Tagovi

Predsjednik Josipović uzaludno računa na glasove desnice

Predsjednik Republike Ivo Josipović sasvim ozbiljno je shvatio kampanju za svoj drugi petogodišnji mandat, pa već izjavljuje kako računa i na glasove desnice.

Na prošlim izborima 2010. godine u drugom krugu predsjednik Josipović kao kandidat SDP-a pobijedio nezavisnog kandidata Milana Bandićža. Od oko 4,5 milijuna birača, među kojima je bilo barem 500.000 fiktivnih, glasovalo je oko 50 posto. Predsjednik Josipović je pobijedio Milana Bandića osvojivši 60 posto glasova.

U međuvremenu se broj birača djelomičnim a ne potpunim čišćenjem biračkih spiskova smanjio na 3 milijuna 750 tisuća. Kako će reagirati hrvatsko biračko tijelo na idućim predsjedničkim izborima, iako je do njih ostalo još godinu dana već sad se uopćeno može procijenjivati na temelju prvog Josipovićevog mandata. Glavna Josipovićeva deviza kojom je osvojio prvi mandat bila je „Nova pravednost“. Na temelju ove četiri godine Ivo Josipović nije ništa pokazao od pravednosti, a pogotovo ne nove. Kao uglađeniji političar od svog šarlatanskog prethodnika Stipe Mesića Ivo Josipović je unio novi stil na Pantovčak, ali je politika praktički ostala ista. U ove četiri godine i pored ograničenih ustavnih ovlasti nije praktički, osim ispraznih fraza, učinio ništa da bi zaustavio srljanje Hrvatske u propast. U četiri godine država se zadužila za dodatnih 10 milijardi eura, a da Josipović nije ni pod Vladom Jadranke Kosor ni sada pod Zoranom Milanovićem tu najvažniju temu stavio na dnevni red Vladine sjednice, što mu omogućava Ustav.

Kako je izabran kao kandidat SDP-a Ivo Josipović nije učinio ništa da se predstavi kao predsjednik svih građana, jer to ne mogu biti njegovi susreti s njima s predsjednikom uz kavu. Štoviše, on još nije shvatio da je Hrvatska tradicionalno konzervativna zemlja s vjerničkim stanovništvom, prije svega katolicima. Svjestan toga on je kao agnostik svojedobno izjavio kako razmišlja o postojanju Boga, ali su ga njegove druge izjave potpuno rakrinkale kod tog pretežitog dijela biračkog tijela. Izjavom u izraelskom Knessetu o postojanju ustaške guje u Hrvatskoj, on se deklarirao kao uporni zagovornik komunističkog naslijeđa koje se sada prodaje pod egidom antifašizma. Za njega partizanska kapa nosi poruke ljubavi i mira, iako je pod tim znamenom nastradalo na stotine tisuća Hrvata. Čak u svojim istupima predsjednik Josipović brižljivo izbjegava spomenuti imenicu Hrvat i Hrvatica, jednostavno zbog toga što sam nema taj nacionalni osjećaj. Posebna je priča njegov podanički odnos prema Srbiji kao agresorskoj državi na Hrvatsku. Zato predsjednik Josipović zagovara odustajanje od tužbe za genocid protiv Srbije koju je Hrvatska podnijela Međunarodnom sudu pravde u Haagu.

Kad se samo ove činjenice uzmu u obzir onda je totalno pogrešno očekivanje i procjena predsjednika Josipovića da ima potporu i u biračkom tijelu HDZ-a, kako je izjavio u intervjuu jednom tjedniku. Jednostavno rečeno, predsjedniku Josipoviću nakon katastrofalne politike Kukuriku koalicije ne će biti dovoljni glasovi SDP-a i koalicijskih partnera. Pobjeda uvjerljivog kandidata ili kandidatkinje HDZ-a koji bi uz to bio vjernik ili vjernica protiv ovakvog Josipovića gotovo da je već sad osigurana.

Komentari

umiljato janje dvije majke siše

dobar dio Hrvata se smatra katolicima jer su kršetni kao mali, jeddan dobar dio ide u crkvu samo na ponoćku ili božić, a dobar dio tih katolika radije otiđe u obližnu birtiju. oni koji poPonoćku dočekaju na sljemenu dobro znaju kako su svoi otvoreni domovi već puni prije ponoći, tako da oni koji su kojim slučajem bili u u 'Majci božjoj sljemenskoj kraljici Hrvata mogu se komotno odmah uputiti kućama. kad bi se udario crkveni porez kakv je u nekim državamam EU broj katolika bi drastično pao.
predsjendik Josipović uporno vodi politiku ne talasanja i dobrosusjedkih odnosa jer ne bi bilo zgodno kad bi šitra javnost saznala ono o čemu pišu pojedini portali ne bi bilo zgodno kad bi šira javnost saznala ono o čemu pišu pojedini portali

w. ;)

Tko je glasao

Taj čovjek je prije svega kukavica

njega su uplašili.

Sjetimo se samo kinder jajeta pronađenog negdje u košu za smeće u Njemačkoj prije njegove posjete.

On je u raljama udbe i srbijanske obavještajne službe.

Naime, naši udbaši su spremni surađivati i sa srbijanskom obavještajnom a o o MI 5- 6 da ne govorimo.

On se sada jadnik poziva na partizanštinu a primjerice, Tuđman i Bobetko su bili hrvatski partizani.

Čovjek je uplašen, ucijenjen, iskorišten i prostituiran.

Srećom što i nema baš neke ovlasti.

On je dopustio kao Mesićev nasljednik da ga Perkovićev sinčić, (poluretard inače) pobočno štiti u predizbornoj kampanji.

Obično udbašenje ( cosa nostra) na hrvatski način.

Mesić je bio i jest izdajica i špija, hohštapler a vjerovatno i privredni kriminalac, ali bar je imao muda i smisao za humor pa je nekima ispadao i simpatičan.

Ovaj nije vrijedan ni pljuvačke.

Paz molimte, on Židovima o ustašama a u domobranstvu NDH bilo pun qrac Židova. On o svom ćaći Titinom partizanu a Tito obučavao palestinske borce koji su se borili protiv države Izrael.

Pa dandanas sinovi bivših komunista , generali i sl. žive u vilama i stanovima koji su izvorno bili vlasništvo Židova.

Ode budala u Izrael i veliča Titu i komuniste a Izraelcima se od takvih diže želudac.

Mesić je bar mogao kod Gadafija ili Sadama na kavu ( veze Budimira Lončara), a ovaj svileni lignjun....? kud taj može.

sve dobro...

Tko je glasao

Izjavom u izraelskom Knessetu

Izjavom u izraelskom Knessetu o postojanju ustaške guje u Hrvatskoj, on se deklarirao kao uporni zagovornik komunističkog naslijeđa koje se sada prodaje pod egidom antifašizma.
Kolega @rodjen je iznio misao koja se može dalje razviti na način da ono što je Josipoviću samoincijativni pokušaj stvaranja smrznute lignje književnika koji će uz spomenutu nametnutu i uzdržavanu potrebu komunjarskog nastupa usput pokušati smisliti da je politika različita od umjetnosti književnosti u tome što se smiju razabrati uzori, a to je Josipovićevo metaforiziranje po uzoru na Mein Kamm u obrnutim ("pokajničkim"; feralskim, kakvim ako smo oba puta dobili na sudu i još im se uvenjali s Palestincima?) ulogama gdje će njegova hiperbola ustaškog u kombinaciji sa čvrstim osloncem na Božji narod zazvučati jako poput ogromnog usisavača koji usisava prašinu za dobrim konjem.

Tko je glasao

udbaska guja...

Prilikom posjeta Izraelu u veljači 2012. Ivo YUsipović je rekao: „Trebamo znati: ustaška zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu. Tu je, duboko u našim srcima, tamo gdje počinje stvarna pomirba. Uvijek se trebamo sjećati i, živjeti zajedno sa žrtvama, u sjećanju. To je naša odgovornost. Jer, naša djeca trebaju znati što je dobro, a što zlo, što je pravo, a što krivo. To je mjesto gdje počinje istinska pravda!“

Taj govor napisao mu je njegov posebni savjetnik Dejan Jović, jedan od deset najutjecajnijih Srba na svijetu, britanski čovjek, autor knjige 'Jugoslavija – država koja je odumrla' u kojoj on četnički pokret u Drugom svjetskom ratu opisuje kao 'projugoslavenski pokret otpora', nacional - socijalistu Slobodana Miloševića naziva borcem 'protiv državne ideologije i anarhije', a agresiju zločinačke YUgoslavenske narodne armije na kratko potom međunarodno priznatu državu Hrvatsku prikazuje kao intervenciju 'u dobroj vjeri da zaustavi direktan etnički sukob u Hrvatskoj'.

YUsipović, Milanović, Pusićka ... šire takve bljuvotine i laži po svijetu iz razloga da bi oni ispali jedino prihvatljivi jer ako oni odu dolaze ustaše, fašizam ... Hrvatska do Vladivostoka, Londona i Rta Dobre nade ... bijedno da ne može bijednije biti. U Izraelu je domaćin posramio YUsipovića upozorivši da tako o svom narodu ne govori predsjednik jedne međunarodno priznate države već gubernatori nekakvih kolonija ...
Osušila se ruka svakom "naivnom" Hrvatu koji ga zaokruži na izborima za predsjednika RH ...

Kitz

Tko je glasao

Also sprach Kitz

Ivo YUsipović je rekao: „Trebamo znati: ustaška zmija je sad oslabljena, ali je još uvijek tu.
Vidim da pokušavaš biti duhovita, avaj, ali samo nešto na nivou Škorine duhovitosti.

Nažalost tu nije mjesto za bilo koju duhovitost jer danas Židova u Europi nema, a nema ih ni kod nas jer je nacizam uspio u svojoj morbidnoj nakani. Istu takvu nacističku misao je baštinila NDH i postigla iste identične rezultate, ako ne i bolje. Imajući u vidu te činjenice kao i činjenicu da u Hrvatskoj postoji stalna potreba za povratak ustaštvu, obzirom na neuništivu ljudsku glupost, kao što svjedoći ovaj tvoj komentar, priča o zmijama nije nimalo promašena. Na svu sreću to je u manjinskoj zastupljenosti no zbog glasnoće istih kretena i više nego prisutna, a ta prisutnost je nešto što treba zatrti što je moguće prije i ne dozvoliti da se razmaše.

Utoliko svi vi uljepšivači fekalija ste upravo savršeno gnojivo za sve moguće nacizme i popratne gadarije jer fašizam i nacizam prosperiraju u ljudskoj gluposti koja ne želi sagledati realnost i tuposti kojoj je razmišljanje nesavladiva aktivnost.

leddevet

Tko je glasao

Car zmija: Udav RH: King Kong zmija

Na svu sreću to je u manjinskoj zastupljenosti no zbog glasnoće istih kretena i više nego prisutna, a ta prisutnost je nešto što treba zatrti što je moguće prije i ne dozvoliti da se razmaše.Radi se o glasnoći onih koji trube o ustašama, a ustaša "ni za lijek". Kočopere se samo oni stvoreni u laboratoriju onih koji su ih stvarali oko 50 godina, da bi mogli opravdavati svoju diktaturu.
Predsjednik je pogriješio, jer je "olajavao" vlastiti narod u drugoj državi, u njihove Knesetu i to je neoprostivo i nepristojno.

Ustaša u RH, jednostavno nema i zato se ustašama proglašavaju MPT i slični, a ne proglašavaju primjerice oni koji pjevaju "Juru i Bobana". Sve je to potreba politike: jedan koji pjeva je, a drugi koji pjeva nije "ustaša",...

priča o zmijama nije nimalo promašena. . nije, jer očito postoji: Car-zmija-Udav- King Kong zmija!

Utoliko svi vi uljepšivači fekalija ste upravo savršeno gnojivo za sve moguće nacizme i popratne gadarije jer fašizam i nacizam prosperiraju u ljudskoj gluposti koja ne želi sagledati realnost i tuposti kojoj je razmišljanje nesavladiva aktivnost.Vidljivo iz tvoga komentara- velikosrpski fašizam i nacizam prosperiraju, a za to izmišljaju "ustaške zmije"- dok im se pred očima izvija i puže velika King-Kong zmija- Hrvatski udav i njegovi udavići po jutarnjem, na polllitici, na HRT-u i raznim drugim životno potrebnim i hranjivima opskrbljenim rupama"!

Udav je s Vukovarom pokušao progutati i za njega preveliki zalogaj.
Zato će udav udaviti samoga sebe!

Tko je glasao

Za glupost spremna

Zato će udav udaviti samoga sebe!
Vidim da ti opet probija struja na mišu!

leddevet

Tko je glasao

Preslaba struja u mišu.)))

Očito si obolio od teške bolesti, koja ima veze sa slabljenjem ti struje u mišu, pa tu svoju strujicu uzimaš kao etalon za mjerenje.:)))

Tko je glasao

Miško

Što si se ufatila mog miša, zar nemaš svog?

leddevet

Tko je glasao

Tvoj je za smijanje!

Tvoj je za smijanje!

Tko je glasao

Mišolovka

Je je, samo ti i dalje maštaj!
Nego zar mi se opet nabacuješ?

leddevet

Tko je glasao

Bože sačuvaj! Napadaš "ad

Bože sačuvaj!

Napadaš "ad hominem" na normalan komentar, a kada ti se uzvrati istom mjerom, onda se ponašaš kao uvrijeđena mlada!

A iza svega slaba struja u mišu!.))))

Tko je glasao

Mišomor

Napadaš "ad hominem" na normalan komentar
Ja tebe nisam nikad napao "ad hominem" jer tog "hominem" tute nema ni u tragovima kao što nema ni mnogo drugog, a niti normalnog komentara jer dovoljno je vidjeti da tvojim komentarima skviki uredno daje pluseve što bi kod svakog iole obdarenog inteligencijom izazvalo priličnu zabrinutost.

P.S. Izgleda da je kod tebe pitanje miša stvarno poprilična trauma i možda bi nabavka elektičnog miša riješila probleme kao i nas ostale koji s tvojim mišem nemaju ama baš nikakve veze.

leddevet

Tko je glasao

Sna-lažljivost

jer dovoljno je vidjeti da tvojim komentarima skviki uredno daje pluseve što bi kod svakog iole obdarenog inteligencijom izazvalo priličnu zabrinutost.Opet nastavljaš s istom praksom, omalovažavanja drugih.
Tvoje plusira pravednik, a on se spustio na najniže grane u svojoj partijofilnoj pravednosti.

PS. Valjda pričaš iz vlastitoga iskustva!
Vjerojatno je u pitanju, a što, opet slaba struja u mišu, pa se zakopavaš daljim komentarima.

Dobro je da si tako snalažljiv.)))

Tko je glasao

Mišiću

Opet nastavljaš s istom praksom, omalovažavanja drugih.
Nedajbog!
Vidi, srećo neviđeno, ja tebe niti tvog miša (skvikija?) nikad ni u kojem slučaju nisam svijesno omalovažavao. To da mi je ponešto moglo promaknuti u euforiji diskusije može biti, no nikako i u nikojem slučaju kao plod zlobe ili ičeg sličnog, ta zar nas vjera ne uči toleranciji i razumijevanju onih različitih od nas bez obzira koliko ti bedasti bili?

P.S. Zar je moguće da si u životu srela isključivo električne miševe?

leddevet

Tko je glasao

ta zar nas vjera ne uči

ta zar nas vjera ne uči toleranciji i razumijevanju onih različitih od nas bez obzira koliko ti bedasti bili?Upravo zato s tobom komuniciram, jer sam prava vjernica i tvoju bedastoću shvaćam kao Božje djelo, taman bilo i nedjelo, ipak je Božje.)))

ps. tko o čemu, slabostrujni o "električnim miševima"!

Tko je glasao

Da li androidi sanjaju električne miševe?

ipak je Božje.
Polako, polako, ali ipak se približavaš istini i možda napokon i shvatiš s kim to raspravljaš :-)

P.S. Nešto mi se čini da izbjegavaš odgovor na moja pitanja, da ti nisu možda isključili struju?!?

leddevet

Tko je glasao

Cakani ste.

Cakani ste.

Tko je glasao

kompleksaš

ppetra,

leddevet je jugokomunjarski kompleksaš pa mu sve što je hrvatsko smeta i izjednačava s ustaštvom. najbolje ga je ignorirati, jer je uzaludnbo trošiti bilo kakvim argumentima, dakle ne objedama, vrijeme na takvog pollitičara.

Tko je glasao

Never Mind the Bollocks

leddevet je jugokomunjarski kompleksaš
Meni se čini da je tu primijenjena prilično mršava literarna forma koju bi prvenstveno očekivao kod priučenih Pavićevih piskalrala, a na kod jednog ovako uvaženog barda hrvatskog novinarstva. Moram još ovdje, nažalost, primjetiti otužnu nemaštovitost i verbalnu ograničenost koja vlada vrlo oskudnim fondom riječi što upotpunjuje poraznu sliku nečeg što je trebalo sjediti na tronu hrvatske dalekovidnice. Sva sreća da je sudbina htjela durugačije i vascelo hrvatsko pučanstovo oslobodila te i takve prazne veličine.

leddevet

Tko je glasao

Katolika gospodaru, ne vidjesmo odavna katolika

Pobjeda uvjerljivog kandidata ili kandidatkinje HDZ-a koji bi uz to bio vjernik ili vjernica protiv ovakvog Josipovića gotovo da je već sad osigurana.
Volio bih znati na temelju čega si došao do ovakvog zaključka?

# Kandidat Stranka Glasovi %
1 Milan Bandić nezavisni 292.774 14,83
2 Andrija Hebrang HDZ 236.990 12,05
3 Ivo Josipović SDP 640.005 32,44
4 Josip Jurčević nezavisni 54.070 2,74
5 Damir Kajin IDS 76.349 3,87
6 Boris Mikšić nezavisni 41.434 2,10
7 Dragan Primorac nezavisni 117.042 5,93
8 Vesna Pusić Hrvatska narodna stranka 143.078 7,25
9 Vesna Škare Ožbolt nezavisna 37.328 1,89
10 Miroslav Tuđman nezavisni 80.298 4,09
11 Nadan Vidošević nezavisni 223.581 11,33
12 Slavko Vukšić DSSR 8299 0,42Dakle, ovo su glasovi, odnosno postoci, koliko su dobili pojedini kandidati u prvom krugu posljednjih predsjedničkih izbora. Od ovog društva mi se Josip Jurčević čini daleko "najkatoličanskiji" (ako se tako može nazvati) od svih kandidata i osvojio je nevjerojatnih 2,74%, a za ostale teško da bi se epitet katolik mogao prisajediniti kao nešto presudno. Svakako mi se čini da Hrvati tu nisu baš honorirali ičije katoličanstvo, naravno osim kod Milana Bandića koji je odjednom zaključio da je to mjesto gdje treba peškati. Blaženi bili svi oni koji su tome povjerovali!

leddevet

Tko je glasao

još jedan glupan

leddevet

vi ste se na ovom portalu već deklarirali kao notorna jugokomunjara, pa kao takav vidite katolike tamo gdje ih ja nisam spomenuo, jer govorim o vjernicima a ne o katolicima.

Jedan kandidat deklarativno demokršćanske stranke HDZ-a ulazi u drugi krug na idućim izborima bez obzira hoće li u drugi krug ući Ivo Josipović, što nije tako sigurno kao na prošlim izborima, ili netko drugi. Treba podsjetiti da su na prošlim izborima Nadan Vidošević i Dragan Primorac kao fiktivni kandidati minirali ulazak Andrije Hebranga u drugi krug, pa je tako Ivi Josipoviću protiv autsajdera Milana Bandića bila osigurana pobjeda.

To se ne će dogoditi na idućim izborima, jer u drugom krugu, ako ne bude krađe u DIP-u, na vašu veliku žalost pobjeđuje uvjerljivo kandidat desnice dakle HDZ-a, ukoliko naravno vodeća oporbena stranka istakne jakog kandidata ili kandidatkinju. Upravio zato predsjednik Josipović koji ni po čemu ne zaslužuje drugi mandat iskazuje nervozu. Hrvatski birači su doduše lijeni, al nisu glupi. Oko 20-tak posto lijevog biračkog tijela nije dovoljno da Ivo Josipović dobije drugi mandat. To je svakome jasno, ali vama i sličnima jugonostalgičarima to jednostavno ne ide u glavu

Tko je glasao

Glupan za glupane

vi ste se na ovom portalu već deklarirali kao notorna jugokomunjara
Ja sam bio uvjeren da smo to davno riješili i ne vidim potrebe da se o tome nadalje drvi, pogotovo obzirom da nikad nisam bio član partije za razliku od Vaše malenkosti, no što je tu je i svaka budala ima svoje veselje.

na vašu veliku žalost pobjeđuje uvjerljivo kandidat desnice dakle HDZ-a
Naravno da postoji opasnost da neki HDZ-jac postane predsjednik države obzirom da se velika količna Hrvata i više nego jednom deklarirala kao velike budale (vidi tablicu gore) i birala ekipu koja je trenutno na izbornom mjestu Remetinec, a na navedenoj lokaciji bilo bi ih podosta više da smo pravna država i da biologija nije odnijela neke od tih bisera u bespuća stoljeća sedmog.

Meni je svakako nevjerojatna ta i takva tupost koja ne vidi u kakvoj smo banani i ne shvaća da se rješenje problema nikad i nigdje nije uspjelo ostvariti metodom i mentalnim sklopom na koji je problem nastao. No za tako nešto ipak treba IQ veći od broja cipele Ruže Tomašić ili veličine grudnjaka Kristine Ćurković.

leddevet

Tko je glasao

vrsna politička analiza, nema što...

Pretpostavljam da su dva uzastopna Mesićeva mandata + jedan Josipovićev odličan argument u prilog tvoje teze o "vjernicima" i "20-tak posto lijevog biračkog tijela"...

Tko je glasao

što vi znate o DIP-u

zaphod,

Hrvaski birači nisu u cjelini glupi, jer Mesić ne bi dobio drugi mandat da se nije kralo u Državnom izbornom povjerenstvu kad je njegov predsjednik po funkciji bio predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić. Krađu je naruičio Mesić kod Sanadera, a ovaj je to proslijedio Crniću. Mikšić je u 22 sara bio drugi i da je umjesto Jace iz paštete ušau u drugi krug Mesić bi malo morgen dobio drugi mandat, a onda bi sve drukčije izgledalo bez obzira što Mikšić nije bio politički potkovan, ali bi se barem kao dobar biznismen okružio pametnim savjetnicima. U potvrdi ove teorije jeste li ikad čuli da je Mesić nešto loše rekao o kapitalcu sanaderu. Nije jer mu je dužnik, a to mu je i sam Sanader na izvjestan način poručio.

Ali ne pišem ovo zbog vas kao zatupljenom jugokomunjari, nego zbog drugih na portalu koji nisu izgubili zdravorazumsko rasuđivanje i nisu opoterećeni kao vi i mnogi drugi ideologijom.

Tko je glasao

Neka jezik ne bude brži od pameti

Ne znam kako jednog vrhunskog suca i pravnika I. Crnića (sina još poznatijeg oca i velikog humanitarca) možeš optužiti za ovakve prljave poslove.

Tko je glasao

Fraise

njemu u obraz svasta stane,ti si relativno novi na ovim stranicama pa vjerojatno ne znas,svojevremeno je na pollitici optuzio savjetnika Predsjednika,dr,jovica da se "kao mladac istakao u progonu proljecara."a dr. jovic je '71 imao 3 (tri)godine.toliko o vkrsniku.

Tko je glasao

tenor

"proljećari" taj pojam podrazumijeva znači ljude koji su bili dio masovnog pokreta 70-tih.

Ako je dr. jović 71. imao 3 godine to znači da je 89.- me imao... koliko...

Znači kao student mogao je negdje u nekom komunističkom listu ili sl. napadati nekog za koga je doznao da je sudjelovao u masovnom pokretu sedamdesetih. Mogao je nekom u boljševičkom, denuncijatorskom stilu u nekoj polemici za komunizma predbaciti da je " proljećar" , " ustaša" " klerofašist" i sl.

Već sam na nekoliko mjesta vidio kako navodiš taj argument kako je onda on bio star tri godine.

Imaš problem s vrednovanjem činjenica i primjenom argumenata.

Proljećare se napadalo do devedesetih, pa čak se Savku i Miku napadalo i poslije prvih demokratskih izbora stilom... vi ste dobili zabranu bavljenja politikom.., a sirotinja, studentarija su robijali.

Kužiš. Moglo se napadati proljećare i kasnije, politički, medijski i sl.

Uostalom kao što ja "napadam " primjerice Titu za ubijanje Hrvata samo zato što nisu bili skloni Yugi i komunizmu, a nisam bio ni rođen kad su komunjare sprovodeći revoluciju ubijali poslije WW2 sve one za koje su mislili da su po defaultu potencijalna opozicija.

Znači, ako je Krsnik negdje našao da je Jović pisao protiv tkz. proljećara e da bi ih u datom trenutku diskvalificirao za vrijeme Yuge--- onda Krsnik nije ništa promašio.

Naime, pred raspada Yuge moglo je biti ili postati vrlo opasno da te netko proglasi pripadnikom MAspoka.

sve dobro...

Tko je glasao

Boli koliko nisi smiješan.

Boli koliko nisi smiješan. Ako je netko '68. godište tada ta osoba ne može biti u istoj rečenici s progonom "proljećara".

Razmazujući govno po licu nećeš dobiti ratničke, nego smrdljive šare.

Tko je glasao

boli koliko ti JESI smješan

danas,sada i ovdje može se izvesti napad na nekog " proljećara", može ga se progoniti medijski, moralno , politički, može mu se podmetati da nije bio do kraja " za stvar" , može mu se reći da je bio udbin provokator primjerice ili mu se pak može reći da je bio povezan sa ekstremnom emigracijom tj. pojedincima ili grupama sklonim terorizmu.

Napadač ili progonotelj može biti neki profesor povjesti rođen , recimo 88.

Ne znam točno o čemu se radi u konkretnom slučaju, kad i gdje je V.Krsnik predbacio , kako on voli reći " britanskom Srbinu" Joviću da je progonio proljećare, ali samo ukazujem na to da činjenica da je on rođen 68. ne znači u tom smislu ništa.

Cijenim da nije kao milicajac tukao studentariju na tadašnjim prosvjedima, ali progon proljećara u širem smislu te riječi protegao se dosta iza sedamdesetih, kao uostalom i progon ustaša.

Ima raznih vrsta napada...

Primjerice: ti si znači bio za Savku, ok. izbacujemo te iz partije i smjenjujemo s mjesta šefa pogona...

....pametnjakoviću .. . prepotentni...

sve dobro...

Tko je glasao

Progon proljećara je vrlo

Progon proljećara je vrlo jasna i intuitivna sintagma.

I istočni grijeh predstavlja jednoznačnu sintagmu, iako takvi kao ti mogu ići objašnjavati kako to znači da na Tajvanu ima kurvi remudi.

Tko je glasao

ajmo malo citata

"Ako vam kažem da je ivo Josipović između uglednog profesora s Fakulteta pšolitičkih znanosti i k tome bivšeg diplomata dr. Brank Caratan i britanskog Srbina dr. Dejana Jovića koji se. između ostalog u Hrvatskom proljeću kao mladac istaknuo u progonu "proljećara""

Dakle u Hrvatskom proljeću.... a ne 1989., 1991. ili 1998. Kužiš? Čovjek koji je rođen 1968. se istaknuo u HRVATSKOM PROLJEĆU...

http://pollitika.com/je-li-ivo-josipovic-predsjednik-ili-izdajnik#commen...

Tko je glasao

amo još malo citata

Vatroslav Jagić 1890. godine:
"Čim tko manje uči i zna, time je bjesniji Hrvat ili Srbin"

Tko je glasao

TANJUG?!?

Mikšić je u 22 sara bio drugi i da je umjesto Jace iz paštete ušau u drugi krug Mesić bi malo morgen dobio drugi mandat..

To da bi Mikšič pobijedio je procijenio TANJUG ili je maštarija tvoje autorsko djelo?

Zašto si uvjeren da maštarija, makar bila i tvoja, vrijedi više od onoga što je egzaktno?

B-52

Tko je glasao

još jedan glupan

sm,

budući da je za vas egzaktna krađa u DIP-u s vama je bespredmentno raspravljati. što vi uopće znate o tim predsjedničkim izborima kad je mesić dobio drugi mandat. ništa osim friziranih rezultata, pa što se onda javljate..

Tko je glasao

wow

Meni se sviđa količina činjenica kojima raspolažete, pretpostavljam da ste sve to prijavili državnim tijelima.

No, koje to veze ima s tezom da narod traži predsjednika-vjernika, to zna samo Sveti Zarkon.

Tko je glasao

U ime obitelji

zaphod

Vi uporno dokazujete da ste glupi. Ako je narod na referendumu o braku očitao lekciju i predsjedniku i premijeru, a glas "za" dao je vjernički narod (dakle ne samo katolici, jer su referendum podržale sve vjerske zajednice) onda je sasvim logično da će tako glasovati i na idućim predsjedničkim izborima.

ali kako ste vi boljševički glup, to vama jednostano ne ide u glavu. Usput predsjednik Josipović koji se uoči referenduma zdušno zalagao "protiv", nakon uspjeha referenduma trebao je, da provodi svoju floskulu o Novoj pravednosti, podnijeti ostavku, jer je bio protiv naroda.
I to vam nije jasno jer imate boljševički mentalitat i njega se ne možete osloboditi, kao ni većina na ovom portalu. dakle slobodno uživajte sa svojim pajdašima i dalje u svojoj boljševičkoj glupavosti.

Tko je glasao

Krsniče, ako ne znate pravila

Krsniče, ako ne znate pravila ponašanja na internetu, educirajte se (http://www.hr-netiquette.org/). Nazivati neistomišljenike glupanima i boljševicima pokazuje pomanjkanje kućnog odgoja stoga preporučam usvojiti i to gradivo.

"Narod" na referendumu o braku nikome ništa nije očitao, a kamoli da je išta ozbiljno pročitao jer samo neozbiljan čovjek baca 47 milijuna kuna da bi odredbu iz nižeg akta prepisao u viši. Referendum uopće nisu podržale sve vjerske zajednice: to je čista obmana. ŽOZ se izjasnio protiv.

"Iako unutar naše zajednice ne promoviramo istospolne brakove, poštujemo pravo pojedinca i manjinske skupine na samoodređenje", navodi se u priopćenju. ŽOZ se zalaže za građansku državu, uvažavanje različitosti i jednakost svih ljudi pred Zakonom. "Vrlo smo osjetljivi na smanjivanje prava bilo kojoj manjini, te s obzirom na iskustvo Holokausta koje imamo i kako je započeo, takav postupak smatramo izrazito opasnim. Posljedice u konkretnom slučaju mogle bi biti ozbiljne i dalekosežne za naše cjelokupno društvo", stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik ŽOZ-a Ognjen Kraus.

Tko je glasao

Kad smo već kod gluposti, ako

Kad smo već kod gluposti, ako je cca 25% birača narod (toliko se izjasnilo ZA), što je onih 75% birača koji nisu podržali inicijativu?

Što tvoj briljantni um kaže, kome su oni očitali lekciju?

Tebi, dakako, nisu. Neki očito nikad ne nauče.

B-52

Tko je glasao

uporan glupan

sm,
glupane "protiv" je na referrendumu glasovalo ne 75 posto nego samo 16 posto od onih koji su izašli na referendum.
prema tome ne samo da ste glup nego ste i lažac. ne prvi ni posljednji put.

Tko je glasao

Svjestan sam činjenice da

Svjestan sam činjenice da zadrigli desničar teško može od prve shvatiti ono što se ne uklapa u njegov mentalni sklop i fikciju, ali sam se, sad vidim da pomalo naivno, ponadao da nemaju teškoća s čitanjem.

U mom komentaru piše "koji nisu podržali" dakle nisu glasali "za".

Bulažnjenje o nekakvih 16% ne može promijeniti činjenicu da je "za" glasalo samo 25% od "naroda".

Preformulirat ću i pitam ponovno, je li 75% manje ili više od 25% naroda?

Molio bih po egzaktnoj disciplini, matematici.

Po Tanjugovskoj znam da može biti i ovako i onako, kako naručitelju zatreba.

B-52

Tko je glasao

glupan i lažac na kvadrat

sm,

odgovaram zbog drugih a ne zbog vas.

možete preformulirati koliko hoćete ali svoju pokvarenost u gluposti ne možete preformulirati, jer ona uvijek ostaje ista.

Na referendumu je od 3,791.000 upisanih birača glasovalo 1,436.163 birača, odnosno 37,8 posto. od toga je "za" glasovalo 946.433 birača odnosno 65,7 posto, a "protiv" 461.534 birača odnosno 33,5 posto. to su služebeni razultati Državnog izbornog povjerenstva, ali po vama su glasovali protiv i oni koji uopće nisu glasovali pa ste tako došli do genijalnog postotka da je protiv glasovalo 75 posto birača Sapienti sat., ali ne za vas jer ste po boljševičkom mentalitetu jednostavno pokvareni glupan..

Tko je glasao

ali po vama su glasovali

ali po vama su glasovali protiv i oni koji uopće nisu glasovali

Znam da se u TANJUG-u pisalo crno-bijelo, ali bi čitati trebalo onako kako piše.

Nisam napisao da su glasali "protiv" - napisao sam da nisu glasali "za".

Nije to finesa već suštinska razlika koju bi i ispodprosječno inteligentan novinar morao shvatiti a kako ne bi novinarska veličina dostojna TANJUG-a.

Dakle, kako si napisao, ako je 25% koji su podržali Markićkin prijedlog "narod", što su onih drugih 75%?

Nije valjda da jugokomunisti, udbaši, glupani i ostalo iz tvog bogatog repertoara?

Ja za tebe nikada ne bih rekao da si pokvareni glupan, pokvarenjak nije iskren a ja u tvoju iskrenost ne sumnjam.

B-52

Tko je glasao

Koliko se ja sjećam vi ste na

Koliko se ja sjećam vi ste na identičan način "analizirali" rezultate referenduma o ulasku u EU i rezultate predsjedničkih izbora, tako da ispada da epitetom glupana častite prvenstveno sebe (i recimo ppetru koja je te iste rezultate analizirala kao i vi)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ne može nešto biti zakonito, ako se temelji na lažnim popisima

Ovi "argumenti" Krsnika su samo odgovor na "argumente" vlastodržaca.

Referendum je proveden na lažnome biračkome popisu, a "tvoji" su priznali da su mijenjali Ustav, samo zbog ulaska u EU.

Dakle, i sami su bili svjesni da narod nije želio ući u EU, pa su izmanipulirali Ustav i odlučili da po izmanipuliranome ustavu i uz lažni birački popis uguraju narod na prijevaru u EU.

Nisu uspjeli postići izlaznost ni 50% i to je dovoljno za buduće povijesne događaje, ukoliko narod odluči izaći iz EU, da se pozove na prijevaru.

Hrvatska je u EU ušla manipuliranjem Ustavom i na lažnome biračkome popisu- što je dovoljno da je ulazak nezakonit, nemoralan i ostvaren običnim laganjima i prijevarama

Kako god ti izracionalizirao, manipulirali ste ustavom, i lagali ste biračkim popisima i o tome će mnogi učiti mlade Hrvate, tako da znaju kako imaju zakonito i moralno pravao smatrati da su silom, a ne referendumom utrpani u EU i da imaju povijesno pravo, kada god hoće izaći iz EU, jer stvarno nisu ni ušli zakonito u nju.

Ne može nešto biti zakonito, ako se temelji na lažnim biračkim popisima.

Nisam analizirala izlaznost na isti način, nego naprotiv suprotno- lažiranim izbornim listama i manipuliranjima Ustavom, a ti si pokušao te lažne birače izdvojiti-onako napamet u neizašle, dok su prema mome mišljenju baš lažni "glasovali" ZA.
Čim je popis lažan, moguće je i jedno, i drugo, što pokazuje svu veličinu prijevare. I sa toliko stotina tisuća lažiranih, niste uspjeli skupiti ni 50%!

Podmuklost i manipuliranje Ustavom, sami ste (tvoji i HDZ-ovi partijaši) ogolili tvrdnjama da ste mijenjali Ustav zbog potreba muljanja (ovu riječ nisu rekli) s referendumom za ulazak u EU, a sada su tvoji htjeli ustavne promjene da onemoguće buduće narodne referendume.

E, ne može tako- Ustav kao SDP-ovski toaletni papir- po potrebi za velika s... a:
http://pollitika.com/za-prljave-nakane-quotprljavequot-promjene-ustava

Tko je glasao

onda je sasvim logično

"Ako je narod na referendumu o braku očitao lekciju i predsjedniku i premijeru, a glas "za" dao je vjernički narod (dakle ne samo katolici, jer su referendum podržale sve vjerske zajednice) onda je sasvim logično da će tako glasovati i na idućim predsjedničkim izborima."

Definitivno. Recimo, logično je bilo da HDZ pobjeđuje na parlamentarnim izborima, a Mesić na predsjedničkim? Logično je bilo da je Tuđman predsjednik, ali su za gradonačelnika birali ne-HDZ-ovce?

U vama ćutim fantastičnog logičara i političkog analitičara... još da je nabaviti neki bonton u slikama, gdje bi vam bio kraj.

p.s. Aj se dogovori sam sa sobom što ti je "vjernik" - jer čas spominješ sve religije, a čas govoriš o 86%. A kad već analiziraš, baci analizu i na postotak vjernika u RH vs. broj izišlih na referendum vs. broj onih koji su glasali "za".

Tko je glasao

Logično je bilo da je Tuđman

Logično je bilo da je Tuđman predsjednik, ali su za gradonačelnika birali ne-HDZ-ovce?
Tudjman? Jel' to onaj onaj deklarirani vjernik koji se s Ankicom vjencao u crkvi 92 ili 93?
A kako je Tanjug u svojim redovima podnosio deklariranog vjernika Vjeku?

Tko je glasao

... teško da bi se epitet

... teško da bi se epitet katolik mogao prisajediniti kao nešto presudno.
To potvrđuje i činjenica da su u dva i pol desetljeća višestranačja iz Sabora postupno nestale sve nominalno demokršćanske stranke (KHDU, HKDS ...), a ona koja to nije imala u imenu, ali je na parlamentarnim izborima imala najjačeg demokršćanskog aduta (HSS i M. Petir) doživjela je debakl.
HDZ se inače voli predstavljati kao demokršćanska stranka, ali ona je to zapravo samo deklarirano i u tome je smislu ogledalo društva. Privatni životi njenih čelnika i istaknutih članova, kao i privatni životi većine hrvatskih katolika ne potvrđuju prakticiranje kršćanskog nauka.

Tko je glasao

"Pobjeda uvjerljivog

"Pobjeda uvjerljivog kandidata ili kandidatkinje HDZ-a koji bi uz to bio vjernik ili vjernica protiv ovakvog Josipovića gotovo da je već sad osigurana."

Kojeg to kandidata HDZ-a? Ne možeš postavljati prognoze na neviđeno.
Zašto bi trebao biti vjernik? Što bi time jamčio? Pa Dajla i Pokora d.o.o. nisu neriješeni računi nevjernika. Naprotiv.

VK, loš ti je ovo PR za HDZ.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci