Tagovi

Predsjednik Ivo Josipović u korupcijskom skandalu!?

„Nova pravednost“ kojom je predsjednik Ivo Josipović predizborno najavljivao neku novu eru morala, korektnosti i poštenja u hrvatskom napaćenom političkom životu, ovih dana je i sama doživjela svoje duboko moralno urušavanje s obzirom da je sam predsjednik Ivo Josipović javno optužen da je kao jedna od najvažnijih karika kriminalnog lanca godinama (od 2003g) sudjelovao u ogranizaciji korupcije i kriminala koji se provodi preko HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) ZAMP-a i privatnog poduzeća „Emporion“!

Prošlu sedmicu je hrvatski portal Index.hr objavio niz članaka koji duboko kompromitiraju predsjednika Josipovića u toj korupcijskoj aferi vezanoj za isplatu milijunskih poslova privatnom poduzeću njegovog obiteljskog prijatelja Marka Vojkovića koji po svom (milijunskom!) iznosu jasno ukazuju da je protivno Zakonu o zaštiti autorskih prava i ostalih srodnih prava ( kojeg je autor upravo Ivo Josipović!), stvarni posao naplate tih prava prebačeno na privatno poduzeće koje bez odobrenja Državnog zavoda za zaštitu intelektualnog vlasništva i suprotno Zakonu, ubire i raspolaže tim novcem.

Optužbe su daleko gore nego li one zbog kojih je njemački predsjednik Christian Wulff nedavno podnio ostavku, pa bi zbog toga predsjednik Josipović trebao u ime svoje nedužnosti što hitnije javno demantirati sve te optužbe i pokrenuti sudski postupak protiv Index. hr , ili bi kao moralni krivac
u ime te svoje "Nove pravednosti" , do pokretanja i okončanja kaznenog postupka, odmah trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika!

U protivnom, sa ovakvim nečasnim položajem zabijene glave u pijesku, kojim on samo čeka da ta medijska, ili bolje rečeno.. samo “Index" afera upadne u kolektivni zaborav, Josipović duboko kompromitira sebe i tu svoju “Novu pravednost”, te je na sasvim dobrom putu da sebe i nju svede samo na onu narodnu..”Tresla se brda, rodio se miš” , ali ovaj put „miš“- koji ima jedino različito prezime od njegova prethodnika Ive Sanadera!

(http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-josipovicev-zamp-josipo...

Komentari

A jeste li znali...???

HDS-ZAMP je udruženje građana....
Ako ne platite ZAMP-u činite prekršaj i odgovarate po prekršajnom zakonu.....to je rijetko i mudro dodatno pljačkanje onih koji se drznu ne platiti ZAMP-ov harač.....

Tko je glasao

U državi gdje desetine tisuća

U državi gdje desetine tisuća radnika mjesecima pa i godinama čekaju na svoje mukom zarađene plaće ZAMP-ovi “inspektori” imaju veće ovlasti od onih koje su trebali imati nedavno zaleđeni državni ovršni šerifi! Za ilustraciju tehnike ZAMP-ova utjerivanja dugova na http://www.index.hr/vijesti/clanak/o-zampu-akcija-naplate-autorskih-prav... spomenuto je nekoliko primjera:
"Prije nekoliko godina u dvorac Bežanec banuo je ZAMP-ov “inspektor” da bi u ime HDS-a na licu mjesta zaplijenio kolekciju zatečenih slika, izvijestivši njegova vlasnika Sinišu Križanca da je to kazna što je svojim gostima priuštio glazbu domaćih i inozemnih skladatelja ne plativši propisanu ZAMP-ovu dadžbinu. Sanirajući jedan od prezaduženih splitskih hotela, Vlada Republike Hrvatske prvo je morala namiriti glazbene namete, a tek potom financijske obveze prema svim ostalim vjerovnicima i dobavljačima. Od organizatora koncerta Rolling Stonesa koji su nastupali 1999. na Bundeku, ZAMP pokušava utjerati 1,2 milijuna kn, zbog čega je svoju menadžersku agenciju preimenovao i preselio u Sloveniju. Opet ništa ne mijenja na stvari što su Rolling Stonesi za nastup dobili honorar i što su na koncertu izvodili isključivo vlastite kompozicije. Prema HDS-ovu pravilniku, organizator je bio dužan njihovu ZAMP-u platiti 10 posto od prodanih ulaznica. Tih 10 posto ZAMP bi, navodno, naknadno dostavio Rolling Stonesima, dokazujući kako poštuje njihova skladateljska i izvođačka prava."

A Svileni Ivela tvrdi: "Sve je u granicama zakona, nema rupa!" http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/27/0555006.html

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Prema vlastitom priznanju

Prema vlastitom priznanju Vojkovića Emporion je 2004. dobio 16,7 milijuna kuna, a sada dobiva možda i dvadesetak posto više!
http://www.poslovni.hr/vijesti/vojkovicevu-emporionu-od-zampa-20-mil-kun...
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/28/0340006.html

Ako je suditi prema stvarnom stanju Hrvatsko društvo skladatelja je u samo jednoj godini preko ZAMP-a isplatilo više od 33,6 milijuna kuna privatnoj tvrtki Emporion, koja je u vlasništvu Marka Vojkovića, obiteljskog prijatelja predsjednika države Ive Josipovića, čime Vojkovićevo priznanje treba gledati po onoj "tko prizna pola mu se prašta"
http://www.dalmacijanews.com/Vijesti/View/tabid/74/ID/80827/ZAMP-u-jedno...

Međutim i to je dovoljan razlog da se DORH i USKOK otrgnu sa političke uzice i istraže možebitnu Josipovićevu kasicu prasicu, i time uklone svaku sumnju u optužbe da su u pozadini cijele priče umješani prsti i utjecaj predsjednika države Ive Josipovića, tj. namještanja milijunske dobiti bratu njegove prijateljice i svom kućnom prijatelju!

Da sa ZAMP-on nešto smrdi dokazuje i tužba vlasnika informatičke tvrtke Apertura Ante Matijašević tuži ZAMP i traži više od milijun kuna zbog 'višegodišnje protuzakonite naplate naknade za privatno kopiranje'
http://danas.net.hr/novac/page/2010/03/17/0305006.html

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

pavic-todoric & $?$

Cilj je bio da Slobodna promijeni ime vlasnika, pa time HDZ-ovu vlast liši formalne odgovornosti za njezino propadanje
Koliko god se trudili njezini bivši i sadašnji uposlenici, novinari i njihov ceh, nikada Slobodna Dalmacija neće postati predmetom istražno-kaznenoga postupka USKOK-a niti Državnoga odvjetništva. Privatizacija splitskoga dnevnika obavljena je, naime, pred nosom nadležnoga Mladena Bajića, Splićanina, koji je iz najveće blizine pratio operaciju, po prirodi isključivo vlasničko-pravnu, bez ikakvih ekonomskih zbivanja, ponajmanje tržišno-financijskih učinaka. Odluku je donio drugi Splićanin, Ivo Sanader, tadašnji premijer, još u doba kada je famozna jahta 'Malo vitra' u lokalnom jedriličarskom klubu, kojim je Bajić predsjedavao, bila poznata pod nazivom 'Utiha'.
Cilj je bio da Slobodna Dalmacija jednostavno promijeni ime svoga vlasnika, pa time državu pod vodstvom HDZ-a liši formalno-pravne odgovornosti za njezino novinsko-nakladničko propadanje. Kao posljednja rezerva, uvijek može ostati proizvodnja CD-a i DVD-a, koja korespondira s interesom Hrvatskoga društva skladatelja formaliziranog kroz ZAMP, blisko veznog za aktualnog predsjednika Ive Josipovića i njegove nerazdvojne, višegodišnje suradnice Sande Vojković.
Tako je Adriatica.net, poduzeće iz istoga prijateljskoga fundusa Vojkovićevih, poslužilo kao medij za 'provjetravanje novca', kako se to kaže u žargonu uličnoga kriminala.

http://www.portaloko.hr/clanak/adriaticanet-od-medija-za-provjetravanje-...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

@edi3 pokušao sam odgovoriti

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

dobar je..

...članak ovog Saše Paparelle..kratak ali jasan..kako sad Vojković vehementno nudi i natječaj, sad sve može..

a i komentar dolje je u tom pravcu:

Ha, ha, ha...... Emporion i ZAMP muljaju već 20 godina i sad kad je stvar izišl na vidjelo sad pričaju o natječaju! Sreća, u nesreći je da gospoda znaju funkcionirat samo od otetog i opljačkanog te da će u normalin tržišnim uvjetima brzo propast. A precjednik.....žali Bože, takvog poštenja!

definitivno sve je to ful gadljivo. okej, svi muljaju i kradu u ovoj državi ali Ivela si naprosto nije smio dozvolit svu tu kombinatoriku, taman imao samo minoran udjel u svemu tome.

drugi mandat može zaboravit al ono definitivno. i mislim da bi bilo sjajno od njega da podnese ostavku, nekak' imam feeling da bi time otvorio proces prave demokracije u ovoj državi, onda bi se valjda i Bajić osokolil i razmontiral većinu bar onih pravih igrača (Pavić, Mudrica...)

jer, šta, taj posao mu i nije o glavu, ima, fala bogu, svoju profesuru, love ima ziher ko' blata, dakle, osigurao si je dijete, i sigurnu starost, i šta će ti više..? fakat ne kužim. i ne samo da bi ispao faca, nego bi još mu popularnost skočila na 135 %. to nitko nema..

CC

Tko je glasao

strategija...

http://hr.seebiz.eu/kolumne-i-komentari/josipoviceva-vjerodostojnost-nak...

pa valjda će se koje EPH izdanje konačno okuražit i reć' dvi-tri?.

sitni su sati, nervožasti pavić hoda po sobi gore-dolje, tu je i vojković, pero, marko.....ful zadimljena soba, kave na galone, ostaci pizze s papirima na stolu, mobiteli zvrcaju...
radi se na strategiji punom parom...samo hrabro dečki, polako, bolje dan kasnije objavit pa da je dobro nego srljat s još kakvom traljavom i neuvjerljivom varijantom..

moj prijedlog: pozvati (ak već niste) Nobila ili Čedu, partnera za reviziju iz PwC (Tanja Rukavina, ona je super ženska) ili KPMG (Deloitte nemojte jer nisu više ono, top ..), nekog top PR-a (recimo iz Bertelsmann Group, ne bih naše, bolje da je netko totalno neutralan) i šta ono još...

i ajmo...jel..polako i pametno, nema žurbe....

CC

Tko je glasao

vidi edi..

CC

Tko je glasao

ofkors, hehe

Tko je glasao

Svileni Ivela se ne mora

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Jesam ja gloopa ili nemam

Jesam ja gloopa ili nemam dovoljno informacija, no ZAMP na svojim stranicama (povijest) se hvali:

Kontinuirani rad Društva na poslovima autorskopravne zaštite traje već 60 godina. To dugogodišnje iskustvo i izuzetno dobra međunarodna suradnja, rezultirali su podizanjem kolektivne zaštite autorskog prava u Republici Hrvatskoj na zavidnu razinu.
Danas HDS u stručnoj službi ZAMP ima:

operativni tim od 60-ak ljudi s bogatim radnim i operativnim iskustvom, sposobnih da odrade obiman posao obrade podataka,
4 poslovnice u: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku i 20 županijskih zastupnika koji direktno na terenu provode nadzor i kontrolu
10 pravnika specijaliziranih u području autorskog prava.

Tamo pise da je ZAMP strucna sluzba HDS-a

U registru udruga se ZAMP ne spominje (ima samo HDS) pa me sad zanima koji je uopce pravni okvir djelovanja ZAMP-a (mislim gdje je registriran bas ZAMP i ako moze link.)

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

dobro pitanje :)

1950.Ukinut je Zavod za autorskopravno posredništvo, nakon čega su savezi i udruženja autora osnovali novi Zavod za autorskopravnu zaštitu. Sami osnivači zavoda kasnije su ga podijelili na dvije ustanove, tako da je Savez kompozitora Jugoslavije (SAKOJ, kasnije SOKOJ) osnovao Zavod za zaštitu autorskih malih (a od 1971.g. muzičkih) prava (ZAMP), a drugi savezi autora i umjetnika izvođača osnovali su Jugoslavensku autorsku agenciju (JAA). Godine 1965. poslove reparticije autorskih naknada preuzeo je SAKOJ.

1982. Nakon višegodišnjih napora Društva skladatelja Hrvatske da se reparticijska sredstva prikupljena u Hrvatskoj tu i zadrže sve do trena raspodjele te da se poveća reparticijska masa, odnosno da se oslobode sredstva koja su se automatizmom u određenom postotku zadržavala u Beogradu i oročavala u rokovima koji su onemogućavali isplatu autorima kojima sredstva zapravo i pripadaju, poslovnica ZAMP-a za Hrvatsku godine 1982. postala je radna zajednica Društva skladatelja Hrvatske (DSH).

1991.Osamostaljenjem Republike Hrvatske, HDS se odvojio od SAKOJ-a (Saveza kompozitora Jugoslavije) i reorganizirao iz društvene organizacije u udruženje građana. Istovremeno dotadašnja radna zajednica HDS-a ZAMP, postala je stručna služba HDS-a koja obavlja poslove percepcije i reparticije autorskih naknada za javne izvedbe i radiodifuzijsko emitiranje glazbenih djela kao i za zvučno snimanje takvih djela (pravo mehaničke produkcije) te iznajmljivanja glazbenih izvedbenih materijala. Time je i znatno ojačan utjecaj autora na proces zaštite autorskih prava.

Tko je glasao

U kojem registru se moze naci

U kojem registru se moze naci ZAMP?
Je li to interna org. jedinica HDS-a?

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

a zašto ovaj dnevnik nije..

...više na prvom mjestu, pa čak ni pod novi dnevnici (pa onda moš' odmah vidjet ima li novih comments) nego tek pod "najčitaniji"? ha, Mrače?

dalje (sad ću ja ko' oni TV voditelji kad se iz studija obraćaju kolegama na terenu, onak' važnim i smrtno ozbiljnim tonom):

Mrače? .....(ništa, pukla veza...) Mrače (ah, evo ga, sad se čujemo); dakle, reci nam par riječi, kakva je situacija na terenu: diše li još Ivela (makar samo na škrge), jesi li možda u kontaktu s kuštravom Dane (glasnogovornica), šta kaže, kakva je situacija u svezi tsunamija koji se sručio na Pantač, onda, imaš li podrobnijih saznanja o whereabouts of Perković Jr. jel se radi na tome da se sazna iz kojeg smjera je tsunami krenuo; jesi li možda od svojih insajdera u Grškovićevoj uspio saznat jel se Meske oblokao Smirnoff votkom od silne sreće što je sad pitanje ureda maknuto iz fokusa; kakva je situacija u wigwamu na Trgu hrv. velikana i žrtvava, jel HDZovci slave što je "crveni bastion" ozbiljno načet; šta se dešava na Iblerovom, pretpostavljam da se Zoki ne očituje, samo se misteriozno smješka; a Bajić, jer šeta nervozno po Zrinjevcu smišljajući taktiku za sutra...

daj nam bilo što, anything..Mrače? čujemo li se...?

CC

Tko je glasao

u često postavljanim

u često postavljanim pitanjima su svi odgovori na gornja pitanja (barem na ove koji se tiču pollitike)

za ove druge pojma nemam, ne komuniciram niti s danicom niti s perkovićem (zašto i bih); mesić je meni pluskvamperfekt

za ivu znam, oj je skroz ok

Tko je glasao

sta bi to znacilo da je ok?

Tko je glasao

hm, hm..

za ivu znam, oj je skroz ok

pa ne znam baš kak je okej, kad je npr. dopustio da se njegov zakon u praksi izvitoperi do te mjere da rade ovakve neke stvari (evo tu se vidi iz članka Jasne Babić iz 2003. Nacional)

mislim, nije smio to dozvolit, jel? jel bi ti dozvolio? ili ako su se ovi povampirii, povučeš se iz priče, jel, ak drugačije ne ide.

http://www.nacional.hr/clanak/13513/samovoljni-drustva-skladatelja-unist...

CC

Tko je glasao

@Checkpoint Charlie u

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

ne razumijem!? vec prije mi

ne razumijem!?
vec prije mi se dogadjalo na ovom dnevniku da pojedini komentari odu u spam, a da ja to nisam napravio?
kukljica, morati ce ti netko drugi objasniti zbog cega je spamiran ovaj tvoj komentar!

Tko je glasao

@edi3 pa Svileni je Ivela

@edi3 pa Svileni je Ivela ušutkao javne medije, a kako da mu onda mrak ne ušutka neugodne kritičare.

Zato nije čudno da si lokalni šerif uzima za pravo autoru dnevnika"zarolati" komentare koji nisu po ukusu Svilenog Ivele, a sada vidim i SDP-a.

Ali tako ti je to u demrakkraciji u kojoj je gazda uvijek u pravu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Mislim da i mrak može lupit

Mislim da i mrak može lupit "spam"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nakon 1000-tog komentara...

... se pali ACTA-alarm i onda FBI preuzima spam modul :)

Tko je glasao

bomba

se pali ACTA-alarm i onda FBI preuzima spam modul :)

glede ovog gore, sjetih se da sam negdje pročitala da je dovoljno napisati (ili reći over the phone) riječ: bomba i odmah se raznorazna automatika aktivira over the world i snima te...
mislim da su još neke key words u igri: arapi, talibani, al quaeda i te stvari...
kod nas je to garant: mesić, perković, budo....a od koji dan su na listu možda dodali i ivela, lignja i kuhana nogica :))

CC

Tko je glasao

novi dnevnici potiskuju

novi dnevnici potiskuju stare, jedino mi nije jasno zasto dnevnik vise nije u rubrici najkomentiranijih?
vjerojatno i to ima neku vremensku odredjenost?
checkpoint charlie, nije nikakva urota u pitanju!:)
mislim na moj dnevnik, a ne na tvoju "simpatiju" mesica koji najvjerojatnije ima udjela u ovoj aferi.
bio mesic iza ovoga ili ne, ured ce mu se sigurno za tri godine ukinuti.

Tko je glasao

mislim da se mraku već riga na ovo pitanje...

... pa ću ja ponoviti da na listi preporučeni dnevnici dnevnik stoji cca 3-4 tjedna, a na listi najkomentiraniji 1-2 tjedna... ako sam dobro zapamtio... navodno sve piše u FAQ, ali ako vi ne klikćete, zašto bih ja? :)

p.s. ebale vas urote :D

Tko je glasao

edi, zap

edi:
glede brloga u Grškovićevoj, nitko još nije taj zakon gurnuo prema saboru, dok ne vidim crno na belo, nisam mirna.

btw. stari jarac je za EKSKLUZIVNO za INDEX.HR napisal dnevnik s puta u Moskvu; ofkors, nije propustio podvuć kako je "nova povijest RH" počela tek od njega, jelte, jer kaže kako smo mi u Hrvatskoj, nakon godine 2000. do kada su se zatvarale oči pred mnogim neugodnim istinama, doživjeli katarzu. a onda ga fino zaloha sa svojom verzijom "zmije u njedrima" koja glasi: ali, uz otpor koji još uvijek traje.
je, je Meske, vire ustaše iza svakog drva, joj, budalo jedna, di se ti gasiš da mi je samo znat.

zap:
ne čitam ta sranja, nemam vremena :)) btw. kak' si ti expert u tim nekim stvarima, daj pitaj mraka jel nam hoće podijelit profit (od to nešto sitno reklama ovđekar) jer smo samo na ovom dnevniku napravila prometa/klikova, pitaj boga kol'ko. ajmo odmah to riješit da znam kol'ko mene pripada, hoće l' bit za bakalar u goluba

CC

Tko je glasao

sigurno ce iz tog ureda mesic

sigurno ce iz tog ureda mesic otici prije novih predsjednickih izbora, a uredom ce se slijedecih pet godina koristiti ivo josipovic, jer ne vjerujem da ce sa ovakvim licemjernim ignoriranjem optuzbi docepati svog slijedeceg mandata!:)
u nizu demokratskih drzava je inace praksa da se bivsi predsjednik koristi uredom pet godina nakon gubljenja mandata, s tim, naravno, da ti uredi nisu ni sjena ovog u grskovicevoj.

Tko je glasao

nisam ziher..

...da ima pravo na te benefits ako sam da ostavu (ili bude prisiljen na istu)..ako mandat uredno odradi do kraja, onda da..

ali kako god, imao ne imao, ponavljam, Ivela, za razliku od onog smeća Mesića, ima svoju struku, u njoj je dobar i dokazan (tako bar kažu), ima hrpu nekretnina, ima (pretpostavljam) i neku lovicu offshore, dakle, osigural si je udoban život. pa di ćeš ljepše nego bavit se svojom strukom, putovat gdje i kad ti se digne, bez onih dosadnih tjelohranitelja, zamornih ceremonija i inih ograničenja, moš' šarat slobodno i neopterećeno u društvu sa ženom svog života...itd. pa di ćeš ljepše od slobode? ja zbilja ne znam šta je tim nekim političarima da im se da trpit' svakakva sranja i neslobodu samo da bi ...šta? imali feeling kak' su moćni.=? slikali se po novinama? fakat ne berem koji je to drive...

CC

Tko je glasao

hehehe...

Daklem - guzda ne zarađuje po broju komentara niti po broju PRIKAZIVANJA reklama - koliko ja kužim bizmis. Dapače, što je veći promet na servertu - njemu može biti veći račun za pokrivanje troška servera...

Jedini način da se zaradi bakalar u Goluba, a može i u Školjki jest da klikćemo svi kao ludi na one reklame za mršavljenje i legalizaciju :)

Tko je glasao

bljuv, bljuv..

...joj, nemrem na onu debelu s reklame klikat, zbuvljam se čim je vidim, strava, baš je mogo' mrak neku estetski prihvatljiviju reklamu nakalemit, ovo je baš gadljivo za gledat..

veliš da mu raste fee za server, shit, onda bi trebali ga pitat dal da mu udijelimo štogod, ak je to veća cifra? mislim, nije baš da sam bogata (kao nekad) ali, ajd' ak' treba...

CC

Tko je glasao

...

ne bira mrak reklame nego google... valjda je po ključnim riječima iz naše rasprave shvatio da nam treba sredstvo za mršavljenje... ili po broju komentara :)

a za donacije, ništa lakše:
https://vjetrenjaca.org/donacije/

Tko je glasao

nu, ovo sam...

....zapraff štela podebljat: ergo, ekskluziva za Index straight from Moscow...e, sad jel ipak taj tsunami pokrenuo taj stari pokvarenjak, baš se pitam? čime je zadužil Matiju, jel pala koja pinka ili mu je obećal urgirat' kod Pusi za kakvu sinekuru negdje vani? mislim, koja ekipa ide u veleposlanike, zašto i Matija Babić ne bi mogo' konkurirat, ne vidim nikakav problem?

CC

Tko je glasao

zakoni i pravda

Daleko su zakoni od pravde uvik bili . Od morala isto tako .

Država di trećina radnika radi na majke mi , ono možda ti platim jer eto nismo još europa .
Trećina radnika radi mukte a sitite se da crnci na plantažama nisu radili mukte nego im je gazda dava kakvu takvu spizu to jes nisu se morali zaduživat kod banaka za prehranit sebe i dicu . U ovoj državi je zakonito , pravedno i moralno da radiš mukte i pošteno je kad si idiot . Pošteno je da mukte radiš i skapaješ od gladi kad misliš da je zakon koji donesu kriminalci sveta stvar . Pošteno je kad si glupan i umisto da onog ko te drži gladnog zatučeš ka pasa ti krepaješ ka pas i čekaš milost .
Za izminit zakon tako da moreš živiti barenko ka crnac na plantaži pamuka, pošteni prisednik i njegova smrdljiva stranka nisu imali vrimena . Ali imali su vrimena za namistit profito đubretu od pravnika kojega su nam banditi postavili za presidnika , određeni broj glupana dočekao ka mesaju.

Imali su vrimena do u tančina reketarenje organizirane grupe bandita ozakoniti . Tako su to dobro napravili da nam sad mrak i zaphod dociraju kako je sve po zakonu . Pa normalno da je sve po zakonu kad ga je pisa takav lumen od prisidnika . Nije li i po zakonu i jadranka u jednom stanu a oni iz stana jedan u grobu a drugi na psihijatriji .
Možda zaphod i mrak vide moralnu i karakternu razliku između jadrankei ive ( kom 2) ja je nevidim kao i dosta poštenog svita.

Tko je glasao

velike riječi...

... kako odgovoriti na komentar gdje netko spominje tvoj nick i nekakvu gladnu djecu?

Dakle, vođo revolucionarne ćelije T82, ako se nekoga lovi s "prstima u pekmezu" tipa "aha, on je predsjednik, a predsjednici ne smiju ovo, a udruga smije ono" - ja ću samo reći svoj logičan stav.

Ako igramo šah - onda igramo po pravilima. Ako je ovo portal za diskutiranje - ja ću diskutirati.

No - nemaš pravo me prosuđivati na temelju toga kako igram šah. Niti sam ja nekakav oportunista jer u raspravi imam ovaj stav, niti si ti nekakav veliki revolucionar jer igraš šah tako da kradeš figure sa stola.

npr. pod Jadrankinim prozorom se nije tražilo da poštuje zakon - nego da da ostavku :)

Mislim da nepotrebno brkaš stvari - ja bih 10x rađe u nečemu ozbiljnijem bio s hladnom i mirnom ekipom, negoli sa zapjenjenim borcima za ovo i ono.

Tko je glasao

e bas ga i ti seres ovih

e bas ga i ti seres ovih dana, stvarno! ali sta je zamporionu ta sitnica od tvojega honorara, a sto se tice hladne i mirne ekipe, najhladniji i najmirniji su oni krepani...

Kitz

Tko je glasao

Ne pakovati

Nemojte tranširati Zapa (zamphod imperion:):):).
Zap je ovdje kao i u Acti zauzeo svoju busiju i brani je.
I to je sasvim ok.
Da nije njegovih komentara rasprava bi bila daleko kraća.
Ovako se sigurno došlo do većeg broja podataka.

A i Mrak je davno prije mogao izaći sa svoim pojašnjenjima slagali se mi ili ne.

Dakle Zapa ne napadati osobno.

Tko je glasao

@grdilin prijatelju nije to

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ova mi je slika ljepša, jer

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

...e, da je pravde na ovon svijetu...

...u stvari, edi bi trebao sa zapom podjeliti bar tu porciju
fileka što će mu servirati na tom gablecu "kod Obame"

Tko je glasao

Tripice

Indian mislim da znaš da se fileki ovdje zovu TRIPICE.
Zamisli ime restorana "Tripice"

Tko je glasao

ni med´ cvetjem ni pravice...

...koga to trećeg da onda edi i zap povedu pa da pravedno
podjele te tripice?

Tko je glasao

@indian da mi se od straha

@indian da mi se od straha ne mrakči pred očima napisao bi koga da povedu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

nema pravde :(

sigurno ću dobiti samo zgužvanu salvetu i uvjeravat će me da je Obama s njom osobno obrisao usta... što je opet bolje, negoli da mi donese nekakvu zamrljanu haljinu :)

Tko je glasao

Samo mora pazit da se salveti

Samo mora pazit da se salveti ne približava sa penkalom. Odma bi neki rekli da ste crtali nove zemljopisne karte.

Tko je glasao

salvete...

ako edi počne Obami crtati na salveti kako ZAMP raspoređuje prihode, gotovi smo :) ode dayton!

Tko je glasao

Si ti nore gljive jel? Pa

Si ti nore gljive jel? Pa Zaphod bi se tam sa Obamom svadil.

Tko je glasao

nda, skviki, imaš pravo, još

nda, skviki, imaš pravo,
još ćemo zbog njega svi dobiti po p......(gubici)

Tko je glasao

Mislim da nepotrebno brkaš

Mislim da nepotrebno brkaš stvari - ja bih 10x rađe u nečemu ozbiljnijem bio s hladnom i mirnom ekipom, negoli sa zapjenjenim borcima za ovo i ono.

osovina josipovic, karamarko, bajic, pavic kazes?

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci