Tagovi

Prekrasni primjer velikosrpskoga podmetanja proizašao iz "Neke laži blistaju i treba ih strpljivo otklanjati"

Ma nemoj mi reći jer kao krajnost možemo ustvrditi da mentalni sklop koji u logoru otvara posebni odjel za djecu je vjerojatno i gori od onih koji te odjele nisu imali jer je tu očito bila namjera da se dovode i djeca.(citat iz komentara http://pollitika.com/neke-lazi-toliko-blistaju-i-u-jednoj-recenici-da-nj... )

A nisu se dovodila djeca u logore bez tih odjela? U Auschwitz i ostale?

O kakvome ti mentalnome sklopu pišeš?
(Kao da je EUN pitao za mentalni sklop Milanovića i ostalih, policije, građana,...- sila zakona naddržave koja je prenesena u osvojene države (ratom ili političkim ratom- "dogovorima")- ne pita za mentalni sklop, nego daje direktive koje se izvršavaju)

Naddržava Treći Reich je donio svoje zakone i natjerao sve osvojene države da prave infrastrukturu za njihov posao smrti koji su širili na osvojeni teritorij. U Jasenovac su po tim planovima dovoženi ljudi sa svih strana. Nisu oni pitali za mentalni sklop zemlje domaćina, nego su provodili svoj čudovišni, zločinački posao, pravom njemačkom organiziranošću. Jesu li u kojoj državi židovsku djecu poštedjeli? Znaš i sam da nisu i da su djecu također odvodili u logore- ta to im je već bio razrađeni zločinački posao.

Dakle, to što govoriš o "mentalnome sklopu" - to ti je upravo ono što pakuju Hrvatima. Kakav "mentalni sklop"- došla je fašistička država koja je Židove i židovsku djecu trpala u logore i ubijala ih?
Imali su izbor (Nijemci, a ne drugi) ili odmah poubijati djecu, ili imati odjel za djecu- nema biranja ili odbijanja- "Mi nećemo primati djecu u logore (Mi nećemo poštivati EUN- ) sila te ne pita.

Upravo si izrekao ono što pakuju Hrvatima: "Kakav je to "mentalni sklop"-"vjerojatno i gori od onih koji te odjele nisu imali jer je tu očito bila namjera da se dovode i djeca."

Evo ulova koji sam i očekivala- tipično srpsko podvaljivanja- podmuklo da ne može biti podmuklije- jer ubacuje svoju laž da su Hrvati da su htjeli mogli izbjeći, već nešto- ovaj puta djecu u logoru, a nisu to htjeli jer su čak gori zločinci od onih koji su projekt istrebljenja osmislili, razradili metode hvatanja Židova (označavanje, trpanje u stočne vagone,...-sve redom i odrasle i djecu,...), nametnuli taj "projekt" državama koje su zauzeli.

Hvala leddevet- upravo zbog takvih sam napisala dnevnik "Neke laži toliko blistaju i u jednoj rečenici, da njihov sjaj treba strpljivo otklanjati" ( a kojega mahnito minusirate, da biste sakrili istinu), da se vidi metodologija podvala Hrvatima, od strane Srba, ne bi li Hrvate pokazali najgorima.

Ne tvrdim da su bili bolji, nego da su provodili nacističkofašistički plan u logoru na isti način, kao i svi ostali, a da postojanje logora za djecu znači da su bili gori, samo u slučaju, ako su bolji oni koji su djecu usmrćivali odmah po dolasku u logor! Ako je tako reci!

Nema/nije bilo- nećemo djecu u logore. Je li mogao neki GONG hodati oko logora s transparentima?

Ne bulazni @leddevet!

Sada si zorno prikazao to srpsko podmuklo pakiranje, koje je pokazalo svrhu ovoga dnevnika- iznio si na vidjelo ono što sam htjela pokazati da Hrvatima rade:
nametanjem nemoguće mogućnosti, ( u ovome slučaju- neprimanje djece u logore i one koju su dovozili iz Grčke, Srbije, Bosne,...iz ..i pokupljnih po Zagrebu,...,kao da je to bilo pitanje izbora), prikazati Hrvate gorima od najgorih.
Navedi jedan jedini logor u kojemu su napisali "Ne primamo djecu", pa ću reći da si u pravu ono s "mentalnim sklopom" i"planiranjem da dolaze djeca".

Prihvati:
bila su samo dva izbora u Trećemu Reichu- (nije bilo izbora hoćeš li ili nećeš osnivati logore- to je bila direktiva- pod moraš (kao EUN- samo što nije rat i što su onda prsti već bili na obaračima,...)jer logore moraš imati- a sve Židove koje dovezu moraš smjestiti u logor (jer su fašisti po svojim planovima Jasenovac odredili i kao sabirni logor) - dakle djeca su tu- o tome ne odlučuje "mentalni sklop Hrvata", ili bilo koga drugoga- već su tu u logoru.

I opet dolazimo do pitanja:
dječji odjel (?) sa samo dvjema mogućnostima (nema mentalnoga sklopa koji je to mogao izbjeći- osim da se promijenio mentalni sklop njemačkih fašista i da su uveli druge zakone i odustali od sile pri provođenje svojih zakona, te odlučili izuzeti židovsku djecu od istrebljenja).
S dječjim odjelom i bez dječjega odjela.

Jasno je da bez njega znači ubijanje djece odmah po dolasku, jer djeca su tu po "mentalnome sklopu" njemačkoga nacističkoga plana istrebljenja, a s odjelom- da djeca odmah nisu ubijana, nego smještena u te odjele (sa stravičnim uvjetima,...- nema opravdavanja- samo činjenice).

I ne kažem da "je bilo bolje", nego kažem da"nije bilo gore" što je bio dječji odjel , u odnosu na one logore u kojima nije bilo toga odjela, jer smatram da je ipak preživjelo više djece tamo gdje je bio odjel, nego gdje nije te su ih odmah trpali u komore i trovali plinom.

Ako misliš/ (te ) obratno , bilo bi lijepo da me razuvjerite, jer ja nemam podatke o postotku preživljavanja nakon komora i nakon smještavanja na dječji odjel, nego čistom logikom smatram da je ipak više djece preživjelo logor u kojemu nisu odmah trovani u plinskim komorama!

Zaključak:
pokazalo se ono što sam ovim dnevnikom i htjela pokazati: Hrvatima nameću (znamo tko) da su gori od svih, pa čak i od samih autora programa istrebljivanja (koji su tim programima obuhvatili i židovsku djecu), upravo zato što imaju hrvatski "mentalni sklop" ( rečenicu nastavlja citat iz komentara @leddeveta: )koji u logoru otvara posebni odjel za djecu (i koji ) je vjerojatno i gori od onih koji te odjele nisu imali JER JE TU OČITO BILA NAMJERA DA SE DOVODE i DJECA

Ovo pisano velikim slovima je prekrasan primjer podmukle LAŽI i PODVALE, jer , u podvaljivanju i laganju, svjesni su da nema posebne HRVATSKE NAMJERE da se dovode djeca, nego su djeca obvezno dovođena silom provođenja fašističkoga rasnoga zakona - jednako provodećega u svim logorima.

Podvaljujući da su Hrvati mogli, samo da su htjeli- da nisu "takvoga zločinačkoga mentalnoga sklopa" zaštititi tu židovsku djecu, (možda da su inzistirali da im umjesto dječjega odjela ugrade plinske komore kao kod drugih?, ili da zaprijete njemačkim fašistima da to ne smiju više raditi?-malo sarkazma da dočara podmetanje da se moglo-što se nije moglo), prikazuju Hrvate najgorim zločincima prema Židovima, a da im je to i cilj dokazuje i srpsko podmetanje eksploziva pod ŽO Zagreb"!

Malo logike:
Pa recimo da su Hrvati mogli spriječiti stvaranje logora, ili makar odvođenje židovske djece u logore. Kako?

Ako su to mogli Hrvati, zašto onda to nisu mogli Židovi- sami zaštititi sebe i pogotovo svoju djecu?

Zašto su dozvolili da im rade to što su im radili?

Netko će reći- Hrvati sui imali svoju državu?
Nisu, stotinama godina, a trenutno su bili u tuđoj kraljevini!

A NDH?
NDH nisu Hrvati uredili po svome mentalitetu, niti izborima, niti DR, nego su je osnovali, dopustili, pravno uredili, njemački fašisti po svojim planovima i za ostvarenje svojih ciljeva, a jedan od njih bio je i istrebljivanje Židova.

Dakle, Hrvati nisu imali svoju uređenu državu prije dolaska fašista, pa da se valjda suprotstave tim istrebljivačkim zakonima poput onih koji su imali: recimo poput Francuske?

Ta ni Francuzi nisu ništa učinili,netko će reći!

Zašto?

Jer NISU MOGLI- cijela EUROPA- NIJE mogla (pa tako niti mali Hrvati).

Zbog jake SILE ZLA kojoj se nisu mogli suprotstaviti, odnosno morali su u rat uvući i SAD da tu jaku silu zla svi zajedno pobijede?

Dakle:
Hrvati se nisu mogli suprotstaviti toj SILI ZLA nedozvoljavanjem da na njenome tlu naprave logor- jer jednostavno nisu imali takvih potencijala- kao i sve druge zemlje , već onako kako jesu- na Maksimirskome stadionu, spašavanjem pojedinaca izlažući se pogibelji, odlaskom u borbu protiv fašista (u redovima partizana bilo je najviše Hrvata,...)

A Srbi nam, naravno i ti @leddevet podlo pakirate da nam je "takav mentalni sklop" da smo planirali "da se u logore dovode židovska djeca", da bi nas prikazivali najgorim zločincima, a onda se Srbi lijepili za karizmu žrtve uz Židove- taman i podmetanjem eksploziva u njihovu Općinu u Zagrebu.

Ostala 2 primjera u dnevniku također prikazuju podlost podmetanja da smo takav "mentalni sklop" (narod) koji je mogao spriječiti fašističko zlo u ovome području- jer logor "nije bio pod direktnom njemačkom upravom" - samo da je htio- što je samo primjer tipično lažljivoga, podvaljivačkoga, velikosrpskoga, memorandumovskoga djelovanja koje je i dovelo do apsurdne mogućnosti da naše generale čak i prvostupanjskom presudom osude na visoke kazne- samo zato što smo se branili od njihovoga fašizma- sličnoga nacističkome.

Hvala @leddevet- ogolio si svojom tvrdnjom o namjeri i mentalnome sklopu- one o kojima sam pisala i njihov memorandumovski mentalni sklop!

Komentar je dug, ali "Neke laži toliko blistaju i u jednoj rečenici, da njihov sjaj treba strpljivo otklanjati"

I zato je važno imati svoju državu- da ti ne čine najgore istrebljivačko zlo (zato Židovi brane svoj Izrael svim sredstvima, i zato smo mi stvorili svoju RH), ali i zato da ne moraš više nikada prisilom provoditi tuđe zlo (RH samostalna i suverena - zato sam i dalje protiv nedemokratske EU- protiv njihovih direktiva kojima nas natjeravaju da vršimo zlo prema samima sebi: privatizacija , homo-brakovi, uništavanje proizvodnje, namjerno zaduživanje za ono što nije neophodno- da bi nam oduzeli najvrjednije)

Predugačak komentar-ali opisuje prekrasan ulov tipične srpsko-memorandumovske podvale- i zato ide na oglasnu ploču!, pa minusirajte koliko vas volja!

Komentari

Paralelni svemir

Meni su ti sve ove priče o partizanima i ustašama smješne.

Budimo realni ustaše (i NDH) su bili zli dečki. Zašto su oni bili zli ? Jer su izgubili rat, a povijest pišu pobjednici.

Vjerujem da su svi od Vas čuli za teoriju paralelnih svjetova pa ću Vam sada ispričati kratku priču o jednom takvom paralelnom svemiru. U njemu je Hitler osvojio Moskvu,a godina je 2014. kao i kod nas. Tamošnja djeca u školama uče o herojskom dobu kada su ustaške snage uz pomoć nacista porazile komunističke bande i istrijebile ljudske štetočine obnavljajući na taj način hrvatske državnost.

Na žalost po ljude koji sanjaju o takvom mjestu naš svijet to nije. U njemu su Ustaše i Hitler poraženi i osuđeni zbog holokausta i ubijanja pripadnika nacionalnih manjina. Na kraju rata izdajnički vrh ustaškog režima je pobjegao ostavivši svoje sljedbenike na Bleiburgu (i drugim mjestima). Najluđe u cijeloj priči je da se ovo ne uči u našim školama nego se uče neke bedastoće u kojima se smanjuju ustaški zločini, a povećavaju oni partizana. To je onaj dio koji ja ne mogu niti ću ikada moći razumjeti.

Hrvatska kroz svoju recimo 1200 godina staru povijest ima svoje prave heroje i njih bi trebali glorificirati,a ne se baviti jednim poraženim režimom koji je pobio oko 500 tisuća što običnih civila,a što protivničkih vojnika (postoji velika razlika).

Srbija je prisiljena napadati našu povijest i iz nje krasti povijesne ličnosti (primjeri:Nikola Tesla, Milutin Milanković , Josif Pančić su bili hrvatski državljani srpske nacionalnosti koje je "proizveo" hrvatski školski sustav. Tu spada i Hrvat Ivan Gundulić koji je "proizvod" Dubrovnika) pošto ona realno govoreći nema niti umjetnika niti naučnika prije nastanka Jugoslavije.

Država ili ako ćete školski sistem (ministarstvo Kraljevine Hrvatska i Slavonija) koji je dao Teslu i Milankovića bi se trebao s tim ponositi, a što mi radimo ? Poklanjamo ih Srbiji !!!

Tko je glasao

Mentalist

Da, radi se upravo o mentalnom sklopu, ili još bolje, o pomanjaknju ikakvog mentalnog ičega.
Trgovati s bilo kojim žrtvama koncentracionih logora je strašno, a pogotovo strašno je to činiti s djecom koja su tamo stradala. Strašan je pokušaj prodavanja ustaške humanosti kroz činjenicu da, eto, oni nisu djecu odmah ubijali, što su kroz dječje odjele pokazali, i zato su bili bolji od drugih.

Iščašena psihozna logika koja svoj svijet vidi samo kroz Hrvate i Srbe, velike naravno, u onom najgorem obliku nacionalizma koji svoje duhovno siromaštvo i neimanje identiteta liječi kroz identificiranje s nacionalnim identitetom najprimitivnijeg ljudožderskog oblika.

Ti si upravo ono najgore zlo koje uvijek ispliva u kriznim situacijama i koje proizvede one strahote iz kojih nastaju logori, pa i dječji. Bezosječajna, glupa, primitivna odvratna osoba koja sebi prisvaja pravo ovozemaljskog suda spremna za klanje u svakom trenutku.

Da, ppetra, pretjerala si s onim prošlim dnevnikom (ovaj tu je samo nemušti ispljuvak) i stvarno je teško opravdati tu gnjusobu koju proizvodiš. U svakom slučaju, da bi shvatili koliko smo nehumani moramo biti bar malo humani kao i da bi shvatili koliko smo glupi moramo imati bar neki minimum inteligencije, a ja iskreno sumnjam da ti tu išta možeš shvatiti sad ili ikad.

leddevet

Tko je glasao

cedo mrs u kucicu

cedo mrs u kucicu

Tko je glasao

Fata

Juh, smota me u tri i pol riječi!

leddevet

Tko je glasao

Puno laži,naklapanja i napada bez ikakve argumentacije-kod @led9

Sve si napisao i ti,i @zaphod, točno ono što sam napisala u svome dnevniku!

Nema licitiranja- samo otklanjanja memorandumaških podlosti.

isto ste mi pisali i kada ste gradili ZZP, olajavali naše branitelje, histerrizirali na spomen naših junaka: Gotovine i Markača, ...

Ma to je bilo strašno- kao da vam kožu netko dere kada bi netko obrazlagao malignost vaših tvrdnji, vaše nametanje nemogućega za hrvatske snage (papskijih od Pape kriterija), a onda i totalnoga ignoriranja hrvatskih žrtava (treba zabvoraviti, gledati u budućnmost), ali uz istovremeno glorificiranje i strvinarenje nad nekom žrtvom iz redova agresorskoga naroda ("nevažan je broj žrtava", "žrtva je žrtva"...).

Sada ideš istim stilom-lažljivim:
Strašan je pokušaj prodavanja ustaške humanosti kroz činjenicu da, eto, oni nisu djecu odmah ubijali, što su kroz dječje odjele pokazali, i zato su bili bolji od drugih.
Nitko od vas nije pronašao niti jednu jedinu rečenicu u kojoj sam opravdavala zločince ili ublažavala njihove zločine, ail i tvrdila ovo što si napisao:

Dakle, to ej tvoja čista laž- nitko ne prodaje "ustašku humanost"- zbog te činjenice!

Samo sam navela da: može biti istina da su oni bili gori od ostalih, po argumentu kojega potežu oni koji to tvrde (da je bio dječji odjel) samo u slučaju, da ti smatraju da je manje grozan onaj logor koji nije imao takav odjel- jer su djecu usmrćivali odmah po dolasku.

U dnevniku se nisam odredila, nego postavila pitanje, i ostavila da to odgovorite (čitatelji) za sebe.Očito se memorandumaškim mozgovima ne sviđa odgovor koji će si dati normalni!

Ti si jasan, svoje si napisao, a ja to opisala u dnevniku!

Ma jasni su meni graditelji ZZP-a- "sve je to proces"- rekao je Gotovina- proces laži kojima su i njemu samome svi vi ZZP-aši nanijeli teške životne trenutke!

Hvala @leddevet- sve si ti rekao, kao i dolje @zaphod- točno onako kako je opisano u dnevniku!
Vi ste dio onih o kojima sam pisala dnevnike, i to ste tako lijepo i zorno pokazali!

Kada navedeš dokaze- citatima mojih navedenih rečenica zbog kojih mi držiš moralna predavanja,(kao nekada o ZZP-u naših generala i HV-a)- jer i ti si gnjusno gradio ZZP, onda bi tek mogao biti vjerodostojan.

Ovako lupetaš da zamagliš bit o memorandumaškoj prirodi , a koja je opisana u dnevniku!
Pa citiraj!

Tko je glasao

Tužno, ali istina

Petra, iako ti trud služi na čast, jednostavno gubiš vrijeme - njih nikakva rasprava ne zanima. Nikad nije.

Žao mi je što ovo moram reći, ali vrijeme je da netko konačno i to javno učini. Ako je tko možda o tome dvojio prije, nakon oslobađajuće haaške presude Gotovini postalo je bjelodano da smo mi i oni - na suprotnim stranama. Dva svijeta.

Ne radi se o poličkom suparništvu na istome temelju, niti o postizanju istih ciljeva na različite načine, kao u drugim civiliziranim državama. Ne. Oni jednostavno rade za tuđe - srpske, srbijanske - interese, protiv hrvatskog naroda i hrvatske države. Oni su naši neprijatelji, i zato s njima u ovih gotovo četvrt stoljeća hrvatske neovisnosti nikako ne možemo pronaći zajednički jezik, koliko god se mi trudili i što god pokušavali.

Tužno, ali istina.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

konacno si skuzio eeeee

konacno si skuzio eeeee :))))))))

Tko je glasao

Dva svijeta, tko želi jeda-na Brijune-na godišnji-za svoj novac

Hvala. MKn, znam da su ovdje, oni kojima je stalo da okorjele i podle laži žive zauvije, ali ne pišem zbog njih. M;ožda pročitaju i ljudi neopterećeni tim podvaljivačkim instiktima.

Takvi mogu prepoznati da logor koji je imao odjel za djecu, nije gori od onoga koji nije imao takav odjel, jer jeodmah ubijao djecu u plinskim komorama!

Odmah pada u vodu da je Jasenovac zbog toga bio gori od najgorih, nego može ostati da je bio jednako zločinački, jer su tu djeca patila , umirala,... ali ipak ih je daleko više preživjelo, nego u onima koje su odmah trpale u plinske komore.

Ništa više im nisam rekla, niti manje.
A oni bi da njihove memorandumovske laži zauvijek traju.

Ista je fama s "jedini logor koji nije bio pod izravnom njemačkom upravom"- kao da mu je to odmah davalo mogućenost da oslobodi sve Židove koje je njemačka upava dovodila u Jasenovac iz raznih krajeva!

A tek ona priča o von Horstenau-u koji je izvršio samoubojstvo u zatvoru, nakon što je napisao memoare, a piše da se najviše bojao da ga izruče jugoslavenskim vlastima.

Možda bi ga ota vlast i pustila jer se zalagao za humani tretman u Jasenovcu?(sarkazam- za ove koji loše misle)
Čiste floskule i podmetanja- objašnjeno je u dnevniku!
Očit je cilj gradnje srpskoga mita o najgorima među najgorima!
(Pa i minusiraju me uglavnom oni i pokoji nostalgični jugopslaveni)

Jesmo- dva svijeta smo- a ove jugoslavenčine nas silom trpaju u neku svoju Jugoslaviju.
Kakve su budale: pa nakon DR, sljedeći bi između nas bio gori od nuklearnoga!

Zato, bilo bi im bolje- što dalje od RH, a tko želi "Novu Jugoslaviju"- na Brijune na godišnji- samo neka dobro i plate boravak.

Tko je glasao

Miješana salata

Ppetra, samo ti možeš u istom komentaru spojiti Brijune, Jasenovac, Domovinski rat i Horstenaua (da, tako se pravilno sklanja). Misli su ti pomiješane kao miješana salata. Samo što je ona ukusna, a ti nisi.

Tko je glasao

sereš kao grlica...

... i to sve zbog rečenice (činjenice) kako je Jasenovac jedini logor smrti koji nije bio pod njemačkom upravom.

U toj izjavi nitko niti ne spominje nikakve dječje odjele, nikakve Srbe, nikakve četnike niti druge ppetrine noćne more - to je samo jedna povijesna činjenica.

A niti 101 tvoj dnevnik tu činjenicu neće promijeniti (niti je ona sama po sebi nešto posebno važna... ustaše su bile samo djelić mišljenja na ovim prostorima, a pobjednici-antifašisti su pokazali koja je ideja jača). Prema tome, potpuno nebitno - što si se toliko uskopistila, pa nisi ti sljednica fašističke NDH.

Tko je glasao

pobjednici-antifašisti su

pobjednici-antifašisti su pokazali koja je ideja jača

Godine 1991. pokazalo se koja je ideja najjača - hrvatska država.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

dakle...

... dvaput je pobijedila antifašistička ideja. Ja zadovoljan.

Tko je glasao

Nisi,ili ne bi gradioZZPza našegenerale,zbog najmanje kolaterale

Da si bio zadovoljan, ne bi zbog toga RH gradio ZZP, iako je bilo najmanje kolateralnih žrtava agresora, i nabijao nemoguće kriterije- papskije od onih za Papu!

Tko je glasao

naši vaše...

Ako ćemo tehnički, prije su to "moji" generali, negoli "tvoji" :)

A ovo da si opet počela govoriti u množini... ajmo, tabletice...

Tko je glasao

To je još gore, po tebe!

Ako ćemo tehnički, prije su to "moji" generali, negoli "tvoji"To je za tebe još gore- jewr onda si njihov izdajnik!,(((

Izdajničke tabletice su malo drugačijega "kalibra".(((

Tko je glasao

lazes sam sebe nisi imo muda

lazes sam sebe nisi imo muda pobjec u cetnike nego si osto sakriven

Tko je glasao

bolje da umre selo nego običaji

Drago mi je da određene zdravstvene ustanove lakše slučajeve i dalje vikendom puštaju na kućnu njegu...

Tko je glasao

Samo vi tako nastavite pa vas

Samo vi tako nastavite pa vas Ljubo Ruben Weiss bude sve tužil!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

ZZP-književnik

: mala laž, malo veća, još veća,puno veća, ZZP, T.Meron, oporavak, stara laž,...

Da nisi ZZP-aški književnik s cijenjenim opusom, možda bi netko i povjerovao- ali tvoj književni rukopis ima točno određene stilske figure- laž po laž: ZZP!

Istina je vrijednost, a laž- jasno je tko se njome ponosi i čiji je državni interes!

Tko je glasao

Sv. Milan

Opa, imamo nadnaravno biće ovdje, biće koje će presuditi tko je "Mi" a tko su "Oni" :)

Ajd, molim te... Da ti život ovisi o tome ne bi znao definirati niti srpske niti hrvatske interese...

Tko je glasao

Ne moram ja ništa, vi se

Ne moram ja ništa, vi se uvijek sami prepoznate.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Evo upecala se još jedna VELIKA LAŽ ili lažljivac:

http://pollitika.com/gaza-i-znakovi-apokalipse-ii#comment-464783

Tvrdio je (@Ljubo) da nije, u logorima bez dijela za djecu i za to kao primjer daje B. Lustiga, bio zločinački običaj odmah poubijati svu djecu, jer eto on je preživio.

Čak je predbacio da sam neuka i sumanuta, a dovoljno je samo naći gdje B. Lustig prića o samome sebi i ovo:

Već pri izlasku iz vagona u Auschwitzu je jedan od zatvorenika majci i njemu rekao neka kažu da Branko ima 16 godina. Tako su i učinili, ne znajući da je upravo to bila dobna granica koja će ga odvojiti u logorske radne skupine umjesto, kao mlađu djecu, poslati u sigurnu smrt. U logoru je bio odvojen od majke, kojoj se gubi svaki trag; dobivao je razna zaduženje.

a to možete pročitati i ovdje:

http://www.vecernji.hr/biografije/branko-lustig-341

Dnevnik je posvećen svima onima koji memorandumovski lažu i podmeću Hrvatima , te istinu žele zatrpati svojim minusiranjima!

Kažem samo "nisu Hrvati bili gori" (po pitanju logora) , osim u slučaju da je "biti bolje" bilo odmah poubijati djecu.

B.Lustig je ostao živ samo zbog toga- jer u logoru u Čakovcu- djecu nisu odvodili odmah u komore, jer je slagao da nije dijete u Auschwitzu i svim okolnostima koje su mu srećom spasile život, a drugi- koji su imali manje godina, na nesreću, su ih odveli u logore smrti - nisu imali šanse preživjeti u logorima koji nisu imali dječjega odjela jer su ih izravno odvodili u komore!

Tko je glasao

@ppetra Ne samo Lustig...

Ne radi se samo o Lustigu, na tisuće je djece preživjelo, nekim čudom, naci-fašističke logore smrti! Sa dječjim odjelima i bez njih! I UŽAS NAD UŽASIMA je ne shvaćati da je od oko 6 milijuna Židova smrtno stradalih u Holokaustu bilo blizu MILIJUN I PO djece! Zato se uostalom govori i piše u serioznoj literaturi o GENOCIDU! Počiniti GENOCID, ili pokušati GENOCID znači porije svega UBITI DJECU jednog naroda! Djeca su budućnost naroda, i srećom, genocid nije uspio: djeca, židovska djeca NIKNULA su iz pepela, pripadam generaciji "djece Holokausta", a to su sva djeca potomci preživjelih Holokausta! Možeš LAGATI KOLIKO HOĆEŠ, možeš ustaširati koliko hoćeš, ali dok smo mi živi, dok su živa naša djeca, i već djeca te djece, ti ostaješ MORALNA NULA, sramota hrvatskog naroda! I potvrđuješ staru istinu; NEMA TE ŠTETE KOJU HRVATSKOJ I HRVATMA MOŽE NANIJETI NE NEPRIJATELJ, NEGO PRIPADNIK HRVATSKOG NARODA, U OVOM SLUČAJU HRVATICA!
Bit je u slijedećem:
HA KOL je glasilo Židovske općine Zagreb, i u njemu u broju 92, iz siječnja-veljače 2006. na stranici 12 mogu se naći ove rečenice:
"Jedno od pitanja koje se postavlja kada je riječ o novom postavu jasenovačkog muzeja jest: Je li logor bio fašistički ili prije svega, ustaški?
Zašto se uopće postavlja to pitanje? Mogući je odgovor da je za neke danas u Hrvatskoj teško ili apsolutno neprihvatljivo stajalište da su ustaše bili marionete nacifašista. Ono što je za takve koliko - toliko prihvatljivo jest da su zločini bili fašistički, ali ne i ustaški. Zato oni nekako mogu "progutati" da eto i u Hrvatskoj postoji muzej holokausta koji su počinili fašisti, ali se to ne smije dovesti u vezu sa ustašama"!
Dakle, sve je ovdje rečeno, i nema smisla dalje raspravljati! Osim toga, sa pijancima, djecom i luđacima uopće nam smisla raspravljati!
Dijete nisi, ne vjerujem da si alkoholičarka, koja onda kategrija za tebe preostaje "ppetra"!? I Da si slučajno ove najteže uvrede židovskom narodu, ali dijelu hrvatskog naroda, ovaj notorni povijesni revizionizam, ove nesuvislosti i ludorije napisala primjerice u Njemačkoj, ili bi završila na sudu, ili u psihijatrijskoj klinici!?
Pa ima li u tvojoj varoši bar jedan psihijatar??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

"Pa ima li u tvojoj varoši bar jedan psihijatar??"

@Ljubo sada kada si odlučio utuživati tvoje kritičare, trebao bi malo paziti što pišeš!@Ljubo misliš ako je tebi potrebna pomoć dr. Kojić da i drugi trebaju pomoć psihijatra.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Opet navodiš činejnice koje nitko ne poriče, niti umanjuje ...

Opet navodiš činejnice koje nitko ne poriče, niti umanjuje svu strahotu fašističkih zločina.

Ne želim ti ponovo objašnjavati- piše u tekstu- samo mi je bio cilj skinuti memorandumašku koprenu koja pokušava Hrvate (jer zločini ustaša su dio hrvatske povijesti koji nas se itekako tiču, jer su ti zločinci potekli iz našega naroda) prikazati kao najgore od najgorih, ne bi li to iskoristila za svoje potrebe i u tu svrhu iznosi ono što ne može biti argument-a to sam ti pokazala i dokazala na primjeru B. L, kojega si sam naveo, ostalo je u dnevniku!

"Ne biti gori"- ne znači biti "bolji" nego jedanko užasan, odvratan, ubojit, ...i sve što si ti Ljubo naveo. Dakle, nema opravdavanja, niti umanjivanja strahote tih zločina.

Slažem se sa svime što si u početku komentara napisao.

Iz tvoga komentara, vidim da ne možeš intelektualno pratiti izrečeno, nego afektiraš i iznosiš ono što nikada nisam /niti bi rekla da nije istina.

Bez veze nabacuješ ono što nigdje nisam rekla i na te moje neizrečene riječi (nego na svoje insinuacije) divljaš!

Ponovo, ako si ozbilajn čovjek :
nađi u mome tekstu, bilo koji dio iz kojega slijedi da sam iti jednom jedinom rečenicom omalovažila židovsku patnju i holokaust ili opravdavala ustaške zločince?
Ako to uspiješ, dokazat ćeš mi da sam napisala ono što ne mislim i što nisam htjela reći-ali piše!

Dalje nemamo što diskutirati dok ne potvrdiš citatom mojih riječi/rečenice da je to upravo ono što mi predbacuješ svojim komentarom, a ne da samo vičeš kako bi netko zaglušen tom tvojom vikom, i ne pročitavši moje riječi, pomislio da se usuđujem omalovažavati najgore zločine i opravdavati zločince.!

Sve ostalo je samo tvoja histerija, jer nemaš argumenata i jer nisi intelektualno dorastao, pa si ponudio kao svoj argument- baš ono što te pobija.: sudbinu B. Lustiga.

Ostalo sam napisala u drugim komentarima i u dnevniku!

ps, dok ne potvrdiš citatom ono što mi predbacuješ: omalovažavanje židovske patnje i stradanja, te s druge strane opravdavanje zločinaca, ubojica,...- do tada će ti svaki komentar biti zarolan.
Nećeš ništa takvoga naći- inače bi na moje traženje to već napisao.

Ako te nervira skidanje memorandumovske koprene s "najgori od najgorih, "mentalni sklop" "namjera"- to je drugi padež!
Nekako mislim, da je to upravo to što te nervira, pa se nabacuješ lažima da sam napisala nešto -što nisi u stanju citirati, iako je tekst pred tobom i ostalim čitateljima!

Za sada, u sljedećem tvome komentaru očekujem točan/točne citate iz moga teksta koji omalovažavaju strahote iz logora, ili koje opravdavaju zločince!

Tko je glasao

pitanje za dodatne bodove

Kako iz činjenice "Jasenovac je bio jedini logor smrti koji nije bio pod njemačkom upravom" iščitati ono što apsolutno nigdje ne piše - da je bio gori od ostalih?

U mučenju i smrti teško da se uopće može biti "gori", totalno nebitno, kad padneš na životinjsku razinu, onda to postaje svejedno.

Bilo bi divno kada bi plahta-spisateljica shvatila samo to - da ovdje nitko nije niti pokušavao pričati o "gorima" i "boljima", već samo o jednoj povijesnoj činjenici. A ta bi se skraćeno dala prevesti na "Njemačka je NDH-u vjerovala da će biti dovoljne životinje da im se može u ruke prepustiti vođenje jednog logora smrti". Što potvrđuje i citat spomenutog njemačkog generala. Čovjek je jednostavno bio zadivljen da je NDH uspjela preteći svoje učitelje. Kako je to uspjelo samo NDH, a niti jednoj drugoj zemlji tj. logoru - o tome se može raspravljati.

Tko je glasao

Pa, ni to baš nije istina, dečko dragi!

Kad su upali u Austriju, Hitlerova škvadra je bila iznenađena dočekom: narod ih je na ulicama zasipao cvijećem.....Navodno se nisu nadali baš takvom oduševljenju..... A onda su već sutradan Austrijanci nemilice nahrupili na Židove..... Neki novinar je tih dana napisao otprilike ovakav tekst (navodim po sjećanju, a tekst sam pročitala upravo jutros): "Da se mi u Njemačkoj primimo rješavanja židovskog pitanja s takvim žarom kako to čine Austrijanci, pitanje bi bilo riješeno u tili čas!"

Nekoliko dana prije sam nešto pročitala o situaciji u baltičkim zemljama u to doba..... I tamo je bilo razgaljenih ljudi kojima Hitler nije morao objašnjavati što da rade sa Židovima.....

Nije baš da je samo ustašama u NDH uspjelo da se pokažu "većim papama od pape"..... Bilo je toga još. Nažalost i na golemu sramotu naroda i ljudskih bića kao takvih.....

Tko je glasao

austrijanci i baltici...

... sve stoji što si napisala. I što onda znači činjenica da u takvoj divnoj škvadri baš NDH dobije titulu "posjednica jedinog logora-smrti pod vlastitom upravom"?

Tko je glasao

ZZP-aš nije odustajao do

ZZP-aš nije odustajao do presude T. Merona. Koliko si samo napisao goebelsovskih dokaza, poput ovoga na kojega se pozivaš.

Samo takvima poput tebe i ostalih ZZP-aša (a tko nego srbofilni memorandumaši razvijenih lažljivih vještina), ta birokratska posebnost ima dodatno značenje koje utrpavate kao onda svopje podmuklosti u gradnju ZZP-a.
U Mađarskoj nije preživjelo deset puta više Židova, a ti se uhvatio-tko je u knjigama bio pod kojom upravom- županije ili države- kao da je to žrtvama bilo važno!

Sve to vi nabrajate zbog Srba, a ne Židova, jer su Srbi odmah eliminirali svoje Židove -Beograd je još 1942- među prvima - sam sebe proglasio Judenfrei.
I ništa, ne zanima vas ta "birokratska činjenica", ali da je to Zagreb napravio, onda bi od nje napravili spektakl kao od ove.

Lupa te dvoličnost i licemjerje, pa kao što nisi imao morala i gradio si ZZP Hrvatskoj, zbog ničega- u ratnim uvjetima poput onih za oslobađanja države. Tako i sada uporno lupetaš gluposti oko ovoga, a da se Zagreb tako, poput Beograda samoinicijativno proglasio Judenfrei- nakon što je tako brzo-rekordno, pohapsio ili pogušio u kamionima za gušenje plinovima u vožnji, e onda bi Zagreb proglasili gorim od Auswitza i svih drugih logora smrti zajedno!

Ali, ti se ponašaš točno kako se ponašaju velikosrpski lažljivi i podmukli memorandumovxki političari:
srpski zločini su ono o čemu se ne priča, ili ono što se treba zaboraviti zbog gradnje budućnosti (zgodna finta im je to), a drugima se trpaju zločini na sve moguće načine, pa i isticanjem gluposti poput ovih koje ti ističeš.

Ponašaš se kao da su Srbi svete krave- koje mogu sve, a Hrvati su krivi i kad ugaze u njihova, cijelom stazom razasuta govna- tako da nemaju izbora gdje dalej proći, a da bi ostali sasvim čistih cipela! Ti namećeš da su trebali letjeti da ne bi bili krivi!

Samo nastavi pa će ispasti da ti je JPeratović rekao istinu u par riječi!

Tko je glasao

Židovi u NDH vs. Mađarska

"Od oko 25.000 Židova na području Hrvatske 1941., od čega su 20-23 tisuće bile registrirane u židovskim općinama, a još više od 2000 bilo ih je asimiliranih, u ratu i u logorima pobijeno ih je oko 21.000."

Ovo samo pokazuje da je ppetra apsolutno u pravu, Beograd je bio fuj, a Zagreb i NDH su bili pravi raj za Židove...

... nevjerojatno si odurna.

Tko je glasao

Pa, recimo da bi o bilocemu

Pa, recimo da bi o bilocemu raspravljali, moramo imati barem nekog pojma o tome o cemu raspravljamo. Austrijanci kao moderna nacija ne postoje stotinama godina, vec tek od kraja drugog svjetskog rata. Prije toga su se sami izjasnjavali kao Nijemci (dapace, cak je i ime drzavi neko vrijeme nakon prvog svjetskog rata bilo Njemacka Austrija), a i danas postoje rasprave o tome jesu li dio njemackog nacionalnog korpusa ili nisu. Pa, i Hitler je rodjen u danasnjoj Austriji, a ne Njemackoj. Istina je, proporcionalno gledano je udio clanova NSDP-a na teritoriju danasnje Austrije bio mnogo visi, nego na teritoriju danasnje Njemacke. To da je njemacki nacionalni korpus izvan 'maticne drzave' (od Sudeta do Krima) u ogromnoj vecini jedva cekao dolazak Hitlera nije nikakva velika tajna. To da su sve marionetske drzave u Europi bile manje ili vise antisemitske isto tako nije velika novost. Isto tako nije nista novo cinjenica da je vecina marionetskih drzava deportirala svoje drzavljane Zidove u nacisticke logore smrti. Ovdje se govori samo o tome da je 'NDH' 'jedinstvena' po tome sto je sama bez pomoci nacista otvarala i vodila konclogore te izvrsila Holokaust nad svojim drzavljanima Zidovima. To je jedna lako provjerljiva cinjenica s kojom se Ppetra ne slaze, i zbog cega smo imali zadovoljstvo citati tri izuzetno morbidna dnevnika o Jasenovcu.

Tko je glasao

ustaški logori su postojali

ali su velikosrpski i komunistički preuveličavani

što se tiče tvog objašnjenja austrijske nacije, Austrijanci su Njemci koliko su i Hercegovci Hrvati

pojednostavljeno

sve dobro...

Tko je glasao

"Austrijanci kao moderna

nacija ne postoje stotinama godina", veli ovaj gore.....

Pa, ni Nijemci kao "moderna nacija" ne postoje stotinama godina - oni postoje od 1871., ako se ne varam..... Znači, oni do početka 2. sv. rata "postoje kao moderna nacija" nekih 70-ak godina.....

Usprkos tome, Austrija je država, i Hitlerova Njemačka poduzima "Anšlus", to jest, okupaciju Austrije.....To što Hitlera u Austriji nisu dočekali etnički Tunguzi, nego "etnički Nijemci", ili kako vi kažete, njihovi "Hercegovci", te što su se oni prihvatili tamaniti Židove marljivije od svoje etničke braće u "zemlji-matici" - zakaj bi to trebalo biti nešto što se "podrazumijeva"?

Kaj bi to trebala biti neka "olakotna okolnost" Austrijancima, u usporedbi s Pavelićevim ustašama????

A i to gdje se je Hitler rodio - kakve to veze ima?

Naprosto, turobna činjenica Evrope jest ta da se antisemitizam desetljećima prije dolaska Hitlera na vlast napumpavao energijom na raznim stranama..... Cionistički program je napisao jedan bečki novinar kao direktnu reakciju na doživljeni užas antisemitske hajke u Francuskoj, za vrijeme afere Drajfus..... Izumitelji "rasne teorije" dolaze iz Britanije, ako se ne varam.... U doba dok se propalica Hitler smucao po Beču, prije 1. svjetskog rata, tamo je bio popularni gradonačelnik Lueger (mislim da se tako nekako zvao), koji se u svom populističkom dodvoravanju masama obilno koristio antisemitskim parolama......

Hitler nije pao s Marsa, nego je pao kao "zrela kruška" sa zemaljskog drveta..... I najstrašnije je upravo to što mnogim i premnogim izvršiteljima svojeg bolesnog nauma uopće nije trebao držati puščanu cijev na čelu da bi ih prisilio na zločin holokausta, nego su to činili radosno i svojevoljno, onako, "na valu" suvremenosti...... To što je velik broj žitelja Evrope za svaku pizdariju rutinski okrivljavao Židove, to je po svemu sudeći bilo tako "normalno" kao što je danas "normalno" prezirati svakoga tko se usudi izjaviti da "ne voli kućne ljubimce", na primjer.....

I tu je jedan mali, vječito iskompleksirani narod iz prirepka Evrope, na čelu s Antom Pavelićem, zajahao na taj "val suvremenosti", misleći da su "valovi suvremenosti" uvijek i obavezno "dobitna kombinacija".....

Ukoliko je Hrvatska s grijehom Jasenovca nešto "ekstra" u tom kontekstu tadašnje Evrope, onda svakako treba imati u vidu da je jednako "ekstra" u još jednoj stvari: naime, u svom pokretu otpora fašizmu!

Tko je glasao

uvijek ekstra

Upravo zbog zadnje rečenice nikada ne treba skrivati ono što je povijesna činjenica, kolikogod neugodna bila. Da, NDH je, usprkos svim nabrojanim antisemitizmima u Europi uspjela ipak biti - među najgorima. A nacionalna struktura žrtava u logorima tipa Jasenovac pokazuje i mnoge druge stvari.

A upravo druga strana medalje, antifašizam na ovim prostorima (bez potpore "matične zemlje", budući takva nije niti postojala), dakle pravi "narodni ustanak protiv fašizma" pokazuje da nema niti najmanje teorije da postoji teza o "genocidnim Hrvatima" i sličnima. (Dapače, kada bi se išlo u područje špekulacije onda bi se prije moglo govoriti o "genetski slobodoljubivim Hrvatima" ili šire "zaebanim Balkancima"...)

I sve je to odličan primjer kako politička ideja koja u tom trenutku izgleda nužna, potrebna, moderna, kako god (stvaranje hrvatske države) ne smije i ne može ići pod ruku sa zločinom. Tu je povijest pokazala da "cilj ne opravdava sredstvo" - i to je odlično.

Tko je glasao

Ako te veseli da je

NDH "uspjela biti među najgorima" - neka ti bude, tko sam ja da ti uskraćujem zadovoljstvo!? Međutim, danas sam opet listala već spomenutu knjigu (koju je napisao jedan stranac), i u njoj je na jednom mjestu zabilježeno u kojem POSTOTKU je pojedina evropska zemlja, ogrezla u antisemitizam, pobila svog židovskog stanovništva...... Ne znam zašto, ali za NDH se ne navodi taj podatak. Čudno, jer bi država koja je "uspjela biti među najgorima" morala imati svoje "časno" mjesto u takvim brojčanim pregledima...... Ne znam - možda smo tako bezvezni da čak ni kad smo "među najgorima" ne ostavljamo naročiti dojam kod tih Evropljana......

Interesantno je da zemlja koja je "izumila" fašizam, naime, Musolinijeva Italija, uopće nije bila "napeta" na antisemitizam i genocid nad Židovima..... A jednako je tako interesantno da je zemlja koja je bila veliki heroj antifašističke koalicije, koja je podnijela najveće žrtve u ratu, naime, Staljinov SSSR - imala nezanemarive napadaje antisemitizma.....

Umanjivati je pokvareno, uvećavati je pokvareno..... Negdje između te dvije pokvarenosti se nalazi ono što je najteže desegnuti: objektivna istina......

A kad se do nje dođe (do objektivne istine), onda obično ponestane riječi za ovakvu vrst primitivnih svađa kakve se ovdje vode......

Tko je glasao

Jedna svjedokinja

(u to doba djevojčica), opisala je prizor na nekoj bečkoj ulici, dan ili nekoliko dana nakon ulaska Hitlerovih trupa: vidjela je grupu građana kako se oko nečega jako dobro zabavljaju. Probila se kroz masu da vidi o čemu se radi..... Radilo se o tome da su Bečani prisilili nekoliko svojih židovskih sugrađana da četkicama za zube ribaju pločnik.....Među njima je bio vrsni liječnik koji je toj tinejdžerki u djetinjstvu spasio život kad se bila teško razboljela......

To je već dovoljno strašno, zar ne?

Koji je to poriv da se "strašno" i "strašno" uspoređuju, i da se kao na natjecanju za Euroviziju traži pobjednik koji će nositi titulu "najstrašnijeg"? Koji vam je klinac?

Jesu li strašniji balkanski primitivci koji kolju primitivnim oružjem - nožem - i bacaju trupla u Savu, ili sofisticirani evropski ljubitelji znanosti koji na živim ljudima vrše medicinske eksperimente kao što se vrše na laboratorijskim miševima?

Jesu li strašniji balkanski primitivci koji u vremenima barbarizma uvijek ispoljavaju veliku mjeru kreativnosti i samoinicijative, ili "uljuđeni" Evropljani koji ni u najgorem barbarizmu neće odustati od "reda", "rada" i "discipline"? I koji vode brigu o produktivnosti i napretku tehnologije čak i onda kada se ta produktivnost i taj napredak stave u svrhu ubijanja ljudi?

Koji vam je klinac?

Tko je glasao

Hvala vam na plusevima,

ali imajte u vidu da se i dalje obraćam prije svega glupanu Zaphodu!

Glupane Zaphode! Nadam se da si pročitao potresno osobno svjedočanstvo o Jasenovcu iz pera pisca Jakovljevića, s naslovom "Konc-logor na Savi"! Ako nisi - pročitaj!

Zatim se upitaj je li za tvoj etičko-politički, i što ti ga ja znam kakav sve integritet, važnije da znaš što je to "fašizam" i tko su to sve "fašisti" (Ppetra, Drvo, sada već jamačno i Foma itd.....), ili je bi možda značajnije bilo da se uhvatiš barem za jednu stvar o kojoj znaš da NIJE FAŠIZAM, i koja će stoga TEBE OSOBNO spasiti od te pošasti!?

Ono što zasigurno NIJE FAŠIZAM, to je ono o čemu svjedoči dotični Jakovljević!

A on svjedoči o teškim pitanjima vlastite savjesti!

On svjedoči o savjesti - u situaciji u kojoj mu je ugrožena fizička egzistencija!

On, naime, (valjda zato jer nije ni Židov, ni komunist, ni Srbin, ni Cigan), dobiva paket od kuće, a u paketu ima rakije, slanine, kobasice..... I on poziva "svog ustašu" na rakiju, slaninu i kobasice, povodom svog rođendana, imendana, ili tako nečega - dobro znajući da to čini samo zato da eventualno kupi svoj goli život! On po cijele noći sluša jauke mučenih ljudi, i zna da u tim strašnim egzekucijama sudjeluje i taj "njegov ustaša", on za njega ipak priređuje "party" s rakijom, slaninom i kobasicama.....

I potom to BILJEŽI! On to ZAPISUJE, glupi Zaphode! On to PRIZNAJE! Priznaje GRIJEH KOJI OSJEĆA NA SAVJESTI!

Trajalo je dok te zabilješke nisu dočekale javno objavljivanje - ali što je nekoliko desetljeća prema vječnosti!

Tog čovjeka je mučilo pitanje: je li imao pravo da preživi Jasenovac, s obzirom da ga toliko drugih ljudi nije uspjelo preživjeti?

(Poslije rata je dospio u naš zatvor, Zaphode, i tamo je umro! Obitelji su javili da se ubio. Nikada nitko neće saznati je li se zaista ubio, ili su ga ubili. Naši.....)

I jedino to, glupi Zaphode, NIJE FAŠIZAM! Samo OKRUTNO ISPITIVANJE VLASTITE SAVJESTI, PO BILO KOJU CIJENU, nije fašizam!

Sve drugo JEST FAŠIZAM!

Svi fašizmi iz prošlosti su male bebe prema fašizmu MASOVNOG DRUŠTVA kao takvog!

Svi fašizmi iz prošlosti su male bebe prema fašizmu liberalnog društva koje Hitleru NE BI USPJELO DOKAZATI GENOCID - zato je nije ostalo nikakvih pisanih naredbi, i zato jer bi se on branio tvrdnjom da NIJE BIO SVJESTAN kakve će posljedice proizvesti njegove odluke i postupci!

Hitler bi u društvu liberalnog fašizma STUDIRAO ARHITEKTURU u nekom norveškom zatvoru-hotelu, davao intervjue svjetskim medijima, protestirao zato jer mu poslije ponoći ne daju da gleda tv, za masne milijune prodavao autorska prava za snimanje filma o sebi - i za deset-petnaest godina bi izašao van!

Glupane, živiš pod Ustavom koji poštuje antifašistički temelj državnosti zemlje koje si građanin! Budi sretan zbog toga!

Misliš da je Ppetra ta koja će promijeniti taj raspored snaga?

Nije!

A sve da ona i jest ta - ti nisi taj koji bi to bio u stanju prepoznati i spoznati!

Zato jer ni metroseksualci, ni pederi, ni Severina, ni Zoran Milanović,i sl. , nisu neki ozbiljni garant obrane protiv fašizma masovnog liberalnog društva! Stoga se, glupane, referiraj na fašizam u sebi, a ne u drugome - to ti je, glupane, jedini način da se spasiš!

Tko je glasao

ad 1 - ajde barem nauči gdje

ad 1 - ajde barem nauči gdje se stišće "odgovori" kad odgovaraš na nečiji upis, ovako mi je teško pratiti

ad 2 - ako misliš da kada 101x napišeš sugovorniku "glupane" postaješ nešto zanimljivo - u krivu si

ad 3 - nemam se što propitivati - u svakom čovjeku koji jasno iznosi svoje stavove - uvijek imamo i ono pozitivno i ono negativno (pa i fašističko)... no, oni najgori su najšutljiviji, salonski licemjeri, ekipa koja se srami stati sa srcem iza bilo koje ideje, koja samo lamaće jezikom, grozi se prevrnutih kanti i napola ispijene butelje vina - to su oni najgori i jedino me takvih može biti strah. A to si ti - bezlična masa bez stava i ideja, u naizgled uljučenoj ljušturi iz koje curi tinta čim je se takne.

Tko je glasao

Ako ti je teško pratiti -

nemoj, brate, p'ratiti!

Tko je glasao

Balkan vs. Europa

Bilo je mnogo pisaca koji su se bavili "misterijem Balkana" - oni bi to zvali "zov divljaštva" ili tako nekako (prvi mi na pamet pada pisac Saki i njegova knjiga Sedni Vashitar.

No, svejedno. Kolikogod se užasavao zločina mnogih na ovim prostorima, toliko sam (često) ponosan što sam - Balkanac. Ovi krajevi (sve regije) imaju ono nešto - od pristupa životu, humoru, muzici, seksu, prijateljstvu, smrti, alkoholu, životinjama - nešto što bih nazvao - praiskonskim. Ili što meni godi - svejedno. Iz ovih krajeva su i Veli Jože i Franjo Tahi. Ali i Matija Gubec.

I stoga me ne nervirau previše prepiske s neistomišljenicima ovdje - ni s tobom, ni s drvosjekom, pa čak ni s ppetrom. Ne zato jer vjerujem da su "svi ljudi dobri" ili tako nešto. Nego jer smo iz sličnih krajeva, sličnog mentaliteta. Da - možda bi se (ćemo se) jednog dana gledati i preko nišana. A što sad - to je dio šarma ovih prostora. Stoga ne shvaćam kao natjecanje "tko je bio gori u ratu", dapače. Možda je puno gore poginuti u sofisticiranom logoru smrti negdje u Njemačkoj - negoli ovdje. Ne znam.

No ono što znam je da je ovaj prostor u ww2 dao i jako puno lošega, ali i jako puno dobroga. I stoga me nervira relativiziranje desnice. Ajde, imajte muda, priznajte. Dobili ste "velikog brata" u liku Trećeg Reicha, pokazali ono najgore u vama (zamaskirano, naravno, u plemenitu "hrvatsku ideju") i onda ide kmečanje kada vam se uzvrati. Bezveze. Ako si bio "frajer" 4-5 godina, ljudima uzimao imovinu, ubijao, donosio rasne zakone, pljunuo na sve moralno i etično - prodavao "sveto hrvatsko tlo", bježao kad si izgubio - čemu onda cmoljenje na kraju. Priznaj sve - i mirna Bosna.

Tko je glasao

Točno!

I isto to se odnosi i na nas!

Recimo: uloga i interes Njemačke (vojna sila koju ne volimo u oba svjetska rata!), da organizira siguran transport Vladimira Iljiča Lenjina iz Švicarske do Rusije, godine 1917-te......

Lenjin bi "malo sutra" prešao vlakom sav taj put, jednako kao što bi i Hitler bio postavljen za njemačkog kancelara - da u datom trenutku nije bilo sila koje su drčno vjerovale da drže u rukama uzde povijesti..... A onda su im uzde ispale iz ruku..... I one koje su mislile da drže Lenjina, kao i one koje su mislile da drže Hitlera.....

Musolinija je, dok je bio u svom PREZENTU, malo tko prepoznavao na način na koji ga danas prepoznajemo ti i ja..... On je Evropi važio kao uvažen i perspektivan političar.....

Ajmo reć': kao da ti danas uložiš na kartu onog mladog, drskog, zanimljivog i potencijalnog Pernara!..... A on onda za dvije godine dođe na vlast, ne svojom krivicom nego igrom povijesnih slučajnosti, a onda za četiri godine stisne onaj gumb koji odnese dođavola dvije milijarde ljudi na planetu.....

U slučaju da preživiš, ti bi jamačno tvrdio da si nevin, zar ne? Da nemaš nikakve veze s tim! Da si ti samo biciklist i metroseksualac, i homofrend, i da sve to skupa nema nikakve veze s tobom!

I ja bih to tvrdila, normalno!

I svih onih eventualno preostalih dva milijuna od šest milijardi će nevino treptati očicama, možemo biti sigurni u to!

Tko je glasao

e tu se ne slažem...

... zašto bih se sramio?

Kvragi, mnogi ljudi (ajmo reći moderni, napredni, avangardni) su stizali u Španjolsku se boriti protiv fašizma, dobrovoljno. Orwell ima prekrasnu knjigu o tome, "Kataloniji u čast", gdje se borio na strani anarhista. Jesu li anarhisti ušli srčano u borbu zajedno s komunistima. Jesu. Jel ih Kominterna, SSSR i tko sve ne zaebo, pregovarao direktno s Francom te je Katalonija pala uz puno krvi.

I što sada, jesu li ti ljudi trebali pljunuti na svoju prošlost i reći "ne, mi nismo nikada s komunistima..." ili reći "ok, bili smo slabi, pokušali smo s onima koji su nam se činili slični, zeznuli smo se". Sami su snosili posljedice svoje pogrešne odluke - i zato ih pamtimo (ili barem ja) kao nešto posebno.

Jesu li se tada komunisti svjetski zasrali (kao i par puta iza toga), pljunuli na svoje saveznike, ideju i sve ostalo? Jesu. I koji je rezultat. Dan danas se pamte borci iz tih krajeva kao - borci protiv fašizma - a sve više (s punim pravom) komunističke režime možemo zvati zločinačkim.

Razlika između mene i tebe u ovom slučaju je što ću se ja "usuditi" hodati s (idiotom) Pernarom i poslije reći "ah, čujte, malac ima neke simpa ideje, i ovaj Živi zid koji sada vodi ima ideju nečeg pozitivnog, ali malo je fakat trknut" i tebe koja ćeš primjećivati "prevrnute kante".

Ja, nažalost, tvoj reakcionizam smatram opasnim - jer će, baš zbog čestog nedjelovanja i previsokih kriterija - doći trenutak kada će ti se svidjeti netko "radikalniji", ili - još gore (i češće) kada ćeš se uplašiti nekog radikalnijeg i pustiti ga da djeluje.

Tko je glasao

đe ti živiš

pa jel ne vidiš što se sve dešava u današnjem svijetu, jel to tebi nije radikalno, a nemam ni Hiće ni Stalina ni benita pa ni Tite

ajd opet pokušaj pojmiti tadašnji kontekst, eto imaš Vlatka Mačeka koji nije valjao ni ustašama ni komunistima

njega danas veličaju a eto radi se o čovjeku koji se bojao preuzeti odgovornost, njemu je prvom nuđeno pa je odbio

da je prihvatio možda bi manje ljudi išlo i u ustaše i u komuniste i dočekalo živo kraj rata

bio je kukavica...otprilike nešto poput tebe danas; ni vrit ni mimo

ustaška ideja rasturanja jugoslavije eto pokazala se ostvarivom kad se Hrvati slože i ujedine a onu Jugu je trebalo rušiti svim sredstvima kao i ovu što je slijedila

ti i takvi želite da se što više rezjedinjujemo

valjda zbog toga što ni sami ne znate što ste, dvojni ste pa se ne možete odlučiti

zato stalno izvlačite ustaše i nabijate ih Hrvatima na nos, pri čemu se naravno obilno laže kao što se lagalo i preuveličavalo za Juge pri čemu se ustaše imputiraju tzv. desnici a ustaški kao i nacionalsocijalistički program je u svojoj biti ljevičarski i od tuda animozitet prema Židovima kao onima koji su se percipirali kao buržuji

ali to više ne pije vode jer se ustaša nitko skoro ni ne sjeća, davno je to bilo, a ovog zadnjeg se sjećamo svi- dok se komunističkoj propagandi jednostavno ne vjeruje

evo , komunistički ubojice Hrvata sijede u zatvoru u Njemačkoj jer su Hrvate nastavili ubijati i puno poslije rata

tako da takve činjenice i ono što smo doživjeli 91. ne mogu nikakve komunjarske laži komunjarske djece i ulizica prebrisati

sad ti čiji su stari bili pod Talijanima pričat ćeš meni nešto o Jasenovcu koji sam iz te okolice i koji osobno poznajem poprilično ljudi koji su bili u logoru što milom što silom

recikliraš velikosrpsku propagandu

sve dobro...

Tko je glasao

koliko faktičkih grešaka...

1) "ustaška ideja rasturanja Jugoslavije" se uopće nije pokazala - budući je nisu oni rasturili - ni najmanje. NDH je ustašama dana na dlanu nakon kapitulacije Kraljevine, bez ispaljenog ustaškog metka

2) nastavak sa "kad se Hrvati slože i ujedine" je... skoro pa imbecilan, budući su i moj djed i tvoj tata Hrvati (ako se ne varam) i rušili su NDH, a ne Jugu (koja nije niti postojala u ww2)

3) ovo "komunjarske djece"... gle, stari, ako tebe nešto češe, ajd' se svrbi negdje u nekom kutku, ali bez mene... ono, kad mi bivši član KPJ kaže "komunjarsko dijete" onda se stvarno od srca nasmijem, hvala ti.

4) budući ustaša već nema desetljećima, zašto ih ubacuješ u svaku drugu rečenicu; a pogotovo zašto stalno povezuješ ideju hrvatske države i ustaštvo? Ako si popio pola viagre pa ti se iritira slušateljstvo, odi na srpske portale pa im nabijaj tu činjenicu na nos, meni je to kretenski.

5) nacionalsocijalizam (nacizam) i komunizam jesu oba totalitarni režimi i imaju oba nadrasu (Arijevce ili radničku klasu) i podrasu (Slaveni i ostali tj. hm... neradničku klasu). No ideje uopće nisu iste. Komunizam je (u teoriji) vjerovao u preodgoj, dozvoljavao je biranje, obrazovanje i slično. Nacizam ne - rase su zadane. A to što je komunizam jedno bio u ideji, a ispao drugo u praksi, a eto - događa se. No IDEJE su im bitno drukčije.

Tko je glasao

Vrijeme je za

poć leć.

Glupane.

Tko je glasao

Dvostruki i licemjerni kriteriji, kao kod gradnje ZZP-a

Da, NDH je, usprkos svim nabrojanim antisemitizmima u Europi uspjela ipak biti - među najgorima. Vjerodostiojan si kao i kada si gradio ZZP- gotovo identične metode upotrebljavaš!

Svakako da je Srbima bio najgori, kao što im je i ZZP bio zato što su dobili po tamburi s nešto malo granata, i zbog vlastite bježanije. Tako je i tebi, samo zato što si njihov stvarnost takva.
I ti si u to sam sebe uvjertio po onoj D. Ćosoća_ "Lažemo ,... lažemo i sami sebe"!
Izlagao si sam sebe toliko da ti je laž postala istina- ZZP- od ničega, kao i dokaz od ničega!

Čisti velikosrpski papagaj!

Da je Zagreb proglasio da je Judenfrei prije Beograda, onda bi to bila najvažnija činjenica na svijetu, koja bi dokazivala da su Hrvati najgori na svijetu- jer nitko od njih nije tražio takvu brzinu, a eto oni su se još njome i hvalili Hitleru. Licemjerje, lažljivost i podlost je koristiti nevažni podatak, je li netko pod županijskom ili državnom upravom, a ne koristiti ovakav dokaz bestijalnosti i želje da se pokaže i umili Hitlerovim ubojicama! Ovo prešućuješ kao nevažan podatak- tko je prvi očistio grad od Židova: što poubijao, ašto potrpao u stočne vagone za druge logore, iako bi da su to Hrvati napravili baratao krucijalnim dokazima i memorandumaško-četnički isticao tu činjenicu- pa kao fol- ipak oni su otišli u partizane! Podmuklo poput hijena!

Isto ako kod ZZP-a- nije ti bilo važno tko je počeo, ubijao , rušio,..., nego je po tvojim iskrivljenim mjerilima bilo važnije "donositi im vodu s bunara", HV pretvoriti u tjelesnu gardu baš svakoga Srbna , nego li stručno i vojnički osloboditi svoju državu- uz čisto normalnu kolateralu!
Podmuklice!

Tko je glasao

uobičajeni način nastajanja

država bilo je ratom a uz rat idu i zločini,

evo baš svjedočimo u već nekoliko upisa ovdje nazočnog šarlatana koji misli da je nešto pametan

kako pljucka po ideji hrvatske države a veliča neki kakti antifašizam a od 1941- 1945 kurac su moj znali ti Staljinovi agenti i internacionalni teroristi- da su antifašisti

jednostavno, Hitlera i Musoliniia su svi podržavali kao branu komunizmu

jebote patak, najednom kod nas niču antifašisti kao gljive poslije kiše, od Pupovca preko Milanovića do Josipovića

Jergović, Tomić, Ivančić, Frljić ( kolko i je izbosne)

samo ja ne vidim fašiste, naciste a ponestalo nešto i ustaša, jedino da se u labaraatoriju našeg svilenog i sve manje umiljatog precjednika osmisli koji...čisto da se može naći koja guja ljutica

Jebeš antifašiste kojima je Tomson fašist.

Sve glumci....

sve dobro...

Tko je glasao

dobro jutro, logiko...

Ha, čuj, pa fašizam rijetko kad dođe sa "Dobar dan, ja sam fašizam". Jednom dođe sa simbolom snopa žita, drugi put s volkswagenom... a argument koji svi fašizmi odlično koriste jest "Crveni dolaze!" Pa i onda kada "Crveni" postoje samo u mokrim snovima.

Budući smo bili na istoj strani u ratu, nevjerojatno mi je ovo tvoje "pljuckanje po ideji". Ne, srećo, postoji VIŠE ideja te iste države - i to se zove slobodno mišljenje.

A to što si ti (izgleda) odgojen da postoji samo jedno ispravno mišljenje - upravo je to sjeme svakog totalitarnog režima. Ali što ja to govorim, pa ti si rado utrčao u totalitarne redove "jer se moralo", zar ne?

Tko je glasao

"pa fašizam rijetko kad dođe sa "

kad tako s visoka dociraš o fašizmu onda se zapitaj kako to da je Franco, inače generacija šepavog Staljinovog pulena Tite doživio na vlasti 1975. godinu.

Što je s tim antifašističkim svijetom, kako su to dopustili, da ne spominjem ostale primjere u 20 st.

Zato ne pametuj, prije ustaškog nacionalsocijalizma ili fašizma ( svejedno) imali smo kao pod normalno beogradsku diktaturu i srpski fašizam.

Ne kužim, zašto se sve okolo smije ubijati pod normalno, Talijane kao fašiste u Istri i Dalmaciji- fojbe i dr-, folksdojčere u Slavoniji, Vojvodini, i dr. i raseljavanje istih, otpravljanje Židova u Izrael poslije WW2 s tim da se odreknu imovine i jugoslavenskog državljanstva, Mađare u Međimurju kao mađarske, jel fašiste,

e samo je ubijanje Srba stravičan zločin pa makar baš ONI tada bili najveći zločinci.

Budaletino, Hrvati kao komunisti su ratovali protiv Talijana u Dalmaciji i Istri i rastjerali ih Bogu hvala jer su željeli gospodariti nad "Krasnom zemljom Istrom milom", mijenjali su im imena tj. talijanizirali ih i sl.

Mađari su kroz dalju i bližu povijest željeli gospodariti, od K. Tomislava preko Bana jelačića do međimurskih Hrvata partizana,

o Osmanlijama s kojima su došli pravoslavci koji se danas vole nazivati Srbima, ne treba trošiti riječi, okupirali su dvije trećine tadašnje Hrvatske kakve takve, e sad

Srbi su se ponašali isto i jednako poslije odlaska " kao guske u maglu", da ne govorimo o legalnom državnom teroru koji je svinjski kralj provodio prema svim komšijama,

i time su Srbi prvi izdali ideju sveslavenstva i jugoslavenstva jer su poželjeli biti dominion

pa te ja pitam tupsone...

zašto je tako velik zločin , prevelik, grozan, genocidan itd itsl ubijati fašiste Srbe a eto nije Talijane , Mađare, Njemce, Francuze npr. ( čak su i oni bili na ovim prostorima)

Znači, svi oni koji hoće da rade i surađuju- dobrodošli- oni koji žele gospodariti, poricati nam vjeru i sl.

bit će kad tad protjerani i pobijeni, ako naša generacija ne pobije i ne protjera njih generacija naših potamaka učinit će to njihovim potomcima.

Zato smo se održali kroz tisućljeće na prostoru koji smo sabljom osvojili u ovom ili onom obliku državnosti iliti saveza, manje više nebitno: ustaše ili komunisti- bitno je da maca lovi miševe...

sve dobro...

Tko je glasao

...

"Što je s tim antifašističkim svijetom, kako su to dopustili, da ne spominjem ostale primjere u 20 st."

Kako su dopustili? Pa, u Španjolskoj je tih godina bilo svega - od komunista, antifašista, anarhista - svega. I bilo je vrlo naprednih ideja. A onda su se španjolski faštisti i Kominterna dogovorili. Rađe pustiti Franca da vlada negoli pomoći ne-komunistima koji su se do tada borili na njihovoj strani.

I od tada je svijet više-manje takav kakav jest. Imali smo lijep studentski pokret 68. godine... još par proplamsaja vrijednih spomena.

A ovo sve ostalo - nacionalna sranja, državice, lokalne moćnike, paljenje raje na "svetu krv, sveto tlo" - to je već viđeni igrokaz star par tisuća godina. I ne znam što bi me tu trebalo posebno uzbuđivati ili inspirirati.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci