Tagovi

Preskupa MOSTarina?

MOSTari, predvođeni eksponentom Opus Dei, Božom Petrovim, su po svemu sudeći uspjeli hrvatski cirkus apsurda dovesti do kulmincije tako što su onemogućili konstituiranje Hrvatskog sabora, a vjerojatno će isprovocirati i ponavljanje izbora.

I sve to postižu upornim neodustajanjem od svojeg programa, a nikakvog programa nikad i nije bilo, sve vrijeme se radi o nekakvim dosjetkama kojima se obje velike koalicije pokušavaju prisiliti na suradnju čiji je cilj postizanje jedinstva hrvatskog naroda, kojeg tako zagovara i vapi za njim predsjednica Države i Crkva u Hrvata. Da o hrvatskim "domoljubima" i ne govorim.

Platforma na kojoj bi se trebalo ostvariti jedinstvo je zapravo nastavak procesa "pomirbe sinova ustaša i partizana", koju je prema zamisli Maksa Luburića, koja je za cilj imala davanje legitimiteta ustaštvu kroz njegovo izvođenje na hrvatsku javnu i političku scenu, započeo provoditi Franjo Tuđman, koji je također bio poznat po programima koje se ali nije usudio nikome pokazati zbog silnog straha da mu ih ne ukradu, pa onda neki drugi počnu u život provoditi te remek-zamisli po mozgu pozeblih. A vrijeme je pokazalo da nikakvih, a pogotovo ne onih suvislih gospodarskih, programa nije nikad ni bilo.

Zapravo je, postojao je ali samo jedan program; kroz nacionalističko podilaženje naciji dokopati se vlasti, da bi se tom vlašću moglo okoristiti tako da se izvrši redistribucija narodnog bogatstva, što je značilo to bogatstvo preliti u vlastite džepove i džepove mahom vlastitih privrženika. I taj "program" je vrhunski realiziran provođenjem mega-pljačke hrvatskog naroda koja se eufemistički zove "pretvorba i privatizacija društvenog vlasništva".

MOSTari svjesni činjenice da nijedna od obje koalicije ne može sastaviti vladu bez njihove potpore, izmišljaju sve nove i nove "programe", postavljaju nove uvjete i otvoreno ucjenjuju i jedne i druge, uz stalna nastojanja Opus Dei, odnosno lidera MOSTa, Bože Petrova, da privoli sve MOSTare da se priklone HDZ-u, osiguravajući tako Tomislavu Karamarku izglednu mogućnost da mu predsjednica Republike ponudi mandat za sastavljanje nove Vlade RH.

Očito je da se taj proces među MOSTarima ne odvija na željeni način, jer oni nisu nikakva homogena cjelina, niti su svi skloni HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji, kojima, da bi ostvarili saborsku većinu, trebaju sve "ruke" MOSTara, dok je onima iz Hrvatska raste dovoljna i samo polovica njihovih ruku.

Onima iz Opus Dei, koji u rukama drže daljinski upravljač za Božu Petrova, je sve to jasno, strahuju i oni od toga da se MOST razgradi i da dio njegovih članova koalira s koalicijom Hrvatska raste, osiguravajući joj tako saborsku većinu, a time i pravo na sastavljanje vlade, što se naprosto ne smije dogoditi, jer to ne žele ni predsjednica RH, ni Crkva u Hrvata, ni "mjeritelji visine slavonskog kukuruza", ni onaj dio braniteljske populacije poznat kao "pijetetlije", "dignitetlije", "stožerlije", "šatoraši"... zato se odugovlači i odgađa odluka o tome uz koga će se MOSTari svrstati, jer se računa da će Božo Petrov, koristeći metode struke, uspjeti privoljeti najveći broj zastupnika s liste MOSTa da se priklone Domoljubnoj koaliciji, a ako se u tome ne uspije, slijede novi izbori. Prvi korak u tom smjeru je već napravljen opstrukcijom konstituiranja Hrvatskog sabora.

Trošak održavanja novih izbora, ako do njih dođe, bit će onaj račun koji su RH ispostavili oni naivci među nama, koji su vjerovali da postoji nekakav "treći put" i da taj "treći put" predstavlja upravo MOST, pa su mu i podarili svoje glasove, nesvjesni da su svoje glasove dali HDZ-ovom lažnjaku Boži Petrovu, kojega kontrolira Opus Dei.

Druga šteta će se teško moći tek tako izraziti novcem, ali koja sigurno neće biti mala, je (pre)dugo ostavljanje države bez zakonodavne i izvršne vlasti, jer su ovlasti tehničke vlade, koju danas predstavlja Milanovićeva vlada, prilično ograničene i svode se zapravo samo na održavanje "hladnog pogona", ostavljajući donošenje brojnih važnih odluka novoj "pravoj" vladi.

Znači, ukoliko se u nekakvom razumnom roku ne postigne rješenje, odnosno ne dođe do dogovora MOSTara ni s jednom od dvije grupcije, samo novi izbori su rješenje.

Nadam se tek da je Milanović kroz protekle izbore nešto naučio i da će promijeniti retoriku u predizbonoj kampanji, tako da "domoljublje" i Franju Tuđmana u potpunosti prepusti HDZ-u, koji na njih ionako polaže "patentna prava" i tako vrati glasove onih svojih birača koje je odbio hvaljenjem Tuđmana i busanjem u hrvatska prsa. Rječju, ako u potpunosti zanemari fašističku i klerofašističku Hrvatsku, koja je ionako HDZ-ov zabran i obrati se antifašističkoj Hrvatskoj, SDP će sa svojim koalicijskim partnerima, među kojima obavezno mora biti IDS, sasvim sigurno dobiti izbore.

Novi izbori će sasvim sigurno označiti kraj MOSTu i MOSTarima, jer su oni sami zorno pokazali da ne predstavljaju nikakav "treći put", jer ne nude ništa suštinski novo, nikakav gospodarski napredak, niti ičim pridonose razvoju demokracije u Hrvatskoj.

Komentari

O mi Fenice!

Kažeš da Petrova gura Opus Dei. Možda si u pravu.

Na mene ostavljaš dojam osobe koja ne vjeruje u mogućnost nečije, osobne kreativne inicijative. Svi su samo lutke nekih moćnih skrivenih igrača.

Ja mislim da sam ja samostalni igrač, ali mi ne bi bilo krivo da neki nevidljivi moćnik pogura opus mei. Međutim, za moj opus nitko ne mari, pa mi se čini da su ti veliki skriveni igrači uglavnom fantomi, a ako i nisu, interesi im dolaze u koliziju i anuliraju se, pa se njihova velika moć pretvara u nemoć.

Tko je glasao

Hvala na trudu

Hvala, sad su mi neke stvari jasnije.

Tko je glasao

Čergari

U više sam navrata na internetu u okvirima domaće politike primjetio naziv Čergari - množina, plural. Može li mi netko objasniti
što znači i na koga se odnosi?
Unaprijed hvala.

Tko je glasao

Čergari

U političkom smislu oni koji žive na putu od stranke do stranke i uvijek su se skloni prikloniti onima gdje mogu benefitirati bez obzira na ideološki ili vrijednosni predznak stranke-domaćina.

Inače sam pojam je aluzija na nomade koji su nekada neprestano mijenjali mjesto boravka, pokretao ih je duh panka, anarhistička filozofija, konjima ili starim vozilima išli su od jednog mjesta do drugog, bježeći od modernog svijeta i želeći uživati u svojoj slobodi.
Svojim karavanima išli su od mjesta do mjesta, festivala do festivala i često su se zbog toga sukobljavali sa vlasnicima na čijoj zemlju bi odsjeli.
Čergarima su '80-ih i '90-ih godina prošlog stoljeća roditelji uglavnom plašili djecu. Bili su poznati po čestim sukobima s policijom, narkomaniji i drugim kriminalnim radnjama. Mladi buntovnici su često odlazili od kuće i priključivali se putnicima nomadima.
Neki ih danas zovu i novim ciganima i posebno su poznati danas u V.Britaniji.

Tko je glasao

odnosi se na Rome nomade

koji žive u šatorima...

https://www.google.hr/search?q=%C4%8Derga&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=is...

a izraz se često koristi za podebljavanje uvrede...nije dovoljno reći ..Ciganin..nego ako ga hoćeš još više uvrijediti...e onda je čergar...znači..šator je šator..ali ako su u njemu Romi..e onda je - čerga...a nomadi Romi bez stalnog boravišta su: čergari..zbog čerge..

..koristi se i izraz - koritar..jer su Romi izrađivali drvena korita i zdjele..pa tržili s istima..trampili za hranu i dr.

drago mi je ako sam pomogao ;-)

sve dobro...

Tko je glasao

Čudno!?

Kod nas ozbiljne ljude zovu redikulima, a redikule ozbiljnim ljudima!!!!!!!???????

Tko je glasao

UN

Hrvatska je puna "unutrašnjih neprijatelja".

Tko je glasao

Za Petrova

Kako vidim, sve vrvi od Jugoslavena, udbaša, Komunjara, Ustaša, Partizana, Četnika i sličnih sumanutih subjekata. Nije moguće da ti subjekti postoje isključivo u poremećenoj svijesti. Mora da ih ima nešto i u našoj poremećenoj stvarnosti. Božo Petrov bi više posla imao kao psihijatar, nego kao političar.

Tko je glasao

Za Petrova

Kako vidim, sve vrvi od Jugoslavena, udbaša, Komunjara, Ustaša, Partizana, Četnika i sličnih sumanutih subjekata. Nije moguće da ti subjekti postoje isključivo u poremećenoj svijesti. Mora da ih ima nešto i u našoj poremećenoj stvarnosti. Božo Petrov bi više posla imao kao psihijatar, nego kao političar.

Tko je glasao

MOST ???

U nedoumici sam.

Iskreno kad sam vidio u MOSTovom "programu" reforme državne uprave, neke elemente mog rada, mislio sam da ostatak nisu objavili iz opreza, pa je u mene ušao tračak nade. Sada pak ... ili nisam dovoljno strpljiv, ili sam dovoljno naivan. Što se tiče Feniksovog mišljenja... ne znam... ali... ima dosta dobrih razloga da se razmišlja tako kako on misli. No pitam se što će biti ako politička djelatnost, kao što obično i biva, neplanirano generira neke snažne nove, makar i kratkovječne trendove? Kuda će oni odvesti.

Čini se da smo na klizavoj nizbrdici i nadam se da ona nije previše duga niti duboka.

Tko je glasao

O ! viđe @ Feniksa s njegovim tlapnjama

baš su mi dragi takvi promišljatelji...volim ih kao pivo...............

...ohlađeno i na stolu

sve dobro...

Tko je glasao

ispod mosta voda Guber

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Crni_Guber
MOSTarina se n,ekad svuda naplacivala.
Koliko ce nas to tek kostati?
Holadjani su trebali zastititi banju Guber
Zasto nisu?
1980?

Tko je glasao

ko o čemu, stari udbaš o opus dei,

u stavri još jedna od inačica pričice o ustašama i partizanim.......... daj rikni više redikulu.

Tko je glasao

Nadam se tek da je Milanović

Nadam se tek da je Milanović kroz protekle izbore nešto naučio i da će promijeniti retoriku u predizbonoj kampanji, tako da "domoljublje" i Franju Tuđmana u potpunosti prepusti HDZ-u, koji na njih ionako polaže "patentna prava" i tako vrati glasove onih svojih birača koje je odbio hvaljenjem Tuđmana i busanjem u hrvatska prsa.

I ja se iskreno nadam da će te poslušati. Onda će valjda naivcima i idiotima neke stvari biti jasnije, recimo:

Kontroverzni povjesničar Puhovski šokirao: ‘Smiješno je da postoje ‘branitelji’ – oni su mit i institucijska poremećenost’

Doduše, postavlja se pitanje kako bi ovo progutao npr. Kotromanović. Možda uz dovoljno, ah, provizornog ruskog "uvjeravanja"..? Ono, konspirativni noćni letovi privatnim avionima, prodaja bivših vojnih objekata na strateškim mjestima & tako to :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao
Tko je glasao

@jUzr

Ma što mi ne napriča ...
U drugom krugu predsjedničkih izbora za njegov prvi mandat je Ivo Josipović, ne spominjući Tuđmana, DR i branitelje, naprosto pomeo vašeg kandidata Milana Bandića. A kad je "odveo antifašiste na Bleiburg" izgubio je izbore od nekandidata.

Odnos antifašističke Hrvatske prema tvojoj fašističkoj je otprilike 2:1.

Tko je glasao

Našeg kandidata? :-)

Zoko, pliz, čitaj i poslušaj ga :-)

Odnos antifašističke Hrvatske prema tvojoj fašističkoj je otprilike 2:1.

Super, a odnos hrvatske Hrvatske prema tvojoj kriptočetničkoj & jugoslavenskoj je namanje 10:1. I štaš' sad? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@jUzr

Takav odnos nije ni unutar "pijetetlijsko-dignitetlijko-stpžerlijsko-šatoraške" populacije.

Tko je glasao

Ovo nije tvoja razina promišljanja Fenix

MOSTari, predvođeni eksponentom Opus Dei, Božom Petrovim, su po svemu sudeći uspjeli hrvatski cirkus apsurda dovesti do kulmincije tako što su onemogućili konstituiranje Hrvatskog sabora, a vjerojatno će isprovocirati i ponavljanje izbora.

Nešto si očito prespavao...

1. U hrvataskom cirkusu Most sudjeluje sa 10%

2. Neka veliki i jaki sastave vladu i bez Mosta jer to mogu

3. Postoji javnobilježnička izjava koja priječi rješenja koju priželjkujete ti i sm.

Ta javnobilježnička izjava će omogućiti u ponovljenim izborima da Most naraste na 30 mandata al još uvijek premalo da bi odustali od trojne koalicije koja im jamči 105 ruku za promjenu Ustava i izbor 6 ustavnih sudaca kojima ističe mandat.

Dakle, Miško - dosljednost Mosta ide na ruku Hrvatskoj a šteti stranačkoj oligarhiji utjelovljenoj u HDZ-u i SDP-u koji 25 parazitiraju hrvatske prostore...

Tko je glasao

@sjenka

1. Nemaš pojma. MOST je 100 % krivac što Hrvatski sabor nije konstituiran.
2. A na kojoj platformi bi to učinili, fašističkoj ili antifašističkoj?
3. Opus Dei radi u interesu Hrvatske? Otkad to?
Petrina ima imperativni mandat da svi zastupnici s liste MOST dadu podršku HDZ-u, on naprosto na klauzurama lomi one zastupnike koji nikako ne bi s HDZ-om.

MOST doslovno ne nudi Hrvatskoj ništa dobro. Ma ne nude oni ništa osim jačanja crkvenog utjecaja.

Tko je glasao

Petrovaradin

Petrina? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci