Tagovi

Premjer bavarske Vlade Edmund Stoiber posjetio Trogir

U sklopu redovnog službenog posjeta Hrvatskoj gdje se u Splitu sastao sa sa premijerom Hrvatske Ivom Sanaderom, premijer bavarske Vlade i predsjednik Kršćanko-socijalne unije Edmund Stoiber, u pratnji ministra kulture Bože Biškupića i splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera posjetio je i Trogir gdje ga je na rivi dočekao trogirski gradonačelnik Vedran Rožić, nakon čega su otišli u obilazak trogirskih povijesnih znamenitosti.

Pogledajte video zapis na :
http://www.youtube.com/watch?v=gXd25tj0faM

Bavarski premijer vidno oduševljen ljepotana Trogira i naše domovine potvrdio je kako će se zalagati da Hrvatska što prije postane članicom Europske unije, o čemu je razgovarao sa trogirskim gradonačelnikom.

Premijer bavarske Vlade Edmund Stoiber, u pratnji ministra kulture Bože Biškupića i splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera posjetio je jučer i grad Trogir u sklopu svoje službene posjete Hrvatskoj.Više u video zapisu!

Tagovi

Komentari

Stoiber je otpisan i na

Stoiber je otpisan i na odlasku. Stvaran utjecaj nema više nigdje.

Tko je glasao

A u našoj Hrvatskoj

A u našoj Hrvatskoj narodnoj banci?

nvuljanic

Tko je glasao

Na to neznam odgovor.

Na to neznam odgovor.

Tko je glasao

Ima samo kod Sanadera koji

Ima samo kod Sanadera koji mu vraća usluge tako što mu omogućava da u ime Bavarske vrši pritisak na HNB. Sanader je time još jednom pokazao koliko drži do hrvatske suverenosti, a
Milanović je stao u obranu iste (i Lesar, dakako). Na takvim stvarima se određuje o nacionalnim pitanjima, a ne na političko manipuliranim temama (izjave Jurčića o ujacima i ocu, Vupiku, Milanovićev stav o Gotovini...)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Na takvim stvarima se

Na takvim stvarima se određuje o nacionalnim pitanjima, a ne na političko manipuliranim temama (izjave Jurčića o ujacima i ocu, Vupiku, Milanovićev stav o Gotovini...)
Sigurno je provjereno da se o nacionalnim pitanjima određuje na 1. usklađivanju međunarodnih i unutarnjih interesa ali i na 2. političko manipuliranim temama.

Ad 1. je sigurno da je tu primjeren pristup što pažljivije, što manje agresivno pa i raznovrsnije u nijansama a ne homogeno. Kad je to morao pravi faraon Tito, nije jasno otkud bi netko sada mogao drukčije. Zato je guverner jedno a ostali nisu isto. I ako je Stoiber bačen u smeće, i dalje otaje da i blagi zadasi vjetrova utiču na naše i druge manje krajeve i da se toga svi drže, npr. Danska disciplinirano 200 godina, pa je ovaj slučaj već vjerojatno polučio rezultat kao rasprave o fojbama ili gužva kad je krenula američka invazija na Irak. Evropa će uvažiti da nešto malo guverner oko velike bavarske banke, ali razne druge različite reakcije (npr. Linić i Milanović vrlo različito) vrlo lako mogu po deafultu automatski osnažiti rubriku po napomenom balkan. Tko će uopće gubiti vrijeme na to da je za iskrsli požar oko Riječke banke kriva BLB, da je čudotvorac Linić to zgasio u letu i još se zaradilo itd. Ne samo da oni to nisu u stanju shvatiti, nego nismo ni mi, a i otkud bi kad Linić ne otkriva karte.

Ad 2. je, na žalost, puno ozbiljnije. Samo činjenica da se generacije i generacije dave političko manipuliranim temama uz i danas shemu kao da II svjetski rat nije počeo službeno 1.9.1939.g. a stavrno i prije, najprije kod nas (Istra, Rijeka itd.), da HSS Maček sa 93 % glasova ne postoji kao politička snaga pa i kao jedina većinska politička snaga koja odbija biti kvisling. To sve znači jasno, da i dalje ni najelementarnije nema veze, da se davež nastavlja, jer kako bi se nešto jako dobro i korisno uigrano mjenjalo. Zato je u ovim pitanjima nemjerljivo puno više novca, nekretnina, društveno-političkih odnosa i raznog nego oko svih banaka zajedno. Možda je, kao što čuveni g-news iznosi, živa sreća da su ih sve preuzeli a da BLB preuzme Hypo je možda puno bolja varijanta nego da ista kompozicija nastavi bez BLB (znalci šute).

Tko je glasao

Neke svježe nijanse, koje

Neke svježe nijanse, koje potvrđuju stare.
Neki naši ljudi lijeve orjentacije, koji su već više desetljeća u jačem dodiru sa evropskim strujanjima bilo da su više imali stvarnog posla ili žive tamo a djelom i amo, od nekoh značaja tamo a respektirano ovamo, pojačano gledaju sa skepsom na tamošnja lijeva strujanja, koja pojačavaju i na njih i na sve nas formulu "balkan, ustaše, mjeru prava na riječ itd.". U tom smislu oni pokazuju sve više razumijevanja za njima inače stran i odiozan bavarski nacionalizam i foklor, tako i danski, tako i nizozemski kolonijalni segregacionizam (za kojeg uviđaju da ipak ime elemente formule različiti smo i molimo vas da nam ne prodajete revoluciju i ne namećete vašu kulturu a vama ostavljamo da vi vaše možete kako hoćete)..
Ono što je zanimljivo za našu orjentaciju, jest da neki takvi više nemaju ni fizičke ni voljne snage pojaviti se na pozornici Istre koja blista i gdje ih kao uvažene i za scenu značajne pozivaju, jer u tome blistanju sa aromama šverca duhana i drugog evropsskog šverca, sve više osjećaju nijanse onog što ih inače dugo i sustavno guši, sve jače, pa i neke nijanse evropskoih viših vrijednosti, po nekim autorima nazvane fašizam, boljševizam, evropska ljevičarska preseravanja itd.
Obzirom da se tu stvari malo dodiruju i mješaju, kineskog zida nema i skoro da ga nije nikad ni bilo, stižu i rijetka javna upozorenja (npr. Dunja Melčić).
Iako domaće i evropsko dvorište izgledaju jasni, to izgledaa nikad nije bilo. Simbolički, Stanko Lasić i razno slično nikad nisu bile egzotične rubne pojave nego dio neke hrvatske matice u dodiru sa svijetom. To što dominiraju razni u našem dvorištu koji se predstavljaju zastupnicima Evrope u osnovi ne odgovara, neki drugi znače više tamo i amo i mjerodavniji su od gastarbajtera i turista.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci