Tagovi

Presuda prije presude...

Kako se Haag u dosadašnjoj "praksi" pokazao i dokazao isključivo kao politički sud takvu će i odluku donijeti. Presuda će biti politička odluka i kompromis između optužujuće i oslobađajuće presude kako bi i jednoj i drugoj strani izbili argumente oko eventualnih prigovora. I uvijek će nam odgovariti u stilu: "Pa što želite, mogli su dobiti više/manje, ovisno o strani.
Po ovoj teoriji Čermaka će proglasiti krivim (to moraju), i osuditi ga na onoliko koliko je bio u pritvoru. Bit će slobodan čovjek. Markaća će također proglasiti krivim i odležat će još godinu-dvije s tim da je vjrojatno prenešeno njegovim odvjetnicima da će zbog dobrog vladanja, bolesti ili nećeg sl. biti na slobodi za 6 - 8 mjeseci. Gotovina će biti proglašen krivim i odležat će još 5-8 god. No ono što je (uz generale naravno), bitno jest da će svi biti proglašeni krivima odnosno da je Oluja zločinačka i namjera i pothvat. To će biti jasna politička poruka kako su svi podjednako krivi. To je suština i poslanje Haškog suda. Što je više moguće izjednačiti krivnju "uljuđenim europljanima".
Ovaj kratki "dnevnik" (više neki kratki osvrt tipa bit će :)), pišem nekih sat vremena prije čitanja presude. Kako je lakše biti general poslije bitke, usudio sam se evo biti vojnik prije bitke i izložiti se "pogibelji" komentara.
U dubini duše želim da se naše generale (namjerno neću reći junake jer junaci ne grade naftno carstvo tijekom junačenja), proglasi nevinim ali mi razum i životno iskustvo kazuju da tome tako neće biti. Strpimo se još sat vremena !

Komentari

http://www.youtube.com/watch?

http://www.youtube.com/watch?v=xQj5Z_hy_Do&feature=player_embedded

Priručnik fraza kojima se treba znati služiti svaki politikant u Hrvatskoj kojim zvuči pametno a zapravo ništa time ne kaže:

PROSVJED I ULICA NE MOGU NI U KOM SLUČAJU POMOĆI___________________

MISLIMO DA TREBAMO DJELOVATI KROZ INSTITUCIJE _____________________

___________TREBA BITI OPTIMIST I MI U OVOM SLUČAJU OČEKUJEMO __________ (navesti pozitivan ishod)

__________ŽELIMO POSTUPITI ZRELO I MUDRO__________

_________ŽELIMO SJEST SA INSTITUCIJAMA__________

__________DA ĆEMO S VLADOM_________PREDSJEDNIKOM______SJEST ZA ISTI STOL

___________VIDJETI KOJA JE STRATEGIJA_______KAKO POMOĆI___________________

___________NIKAKAV RADIKALIZAM NEĆE RJEŠITI POGREŠKE_____________________

____________MISLIM DA TREBAMO NAPRAVITI JEDAN ANALITIČKI OSVRT NA TO_____________

_____________PROSVJED UVIJEK OSTAJE KAO JEDNA KRAJNJA MJERA____________________

__________ŽELIMO POKAZATI______________DA DRŽIMO DO NJIHOVOG MIŠLJENJA

_______________MORAMO ISKORISTITI SVE MOGUĆNOSTI_________

_______________MORAJU BITI U FUNKCIJI IZGRADNJE OVOGA DRUŠTVA__________

______________MORAMO POKAZATI DA SMO ZRELI___________________

____________ZRELOST DEMOKRACIJE_______________

____________NE MOŽEMO OD_______________STVORITI SLUČAJ

____________NIJE_____________STVARI SE NE RJEŠAVAJU NA ULICI

__________NAŠ PUT ZA BUDUĆNOST______________

U OVOM TRENUTKU NIJE VRIJEME DA RJEŠAVAMO PROBLEME NA ULICI

________MI ĆEMO BITI APSOLUTNO ODLUČNI___________

Tko je glasao

@kozmopolit

Priručnik fraza kojima se treba znati služiti svaki politikant u Hrvatskoj kojim zvuči

Takav priručnik ti se u stručnim marketinškim krugovima zove stupidarij. Zbirka izraza i fraza na svaki upit.

Sve dobro

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

Turbo Jaca - nepravomoćno i prvostupanjski

U prvoj rečenici nam pojašnjava kak je to nepravomoćna presuda. Aha. Sad samo još dodatne dvije godine tamnovanja, pa će lice pravde zasjati u punom sjaju, a lica naših generala će biti ocrnjena i naborana. Tko se još uvijek poziva na nekakvo pravo, taj je zlonamjeran. Prvostupanjska?! Zar to umanjuje težinu ove nesnosne presude? Ona je presudna za sudbinu mnogih ljudi već sada. Tko govori o prvostupanjskoj, taj je demagog koji Hrvatsku svjesno vodi u propast. Hoćemo li čekati još dvije godine e da bismo vidjeli kako to nije sud pravde? Samo izdajica može naglašavati i u priču uvlačiti, nepravosnažnost, i ostale "olakotne okolnosti" koje bi nas trebale tranquilizirati. Oklada: Josipović će, ne zbog profesionalne deformacije, nego zbog osobne karakterne ljigavosti, jamačno istaknuti kako je presuda nepravomoćna. Ujeo vuk magare, a to što će generali za tu nepravomoćnost trunuti dalje u tamnici, kuhana nogica ne će se ni osvrnuti.

Tko je glasao

U prvoj rečenici nam

U prvoj rečenici nam pojašnjava kak je to nepravomoćna presuda.
Jaca Amsterdam i njezina veleizdajnička banda je dobila instrukcije od britanskog ministra pravosuđa Kennetha Clarka 13.4.2011, kakve izjave treba uputiti javnosti.

Jedino me iznenadio Barba Luka, nikad nebi mogao očekivati tako nešto od njega. Pokazao je da je čovjek u ovom slučaju i da ne kalkulira, možemo mi sada govoriti kako odlazi u mirovinu pa mu je svejedno,ali jedini je imao muda reči ono što ide Haag.

http://www.jutarnji.hr/presuda-gotovini--luka-bebic-kaze-da-je-rijec-o-p...

Tko je glasao

Komentiram samog sebe

Dopustite mi barem trunku narcisoidnosti pa ću komentirati samog sebe.

"Kako se Haag u dosadašnjoj "praksi" pokazao i dokazao isključivo kao politički sud takvu će i odluku donijeti" - treba li sumnjati u ovu tvrdnju ?

"Po ovoj teoriji Čermaka će proglasiti krivim (to moraju), i osuditi ga na onoliko koliko je bio u pritvoru. Bit će slobodan čovjek." - Proglašen krivim i oslobođen.

"Markaća će također proglasiti krivim i odležat će još godinu-dvije s tim da je vjrojatno prenešeno njegovim odvjetnicima da će zbog dobrog vladanja, bolesti ili nećeg sl. biti na slobodi za 6 - 8 mjeseci" - Proglašen krivim ali kazna je drakonska. Ni u najmanjem dijelu nisam očekivao ovako tešku presudu.

"Gotovina će biti proglašen krivim i odležat će još 5-8 god." - Proglašen krivim ali veličina kazne je nevjerojatno strašna.

"No ono što je (uz generale naravno), bitno jest da će svi biti proglašeni krivima odnosno da je Oluja zločinačka i namjera i pothvat." - Tako i presuđeno. Oluja je udrženi zločin. Bit će neviđenih posljedica zbog ovoga.

"To je suština i poslanje Haškog suda. Što je više moguće izjednačiti krivnju "uljuđenim europljanima"." - Treba li i ovom što dodati ?

" Kako je lakše biti general poslije bitke, usudio sam se evo biti vojnik prije bitke i izložiti se "pogibelji" komentara." - usudio sam se i u velikom dijelu bio u pravu.

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

http://www.tportal.hr/vijesti

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/122590/Gotovina-je-pridonio-udruzen...

evo izvješća. ovo s Čermakom mi nije baš jasno, ali ja sam daleko od eksperta...

Tko je glasao

@Veli

Čermak nije bio u prvom zapovjednom lancu i prema tomu nije mogao biti odgovoran po zapovjednoj liniji nego je optužen zbog lažnog svjedoćenja svjetskim TV kućama kako čine sve što je potrebno. I to mu je sudac i rekao. Nije organizirao gospodarstvo u Kninu i okolici, nije pokrenuo rad bolnice, nije popravio ceste....
I zbog toga je odgulio 5 g u zatvoru.

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

hvala ti. ja sam pobrkala

hvala ti. ja sam pobrkala lončiće kada sam pomislila na njegov dvorac, a to je već pitanje naše mafije na vlasti koje bismo morali mi riješiti...no bojim se da radimo upravosuprotno - ozakonit ćemo pljačku!

a Ameri nas fino glade po glavi...

Tko je glasao

@Veli....

Pa mislim da sam se i ja ogradio ....."naftnim carstvom"... :)

No dao bog da smo se malo iše "gladili" s amerima......ne bi bilo generala u Hagu, bili bi odavno članica EU, srbija bi bila doista proglašena agresorskom i zločinačkom državom (umjesto nas)....
itd.itd.itd.
Sad tek vidite koliki je težak krimen Mesića, Sanadera, Kosorice i ostale ekipe !

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

he, he...misliš? sve je to

he, he...misliš?

sve je to njihova ležija, bojim se...vidjet ćemo... :)

u svakom slučaju, ja ne mislim da smo mi nevinašca jadna i podržavam presudu. a tko je čiji pijun - to možda naša djeca ili unuci budu saznali...

Tko je glasao

@Veli ....

Možemo li se složiti da su nam, uz nizozemce, najveći protivnici ulasku u EU britanci i francuzi ?

Možemo li se složiti da su britanci i francuzi desetljećima blagonakloni srbima ?

Možemo li se složiti da niti britanci niti francuzi ne smije pisnuti bez dozvole amera ?

Ako se možemo složiti u ovome, onda bi trebalo biti jasno da nitko iz RH ne bi bio osuđen da smo poduprli Amere u Iraku i ostalim akcijama. Ali nismo, mi smo poduprli mišljenje onih koji nas ne žele - EU.
Tko je podržao akcije amera ? Pa VB i Francuska. Treba li tomu što dodati. Davnih dana bi bili članovi EU-a

Sve dobro

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

sve više znam da ništa ne

sve više znam da ništa ne znam, moj Slavonika!

http://www.nacional.hr/clanak/105948/veleposlanstvo-sad-a-hrvatska-je-im...

pogotovo kad treba čitati između redaka!

Tko je glasao

Između redova - prazno


Važan sudionik, čovjek iz grupe zbog čijeg ne suđenja na vrijeme odgovara Gotovina, jedan od onih koji će zbog ch.23 ipak trebati odgovarati u, valjda zna kada pita i tvrdi:

"KAKO ĆE reagirati Amerikanci, naši saveznici u Oluji? Haški sud je presudio da je Oluja bila udruženi zločinački pothvat, po tome ispada da je i SAD bio dio tog zločinačkog pothvata"

Željko Sačić je jedan od organizatora sutrašnjeg prosvjeda na Trgu bana Jelačića.

Tko je glasao

@Veli....

Koliko moj stari hard s isto takvim procesorom može shvatiti i prihvatiti, toliko mogu i dokućiti.

Mislim da priopćenje nije ništa drugo do još jedan u nizu lijepi riječi o ružnoj stvarnosti tzv. pomirenja, dobrosujedskih odnosa i nekadašnjeg bratstva i jedinstva. Sve u kontekstu ovogodišnjeg BB "Ljubi bližnjeg svog".

No u nekom kutu lijevog bajta stoji ona..........eh da smo svojevremno rekli DA,IDEMO U KOALICIJU S VAMA !

Sve dobro

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

@Veli....

To je sada tema naše današnje rasprave. Da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, odnosno da ono što nećemo odmah zahvatiti da mora kapitulirati u nekoliko dana.

Mislim da odgovor na Haški dokaz leži u drugom dijelu iste rečenice. No tako to bude kad "stručnjaci" selektivno čitaju.

Za mene riječ kapitulirat predmnijeva vojsku a za tebe ?

Sve dobro

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

Manje komentara ali jačih

VJ, ovakvi komentari s golim linkom je obični spam - kak će ova djeca učiti od tebe kad daješ negativni primjer!

Tko je glasao

mea culpa, prijatelju! malo

mea culpa, prijatelju!

malo se umorih od svega, iskreno priznajem i ne opravdavam se. istovremeno pratim više toga. mogu reći da se s tobom slažem da su generali žrtveni jarci, ali nedužni nisu sigurno. najgore je ostalo ni manje ni više nego nama ovdje doma - mafija.

međutim, činjenica jest da su likovi bili prisutni na Brijunima, da su bili generali i sve po redu kako slijedi. rat je svirepa stvar i to je to, pogotovo kad je izrežiran i sad je već tako sve providno, a naši ljudi žale generale, vjeruju političarima...za mene malo previše! žaliti moraju svoju djecu koja će nositi breme naše gluposti i povodljivosti, nacionalizmu, nesnošljivosti, mržnji...

i nema tu sreće još 100 godina kako si sam kazao...

Tko je glasao

Eh, ta politika

Štovana VJ,
pozdravljam tvoju reakciju ka afirmativnom tumačenju dijela politike koji se naziva ratom. Previše je tu bilo prljavoga u pozadini iskrenih žrtava naših dečki koji su vjerovali vodstvu. Još nije vrijeme za potpunu istinu jer bi na istoj profitirali neki novi hapači. Ovim osuđenicima će u žalbenom postupku biti smanjena krivnja i to je unaprijed planirano. Koncept suđenja je politički a taktika zavijena u pravo - i tako je to bilo oduvijek. Sad se neki čude kao to je politička presuda - dobro jutro, koja presuda to nije!!?
Pokušaj da se presuda kolektivizira na čitav nacionalni korpus je običan prljavi politički spin koji ima za cilj težište društvenih previranja prebaciti na nacionalno kako bi se umrtvilo otkrivanje poptpuno promašenog koncepta poslijeratnog razvoja hrvatskog društva, a time i odgovornost svih političkih elita koje su na bilo koji način participirale političku infrastrukturu a koja je nacionalni korpus bacila u ralje svjetskih i domaćih hapača. I naravno da tu nema nevinih. Ja sam samo htio uzgred napomenuti da su Gotovina i Markać treći ešalon i da je netko namjerno preskočio neke likove u pozadini koji su umjesto ovih trebali omastiti brk u Sheveningenu. Ali to ti je tak - politika je uvijek bila kurva i takva će ostati bez obzira na light određenja ex katedra.

Tko je glasao

potpuno se slažem da će im

potpuno se slažem da će im kazne biti smanjene, dok mi je pažnja zaokupljena ovakvim detaljima jer, naravno, mozak mi ne spava i slažem mozaik:

Luka Mišetić, odvjetnik hrvatskoga porijekla, ali uknjižen u američku odvjetnički registar, bio je jako sklon hrvatskom modelu rješavanja problema: silni su novci izdani kako bi se Gotovinin slučaj riješio zakulisnim trgovačkim ‘lobiranjem’ s Amerikancima, svakako prije izlaska pred Haaški tribunal. Gotovo sigurno, dvije strane uspostavile su uspješan dogovor. Ali se onaj Orie, apolitični sudac, na taj dogovor uopće se ne osvrće. Zato neki dan u HTV-om Dnevniku možemo čuti tezu, skrojenu u devedesetima koje su samo kalendarski savladane: kako je Haaški sud jedan politički sud, specijalistički koncentrira na rušenje Hrvatske kao države.
Po svemu sudeći, prognoze nisu dobre, honorar za Mišetića slabo je pomogao pravno-politički neukom Anti Gotovini, koliko god bio heroj i simbol.
(ulomak iz članka Jasne Babić)

Tko je glasao
Tko je glasao

Mislim da nema smisla

Mislim da nema smisla otvarati kladionicu i licitirati godinama i mjesecima.
Za zlocin je 5 godina uvredljivo malo, za zlocinca je 5 godina dobar komad zivota. Iz i ljudskog postovanja i prema zrtvi i prema zlocincu iz tog razloga mi je odbojno licitiranje i kada je on zlocinac, a kamoli kada ne znamo da li je kriv ili nevin.

Druga tocka s kojom se ne slazem je da je osuda generalima automatizmom osuda Oluji dakle osuda Domovinskom ratu dakle osuda stvaranju RH dakle osuda samoj RH. Cinjenica da nije citav vojni i politicki vrh kolektivno zavrsio u Haagu nego je tamo zavrilo nekoliko pojedinaca govori o individualiziranoj krivnji i da su zla koja su se dogodila ekscesi, a ne pravilo ponasanja.
Mozda je u meni greska, ali zaista ne vidim da presuda generalima, kakva god ona bila znaci i bilo kakvu presudu drzavi i gradjanima.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

@griotta Sva sreća da nam ti

@griotta
Sva sreća da nam ti ne braniš generale nadobudna pravnice, ali je ionako antihrvatski državni vrh dovoljno učinio zla po naše generale uz političko suđenje u Haagu. Dali su im materijala skupa sa Stevanom Mesićem (transkripti) više nego su ih to gazde tražile jer poturica je gori od Turčina.

Lako je sada moralizirati i glumiti generala poslije bitke.
Gdje su svi ti moralizatori bili kada se u Hrvatskoj ginuluo za slobodu i za dom?
Zar se olako zaboravljava pubuna hrvatskih Srba, balvan revolucija i agresija
Srbije na Hrvatsku? "Bit će mesa, klat ćemo Hrvate" to se zaboravlja?

Što su Hrvati trebali učiniti, pokorno gledati kako im Srbi rade državu u državi tj. na hrvatskom teritoriju?
Dok su Srbi imali traktorijadu i bežaniju i sa sobom su ponesli sve što su mogli ponijeti, dotle su Hrvati sa plastičnim vrečicama bježali iz svojih mjesta i ostavljali vrijedne stvari za sobom.

Kao što sam veće negdje prije naveo, vrijeme je da domaći veleizdajnici plate račune
za svo orgijanje po ovoj napaćenoj zemlji i na teret hrvatskog naroda i da se više nikada ne pojave u političkom životu Hrvatske jer im tamo nije mjesto. Maske su pale, igra je gotova.


Bigulica
Neke od njih navodi Klauški u svom komentaru

S Klauškim sam se u puno toga mogao složiti po pitanju Jace, HDZ-a, kriminala itd. ali u ovom slučaju je zastranio toliko da mi izgleda kao da čitam propagandni materijal CPAO KPAJIHE, Šešeljeve pamflete na nekom ospkurnom velikosrpkom portalu, ali index.yu nije daleko od toga.

Zanimljivo je bilo za čuti kako je jedno vrijeme Srbijanka čitala presudu hrvatskim generalima. Naime, bila su tri prevodioca, dva Hrvata (muški i ženski) i Srbijanka.
Na HRT i RTL je nakon muškog glasa, simultano prevođenje počela raditi srpska prevoditeljica, ali su na vrijeme prebacili na hrvatsku prevoditeljicu, jedino je Nova ostala "autentična", odnosno Saša Kopljar je obrazložio kako su ostavili onako kako Haag prenosi, znači hrvatski generali su morali slušati prevođenje na srpskom jeziku?!

Da se malo prisjetimo velikosrpske pobune:
http://www.youtube.com/watch?v=Nz9mtehgd0w

http://www.youtube.com/watch?v=yTQzsGNrWHo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=iHHjUkuqjeg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3oM5l-xk09s&feature=related

Srpski tenkovi bjezeci pred Olujom pregazili srpske civile:

http://www.youtube.com/watch?v=0o32wI3_od0

HDZ-ov koalicijski partner, saborski zastupnik, četnik i velikosrbin Vojislav Stanimirović:

http://www.jutarnji.hr/vojislav-stanimirovic-za--politiku---nije-istina-...

http://www.youtube.com/watch?v=F7zmaZn-mm0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=5RMgt7OyCXA

Abolirani četnik Rade Leskovac slobodno šeće Hrvatskom i još se bahati:

http://www.youtube.com/watch?v=I-oiJUv5a88&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=G_Ri0n4go2I&feature=related

Umjesto Alphonse Oriea je slobodno tamo mogao presudu izricati Rade Leskovac:
http://www.youtube.com/watch?v=BrNZn0TOf90

Srpski tjednik "Novosti", kojeg financira hrvatska država (Ministarstvo kulture, Božo Biškupić) i neke njihove naslovnice:

http://img820.imageshack.us/i/ddk1.jpg/

http://img852.imageshack.us/i/oba01.jpg/

Za kraj Vladimi Šeks:

http://www.youtube.com/watch?v=xKUbMARS1so

http://www.youtube.com/watch?v=wQ_t-Z_2J2A&feature=related

Malo Sanadera i Mesića:

http://www.youtube.com/watch?v=_RfINEBZZeQ

Tko je glasao

zločin opravdava zločin?

Uvijek me iznenadi ta teza. Ili si dobar ili nisi dobar. Nikakav argument nije "a pogledajte što su oni radili nama".

Tko je glasao

Ne grizi psa za uho- opasan gazda

Nikakav argument nije "a pogledajte što su oni radili nama".
Kako nije argument?
Ta nakon svega proživljenoga, osveta je bila tako sitnih razmjera u odnosu na ostale ratove, da bismo mnogima mogli poslužiti za primjer , a pogotovo ovima koji nam ( ne tebi) sude .

"Ili si dobar ili nisi dobar".
Crno-bijela slika zaphode.

I dobri učine zlo kada ih zli slome - svojim zločinima nad njihovim obiteljima, prijateljima, sugrađanima.

A rat nije igra šaha s dobrim prijateljem, da si ili crni, ili bijeli, već borba na život i smrt, u kojoj ima puno više nijansi. I ljudi nisu strojevi, da na njih ne bi djelovale njihove emocije.

Ili si dobar ili nisi

Haaška groteska :
Ne grizi psa za uho, dok te grize- opasan gazda
http://pollitika.com/je-li-legalno-ugristi-psa-za-uho

Tko je glasao

@ppetra

Kako nije argument?
Ta nakon svega proživljenoga, osveta je bila tako sitnih razmjera u odnosu na ostale ratove, da bismo mnogima mogli poslužiti za primjer , a pogotovo ovima koji nam ( ne tebi) sude .

potpis

Crno-bijela slika zaphode.
I dobri učine zlo kada ih zli slome - svojim zločinima nad njihovim obiteljima, prijateljima, sugrađanima.
A rat nije igra šaha s dobrim prijateljem, da si ili crni, ili bijeli, već borba na život i smrt, u kojoj ima puno više nijansi. I ljudi nisu strojevi, da na njih ne bi djelovale njihove emocije.

I na ovo.
No htio bih pokušati makar malo raščlaniti ovakva i slična tumaćenja. Naime ne bi smjelo biti isto da li netko čini zločin iz koristi, zabave i nečeg sličnog ili kada to čini radi osvete. Naime ima jedan primjer u blizini mog mjesta stanovanja a koji ima izravan doticaj s razdobljem DR.
Vjerojatno ste čuli za obitelj Olujić. Tu nesretnu četveročlanu obitelj pobilo je nekoliko HRV vojnika. I djecu. Za mene je to klasičan oblik ratnog zločina i nema te olakotne okolnosti kojoj bi smanjio kaznu makar doživotnog zatvora. Pa kakav to um mora biti da i djecu ubije ? Pa kome oni mogu biti krivi ? Strašno i nemam riječi. Zbog ovakvih djela moram se stiditi. I ispričati. A dobili su samo 20, 12, 10, 8 i 7 god.
Ali prilično mogu opravdati ukoliko se takve stvari dogode na osnovi osvete ukoliko je ona učinjena pravoj osobi. Nikako nekoj nevinoj. Naime, pozivam sve one koji ne shvaćaju što je to, neka sjednu na par minuta i prisjete se da li su izgubili nekog svog najmilijeg. Koliko su im oni značili. Koliko su bili tužni. Koliko im je trebalo vremena da se oporave. Možda je vaše dijete ubijeno.
E sad dodajte da su vam tu osobu silovali, zvjerski tukli, klali, igrali se s njihovim glavama i odsječenim udovima....a vi ste saznali tko je to učinio. I taj drži pušku uperenu u vas. Vi krećete osloboditi svoju kuću i uhvatite krvnika. I ponovo vidite sve slike vašeg najmilijeg. Imate li snage...imate li ?
Nismo svi isti, ja sam po prirodi optimistična osoba i mislim da ni tada ne bih mogao učiniti to. Ali nismo svi isti. Netko prije a netko poslije pukne. Netko prije a netko poslije oboli od PTSP-a. Netko tijekom rata. I pukne, ubije....
I zato odgovara general Gotovina i Markać.
Nikad to Hag niti EU neće shvatiti niti bilo tko koji nije živio između zvukova metaka i redova granata.

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

zaphod Uvijek me iznenadi ta

zaphod
Uvijek me iznenadi ta teza. Ili si dobar ili nisi dobar. Nikakav argument nije "a pogledajte što su oni radili nama".

Hrvatska je vodila obrambeni i oslobodilački rat. Svaki rat je prljav i normalno je bilo za očekivati odmazde od pojedinaca čiji su prijatelji ili obitelj bili ubijeni ili su im kuće bile porušene od strane srpskog agresora. Krajnje je bezobrazno sada moralizirati i filozofirati o krivici žrtve. Naravno, tko nije doživio takvu sudbinu može s visoka promatrati na sudionike obrambenog rata i olako izricati kazne.

Tko je glasao

kozmo...

... gle - ne možeš stisnut i prdnut - da se izrazim seljački.

Ako smo u nekim vremenima tražili pomoć UN-a, dobili (šugave) UNPA zone i slično, priznali sud i slično... onda je to to. Nema nazad.

Možemo mi sad govoriti o nepravdi i uroti i čemu god.

Inače - mislim da svi mi ovdje znamo da je rat prljav i ovakav i onakav. Ratno pravo je relativno nova stvar i prilično zbunjujuća - kako se to ispravno vodi rat. Međutim, mislim da se ovdje najviše "svađaš" sa krivim neistomišljenicima. Nitko ne spori ovo što si ti rekao.

Ali većina ljudi pamti i ZLU retoriku neke naše vrhuške, pamti novinare koji su bili osvetoljubivi, režimski, mijenjali kako vjetar puše i svi smo imali susjede, neki i suborce - koji su se hvalili ne baš lijepim stvarima.

Ovaj obrambeni rat je imao puno lijepih stvari - jako malo civilnih žrtava, strpljenje, efikasnost itd. itd. A imao je i isto tako glupih i ružnih. I što sad?

Tko je glasao

normalno je bilo za očekivati

normalno je bilo za očekivati odmazde
ok, normalno, ali da li to znači da smatraš da to treba izuzeti od kažnjavanja?
normalno je za očekivati ---> ok je?

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

ok, normalno, ali da li to

ok, normalno, ali da li to znači da smatraš da to treba izuzeti od kažnjavanja?
normalno je za očekivati ---> ok je?

Ne smatram da se zloćin treba izuzeti od kažnjavanja. Ali ovdje se ne radi o pojedinačnim zloćinima, nego Haag pokušava proturati tezu o organiziranom zločinaćkom poduhvatu protiv srpske nejači.

Gdje je Veljko Kadijević? U Rusiji. Što rade međunarodne institucije da se taj zlotvor i krvnik preda pred lice pravde?

Ne sudi se generalima nego hrvatskom obrambenom i oslobodilačkom ratu, koliko god neki poput odvjetnika Veljko Miljevića govorili suprotno. Upravo iz izjava suca Alphonsa Oriea kada je rekao:pojedini članovi političkog i vojnog vrha Hrvatske dijelili zajednički cilj trajnog uklanjanja srpskih civila iz takozvane Krajine silom ili prijetnjom sile.

Tko je glasao

Oluja je imala elemenata etničkog čišćenja

pojedini članovi političkog i vojnog vrha Hrvatske dijelili zajednički cilj trajnog uklanjanja srpskih civila iz takozvane Krajine silom ili prijetnjom sile.
Da, neki članovi političkog i vojnog vrha su upravo tako postupali, ali to je dio onih kostura kaj još ne smiju ispasti iz ormara. Profesionalci ne bi ni u ludilu snimali sastanak tog stupnja povjerljivosti kakav je bio na Brijunima. I ne treba raditi spin, nije problem tko je dilao transkripte već je problem bio onaj koji je dozvolio da se to snimi. Tada je za to bio nadležan pjesnik Tolj, šuškova suza u oku.

Tko je glasao

Sva sreća da nam ti ne braniš

Sva sreća da nam ti ne braniš generale nadobudna pravnice
vjerojatno, budući da je kolega mišetić očigledno vrhunski odradio posao. još se nije ni prašina slegla, a već su krenula nagađanja koliko je love dobio za obranu i koliko je za takvu obranu realno zaradio. sljedećih dana bit će samo još gore i ne bih mu rado bila u koži.

nažalost, najmanje 95% ljudi koji su danas po zagrebu hodali očajni i uplakani nema pojma što se to uopće točno njima stavljalo na teret, koji su bili dokazi obrane, a koji optužbe. nekak to baš i nije relevantno, bitno da je oslobađajuća presuda "po pravu i pravdi", a osuđujuća je naravno politička, ako ne i osvetnička.
naravno, oslobađajuća čermakova samo je tu zato da izbije argument da se radi o neselektivnom osuđivanju.
šta ćeš, lakše je prebaciti na crno-bijelo pa onda tako promatrati svijet.

Dok su Srbi imali traktorijadu i bežaniju i sa sobom su ponesli sve što su mogli ponijeti, dotle su Hrvati sa plastičnim vrečicama bježali iz svojih mjesta i ostavljali vrijedne stvari za sobom.
a kozmopolit je stajao sa strane i sastavljao zapisnik tko s čime bježi.

daj se okanite više matematike i kalkulacija; što su srbi radili, koliko je žrtava na ovoj, a koliko na onoj strani.
ako ne netko radio zločine, neka bude kažnjen bez obzira na to koje je nacionalnosti on, a koje je nacionalnosti njegova žrtva. pa valjda je barem to neka civilizacijska tekovina, ako nije već u ljudskoj naravi da joj se zločini GADE, bez obzira na to tko je počinitelj, a tko žrtva.

i opet ponavljam, kao i desecima puta dosad - pa nemamo ograničen broj osuđujućih presuda pa da ih moramo "šparati" za one druge.
ako su pljačkali - osuditi.
ako su palili - osuditi.
ako su ubijali izvan pravila ratovanja - osuditi.
jebe mi se živo koga.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

@griotta

¸vjerojatno, budući da je kolega mišetić očigledno vrhunski odradio posao.

Jedna od deset. Vrhunski, nema šta !

...još se nije ni prašina slegla, a već su krenula nagađanja koliko je love dobio za obranu i koliko je za takvu obranu realno zaradio. sljedećih dana bit će samo još gore i ne bih mu rado bila u koži.

U business svijetu postoji običaj da se za izvršeni posao nešto i plati. A postoji u busines svijetu i kazna za neizvršavanje posla, nekvalitetno izvršavanje radova i kašnjenje koja ze zove - penali. U business svijet taj naziv penali se sasvim normalno i sasvim često ugrađuju u ugovore koji postaju obveze. I ako izvođač ne obavi radove po zahtjevu naručitelja lijepo plati - penale.
Od 10 točaka (čini mi se), obrana je "uspjela izvršiti" posao za 1 točku. Slovima ....jednu. 10 - 1.
I uspjeli su u svom poslu, usputno, da optuže i naručitelja.
Naručitelj radova je RH a ja kao jedan mali, mikronski ili nano dio naručitelja koji financira, nisam zadovoljan izvedbom radova i tražim da se aktiviraju penali.
Imam li ja to pravo griotta ?
Toliko o razumijevanju čitanja, posla i života uopće.

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

naravno da imaš pravo, točno

naravno da imaš pravo, točno to ti i govorim.
srećom po gotovinu nisam ga branila ja (ne da bih mogla) niti ga je branio netko takvog mentalnog sklopa.
branio ga je mišetić.
rezultat je ispisan na 1377 stranica.
ti sam pogledaj kako si formulirao svoj smiješni napad na mene ("dobro da ga nisu takvi branili") pa mi reci tko je tu lud.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

@griotta

Ma jednostavno morao sam još dodati na ovu izjavu.

vjerojatno, budući da je kolega mišetić očigledno vrhunski odradio posao

To je toliko vrhunski odrađeno da je sudac svojom presudom izašao iz okvira statuta Haškog statuta i međunarodnog kaznenog suda kao i pravnog oblika koji napušta međunarodna pravna praksa.
Vrhunski nema što.
Ne mogu nego da ti naiskrenije poželim sve najbolje i da te, sutra, takvi brane.

Sve dobro

Važno je, sve je važno !

Tko je glasao

@griotta Suđenje u Haagu je

@griotta
Suđenje u Haagu je smišljena igra izjednačavanja krivice agresora i žrtve.

daj se okanite više matematike i kalkulacija; što su srbi radili, koliko je žrtava na ovoj, a koliko na onoj strani.

Srbi su digli oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske i sukladno tome su dobili ono što su zaslužili a to je legalna reakcija države na teroristički akt protiv nje i njenog naroda.
Nije se rat vodio u Srbiji nego u Hrvatskoj.

Republika Srpska i dalje postoji, stvorena na etničkom čišćenju, usput je nedavno dobila svoj međunarodni poštanski broj.

Republika Herceg Bosna je odavno ukinuta.

Znači postoje dvostruka mjerila za Hrvate i Srbe kako na suđenju tako i na geopolitičkom planu od strane međunarodnih sila.

Tko je glasao

sukladno tome su dobili ono

sukladno tome su dobili ono što su zaslužili
samo što se vjerojatno ne možemo usuglasiti oko toga da li je odmazda prihvaljiva i u kojoj mjeri.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

samo što se vjerojatno ne

samo što se vjerojatno ne možemo usuglasiti oko toga da li je odmazda prihvaljiva i u kojoj mjeri.

Bila je traktorijada i poginuo je 1 (jedan) civil u granatiranju Knina. Ostali su se dali u organiziranu bežaniju a među civilima je bilo i srpskih vojnika.

Zavisi koje informacije čitaš uslijed kojih imaš iskrivljenu sliku o istini, jer mediji svih ovih godina svesrdno pomažu u ocrnjivanju domovinskog rata.

Tko je glasao

Od mantre ti se smantalo...

Srbi su digli oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske i sukladno tome su dobili ono što su zaslužili a to je legalna reakcija države na teroristički akt protiv nje i njenog naroda.

Generali su (između ostalog) osuđeni za CIVILNE žrtve te za uništavanje preko 20.000 CIVILNIH ciljeva, tj. većinom obiteljskih kuća. NIJE im se sudilo za pobijene četnike, kao niti za 20.000 uništenih bunkera ili tenkova. Uništavanje civila i civilnih ciljeva nije "djelokrug" vojne akcije.

Tijekom nekoliko dana akcije oluja, hrvatska vojska je navodno ostvarila potpunu kontrolu nad nekad okupiranim teritorijem. Tko je onda činio ta zlodjela protiv civila i tko je za njih odgovoran? Ili su objekti izgorjeli zbog globalnog zatopljenja?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica Generali su (između

Bigulica
Generali su (između ostalog) osuđeni za CIVILNE žrtve te za uništavanje preko 20.000 CIVILNIH ciljeva, tj. većinom obiteljskih kuća. NIJE im se sudilo za pobijene četnike, kao niti za 20.000 uništenih bunkera ili tenkova. Uništavanje civila i civilnih ciljeva nije "djelokrug" vojne akcije.

Obrati se Savi Štrbcu na daljnje instrukcije.

Tko je glasao

Za razliku od tebe i još

Za razliku od tebe i još nekih, meni ničije instrukcije, pa niti Save Štrbca (tko je on?) nisu potrebne - imam oči i uši, znam i čitati, a otac mi nije Franjo... A ti mantraj i dalje u istom jatu koje zaserava cijelu naciju!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Za razliku od tebe i još

Za razliku od tebe i još nekih, meni ničije instrukcije, pa niti Save Štrbca (tko je on?) nisu potrebne - imam oči i uši, znam i čitati, a otac mi nije Franjo... A ti mantraj i dalje u istom jatu koje zaserava cijelu naciju!

Za razliku od tebe, meni je jasno tko je žrtva a tko agresor. Akcija Bljesak i Oluja je ćista kao suza. Imaš oči i uši, ali ne služe te dobro. Vidim da i čitaš propagande materijale srpske strane. Vjerojatno su bili kao i ovaj:

http://www.youtube.com/watch?v=tQxch0hPbUg

Naciju zaseravaju domaći izdajnici kojih se nismo riješili lustracijom. Ali ako se to ne učini, Hrvatska nema budućnosti. bit će kolonija.

Tko je glasao

Vidim da i čitaš propagande

Vidim da i čitaš propagande materijale srpske strane
Ne, ali ako te baš zanima, dala sam si truda i vremena i pogledala Pad Krajine - http://www.youtube.com/watch?v=ujiRVdNKXQA - gdje je prilično detaljno opisano od strane raznih sudionika tog vremena, što se zapravo događalo u, s i oko Krajine - tko ima volje i vremena, neka pogleda, premda je "dosadnije" od Oluje nad Krajinom. S tim u vezi, ne pada mi na pamet Krajinu kao političku tvorevinu veličati, ali niti minorizirati posve nepotrebna razaranja koja su se nakon oluje dogodila, a za koja sad zapjenjene gubice govore da su potezom Haaškog pera postali krimen cijelog hrvatskog naroda (toliko o zaseravanju).

Uvijek ću se boriti protiv kolektivne odgovornosti, a pogotovo protiv poistovjećivanja s gorim od sebe!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulice migullice, trabunjaš

Bigulice migullice, trabunjaš velikosrpsku propagandu. Ništa neće umanjiti Bljesak ili Oluju i oslobađanje hrvatskih teritorija od srpske bagre koja je digla oružani ustanak protiv Republike Hrvatske. Što su tražili, to su i dobili.

Ne, ali ako te baš zanima, dala sam si truda i vremena i pogledala Pad Krajine

Tko nas bre zavadi.

S tim u vezi, ne pada mi na pamet Krajinu kao političku tvorevinu veličati, ali niti minorizirati posve nepotrebna razaranja koja su se nakon oluje dogodila

Ti ćeš prosuđivati što su nepotrebna razaranja, ma nemoj.

Pokaži ta "nepotrebna razaranja" Knina. Nakon svog zla što ih je učinila srpska vojska i paravojska na teritoriju Republike Hrvatske, imaju sreće da nisu sravnani sa zemljom, nego im je dopuštena bežanija.

Ti si se našla moralizirati i određivati tko je kriv a tko ne.

zaphod
i nepoštena inteligencija...
Nema većih UDBA-ša od takozvanih desničara...

Lupetaš.

Tko je glasao

Ja ću prosuđivati s jednakim

Ja ću prosuđivati s jednakim pravom kao i ti! Eh, da, i više ću sebi vjerovati :)))

Tebi se očito nešto zmešalo, pa analiziraš na način kao da je Oluja bila oslobodilačka akcija Zagorja kojeg su okupirali Srbi iz Šumadije.

Radilo se o građanima Hrvatske koji su nakon ljubaznih poziva Tuđmana za ostankom ipak osjetili tračak sumnje i pobjegli, a događaji koji su uslijedili pokazuju da im je to bilo i najpametnije.

Da ne pričam koliko je uništavanje preko 20000 objekata na osvojenom području, osim što je bio zločin, još k tome i GLUP zločin, ujedno prokazao i vrlo jasnu Tuđmanovu namjeru a to je - da se Srbi na ta područja ne mogu vratiti.

S obzirom da su kreatori žločinačke namjere - Tuđman i Šušak - umrli, preostalo je suditi sljedećima po hijerarhiji. Da je Gotovina kusao tuđu kašu, već sam nekoliko puta napomenula.

Ti možeš sam sebe zvati kozmopolitom, ali ipak si samo plitki politikant iz selendre.

Pozdrav od bigulice migulice

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ja ću prosuđivati s jednakim

Ja ću prosuđivati s jednakim pravom kao i ti! Eh, da, i više ću sebi vjerovati :)))

Ja ništa ne prosuđujem, samo pišem da je Oluja i Bljesak legitimna akcija oslobađanja okupiranih područja od srpske vojske i velikosrpskih simpatizera, koje neće niti jedna politička presuda u Haagu promijeniti.

Vjeruješ ti, ponajviše Vojki Šešelju i Savi Štrpcu, što se vidi iz tvojeg pisanja.

Tebi se očito nešto zmešalo, pa analiziraš na način kao da je Oluja bila oslobodilačka akcija Zagorja kojeg su okupirali Srbi iz Šumadije.

Nego što, nego je bila oslobodilačka akcija. Osim ako ti smatraš da Republike Hrvatska nije imala pravo osloboditi okupirani teritorij od velikosrpske bande.

Radilo se o građanima Hrvatske koji su nakon ljubaznih poziva Tuđmana za ostankom ipak osjetili tračak sumnje i pobjegli, a događaji koji su uslijedili pokazuju da im je to bilo i najpametnije.

Zaboravila si na mitingašenje, oružanu pobunu i balvan revoluciju?
Radilo se o hrvatskim srbima koji su digli oružanu pobunu protiv Republike Hrvatske u svrhu osnivanja "Republike Srpske Krajine" na hrvatskom teritoriju, ti lupetaj što god hoćeš, istinu i činjenice nećeš promijeniti.

Kratke si pameti i još kraćeg pamćenja.

Da ne pričam koliko je uništavanje preko 20000 objekata na osvojenom području, osim što je bio zločin, još k tome i GLUP zločin, ujedno prokazao i vrlo jasnu Tuđmanovu namjeru a to je - da se Srbi na ta područja ne mogu vratiti.

Što se imaju vraćati oni koji su digli oružani ustanak protiv Republike Hrvatske?

Ti možeš sam sebe zvati kozmopolitom, ali ipak si samo plitki politikant iz selendre.

Pokušaj smisliti nešto bolje, urbana kokoško.

Tko je glasao

Plićak

Pridruži se timu za obranu u žalidbenom postupku - tvoja će im pomoć biti neprocjenjiva!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pridruži se timu za obranu u

Pridruži se timu za obranu u žalidbenom postupku - tvoja će im pomoć biti neprocjenjiva!

Kao i tvoja srpskoj propagandi.

Tko je glasao
Tko je glasao

Bigulica Promidžba već ubire

Bigulica
Promidžba već ubire plodove - http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...

Kao što ide i tvojeg mentora po sistemu malih koraka do konačnog cilja:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/savo-strbac-ovo-je-samar-za-politiku-...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci