Tagovi

Presjednica – barbi na štrangi

Presjednica – barbi na štrangi

Tko je tko i zašto je baš tako dobro

Predsjednica RH je Kolinda Grabar Kitarović (za hrvatske maturante da utvrde znanje)  a tu istu osobu pola zemlje od milja zove ‘lijepa Presjednica’, Kraljica.

Glasnogovornik*  Ureda Predsjednika je Luka Đurić**. Usred intervjua Đurić naprasno prekine razgovor novinarke Nove TV Ivane Petrović s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, vidi Dnevnik Nove TV

U trenutku kada je upitana za susret s Tomislavom Nikolićem, glasnogovornik je predsjednicu spriječio da odgovori. Sve su snimile kamere.

Nova TV nije prešutjela ovaj skandal u kome glasnogovornik prekida intervju ne dozvoljavajući Kolindi da odgovori na postavljeno pitanje novinarke.  Dobro je što je javnost dobila informaciju, što su prenesena mišljenja struke, uslijedile razne reakcije na mreži.

“… glasnogovornik Luka Đurić počinio je niz pogrešaka, javno nezabilježenih u novijoj hrvatskoj povijesti kad je riječ o ulozi glasnogovornika u političkoj komunikaciji s javnošću. Ocjena stručnjakinja za komunikacije, politologinje dr. Smiljane Leinert Novosel, političke savjetnice Darije Mateljak i potpredsjednice HND-a, novinarke Slavice Lukić je jasna: glasnogovornik Đurić bi trebao sam odstupiti, a ako neće, onda ga predsjednica treba smijeniti jer je bespotrebno sramoti i dovodi u pitanje njezin državnički autoritet, sramoti glasnogovorničku struku te ne poštuje novinare i javni interes.” stoji na t-portalu.

Ilustracija je screenshot neposredno prije prekida intervjua, na kraju se vidi ruka koja sklanja kameru a lice Predsjednice završava u lijevom uglu, bez ikakve namjere da kontrolira nastalu situaciju.

Uloga glasnogovornika u političkoj komunikaciji s javnošću je da Kolindi ne ispadne šalabahter

Glasnogovornici … nastoje u potpunosti kontrolirati informacije koje će biti plasirane u medije, a novinara svesti na 'držača mikrofona' i puku transmisiju slike koju žele stvoriti o sebi, ili događajima. To je potpuno onemogućavanje novinara da, u skladu s najboljim standardima svoje profesije, procjenjuje što je za javnost bitno a što nije, tj. da radi svoj posao.

Novinarka Nove TV je  mimo dogovora o konkretnoj temi pokušala postaviti i neko od drugih pitanja koja su u ovom trenutku važna, a iz domene su djelokruga predsjednice Republike. KGK je trebala i morala biti potpuno spremna odgovarati i na ta pitanja. Ako je pitanje htjela izbjeći ili na njega ne odgovoriti, onda je ona sama morala naći izlaz iz te situacije. No, očigledno da je njena sposobnost ograničena samo na unaprijed naučene rečenice, političke fraze i da bilo što drugo, ono koje nema unaprijed pripremljen odgovor nije u njenom dometu i spoznaji.

Pogledajte na snimku Kolindin pogled pun zbunjoze i  nesnalaženja, odsustva kontrole, zna li Kolinda u tom času tko je, gdje se nalazi.

Ispao joj šalabahter.

Zastave svijeta u pozadini, a što je ‘to’ ispred?

Reći ću – sramota. Jedini dostojan situacije je novinarka, ozbiljnog profesionalnog izraza i kod svjesnog proširenja teme i prekida, ovi drugi su zalutali. Nedostojno.

"Daj Ivana mislim stvarno moram prekinuti jer smo se dogovorili da će ovo biti intervju Jadran-Baltik i skrenula si na Mađarsku, a sada si završila na Srbiji", reče Đurić novinarki.

Kolinda ipak, nastavljajući odgovarati, izusti kako planira ….., ali ljutiti Đurić je prekida.

Čuje se njegova instrukcija poput zapovijedi "Nemoj miješati, znam što će pustiti u živom razgovoru", nečija ruka hvata kameru, slika se drma i nestaje.

Kolinda se čudno smiješi, s pogledom kao na ptičicu u letu koja se zabija u staklo, zagledana u novinarku.

Zna on njene domete

Spašavanje Kolinde od njenog pričanje gluposti, od nekompetentnosti, ovaj je put bilo za taj barbi projekt katastrofalno. Neočekivani je to nastavak očekivanog, moralo se jednom dogoditi. Nedorasla, politički posve neobrazovana i neiskusna Kolinda je dozvolila da je njen glasnogovornik grubo prekida u već započetom odgovaranju na postavljeno pitanje; zna on njene domete

Nema da se govori o onome što joj nije napisano. Samo što je tu brutalnu istinu o Presjednici Nova TV sada pokazala slikom i govorom. Nije Presjednica, jadna, sama svojim riječima, smjela odgovoriti na postavljeno pitanje.

Eto i unutar kolinđanskog stada se bjelodani spoznaja o manjkavosti osobe KGK na toj političkoj državnoj poziciji – NATOvoj tajnici lekcije drži jedan vernovski mladac.

Tko upravlja uzdima, autoritet od napuhanog balona

Da je Predsjednica upravljana vidjelo se već u njenoj kampanji i objavi pobjede. Pobjedu na izborina nije proglasila ona sama već Tomislav Karamarko, predsjednik stranke koja je Kolindu kandidirala . Evidentno je kako je pobjedila postavši Presjednicom uz podršku dijaspore (koja to nije, bosanske) i Vasinom vojnopolicijski organiziranom logistikom.

Izbor savjetnika za određena različita područja određuje onoga tko ih je izabrao: tko je Deur, tko je Bartulica***, …, da ne nabrajam još i nosioce kojekakvih osnovanih stožera. Šatordžije.

Ničiji autoritet nije bogom dan, nije prenosiv,  gradi se mukotrpno, a s trudom, znanjem i vještinom održava, nije dovoljno ponavljanje u odijelu uvijek za broj manjim ‘ja to mogu i hoću’ . O Kolindinoj reakciji će se vidjeti koliko je samostalna; hoće li svoju reakciju, napisanu od drugih čitati bez zamuckivanja i bez poziva na zajedništvo.

Glasnogovornik je na debeloj štrangi nekog izvan legalne institucije predsjednika ove nezavisne države a skrivene ruke koje tu štrangu drže su snažnije od predsjednice same. Tko se to do te mjere usudi javno, osim nje same, sramotiti Kolindu i njenu ulogu Predsjednice, tko može igrati  pupetom s građanima,  upravlja li Kolindom Karamarko, NATO, Langley, CIA, Crkva, pitam se, a pojma nemam. Tko je sve na nekoj štrangi.

Znaju li građani  njene domete

Pristaju li obični ljudi na pupetanje Kolindom, ili možda samo baš ne vole da to bude tako javno. Pristaju li kolinđani (oni koji su za nju glasali) na njenu sliku nemoći i podložnosti, na njenu banalizaciju politike i očigledno rušenje autoriteta pozicije koju trenutno zauzima. Zadovoljavaju li se kartonskom slikom lijepe Presjednice.

Izbori koji slijede su prilika dati toj osobi prigodu njihanja na još debljoj štrangi. No, prilika je to da se već sada omoguće demokratski, javni, politički, a možda i neki stručni, razgovor o njenoj (ne)kompetentnosti na mjestu Predsjednika države.

HDZ nije objavio reakciju na sramoćenje njihove predsjednice iako je hitno reagirao na rješenje Vrhovnog suda o Sanaderu. Važniji im je Sanader od Kolinde.

U objavljenim HDZovim peticama nema broja rasta ili pada povezanog s njihovom predsjednicom svih građana Republike Hrvatske.

Dajte peticu!

--------

 

* glasnogovornik (srpski: potparol) je zanimanje http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/book/part2/node1503.htm

** Luka Đurić, dosadašnji voditelj projekata u Zakladi Konrad Adenauer je 32-godišnjak koji je diplomirao ekonomiju u poduzetništvu na veleučilištu Vern'. Prikaz poslovni na http://predsjednica.hr/opis/26/4/385, čestitka Verna na postavljanju 20.2.2015. za glasnogovornika http://www.vern.hr/novosti/cestitamo-nasem-kolegi-luki-duricu-na-imenovanju-glasnogovornikom-predsjednice-rh.   Cijena studija na Vernu je godišnje 20.000-36.000 kuna.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/398824/Glasnogovornik-Luka-Duric-mora-otici-osramotio-je-predsjednicu.html 

*** Bartulica na Vjera i znanost na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 1-… , https://www.youtube.com/watch?v=zuDqm6jiU3c 

****štranga - Uže srednje dužine. Štrange se primijenjuju za učvršćivanje i lemanje. Nažalost, dužina štrange je taman za objesiti se, pa se, eto, ponekad i tako upotrijebi. Množina ove imenice glasi: užad. http://leksikon.thinking-garment.com/stranga/

Državno tajništvo SAD Ured za međunarodne programe informiranja je izdalo publikaciju Djelotvoran ured za tisak , na zagreb.usembassy.gov/root/pdfs/press_office.pdf . U odjeljku 11, str. 65,  se piše o planiranju događaja na stranom terenu

Doug Newsom, Judy VanSlyke Turk and Dean Kruckeberg,  This is PR. The Realities of Public Relations, Eleventh Edition, Wadsworth, Cengage Learning, 2013

Komentari

Kolindin nocturno

Naša Predsjednice nam je praznik neovisnosti čestitala iz prijestolnice Austro – Ugarske. Ali to njeno mahanje iz stare Pešte i Budima upravo na dan kad je Hrvatska proglasila neovisnost ima u sebi tako nešto krležijanski, Austro – ugarski, kao neki nocturno prošlih vremena kad nam je kruna bila na tuđinovoj glavi, a sve je bilo mračno i mlačno pred raspad, baš kao sad u predvečerje novog velikog rata koji će doći sigurno ili je već došao samo što mnogi, baš kao u najboljem ‘psiho eksperimentu’, nisu toga niti svjesni.

Tko je glasao

Višegradska sreća

Ako su Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska Kolindi Grabar-Kitarović bolje i draže zemlje od Hrvatske, ako su joj tamošnji nositelji vlasti istomišljenici, ako Hrvatsku vidi u tom društvu plus Srbija, onda se u ovu jadnu i bijednu zemlju koju s tuđeg teritorija sustavno kritizira, a koja ju je izabarala za predsjednicu, ne treba niti vraćati. Hvala joj na takvom društvu i takvoj, višegradskoj sreći. Neka da ostavku. Ili joj je draži impeachment?

Tko je glasao

pa zar za Srbiju nije bolje da

pristupi euroatlantskim integracijama...Rusija je podaleko...preostaje kalifat...

sve dobro...

Tko je glasao

Ako neko kritizira ovu

Ako neko kritizira ovu debilnu politiku od naše današnje vlade, to ne znači da kritizira Hrvatsku.

Kolko se siječam si ti kritizirala slanje oružja od naše politike na to područje, a danas su ti koji su ga dobili uzrokovali tu seobu naroda.

Tko je glasao

Uh. Ti očito imaš strahovitih problema sa ženama

Uh. Ti očito imaš strahovitih problema sa ženama, pa dobronamjerno predlažem ne gubiti vrijeme, nego posjetiti kakvog stručnjaka terapeuta, možda seksologa. Eno javlja se Aca Štulhofer.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Poslanica i Presjedničin prvi ustavni zadatak

Tko: Kolinda, kraljica kolinđana

Što: Poslanica

Način: HD snimak, čita s blesimetra, sjedeći

Kako: insignije, odjeća prave veličine, osmjeh, ruke po shemi pet pozicija poruke (vrhovi prstiju, papinski šake, dlanovi u pokretu prema gore…)

Zabrane: kartonska Kilinda, mucanje, prekrižiti se i reći  “pođite u miru, amen”

Zašto: jer MI tako hoćemo (uloga kraljice)

Po zakonu i običajima:

Predsjednik Republike Hrvatske raspisuje izbore za zastupnike. Dan provedbe izbora određuje se odlukom o raspisivanju izbora. Dan provedbe izbora je neradni dan. Od dana raspisivanja, pa do dana izbora za zastupnike, mora proteći najmanje 30 dana.

Predsjednik, prije donošenja te odluke, nema obavezu razgovora sa parlamentarnim strankama ili drugima u vezi usuglašavanja stavova oko vremena održavanja izbora. Dio poznavatelja propisa i dobrih običaja ovu predsjedničinu inovaciju smatra nepotrebnom, suvišnom.

Dosadašnji predsjednici nisu objavljivali poslanice u slučajevima odluke o izborima, poneki tek za novogodišnje praznike, uskrs. Tuđman je imao tri, povodom Bljeska, povodom primanja Republike Hrvatske u članstvo Vijeća Europe, te Prisežna poslanica - inauguracija u Zagrebu 5. kolovoza 1997. godine (dvije godine prije smrti, već  je bio bolestan).

Po Kolindi, karnevala mora biti:

MI kraljica poslanje ne ostavlja dovoljno traga samo objavom te odluke, ne može kraljica bez predstave, karnevala – kad nije moguće obući generalsku uniformu tada makar od rutinskog posla treba napraviti poslanicu, ima me, snimajte me.

Kolinda je, sukladno svojim ustavnim ovlastima donijela Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora, našminkana da sakrije +5% kilograma, poslanicom "odradila" svoj prvi predsjednički zadatak , čitajući s blesimetra rekla je naglas datum izbora po Karamarkovoj zapovjedi u video snimku iz Predsjedničkih dvora nazvavši tu objavu “Poslanica povodom Odluke o raspisivanju parlamentarnih izbora 2015”. Nema podataka o autorstvu ovog uratka (valjda njen Ured).

Daje nam uvjerenje o istinitosti da je sadržaj poslanice odraz zaključaka ili pretežnog suglasja  iz razgovora pozvanih, obavljenih i s akademicima, no to ne mora biti točno. Meni više sliči na uradak pametnijeg srednjoškolca. 

Poslanica neće pasti

Već se u predsjedničkim izborima tražilo, ona i HDZ pozivima na ostavku, da se mora rušiti ova ‘nenarodna vlast’ i to što prije.

Razgovaranja o izborima s onima koje sama poziva, tako da se o razgovorima i stavovima pozvanih išta smije znati već je samo po sebi karneval, igra u podizanju osobnog značaja i važnosti, samopromocija.

No, razgovori su obavljeni, a o stavovima sugovornika i njihovim prijedlozima je unaprijed rečeno da se neće upoznavati javnost. Tako je za javnost nepoznato čiju je tajnu želju Kolinda ‘slučajno’ ispunila i čije su misli i riječi, naglasci i upute u ovoj poslanici. 

Sama poslanica je u ta četiri video minuta po sadržaju ujednačena i očekivana, poznatih fraza, tek je naizgled neutralna. Ono što je dobro je poziv svima, naročito  mladima, da izađu na izbore, poziv medijima da budu profesionalni i etični. Nasuprot toga, reći “Hrvatska je umorna od bespotrebnih sukoba i jalovih rasprava”, je smiješno jer je upravo ona i ‘njeni’ su svježi inicijator ili pokretač takvih rasprava.

Sjetite se samo zadnje tri vanjskopolitičke teme na kojima je Kolinda bila aktivno protiv sadašnje vlade:  1. Merkel, izbjeglice - Kolinda je protiv, Milanović za, 2. Orban, izbjeglice, ograde – Milanović protiv, Kolinda za, 3. Srbija, Kolida sa srpskim vođama, Milanović protiv. Da li je HDZ imao različite stavove od Kolinde?

Krajoobzorno

Konačno, MI kraljica radi ono za što je i postavljena; ostvaruje  tako svoje namjere  pomoći da HDZ što prije smjeni “ovu crvena vlast”, njene floskule o zajedništvu imaju samo jedno značenje i ulogu – to je poziv svi u HDZ.

Poslanica  je još jedan u nizu propagandnih uradaka, slično kao i za kameru naslagane uokvirene slike njenih susreta s raznim osobama u pozadini te kipić na stolu, programirani govor tijela. Kladio bih se da je na blesimetru stajalo u redoslijedu kada i kako mahati ručicama, točno se vidi kako se namješta za slijedeću postavu. Ima li tu išta što nije sa svrhom namješteno – za kolinđane.

Jedino što je morala ostaviti za drugu priliku je da na kraju poslanice odmah ne proglasi i rezultate izbora i pobjednika.

A slijedeća bi joj poslanica bi trebala biti o Šatorašima, tamo je Kolinda prvo hodila, ima se makar malo obraza prema svojim podiznicim na prijestolje.

 

ps. Kada u Google stavite ‘poslanica’ rezultat je Poslanica Rimljanima jedna je od poslanica apostola Pavla, Poslanica Kološanima je jedna od knjiga Novoga zavjeta i Biblije, Prva poslanica Korinćanima knjiga je Novog zavjeta i pripada Pavlovim poslanicama, i slično – sve predsjednici država!??.

ps2. Stavite u pretraživač riječi ‘Merkel poslanica’ i koji je ono rezultat? ili za Obamu.

-------

Poslanica povodom Odluke o raspisivanju parlamentarnih izbora 2015.Youtube upload Ured Predsjednice RH (komentari nisu dozvoljeni)

http://www.zakon.hr/z/355/Zakon-o-izborima-zastupnika-u-Hrvatski-sabor

http://www.tudjman.hr/govori/ (tri poslanice)

Prva Kolindina poslanica:  Poslanica predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović povodom Dana državnosti

Tko je glasao
Tko je glasao

Za tvoju informaciju, Stange

Za tvoju informaciju,

Stange je Njemačka riječ i prevedeno na tvoj jezik označava jedan kolac od metala, drveta ili plastike, a nema nikakve veze sa tom tvojom strange.

Ima riječ Strangulieren, koja u prijevodu znači udaviti, a ima i gesträngt što znači konop ili uže

Tko je glasao

Snaga klade valja

U dnevniku je upotrebljavana riječ štranga koja se upotrebljava, u Zapadnoj Slavojini u srpskim selima od kojih je većina zapaljena, opljačkana i ne obnovljena, za uže dovoljne jačine da se o njega objesi ženska osoba težine 80-100, visine do 165cm kada stojeći na tronošcu isti nogama izmakne.

Razlozi za postupak pravljenja okovratne štrange posebne namjene kada neuspjeli odlučuju o svom životu i njegovom trajanju mogu biti različiti - precjeniš svoje mogućnosti i onda poslije tri četiri mjeseca napraviš toliko sranja da ti bude dosta svega.

Um caruje.

Car se zajebava.

Tko je glasao

Svakome po zaslugama

U dnevniku je upotrebljavana riječ štranga koja se upotrebljava, u Zapadnoj Slavojini u srpskim selima od kojih je većina zapaljena, op.. U RH nema srpskih sela. Sva su hratska, a mogu imati stanovnika koji se izjašnjavaju Srbima.

Što obnavljati kuće agresorima na RH?
Kada Srbija plati odštetu, može se o tome razgovarati, ali i pobunjeni Srbi bi morali platiti za sve što su uništili u RH.

Tko je glasao

I Prigorje upotrebljava izraz štranga

Štranga kao vrsta štrika oblikovana za "manja" naprezanja... posebno se štranga upotrebljavala kod vezivanja i upravljanja stokom te konjskom zapregom! Da, i poznata je uzrečica - kupit ću si štrangu i objesit ću se...

Tko je glasao

Program 5+ maloga Tomice

Nije samo Kolida nedorasla, ima i nedoraslijih. Za ovoga bi trebao šaptač, kao u kazalištu.

Korisnici društvenih mreža sinoć su počeli šerati prošlogodišnji klip predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, u kojem se pokušava sjetiti pet sektora koje kao premijer planira razviti. Telegramov članak s navedenim klipom apsolunti je hit dana, s više od tri tisuće i 500 preporuka, a stvar su prenijeli i brojni drugi portali.

Tko je glasao

Zaboravili svih 21 odrednicu, a sada i da je postojao Plan 21

Kada nemate argumenata na sadržaj, onda se držite forme.

Koliko je ono od Plana 21 zaboravio Milanović?
Samo 21!

Zlonamjernici u čistoj konvrerzaciji izmišljaju toplu vodu, jer nemaju nikakvih argumenata.

I ne samo da je Milanović zaboravio svih 21 odrednica, nego su to zaboravili i ostali iz Crvenog kokošinjca.
Pa oni se sada ponašaju kao da su zaboravili uopće i postojanje Plana 21.

U Planu HDZ-a, odnosno u Planu 5+ najvažnija i najznačajnija odrednica je maknuti crvene štetočine, birokratizatore koji ne znaju ništa drugo nego uzimati onima koji rade, i od toga hraniti svoje crvene piliće., te na svakom koraku štetiti Hrvatskoj.

Napadom na Vukovar, ćirilicom i palicom, osigurali su si odlazak na političko smetište!

SDP je zato nedavno uplatio novac za medijaše koji će napuhavati nebitnosti da bi ocrnjivali oporbu.

Za prošle izbore napuhali su onog popa . Grubišića, koji se na kraju pokazao kao crvena kokoš. Pa su za predsjedničke izbore napuhavali nekog Rude, ...
Prvo što bi nakon pobjede Domoljubna koalicija trebala napraviti je svima na HRT-u dati otkaz, a onda osnovati novu i primiti sve koji nisu harangašili, gradili ZZP, i provodili specijalni rat protiv RH.

Bit će mjesta za mlade ljude na HRT-u. A ovi drugi imat će mejsta na RTL-u, jer tamo primaju dokazane u djelovanju protiv RH (Mister "Vukovar je izdan"- Šprajc, djev. Jovanović)

HDZ se okrenuo mađarskom modelu, irskom modelu: širiri poreznu bazu otvaranjem mogućnosti za rad i proizvodnju i zatim smanjiti broj parazita koji im kradu dobit.

Dakle sve udruge tipa GOLJP, Documenta, GONG, ... bez sredstava iz proračuna.

Dosta je lažljivog kokodakanja, više nikoga ne mogu zadiviti njihove laži, osim njihovih pilića iz kokodarnika!

Tko je glasao

guščiji pijev :)

jel'no si ti tražila podastiranje dokaza da si ti nepristojna, di vrijeđaš i tako...
"Za prošle izbore napuhali su onog popa . Grubišića, koji se na kraju pokazao kao crvena kokoš. Pa su za predsjedničke izbore napuhavali nekog Rude, ..."
ccc koja si ti retardirana flundra, iliti štraca kako se u nas kaže :))))))))
profesor

Tko je glasao

Intelektualni i kulturni nivo ti je primitivizam i prostačenje

Nema u mome komentaru uvreda- pop I. Grubišić podizao se pomoću Babićevog index-a i režimske HRT i pokazalo se da pripada kukurikavcima (simbolično-crvena kokoš), koji su ga i izmislili. I što je ta "moralna vertikala" napravila?
Podržala Lex Perković i podržala promjenu ustava da se Lex ugradi u Ustav, pod tobožnjom brigom za branitelje.

Ali nisam ih ja prva nazvala kukurikavcima, nego su se oni sami nazvali "kukuriku koalicija". Ako kukuriču onda su pijetlovi i uz njih idu kokoške,a crvena boja im je simbol njihove ideologije - ta sami su govorili da će zacrvenjeti Hrvatsku. I jesu, RH se zacrvenila od srama zbog njihovih gluposti.

Pa su za predsjedničke izbore napuhavali nekog Rude, ..."Nisu li mu spjevavali ode na HRT-u, a čovjek nije dobio niti 10 000 potpisa za predsjedničke izbore. I pop Grubišić koji se ispuhao od silnih index-ovi i ostalih medijaških laži , također nije mogao skupiti potpise.

ccc koja si ti retardirana flundra, iliti štraca kako se u nas kaže :))))))))Ovo je tvoj intelektualni i kulturni nivo, zbog kojega bi ti mrak trebao dati ban.
Ovom rečenicom si savršeno opisao svoj kullturni nivo.

Sramotno i gadljivo!

Tko je glasao

???

kukuriku koalicija --> znači kukuriču --> znači pijetlovi --> uz njih idu kokoši, kažeš ti.
znači, bar 30% hrvatskog pućanstva koje je glasalo za njih su pivci i kokoši???
i ti odvratna podrtino govoriš o tome kako je nešto sramotno i gadljivo ??? stvarno si ober-štraca :)))))))
profesor

Tko je glasao

Droga ZZP spržila središte za etiku i čast

znači, bar 30% hrvatskog pućanstva koje je glasalo za njih su pivci i kokoši???Kukuriku je kokodakanjem o Planu 21 dobio glasove hrvatskih državljana. Što je ostalo od Plana 21? Čak i sami članovi kukuriku kokošinjca su zaboravili da je taj plan uopće i postojao.

Osjećaju li se oni koji su glasovali za njih, a nisu SDP-HNS-IDS ... - uhljebi, kao kokoši, njihov problem.

Ovo "uz njih idu kokoši"- ti prevodiš da su 30% pučanstva pivci i kokoši i inputiraš meni!? Nisam to rekla, ali ti si to svojim k.mozgom zaključio., jer valjda ideš uz njih. Bio si s njima kada su gradili ZZP Hrvatskoj, hrvatskim generalima podmještali doživotnu robiju, a svim Hrvatima i Hrvatskoj gradili zločinaštvo, i to zbog najmanje neprijateljske kolaterale na svijetu. Dobro ste se nakokodakali: odavde do Haaga.
Gnjusno, gadnljivo, nemoralno, pokvareno, podmuklo, odvratno! I još se busaš nekim braniteljstvom!

Bilo je puno prevarenih, medijski ispranih mozgova, a i razočaranih koji su glasovali protiv samih sebe i zaokružili one koji su se nazvali "Kukuriku", dakle nije 30% pivaca i kokošiju, a to će se vidjeti i na izborima!

Opet prostačiš :"ober štraca" upućuješ iz duboke mržnje i frustracije, te tako takvim riječima opet pokazuješ i opisuješ samoga sebe,kao onoga kome je primitivizam i prostačenje dio osobnosti.
Sramotno i gadljivo!

Koliko god se trudio, ne možeš me nagovoriti da prekršim pravila pollitika. coma, a jedino možeš samoga sebe sramotiti vulgarizmima i razbacivanjima riječima poput "ober štraca", što uporno i radiš.

kukuriku koalicija --> znači kukuriču --> znači pijetlovi --> uz njih idu kokoši, kažeš ti.
znači, bar 30% hrvatskog pućanstva koje je glasalo za njih su pivci i kokoši???
U ovoj tvojoj logičkoj konstrukciji, zaključak ti ne slijedi iz premisa: jer recimo V. Pusić nije pijetao, kao niti Mrak-Taritaš, kao niti Milanka, pa Zlatar-Violić,..., a nije bila niti Holly i ne kukuriču, (nego kokodaču.))), dakel idu uz uz pijetlove, kao i druge neistaknute članice Kukuriku koalicije.

Logika ti je slaba strana, za razliku od centra za vulgarizam i primitivizam koji ti je zauzeo najveći dio korteksa, dok ti je centar za etiku i domoljublje spržen drogom ZZP na koju smrdi kokošinjac!.)))

Tko je glasao

Kakvi zlonamjernici

Pa Karamarko je nemaran. Sramota. Njemu ne trebaju zlonamjernici pa covjek se sam ukopava. Ponizava sebe kako pojedinca i ne mogu zamisliti vecu sramote za Hrvatsku od te da je on premijer.

Pa kao glavna persona oporbe covjek nema hrabrosti niti vjestine ili znanja da se suprotstavi Milanovicu? Nije mu dorastao. Pa kako ce onda predstavljati hrvatske interese u inozemstvu ?

Dio desnicara je vidno paranoican. Cega se plasite? Transparentnosti mirovina, placa, poslovanja...Sve biste krojili samo kako vama odgovara bez obzira koga pritom ostetili. 20 godina nam je HDZ bio na vlasti. Sto je napravio za tih 20 godina? Da ostavimo po strani pljacku i kriminal sto je konkretno napravio?

HDZ uporno pod krinkom i maskom laznog domoljublja viri iz guzice vanjskim interesima koji su kolonizatorski i stetni za Hrvatsku. Pa to je sada valjda vec svima jasno. Ljudi moji, ne shvacate sto znaci suverenitet drzave. Da shvacate bilo bi vam jasno koga zastupaju Kolinda i Karamarko.

Koji kvalitetan kadar ima HDZ? Pa jedini koji nesto vrijede su Plenkovic i eventualno Goran Maric.

Delete

Tko je glasao

Niti za birtiju u Špičkovini:)))

Pa kao glavna persona oporbe covjek nema hrabrosti niti vjestine ili znanja da se suprotstavi Milanovicu? Što da mu se Karamarko suprotstavlja, kada se Milanović suprotstavlja Milanoviću: bio je za Tita, sada govori da je za Tuđmana, napadao je Vukvoar ćirilicom , branitelje specijalnom policijom, a sada uzvikuje Hrvatska, Hrvatska i fingira sukob sa Srbijom, dok u isto vrijeme u Srbiji govori da za njega u RH, 8 od 10 Srba, glasuje.

Što ozbiljno pričati s čovjekom koji govori: "Šaraj malo brate", i koji nije niti za birtiju u Špičkovini!

Koji kvalitetan kadar ima HDZ? Gori od kukurikavaca nitko ne može biti,a Kolinda i Karamarko su sigurno bolji od ovoga koji se zasvađao sa svim susjedima.
Što se tiče govorništva, šuplje naklapanje, ulični rječnik , demagogija, frazetine i bahatost kojom pokušava pokriti prazninu svojih rečenica:

http://www.politikaplus.com/novost/93174/zoranizmi-prisjetite-se-svih-bi...

Tko je glasao

Kolinda bočni kandidat za gl. tajnicu UN

Grupa Bilderberg (Trilaterala) od 2010.g. izgleda priprema i gura američku državljanku i operativku CIA-e KGK nakon NATO-a prema fotelji UN-a, interesantno da službena kandidatkinja RH V.Pusić uopće nije na POPISU...

http://prntscr.com/8na0xz

Tko je glasao

Logično

Kolinda je ipak iz antifašističke obitelji, pa makar bila USA igrač, dok je Vesna iz fašističko- komunističke obitelji..pa makar bila britanski igrač.

Uz to je Kolinda ljepša, pametnija, obrazovanija...itd.

sve dobro...

Tko je glasao

.... itd američka državljanka

.... itd

američka državljanka i operativka CIA-e KGK tajnica NATO-a bilderbergova kandidatkinja za UN ... itd.

Tko je glasao

što s time @bube

pa to su naši saveznici..ako je ona kako tvrdiš..operativka CIA-e..to je samo za čestitati...

Ameri su naši saveznici u svijetu...Izrael na Blistoku..Njemačka u Europi..a nije loše da smo dobri i s Englezima..a Boguhvala ..ni s Rusima ne stojimo loše...

Svi nas vole kad smo dobri...tuđe ne tražimo..svoje žestoko branimo...

sve dobro...

Tko je glasao

Ma da, saveznici ti "šalju",

Ma da, saveznici ti "šalju", koliko ono emigranata od ovih sto hiljada potaknutih tom američkom i natovskom, i našom, savezničkom pomoći u demokratiziranju njihovih zemalja.

Što ti saveznici, prvenstveno Njemačka, na nagovor Kolinde ne pošalju svoje avione, brodove, autobuse za prijevoz tih emigranata, Jebeš takvo savezništvo.

Tko je glasao

jadan pokušaj @bube

nemoj meni dnevnopolitički podmetati migrante...ja s njima nemam problema..i ne vidim problem..

nije ti to ista razina problema...ma znaš..

sve dobro...

Tko je glasao

i što je tu novog´? ...pa

i što je tu novog´?
...pa bila je Predsjednica na tom popisu i točno prije mjesec dana kada sam to ovdje postao...
http://pollitika.com/ubrizgavanje-izbjeglica-kao-alat-u-stvaranju-eu-nad...
...a sveudilj se i u novinama i po kuloarima i dalje vezak vezao s drugim imenima,
...i preko toga si prešla kao preko "turskog groblja"...a sada je senzacionalna novost, ´ebote,

Tko je glasao

Nema novog ali ima potvrde o navikavanju na ropski odnos

...i preko toga si prešla kao preko "turskog groblja"...a sada je senzacionalna novost,

Nekomentiranje znači primiti na znanje ćak iako je u pitanju ignore, ali sorry o KGK sam ja pisala znatno ranije od tebe u svojstvu američke sluškinje i hrvatskog trojanskog konja kada si i ti prošao pored turskog groblja pa nikome ništ, ok!?

http://pollitika.com/c-i-a-in-fasizam-u-ukrajini-koja-teroristickim-akto...

Tko je glasao

Nema novog ali ima potvrde o navikavanju na ropski odnos

...i preko toga si prešla kao preko "turskog groblja"...a sada je senzacionalna novost,

Nekomentiranje znači primiti na znanje ćak iako je u pitanju ignore, ali sorry o KGK sam ja pisala znatno ranije od tebe u svojstvu američke sluškinje i hrvatskog trojanskog konja kada si i ti prošao pored turskog groblja pa nikome ništ, ok!?

http://pollitika.com/c-i-a-in-fasizam-u-ukrajini-koja-teroristickim-akto...

Tko je glasao

Linda Lovelace?

ali sorry o KGK sam ja pisala znatno ranije,da pisala, "kvalificirano"u najmanju ruku kao Linda Lovelace alias "duboko grlo" izravno iz Langleya kojem se mora vjerovati na riječ i neosporne analitičke sposobnosti, ...pfff,...
...žalibože vremena...

Tko je glasao

Nadam se da nisi tolko star da ne bi poživio još godinu dana

Na ovaj komentar ( http://pollitika.com/comment/reply/14499/500786#comment-500786)
ću te podsjetiti za godinu dana tj nakon objave imena novog tajnika UN...

Osim ako i mene prije toga ovdje ne zgazi tramvaj kojeg ovo mjesto nema, ali može pasti s neba... Ni nebesa nisu više što su nekad bila!!!

Tko je glasao

ne, nisam toliko star, u punoj sam snazi,

he, he, samo ti zapiši danas na komad papira, i odnesi sutra to ovjerit kod bilježnika,
...pa mi baš to pokaži za godinu dana,...može,
...ja mislim da znam tko će biti, ali tu i tamo sam znao pogriješiti na globalnoj razini,
Na lokalnoj, ovoj, u krugu tisuću kilometara, nisam griješio...obično sam znao tko će biti predsjednik/ca i prije nego što su oni sami znali da će se uopće i kandidirati,...obično oko tri godine ranije...

Tko je glasao

ako ikako mozete (imate

ako ikako mozete (imate facebook svoj ili tudi na dohvat) pogledajte ovaj biser:
https://www.facebook.com/bednjanec.huku/videos/10204695828624924/?fref=nf

nisu ti glasnogovornici uvijek ni u krivu, ma koliko god to na prvi pogled blesavo izgledalo. na linkanom videu nije bilo glasnogovornika, pa se, eto, desilo jos gore..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kao vukovi pod janjećim krznom

I ti bube braniš čast naše Predsjednice.
Na isti način kako SDP-ovci mašu hrvatskim zastavama i sebe nazivaju strankom domoljuba!.)))

Svima je jasno da se radi o partiji otadžbinoljuba koja je kadrovirala na način gori od bivše države tako da je praktično dala vlast pobunjenoj manjini .

Zato nije niti čudo kako se odnose prema hrvatskim granicama, prema Vukovaru, prema HRVI, prema hrvatskoj mladosti (Predsjednik vlade ih poziva na iseljavanje),..

A što se tebe tiče, radi se o ftustriranoj osobi, koja duboko mrzi Kolindu Grabar-Kitarović, zbog pobjede na predsjedničkim izborima, jer je iz igre izbacila regionalnog igrača Josipovića.

I zato tvoja briga o njenom političkom ugledu, zvuči jednako isprazno, šuplje, kao i SDP-ovo domoljublje: namjera istih kao vuka skrivenog pod janjećim krznom
http://pollitika.com/eruditska-usjeklina

Tko je glasao

peti red prema dolje hadezeovske uspravnice

Njena pozicija je predstavljanje zemlje, to treba raditi časno, ponosno, uvjerljivo i odgovorno. Pošto predstavlja i mene, uzimam si pravo suditi o tome i biti kritičan.

Kada se odluči izaći osobno pred medije, pred kameru i mikrofon, ona mora biti spremna reći  koju riječ u odgovoru na postavljeno pitanje, čak odbiti odgovoriti. Odgovor je njen bez obzira tko ga je, i da li ga je netko drugi, sadržajno pripremio. Njeno je da zna što hoće poručiti u pojedinoj prilici. Komunicirati se može i davanjem priopćenja u tekstu koje će pročitati njen glasnogovornik, profesionalni spikeri ili prenositi drugi tiskani mediji, portali. To rade mnogi ljudi koji nisu u kondiciji zbrojiti svoje misli brzo i točno; oni koji za svaku rečenicu trebaju imati sadržajnog savjetnika i lektora. Oni koji najčešće govore sa pozicije a poručuju o sadržaju koji ne poznaju

U ovom slučaju nije bitno po sadržaju što je izrekla već što joj nije dozvoljeno da odgovori do kraja a na to nije reagirala.

To ima svoje uzroke: HDZ zna da je nedorasla, da je ona samo nasmijana šetajuća lutka, njeno je da izrecitira ono što je naučila, izabrana samo zbog toga što dobro uči napamet a ne što misli i zna misliti.

Da to nije tako, tada bi Đuriću pred kamerama dala otkaz i nastavila s odgovorom, tada bi bila Predsjednica. A ovako je vidno svima kako je KGK svjesno prihvatila ulogu lutke u političkom teatru.

Ne mrzim je, ja joj samo negodujući zviždim - Predsjednica je u petom redu prema dolje hadezeovske uspravnice.

Tko je glasao

Čista profesionalnost, a ne ono što tvoja zlonamjernost vidi

To ima svoje uzroke: HDZ zna da je nedorasla, da je ona samo nasmijana šetajuća lutka, njeno je da izrecitira ono što je naučila, izabrana samo zbog toga što dobro uči napamet a ne što misli i zna misliti. Iz tebe progovara teška mržnja i frustracija.

Kolinda Grabar Kitarović je prava državnica i takvom je smatraju i u UN i u SAD-u, u Njemačkoj, a i susjedne zemlje je takvom smatraju, dok tvoju opciju od ulaska u EU smatraju nedoraslima za funkciju Vlade neke države.

Hrvatski narod je tvoga Predsjednika odbacio i izabrao svoju Predsjednicu, a ti si zbog toga toliko jadan da jPredsjednicu totalno neargumentirano napadaš.

Nije njezin glasnogovornik govorio umjesto nje na Glavnoj skupštini u UN, niti na cijenjenim fakultetima, niti s državnicima s kojima je razgovarala u New Yorku.

Za intervju je bila ogovorena tema, a budući se novinarka nije pridržavala dogovorenog glasnogovornik ju je upozorio na to.
Čista profesionalnost , a ne ono što ti u svojoj zlonamjernosti vidiš ili želiš vidjeti.

Tko je glasao

Ne vjeruj struci već središnjici

Možda ne čitaš ništa osim dnevno.hr :

Ocjena stručnjakinja za komunikacije, politologinje dr. Smiljane Leinert Novosel, političke savjetnice Darije Mateljak i potpredsjednice HND-a, novinarke Slavice Lukić je jasna: glasnogovornik Đurić bi trebao sam odstupiti, a ako neće, onda ga predsjednica treba smijeniti jer je bespotrebno sramoti i dovodi u pitanje njezin državnički autoritet, sramoti glasnogovorničku struku te ne poštuje novinare i javni interes.” stoji na t-portalu.

Tko je glasao

A sve "kokoške" koje si

A sve "kokoške" koje si nabrojio iz Kukuriku gnijezda.

I to prenosi Pavićev t-portal kojemu je kokošinjac oprostio stotine milijuna poreznih obveza.

Kokošinjac je uz to i nedavno podijelio stotine tisuća kuna "nezavisnim portalima" pa im isti pišu tekstove koje naručuju, a ostvaruju ljubiteljice crvenih kokošaka i pijetlova.

Što bi te kokoške uopće i mogle savjetovati Predsjednicu?

HND?

Samo treba pogledati tko je predsjednik tog novinarskog kokošinjca - Saša Leković koji radi u Beogradu i jasno je od kuda vjetar puše.

A Darija Meljak je njegova "potpredsjednica" kažeš, i da ona poučava Predsjednicu?

Svašta od tebe , @bube.

Mogao si se pozvati i na Raškovićevu tajnicu!

Tko je glasao

Pa kj bi ti htel, da su

Pa kj bi ti htel, da su Milančetu u mjesec dana postavili tolka pitanja, on bi se totalno izgubi.

Kolinda Grabar Kitarović je na sve pristojno odgovorila, no s potpunim pravom se je prekinul intervju, jer.

Danas su novinari zadnje smeće ( čast iznimkama), a ti si živi primjer za to.

Ljudi su vas prokužili i ne puše više vaše huškaške članke.

Tko je glasao

anale bespuća

no s potpunim pravom se je prekinul intervju, jer.

Od sada ovo treba zvati "Svikijev logički poučak".

Tko je glasao

Svakak, jer se fino pošeljeju

Svakak, jer se fino pošeljeju teme na koje će se postavljati pitanja i na to se političar spremi.

Sve drugo je provokacija i pokušaj intervjuiranog dovesti u nezgodnu situaciju.

Tko je glasao

krivo...

... ovo nije studijski intervju, već pitanja na terenu, to se izbrifa par minuta prije na brzaka.

Ne kužiš, meni je nedopustivo da tamo neki tulavac prekida Predsjednicu usred rečenice. To je nedopustivo.

Osim toga, nije maloumna pa da se sama ne zna obraniti od toga ako ju novinarka "vesla".

Tko je glasao

Da, nažalost

savjetnici za ovo i ono je sramote već nekoliko puta...

Kao da ona ne bi znala reći: no coment

Autor @bube je baš ne voli...pa joj trpa i što nije kriva...kao da Josipović nije bio okružen isto kojekakvim savjetnicima kojima ne bi dao 2 ovce na čuvanje..

Primjer: kad je Zagorec snimo Perkovića jr. gdje mu obećava Mesićevu podršku ako optuži neke druge..i te stvari...

Novinarki se nema što zamjeriti u ovom slučaju.
Predsjednici se isto ne može zamjeriti ako neki podređeni nešto kiksa...neka ga upozori ili smjeni..jaka stvar..

sve dobro...

Tko je glasao

Za donositi odluke

treba znati i biti odlučan i imati samopouzdanja.

Zamisli da je rat - dođe šumar i istera joj vojsku s položaja. I ona svom narodu o tome ne kaže ništa tri dana.

Uvijek je bilo onih koji su sposobni izvršavati a ne voditi. Kolinda je primjerak izvršioca tuđih zapovjedi, služenja starijem i jačem.

Pogledaj njen pogled i koji joj je osmjeh, izgubljena i nedorasla trenutku

Tko je glasao

Ja je baš volim

izbacila je Broznu bistu....da ništa više ne učini..ja zadovoljan...

Pogledaj kakvih sve petljanaca imamo u vrhovima politike..ona je još super...

Inače..isto držim da Đurić nije trebao intervenirati..jer bi trebao znati da će sve biti iskorišteno..

Želio je zaštititi šeficu...kiksao je..to si u pravu

sve dobro...

Tko je glasao

Jebote,koje ti konstrukcije šibaš...

Samo zato što je "trebao znati da će sve biti iskorišteno" je trebao šutjeti?
Bokte, a šta bi tek "bilo iskorišteno" da ju je pustio da laprda?
Ako su joj njega uvalili za glasnogovornika, onda oni koji su ga uvalili jako dobro znaju njene domete.
I on je očito postupio pravilno,s aspekta svoga posla.

Uostalom, bolje bi i poštenije bilo da si rekao da je u redu da nečije neznanje, tupavost, i nabiflani umjetni odgovori budu "iskorišteni".
Za tebe i slične koji slave njezinu "umjetničku" ljepotu puno je bolje zamračivati te činjenice! Jadno...iako znamo da od te funkcije općenito nema nikakve koristi...Ali ne bi barem štete trebalo biti,a ona je prvak baš u tome! Svaki njen nastup je odbrojavanje sekundi, jer i mene predstavlja, tamo gdje tepe svoje gluposti, ne samo sebe...
Valjda Hrvati, koji sve to plaćaju, zaslužuju istinu. Neka oni koji još nisu shvatili vide koga su birali i zašto. Iako, ne vjerujem da im je to intelektualno dokučivo.
Ali, zato make up jest...to se barem odmah lijepo vidi.

Ispunjenje snova samo micanjem nekakve brončane statue za nečijeg državničkog (trebao bi biti!) mandata, dovoljno govori o mizernom mentalitetu njenih glasača...

common sense

Tko je glasao

Bitno je da je @cs

smjenila Ivu Josipovića...ona svejedno nema izvršne ovlasti a RH solidno predstavlja vani..a vi je neki iznutra ne volite zato što je izbacila Broznu bistu...i započela detitoizaciju...

sve dobro...

Tko je glasao

Kleroustaška kanonada bronzom zadovoljna malim

Kleroustaška kanonada bronzom zadovoljna malim čistilišnim pomacima u revidiranju prošlosti

izbacila je Broznu bistu....da ništa više ne učini..ja zadovoljan...

Micanje Brozove biste je osveta katolika i neoustaša, kleroustaša.

Rekao joj Deur da iz Brozove vile počisti Broza i da odustane od najavljene seobe, a da djecu ostavi u inozemstvu jer je Hrvatska puna ateista, jugoslavena, komunista, pedera* …. do poslije izbora koje će dobiti – SDP.

Revidiranje, čišćenje prošlosti je obilježje svih ranijih gubitnika.

No što je s budućnosti, koliko je Kolinda pročitala pisanih riječi o mladima, danas prepuštenim ulici i Crkvi.

Očekujem Kolindin slijedeći državnički potez – zamjena svih crvenih tepiha u Brozovoj vili plavim podoprekrivalnim hodištima.

Da, to je KGK-ain dometni doseg. (ovo je lingv. zajebancija naše poglavnice)

Nego, gdje vam je kreten @laganini, fale mi njegove slike četnika i cigana.

 

* http://hr.n1info.com/a76454/Svijet/Svijet/Svecenik-priznao-da-je-gay-Zivot-bez-seksa-nije-covjecan.html

Tko je glasao

Nikad se ne kaže no comment.

Nikad se ne kaže no comment. To je najosnovnije pravilo. JEr i taj no comment nešto znači. Uvijek se kaže ono što ti želiš reći. Bez obzira kakvo je pitanje.

Tko je glasao

pa da je rekla

no coment...poslala bi poruku da...nema što komentirati vojvodu Tomu...i njegova lupetanja...

Naime..dok se u Srbiji biraju takvi poput Vučića, Nikolića i Vulina...o čemu se tu ima pričati..

S čejenima se ne pregovara i ne razgovara...uvesti vize..zatvoriti granice...otjerati njihovog a povući našeg ambasadora...

Kao da mi ne možemo naći zamjenu za tih 5% trgovinskog prometa što imamo s njima.

Eto..svom silom ih se želi uvući u EU i NATO...a oni uopće nisu država..nego..sudeći po izbjeglicama...divlji zapad.

Izdvojiti što se može..a ostalo prepustiti Albancima, Bugarima i Rumunjima.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci