u hrvatskoj

Shank, 15% žena u hrvatskoj susrelo sa seksualnim ugrožavanjem na poslu, ali dobro to je isključivo mobbing, za onaj koji znamo, ali većinu ne znamo jer se žene boje izaći u javnost zbog gubitka posla. I to je vid prostitucije pod prisilom, ili bolje reći ucjenom.
Zakonom o prostituciji dobili bi registar prostitutki i prihod državi. Tek onda bi se razvijao kriminal u najgorem obliku, uključujući trafficking kao najgori oblik kriminala. 30% bilo bi prijavljenih, a ostatak u ilegali, bez ikakve zaštite.

Tko je glasao

Legalizacija bi

Legalizacija
bi prostitutkama koje su sada obespravljene donjela ista prava kao što imaju i druga zanimanja, a i smanjila prisilnu prostituciju.
Legaliza prostitucije bi donesla jedino to da bi se registrirane prostitutke redovno lječnički pregledavale.
Sve drugo bi ostalo kak je.
Prisilna prostitucija bi bila još gorja, to se vidi u onim zemljama gdje je legalizirana.
Usluge bi se davale bez računa jel bi se inače smanjila zarada.
Na kraju ih se nebi registriralo ni 50%.

Tko je glasao

I redovni liječnički

I redovni liječnički pregled je u ovom slučaju pomak.Za sada nemamo ni to....a te osobe šire zarazne bolesti.
To je kao da pustimo osobe koje šire tuberkolozu a mi ih puštamo da šire bolest okolo.
Isto je i sa prijavom tj. plaćanjem poreza.Za sada je to 0 kuna u proračun.
I 10% prijavljenih je bolje nego 0 %

Tko je glasao

Ona prostitutka koja drži

Ona prostitutka koja drži do svojeg zdravlja se ovak i onak redovno da pregledat, pazi na zaštitu kod posla i to sve u svojem interesu.
Zarazne bolesti se širiju u svim zemljama bez razlike na njihov standard.
Bolesti se širiju zbog onih koji imaju pamet u spolovilu i njihovom opredjelenju kod spolnog odnosa.
Njima žrtve nisu važne, i čak su mišljenja: kad sam več ja bolestan, onda mi je sve jedno za druge.

Tko je glasao

i njihovom opredjelenju kod

i njihovom opredjelenju kod spolnog odnosa
Nisam shvatio ovaj dio rečenice.
Odnosi li se to na spolnu orijentaciju ili nešto drugo?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ima raznih opredjeljenja i

Ima raznih opredjeljenja i pojedinačna ne treba ekstra navađati. Svaki odrasli čovijek to zna.

Tko je glasao

Kod nas ima dosta ilegalne

Kod nas ima dosta ilegalne prostitucije seksualne i ostalih vrsta i namjena. Zakonom bi se regulirala ona seksualna. Ako se slažemo da nešto postoji onda je, to nešto, bolje zakonski regulirati.
Prostitucija bi mogla biti interesantna i za onaj dio prostitucije koji zovemo još i mito, korupcija i sl. Zamislite koje atraktivne prostore treba za tu namjenu. Eto prilike, a znanje već imamo. U poslovanju sve je nekako tajno, mračno, konspirativno. Posao se odvija u zaključanim sobama. Računi, promet, porez, inspekcije ?? Prilika za mutež idealna.
Naravno da će Crkva kao institucija biti protiv.

Tko je glasao

Ako donesemo zakon o zabrani

Ako donesemo zakon o zabrani prostitucije onda ih se može kazneno progoniti.
No čitava ta priča je na tragu nečega što se zove uvoz radne snage iz jugoistočnih država. Bit će mnoštvo muške populacije, već je i sada, koji će tražiti jeftine zabave, a to je na tragu otvaranja javnih kuća, pa bi mnogi mogli doći do kruha bez motike, putem prostitucije, pogotovo u Zagrebu i većim centrima.

Tko je glasao

U Švedskoj su prostitucija

U Švedskoj su prostitucija i trafficking smanjeni zakonom po kojem kaznu plaćaju i korisnik usluga. No, naravno tako nešto ovim našim političarima, a vidim i velikoj većini muške populacije, ne pada na pamet.

Tko je glasao

Pa gospodo moja, zar vi

Pa gospodo moja, zar vi doista nemate vaznijih problema za rjesavanje? Pa dajte, jebalo vas piskaranje i mudrovanje, ostavite se kompjutera, do dvijetisucite niste ni znali sto su oni (u uredima ste se sluzili sa elekricnim i manuelnim pisacim strojevima), primite se nekog korisnijeg posla.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci